Üdv Mindenkinek!
A pokol megtelt, úgyhogy visszajöttem. :)
Ezúton is köszönöm mindenkinek aki privátban de főleg aki nyíltan mellém állt. (Huascaran, Bádogos Csabi, 1748, Szabolcs, Rovart.) Egy ilyen "rasszista" fórumon elég kockázatos ilyet tenni!
De azért mégiscsak megpróbálom magamat védeni, mert ahogy más sem szereti ha "fikázzák, személyében sértegetik", úgy én sem. Úgyhogy picit hámozgatok.
"Legutóbb Építészferibe kötött bele valami mondvacsinált módon"
Részlet moderátorunk Nebáncs!virág 55014-es hozzászólásából:
"A Fórum anonim, nickneveket illik használni, kivéve ha a valódi nevét valaki megadta a fórumon"
Az ilyen fórumoknak (Index, Facebook...) vannak íratlan szabályai. Az egyik ilyen szabály, hogy mindenkit a nicknevén szólítunk. Ha azt akartam volna, hogy "Építészferi"-nek szólítsanak, akkor azt adom meg nicknek.
Ha Dibi nem köt belém, én lesz@rtam volna, hogy kit hogyan szólít (62181), de mivel én a fórumon mindenkit a nicknevén szólítok, asszem joggal várhatom el, hogy engem is azon szólítsanak.
(Ja, és az én "értékrendembe" a nicknév becézése még belefér.)
Tatus fent idézett mondatával két baj van. 1. Nem igaz! 2. Mindenki elhiszi, hiszen ha ő mondja akkor biztos úgy van, és senki sem néz utána, hogy mi az a "mondvacsinált mód".
"szinte nincs ember a Fórumon, akivel ne akadt volna össze... időnként függetlenül a téglabélyegektől"
Függetlenül a téglabélyegektől? Lehet, hogy igaz! De azért egy példát kéne csatolni mellé, mert én ezen a fórumon nem szoktam például sörösüvegekről diskurálni. Csak téglával kapcsolatos témáról.
"élőben teljesen normális, rendes és korrekt ember"
(Az "ellentmondás" - igaz a személyiség kapcsán - többször említve volt. 62571)
Privátban pedig a "hová tűnt a korrektséged?" kérdést kaptam. (?)
Én magamat (ugye az "én értékrendem szerint") korrekt embernek tartom. Értem ezalatt, hogy én ugyanazt mondom a nyilvánosság előtt is, amit privátban. Bárki bármelyik privát levelemet nyilvánosságra hozhatja. Nem írtam olyat amit ne mernék vállalni mások előtt.
"miért kell a faszbukon megosztani az infot (és csak ott)."
Ez ugyan Huascarannak volt címezve, de a magam részéről azért, mert ott nincs aki belekössön.
Sokkal áttekinthetőbb mint a fórum, itt 30 hozzászólás után "elveszik" az infó. A Face-n könnyebben visszakereshető.
A Facebook - ha nem is kiiktatására, de - hanyagolására egy működő egyesületi adatbázis megoldás lehetne.
"itt a lehetőség bárki előtt, hogy a fölös energiáit leköthesse..."
Ez azért lepett meg, mert úgy tudom például PSz001 már felajánlotta egyszer a segítségét, de le lett pattintva.
1. Minek az egyesületnek két honlap? A muskátlit vagy törölni kéne, vagy legalább valami "átirányító linket" ráprogramozni (nem értek hozzá, de szakember bizonyára meg tudná oldani), hogy az érdeklődőt átterelje az új honlapra.
2. Talán még érdekelne is a téma, de (egyszer már megkaptam a leb@szást amiért elmondtam a véleményem) nekem az új oldal sem szerkezetileg, sem "szakmailag" nem tetszik.
És "a tagság túlnyomó többsége soha nem fogadná el." ha belepiszkálnék.
3. PSz001 készített - és folyamatosan fejleszt - egy programot, ami egy (szerintem) jól kezelhető adatbázis lehetne ha...
4. Az egyesületnek semmilyen program és adatbázisa nem fog működni - bármennyi energiát is fektettek bele a hozzáértő gyűjtőtársak - ha nincs aki felöltse oda a tégláit.
"másokat fikázunk, személyében sértegetjük"
Erre ugye megint csak kellene valami példa, mert anélkül nem hiteles, sőt, olyan mintha engem sértegetnének.
És a 62480-as hozzászólásom "hibáit" is ecsetelhetné valaki, mert én többszöri elolvasás után sem jöttem rá, hogy mi válthatott ki olyan indulatokat Szirtimorczból ami miatt elkezdett valótlanokat állítani.
Hogy téglakép is legyen:

(Bocs, hogy zavartam.)