Keresés

Részletes keresés

kunberci Creative Commons License 2021.09.06 0 1 27920

Küld vissza, vidd vissza, javíttasd meg garanciába. Szerintem a 205-ös jobb választás lett volna.

Még egy lehetőséged van, ha interneten rendelted, akkor élhetsz a 14 napos indoklás nélküli elállással.

Előzmény: jmartin78 (27919)
jmartin78 Creative Commons License 2021.09.06 0 0 27919

Több huzallal is lett próbálva, porbelessel, simával is.

Boltból. Mi előtt? Vadi új.

Ragad, ívet nem fog. Vörösen izzik a huzal. (18V, nem nagy fesz...)

Előzmény: Törölt nick (27887)
itya Creative Commons License 2021.09.06 0 0 27918

ez hogy jött ki döntetlenre!? 

de tökmindegy, ha 7-2 akkor sem ússzuk meg a trollkodásodat, max 1-2 napig

Előzmény: Törölt nick (27917)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.06 -1 0 27917

Kettő maradj válsz biztos,úgyhogy döntetlen,tehát maradok,és nem trolkodás célból.....!

Azt viszont megigérem,hogy ritkán fogok irni,és tanácsaim is mellőzöm...........

Paco155 Creative Commons License 2021.09.06 0 3 27916

Na ezt mondtam.  Szelektív a látása.

Az nem számít ha nemet kap de a te hozzászólásod hozzácsapta az igenekhez (meg még plusz egyet is a valódi kettőhöz lehet, hogy nem csak írni nem tud, de számolni sem).  És teljesen igazad van, ha el is megy nem bírja ki hogy ne trollkodjon, vissza fog jönni más néven.  És abban is igazad van, hogy a helyesírásán még csak csak túltenné magát az ember, de ennyi faszság összehordása után meg még sirattatja magát, hogy "mindenki engem bánt". 

Előzmény: Törölt nick (27912)
Paco155 Creative Commons License 2021.09.06 0 2 27915

Reménykedem benne.  Ha másképp nem akkor is minimum annyira, hogy a "ne maradj"-okkal egyenlő mennyiségű "maradj"-ot illik összeszedni.

Előzmény: Törölt nick (27905)
gss Creative Commons License 2021.09.05 0 3 27914

Alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában és a félreértelmezett tapasztalataidat csúsztatással tényként hirdeted időnként.

Kezdőknek meg szinte csak hülyeségeket tanácsolsz (a parancs lehet hogy közelebb van néha)

Régebbi "értelmiségi"s degradáló hülyeséged pláne jogosan felbosszant embereket.

Kapod is időnként a minuszokat a hozzászólásaidra.

Mindenki jobban járna ha maradnál az elektroszmog fórumban, de úgyse bírod ki, ha el is mész visszajössz.

Előzmény: Törölt nick (27913)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.05 0 0 27913

Ha visszajön,akkor te jó ember vagy !!!

Előzmény: Törölt nick (27912)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.05 0 0 27912

Én nem marasztallak nyugodtan mehetsz, de visszajösz mint a rossz anyós.

Előzmény: Törölt nick (27908)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.05 0 0 27911

De sokan leirták hogy A meg B gép között vacilálnak leírjuk vegye az A mert oké erre berobban tömörhuzaltcorgonal aliasz a pálcaakirály.

Előzmény: kunberci (27907)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.05 0 0 27910

Egy érdekesség,hátha valakit érdekel.:

Awi dc móddal elkenhető a négyszögletes ezüst hozaganyag.

Igaz,én csak szénacél lemezanyagra folyattam,de valószinű,hogy öntvényen is szépen difundál folyósitó nélkül. Keveseb A kell,mint a castolin-nak. Szerintem vörösréz,és rozsdamentes anyagot simán össze lehet forrasztani.......

Előzmény: Törölt nick (27908)
jamesz64 Creative Commons License 2021.09.05 0 2 27909

Nem  vagytok kellően udvariasak!  Aki menni akar arra rá kell segíteni a kabátot!!!

Törölt nick Creative Commons License 2021.09.05 0 0 27908

Pákó(bocs a számozást elfelejtettem)már nem számit a játékba.

Te lennél a negyedik,aki marasztal,köszönöm.

2 - 4 ellen igy 100%-os az eredmény eddig,úgyhogy maradok.

Elmentek a viharfelhők,igy mégegyszer másolom :

Lehet,hogy keveseb vizet fogok zavarni,mint eddig.

Képzeld az iweld235 magától helyrejött. Legalábbis az A kijelzése.

Bár némi állitást végeztem vele,a lengyel videó szerint. Ez csak négy háttérbeállitás elenyésző módositása volt,de valami rendbe jött benne. De a múltkori 62db 3.2 elektróda beigazgatta az érintkezéseit................ez is benne lehet a pakliba.

Az Mig 2T ivgyújtás hiba még él,de tojni rá,időközben rájöttem,hogy Mig S2T jól működik,úgyhogy a békebeli manuális mig része is használható.

Én is rájöttem,hogy a synergia jó cucc benne. A Mig P , én Mig DP érdekes,próba varratokat már hegesztettem,de élesben,még nem,vagyis igaz van némi vas maradványom itthol,de sajnálom össze-vissza hegesztgetni..........

Azért nem értem az olcsób kategóriás hobbigépek vásárlását,már aki újoncként lép be,mert szinte hegesztőkábel áráért normális inwerter kapható..................vajon miért dilemmáznak emberek ???

Előzmény: Törölt nick (27906)
kunberci Creative Commons License 2021.09.05 0 0 27907

Ezért kell megkérdezni, hogy mit szeretne venni? Mennyi pénzt szán gépvásárlásra? 

Van olyan fórum, ahol előbb meg kell válaszolnod, a kérdéseket.

Itt is lehetne simán ilyen.

1 Mennyi pénzt szánnál a hegesztőgépre, tartozékokra?

2 Milyen eljárással hegesztenél?

3 Milyen anyagokat szeretnél hegeszteni?

4 Ha szeretnél palackot, akkor milyen palackot vennél?

Pl: Nyilván aki 80 eFt-ot szán hegesztésre, annak senki nem fog corgon palackot, meg fogyós gépet ajánlgatni. 

Előzmény: Törölt nick (27906)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.05 0 4 27906

Bánja a fszom mész vagy maradsz, mert ha mész úgyi visszatérsz mint annyiszor.

Nem a helyesírásoddal van a baj mert az nincs. Nekem sem jó.

Hanem ha bejön ide a "babakocsis" egyből tolod a baromságokat.

Ha meg beszól biztos kereskedő.

Ha olyan gépet keres amit hobbira akar használni érthetően olcsó porbeles vagy valami, nem a tömörhuzal corgont kell neki ajánlani 250 e ft géppel de ésszel mert baj van vele mert néha szikrázik.

Normálisan érted.

Előzmény: Törölt nick (27902)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.05 0 0 27905

Szerinted a ne maradj is számít?

Előzmény: Paco155 (27893)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.05 0 0 27904

Köszönöm,hogy irtál. Való igazak a jelzőid,1-2-őt szoktam belőle használni,igy nem kioktatás érzetű,ugyanakkor aki érti.....tanul belőle.....

Előzmény: dilatációs hézag (27903)
dilatációs hézag Creative Commons License 2021.09.05 -2 0 27903

Szia Attila!

Pár tanács részemrő, ha megfogadod.

A hozzászólásaidban használj olyan szavakat ,kifejezéseket mint például: -a véleményem szerint, -Nekem ez a tapasztalatom, - Én úgy tudom - Szerintem így van, hallotam már róla, Én így csinálnám ....stb.

Persze értelemszerűen beszúrva a hozzászóláskor.

Ezzel itya-t is kilőnénk innen a hegesztő topikból, hiszen hegesztő hozzászólása nem volt csak a Te ekézésed.

Szóval maradjál!!!

Előzmény: Törölt nick (27902)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.05 0 0 27902

Köszönöm,a megértésed,hozzámállásod.

A hibát én követhettem el,mert nyers valóságot irhattam,legalábbis igy vélem.

Ha valaki hirtelen haragú,az meg úgy reagált......

Egy biztos,nem sértettem fórum szabályzatot,ha betűt tévesztek.........a mobil billenytyűzete pici,ezzel javitani,megint rémálom.

Másik biztos,a fórum azért fórum,hogy eszmét cseréljünk,beszéljünk,megvitassuk.

A régi világ fóruma a város,vagy faluközpont főtere volt. Ez ugyanaz,csak 21. Század formátuma.

Mégegy " maradj" jezést megvárok,aztán eldöntöm,hogy maradok,vagy sem. A kettő negativum megvan,töb ilyenből nemhinném,hogy kéne. Igaz......néha burkolt a fogalmazásom,de olvastam tőlem hibásabbat is,én sosem kritizáltam senkit.

Előzmény: NeomatiK (27901)
NeomatiK Creative Commons License 2021.09.05 -3 0 27901

Nekem nem tetszettek eddig sem ezek a téged ostorozó, bántó hozzászólások (jó néhányat olvastam), csak nem írtam még ez ügyben. Nem értem, miért kell ez ezen a fórumon. Nem kell. Kijavítani, segíteni, véleményt mondani lehet normális hangnemben is. Én aszondom: maradj.

Előzmény: Törölt nick (27892)
kunberci Creative Commons License 2021.09.05 0 0 27900

Porbelesnél polaritást kell majd váltanod, a MIG munkakábel legyen a negatívon, testkábel a pozitívon. A védőgázos hegesztésnél meg fordítva. 

Ha már megvan a CO-2 palackod, akkor vegyél olcsón egy 5 kg-os SG-2 es (0,8-as) huzalt, és már mehet a hegesztés. Nem kell a drága porbelest megvenni. Nyilván kell palackmenet átalakító, vagy másik reduktor.

Előzmény: numenore (27898)
kunberci Creative Commons License 2021.09.05 0 0 27899

Nekem Messer-es palackjaim vannak. 

A palackszelepen szerepelnie kell a palackmenet típusának. A CO-2 palackmenet az minden esetben W 21,8-as. Tehát a CO-2 palackodra W21,8-as menetű reduktor kell. 

Amennyiben akarsz corgon palackot is venni, akkor azon szerepelnie kell a palackszelepen, hogy milyen a menete. A Messer-es corgon palacknak biztosan G 1/2-es a palackmenete.

Szerintem az sem baj, az sem árt, ha mind a két palackmenethez van reduktorod. 

Tudsz palackmenet átalakítót is készíttetni esztergályossal. Siófokon is tudsz palackmenet átalakítót vásárolni, de ott csak G 1/2 palackmenetről W 21,8 reduktor menetre való átalakító van.

Nekem is G 1/2-ről W21.8-as palackmenet átalakítóm van. Neked a mostani reduktorodhoz, és a CO-2 palackodhoz, pont a fordítottja kellene. 

Igazság szerint az lenne a jó, ha mind a két palackmenethez lenne reduktorod.

Reméltem, hogy otthon nem állsz neki argont, és CO-2-t keverni. Corgont szeretnél, akkor vegyél corgon palackot.

Porbeles huzalhoz recés görgő kellene, a porbelest hegesztheted gázterelő nélkül is, de talán gázterelővel jobban tudod tartani a távolságot a munkadarabtól. 

Munkakábelből (MMA test és elektródafogós kábelből) meg úgy jártál volna a legjobban, ha két egyforma 25, vagy 35 mm2 kábelt vettél volna 2x5 métert. 

Előzmény: numenore (27898)
numenore Creative Commons License 2021.09.05 0 0 27898

Köszönöm! Linde-s telepet találtam első körben. Bár azt mondta a gyerek, hogy jó rá 1/2-es csatlakozó, mégsem az. Ha a corgon is azzal van szerelve akkor adhatom el a frankó rotameteres Gce nyomáscsökkentőt és vehetek másikat. 

Mma munka kábelnek vettem 5m 32mm2 vezetéket. Sajnos bőven átléptem már a lélektani ár határt így a MIG munkakábel valószínűleg most nem lesz cserélve. 

Palack méretből mint mondtam nem igazán van választék de legalább van akármilyen. 

Előzmény: kunberci (27788)
numenore Creative Commons License 2021.09.05 0 0 27897

Köszönöm a hozzászólásokat, azt hiszem hanyagolni fogom a házi kevergetést. Egy kósza gondolat erejéig azt hittem pofon egyszerű történet lesz. A palackméretet illetően csak ezeket mondta a gyerek, hogy van. 20kg-os szénsav és ránézésre a 6.4m3-es corgon. Egyéb méretét nem mondott, én meg nem firtattam, örültem, hogy van valami. A palackon egyetlen dátumot látok az pedig 21-07-21. Ezüst filccel lefestve. Számít ez valamit még? 

Még annyi lenne, hogy ha porbelessel akarok dolgozni elég levenni a gázterelőt vagy kell még valamit ügyeskedni? 

Görgőt mindenképpen cserélni kell vagy meg lehet próbálni a gyárival is? 

kunberci Creative Commons License 2021.09.05 0 0 27896

Most látom, alul is van papír.

Előzmény: kunberci (27895)
kunberci Creative Commons License 2021.09.05 0 1 27895

Féltette a csempét, járólap már nem érdekelte. Amint látom, hegesztő kesztyűre sem tellett. Az ilyen a balfaszságát videózza.

Előzmény: [tamkov] (27894)
[tamkov] Creative Commons License 2021.09.05 0 0 27894

PS inverter: https://www.youtube.com/watch?v=Kg2y7w-zNGg
Nem fél hogy begyullad a karton? :)

Paco155 Creative Commons License 2021.09.05 0 0 27893

3

Előzmény: Törölt nick (27892)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.05 0 0 27892

Van kettő tásrunk,aki nemakarja,hogy itt legyek.

Igaz van lehetőségük letiltani,de mégsem teszik,mert a bolond is mondhat igazat,vagyis nem teszik,mert kiváncsiak.

Egyik társunk a fotómon van.

A másik le hülyéz, le marház , le bunkóz,gondolom,hogy nem kell a nevét ide irnom......!?

Mielőtt törlöm a babakocsis profilom,kérnék kettő társunktól ennyit......: maradj.

A nevemben van 13- as szám . Egyik társunk tudja,hogy mit jelent.....; SZERENCSÉTLEN.......

A nevemben van LIX Ez 59- et jelent,vagyis betöltöttem a 62. Életévemet.

Hogy ki itt a veterán,vagy a babakocsis.......nem tudni.

A lényeg,lehetne V betű is a nevem után.

A lényeg,vannak itt olyanok is,akik még neméltek,de én már hegesztettem.

A lényeg,ha kettő maradj szót látok itt egy héten belül,maradok,ha csak egyet,kilépek.

Mindezt azért irtam,mert sokan nem értették meg a sokadik profiltörlésemet.

Törölt nick Creative Commons License 2021.09.04 -3 0 27891

A te géped furi,leragadni fogyóelektródás mig hegesztőt még nem láttam !

Bár mindjárt ezt meg is cáfolom.

Ez az én gépem,jó gép,a szerviz szerint is hibátlan.

Az én gépemnek annyi előnye van,hogy a 2T állás helyett állithatok még 3 másik mig funkciót.

Az én gépem és a te géped ivgyújtása egyedülálló,ja és mindkettő iweld........

Szerintem a baj ott kezdődik,hogy NEMTUDUNK hegeszteni,bár olyan mondást is hallottam,hogy mig fogyóelektródás ívhegesztéshez nem kell sok ész !! Bocs,téged nem akartalak bántani,és többi fórum társamat sem.

https://www.youtube.com/watch?v=58DnJwDE7fo

Javaslom,hogy filmezd le a teknikád,hátha lessz aki tud segiteni.

Próbáltad e a hegesztést védőgázzal,és nem porbeles huzallal?

Előzmény: jmartin78 (27885)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!