Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Az nem számít ha nemet kap de a te hozzászólásod hozzácsapta az igenekhez (meg még plusz egyet is a valódi kettőhöz lehet, hogy nem csak írni nem tud, de számolni sem). És teljesen igazad van, ha el is megy nem bírja ki hogy ne trollkodjon, vissza fog jönni más néven. És abban is igazad van, hogy a helyesírásán még csak csak túltenné magát az ember, de ennyi faszság összehordása után meg még sirattatja magát, hogy "mindenki engem bánt".
Awi dc móddal elkenhető a négyszögletes ezüst hozaganyag.
Igaz,én csak szénacél lemezanyagra folyattam,de valószinű,hogy öntvényen is szépen difundál folyósitó nélkül. Keveseb A kell,mint a castolin-nak. Szerintem vörösréz,és rozsdamentes anyagot simán össze lehet forrasztani.......
Pákó(bocs a számozást elfelejtettem)már nem számit a játékba.
Te lennél a negyedik,aki marasztal,köszönöm.
2 - 4 ellen igy 100%-os az eredmény eddig,úgyhogy maradok.
Elmentek a viharfelhők,igy mégegyszer másolom :
Lehet,hogy keveseb vizet fogok zavarni,mint eddig.
Képzeld az iweld235 magától helyrejött. Legalábbis az A kijelzése.
Bár némi állitást végeztem vele,a lengyel videó szerint. Ez csak négy háttérbeállitás elenyésző módositása volt,de valami rendbe jött benne. De a múltkori 62db 3.2 elektróda beigazgatta az érintkezéseit................ez is benne lehet a pakliba.
Az Mig 2T ivgyújtás hiba még él,de tojni rá,időközben rájöttem,hogy Mig S2T jól működik,úgyhogy a békebeli manuális mig része is használható.
Én is rájöttem,hogy a synergia jó cucc benne. A Mig P , én Mig DP érdekes,próba varratokat már hegesztettem,de élesben,még nem,vagyis igaz van némi vas maradványom itthol,de sajnálom össze-vissza hegesztgetni..........
Azért nem értem az olcsób kategóriás hobbigépek vásárlását,már aki újoncként lép be,mert szinte hegesztőkábel áráért normális inwerter kapható..................vajon miért dilemmáznak emberek ???
Bánja a fszom mész vagy maradsz, mert ha mész úgyi visszatérsz mint annyiszor.
Nem a helyesírásoddal van a baj mert az nincs. Nekem sem jó.
Hanem ha bejön ide a "babakocsis" egyből tolod a baromságokat.
Ha meg beszól biztos kereskedő.
Ha olyan gépet keres amit hobbira akar használni érthetően olcsó porbeles vagy valami, nem a tömörhuzal corgont kell neki ajánlani 250 e ft géppel de ésszel mert baj van vele mert néha szikrázik.
A hozzászólásaidban használj olyan szavakat ,kifejezéseket mint például: -a véleményem szerint, -Nekem ez a tapasztalatom, - Én úgy tudom - Szerintem így van, hallotam már róla, Én így csinálnám ....stb.
Persze értelemszerűen beszúrva a hozzászóláskor.
Ezzel itya-t is kilőnénk innen a hegesztő topikból, hiszen hegesztő hozzászólása nem volt csak a Te ekézésed.
Nekem nem tetszettek eddig sem ezek a téged ostorozó, bántó hozzászólások (jó néhányat olvastam), csak nem írtam még ez ügyben. Nem értem, miért kell ez ezen a fórumon. Nem kell. Kijavítani, segíteni, véleményt mondani lehet normális hangnemben is. Én aszondom: maradj.
Porbelesnél polaritást kell majd váltanod, a MIG munkakábel legyen a negatívon, testkábel a pozitívon. A védőgázos hegesztésnél meg fordítva.
Ha már megvan a CO-2 palackod, akkor vegyél olcsón egy 5 kg-os SG-2 es (0,8-as) huzalt, és már mehet a hegesztés. Nem kell a drága porbelest megvenni. Nyilván kell palackmenet átalakító, vagy másik reduktor.
A palackszelepen szerepelnie kell a palackmenet típusának. A CO-2 palackmenet az minden esetben W 21,8-as. Tehát a CO-2 palackodra W21,8-as menetű reduktor kell.
Amennyiben akarsz corgon palackot is venni, akkor azon szerepelnie kell a palackszelepen, hogy milyen a menete. A Messer-es corgon palacknak biztosan G 1/2-es a palackmenete.
Szerintem az sem baj, az sem árt, ha mind a két palackmenethez van reduktorod.
Tudsz palackmenet átalakítót is készíttetni esztergályossal. Siófokon is tudsz palackmenet átalakítót vásárolni, de ott csak G 1/2 palackmenetről W 21,8 reduktor menetre való átalakító van.
Nekem is G 1/2-ről W21.8-as palackmenet átalakítóm van. Neked a mostani reduktorodhoz, és a CO-2 palackodhoz, pont a fordítottja kellene.
Igazság szerint az lenne a jó, ha mind a két palackmenethez lenne reduktorod.
Reméltem, hogy otthon nem állsz neki argont, és CO-2-t keverni. Corgont szeretnél, akkor vegyél corgon palackot.
Porbeles huzalhoz recés görgő kellene, a porbelest hegesztheted gázterelő nélkül is, de talán gázterelővel jobban tudod tartani a távolságot a munkadarabtól.
Munkakábelből (MMA test és elektródafogós kábelből) meg úgy jártál volna a legjobban, ha két egyforma 25, vagy 35 mm2 kábelt vettél volna 2x5 métert.
Köszönöm! Linde-s telepet találtam első körben. Bár azt mondta a gyerek, hogy jó rá 1/2-es csatlakozó, mégsem az. Ha a corgon is azzal van szerelve akkor adhatom el a frankó rotameteres Gce nyomáscsökkentőt és vehetek másikat.
Mma munka kábelnek vettem 5m 32mm2 vezetéket. Sajnos bőven átléptem már a lélektani ár határt így a MIG munkakábel valószínűleg most nem lesz cserélve.
Palack méretből mint mondtam nem igazán van választék de legalább van akármilyen.
Köszönöm a hozzászólásokat, azt hiszem hanyagolni fogom a házi kevergetést. Egy kósza gondolat erejéig azt hittem pofon egyszerű történet lesz. A palackméretet illetően csak ezeket mondta a gyerek, hogy van. 20kg-os szénsav és ránézésre a 6.4m3-es corgon. Egyéb méretét nem mondott, én meg nem firtattam, örültem, hogy van valami. A palackon egyetlen dátumot látok az pedig 21-07-21. Ezüst filccel lefestve. Számít ez valamit még?
Még annyi lenne, hogy ha porbelessel akarok dolgozni elég levenni a gázterelőt vagy kell még valamit ügyeskedni?
Görgőt mindenképpen cserélni kell vagy meg lehet próbálni a gyárival is?
A te géped furi,leragadni fogyóelektródás mig hegesztőt még nem láttam !
Bár mindjárt ezt meg is cáfolom.
Ez az én gépem,jó gép,a szerviz szerint is hibátlan.
Az én gépemnek annyi előnye van,hogy a 2T állás helyett állithatok még 3 másik mig funkciót.
Az én gépem és a te géped ivgyújtása egyedülálló,ja és mindkettő iweld........
Szerintem a baj ott kezdődik,hogy NEMTUDUNK hegeszteni,bár olyan mondást is hallottam,hogy mig fogyóelektródás ívhegesztéshez nem kell sok ész !! Bocs,téged nem akartalak bántani,és többi fórum társamat sem.