Ez valószínüleg az akkor még egyetlen BMW márkaszervíz (Neményi Rt) szemétsége volt. Mellesleg a drága jó bajorok sem kalkuláltak a magyar porral, mert k...a nagy munka volt a szűrőt kiszedni az utas lába fölül a kokpitból... Vagy 2 órát mindig szórakoztak vele...
Macimedve!
2 havonta kellett cserélned? Nem semmi! Nekem is légkondis, akkor lehet, hogy én is cserélhetem ilyen gyakran?
Miből volt az a szűrő, aranyból, hogy 15 ezret kértek érte?
Azt nem tudom, hogy az előző üzenet miért ment el kétszer, ráadásul ilyen nagy időkülönbéggel???
Macimedve, thanks! Körülnézek, bár most annyira nem fontos mivel egy darabig elketyeg az újjal. Szóval azt mondod, hogy télen, akár az egész szűrő cuccot is ki lehet venni?
A pol. szűrő kemény 3800 Ft-ba került.
Tulképpen nyáron is kiveheted...
De akkor azért nagyobb a porveszély. Télen is van por, főleg sózás, homokozás után. Ez alacsony ventillátorfokozatnál szépen lerakódik a rendszerben, aztán mikor rákapcsolsz, akkor megy az egész a szemedbe.... Ezért kell meggondolni. Mellesleg ez a szűrőpaplan jóval lassabban tömődik el, mint a pollenszűrő, mert nagyobbak a pórusai. És sokkal olcsóbb.
Céges kocsimban a kb. 2 havonta lett totál egy pollenszűrő, úgy 15 kHUF-ért, klíma miatt mindig cserélni kellett, mert nem fújt semmit...
Macimedve, thanks! Körülnézek, bár most annyira nem fontos mivel egy darabig elketyeg az újjal. Szóval azt mondod, hogy télen, akár az egész szűrő cuccot is ki lehet venni?
A pol. szűrő kemény 3800 Ft-ba került.
A pollenszűrő egy nagyon jó dolog... ott, ahol az utak nem olyan porosak, mint nálunk. Emiatt itt nagyon gyakran kell cserélni, illetve ha eltömődik, akkor nem szellőzik az utastér. Én már évekkel ezelőtt kiszedtem, és helyette egy villanymotoroknál használatos (mosható) porszűrő paplant használok. Vagy télen esetleg még azt sem. Poros időszakban valamit illik betenni, mert eltömődik a radiátor, meg az is kellmetlen, mikor az ember képébe fújja a szellőzés a döglött legyeket.
Ez a szűrőpaplan sokkal nehezebben tömődik el mint a pollenszűrő, a port mégis jól kiszűri. Aki nem allergiás, és nincs feltétlenül pollenszűrőre szüksége, annak javaslom a megoldást.
Ez a porszűrő paplan sokkal olcsóbb, mint a pollenszűrő. Hogy hol lehet ilyent kapni, azt kapásból nem tudom megmondani, még évekkel ezelőtt szereztem néhány négyzetmétert, azóta abból élek. Lassan fogy, mert jópár mosást kibír...
Villanymotoros vagy klímás cégeknél biztosan lehet tippet szerezni.
Huhh, mennyit irtatok a topicomba :))
Szoval örülök, hogy már nem a VW létjogosultságát kell megvédeni, és most már a VW tulajok cserélik ki infoikat. Az én közelemben egyébként egy amerikáns Golf I-es van/volt.
A VW/AUDI autóknak már régóta legendásan jó a szellőzése, hűtése/fűtése. E miatt nem párásodnak. Habár manapság már szinte minden új autóé jó..... Azért vannak kivételek.
850!
A szélesség és az átmérő is befolyásolja a gyorsulást. Elvileg a 16"-osnak most 1 cm-rel nagyobb az átmérője, mint a gyári 15"-nek (195/50R15). Szélességben meg 2 cm. Ez a kettő már elegendő ahhoz, hogy pár tized mp-el megnövelje a 0-100km/h gyorsulást. Végsebessége nem igazán változott, de mivel nagyobb az átmérője az óra is más értéket mutat.
az a 16"-os kerék nem úgy működik, hogy kisebb oldalprofilú gumi megy rá? Így nem változik a kerék teljes átmérője. Vagy? A végsebi csökkenését pedig a futófelület szélessége okozza, nem a teljes átmérő változása.
Fater adta be japcsihoz szerelésre, én meg nem tenném!!
Jó, a rajzot nem mutatják meg. De akkor egy lógó vezeték miatt nézessem át több ezer forintért, aztán rájönnek, hogy az a vezeték nem is kell? Egyébként sz@r olasz(Diavia) klíma van benne, nem csoda, hogy nem modell specifikus.
Toms, már írtam, hogy a gyári adatot 4-ben is eléri. Erre asszem te írtad, hogy 4-ben neked is, 5-ben alig. Szóval az 5-et még nem volt helyem kipróbálni, de az órában lévőt bőven tudja.
A miénk is párásodik és kissé büdös is, de csak az elején. De más autóknál is láttam már bőven párásodást. És mégvalami. Szilveszter éjszaka, a kocsi hőmérője szerint -14C. Az összes tübbi kocsi bepárásodott és lefagyott, a Vento nem. Nem tudom, ez miért volt, de élveztem.
850 figyu !
Mentem egy jégbordás kanyarban, kb 40-el, amikor a kanyarban, szembe jött egy Peugeot 206, ami aztán a jégbordán megcsúszott, majd szépen belémpörgött. Pont az oszlopot találta el a motorháztetőm, igy olyan volt , mintha fának mentem volna. Rendőröket kihivtuk, mert a faszi egy autopiacon dolgozik, és onnan hozta el a kocsit. A biztosito meg 220 ezer Ft kárt állapitott meg, de addig nem fizet, amig nem dontotte el, hogy kire terhelje a pénzt.
A tulajra nem , mert leadta a piacra, ez a faszi, meg nem a tulaj.
Károm: 2 sárvédő, motorház, huzatás, zárlemez? amire a motorház rácsukodik, lámpák, diszrács, kürt, lökhárito, indexek, festés, also spoiler ennyi.
tacika!
Nekem is még a téliek vannak fent. Pont most gondolkodtam rajta, hogyha még sokáig ilyen idő marad visszarakom rá a 16"-osokat.
Hétvégén kicserélem a pollenszűrőt, kiváncsi leszek a hatásra.
Tök jó, hogy van itt a forumba egy VW-guru. Általában én a BMW E30-ba topicba szoktam nyomulni, tök jó csapat jött ott össze, de nincs igazán VW szaki köztük.
Toms! A gumikról érdemben még nem tudok nyilatkozni mert még nem mentem velük. Csak megvettem és felszereltettem a nyári felnijeimre. 30 ezernél többet még egy gumival sem mentem, de ez nem a gumik hibája hanem a lábamé. A pollenszűrő nem elöregszik, hanem eltömődik. Mivel a nevében is benne van ez nem csak a gyufásdoboznyi szemeteket szűri, így nem fogod látni szabad szemmel ha tele van.
Toms! A gumikról érdemben még nem tudok nyilatkozni mert még nem mentem velük. Csak megvettem és felszereltettem a nyári felnijeimre. 30 ezernél többet még egy gumival sem mentem, de ez nem a gumik hibája hanem a lábamé. A pollenszűrő nem elöregszik, hanem eltömődik. Mivel a nevében is benne van ez nem csak a gyufásdoboznyi szemeteket szűri, így nem fogod látni szabad szemmel ha tele van.
tacika!
Thanks a tippet. Én még nem cseréltem benne soha. Lehet, hogy még az eredeti van benne.(5 éves). Én tavaly nyáron egyszer már kiszedtem, de nem tünt mocskosnak, vagy nem attól függ, egyszerűen csak elöregszik és kész?
Ilyen drága ez a Bridgestone gumi? Nem gondoltam volna. Kopássállosága milyen? Gondolom jó puha lehet, ha fogja az aszfaltot. Nem nagyon mész el vele 40 ezernél többet.
Toms! A párásodási gondjaidat nagy valószínűséggel megoldja egy pollenszűrő csere. Szélvédő alatti esőcsatorna, jobb oldal. A gumi pedig Bridgestone SO 1 Potenza 205/50/R 15 Üdv: tacika
850!
Én is találtam már lógó vezetékeket amit nem tudtam hogy hova kell, hogy menjen, ha egyáltalán csatlakozik valahova. Nekem azt mondták, hogy mivel sokszor azonos kábelköteget használnak különböző tipusokhoz ezért előfordul, hogy találkozol ilyenekkel.
Neked mennyit megy végre a gép? A gyári adat szerint 198 km/h tudnak a 8 szelepesek.
Fiúk!
Nektek is párásodási gondjaitok vannak télen? Nekem baromian párásodik. Nyitva kell résnyire hagynom a tetőablakot ahhoz, hogy ne párásodjak be. Ez valami konstrukciós hiba, vagy csak egyedi és nekem okoz bosszúságot? +5 fok alatt a légkondi meg persze nem működik. Az fölött nincs gond.
tacika!
Ha válogatós vagy a gumik terén, akkor tényleg nem szabad 16"-ost venned. 55eFt az tényleg húzós, milyen gumi az, Michelin, Good Year? Bár a 16"-os azért nagyobbat mutat, mint egy 15"-ös. Én inkább lemondtam egy kis gyorsulásról, de mutassanak azok a papucsok a gép alatt és itt szó sincs stabilitási kérdésről. Biztos, hogy a 15" (195, vagy 205) is legalább úgy fogja az utat mint egy 215-ös, meg hát nem csak a gumitól függ. Egyébként Pirelli P-700 215/40R16-osok vannak fent, aminek darabja tavaly 39eFT/db körül volt. A legolcsóbb, ami létezik ebben a méretben az a Falken 29eFt/db-ért. Michelin Pilot-ot ebben a méretben 60Ft/db-tól kapsz. Ha jól emléxem a legdrágább szintén valamelyik Michelin tipus volt 100eFt/db körül. Képet nem tudsz felrakni a gépedről?
Csao!
Tom
Mindenkit üdvözlök!
5 éve csak Passat Variantban utazom most fél éve egy 96-os VR6 ban.Ha valakinek bontott cucc kell majdnem minden van ehhez a szériához.Nekem viszont kellene egy vizhűtő szintén VR6 hoz.Valaki érdeklődött chiptuning felől,a képes autó expresszben állandóan nyomul egy pesti cég több helyről hallottam hogy jók.
Sziasztok Fiúk! Megjöttem és ide ömlesztem tudásom legjavát. Toms: - A 16"-os kerék nagyon szép de annak elvileg kitolni kéne a végsebességet nem levenni. A gyorsuláson tényleg ront. Az én autómon csak 15"-os kerekek vannak, mert én rettentő válogatós vagyok a gumik terén, és azt hiszem, hogy nekem való gumikat 16"-ban már nem tudnék finanszírozni. A mostani gumijaim 15"-ban 55 e. forint/db , meg sem mertem nézni mennyi lehet 16"-ban. SZVSZ egy csúcs 15-ös gumival van olyan stabil a kocsi, mint egy gyengébb 16"-sal, és nem ront a gyorsláson. A GTI végsebességének azért illene úgy 210-212 km/h felé tendálnia, csak sajnos a digit klímásoknál a kompresszort akkor is hajtja, ha nem hűt. Egyszer próbaképpen lekaphatnád az ékszíjat. Az új VW termékeknél a kék-piros műszerfalvillany nálam nem tetszés kérdése, hanem engem egyszerűen idegesít. 850: övfeszítő nem biztos, hogy minden lufis kocsiban van de megéri utólag beszerelni /semmi elektonika/, mert akkor nem a felkeményedő, hanem az éppen leereszteni készülő lufiba tukkolsz bele és elképzelhető, hogy nem üti meg az arcodat. Eszetekbe ne jusson mégegyszer japán komersz tömegterméket javító ember kezébe adni egy VW-t. Örüljetek, hogy utána az autó "nem sértődött meg" és még működik. A VW-nél a kipörgésgátló nem is igazán kipörgésgátló, hanem elektronikus differenciálzár /EDS/, és csak a 16 szelepes GTI-be, valamint a VR6-ba jár szériaként. Minden más ABS-es modellbe rendelhető volt annó. Legalábbis a III-as sorozatnál. Kapcsolási rajzot elvileg a hivatalos márkaszervizek nem adhatnak ki, ha te kapsz nagy szerencséd van, ha nem írj megpróbálok segíteni. Az én villanyászom a komplett duplalufi szerelést 5 e. forintést csináléta. A VW-khez csak azokat a dolgokat szabad márkaszervízben venni, amit nem tudsz megvenni bontottban, nem tudod, hogy mely cég a gyári beszállító, vagy a beszállítónak nincs itthon kereskedelmi képviselete. Ha valami Bosch akkor azt a Bosch-nál 25-30%-al olcsóbban kapod meg. Ugyanez a helyzet a Siemensnél vagy a Hella alkatrészeknél is. Ködlámpa: Hella autólámpa bolt az űllői út végén /gyári Hella nem Osztrák gagyesz/ 16 e. forint, bontottban ua.ott 6-8e. forint, sötétített oldalvillogó 1500 forint. A többi cuccnak tükör, elablaknak a bontott ára megy mailban. Üdv: tacika
Bocs fiúk, ez egy kicsit off lesz (de csak kicsit)
Szoval a 90 körül volt nekünk egy négyütemu Wartburgunk, amiben tudvalevoleg egy 1.3-as Golf I-es motor dobogott 55 pacival. Bár csak öt lóerovel volt erosebb a kétütemu változatnál, a két kocsi között hatalmas különbség volt. A VW motor majd szétszaggatta a kasztnit, úgy gyorsult.Az egész kocsinak egy kicsit amerikai feelinget adott (eros motor, himbálódzó kasztni:))
off vége
Szóval a nyomatékosság valóban VW motorok jellemzoje jó ideje. De ma már más szempontokat is figyelembe kell venni a motorépítéskor. A károsanyagkibocsátás és a fogyasztás csökkentése érdekében modernebb konstrukciókat kell kihozni, es ezt már a Volkswagen is érezte. Szerintem a kétszelepes benzinmotorjait (1.6 100 LE és 2.0 115LE) hamarosan végleg nyugdíjba küldi. Helyette itt vannak az új motorok: 1.4 75LE (a Golf IV Euro motorja) 1.4 100LE és 1.6 125 LE (az új Poloban jelentek meg eloször). Az igazán nagy kérdés, hogy mikor lesz a 2 literes motornak utódja, es az milyen eros lesz...
Szerencsére a dízelmotorok fejlesztése elorehaladottabb állapotban van (5 literes TDI 313LE teljesitménnyel:))
A dupla fényszórólól csak annyit, hogy szerintem is gond nélkül beszerelheto, csak a kürtöt kell elforgatni a helyérol )még anno az Auto Extrában láttam...
Azért kéne rajz, mert lábhoz nem fúj meleget és állítólag egy membrán van benne elszállva. Nem tudom, de láttam egy kallódó vezetéket, mikor lebontottam a műszerfalat. Lehet, hogy köze van egymáshoz a kettőnek?
off
tacika, én is megyek focizni, de csak 7-8 között.
on
850!
Kapcsolási rajzot sajnos nem tudok, de minek az neked? Egyébként érdeklődj márkaszervíznél, hátha lesznek olyan szívesek és adnak egyet.
Danee!
Miért nem újat veszel, ha fizet a biztosító? Egyszer már csak megteszi. Szerintem bármelyik bontóba találsz rácsot, elég sok Golf II-es alkatrész van. Kimondottan VW bontót most így fejből nem tudok. Utána kéne néznem otthon.
igen, digitális. Jól világít, erős napfényben is jól látni. Van egy másik változat, ami viszont sötétzöld és semmi sem látszik belőle. Szerencsére nem a miénk.
kapcs.rajz??
Köszi, azért aktuáluis, mert a hóban, szembe belémpörgött egy peugeot 206, de a biztosito azt mondta, addig nem fizetnek, amig nem tisztaztak, hogy kié az auto.
Amugy merre kapok ilyen 4lámpás rácsot rá, Vw bonto merre van ?