Keresés

Részletes keresés

gsn Creative Commons License 2005.09.17 0 0 0

Jó lenne, ha erre is legalább annyian jelentkeznének, mint az NFL Tippversenyre.

 

Tippelés, pontozás:

Kétfajta tippelési, pontozási rendszer van, amit megfelelőnek tartok. Lehet szavazni, hogy melyiket kövessük.

 

1. Kimeneteltippelés (1, x, 2), találat 1 pont, amúgy 0 pont, az NFL Tippversenyhez hasonlóan. Emellett minden mérkőzésre feltehetünk bónuszkérdéseket, ilyenekre jó lenne pár javaslat. Szvsz ez a rendszer azért tűnik rossznak, mivel idén a négy induló miatt mindössze 9 mérkőzés van (persze gondolom a játékosoknak ez nem olyan kevés), és így sok lenne a holtverseny a játék végén.

 

2. A FaberK által alkalmazott kézilabda pontozási rendszer importálása:

Előjeles tippelés:

1. példa: Győr Sharks – Debrecen Gladiators +7, ez azt jelenti, hogy vki arra tippel, hogy a Sharks 7 ponttal győzi le a Gladiatorst. Tehát egyrészt tippel a hazai csapatra, másrészt a pontkülönbségre.

2. példa: Győr Sharks – Debrecen Gladiators –3, ez azt jelenti, hogy vki arra tippel, hogy a Gladiators 3 ponttal győzi a Cápákat. Tehát egyrészt tippel a vendégcsapatra, másrészt a pontkülönbségre.

Pontozás: Kimenetel eltalálása 5 pont.

Pluszpontok:

Ha a tipp és a valós különbség egybeesik, akkor 5 pont jár.

Ha a tipp és a valós különbség eltérése 1-5 pont, akkor 4 pont jár.

Ha a tipp és a valós különbség eltérése 6-10 pont, akkor 3 pont jár.

Ha a tipp és a valós különbség eltérése 11-15 pont, akkor 2 pont jár.

Ha a tipp és a valós különbség eltérése több mint 15 pont, akkor 1 pont jár.

1. példa: Tipp: Győr Sharks – Debrecen Gladiators +7 Eredmény: Győr Sharks – Debrecen Gladiators +10 Ebben az esetben kimenetelért jár 5 pont + mivel 3 ponttal tért el a valós eredménytől a tipp, 4 pont=9pont

2. példa: Tipp: Győr Sharks – Debrecen Gladiators +7 Eredmény: Győr Sharks – Debrecen Gladiators –3 Ebben az esetben kimenetelért nem jár pont, de mivel 10 ponttal tért el a valós eredménytől, jár a 3 pont=3 pont

Értékelés, külön lenne kimenetel (1.), kimenetel + pluszpont (2.) kategóriában, és ez utóbbi lenne az összetett. Én erre szavaznék, bár lehet egy kicsit bonyolultnak tűnik elsőre, de szerintem így izgalmasabb lenne.

 

Várom, hogy kinek melyik tetszik, melyiket kövessük. Egyik számolása sem jelent különösebb problémát nekem, úgyhogy mindenki szavazzon tetszése szerint.

gsn Creative Commons License 2005.09.17 0 0 topiknyitó

Október elsején indul az első magyarországi amerikai futball bajnokság, vagy hivatalos nevén a Magyarországi Amerikai Futballcsapatok Ligája. Természetesen ez sem folyhat úgy, hogy ne indítanánk egy tippversenyt, melyben a mérkőzésekre lehet tippelni. Ez a topic csak a tippelést szolgálja, és nem arra született, hogy a bajnokság eseményeivel foglalkozzon. Várunk ide minden érdeklődőt, leendő tippelőt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!