Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
Ja mondjuk igen örökölheti /erre a jegyzőkönyvnél rávilágítottak/ De az szintén rosszul esne a leendő férjnek, hogy miért nem az Ő nevét örökli:-) Ha viszont a férj felveszi az én nevem sima liba, dobja magát, nem vitás:-))
Azt hittem volna, hogy mire egy válás lezajlik, addigra már a nő jobban utálja a férjét, mint az apját és semmit se kíván kevésbé. mint h. folyton a nevére emlékeztessék.
ja, és van egy nem túl kedves ismerősöm, idősebb hölgy, aki már a 3x ment férjhez, az első állatorvos volt, így felvette a Dr. Akármilyenné nevet és a másik két házasságában is ezen a néven szerepelt, mert így ott a Dr.!!!!!
Én pedig szerettem volna ha az én nevemet felveszi a leendő férjem, mert akkor így nem hal ki a családunk, mert akkor a gyerekünk is azt a nevet fogja "örökölni" Sajnos mivel apukám már meghalt és csak lányai vannak se testvére, se egyéb család és elég ritk a nevünk jó lett volna így tovább vinni:-)
én egy olyan sztorit hallottam, hogy egy fickó (neves orvos) már a 3. feleségét fogyasztotta és az előző kettő (mind2) megtartotta a férjes nevét a válás után is, hogy bosszanthassa a következő nejet:-)
Egyébként az öcsém ex-nejének megtetszhetett a mi eccerű parasztos vezetéknevünk, mert a válás után is megtertotta - nem tudom, jogalappal-e v. anélkül. (Eleve -né nélkül használta, mi vnevünk - ő kneve formában.) Mondjuk, annyi előnye van, h. legalább uúgy hívják, mint a gyerekét...
"Szerintem azért valahogy minden féfinak rosszúl esik ha nem akarják felvenni anevüket az asszonykák"
Hát nekem csöppet sem esik, szerintem is az a leglogikusabb, ha mindenki megtartja azt a nevet, amihez már hozzászokott. A férj nevét fölvenni nem logikus, de legalább hagyományos. A feleségét fölvenni se logikus, se hagyományos nem lenne.
Erről olvastam annak idején egy nagyon jó kis írást, egy férfi írta ráadásul. A lényege a következő volt (a neveket csak én rakom be, nem emlékszem, mi volt az eredeti):
"Képzeljük el, hogy Kovács Lajost csak Baloghférjként emlegetik, s így meg kell kérdezni:
- És hogyan szólíthatom?
- Lajcsika.
Ugye abszurd? Nahát ugyanezt játszuk el a nőkkel."
Sajnos képtelen vagyok fellelni, hol olvastam, mert természetesen ennél sokkal ütősebben volt megfogalmazva.
Szal sztem egyébként aki direkt szereti hivatalokban vesztegetni az idejét (okmánycsere) az vegyen fel más nevet:)
Szerintem azért valahogy minden féfinak rosszúl esik ha nem akarják felvenni anevüket az asszonykák, bántja a kis hiúságukat. De érdekes módon ha azt mondod, hogy ők vegyék fel a Te nevedet hallani sem akarnak róla:-) Marad a közös megegyezés, már hal ehet ilyet kérni így esküvő előtt:-)
Hehe, ugyanezt mondta egy munkatársam is, neki is erőltette volna a vőlegénye, mire azt mondta, hogy ok, de csak ha a fiú is felveszi az övét (ez már a Csjt. módosítás után volt) Ennyiben maradtak.
Saját név = apa neve, ez igaz, de valahogy az apák stabilabbak:) Legalábbis az élet során gyakoribb a férjcsere, minthogy menet közben megváltozik az ember apja neve:)
jajajajajajaj!!!!!!úúúú! bocsánat, tényleg Vezetéknév akart lenni...:-) hö! még azt sem tudom, hogy melyik nevem melyik! akkor meg mit akarom még változtatgatni is???!!!:-)
na igen...csakhogy ezek szerint a férjnek is fel kellene venni az én nevem, amibe biztos nem megy bele... és nem is várom el tőle, de akkor én minek venném fel az övét? mert én nő vagyok??? hö! hazamegyek meg is kapja a magáét!!!:-))
ki! én már vasaltam is:-), ja, az enyém tüll...organza esetén nem tudom, de gondolom. ja, és azért ne direktbe max fokozaton, hanem pamutruhán keresztül!
Mondd neki, hogy a születendő gyermekeitek is a Te vezetéknevedet kapják, de semmi vész, mert keresztneveik Habakukk, Zebulon és Jezabel lesz, ezzel együtt már egyáltalán nem jellegtelen! :)
és ráadásul 2 alkalommal is hosszan ecsetelte...na én emiatt óckodom felvenni a férjem nevét... van nekem rendes!csakhogy Ő szeretné...én meg Őt szeretem...
Szóval! azt mondták, hogy ha felveszed a férjed nevéd ezzel magadra veszed az Ő tulajdonságait, szokásait, kvázi elnyomja a te egyéniségedet ezzel Lehet hogy ez hülyeség, de nekem elég volt a kis bogárhoz:-)
Kb. ennyi röviden.
De ha megnézitek a statisztikákat a válások 70 %-ában több az olyan akinek felvett neve van. Persze lehet hogy semmi köze ehhez az egészhez:-)