Keresés

Részletes keresés

zako Creative Commons License 2005.02.11 0 0 16
"De általában is megfigyelhetõ: azok a bankok, amelyek könnyebben elérhetõk, több bankautomatát üzemeltetnek, kedvezõtlenebb feltételeket kínálnak. A Postabankot felvásárló Erste Bank folyószámla-feltételei például jócskán riasztóbbak az OTP-nél. A számla vezetése 310 forintba kerül, a látra szóló kamat mindössze 0,5 százalék, s a pénztári készpénzfelvételért 100 forintot + 0,5 százalékot (az OTP-nél 150 forint + 0,3 százalék), az átutalásokért 70 forintot, a közületi átutalásokért 60 forintot (az OTP nél 65, illetve 45 forint) számítanak fel. Hogy mégsem merjük azt mondani, az Erste a legdrágább bank, annak csupán az az oka, hogy bankautomatánál felszámolt jutalék csupán 25 forint + 0,2 százalék, s ezzel kiegészülve az Erste esetleg mégis kedvezõbb lehet azoknak, akik nagyobb pénzeket vesznek fel bankautomatákból. Külföldi utazás esetén pedig az Erste legkedvezõbbé válhat, amennyiben ugyanis odakint Erste-automatából veszünk ki pénzt, a rendszer mindössze 450 forintos díjat számol fel*3), míg más bankoknál ugyanez 750-11000 forintba + az összeg 1 százalékába kerül."

(forrás: www.bankkartya.hu)

Én jelenleg a szüleim Erste Netbankját próbálom aktiválni, de azt hiszem meg kell várnom az éjszakát, hogy beszélni tudjak egy operátorral... Nevetséges egy bank, tétova és alkalmatlan alkalmazottakkal, akik soha semmihez nem értenek. A szüleim helyében én már régen otthagytam volna az egész kócerájt.
Előzmény: nyman (15)
nyman Creative Commons License 2005.02.11 0 0 15

A devizaszamlamat mar megszuntettem,mert irreallisan magasak lettek a dijai. A www.bankartyartya.hu- n vot egy cikk, amit most mar sajnos nemtalalok, hogy a legdragabb lakossagi bank lett.

 

A folyoszamlam meg megvan, de csak azer tartom, mert a visa kartyam melle van egy utazasi biztositas, ami ugyan nem tul nagy ertekhatarokkal rendelkezik, de ha par napra az ember elugrik vhova, nem kell szarakodni az utazasi biztositassal.

Előzmény: Tamás (10)
hopihe30 Creative Commons License 2005.02.11 0 0 14
Nekem semmi bajom az Erste bankkal,bár nem adok nekik túl sok melót,eccerű lakossági. Viszont amíg otp-s voltam háááááááááát.......


voltak ott is érdekes dolgok.
Előzmény: Tamás (10)
Tamás Creative Commons License 2005.02.11 0 0 13

Teljesen igazad van, csak tudod, társas vállalkozás esetén az nem olyan egyszerű, ugyebár. :-) Csak azért akartam kidühöngeni magam egy kicsit, hogy elrettentő példaként álljon itt azok előtt, akik csak most fognak választani...

 

Egyébként meg ne reklamírozzuk a Budapest Bankot, ezért nem is írom le, hogy a saját egyéb számláim hol vannak egyébként. :-DDD

Előzmény: Tombolda (12)
Tombolda Creative Commons License 2005.02.11 0 0 12

Elégtelen (1)

 

Nem panaszkodni kell, hanem bankot váltani azonnal.

Javaslom a BBankot.

Előzmény: Tamás (10)
Kacsibe Creative Commons License 2005.02.11 0 0 11

Az automata több kollégámnak is elnyelte a kártyáját, az egyik kolléganő pedig két órát állt egy áruház pénztárjánál, amikor kártyával akart fizetni, mert a szerver "átmenetileg" nem volt elérhető.

Amióta a két bank összeolvadt külön kálvária minden ügyintézés. Én a folyószámlámat már el is hoztam onnan.

 

(Csak, hogy folytassam a panaszlistát.)

Előzmény: Tamás (10)
Tamás Creative Commons License 2005.02.11 0 0 10

Ld. fenn...

 

Ment a b@szakodás a postabankos dolgok migrálásával, semmi nem működött. Oké. Egy nyomorult készpénzkivétel a fiókban másfél órámban kerül. Nem oké, de egye franc. Netbankot mikor karbantartanak... naná, hogy adófizetési határnap előtti hétvégén, meg tegnap. Baromira nem oké.

 

Ehhez képest ma egy órát kellett sportolnom, hogy be tudjak lépni (pedig most állítólag épp nem karbantartanak). A múltkor meg kimenő átutalás nem ment a céges számlámról az istennek sem, a lakosságimról utaltam inkább, még ha céges is volt (az persze egy BANKnál van).

 

Elképesztő egy gárda.

 

No, mindezt csak azért mondom, hogy ha valaki most épp abban a helyzetben van, hogy bankot kell választania, akkor akármit, csak EZT NE. A saját érdekében.

Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2004.12.22 0 0 9
Lenne egy kerdesem, nem pont Erste de nem is akarok neki uj topicot nyitni.

Ha valaki rossz helyre utal penzt veletlenul, azt hogy tudja utana visszaszedni? Automatikusan gondolom nem, csak ha hozzajarul a cimzett?
Vagy tevedek?

drBJ
DrShan Creative Commons License 2004.11.26 0 0 8

Az osztrák gesztusokra jellemző, hogy a kártyámat (postabankos) a lejárat előtt !két hónappal! küldték ki !postán!, !levélként!, a !postaládámba!, !nem ajánlva!.

Ennyit az erstéről. Jól bemutatkozott nálam. Ha leveszik a postán, vagy kiveszik a ládából, csak akkor tudom meg, amikor bemegyek újat kérni két hónappal később. Bármelyik amatőr zsivány feltöri addigra, még ha nem is volt aktiválva.

Előzmény: tibra (7)
tibra Creative Commons License 2004.11.26 0 0 7

A kérdéseket bővíteném:

Mi lesz a folyószámla kamattal? Bár tudom jelképes a dolog, de azért mégis. 

A számlánk az Erste könyvelése szerint minuszba ment. Így a mai napon hitelt vettem igénybe:)) Na ennek a kamatával mi lészen?

Szóval kíváncsi vagyok az osztrák gesztusokra a sűrű elnézéseken kívül.

 

Előzmény: angel_fire (6)
angel_fire Creative Commons License 2004.11.26 0 0 6

És ha valaki százezreket utalt aznap?

És ha valakinek ezen múlik eszik-e holnap??

TÖKMINDEGY, rájuk bízzuk a pénzünket, és felháborító, hogy ilyen történhet.

 

Akinek nincs ez az sms-küldő szolgálata, nem is tud arról, hogy amit 14-én költött, azt levonták mégegyszer. Kurva jó..

Előzmény: tibra (5)
tibra Creative Commons License 2004.11.26 0 0 5

Ödön bankja engem is felbosszantott ma.

Ma reggel mennék Pestre. A jegyhez lovettát kell felvennem az állomásközeli automatából. Ám az jelzi: ohne geld. Ebben csak az a furcsa, hogy tegnap még egy diplomás minimálbérhez közeli összeg volt rajta.

NA konferencia helyett vissza a kéglire. Telebank felhív. Sokadjára fel is veszik. Sajnos országszerte voltak kétszeres lekönyvelések-mondják. Így biztos Ön is így járt. De azért menjen be a bankba. Bementem, Hát így jártam. Mondják a 2 rendszer (Postabank, Erste bank) az egyesítés után még nem működik teljesen jól.

Délre pénz lett kölcsön, posztó (értem ez alatt: konferencia szekció szereplés) azonban nem, mert az a vonat, amivel felmentem volna 30 percet késett.

Szóval tiszta jó péntek volt.

angel_fire Creative Commons License 2004.11.26 0 0 4
na, ez a topicnyitás elég béna lett, de a téma adott.
Előzmény: angel_fire (3)
angel_fire Creative Commons License 2004.11.26 0 0 3

Kicsit felháborodtam a mai nap. Eddig is elég sok problémám volt a bankkal- késett átutalások, marha magas kártyadíj, éves díj stb- de a mai történet picit túllőtt a tűrőképességem határán.

Ha valaki még nem tudná: a november 14-i kártyás fizetések, utalások stb amit a szláról költöttél, november 25-én is le lettek vonva a számláról!

Szerencsére van sms-szolgáltatásom ami mindig jelzi, ha mozgás van a számlán. Ma reggel meglepve tapasztaltam, hogy holott nem költöttem tegnap semmit, mégis hiányzik több mint 13ezer Ft.
Hosszas telefonálgatás után kirohantam a munkahelyemről a legközelebbi bankba, ahol kiderült ez a "kis" technikai malőr.
Valahogy nem nyugtat meg, hogy nem én vagyok az egyetlen, hanem mindenki aki az adott napon a pénzéből költött...
(Én pl a Tescoban bevásároltam aznap, kíváncsi vagyok hogyan szedik vissza tőlük a pénzem...)
Ígéretet kaptam a hiba délelőtti kijavítására, de mikor három körül telefonáltam, még mindig csak azt a választ kaptam, hogy a dolog "folyamatban van".

Ha valaki többet tud, kérem jelezze.

Nerdy Creative Commons License 2002.11.19 0 0 2
régen én is érdekelt voltam, de pánik szerúen menekültem onnan, amikor:

1. volt egy vállalkozásom és annak a számláját akartam becsukni, a vállalkozással együtt
hát ez olyan kemény diónak mutatkozott az ott dolgozó fiatalembernek, hogy bele is tört a bicskája - nem sikerült, természetesen elrontotta, mert esze nem volt,
utána a főnökség azt sem tudta, hogy hogyan hozza helyre

2. amikor a Margit krt fiókot becsukták és beköltöztek a Mammutba, teljesen ledöbbentem:
a bank egy mellékfolyosósról nyílik - fő a biztonság !!!!!!!
a pénzszámoló gép kijelzője természetesen a folyosóra nyíló üvegfalra és üvegajtóra néz, hogy aki ott végig megy lássa csak, hogy éppen ki és mennyi pénzt vesz fel - fő a biztonság !!!!!

az ügyfélfogadó, kicsi, szűk, és nagyon rossz beosztású

nincsen elkülönítve a pénzfelveveő hely, aki nagyobb összeget vesz fel és nem nagy termetű az ki van téve annak, hogy az összes ügyfél előtt veszi fel a pénzt, mert ott mindenki mindet lát - fő a biztonság

az ott dolgozók sem azok akik a régen voltak......

szóval lepukkant, igénytelen az egész bank - kár érte, mert régen nagyon jó volt

cs_geza Creative Commons License 2002.11.19 0 0 1
Nezz bele a cikis topicba, ott is van par, kozte az enyem is.
Beebite Creative Commons License 2002.11.19 0 0 0
0 bajom van velük. Mindig korrekten elintéztek midnnet, pedig nem vagyok egyszerű ügyfél.
Előzmény: Tman (-)
Tman Creative Commons License 2002.11.19 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Nektek milyen tapasztalatotok van az Erstével? Én azért választottam őket, mert nagyon kedvező kamatokat adnak, és alacsonyak költségek is...
...de... az utóbbi időben valami döbbenetes mélyszárnyalást mutattak be. Először jött a számítógépeik rendszeres offline üzeme (havonta pár nap csak max. 20000 Ft-ot lehet felvenni az automatából, ami ráadásul valami teljesen kriptikus hibaüzenetet ad, ha többet próbálsz), a legújabb trükkjük pedig az, hogy elvesztették a betét feltörésére adott megbízásomat.
Mikor reklamáltam, felvilágosítottak, hogy nem érdemes előre megbízást adni, mert az úgyis csak elkallódik, inkább használjam a telebankot.
Csak az én hátam áll fel a szőr, ha egy mondatban hallom az "elkallódik" és a "bank" szavakat?
És mikor ilyen orbitális ostobaságot követnek el, akkor miért kell külön ugrálni, hogy jóváírják az elveszett kamatot / pénzfelvét költségét?
Nyugtassatok meg, hogy ez a kivétel volt, ami erősíti a szabályt!
ps: A honlapjukat majd máskor ostorozom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!