Neszmely talan Tatahoz esik a legkozelebb. Itt azonban reszletesebb adatokat is talalhatsz:
http://www.directinfo.hu/gastronomy/borkalauz/videk/a4.html
+a Hilltop Homepage-t!
Hilltop Rulez!
Neszmely talan Tatahoz esik a legkozelebb. Itt azonban reszletesebb adatokat is talalhatsz:
http://www.directinfo.hu/gastronomy/borkalauz/videk/a4.html
+a Hilltop Homepage-t!
Hilltop Rulez!
Az 1994-1995-ös Szőke Mátyás féle Cabernet Sauvignon jó választás, ahogy mondtad: erős és karakteres (no meg tüzes). Az ára is elfogadható (no nem 200-300.-Ft...). És van egy számomra megleően jó bor: Öregbaglasi Cabernet Sauvignon. Nekem izlett, bár lehet, hogy akkor már túl sokat ittam....
A Múzeumok Majálisán ittam '96-os villányi cabarnet sauvignon-t, Gere félét. Arra már nem emlékszem, hogy G. Attila vagy Tamás volt-e. De jó volt, az biztos. Persze egy '89-es biztos jobb:))
Vorosbol Cabernet Sauvignon es Chianti. Eros es karakteres.
A magyar Cabernet-ket csak feluletesen ismerem, ha valaki esetleg tudna ajanlani valami jot.
Konnyu feherbol nagyon bejott a Hilltop cserszegi fuszerese ("Woodcutters White"), nyari konnyu ebedekhez kivalo. Chardonnay....
Tokaji Furmint, Aszu - ha az ember kenyeztetni akarja magat.
Egyebkent hol van Neszmely foldrajzilag (+Hilltop?)
Hilltop rulez! Viszont egy különlegesség: Vácon, 30 km-re Budapesttől van egy hely. A neve Fónagy és Walter Vendégház. Itt egy minden igényt kielégítő borpince található. Több 1000 féle bor, minden borvidékről. A tulaj jó fej, időnként tiszteletünket tesszük nála...
Szerintem is abszolut hozzatartozik az elet oromeihez a borok megismerese, es akkor bizony fogyasztani kell :-)
Igazabol nincsen kedvencem, bar... Egyszer ittam egy olyan neszmelyi Irsai Oliver bort (meg mult ev elejen - 97es evjaratot ), ami felejthetetlen volt. A legnagyobb baj ezzel a borral (Interconsult - Neszmely) hogy frissen a legjobb, egy fel evvel kesobb mar nem ugyanaz.
A masik a tokaji Forditas. Nameg az osszes aszu :-)
Tenyleg. Tudtok olyan helyrol, ami kulturalt, oda lehet menni, es esetleg helyben, vagy kozel van a borkostolas? Ha valaki ismeri neszmelyen a Hilltop nevu helyet, akkor erti, mirol beszelek (vigyazat ez nem olcso hely).
Szinte mindegy. Ami fontos, hogy egyben legyen a bor, ne lógjon ki semmi. Ha van benne valami kis csavar, akkor még jobb.(nem anyacsavar, vagy ilyesmi:)
Szóval legyen harmónikus, megfelelő savak, ízek, aromák, illat stb.
Azért a nagy kedvenc a kékrfankos (soproni) meg a szürkebarát (badacsonyi) meg a furmint (T. hegyalja) meg a cabarne-k (villány) meg az olaszrozling (Szent-György hegy) meg a ..... mindegyik, ha jól meggondolom
A görög borok csak kicsit ízlettek:( nagyon kicsit
A hazai választékot sajnos nem ismerem, a magam részéről a portói, madeira és malagai borok a legjobbak. Ha itthon is elérhető áron lehetne kapni belőlük, biztos átpártolnék a sörröl a borra!:-))
Vörös, száraz és tüzes borokat szeretek, mint a Cabernet Sauvignon, esetleg kéoportó. Termelők: Szőke Mátyás, Bock József, Wunderlich Alajos. Persze sorolhatnám még, de várom a Ti véleményeteket.
Az élet örömeihez szervesen hozzátartozik a borok fogyasztása, megismrése. Ti milyen bort fogyasztotok szivesen? Van kedvenc márkátok, illetve termelőtök? A tapasztalataitok szerint a magyar borok tényleg világszinvonalúak?
Várom a véleményeket!
In vino veritas!