Működik az hogy szellőztetés eredményét helyben hagyom majd funyiroval szedem össze? olyan kicsi a szellőztető tartály hogy kb. 20m alatt telemegy, igy csíkonként kell ürítenem a tartályt. 600m2
Szerintem sokkal-sokkal szélesebb a jó megoldások lehetőségének a köre, mintsem egy fűmagkeveréknél, a Toscana-nál leragadni. Láttam már Water Saver-ből vetett füvet, nekem nem tűnt abszolút elvetendő megoldásnak, sőt, tetszett! Az ott használt fajták sem csomós növésűek, inkább nevezzük bokros növekedésűnek. A Toscana egyik Ncs fajtája sem tarackos növekedésű, ha a Spyder LS-re gondoltál. Maga az ICL ezt írja: "Spyder LS has a fine texture with bunch-type, moderate upright growth and displays signs of some lateral growth."
Tehát bokros növekedésű, de mutat oldalirányú terjedést is. Ezzel szemben a BB-nek van tarackoló ncs-je, RTF, de csak az USA-ban elérhető úgy tűnik. Szóval sok jó választás van, de én is egyetértek a nádképű csenkesz kiemelt szerepével hazánkban.
Köszönöm a tanácsokat. Következő alkalommal a kamera képet nézve vízszintesen megyek a szórókocsival. Így a kerti tipegő lapok jobb betájolást adnak. Eddig 90 fokkal elfordulva mentem.
Ez így pongyola fogalmazás, ugyanis a BB-nek is megvan a maga "Toscanája", WaterSaver-nek hívják és van olyan mint Toscana, sőt!
A BB nádképű fajtái a Water Saver-ben csomós növésűek és az egyik világosabb színű mint a másik.
A Toscana egyik Ncs fajtája viszont tarackos növésű, ami ugye nem tud kiöregedni, mert mindig felújítja magát.
Láttam van vita hogy milyen a finomsága. A finomság attól függ mennyit öntözöd és műtrágyázod, de főleg a gyakori jó nyírás sűríti be a gyepet, az pedig minél sűrűbb annál finomabb, vagy keskenyebb levelű lesz.
Amikor a szárazságtűrésre játszunk, akkor már más a helyzet minden fűnél.
Mindent be kell rotálni, de az alaptrágyát kihagytad a felsorolásból. Én javasolnék komplex NPK 15-15-15 % műtrágyából úgy 60g/m2 adagot és a talaj fertőtlenítőnek a Force 1,5 G -t és mindezt egyszerre berotálni a vetés előtt. Persze vetés előtt lépésállóra vissza kell tömöríteni. adhatod a vetéskor a startert is ha az burkolt szabályozott tápanyag leadású.
Nem hiszem hogy kiviszi a gyepet a rézkénes permet, csak megszínezte és ha igaz majd kinövi és levágod. Viszont ha nagy töménységben volt, akkor lehet hogy leperzseli ott ahol ráment a fűre, de várhatóan nem öli ki akkor sem.
Ez rémes kép egy Barenbrug Sport klassziktól. Ekkora hópenész fertőzést nem mindig lát az ember. A baj csak az hogy ez jövőre is meg fog jelenni. Az jó hogy amint lehetett eltüntetted egy ápolással az elszáradt füvet és szépen rendbe jött már, de a szaporító képletek ott maradtak. Amennyiben a nyáron is gyötörnek a gombák akkor szerezz be egy adag glialkát a következő telepítés előkészítéséhez.
Nyugtával dicsérjük a napot. A nyírás előtt azért nézd meg mennyire hervadt a füved és előtte inkább öntözd meg pár órával, hogy felszáradjon a fűről a nedvesség de legyen meg a turgornyomás a levelekben, mert máskülönben meg fogja tépni a fűnyíró a füvedet.
Alakul már a szépség, majdcsak összeszoktok. Lehet hogy féladaggal érdemes szórni és keresztben is rá kell menni, de hogy az átfedésekre vigyázni kell az is biztos. Azért szerintem inkább legyen fakó mint kiégett a gyep a műtrágyázástól.
Konkrétan ezzel nincs, de általánosságban nekem az a tapasztalat, hogy az aldi-s cuccok egész jók (einhell gyártja) a lidl-s cuccok viszont nem igazán, de ezt csak pár db gép/eszköz alapján mondom.
dehogy árt, én is már pár hete 5cm alatt nyírom, semmi baja, de többen írták, hogy már szellőztettek is (előtte rövidre kell nyírni), ami sokkal nagyobb stressz a fűnek.