Keresés

Részletes keresés

megyerizs Creative Commons License 2008.07.02 0 0 180

Most írtam az Andrásnak, hogy járólap ügyben mi újság.

Hát kilépett.

Érdekes, hogy már 2 ember kilépett eddig, remélem befejeződik azért a project.

megyerizs Creative Commons License 2008.07.02 0 0 179

Sziasztok!

 

Volt valaki az építkezésnél?

Van valami változás?

Dolgoznak ezerrel?

 

gariand Creative Commons License 2008.06.25 0 0 178

Tegnap még világosban értem haza, így megnéztem az épület másik oldalát is - pont rálátni az albim épületének kapujából :) (reggelente ne kívánja senki, hogy ilyenre figyeljek, elég kómás vagyok még olyankor...)

 

Szóval, a hátsó oldalon is jól áll a falazás, a tetőtérben hiányos még. A nyílászárók ott a 4. (vagy 5.?, most hirtelen nem emlékszem, mennyit is számoltam) emeletig lettek beépítve, illetve a 7-en egy darab erkélyajtót láttam, ami elég viccesen mutat :) Úgyhogy nem csak az utcafront készül, tényleg készül!

megyerizs Creative Commons License 2008.06.25 0 0 177

Szia,

Remélem nem járok majd pórul a bérléssel.

Az Illés utcában én is néztem az új lakásokat, de szinte mindenhol egybe volt a budi a fürdővel és nálunk ez kikötés volt, hgy külön legyen.

Esetleg ha hallasz a környéken ismerőstől albit (október után költöznénk), akkor légyszi szólj.

Meg a többiek is ha tudtok valamit.

Köszi

Előzmény: gariand (176)
gariand Creative Commons License 2008.06.24 0 0 176

Sziasztok!

 

Csütörtökön megyek az értékesítésre, meglátjuk, mire jutok :)

 

Megyerizs!

Igen, az a Kálvária tér sarka. A Horváth Mihály tér onnan gyalog 10 perc, busszal két megálló...

Az Illés utcában is vannak újépítésű házak, illetve a Jázmin utcában is. Ezekben az utcákban is viszonylag sok lakást adnak bérbe, és rendezettebbek a viszonyok. Azért a bérléssel óvatosan, jártam egy-két helyen, ami nagyon borzalmas volt, szerencsémre egy volt munkatársam adta ki a lakását, így ebbe költözhettem be :)

 

Üdv, A

 

Lakó_001 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 175
Én tegnap jártam az építkezésen, gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint egy-két héttel ezelőtt, mint megyerizs fényképein, csak még egy emeletet befejeztek, felfalaztak, és a nyílászárók is bent vannak. Ahogy én láttam, már csak az A épület tetején levő penthouse lakás falai nincsenek a helyén, ennyit tudtam kívülről megállapítani.
Előzmény: megyerizs (173)
Roan1 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 174

Sziasztok!

 

Nekem több barátom, kollégám lakik évek óta a környéken , és még soha semmi panaszuk nem volt. Pedig nem kopasz, nagydarab, napszemüveges urakról van szó:)

Autólopást sem említettek, s bár a környék "színes", de nagy baj nincs vele. És a bűnözési statisztika sem égbekiáltó, főleg, hogy egyre több a térfigyelő kamera a kerületben. Szóval szerintem nem kell nagyon félni, persze nem árt az óvatosság.

 

üdv

 

Roan

Előzmény: gariand (172)
megyerizs Creative Commons License 2008.06.19 0 0 173

Szia,

Elsősorban olyan lakást keresek, ami közel van a bölcsihez (Baross 117.-Illés sarka).

Mi is az autót féltjük, mivel a párom azzal jár dolgozni nem lenne jó dolog, ha ellopnák.

Persze van casco-nk, de akkor is.

Melyik utcában laksz pontosan?

 

MÁr itt a fórumon van egy-két lakó, akinek nincs autója viszont tudott garázst venni és elképzelhető, hogy kiadná.

Nekünk arra már sajna nem volt pénzünk.

 

A válaszfalazással már az 5.-6. emeletnél kell járni,m ert 3-4 hete amikor ott voltam már a 4. emelet készen volt, mármint az utcafelőli rész.

 

Az András 1-szer 2-szer már írta, hogy már a 3. emelet villamosvezetékelése folyik... ez is már elég rég volt.

 

Azt mondta július vége körül lehet majd menni csempéket választani, nem tudom azóta ez az időpont tartható-e.

 

Ha csinálnál képeket annak nagyon örülnék, mivel mi Győr mellett lakunk ritkán járunk arra.

Én csináltam egy oldalt, ahova már felraktam pár képet.

http://kep.tar.hu/megyerizs

 

 

Ha átküldöd nekem a képeket, akkor felteszem. (megyerizs@citromail.hu)

Előzmény: gariand (172)
gariand Creative Commons License 2008.06.19 0 0 172

Szia!

 

Hát, a közbiztonság érdekes dolog. Lassan két éve lakom a 8. kerületben, itt pedig lassan egy éve. Ami fontos, hogy lássanak a környéken, tudatosuljon az ittlakókban, hogy te is itt laksz. Attrocitásom eddig nem volt, remélem, nem is lesz. Autólopások sajnos akadnak, én is izgulok a sajátom miatt. Minden nap körebnézem a kocsimat, megvan-e mindene, gumik egyben, stb :) Eleddig nincs panaszom. A házban, ahol lakom, egy helybéli srácnak 8 hónap után lopták el a kocsiját, ez azért nem nyugtatott meg, gondolhatod...

Az utcán elég sok a lézengő, minden szívbaj nélkül kéregetnek mindenfélét, beszólongatnak, de ezeket lehet kezelni.

 

Összességében azért nem olyan rossz, mint ahogy az ember elképzeli - különben már én is elköltöztem volna :) Szoktam a rendőrségi statisztikákat is nézegetni, és nem a 8. kerület áll első helyen a bűnözési listán :) Volt, hogy a 11., a 7., sőt, a 13. kerület egyszerre megelőzte...

 

Ami reménykeltő, hogy rengeteg új lakópark épül szerteszét a környéken, és ez idővel javít a helyzeten, addig viszont türelemmel kell egy kicsit lenni, és nem idegesítenie magát az embernek, ha a szipuzós odaáll elé, és kér valamit :)

 

Amúgy tegnap odasétáltam az épülethez. Amit láttam így kívülről, azok alapján sajnos a február-március a valós elkészülési idő :( A körítőfalazás nagyjából megvan (az utca felől láttam, belül nem tudom, mi van), a 7. emeletet oldalról néztem, az még nincs kész. Sajnos azt nem láttam, hogy belül falaznak-e, vagy mi lehet a lakásokban. A bejáratnál látni, hogy a főbb gépészeti csövek ott megvannak, azonban a belső falazatok elkészültével tud kiépülni pl. a villamoshálózat a lakásokban, a gépészet nagy része viszont enélkül is elkészülhet (padlóban vezetett csövek, strangok). Igazából ezek azok, amik egy építkezés során időigényesek :) A lakásbelsők (mint burkolás, festés) sokkal kisebb volumenű munka, bár ezt nagyon jól el lehet rontani sajnos... A homlokzatra még kíváncsi leszek, mennyi ideig fog tartani, olyan 2-4 hónappal szoktak számolni.

 

A falazat az utca felől egész jó minőségűnek tűnik, persze láttam bakikat, de ez nem fog gondot okozni, nagy hiba nem látszik, és ez azért jó dolog! És ami meglepő, hogy a homlokzati nyílászárókat rögtön be is építették, ez azért biztató a tempót illetően :)

 

Fényképet nem csináltam - tele volt a kezem :( Ha gondoljátok, készítek időnként, csak mivel analfabéta vagyok a számítógépekhez ilyen területen, valaki segítsen majd feltenni őket :)

 

Ja, albérlet ügyben a gyerkőcökkel szerintem a Horváth Mihály tér környékén keresgéljetek, az egy kicsit jobb környék, viszont kezdtek ismerősök lenni errefelé :) Vagy a Népszínház utcát, a Köztársaság teret is tudom ajánlani.

 

Üdv, A

Előzmény: megyerizs (171)
megyerizs Creative Commons License 2008.06.18 0 0 171
Szia,
Ha már a szomszédban laksz, akkor nem tudnál valamit mondani a közbiztonságról?
Autófeltörések, lopások?

Akivel én kötöttem a szerződést azt mondta, hogy noveberre át lesz adva a lakás, de mint kiderült lesz az február is mire beköltözünk.
Mivel a bölcsiben novemberig kaptunk haladékot, nekem a 2 sráccal a környéken keresnem kell egy albit, hogy ne maradjunk ki.
Előzmény: gariand (170)
gariand Creative Commons License 2008.06.18 0 0 170

Üdv Mindenkinek!

 

Én még csak szemezgetek az épülettel - a szomszéd utcában lakom albérletben...

 

Igazából most fedeztem fel, hogy jé, itt épül valami :) És hát lakást kellene vennem, az albérlet kidobott pénz :( A tervrajzok tetszenek, a környék, ugyan lassan, de javul, és rengeteg fejlesztés történik :)

 

A használatbavételivel kapcsolatban, ahogy olvastam, vannak dezinformációk.

Egy lakóingatlan használatbavételijének átfutási ideje, amennyiben az építési engedélyben foglaltak kivitelezésre kerültek, és valóban beadják a szükséges papírokat, igazolásokat, nyilatkozatokat, akkor 2-2,5 hónap, a jogerőre emelkedést akár egy nap alatt el lehet intézni, de itt biztos, hogy több időbe telik - bonyolult a szomszédkérdés :)

A használatbavételi eljárásokat az épületek 90-95%-os készültségi fokánál szokták elindítani - ez az általános tapasztalat, így aműszaki átadásokkal párhuzamosan a hatósági átadások is le tudnak zajlani.

Mindezt figyelembe véve nem kizárólag a hatóságokon múlik, mikorra szerzi be a beruházó a használatbavételit, hanem igenis a kivitelezőn, a szervezettségen!

 

Sajnos manapság általános kis hazánkban, hogy csúsznak az építkezések - akár1-2 évet is:(, ma megyek konkrétan helyszínre, meglesem, hol is áll :) A fényképeket nézve befejezhető decemberre, de ehhez zökkenőmentesen kell haladnia mindennek. Nem akarok elkeseríteni senkit, de ha valakinek már 2009. március szerepel a szerződésében, annak sajnos oka lehet :(

 

Mellesleg építőiparban dolgozom, jelenleg egy beruházócégnél, van némi rálátásom az ilyen jellegű ügymenetekre, előtte pedig építkezése(ke)n voltam évekig, mint a vevőkorrdináció oszlopos tagja :) Ha bármi ehhez kapcsolódó kérdésetek lenne, szívesen segítek (műszaki egyeztetések, aláírandó nyilatkozatok, mire kell figyelni, majd az átadások, illetve a közben ső megtekintésekkor, vagy garanciával kapcsolatban...) Az adásvételi szerződést is át fogom nézni, bár szerintem én majd csak valamikor szeptember környékén kerülök abba a helyzetbe, hogy aláírhassak :D Banki ügyintézések... :(

 

Szép napot Mindenkinek!

 

Gariand

megyerizs Creative Commons License 2008.06.11 0 0 169

Ja, már tudom. A leomlott házfal.

Lehet, hogy ellenőrzik a többi építkezést is, hogy hányan dolgoznak, meg ilyenek.

Előzmény: A306 (167)
megyerizs Creative Commons License 2008.06.11 0 0 168

Hát ezt szomorúan hallom.

Mi volt a Tűzoltó utcában?

Előzmény: A306 (167)
A306 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 167
Gondolom a tegnapi Tűzoltó utcai miatt, bár lehet, hogy minden ilyen építkezést körbejárnak legalább egyszer.
Előzmény: Lakó_001 (166)
Lakó_001 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 166
Sziasztok!
Reggel az építkezésnél jártam, és mit látok: kint van a rendőrség, és valószínűleg még egy pár munkaügyi ellenőrt láttam láthatósági mellényben interjúztatni a kedves munkás közönséget... Remélem nagy fennakadást nem fog ez okozni, maximum a mai kiesett munkaidőt :-S
megyerizs Creative Commons License 2008.06.09 0 0 165

Sziasztok!

 

Voltam pénteken az építkezésen és csináltam egy pár képet.

 

http://kep.tar.hu/megyerizs

 

Mivel én elég ritkán járok arra, szívesen fogadunk mástól is képeket.

 

megyerizs Creative Commons License 2008.06.08 0 0 164

Sziasztok!

Én egy kicsit kiakadtam az áron.

Ennyiből már veszek 3 mobilklímát szobánként:))) és még csövezni sem kell.

Roan1 Creative Commons License 2008.06.08 0 0 163

Sziasztok!

 

Én is kérdeztem a klímát, és most meg is küldték. Sajnos, kicsit drágának tűnik a szerelés díja, legalább is én láttam olcsóbbat.

 

A biciklitárolóra visszatérve: bármilyen kevés autóbeálló is van, általában nem szoktak elkelni, így látom némi esélyét, hogy legyen biciklitároló. Erre két megoldást tudok elkpzelni: vagy többen veszünk egyet, és kinevezzük biciklitárolónak, vagy valami bérleti díjas megoldásban egyezünk meg. Végül is mind a kettő nyereség a beruházónak, a kihasználatlan beállóhoz képest

 

Üdv

 

R

RN506 Creative Commons License 2008.06.06 0 0 162

Szia A306!

Úgy láttam L. András Neked is megküldte a klíma kiépítéssel kapcsolatos ajánlatot. Mit szólsz hozzá?

megyerizs Creative Commons License 2008.06.05 0 0 161
Én csak azt mondtam, hogy talán a mi lakásaink hamarabb elkészül, mint amit még meg sem vettek.
Én úgy hallottam, hogy van ideiglenes lakhatási engedély is, amit külon lakásokra adhatnak ki.
Tudom milyen procedúrával jár a kiadatás, ezt nem akartam részletezni mire az összes közmű kiszáll +tűzoltóság és ha nem jó valami, akkor 1 hónap múlva jönnek megint...
Majd megnézem a 9.kerületieket is.
Előzmény: A306 (160)
A306 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 160

Amennyire én tudom nem a 8., hanem a 9. kerületi önkormányzat az illetékes, mivel a beruházó a telket a 8. kerületitől vette, és így összeférhetetlenség áll fenn.

 

Az építési engedélyt a 9ker adta ki - ezt biztosan tudom. Szerintem ott kell ismerőst keresni.

 

A használatba vételi engedélyt egyébként nem lakásonként adják ki, hanem mivel az építési engedély az egész házra szól, használatbavételit is egyben kell, hogy kiadjanak. Nem azon múlik elvileg, hogy mit adtak el és mit nem...

 

De nem csak az önkormányzatnak van szerepe, tudniillik a tűzoltóság, vízmű, gázmű + egyéb közszolgáltatók hozzájárulása is kell a használatbavételihez. A kiadásban inkább ezek megszerzése a sok idő, nem az amíg az építési irodán kiadják a határozatot.

Előzmény: megyerizs (159)
megyerizs Creative Commons License 2008.06.05 0 0 159

Bizony ám!

De ezek nagyon ráérnek, közalkalmazottak, ráadásul mi tartjuk el Őket.

MÁr nézegettem a 8. kerületi önkormányzat dolgozóit, hátha találok valaki ismerőst.

Egyenlőre persze nem találtam senkit.

Előzmény: Lakó_001 (158)
Lakó_001 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 158
Ez egyébként dühítő! Valakinek nincs ismerőse önkormányzatnál, akinek rálátása van, hogy mi a búbánatot lehet egy hónapig malmozni egy ilyen lakhatási engedély kiadásánál?? Ha én is hónapok alatt készítenék el egy egyszerű feladatot a munkahelyemen, nem lennék sokáig itt..
Előzmény: megyerizs (157)
megyerizs Creative Commons License 2008.06.05 0 0 157

Mivel kb. a lakások fele van eladva, ezért remélem azokkal kezdik, amiknek már vannak gazdáik és esetleg meg lehetne kérni az ideiglenes lakhatási engedélyt.

Én is szeretnék hamarabb beköltözni, de az engedélyre min. 30 napig kell várni, ha probléma van, akkor több hónapot is.

Előzmény: Lakó_001 (156)
Lakó_001 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 156
Én szomorú leszek, ha dec.31-ig kell várni rá! Első körben még szeptember volt kiírva, mikor elkezdődött az építkezés, amikor én aláírtam nekik, nemár, hogy ehhez képest csak jövőre költözzek be...
Előzmény: megyerizs (155)
megyerizs Creative Commons License 2008.06.04 0 0 155

Akkor szépen haladnak!

Akkor lehet, hogy hamarabb meglesz mint dec 31?

Előzmény: Lakó_001 (154)
Lakó_001 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 154
Egyébként már a nyílászárók is be vannak szerelve, nagyjából a harmadik szintig.
megyerizs Creative Commons License 2008.06.02 0 0 153
Nekem már csak később jutott eszembe, hogy erről nem volt szó.
Előzmény: Lakó_001 (152)
Lakó_001 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 152
Én is felvetettem ezt neki a múltkori egyeztetésnél, de azóta sem írt. Remélem, ha többen kérjük, akkor hamarabb lesz belőle valami.
Előzmény: RN506 (151)
RN506 Creative Commons License 2008.06.01 0 0 151
Az imént írtam az Andrásnak egy e-mailt, hogy klíma kiépítésre kérek árajánlatot. Ugyanis az egyeztetések során szóba került, hogy miután a műszaki leírás nem tartalmazza a klíma kiépítést esetleg tudnának rá ajánlatot kérni a kivitelezőtől. Nem szeretném még tovább tornázni a ktg.-eket, de ezt maguktól is betehették volna. Manapság már szinte automatikusan benne szerepel a lakásokban, utána mindenkinek szíve joga, hogy rak-e fel készüléket. Hát én megpróbálom, mit válaszolnak. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!