Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Hogy a haverodéknál mi történt, azt nem tudom, de nekem évek óta működik így probléma nélkül. Megnézném azt a törölközőszárítót amelyiknek a kijövő vize még majdnem 80 fokos. Én a saját rendszeremről beszéltem, saját tapasztalataimat írtam le, nem hallomásból kapott félinformációk alapján mondok véleményt. Úgyhogy én nyugodtan alszom, nem fog felrobbanni a fürdőszoba burkolata.
" Hőcserélő nincs, a törölközőszárító radiátorból kijövő víz megy a padlóba. " Egy ilyen szuper rendszer robbantotta fel a haveromék nappalijában a burkolatot! A törülközőszárító nagyon kicsi hőt vesz el, így majdnem 80 fok ment a padlófűtésbe. A csövek bírták, a lapok nem... Aszonta jó volt hajnali 2kor egy robbanásszerű zajra ébredni?! Meg persze amikor meglátta a nappalit...
Na sikerült konixot beszereznem.650 volt kg-ja.Tegnap volt kinnt a fűtésszerelő kicserélte a csöpögő idomokat.Látszott levétel után szépen, hogy a két roppantógyűrű között folyott és nem a roppantásnál.Most lekopogom de sehol nem ereszt.
A kézilégtelenítő méretű automaták nálam frankón beváltak. A nyári kazáncsere utáni többszöri kézi radiátorlégtelenítések után is csörgött pár radiátor, ekkor vettem párat ezekből, és cseréltem kia régieket ilyenekre. Kint az aldiban lesz most ákcióban, talán bekerül az itthoni szortimentbe is ( közel ennyiért ? ).
Akkor még érdekelte az ipari tanulókat a szakma, ma már sokan azt sem tudják, miért mentek oda, a lényeg, hogy amig tanulói jogviszonyban van, addig járnak a támogatások.
Sajna így van!Mi annó 2hétből hat napot gyaksziztunk+6hét nyári gyakszi.Na ennek volt értelme,utána meg levelezőn le lehet bármit tenni,de most úgy rá vannak állva az érettségire,hogy elfelejtődik lassan mellette a szakma(bármelyik).:(((((
A puffer topikot is érdemes átnyálazni (nem nagy), mert ott is alapvetően vegyeskazikkal dolgozunk, és néha jelentek meg olyan infók, amik kazánról szólnak, de oda írtuk be.
Annak idején én is néztem, hogy közel azonos tűztér és külső méretek mellett némelyik kazánnak 10 KW-al is nagyobb teljesítményt írnak, az okát nem tudom. Az immerdasnál is 4-8 tag között lehet választani 20 KW-tól indul, s tagonként 5 KW-ot ugrik. A Demradon a füst útja kicsit másabb, mint az immeren. Végül a szerelő javaslatára lett ez. Sztem ebben az árfekvésben mindegy melyik öv kazánt választja az ember, nagy különbség nincs.
"egyre kevesebb a fűtésszerelő,aki tud hegeszteni:(("
Ez sajnos igaz, csak akkor nem tudom, hogy tanulták ki a szakmát :(
Ha most kéne radiátoros fűtést csinálnom, vagy rézcsővel és kisebb radiátorokkal készülne, vagy 5rétegűvel és nagyobb radiátorokkal. A rézcsöves szerelésnél nincs átmérőszűkülés, míg az 5rétegű csőnél az idomok belső átmérője elég pici. A forrasztás és a préselés nem egy ördöngős dolog, mindkettőt házilag meg tudnám csinálni, nem kéne bosszankodnom szerelővel :)