Keresés

Részletes keresés

alexandrosz Creative Commons License 1999.08.06 0 0 154
Kicsit stagnál a topic, biztosan mindenki borozgat valahol...

Azért engem még az is érdekelne, hogy melyik az az olcsóbb kategóriájú bor, amelyik ízlett nektek, árát meghazuttolta, stb ?

Zmac Creative Commons License 1999.08.05 0 0 153
A Matáv on-line tudakozó alapján:

Gombai Nagy, Tibor,
2091 Etyek, Mester utca 72. , (22) 353 612

Jó borozást! Nagyon lelkes és vendégszerető a gazda.

alexandrosz Creative Commons License 1999.08.05 0 0 152
Somlói rulez, kaviat mester is rulez! Ez aztán a nyaralás.
Off
De azért megyünk ma is ebédelni...?
On
kaviat Creative Commons License 1999.08.05 0 0 151
dehogynem drága mesterem... már tegnap délután óta itt vagyok a balatonon... csak a somlói mellett a modemem is velem jött :))) /persze csak módjával netezek, lévén itt nincs matáv kedvezmény.../

.kav]4t

RobuR Creative Commons License 1999.08.05 0 0 150
Zmac:
Kossz az infot, esetleg tudsz telefonszamot is adni? Eddig foleg vorosboros helyeken voltam, erositeni kene a feheret is.
Tamska: en a villanyi meg szekszardi borokat megprobalom a helyszinen beszerezni, igy sokkal olcsobb a vinotekasnal (0%afa:)). A tobbi fajtaert en sem adok 2e-nel tobbet (ritkan).
Zmac Creative Commons License 1999.08.05 0 0 149
Én sem szívesen adok egy üveg borért 1,5-2 eFt -nál többet. Nem merem azt állítani, hogy a drágábbak nem arányosan jobbak, de sokat kell tanulni ( bort kóstolni ) ahhoz, hogy ezeket a különbségeket az ember valóban érzékelni és értékelni tudja.
alexandrosz Creative Commons License 1999.08.05 0 0 148
Ezt hogy csináltam????
alexandrosz Creative Commons License 1999.08.05 0 0 147
Általában nem szívesen adok 1500-2000-nél többet borért, mert a drágábbak a tapasztalat szerint nem jobbak. A fenti összegbe pedig majd minden magyar "menő" bor belefér, amit én szeretek.

Tegnap:
Szekszárdi Kadarka '96 (Takler)
Kaviat úr!
Off
Maga még mindig nem utazott el???
On

alexandrosz Creative Commons License 1999.08.05 0 0 146
Általában nem szívesen adok 1500-2000-nél többet borért, mert a drágábbak a tapasztalat szerint nem jobbak. A fenti összegbe pedig majd minden magyar "menő" bor belefér, amit én szeretek.

Tegnap:
Szekszárdi Kadarka '96 (Takler)
Kaviat úr!
Off
Maga még mindig nem utazott el???
On

kaviat Creative Commons License 1999.08.04 0 0 145
na gyerekek délután elkezdtem öntögetni a nyakamba a jufarkot... egen szóval ez már nem is volt rossz :)))

.kav]4t

Tamska Creative Commons License 1999.08.04 0 0 144
A topic tényleg leült, ezért bedobnám a kérdést amin már sokat töprengtem:

Te mennyit adnál max. egy üveg borért?

Olyan ez, hogy az ember egyre többet költ. Én kezdtem anno még nyolcszáz-ezer forintos borokkal mostanra már simán adok négy-ötezret is egy palackért ha jó.

T.

Zmac Creative Commons License 1999.08.04 0 0 143
Kedves RobuR!

Chardonnay, olaszrizling, hárslevelű,... fehérek. Nem csúcsminőségűek, de néhány igen jó vendéglőben ( pl Szindbád, Markó u. ) találkozni a boraival. Olyanok, amiket szívesen iszik az ember minden nap. Egyenletesen jó, megbízható minőség.

RobuR Creative Commons License 1999.08.04 0 0 142
Ha mar pontosak akarunk lenni, az altalam emlitettek kozul csak a Szemes van Villanyban, a masik 2 Villanykovesden.
Az etyeki borvideket nem nagyon ismerem, habar most epp egy etyeki pinot blanc van nyitva otthon (borgazdasagi - semmi extra), de annal ittam mar jobbat. Akit irtal, nala milyen borokat lehet kostolni, es jo minoseguek a borai?
Zmac Creative Commons License 1999.08.04 0 0 141
Villányban Bock, többször, és nem véletlenül többször. Villánykövesden Polgár, de az más világ, más hangulat. Egy Bp. közeli tipp: Etyeken Gombai Nagy Tibor ( Kossuth L. u. 35 )
RobuR Creative Commons License 1999.08.04 0 0 140
Sajnos nem volt semmi boros alklaom tegnap, de tenyleg leult a topik.
Valaki kerdezte, hogy ki hol jart borkostolason, nos az en listam:
Villany:
-Blum
-Szemes
-Tiffan Imre
Szekszard:
-Vesztergombi
-Fritz
A Tiffan es a Vesztergombi mindenkepp az erosen ajanlott kategoria.
Zmac Creative Commons License 1999.08.04 0 0 139
Tegnap reggel óta senki sem józanodott ki, hogy így elsüllyedt ez a topic?
alexandrosz Creative Commons License 1999.08.03 0 0 138
Borozgatási szokásaimról annyit, hogy sajnos nem mindennap tudok elfogyasztani egy pohár jó bort, de ahogy van egy kis időm, beiktatok egy borozást. Ez azt jelenti, hogy péntektől vasárnapig minden nap borozgatok kedvenc helyemen. Ez általában 2-3 pohár bort jelent, persze néha a tulaj barátom belefeledkezik a nagy kóstoltatásba és kicsit megnő a mennyiség. Munkanapokon időnként vásárolok egy jobb bort (általában vöröset - Szőke Matyi Bá rulez!), de ami fontos: olyankor mindig étkezéshez kötöm a kóstolást, borozást. Jó dolog csak magában borozni, de így teljesen más hangulatot teremtek magam körül. Sajna kedvesem nincs oda a borokért, szóval egyedül iszom, több marad nekem :o)))
Tamska Creative Commons License 1999.08.02 0 0 137
Kezdek megnyugodni. :-)

De azért mondhatnátok, hogy kinek milyen borozgatási szokásai vannak. A miheztartás végett. ;-)

Egyébként ma hozott az egyik ismerősöm egy üveg 1995-ös Californiai Montevina Cabernet Sauvignont. Származási hely: St. Helena, Napa County. Azt mondja nekem, hogy vett vagy három palackkal, de nem ízlett neki (????) és mivel tudja, hogy én kedvelője vagyok a témának, ezért elhozta. Na erre kiváncsi vagyok, még soha nem ittam bort az újvilágból.

Zmac Creative Commons License 1999.08.02 0 0 136
Szerintem addig jó nekünk, amíg nem világhírű a magyar bor. Mert addig meg tudjuk fizetni. ( Ezt nem gondoltam teljesen komolyan, csak félig.)

Alkoholizmus: amíg a bor illatát, ízét, a hozzá tartozó hangulatot kívánod, és nem az alkoholt, addig biztosan nem vagy alkoholista. De napi 1-2 decivel nehéz is lenne odáig jutni.

alexandrosz Creative Commons License 1999.08.02 0 0 135
Ne idegeskedj!
Amit csinálsz, az teljesen egészséges borszeretet! 1-2 deci jóféle bor inkább egészséges. Még nap mint nap fogyasztva is!
A rántottához szerintem is olaszrizling dukál.
Piacról annyit, hogy Szőke Matyi bá '95-ös Cab. Sauvignon-ából azért nem könnyű beszerezni, mert az összeset eladta Szentföldre, úgyhogy azért vannak kivételek, csak még várni kell az áttörésre....lehet, hogy évszázadokat.:o(((
Tamska Creative Commons License 1999.08.02 0 0 134

Magyar kontra külföldi bor témában: A hét végén voltam Bécsországban és "kénytelen" voltam bemenni egy borüzletbe. Őszintén mondom le voltam sújtva. Egy üveg hazai bor nem volt, még Tokaji sem. Amúgy ettől még nem kéne, hogy összedőljön a világ, hiszen ha végiggondoljátok az utóbbi öt-tíz évben fejlődött ismét megfelelő szintre a hazai borkultúra innen egy kis marketing munkával könnyen be tudunk jutni az elismert nemzetközi élvonalba. Elég ha csak annyit mondok Cserszegi Fűszeres ami az év külf.-i bora volt azthiszem Angliában (valaki javítson ki ha rosszat írtam), illetve egyre másra hallani, hogy egy-egy villányi bor ilyen-olyan jól szerepelt valamerre a világban stb. Szóval a borok úgy tűnik jók a piacot azonban meg kellene dolgozni.

Gombás tojásrántotta: csatlakozom az előttem szólóhoz Szeremley féle Olaszrizling a Szent Orbán pincészetből.

Az utóbbi hetekben egyre többet gondolok a következőre: minden héten legalább háromszor iszom max. egy-másfél deci valamiyen bort, és néha már várom, hogy este legyen, hogy a kedvesemmel beszélgetve poharazgathassam az aktuális palack tartalmát. Kezdek komolyan beszarni, hogy alkoholista leszek. Ti hogy vagytok ezzel?

RobuR Creative Commons License 1999.08.02 0 0 133
Pont tegnap (este fel tizkor!) vettem egy uveggel a Vaci u. Fovam ter vegenel levo Realszisztema Borsarokban (1300Ft).
A valasztek eleg jo.
kaviat Creative Commons License 1999.08.02 0 0 132
gyerekek köszi a tippeket :)))) / ebéd az még ráér, a bort az unokaöcsém ünneplésére gondoltam... /

.kav]4t

Whitey Creative Commons License 1999.08.02 0 0 131
OFF
bocs a helyesírási hibákért, de rohanok...
Whitey Creative Commons License 1999.08.02 0 0 130
T. Borozók!
Előre ki kell jelentenem, hogy abszolút nem vagyok borszakértő, meg ilyesmi. Amiért mégis beírok ide annak oka az, hogy ki nem álom, hogy mindenütt, ahol borról van szó, ott kijelentik, hogy a magyar bor világhírű, párja nincs, és a legjobb. Na ez szerintem egy nagy baromság. Egyrészt abszolút NEM világhírű. Európa majd' összes országában jártam, elmondhatom, hogy elenyésző a magyar borok előfordulása. Egyszerűen ismeretlen, nem lehet kapni (max. egy-két helyen véletlenül). Volt szerencsém idén nyáron Amerikában járni, és a híres Napa-völgy óriási borozóit, bormúzeumait megnézegetni. Volt ott kérem mindenféle bor, cseh, chilei, bolgár, albán(!), afrikai stb. Magyar csak egy üveg Tokaji. Semmi különös. Azonkívül szerintem a magyar bor semmivel sem jobb, pl. az olasz, spanyol, kaliforniai vagy a chilei bornál. Ezzel egyébként pont dícsérem a borainkat, mert ezek a felsorolt borok szerintem eszméletlen finomak.
Remélem nem az sült ki ebből, hogy szerintem a boraink szarok. Nem. Isteni finomak, nagyon szeretem, csak ne higyjük má' azt, hogy világhírű! Nagyon finom átlagos bor.
Bohóc Creative Commons License 1999.08.02 0 0 129
Kaviat !

Szerintem: EL-HORDÓ Borbolt, Budapest XIII. kerület, Balzac u.
Nagy választék, szíves kiszolgálás. (folyó borokból is!)Mindenkinek szeretettel ajánlom. Ja, és nem vagyok tulajdonos, csak egy törzsvásárló.

alexandrosz Creative Commons License 1999.08.02 0 0 128
Ebéd helyett egy kis borocska???
Szerintem Magyar Borok Háza, Budai Vár.
Zmac Creative Commons License 1999.08.02 0 0 127
Gombás rántottához mindenképpen reduktív száraz fehéret, de nem Sauvignon Blanc -t, mert az túl karakteres. ( Erősebb az íze mint az ételnek. ) Ellenben jó ha van benne egy kis szénsav, mert az jól ellensúlyozza a gomba-tojás-olaj nagyon sima, sőt simogató vonulatot. Tehát mondjuk ( nem Tokaji! ) furmint, ha fűszeres az étel, esetleg egy aránylag friss Chardonnay.
kaviat Creative Commons License 1999.08.02 0 0 126
gyerkek somloi juhfát-t keresek, szerintetek merre érdemes indúlni ha az ember ilyet akar venni ? valami pesti cím érdekelne...

.kav]4t

Csokis2 Creative Commons License 1999.08.02 0 0 125
En a Polgar harslevelujet innam hozza szivesen. (Igaz, hogy azt sokszor es sokmindenhez szivesen iszom.) Szoval mindenkepp valami karakteres, szaraz feheret. Estleg rozet, ha valami "izgalmas", pikans gombat teszel bele.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!