Keresés

Részletes keresés

RobuR Creative Commons License 1999.08.10 0 0 163
Edes cabernet, hat ez eleg durvan hangzik. Nem tudom, hogy mernem-e vallalni. Ket hetig a sziciliai borokkal fogok ismerkedni, remelem addig azert nem sullyedunk el teljesen.
alexandrosz Creative Commons License 1999.08.09 0 0 162
A hétvége hozadéka (a torokgyíkomon kívül...):

Megízleltem egy édeskés(!!!) Cabernet Sauvignon-t! Tudom, hogy nagyon furcsán hangzik, de amellett hogy édes aromájú, megőrizte fajtajelleges, tüzes karakterét. Egy bizonyos Gráf Károlyi pincészetből származó, Magyarországon nem igen kapható bor volt. Az egészben az érdekes, hogy a Tokaji borokhiz hasonlóan későn szüretelt szőlőből van, attól lesz ilyen különleges íze.
Borbarátoknak érdekes tanulmámy lehet.

Kicsi_Lany Creative Commons License 1999.08.06 0 0 161

jolvanno... nem szegyen a hazibor sem...
sot, olyanbol is ittam mar nagyon kellemeset... kulonosen szodaval ;-)
RobuR Creative Commons License 1999.08.06 0 0 160
Zmac, koszi. Megfontoljuk.

A 1000- arkategoriaju borokhoz:
Ilyen melegben nekem jobban esik a feher (meg foleg a rose, ami kicsit szensavas), ezert az ajanlatom 98-as Szeremley fele badacsonyi olaszrizling, 800 koruli aron.

oops Creative Commons License 1999.08.06 0 0 159
Borunk, amit az öcsémmel, a szőlőnkből... Picit savas, picit házi, de a miénk (amolyan titkos favorit)
:(
alexandrosz Creative Commons License 1999.08.06 0 0 158
Őszinte legyek?
Meghoztad a kedvem hozzá, úgyhogy délután útbaejtem a Tesco-t néhány perc erejéig...
Mellesleg nálam Szőke Matyi Cab. Sauvignon '97 - kb. 900-1000.-
És ugyanő Kékfrankos '95(!!!) kb. 800.-
robicsek Creative Commons License 1999.08.06 0 0 157
már irtam párszor, de annyira szeretem:
Balatonboglári Cab Sav Barrique, St Donatus pincészet, Tesco/Cora ár 800-900 Ft. (érdekes módon, egy árban van a 95,96,97-es évjárat :)
Asszem ki is nyitok egyet, hogy levegőzzön picit mire ebéd lesz:)
Zmac Creative Commons License 1999.08.06 0 0 156
Az olcsók közül nekem egész jól bevált a St. Stephen's Crown sorozat.
Kicsi_Lany Creative Commons License 1999.08.06 0 0 155
Igazi elmeny es harmonia tegnaprol...

Gere - Weninger, Cabernet Sauvignon, 1996.... :-))

alexandrosz Creative Commons License 1999.08.06 0 0 154
Kicsit stagnál a topic, biztosan mindenki borozgat valahol...

Azért engem még az is érdekelne, hogy melyik az az olcsóbb kategóriájú bor, amelyik ízlett nektek, árát meghazuttolta, stb ?

Zmac Creative Commons License 1999.08.05 0 0 153
A Matáv on-line tudakozó alapján:

Gombai Nagy, Tibor,
2091 Etyek, Mester utca 72. , (22) 353 612

Jó borozást! Nagyon lelkes és vendégszerető a gazda.

alexandrosz Creative Commons License 1999.08.05 0 0 152
Somlói rulez, kaviat mester is rulez! Ez aztán a nyaralás.
Off
De azért megyünk ma is ebédelni...?
On
kaviat Creative Commons License 1999.08.05 0 0 151
dehogynem drága mesterem... már tegnap délután óta itt vagyok a balatonon... csak a somlói mellett a modemem is velem jött :))) /persze csak módjával netezek, lévén itt nincs matáv kedvezmény.../

.kav]4t

RobuR Creative Commons License 1999.08.05 0 0 150
Zmac:
Kossz az infot, esetleg tudsz telefonszamot is adni? Eddig foleg vorosboros helyeken voltam, erositeni kene a feheret is.
Tamska: en a villanyi meg szekszardi borokat megprobalom a helyszinen beszerezni, igy sokkal olcsobb a vinotekasnal (0%afa:)). A tobbi fajtaert en sem adok 2e-nel tobbet (ritkan).
Zmac Creative Commons License 1999.08.05 0 0 149
Én sem szívesen adok egy üveg borért 1,5-2 eFt -nál többet. Nem merem azt állítani, hogy a drágábbak nem arányosan jobbak, de sokat kell tanulni ( bort kóstolni ) ahhoz, hogy ezeket a különbségeket az ember valóban érzékelni és értékelni tudja.
alexandrosz Creative Commons License 1999.08.05 0 0 148
Ezt hogy csináltam????
alexandrosz Creative Commons License 1999.08.05 0 0 147
Általában nem szívesen adok 1500-2000-nél többet borért, mert a drágábbak a tapasztalat szerint nem jobbak. A fenti összegbe pedig majd minden magyar "menő" bor belefér, amit én szeretek.

Tegnap:
Szekszárdi Kadarka '96 (Takler)
Kaviat úr!
Off
Maga még mindig nem utazott el???
On

alexandrosz Creative Commons License 1999.08.05 0 0 146
Általában nem szívesen adok 1500-2000-nél többet borért, mert a drágábbak a tapasztalat szerint nem jobbak. A fenti összegbe pedig majd minden magyar "menő" bor belefér, amit én szeretek.

Tegnap:
Szekszárdi Kadarka '96 (Takler)
Kaviat úr!
Off
Maga még mindig nem utazott el???
On

kaviat Creative Commons License 1999.08.04 0 0 145
na gyerekek délután elkezdtem öntögetni a nyakamba a jufarkot... egen szóval ez már nem is volt rossz :)))

.kav]4t

Tamska Creative Commons License 1999.08.04 0 0 144
A topic tényleg leült, ezért bedobnám a kérdést amin már sokat töprengtem:

Te mennyit adnál max. egy üveg borért?

Olyan ez, hogy az ember egyre többet költ. Én kezdtem anno még nyolcszáz-ezer forintos borokkal mostanra már simán adok négy-ötezret is egy palackért ha jó.

T.

Zmac Creative Commons License 1999.08.04 0 0 143
Kedves RobuR!

Chardonnay, olaszrizling, hárslevelű,... fehérek. Nem csúcsminőségűek, de néhány igen jó vendéglőben ( pl Szindbád, Markó u. ) találkozni a boraival. Olyanok, amiket szívesen iszik az ember minden nap. Egyenletesen jó, megbízható minőség.

RobuR Creative Commons License 1999.08.04 0 0 142
Ha mar pontosak akarunk lenni, az altalam emlitettek kozul csak a Szemes van Villanyban, a masik 2 Villanykovesden.
Az etyeki borvideket nem nagyon ismerem, habar most epp egy etyeki pinot blanc van nyitva otthon (borgazdasagi - semmi extra), de annal ittam mar jobbat. Akit irtal, nala milyen borokat lehet kostolni, es jo minoseguek a borai?
Zmac Creative Commons License 1999.08.04 0 0 141
Villányban Bock, többször, és nem véletlenül többször. Villánykövesden Polgár, de az más világ, más hangulat. Egy Bp. közeli tipp: Etyeken Gombai Nagy Tibor ( Kossuth L. u. 35 )
RobuR Creative Commons License 1999.08.04 0 0 140
Sajnos nem volt semmi boros alklaom tegnap, de tenyleg leult a topik.
Valaki kerdezte, hogy ki hol jart borkostolason, nos az en listam:
Villany:
-Blum
-Szemes
-Tiffan Imre
Szekszard:
-Vesztergombi
-Fritz
A Tiffan es a Vesztergombi mindenkepp az erosen ajanlott kategoria.
Zmac Creative Commons License 1999.08.04 0 0 139
Tegnap reggel óta senki sem józanodott ki, hogy így elsüllyedt ez a topic?
alexandrosz Creative Commons License 1999.08.03 0 0 138
Borozgatási szokásaimról annyit, hogy sajnos nem mindennap tudok elfogyasztani egy pohár jó bort, de ahogy van egy kis időm, beiktatok egy borozást. Ez azt jelenti, hogy péntektől vasárnapig minden nap borozgatok kedvenc helyemen. Ez általában 2-3 pohár bort jelent, persze néha a tulaj barátom belefeledkezik a nagy kóstoltatásba és kicsit megnő a mennyiség. Munkanapokon időnként vásárolok egy jobb bort (általában vöröset - Szőke Matyi Bá rulez!), de ami fontos: olyankor mindig étkezéshez kötöm a kóstolást, borozást. Jó dolog csak magában borozni, de így teljesen más hangulatot teremtek magam körül. Sajna kedvesem nincs oda a borokért, szóval egyedül iszom, több marad nekem :o)))
Tamska Creative Commons License 1999.08.02 0 0 137
Kezdek megnyugodni. :-)

De azért mondhatnátok, hogy kinek milyen borozgatási szokásai vannak. A miheztartás végett. ;-)

Egyébként ma hozott az egyik ismerősöm egy üveg 1995-ös Californiai Montevina Cabernet Sauvignont. Származási hely: St. Helena, Napa County. Azt mondja nekem, hogy vett vagy három palackkal, de nem ízlett neki (????) és mivel tudja, hogy én kedvelője vagyok a témának, ezért elhozta. Na erre kiváncsi vagyok, még soha nem ittam bort az újvilágból.

Zmac Creative Commons License 1999.08.02 0 0 136
Szerintem addig jó nekünk, amíg nem világhírű a magyar bor. Mert addig meg tudjuk fizetni. ( Ezt nem gondoltam teljesen komolyan, csak félig.)

Alkoholizmus: amíg a bor illatát, ízét, a hozzá tartozó hangulatot kívánod, és nem az alkoholt, addig biztosan nem vagy alkoholista. De napi 1-2 decivel nehéz is lenne odáig jutni.

alexandrosz Creative Commons License 1999.08.02 0 0 135
Ne idegeskedj!
Amit csinálsz, az teljesen egészséges borszeretet! 1-2 deci jóféle bor inkább egészséges. Még nap mint nap fogyasztva is!
A rántottához szerintem is olaszrizling dukál.
Piacról annyit, hogy Szőke Matyi bá '95-ös Cab. Sauvignon-ából azért nem könnyű beszerezni, mert az összeset eladta Szentföldre, úgyhogy azért vannak kivételek, csak még várni kell az áttörésre....lehet, hogy évszázadokat.:o(((
Tamska Creative Commons License 1999.08.02 0 0 134

Magyar kontra külföldi bor témában: A hét végén voltam Bécsországban és "kénytelen" voltam bemenni egy borüzletbe. Őszintén mondom le voltam sújtva. Egy üveg hazai bor nem volt, még Tokaji sem. Amúgy ettől még nem kéne, hogy összedőljön a világ, hiszen ha végiggondoljátok az utóbbi öt-tíz évben fejlődött ismét megfelelő szintre a hazai borkultúra innen egy kis marketing munkával könnyen be tudunk jutni az elismert nemzetközi élvonalba. Elég ha csak annyit mondok Cserszegi Fűszeres ami az év külf.-i bora volt azthiszem Angliában (valaki javítson ki ha rosszat írtam), illetve egyre másra hallani, hogy egy-egy villányi bor ilyen-olyan jól szerepelt valamerre a világban stb. Szóval a borok úgy tűnik jók a piacot azonban meg kellene dolgozni.

Gombás tojásrántotta: csatlakozom az előttem szólóhoz Szeremley féle Olaszrizling a Szent Orbán pincészetből.

Az utóbbi hetekben egyre többet gondolok a következőre: minden héten legalább háromszor iszom max. egy-másfél deci valamiyen bort, és néha már várom, hogy este legyen, hogy a kedvesemmel beszélgetve poharazgathassam az aktuális palack tartalmát. Kezdek komolyan beszarni, hogy alkoholista leszek. Ti hogy vagytok ezzel?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!