De én azért egy kicsit inkább vigyáznék rá! Én maradtam annál, ami nem éppen egy tizes, de számomra még elérhető áron volt és nem mindegy hogy mivel dolgozik az ember fia-lánya!!
Miért? ( egyébként nem értem miért pont ezt az indexet használja mindenki mindenre, sokkal jobb fórummotorok is léteztek volna amikor ezt elkezdte mindenki használni)
Nem hagyott nyugodni az a rohadék motor. Azt, hogy nem szerelhetőnek szánták, még nem indok arra, hogy levegyenek egy új porszívó árával a cseremotorért.
Ebédszünetben meglátogattam a karbantartói műhelyt, ahol végigpróbáltunk minden elképzelésemet a forgórész rögzítésére. Nem jött be. Aztán megjött Misi, és egy hidegvágó meg egy kalapács hatékony segítségébel leütögette az anyát. Azért még ketten fogtuk a "turbinát", a forgórészt meg kiékeltük a satuba szorított fapeckekkel. Lejöt végül is, és az anyát sem kell eldobni. :-) Már csak a csapágyakat kell lehúzni a tengelyről. Az meg már menni fog. :-)
Samsung porszívónk csapágyas lett. Ezért a filléres alkatrészért nem akarom kidobni az egész készüléket, pláne, hogy éppen új porzsákokat is kapott. :-)
Az a bajom, hogy nem tudom kivenni a forgórészt, hogy hozzáférjek a csapágyhoz. Hiába fogom le a ventillátorlapátokat kézzel, hogy ellentartsak a tengely végén levő anyának, elforog a forgórész. Valahogy magát a forgórészt kellene lefogni talán a szénkefék lyukain keresztül.
Egyszer már mentettem meg a így haláltól egy porszívót, de azon nem jelentett ekkora gondot a forgórész kiemelése.
Van valami ötlete egy aranykezű ezermesternek? :-)
Köszi a tippet, de nem fér bele a keretbe, a férjem így is duzzog:D Mondjuk egy roombát mutogattam neki, ezután ez szinte ingyé' van:DDD
Amúgy én nem tudok semmire vigyázni, nekem egy porszívó, porszívó és rángatom, töröm-zúzom(ez lett a veszte az előzőnek is), így viszonylag olcsó darabot vennék, de megpróbálok jót kinézni.
Nálunk van a családban vizes porszívó. Én egy előnyét látom, hogy ürítéskor biztosan nem jut egyáltalán por a levegőbe, ezen kívül viszont számomra csak negatívumok vannak.
- a víz növeli a sújt
- kilötyöghet
- minden porszívózás után ki kell takarítani és szárítani, különben gyorsan bebüdösödik. (ez a legrosszabb)
- mérsékelt szívóerő
- más rendszerű porszívókhoz képest általában nagyobb méret
Samsung SC 91e0 típusú porszívót néztem ki, de sajnos már kifutó típus, eddig nem jártam sikerrel. Esetleg valakinek van valami infója, hogy hol lehet még belőle, vagy esetleg tudna ajánlani hasonló paraméterekkel rendelkező típust?
Kérdésem, szerintetek jó ez a gép? Kicsi a lakásunk 2 szőnyeggel, és ugyanannyi gyerekkel, szóval semmi extra, nem beteg senki(KOP-KOP-KOP). Vagy nézzek szét egy kicsit még??? Esetleg ajálnat?
Megjött a Dyson. Egyetlen rossz tulajdonságát tudom megemlíteni, elég hangos. Ezenkívül csak jót tudok róla mondani. A szombati porszívózás után (a régivel), hétfőn a Dyson tartálya majdnem megtelt. Nagyon jól szív. Van hozzá egy lapos fej, ami a parkettán és a szőnyegen is kiváló.
Én tudtam, hogy van ilyen funkciója :))), balga fejjel azt hittem az 5211-en is van. Mérgelődtem is, hogy az enyém miért nem múúúkköööödik: mert nincs rajta ilyen!
Még az is megfordult a fejemben, hogy mindjárt vihetem is szervizbe. Aztán rájöttem, hogy ez nem az a kategória!!! :) :(