Keresés

Részletes keresés

Csőszné, Manyi néni Creative Commons License 2009.10.11 0 0 6035
Végszó:
A moderációs topikok használatának rendjét igen jól leírja Szabályzatunk és az Állásfoglalások. Nem úgy rendeljük be a modit egy topikba, hogy gyere be, hanem a kifogásolt hozzászólás linkjét adjuk meg, lehetőleg még akkor, mikor még senki sem válaszolt rá.
Akkor törődünk fórummal,mikor van rá időnk. Ha hozzászólásos linket kapunk, pár mozdulattal tudunk törölni, tiltani. De ha azt látjuk, hogy egy topikban régóta tart a szabálysértés, személyeskedés, stb., akkor az nagy munka, és félretesszük akkora, mikor ráérünk. Ha elaludt a lányom, csend van a házban és el tudom olvasni azt a néhány ezer hozzászólást, hogy kiválogassam a törlendőket és a tiltandókat. Ha úgy látjuk, hogy sok lesz a takarítandó, akkor ideiglenesen törölni szoktuk a topikot. Ebben az esetben ezt most nem tettem meg , mert úgy láttam kollégáim nemrég jártak a topikban...
Térjünk vissza a moderációs topik rombolásra. Ha, akár régi megbecsül nikkek nekiállnak a modrációs topikban beszégetni, vagy csak csatlkoznak egy feljelenéshez szabálytalanul, erősen akadályzzák munkánkat. Minden egyes oktalan idejövetelünk a a szüksges törléstől, tiltástól veszi el időnket. Ez nem egy két-háromezer hozzászólásos fórum, hanem egy százmilliós, havi 50-300000 moderátori intézkedéssel. Az ilyen munkánkat akadályozó viselkedésre adandó szankcióinkat, és a topikban való mozgás mikéntjére tanácsokkal az Állásfoglalások 21-es pontja szolgál.
Ugyanezen Állaáfoglallásokban szögezik le, mit is tekintünk elfogadható, és mit elfogadhatatlna reklámtevékenységnek. Ha valaki mindenáron meg kívánja osztani fórumtársaival máshol íírott dolgait, és amennyiben nem ütközik jogba, szabályzatba, akkor nyugodtan emelje be mondanivalóját fórumunkra, ne pedig folyamatos az index.hu hátán juttasson más internetes oldalt a keresőkben nemesebb helyre. Mert ha ezen linkadás a moderátori társaság bármely tagja szerint túlzásba vitt, a nicket összes hozzászólásával kötelességünk eltávolítani az index.hu szerveréről.

Legvégszóként:
átírtam a GPS, PDA, térképszoftverek, egyéb bigyók alfórum leírását. Felhívom mindenk figyelmét arra, hogy a törlés a warezt hirdetőkkel, publikálókkal társalgó nikkekre is vonatkozik
szirt Creative Commons License 2009.10.11 0 0 6034
Köszönöm a választ, most legalább már tudom, hogy ilyet is tudok.
Előzmény: Állomásfőnök (6033)
Állomásfőnök Creative Commons License 2009.10.11 0 0 6033
Topicromboltál.
Előzmény: szirt (6032)
szirt Creative Commons License 2009.10.11 0 0 6032
Ha lánctörlésként ment volna a hsz-em, az még belefért volna, na de a tiltás???
Előzmény: szirt (6031)
szirt Creative Commons License 2009.10.11 0 0 6031
Lennél olyan kedves és elintéznéd, hogy töröljék a tiltásomat?
Mert Te látom olyan elintéző vagy itt...
Előzmény: Törölt nick (6028)
do-xa Creative Commons License 2009.10.11 0 0 6030
Ne számíts semmi pozitívra. doca -ként pl. kitiltott vagyok. láthatod a gépházban.
Te ismersz már pár éve, átlátod bizonyára....
Előzmény: AZS (6023)
do-xa Creative Commons License 2009.10.11 0 0 6029
Hát fiuk! ma sem éltünk hiába. A moderacio az élet árnyékos oldala.
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.11 0 0 6028
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9162647


Térképet sehonnan nem lehet legálisan "letölteni" a C250-hez...
TheGyurci Creative Commons License 2009.10.11 0 0 6027

Nem nagyon akartam beleszólni, de mégegyszer muszáj. Én úgy gondolom, hogy egy alapvetően elhibázott Moderátori döntés született, ráadásul minden előjel nélkül.

 

Ahogy olvasom a hozzászólásokat, erre a tényre elég sokan próbáltak raávilágítani. Azonban az Indexnek teljesen mindegy, hogy mi ketten itt vagyunk, avagy nem. Két ember vagyunk a több tízezer felhasználóból... Az, a tény hogy mellesleg egy kicsit értünk is ahhoz amiről beszélünk, nem nyom ebben a latban semmit.

 

Teljesen mindegy, hogy próbálunk segíteni azoknak a felhasználóknak, akik most kezdik a navigációt, illetve hogy folyamatosan próbáltuk a warezt fórumon kívül tartani...

 

Ahhoz, hogy a nickünket visszaállítsák, ahhoz el kellene ismerni hogy hibáztak... De mégegyszer mondom, ketten vagyunk a több tízezerből.

 

Én inkább megfordítanám. Akkor jövök ide vissza fórumozni, hogyha elismerik hogy hibáztak, és ezért elnézést kérnek. Nem gondolnám, hogy nekem kellene azért kaparni itt, hogy segíthessek...

 

Aki akar, jó néhány helyen megtalál. Tehát kedves Moderátorok. Elgondolkozhattok ezen, vagy akár törölhetitek is ezt a nicket is, vagy a hozzászólást is.

 

További jó fórumozást.

 

Üdvözlettel:

Gyurci

Előzmény: Törölt nick (6026)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.11 0 0 6026
Na most már tényleg nagyon szeretném tudni (azt hiszem volt bőven elég idő rá), hogy anno pontosan melyik szabályt is sértettem meg, rendben volt-e a moderátor tegnap előtti tevékenysége és hogy akkor minden marad-e így.


...mert lassan ez tényleg vicc.
somi Creative Commons License 2009.10.11 0 0 6025
donez
Előzmény: telescoper (6024)
telescoper Creative Commons License 2009.10.11 0 0 6024
Kérném tisztelettel a topikot fertőtleníteni Előre is köszönöm!

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9078351
AZS Creative Commons License 2009.10.10 0 0 6023
seggbe leszünk szexualizálva, hogy a "moditopikban csetelünk"...
leírtuk már, hogy többrendbeli problémánk van a konkrét ügy moderálásával, bízzunk a tapasztaltabb modikollégák bölcs belátásában...
Előzmény: Törölt nick (6022)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.10 0 0 6022
Természetesen tudom... éppen ezért nem értem, hogy-hogy nem látszik, hogy este 8-ig vártam a megoldásra és csak utána kezdtük el firtatni ismét a dolgot...


...és gondolom akkor az is látszik, hogy a kolléga csak az esti csörte után kezdte félig kigyomlálni az említett warez linket, mivel szóvátettük, hogy ha Gyurci repült, a link hogy-hogy maradt?
Előzmény: AZS (6021)
AZS Creative Commons License 2009.10.10 0 0 6021
"ha kell mentések vannak a törölt hozzászólásokról"

ezt ne...
a modik látják a törölt hozzászólásokat is
Előzmény: Törölt nick (6019)
AZS Creative Commons License 2009.10.10 0 0 6020
igen, a te oldaladról nézve tökéletesen igazad van.

(tán én is valamennyire régi nicknek számítok, nem is szoktam moditopikokba rohangálni minden szarság miatt, de ha mégis, akkor azt többnyire akceptálni szoktátok.)

sőt, még - többé kevésbé - az adott ügyben eredetileg intézkedő kollégád első intézkedésével is valamennyire egyet tudok érteni, bár előfordulhat, hogy félreértette a dolgot (nem olvastam azt a konkrét linkelős hozzászólást, csak hallomásból tudok róla).

az azt követő lépései viszont komoly hibák voltak - megint, és hangsúlyozottan - szerintem. írtam már, a te ügyködéseid, meg traktoré mindig is precízek voltak az adott témában, respect nektek, nem lehetett egyszerű.

na csak hogy tiszta legyen: az először likvidált nick tulajdonosa, és az először érte szóló nick tulajdonosa finoman szólva sem tartozik a kedvenceim közé, ennek ellenére írok most ide, ahogy és amit írok. akit meg utána sikerült az illető moderátornak (többször is) kitiltani-törölni, az még az ellenségei is szerint is a téma hazai egyik legnagyobb szakértője. persze, a tiltás önmagában jogos lehet, csak nem biztos, hogy célszerű...

és - megintcsak magánvélemény - egy alacsony regszámú, többezer hozzászólásos, köztiszteletben álló nick (nem magamra gondolok, hanem például Zöpö-re) véleménye igenis érjen többet, mint egy millió feletti regszámú, pár hozzászólásos akárkié.

igyekeztem visszafogott, higgadt, tárgyszerű, és ontopik lenni, remélem, sikerült. ha mégsem, kérlek titeket, hogy ne tiltsátok ki ezt a régi jó (és indátlan!) nickemet, vagy ha mégis, akkor ne végleg...

(ezt csak zárójelben:
"Persze a moderátor a hibás" - én csak annyit mondok, mondtam, hogy amíg te és traktor jártatok arra, addig is volt mindenféle eksön, de ti mindig rendet raktatok, és nem is nyafogott senki. most nem ti raktatok "rendet", és hát nem aratott osztatlan sikert a mostani intézkedéscsomag...)
Előzmény: Állomásfőnök (6018)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.10 0 0 6019
Nos a történet a következő... (ha kell mentések vannak a törölt hozzászólásokról)

Gyurci nickje egy vélhetően félreértelmezett hozzászólás miatt lett törölve (legalább is ezt kapta a moderátortól indoklásban). Egy warez témában szólt hozzá és utalt a pár hozzászólással előbbi hozzászóló mondatára. Erre a mondatra hivatkozva törölte a moderátor (mailban megkapta)!

Érdekes módon sem az előtte hozzászólásban lévő warez link, sem a mondatot elsőnek leíró hozzászóló nem repült.

Mivel a szokásokkal ellentétben nem jelent meg a gépházban a szankció, Sancho szóvá tette a dolgot, amire egy hivatkozás volt a válasz a szabályzatból (megjegyzem nem is illett a helyzetre). Ezután jöttem én és közöltem, hogy ritkán értek egyet Sanchoval, de ezt a mostani Gyurci féle törlést, főként nem kitiltást, hanem a user és a hozzászólások törlését én sem értem.

Semmiféle minősítést, vitát miegymást nemkezdeményeztünk. Flame-t pláne nem.

A válasz: az én nickem is szó nélkül repült... no erre jöttek a kérdések, melyeket az érintett moderátor folyamatosan törölt és egy "elnézést" helyett nekilátott erőből politizálni. Vélelmeztük, hogy akadályoztatva vagytok, ezért kértük hozzászólásokban,hogy amint lesz lehetőségetek, tekintsétek át a dolgot. Természetesen ezen hozzászólásaink (amik ugyancsak semmiféle szabályt nem sértettek), törlésre kerültek.

Mivel más lehetőség nem volt, ekkor vittük át a másik moderátor fórumba a témát, ahol a moderátor szajkózta a magáét, a kérdésekre továbbra sem adott választ.


Ha véleményetek szerint mind az eljárás, mind a 3 hetes moderátor ténykedése rendben van, akkor tudomásul vesszük, nincs miről beszélni. De szerintem akárki külső szemlélőként végigolvasta a dolgot, csak nevetett kínjában. (Több, mostanában inkább csak olvasó) nick is megkérdőjelezte a dolgot, akik nem is voltak érintettek.


..de ez eddig nagyon nem volt szokás az Index fórumán, ezért joggal voltunk meglepődve, majd kollégátok ténykedése után (szerintem-tünk) felháborodva.


Schaf
Előzmény: Állomásfőnök (6018)
Állomásfőnök Creative Commons License 2009.10.10 0 0 6018
Figyeljetek:

A régi, ős-nickekről tudjuk, hogy az esetek 99%-ban nem rohangálnak a moditopicokba, hiszen normálisan tudnak fórumozni. Viszont néha szükséges lenne...
Pl. ha warez-be botlanak, akkor nem kéne leállni veszekedni, belekeveredni egy teljesen felesleges vitába, hanem elég lenne egy linket tenni ide, + annyit írni, hogy warez. Már megyünk is, két gombnyomás és ugrott a nick és a hozzászólás.
De ha ehelyett indul a flame, amibe beszáll az egyébként jóindulatú felhasználó is, akkor az "Állásfoglalások" alapján repülhet ő is.
Szerinted hányan olvasták ezt el a jelenlévők közül? Hányan értelmezték? Hányan vették komolyan?
Itt az eredménye...
Persze a moderátor a hibás, főleg, ha az intézkedése után gyalázkodásban, fenyegetésben van része...

Gondoljál bele, ha a fikák azt látják, hogy egy több ezer hozzászólású nick megengedhet magának bizonyos dolgokat, akkor annak mi lesz a vége?
Előzmény: AZS (6015)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.10 0 0 6017
Hali.

A Gyurci féle hozzászólásokat jó lenne azért átbeszélnétek.
Miért pont egy segítő embert takarítotok ki? Semmi olyat nem tett, ami nem ide való... Csak egyszerűen segíteni próbálta a tomtom tulajokat legális úton...
És látom már másik nikje is törölve lett innét is, nehogy látszódjon bármi gond is vele :(
Érdekes hozzáállás, ami minősíti is egyben az oldalt.

És ismét nem veled van baj, hanem kedves kollegáddal. Nem a segítő embereket kéne szívatni.

Köszönöm előre is türelmeteket és segítő szándékotokat.

Gábor.
Előzmény: Állomásfőnök (6013)
AZS Creative Commons License 2009.10.10 0 0 6016
amúgy meg kb. tökmindegy, hogy én az ötszámjegyű nickemmel mit mondok. de csak kicsit kell visszatekerni, és a 31-es regszámú kolléga sorai már csak érnek valamit...
Előzmény: AZS (6015)
AZS Creative Commons License 2009.10.10 0 0 6015
össze kéne hoznotok valami moderátori tanács-féleséget. lenne miről beszélni... lenne mit korrigálni...
(nem téged cseszegetlek, veled semmi baj)
Előzmény: Állomásfőnök (6013)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.10 0 0 6014
Köszönjük.

A másik ügyben valami fejlemény? Mert amonnan a hozzászólásod is eltűnt pár perc után.
Előzmény: Állomásfőnök (6013)
Állomásfőnök Creative Commons License 2009.10.10 0 0 6013
Kitakarítva.
Előzmény: Törölt nick (6010)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.10 0 0 6012
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.10 0 0 6011
Az előzőleglinkelt fórum (6392)hozzászólásában érdeklődnek, hogy ki az istent érdekel, ha warezolnak...


Tényleg... érdekel valakit? (eddig érdekelt)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.10 0 0 6010
Amíg esetleg valami fejlemény lesz az előző ügyben (ha kell bárki rendelkezésére bocsátom a törölt hozzászólások képernyőmentését) addig is:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9162647


Ezt a topicot, mint olyant be is lehet zárni. Semmi értelme, mivel a MioC250-es, mint olyan megszűnt. A topicban az ismert felhasználók vezetésével a warez tevékenységen kívül nagyon régóta semmi más nem folyik. Ráadásul valótlanságokat állítva uszítanak nem egyszer kereskedők, gyártók ellen ezzel leplezve valódi tevékenységüket.

Mio PNA-ra nem telepíthető iGO8 legálisan. Sem ilyen, sem olyan. egyszer és mindenkorra... :-)))
ZöPö Creative Commons License 2009.10.10 0 0 6009

Nem írok neveket (nickeket), úgyis tudjátok...

 

Kérem szépen, hogy egy (két, há' :-)) higgadt és főleg nem érintett moderátor nézze át az elmúlt 24 óra történéseit, aztán tegye helyre, amit még lehet. A mostani állapotok szerint akár örökre be is lehetne zárni mondjuk az iGO topicot. Az meg azért csak többet ér egy fél napos, eldurvult nick-modera vitánál... Szerintem.

 

Nagyon szépen köszönöm.

zágoni Mikes Kelemen2 Creative Commons License 2009.10.09 0 0 6008

Ez pedig egy bámulatosan gyors válasz!

 

Magamtól\ soha nem jöttem volna rá. Köszi

Előzmény: Csőszné, Manyi néni (6007)
Csőszné, Manyi néni Creative Commons License 2009.10.09 0 0 6007
Kétszer kell beütni. \
Előzmény: zágoni Mikes Kelemen2 (6006)
zágoni Mikes Kelemen2 Creative Commons License 2009.10.09 0 0 6006

Ez bámulatosan gyors törlés volt, köszönöm.

 

Valami tipp arra, miért nem működik a backslash karakter?

IE7 alatt fórumozom, ha ez segít valamit, és minden más műxik.

Előzmény: zágoni Mikes Kelemen2 (6005)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!