Keresés

Részletes keresés

Pepin Creative Commons License 2000.09.13 0 0 507
Off:
Jé, egy inverz.

Pepin,
18 év Eger, 12 év Veszprém

Előzmény: macarpi (506)
macarpi Creative Commons License 2000.09.13 0 0 506
Mérsékelten felbosszantottatok.
Menjünk akkor időrendben:
heki:
Lehet itten sétálóuccát scinyálni, akár a teljes belvárosból - értsd: Dózsa Gy. út-várkerület-Kossuth u.-Brusznyai-Budapest-Jutasi utcák stb., csak akkor kifene fog Veszprémbe bemenni, mert nem lesz olyan hely sem, ahol megálljon szerencsétlen. Szar ügy, de motorizált társadalomban élünk. A vp-i tömegközlekedés meg nem éppen felhasználóbarát.
Kávéház: volt(Marica), most nincs, internetes meg főleg. Ha OTTHON vagyok és netezni akarok, legjobb esetben mehetek a könyvtárba.
Fece:
Légiparádé rulez, ha a pénztárcánkra nem gondolunk. ;o( Kerékpár is, ha a 8-as úton vki el mer menni a szabálysértés, elütés és a krónikus hörghurut veszélyével.
filantróp:
Nem hazudtoltad meg magad, miért fáj a kocsmapontozás?? Miér baj, ha nem "szakmabeliek" jó vendéglátóhelyeket nyitnak? (A Villa már nem az.) Ezt nevezik SZNOBIZMUSnak?
yokes:
A személyességről, annak vállalásáról sokat lehetne beszélni. Van mikor jó, van, mikor hasztalan. Nem vitatható el bizonyos hatása a közvélekedésre. Ha nem akarod, ne vállald, pont ez a klassz a netben. De nem követelheted ezt másoktól, akik nevük vállalásával akarnak jobbítani. Nem hinném, hogy emiatt szűnt meg a ph. érdeklődése. Név nélkül berliniként is vagdalkozhatsz, ugyanannyi súlyod van, mint egy ősveszpréminek. Az ide nyilatkozók köre így is, úgy is behatárolódott; ha nicknév is, mindenki sejti, kiről van szó. A név vállalása már inkább csak használ; ha másnak nem, az ember saját megítélésének.
Úgyhogy: Hajrá porcus; a magam részéről maradtam tisztelettel:
Kovács Árpád erdőmérnök (vmikori veszprémi), Eger

:ox

mac

porcus Creative Commons License 2000.09.13 0 0 505

Nocsak!

Na látod Yokes, megy ez mint a karikacsapás...
Kis hozzászólásoddal mindkét játékszabályt betartottad. Saját neveddel reagáltál egy előző felvetésre. Ráadásul sikerült visszacsalogatni téged a topicra. Ha más nem, legalább ez a haszna megvolt a dolognak.
Hát én bizony így gondolom, még akkor is, ha hülyének nézel.
Aztán még igazad is lehetne, ha a topicnak a "fantasy-játék", vagy valami hasonló lenne a címe. De nem az, hanem Veszprém... (mellesleg volt is olyan, aki kettős szereposztásban beszégetett magával, meg a többiekkel...)
- amit ajánlottam nem azt jelenti, hogy csupa húdekomoly témát szabadna csak felvezetni, de azok esetében legalább ez a fajta véleménynyilvánítás tisztességes is lenne. Ha pedig optika.hu újabb gázkonvektort keres, miért ne tehetné a saját nevén, vagy cece miért ne írhatná le szintúgy, hogy tetszett neki a tűzijáték??? Mi is ezzel a baj?
- ha pedig a városháza már kipipálta a topicot, akkor meg nem mindegy?
- Mint ahogy az is mindegy, hogy én- Bánlaki, vagy te Yokes mit gondolunk, nem is az a lényeg, hanem hogy van egy fórum -ezt nevezik nyilvánosságnak- ahol ezt tisztességesen megteheted. Magyarán megjelenhet, mások elolvashatják, egyetérthetnek vele, vagy sem...oszt a maguk stílusában meg is válaszolhatják. Mint ahogy te is tetted.
- a bajaiakat nem kell megvédenem, önmagukért beszélnek.
- A kiherélésről meg majd négyszemközt.

üdv. porcus

Előzmény: yokes (504)
yokes Creative Commons License 2000.09.13 0 0 504
Porcus baromi nagy ötletére (ijedtemben) rögtön leültem erre a topikra...
Ez a nő éppen most heréli ki végleg a netet... Én speciel utálom, ha valakiről kiderül, hogy milyen nick-ként hirdeti az igét akármelyik topikban. A saját név felelősségét minden nap reggeltől estig érzed - sőt, még álmaidban is! De ha fríméles álruhába bújsz, kicsit megvalósítod a lélekvándorlást. Nevezhetjük persze csoportos gyógymódnak vagy skizofréniának is - ízlés szerint. Itt egy új szerepet játszhatsz úgy, hogy magad alakítod akárhányadik énedet egy másik világban, olyan szereplők között, akik szintén elfogadták ezt a játékszabályt. És innen nézve kezd el érdekes képet mutatni az a mindennapi valóságunk, amitől a netre felszállva elemelkedhetsz. Kicsit kívülről látni a dolgokat: felülnézetből, alulnézetből - vagy akárhonnan! Ettől lehet ez valóságosabb a valóságnál. Mint egy jó film vagy regény... (A városházán is addig izgultak a topikotokra, amig ki nem derült, hogy “kik állnak mögötte” - tökéletesen igazuk van! Egy csata - Utcazene Fesztivál címmel - megnyerve, a háború elvesztve, Index-Veszprém kipipálva... Most már kit érdekel, hogy itt ki mit locsizik?!)
A bajai topik példája? Ennek is csak Porcus dőlt be! A tasztalban saját névvel “virtuálisan” is felépítették a városka, amúgy a valóságban is meglévő hierarchiáját. Mi a fenének? Minek “feleslegesen szaporítani a világban már meglévő dolgokat?” Nem kell még egy Veszprém.hu sem, aztán meg el lehet menni a képviselői fogadóórákra is - vagy a kocsmákba. Egy topik viszont attól jó, ha fogalmunk sincs, hogy melyik álnév kit takar. Így csak az számít, hogy ki mit mond, és amit mond, az korrelál-e az általunk ismerni vélt valósággal, vagy a topik közösen megformált és kialakított virtuális valóságával. Ráadásul az összes eddigi hozzászólásából mindenki felépített már egy nyilvános jellemrajzot is önmagáról. S a lényeg: ha megunta (vagy kiismerte) saját virtuális énjét, következmények nélkül kibújhat belőle és másik néven megpóbálhatja újrateremteni önmagát. Hol csinálhatod ezt meg hétfőtől péntekig?
Porcuska! Kissé félreérted a net által kínált demokráciát. A helyedben inkább szép csendben másik álruhába öltözködnék (mint egy “lebukott”), mintsem másokat ez ügyben maceráljak. Én pl. “Fehér bajuszt” cserélnék feketére, off topic-ot on-ra vagy inkább elhúznék a fr@ncba... Nem vagyok kiváncsi senki igazi nevére - az ötleted ellen szavazok!
(Jokesz - csak hogy örülj b. m., Pigi!)
porcus Creative Commons License 2000.09.11 0 0 503
Kedves Mindenki!

Heki által említett újság ötlete talán nem mindenki előtt ismert, ezért csak röviden. Akkor -amikor még jeges szelek fújtak errefele- vetődött fel egy "másfajta" lap ötlete. Egy olyané, amelyik cenzúrázatlanul -na csak egy közbevetés: a moderálás vajon micsoda? cenzura avagy sem...- tehát, közvetlenebbül írna a minket érdeklő dolgokról. Akkor merült fel pl. a "kocsma-pontozás" ötlete is. Létjogosultságának alapja többek között az internetes hozzáférés szűkkörűsége lehetett volna. (Csak nem volt igaza Asztalos úrnak???) Aztán egy gyors metamorfózissal átalakult a dolog az index-variációvá, amelynek előkészítése tudtommal az utolsó fázisban van. Szerintem minden épkézláb ötletet szívesen vennének a szervezők.

- a kritikai szellem megnyilvánulásáról csak annyit, hogy más és más habitussal éljük meg a velünk történteket. Ha valaki sikertörténetekben érzi jól magát, akkor azt kell elfogadni. Mint ahogyan az ellenkezőjét is. Mindezek együttesen adnak aztán egy képet a bennünket körülvevő világról.

- Ezek után szeretnék kérni, illetve ajánlani valamit.
Nyilván eltérő elképzeléseink vannak ennek a topicnak a hasznosságáról.
Megmaradhatunk kellemes csevegő-színtérként is. (Azonban könnyen úgy járhatunk, mint a debreceniek, akik a kb. 2000. hozzászólás után is még mindíg az első ic-s találkozójukat szervezik a vasúti büfékocsiba.)
Vagy tovább lépünk.

-Erre az esetre ajánlanék néhány igen egyszerű játékszabályt.

Szerinten igen korrekt lenne, ha mindenki a saját nevét használná, illetve hozzáférhetővé tenné a többiek számára. Ez nyilván nagyobb felelősséggel is jár, de így legalább mindenki meggondolná, hogy mit ír le, milyen nyomot hagy maga után. (Eddig hárman tettük ezt meg: Netti, Murak és jómagam)

Másrészt a kritizáltakkal szemben is egyenesebb eljárás lenne, nekik is joguk van tudni, hogy ki is kérdezte őket! Ugye a névtelen levelek jószándékúságában általában mi is kételkedni szoktunk...

Hasznos lenne, ha reagálnánk egymás gondolataira.
Így nem hasonlítana topicunk arra a gyerekkorunkból ismert hajtogatós játékra, ahol az előző mondathoz bigyesztettünk valami oda nem illőt.. aztán a végén egybeolvasva az egészet jót nevettünk a sületlenségen...

Na most ennyi, ha gondoljátok folytatom. Remélem gondoljátok!

porcus

Előzmény: filantróp (502)
filantróp Creative Commons License 2000.09.11 0 0 502
Jééééééé!
Porcus, milyen figyelmes vagy meg jószemu. Én észre sem vettem.
Ha tudom, hogy az ötszázadikat írom, akkor valami ünnepibbet vagy legalább pátosszal teltebbet.
Na, de kár sopánkodni, éljenek az ötszázon felüliek!!!

filantróp

Előzmény: porcus (501)
porcus Creative Commons License 2000.09.11 0 0 501
Sziasztok!
Jubiláltunk!
Filantropé volt az 500. hozzászólás!
Csak így tovább....
porcus
Előzmény: filantróp (500)
filantróp Creative Commons License 2000.09.11 0 0 500
Értem.
Gondolod, hogy az ilyen vendéglátáshoz közenincs vendéglátók (egykori autószerelők, agronómusok, mittudoménmik) meghatódnak egy ilyen pontozástól?
Mert a V.Medici akarta, hogy elnyerje ezt a címet, az év lakóháza tulaja is, hiszen benevezett a "versenybe". Nekik fontos.
És akkor az alacsony pontszámot kapó szégyenkezzen? Vagy a pontok miatt nem fog odamenni senki? Te voltál a túlszámlázós, meleg sörös, megváratós, be nem engedős helyen, helyeken azóta?
Egyébként a Fogyasztóvédelem is pontoz. Sőt, náluk a pontokat átváltják forintokra is. Legalább 6 számjegyűre...

filantróp

Előzmény: heki (499)
heki Creative Commons License 2000.09.11 0 0 499
nem kocsmákra gondoltam csak, hanem vendéglátóipari egységekre.
a pontozás szaxerűen, több szempontot értékelve történne, és ahogy a villa medici büszkén viseli a gasztronómiai újság értékelését, (vagy gondolj az év lakóháza c. táblára a vár alatti házon) szóval egy független ámbár szaxerű társaság értékelése jótékonyan hatna a helyi vendéglátóipari normákra, és akkor nem fordulnának elő a következő esetek:
-túlszámlázás érettségi banketten (2000. május)
-vendég megváratása (2000. május)
-bontatlan hideg sör kicserélése meleg bontott sörre (2000 július)
-9 óra után nem engednek be minket egy tíz óráig nyitvatartó étterembe, mert nincs vendég! (ténleg! persze régen, 1997-ben volt ez)
soroljam még? vagy nevezzem meg ezeket a -frekventált helyen található!- éttermeket?
filantróp Creative Commons License 2000.09.11 0 0 498
Mire és kinek is jó ez a kocsmapontozás?
Előzmény: heki (495)
Daoldin Creative Commons License 2000.09.11 0 0 497
hali
ez a kocsmapontozás teccik :o))
esetleg a készülő index.veszprem -en helyet is lehetne neki szoritani. ace?
Én szivesen részt veszek benne, persze csak szigorú anonimitás mellett :o)))
Előzmény: heki (495)
Fece Creative Commons License 2000.09.09 0 0 496
Szasztok!

Mitszóltok a reptéri nyílt naphoz? (Forgalomról ne írjatok! Tessék biciklivel menni, egészségesebb is, gyorsabb is, és a környezetet kíméli). Az elsőnél azt mondtam magamban, ezt évente kéne. Úgy tűnik, megfogant...

heki Creative Commons License 2000.09.09 0 0 495
ez mi ez itten ami itt foly?
nagyon unalmasak vagyunk
elterelődött a beszéd a szép új világról -a közelmúltra ki mit mondott kinek ki bántott meg kit -a személyes dolgokra (hogy jönnek ide a pókok???????) -a programreklámokra, ugye LÉGY?
nagyon laposak lettünk mint a narancssárga visszfény őszi éjszakákon a város felett. (ez szép:)
az jutott eszembe, ahogy nézegettem a kósza turistákat most nyáron, hogy az is elcseszi a dolgokat, hogy az utak szétszabdalják a séták lehetséges tereit. A körgyűrű segít, de mennyivel élőbb lenne még inkább, ha a színház, Gösser, Mackó melletti út és a Kossuth utca, Várba vezető út egyaránt sétálóutca lenne. Lehetne lesétálni a könyvtár elé persze, mert nem lenne oly meredek lépcső (kisgyerekes anyák!) aztán átvágni a veszprémi sopping centrumnál, vagy a liget felé. Gondolom, vannak tervek, hogy itt a völgyben a Mackó előtt ez a szörrrrrrnyű autóforgalom valahogy csökkenjen (Új híd a Séd fölött, stb.) ezekről írna valaki?
aztán kellene rendes kávéház, (a könyvtár melletti jó, de kicsi), olyan kávéház, ahova programokat, (figyelj, politikus!) ne adj Isten pártgyűléseket! vagy képviselői fogadóórát!!! is lehetne szervezni. Egy szép, nagy, teraszos kávéház....valahol az óváros téren.

és a kocsmakultúra kedvelőinek:
legyen egy bírálóbizottság, akik rendszeresen végigjárják a veszprémi helyeket, és pontozzák a kocsmákat, éttermeket, persze megindokolva, és az eredményt itt tegyék közre. szerintem lennének jelentkezők a bírálóbizottsági tagságra, ahogy ismerlek titeket höhö

porcusnak, aki pigi egyben, igaza van, hogy kevés a kritikai szellemi megnyilvánulás. de van-e köztünk olyan valaki, aki a megvesztegethetetlen bíráló szerepét még fölvállalja. én nem. én megvesztegethető vagyok, de senki nem akar...
ez gyenge poén volt.
szóval a kritikai megnyilvánulásoknak egy szépen tálalt formában is jelentkezni kellene, (újságról volt egykor szó)(régen), de ténleg kell még ember: jó ízlésű legyen, egyenes jellemű, és embereket tudjon mozgósítani. ez a három tulajdonság együtt nem szok sűrűn előfordulni.( még 7 féle variáció van, te melyik vagy? akinek nem inge...)

porcus Creative Commons License 2000.09.09 0 0 494
Nereus!
Örülök, hogy még nem válaszoltál, mert azt hiszem
elnézésedet kell kérnem.
Ugyanis kicsit alaposabban utánad olvasva -nem a hozzászólásaid, hanem az egész topic megvizslantását követően- más megvilágításba kerültek a dolgok. (Még akkor is, ha én nem ajánlanám franciára fordítani az említett úr műveit...)
Tehát bocsáss meg, remélem ez nem esik nehezére egy jóságos, öreg tengeri istennek.
porcus
Előzmény: porcus (493)
porcus Creative Commons License 2000.09.08 0 0 493
Kedves nereusz!
Életem 3 legfontosabb könyve: 2000.09.05. (1454)
Mindent pedig nem lehet az én nyakamba sem varrni, a veszprémi hóról nem én tehetek...
Ennek ellenére majd szólok, és fogunk 1 o-ben mozogni.
Szeretettel:porcus
Előzmény: nereusz (492)
nereusz Creative Commons License 2000.09.08 0 0 492
Kedves Porcus!
Nem emlékszem, hogy kedvenc írókról eszmét cseréltem volna itt (meg máshol sem).
Ennek ellenére:
1. A válasz kielégítő.
2. Tudok kedves lenni.
3. Igen el vagyok keseredve, hogy nem mozgok Veled "egy körben".
4. Majd szólj, ha segíteni kell kis városodban az első hóesés után, hogy mehetek havat lapátolni. Mert, ahogy a télen elnéztem, az még nem egészen 'csont nélkül megy'.
Szeretettel: nereusz.
Előzmény: porcus (489)
porcus Creative Commons License 2000.09.08 0 0 491
Oké, főnök!
porcus
Előzmény: filantróp (490)
filantróp Creative Commons License 2000.09.07 0 0 490
Porcus!
Hadd próbálkozzon más is A szerepkörrel. Ez csak téged erősíthet :-) Meg lehet, hogy addig - amíg staféta van -te is próbálhatsz mást. Hátha az is jól megy... :-)

filantróp

Előzmény: porcus (489)
porcus Creative Commons License 2000.09.07 0 0 489
könyvtáros nereusz!
Beléd olvastam, és tényleg. Azzal, akinek Gézci János a kedvenc költője, írója valóban nem szoktam egy körben mozogni. A kérdésedre meg válaszoltam (tunk). Mit szerettél volna hallani?
Oljan harapós vagy!!! Ez a szerepkör az enyém!
Most már csak kedves lehetsz!
porcus
Előzmény: nereusz (488)
nereusz Creative Commons License 2000.09.07 0 0 488
Kedves ty(é)!
Még itt is vannak KRESZ-táblák. (Megszólítás, elköszönés miegyéb...)
Se Te, se én nem vagyunk immár veszprémiek, meg olyan idő sem volt, hogy együtt jártunk volna tűzijáték-kosaras szakra.
Még a 'szocializmusban' sem.
Szeretettel: nereusz.
Előzmény: ty (486)
filantróp Creative Commons License 2000.09.07 0 0 487
ty!
Nem hangot kell emelni, hanem jól kell feltenni a kérdést. Akkor elsőre jön válasz. Akár a szocban. Egyébiránt itt nem történt hangemelés, sokkal inkább hangulatközlés. A válasz csak a hangulatfokozás miatt született.
Vau-vau.
Előzmény: ty (486)
ty Creative Commons License 2000.09.06 0 0 486
Meg kő emelni a hangot, oszt mingyá gyün a válasz?
Mint a szocban?
He?
Előzmény: nereusz (482)
porcus Creative Commons License 2000.09.06 0 0 485
nereusz!
Mint ahogy filantrop írta volt, ismerjük. Én kosarazni szoktam vele. Ő a leggyorsabb. Ennek pl. mi köze van a kulturához?
Netti!
Igazán sajnálom, hogy nem láttam a tűzijátékot. A már említett körülményekkel együtt.
porcus
Előzmény: nereusz (482)
filantróp Creative Commons License 2000.09.06 0 0 484
nereusz, itt a kultúrához semmi köze válasznak: Kilián Lászlót ismerik Veszprémben.
Semmi baj, tényleg nem történt semmi...
Előzmény: nereusz (482)
Lloth Creative Commons License 2000.09.06 0 0 483
Nem kapsz pokot!!

Szervezzunk egy bulit a Pepsibe!!!
Lehetne alarcos bal, kozepen szep nagy tuzet raknak, es meggazdagodnank.
Na?

Előzmény: LÉGY (481)
nereusz Creative Commons License 2000.09.06 0 0 482
Kedves Mindnyájatok!!!
-tól kérdeztem volt, hogy Kilián László nevű írót ismernek-é ott Veszprémben? (~327. hsz.)
Aztán rájöttem, hogy ez csak afféle népművelő topic, semmi köze a kultúrához.
Bocsánat, nem történt semmi...
n.
LÉGY Creative Commons License 2000.09.05 0 0 481
Sziasztok Kedves Mindenki!
A tüzijáték egész pontosan így zajlott:
a harangozás után 1 perccel kezdődött a lézershow, nem egyszerre a tüzijátékkal, mert elég furcsa lett volna egyszerre a két látványosság.A lézershow kb. 20 perces volt, állt egy kimondottan a veszprémi lakosoknak szóló részből, megszerkesztve Veszprém város története, a város látképe stb., ami nem kis meló volt, technikailag.Ezt követte egy általános lézer parádé.
Ezek után kezdődött a tüzijáték.
Ebből következik,hogy valóban később volt a tüzijáték a fenti programok miatt.
Azt hiszem ehhez nem kell többet hozzáfűzni.

Gyertek a programunkra 9-én!Mindenkit szerettel várunk.
Netti

Ui.:címet nem adok-nem kérek PÓKOKAT.

Előzmény: Lloth (480)
Lloth Creative Commons License 2000.09.05 0 0 480
Kedves Cece!
D'aoldin lelotte a poent!
Ertem na!
Udv a poknak!!! (ha gondolod atadhatod neki csokjaimat is:))

Most mert hagyjatok sulyedni a topcot?
Na de!

Udv Lloth!!

Előzmény: aCece (476)
Lloth Creative Commons License 2000.09.05 0 0 479
Kedves Cece!
D'aoldin lelotte a poent!
Ertem na!
Udv a poknak!!! (ha gondolod atadhatod neki csokjaimat is:))

Most mert hagyjatok sulyedni a topcot?
Na de!

Udv (Zirci zsivany)!!

Előzmény: aCece (476)
porcus Creative Commons License 2000.09.01 0 0 478
aCece!
A tűzijátékról bizony lemaradtam. Mert elaludtam.
De még tízkor felhívtak -kisgyerekekkel igen, de programmal nem rendelkező- barátim, nosza meddig kell ámítani a kölyköket, vagy felejtsék el az egészet? Később megkérdeztem, hogy miért volt ilyen későn. (Ha jól tudom még csúszott is vagy egy fél órát.) Azt mondták: külön kérésre várták meg az István színházi bemutatójának végét.
Magyarán ahhoz igazították. Namost nem vagyok negatív, csak mondom.
porcus
Előzmény: aCece (476)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!