Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

shuttle Creative Commons License 2000.03.26 0 0 151
Miért nem veszek Volkswagen-t?

1. Mert német.
2. Mert rossz a hibastatisztikákban, nem megbizható.
3. Mert trágya motorok vannak benne, semmi technika.
4. Mert úgy néz ki, mint egy középkori szekér (ronda), és akkora ablakok vannak rajta mint egy 2. világháborús német tankon.
5. Mert kényelmetlen, fapados.
6. Mert rossz az ár/érték aránya -drága.
7. Mert még a nevében is béna.
8. Mert semmilyen komoly versenyen nem bizonyit.
9. stb.

A viccet biztosan ismeritek:
Mi Hitler utolsó bosszúja? A VW Bogár!

tacika Creative Commons License 2000.03.26 0 0 150
Kedves semmiho!

Mindenben igazad lehet, csak egy kis tévedés van a hozzászólásodban. Nevezetesen az, hogy III-as Golfban nincs!!! G60-as. Amivel versenyeztetek az lehetett esetleg 16 szelepes GTI 150 LE, azt a 10LE különbséget pedig elnyeli a majd 150 kg súlytöbblet.

Üdv:tacika

Előzmény: semmiho (148)
locust Creative Commons License 2000.03.25 0 0 149
A sport-klubos társaktól kérdezném főleg, hogy egy széria 1.3as motorból mit lehet kihozni ? Vagy az 1.5os jobb tuning alap, mert ugye a blokkja ugyanaz, mint az 1,6os vagy az 1.8asé ?
semmiho Creative Commons License 2000.03.25 0 0 148
Sziasztok!

Hiaba, a jo oreg Golf GTI-k meg mindig nagyon szepen "muzsikalnak".
Nagyon szidjak mostanaban ezeket az autokat, es szerintem igazan alaptalanul, nem?
Mert ugye hogy lehet az, hogy egyik haverom 2 eve vett egy '86-os evjaratu VW Golf GTI16V-t (igen, ez meg a katalizator nelkuli), es valahogy eszmeletlenul otthagy minden hasonlo kategoriaju autot! Versenyeztunk vele Renault 19 1.8 16V-vel, azt pl. siman verte, az ujabb katalizatoros Golfokkal labdaba se rughat mellette senki, es ugy kb. 160km/h-ig fej-fej mellett mentunk vele egy III-as G60-nal (igaz, abban 3-an ultek, mi pedig 2-en voltunk). De ami igazan furcsa volt, amikor 180-190km/h-ig ugyancsak fej-fej mellett mentunk egy 2 eves Honda CRX 1.6 VTI-vel(160LE), ami azert mar igazan erdekes, utana beszelgettunk a Hondasokkal, ok is csak nezegettek, mit is tud a jo oreg GTI.
190.000km van benne. Egyetlen gondja talan az, hogy a motor mar tenyleg kezd kopni, legalabbis az olajfolyas erre utal, szervizben azt mondjak, ez annyi km utan mar termeszetes. Hozzateszem, haverom minden heten gondosan olajnyomast/szintet ellenoriz rajt, lemossa, vegignezi az aramkoroket, megpucolja a gyujtotrafokat, mindig nagy kello odafigyelessel gondozta. Egyszeruen jok a Volkswagenek.
Ezert vettem en is Volkswagent.

Udv.:
semmiho

tacika Creative Commons License 2000.03.23 0 0 147
Ennek a méretnek a neve ET szám. A másik asszem 39, legalábbis a VR6 gyári BBS felnije ennyi. Egyébként a VW általában 4X100-as osztókörrel dolgozik, kivétel a III Golf GTI, GTI 16V valamint az összes VR6 modell ezek 5X100-on futnak. A Golf IV és Bora viszont már az 1,4 "csigabigától" kezdve 5x100.Ezen kívül valóban csak az átmérő és az ET szám vátozó. Minél kisebb az ET szám annál szélesebb lesz a nyomtáv. Tulajdonképpen a "pogácsázás" utólagos ET szám csökkentés.

Üdv:tacika

Előzmény: Macimedve (146)
Macimedve Creative Commons License 2000.03.23 0 0 146
Azt nem, csak a szélességet és az átmérőt. Még modellen belül is, nemhogy családon belül. Hülyén is nézne ki egy kis szívódiesel széles VR6 felnivel. Vagy fordítva még hülyébben. Meg van még egy méret, aminek nem jut eszembe a neve. A felni középsíkja és a felfekvési sík közötti távolság. Ebből is többféle van. Ha jól emlékszem az egyik 31 mm, a másik.... passz. Majd holnap, ha el nem felejtem.
Előzmény: stevie wonder (145)
stevie wonder Creative Commons License 2000.03.23 0 0 145
Szoval a VW valtogatta az osztokoreit? Tipuson belul is? Vagy mi a szo:sz? :-)
Előzmény: Macimedve (144)
Macimedve Creative Commons License 2000.03.23 0 0 144
Melyik Poloét melyik Golfra?
Előzmény: stevie wonder (143)
stevie wonder Creative Commons License 2000.03.23 0 0 143
Egy kerdesem lenne: a Polok osztaskore megegyezik a Golfeval? (Magyarul: Polon levo felnit at lehet-e rakni Golfra?)

Koszi a valaszt.

Toms Creative Commons License 2000.03.22 0 0 142
locust,
Igen, voltak kint páran a club tagjai közül, köztük Ő is.
Előzmény: locust (141)
locust Creative Commons License 2000.03.21 0 0 141
GTI 16V!

Most hétvégén kint voltál a Rakparton ? Ugyanis láttam egy-két VW Sport Clubbos Golfot ...

Előzmény: GTI 16V (127)
alapos Creative Commons License 2000.03.18 0 0 140
Hello !

Gondom van a Golf - al, megpurcant a kozponti zar es fogalmam sincs rola, hogy mi lehet a baja. A vakumpumpa polusain 12,12,0, volt merheto. A vezetooldali ajtoba megy 2 drot ezeken nyitaskor 12v impulzus merheto. Ebben az ajtoban az utolag beszerelt riaszto miatt valszeg motoros mozgatas van. Ha van valakinek hasznalhato otlete, tapasztalata (vezerlo elhelyezkedese, bekotese) es azt leirna,megkoszonnem.

udv.
alapos

neogoot Creative Commons License 2000.03.11 0 0 139
sziasztok "jackarik"!

Ti talán többet mozogtok autós, autó tuningos körökben és hátha tudtok segiteni... (fôleg ha akartok is!)

van 4db 16x7.5-es "Compomotive"-típusú, angol rally felnim, amit régóta el akarok adni!
WR6-os Golfon volt ami a csavar lyuktávolságot illeti. Jó a Gti16V-re is.. és természetesen aminek még ilyen a csavartávolsága....
hasonlít arra a TELI rally felnire amit az O.Z. is gyárt, csak ez grafitszürke és sokkal szebb.
(már amennyire egy ilyen dolog szép tud lenni!)

(télen ellopták a Golfot és ezek a garázsban voltak, így maradtak a "nyakamon")

ha esetleg vkit érdekel kérem írjon!

Espal Creative Commons License 2000.03.09 0 0 138
Kedves Macimedve!
Lenne egy fél VW-s kérdésem. Nekem Seat Cordoba Tdi-m van ,ami szinte ugyanaz hajtásilag mint a Golf.Az érdekelne hogy mennyi kb.egy 60000Km-es szerviz és miket cserélnek.A Toyotás forumban már beszélgettünk az utángyártott alkatrészekröl és ugylátom elég jol otthon vagy a témában.Az érdekelne hogy milyen néven fut az eredeti beszállito fékbetétje,féktárcsája.
KÖszi:Espal
Macimedve Creative Commons License 2000.03.09 0 0 137
Ezek a hibák egyértelműen a műszereket tápfeszültséggel ellátó 10 voltos stabilizátor IC hibájára utalnak. Esetleg lehet valamelyik műszer totál zárlatos és túlterheli az IC-t, akkor is kikapcsol.
Megoldás:
1. lépésként meg kell mérni az akku minusz pontja és a vízhőfokmérő gombára menő vezeték közötti feszültséget egy nagy belső ellenállású voltmérővel. (digitális multiméter)
Ha a fesz 9,6-10,4 volt között van, akkor az IC valszeg jó. Hagyd rajta a műszert, indítsd el a motort, gázadásokkal változtasd a fordulatot, a feszültség nem változhat. Ha változik, akkor IC csere.

A cseréhez ki kell venni a műszerfalat Ehhez előbb rádió ki, fűtésszabályozó karok, ventillátorkapcsoló, világítás és egyéb billenűkapcsolók, "vakkapcsolók" ki, aztán meglátod a keretet rögzítő csavarokat.

Azokat kihajtod,(vigyázz, még kettő van elöl a műszerek előtt lévő plexilap felett ferdén)lejön a keret. Leveszed alul a biztosítéktáblánál a pedálok feletti borítást. Csavarok a műszerfal pereme alatt vannak végig, egy van a biztitartó fedele alatt, egy a hamutartó mellet és egy nagy műanyag csavar a kupplung mellett.

A műszereket tartó keretnek is vannak oldalt csavarjai.
Alul le kell húzni a műszerekről a két nagy kábelcsatlakozót, meg hátranyúlva (legjobb a rádió nyílásán keresztül) kiakasztani a kilométerspirált.
Aztán kiveheted a műszereket egyben.

Ha kényelmesen akarsz dolgozni, vedd le a kormányt, de ez nem muszály.

A szétszedés elég pepecs munka, sok apró szarból áll. Legjobb egy íróasztalra terített fehér papíron csinálni..... Nagyon vigyázni kell a vezető fóliára, érzékeny darab, ha megsérül elég nehéz javítani.

IC-t lehet néha külön is kapni, de jobb egy bontott műszerfalból kiszedni. Bármelyik korban hasonló VW műszerfal jó.

Jó szórakozást!

Előzmény: AtomAnti (132)
AtomAnti Creative Commons License 2000.03.09 0 0 136
Toms!
Örülök neki!

A többieknek:
Aki szeretne VolksWagen SportClub tag lenni az a helyszínen kitölthet jelentkezési lapot lesz nálam bőven.
Kedden találkozunk!:-)))))

Üdv,
AtomAnti

Toms Creative Commons License 2000.03.08 0 0 135
ATOM!

Én is oda megyek 18h-ra, de a BMWE30-as topic tagjaival is találkozni szeretnék ezért csak az M3-as shell kútig megyek veletek tovább, majd később találkozunk a ringen. Ok?

Előzmény: AtomAnti (134)
AtomAnti Creative Commons License 2000.03.08 0 0 134
Sziasztok!

Mint mindannyian tudjátok március 14-én kedden lesz az idei első gyorsulási verseny a Hungaroringen. A VolksWagen Sportklub tagjai együtt mennek és szívesen várnak minden Volkswagen -est köreikben (ohne Bogár). A találkozó kedden 18:00 és 18:15 között lesz a felvonulási téren és innen megyünk a ringre

Üdv,
AtomAnti

850 Creative Commons License 2000.03.07 0 0 133
Üdv a VW-seknek!!

Képzeljétek, már megint nem volt képes cserben hagyni a VW-nk. Pénteken beültem és indítóztam, mire heves kattogásba kezdett, de semmisem történt. Az immo elé keményen beleszól az egészbe(a mutatók sem mennek engedély nélkül) és azt hittem, hogy vagy ez vagy vmi más elektronika ment szét, Jól néztem volna ki, ha kifingik valamelyik része és jó drágán javítják meg. Kiszállásnál feltűnt, hogy nehezen zár a centrál. Na, mondom biztos akksi. De miért lenne az a baj? De azért megpróbálta fater és láss csodát, egy másik, teljesen feltöltött akksival pöccre indult. Ugye használtan vettük a kocsit, egy csomó km-rel és mindig attól tartok, hogy ne kelljen csalódni benne. Hát, eddig még megúsztuk.

Szevasztok
850

AtomAnti Creative Commons License 2000.03.07 0 0 132
Sziasztok!

Üdvözlet mindenkinek aki szereti a VW -ket.
Nekem egy Golf II. GTI 16V -m van. A digitális műszerfalas és nem egészen tökéletesen működik a dolog.(Olaj- és vízhőmérséklet, benzinmérő, óra) Az autó tavaly teljesen szét lett szedve és át lett fújva, majd összerakva. Na ezóta vannak problémáim a műszerekkel. Olvastam valakitől, hogy tud egy jó villanyászt (asszem tacika vót az). Aki tud ilyet, az írjon nekem magánban. Előre is kösz.
Más:
A GTI16V most rakja fel a találkozós képeket a netre és remélem hamarosan készen lesz. Egyébként szeretettel látunk minden scirocco és corrado tulajt is.

Üdv,
AtomAnti

Toms Creative Commons License 2000.03.07 0 0 131
tacika!

Van egy pár kép a találkozóról. Melyik volt a Te autód(szín, rdsz.)? Hátha rajta van a képeken.

Előzmény: tacika (125)
Toms Creative Commons License 2000.03.07 0 0 130
GTI16V
Láttam a képeket, frankó!
Előzmény: GTI 16V (127)
patye Creative Commons License 2000.03.07 0 0 129
GTI 16V!
Ha VW Sport Club, akkor nem csak Golfosoknak? A Sciroccóm örül neki:)
kbe!
"2, gererál urán tuning?"
Eszerint atomhajtású lesz a passat?:)))
kbe Creative Commons License 2000.03.06 0 0 128
Sziasztok!

Több kérdésem is volna, mint gyakorló "folszvágenesnek"
a kocsi tip: passat 2.0 gt syncro 1986 os,
variant, öthengeres fajta.

1,a motorjában 390.000 km van, lassan ideje generálozni, hol? mennyi?
2, gererál urán tuning?
3, láttam utcán magasra felemelt passat kombikat:
hogyan csinálják? hol? mibe kerül?
4, esetleg érdemes-e valami audi öthengerest(turbót) belerakni, 90,100,200, coupe tipusokból?
5,előttem egy toldi bajnoké volt, szét van ülve,
hol lehet magasságállítós ülést kapni bele?
6,gyárilag ezekben milyen hűtő van:az enyém álló,
a motor mellett, és van rajta IFA felirat!!!
mintha warnyúban láttam volna ilyet...
7,könnyűfémfeni: olyan, mint az audi kocka kupén,
de az ehyik üt: hol veszek ilyet?
előre is köszi a válaszokat!!!!

ja, az álmom egy corrado wr6 syncro

GTI 16V Creative Commons License 2000.03.06 0 0 127
Sziasztok!

A Talalkozorol:

Szerintem nagyon jol sikerult, kb 60 auto jott ossze a Felvonulasi teren.
Miutan megneztuk egymas autojat, rendeztunk egy felvonulast a Citadellahoz.
A 60 auto egy csoprtban maradva anelkul, hogy szetszakadadt volna a karavan epsegben (majdnem) felert.
A Klubot atkereszteltuk VW Sport Clubra, es az ugyvedi bejegyzes mar folyamatban van.
A talakozorol keszult fenykepeket hamarosan felrakom a homepage-re, csak nem voltam mostanaig gepkozelben.

A legkozelebbi program marc. 14.en a ringen a gyorsulasi versenyen a Manta club kihivasa lesz, felteve, hogy a mantasok el mernek jonni :)

GTI 16V

Előzmény: tacika (125)
patye Creative Commons License 2000.03.06 0 0 126
Sziasztok!
A Golfos találkozón sajnos nem voltam (meg nincs is Golfom), csak a VW egyezik. Egy öreg Sciroccóm van (20 éves). A megbízhatóságot én is alá tudom támasztani. Én egy éve nyúzom, előtte "cégautó" volt, ráadásul néha én is használom teherautóként (ülések ki, aztán mindent bele).
Macimedve!
Írtál arról a 2x100W-ról. A Sciroccoban szintén külön búrában vannak a távolsági fényszórók. Fényt azonban már alig adnak. A múltkor kénytelen voltam cserélni az egyiket, és láss csodát (meg az utat is). Ettől vérszemet kaptam, és cserélném a másikat is, de csak ha a 100W-os izzó belemegy egy mezei (Hella) búrába. Ilyen teljesítményű izzót bárhol lehet venni?
üdv:
patye
tacika Creative Commons License 2000.03.06 0 0 125
Kicsit leült ez a topic. A Golf találkozóról sincsen szó benne. Valaki írhatna róla, bár én is ott voltam de én nem vagyok egy nagy történetíró.

off topic on
Van eladó egy jó állapotú minkét oldalt magasságállítható gyári Golf III GTI sportülés garnitúrám, és egy teljesen új háromküllős VR6 bőrkományom eladó. Ha valakit érdekel írjon mail-t.

off topic off

Szóval jó lenne, ha valaki a szervezők közül írna valamit a Golf találkozóról.

üdv:tacika

GTI 16V Creative Commons License 2000.02.24 0 0 124
Igen, du 2-kor lesz a golf talakozo :)
Előzmény: Toms (123)
Toms Creative Commons License 2000.02.24 0 0 123
Kiegészítésként, hogy 14h-kor lesz.
András, ugye tudom?
Előzmény: GTI 16V (120)
GTI 16V Creative Commons License 2000.02.24 0 0 122
Ezt nyugodtan megigerhetem.
Előzmény: 850 (121)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!