Keresés

Részletes keresés

Boarhunter Creative Commons License 2011.03.22 0 0 2457

Az jó volt...

Amúgy meg, hogy egy klasszikust idézzek:

 

Hunnyuk be a szemünket oszt úgy falatozzunk!

 

:-)))

Előzmény: Törölt nick (2456)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 2455

Jaja, láttam a pontyhalászlédet, elég hóka, akartam is kérdezni, hogy bóti paprikát használsz? Abba maradtam magammal, hogy színhiba, bár a hal jól jön át...:)

Előzmény: Boarhunter (2454)
Boarhunter Creative Commons License 2011.03.22 0 0 2454

Rosseb tudja...

Évek óta háztól veszem a paprikát, mkindig ugyanonnan. Az "idei"-nek valami hatalmas illata van, de a színe nem az igazi. A szaktopicban tettem fel képeta hétvégi halászléról, valahogy nem igazán piros, inkább narancssárgás a paprika benne.

Előzmény: miriuta maci (2451)
miriuta maci Creative Commons License 2011.03.22 0 0 2453

... és a sor folytatható a végtelenségig.

Előzmény: Hepci (2452)
Hepci Creative Commons License 2011.03.22 0 0 2452

Csokoládét is elő lehet állítani pálmazsír nélkül. Bármilyen hihetetlen is...

Előzmény: miriuta maci (2451)
miriuta maci Creative Commons License 2011.03.22 0 0 2451

A fokhagymát kifelejtetted.

 

Egyébként ha jó minőségű fűszerpaprikát használsz (tehát még véletlenül sem édesnemest, mert az a fűszerpaprikák negyedosztálya), akkor se cukorral se mással nem kell a színt "fokozni".

Előzmény: Hepci (2447)
Hepci Creative Commons License 2011.03.22 0 0 2450

Bölcs meglátás... :)

Előzmény: Boarhunter (2449)
Boarhunter Creative Commons License 2011.03.22 0 0 2449

Az a "fűszerek" sok mindent takarhat. Cukrot is.

Ne menjünk bele nyelvi fejtegetésekbe, az igazat az tudja aki készíti azt a kolbászt.

Előzmény: Hepci (2447)
faqkac Creative Commons License 2011.03.22 0 0 2448

Látom téged ez a téma nagyon felizgatott!

Ha a sajátom elfogyott, én is rendszeresen fogyasztok Békési termékeket! (a csepeli piacon egy bolt árulja) Tehát, kedvelem!!!

Most nem bonyolódom bele, hogy a fűszerek címszó, vajon mit takarhat!

 

"Szeretném aláhúzni, cukorra semmilyen formában és mennyiségben nincs szükség ahhoz, hogy jó kolbász készüljön."

 

Szerinted!!

Amíg valamit nem próbáltál, ne mondj róla ítéletet!!!

Előzmény: Hepci (2447)
Hepci Creative Commons License 2011.03.22 0 0 2447

Békési kolbász = Kovács István (Békés)

Ez van benne: sertéshús, szalonna, konyhasó, őrölt édes fűszerpaprika, őrölt csípős fűszerpaprika, fűszerek

 

Szeretném aláhúzni, cukorra semmilyen formában és mennyiségben nincs szükség ahhoz, hogy jó kolbász készüljön.

Előzmény: faqkac (2439)
Boarhunter Creative Commons License 2011.03.22 0 0 2446

Én kolbászba is, szalámiba is rakok porcukrot. Íz és színfokozó.

Előzmény: Törölt nick (2445)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.21 0 0 2445

porcukorot szoktak kolbászba rakni, állítolag az ízfokozás végett, mondjuk én soha nem raktam még kolbászba..

Előzmény: nagypapi51 (2444)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.03.21 0 0 2444

Kristálycukor főleg a sonka pácolásnál fordult elő, manapság (ilyen cukor árak mellett) felejthető.

Előzmény: Törölt nick (2443)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.03.21 0 0 2442

A szöllőcukor - én még így tanultam - mongyuk atipikus, inkább kristály(répa)cukor szokott játszani.

Előzmény: Törölt nick (2440)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.03.21 0 0 2441

Is.

Előzmény: Törölt nick (2440)
faqkac Creative Commons License 2011.03.21 0 0 2439

50kg húsba teszek 3evőkanállal! Ha azt észreveszed!

 

"Van egy csomó olyan termék, ami annyira édes, hogy desszertnek is elmenne."

 

Biztos amerikai recept szerint készül! :-))) Azok csinálják édesre a füstölthúst!!! :-))

 

"Egyik se hóka és cukor sincs bennük."

 

Biztos vagy benne? Mert a csabaiban Pl. úgy tudom van!

Előzmény: Hepci (2438)
Hepci Creative Commons License 2011.03.21 0 0 2438

Sajna, jó és ízléses alkalmazásra sok példát nem láttam a kereskedelmi forgalomban levő kolbászok között. Van egy csomó olyan termék, ami annyira édes, hogy desszertnek is elmenne. Feltéve, ha nem lenne intenzív tartósítószeres íze mellette...

Egyébként nem tudom, miért-kinek kellene intenzívebb szín mint. pl. a Tarnamenti vagy a Békési kolbászoknál. Egyik se hóka és cukor sincs bennük. Persze, annyira nem pirosak, mint mondjuk a Dányi, Hartai vagy valamelyik rémes Surjánhús termék.

Előzmény: faqkac (2437)
faqkac Creative Commons License 2011.03.21 0 0 2437

Úgy bizony!!! Nem lesz hóka színe és a többi fűszer ízét is intenzívebbé teszi!

Ahogy druszám mondja, minden sósba kell 1 kis cukor és minden cukrosba kell 1 kis só!! :-)

Előzmény: nagypapi51 (2436)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.03.21 0 0 2436

...mi a francnak egy kolbászba cukor?...

Nevezzük inkább szaláminak.

Sztem a cukrot a darabolt húshoz adják pihentetéskor, ezáltal jobban megtartja a színét.

Előzmény: miriuta maci (2435)
miriuta maci Creative Commons License 2011.03.21 0 0 2435

Ok, de mi a francnak egy kolbászba cukor? :-)

 

Tudom, hogy nem minden E szám idegméreg, hiszen a C vitaminnak is van E száma.

De nagyipari körülmények között is lehet szinte E szám mentes húsárut készíteni. (jó példa erre a Borda Húsfeldolgozó adalékmentes virslije és párizsija)

Ha meg így is működik a dolog, akkor pont egy Csabai-nak miért kell teletömnie a kolbászát minden vacakkal?

A Na-glutamát meg az élelmiszer-ipar legnagyobb átb*szása, ráadásul bizonyítottan egészségtelen.

Előzmény: nagypapi51 (2434)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.03.18 0 0 2434

A dextróz (szőlőcukor) még nem vészes, az E számok mögött sem mind méreg lapul, mondjuk a Naglutamát nem hiányzik. Ha már ez kell a jó ízhez, rég rossz.

Persze, könnyen fitymál, aki maga tölti...:))

Előzmény: miriuta maci (2433)
miriuta maci Creative Commons License 2011.03.18 0 0 2433

Dehogynem nyúl mellé! Olvasd el az összetevőket, van ott minden a dextróztól, a nátrium-glutamáton át megannyi további E számig!

Sajnos ezek az újradefiniált márkaarculatú Csabai termékek az ipari hulladék kategóriájába tartoznak.

Előzmény: nagypapi51 (2431)
M3gics Creative Commons License 2011.03.18 0 0 2432

Csak mini rúd, egyet fizet kettőtt vihet.

Előzmény: nagypapi51 (2431)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.03.18 0 0 2431

Nem tudok véleményt mondani, de nagyon nem nyúlhatsz mellé.

Kimérve is akciós, v csak rúdban?

Előzmény: M3gics (2430)
M3gics Creative Commons License 2011.03.17 0 0 2430

Sziasztok!

 

Mi a véleményetek a Csabai téliszalámiról? az egyik hiper most akciózza, csak úgy "vakon" azért nem venném meg.

 

Megics

miriuta maci Creative Commons License 2011.03.16 0 0 2429

Ezt a videót főműsoridőben adatnám le minden TV csatornán.

Előzmény: nagypapi51 (2428)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 2428

Húsvét közeledtével...

Elnézést kérek azoktól, akiket ezért vagy azért (vegaság, kóserság, vagy csak úgy) nem érint a dolog, bár az itt megfordulók helyből tudatos vásárlók --> számunkra csak a legjobb az elfogadható.

jó hír Creative Commons License 2011.02.26 0 0 2427

lehet...  :-(

Előzmény: nagypapi51 (2426)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.02.26 0 0 2426

Nem lehet, hogy kan disznóból készült?

Jobb tippem nincs.

 

Előzmény: jó hír (2425)
jó hír Creative Commons License 2011.02.25 0 0 2425

Más...Január elején, még érvényes szavatossággal vettem egy pár parasztkolbászt a Fehérvári úti piacon, valamelyik első emeleti hentesnél. Ez mindegy is, mert mindenhol ez a fajta lógott.

 

Büszkén hazamentem, majd egy darabkát kanyarítva belekóstóltam(volna). Olyan büdös volt a vágás helyén, hogy csak na. Odaadtam a kutyának, az vonakodva, de megette. Túlélte, még most is ugat, de azóta furcsábban néz rám.

 

Akkor felakasztottam a kamrába a többi, de különböző gyártójú kolbász mellé,(kicsit távolabb) majd csak lesz valami, elképzeléssel. Ma, -(egy hónappal a kolbász szavatosságának lejárta után)- pusztán kalandvágyból, hasítottam egy arasznyit, majd rutinból megszagoltam, mint ilyenkor az emberfia teszi. Kérem, a kolbász változatlanul büdös volt ( nem a lehelletem, vagy a hónom alja, mint gondolnátok)

 

A kolbász színe szép, egészséges, nem penészes, kívülről nem is nagyon érezni, de ha szelek belőle, akkor bizony olyan szaga van, mintha büdös húsból készült volna. (Pest megyei készítmény, a címke szerint sertéshúsból készült)

 

Ha gyerekkoromban hasonló szagot vélelmeztem, apám azt monta: a segged büdös fiam, ne szagolgasd, edd! Van esetleg jobb magyarázat is? Horribile dictu: tudományosan szakmai?

 

Jó hétvégét mindenkinek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!