Keresés

Részletes keresés

robicsek Creative Commons License 1999.09.16 0 0 312
9-e este nem jó, többi igen.
a "piknik" jellegű javaslat teccik.
sasanz Creative Commons License 1999.09.16 0 0 311
Lesz. Mégegyszer, időpontja: október 8. vagy 9. vagy 10. Ezt el kell dönteni. Helyszíne: na, ezt is el kell dönteni.

Az én szerény javaslatom az volt, hogy mindenki hozzon egy üveg bort a találkozóra, szépen szerbe-számba vesszük őket, mindet végigkóstoljuk, azután, ami nagyon ízlik valakinek, abból visszakóstol, azután a maradékot mind megisszuk :DD
Szóval egy kis aktivitással megszervezhető a dolog, csak mindenki írja le a javaslatát, véleményét, aztán a társaság egésze döntsön.

kaviat Creative Commons License 1999.09.15 0 0 310
borban az igazság... lesz bortali ?

.kav]4t

up Creative Commons License 1999.09.15 0 0 309
imho más villányi borok is jelen voltak, csak éppen nem termelőn, hanem kereskedőn keresztül, pédául a Vinárium, amely az összes Gerék, Tiffánok forgalmazója, de láttam a Bajor borpincét is, ha jól emlékszem, bár magam a villányiak felé nem nagyon kaparásztam a Várban, mert nemrég buktam át egy villányi túrán (Gere panzió, mérsékelt - már a minőséghez képest mérsékelt - árak, becsületkassza :-)). A szekszárdi és egri mélységekbe próbáltam belenézni, a Szent GaÁl Cabernet Franc-ja enegemet is megérintett, a Zweigelt rozé is alakul, de a rozé műfajban Dúzsi Tamás vitt mindent a Kékfrankos-rozéjával, a Hilltopnál rózsaszín (Pink) Szürkebarátot az érdekesség miatt kóstoltam, érdekes volt, de nem hidaltam le, mint ahogy a hatféle fehérborból készített HillTop 2000 Cuvee is lufinak tűnt picit, nem rossz bor, szó se róla, sőt, kitűnő minőség, de az igazi nagyságtól éppoly messze van szerintem, mint a Durbincs Sógórtól. Engem meglepette, hogy a HillTop mennyire fölpörgött az angol piaci és kritikai (Woodcutter's White etc.) sikerei nyomán, de éppen ezért szerintem több, nem igazán nagy minőségű bort is megpróbál nyomni a brand jótékony takarásában. (Az igazi rossz példa: Polgár.) Viszont van egy jópofa HillTop Kékfrankos barrique (!!!), ami igen ígéretes darabnak tűnt, bár 1998-asan pofátlanul fiatal.
RobuR Creative Commons License 1999.09.15 0 0 308
Okt 2 semmikepp nem jo, mert akkor van a villanyi bornapok, ahol mar evek ota kotelessegemnek tekintem a megjelenest.
Csokis2 Creative Commons License 1999.09.15 0 0 307
Hat Bock pl. ott volt, csak a Corvinum Gastrovinnel. (Mindig ott szokott lenni.) Azt hiszem, hogy a "majdnemkezmuves" termeloknel, tehat ahol tenyleg csaladi a gazdasag, nincs gond a termes eladasaval. Ha megnezed, nem is kapsz igazan beerett, csucson levo, igazan jo Bock, vagy Szepsy bort, mert ahogy piacra kerul, mar el is kapkodjak. Most miert fizessenek egy csomo penzt arra, hogy itt megmutassak magukat, ha ugysem tud/akar annyit termelni, amennyit a piac fel ne venne? (Biztos nem olcso a reszvetel.)
Csokis
alexandrosz Creative Commons License 1999.09.15 0 0 306
Üdv. Lovag Úr!

Sajnos nem lehettem jelen a fesztiválon, de ennek objektív okai voltak.:o))
Villány nálam is jó pozícióban van, de a többi borvidék is termel kiemelkedő borokat időnként. Mostanában nagyon fut a Hilltop szekere, de az utóbbi időben megismert St. Donatus Pincészet borai is jó benyomást tettek rám. És akkor még nem is beszéltünk örökös kedvencem, Szőke Mátyás borairól! Tényleg, holnap be is szaladok hozzájuk az igért vadonatúj Chardonnay Barrique ügyében, hogy az itt beszélgetők között elsőként kerüljön tulajdonomba néhány palack (ugyanis már megkóstoltam egy hónappal ezelőtt:o))
Nos, már jobban is várom a holnap délutánt!

sasanz Creative Commons License 1999.09.15 0 0 305
Szerény ismereteim szerint Telekiék is villányiak, és ők is kint voltak. /Chateau-Teleki/
A kékoportó-cabernet franc cuveé-jük nagyon finom.
Montechristoforo Creative Commons License 1999.09.15 0 0 304
Üdvözlet a T. Borlovagoknak!

Nekem is volt szerencsém ellátogatni a fesztiválra és nem bántam meg.

A belépo folytán nem volt dínomdánom, így kultúrált körülmények közt lehetett élvezni a neduk "bukéját". Sajnos termelobol nem volt annyi mint azt vártam. Mert ugye a célja ennek a rendezvénynek mégis csak az kellene legyen, hogy a termelo és a fogyasztó (Ti, kedves ivócimborák) találkozhasson, nem pedig egy újabb kereskedoi vásár létrehozása. Pedig nagyon úgy tunt hogy erre tendál a dolog, hisz galád mód a kisigényu mértékkel nézve is szerénynek nevezheto 2 kostolójegyétol az elso féldecis kostolónál megszabadították az embert. Nem volt sajnos ritka a relatíve Noname borok 2500 Ft/liter-re kikalkulált kóstolóára sem, ami azért arcpiritó kellene hogy legyen.

SzSz a kedvenc termoterületem Villány, ám legnagyobb sajnálatomra csak egyetlen pince jelent meg a déli vidék színeiben, a Polgár Pince. SzVSz, az o felhozataluk elmaradt a jóhírüktol. Nem voltam oda a boraiktól, melyek engem leginkább egyes asztaliborokra emlékeztettek, de ugye lehet hogy a hiba az én készülékemben volt (?!?)

Ellenben néhány borvidék folyékony aranya jelesül képviseltette magát a "szimpóziumon". Ide tartozik Tokaj, ami most is hozta megszokott formáját.
Atyámfiai/leányai, ha ízleltetek már illatos nedut!!! Dusóczky Úrnak a Félédes Sárga Muskotálya mely az ambróziával kompatibilis fogalom, dícséretére legyen mondva.

Várom további észrevételeiteket

Üdv

Monte...

alexandrosz Creative Commons License 1999.09.15 0 0 303
Nekem gyakorlatilag mindegyik alkalom jó októberben (előreláthatólag).
sasanz Creative Commons License 1999.09.15 0 0 302
nekem nem
csite Creative Commons License 1999.09.15 0 0 301
A találkozóval kapcsolatban olyanok jelentkezését várom akiknek az
okt. 2-3, esetleg 16-17 lenne jobb. Érdekelne kinek lenne ez jó.
alexandrosz Creative Commons License 1999.09.15 0 0 300
Na tessék, ahogy visszajöttem el is süllyedt... talán én vagyok az oka???
:o)))
alexandrosz Creative Commons License 1999.09.14 0 0 299
Üdv minden borbarátnak!!!
Visszatértem, végre. Örömmel tapasztaltam, hogy a topic nem süllyedt el. Nagyon sajnálom, hogy lemaradtam a Várban rendezett eseményekről és igazából Korzikán sem szereztem frenetikus tapasztalatokat az ottani borokról... De erről majd később. Látom okt. 9-10 még mindig téma. Nekem jó a dátum, a helyszínről kellene döntést hozni. Első körben ennyit, majd jelentkezem.
RobuR Creative Commons License 1999.09.13 0 0 298
Tellleg kiraly volt a Borfesztival, csak kar, hogy masfel ora alatt kellett vegiginnom/ennem magam rajta.
A Hilltopnal a vegen szabadrablas volt, kiraktak a megbontott uvegeket, szoval onnan kicsit osszefolynak az esemenyek.
Na, Villanyban folytatjuk.
Tamska Creative Commons License 1999.09.13 0 0 297
Én is voltam a fesztiválom, és nagyon tetszett. Ami kimondottan bejött azok az etyeki borok voltak, ittam egy Viktória Cuvee-t ami nagyon király. Illetve kóstoltunk etyeki Chardonnay-t is. Gundeléktől nagyon bejött a '96 -os Cabernet Sauvignon.
A milliő fantasztikusan jó volt, sehol egy részeg csak mindefelé kedélyesen borozgató emberek, még aki becsiccsentett annak is csak egy-két hangos szava volt, de az sem primkó. Meghallgattuk a Vujisics-t közben még Sebestyén Márta énekelt, nekem nagyon bejött a dolog, valahogy jó hangulata volt. Jövőre kicsit több időt akarok szánni rá.
Ami nem tetszett, hogy néhány helyen nem a jelölésig öntötték a poharat, aminek a kivitele viszont igényesnek mondható. Még egy helyen, Vylyan -éknál, volt kissé modortalan egy fickó, de összeségében még Ő sem tudta elvenni a kedvünket.
Kivittem néhány borok területén "műveletlen" barátomat, nem mondom, hogy mindenki de a többségüknek nagyon bejött a dolog, jó volt látni, azt a pillanatot, amikor rájönnek mi a különbség bor és bor között.
Nyomul a Magyar borkultúra!
Csokis2 Creative Commons License 1999.09.12 0 0 296
Nem tudjatok, hogy lehet-e ezt meg kapni a Jokai teren? Teljesen kifogytam belole.
Egyebkent meg jaj, de szomoru vagyok! Mar megint egy evig varhatok, ha egy nap akarom a Polgar, meg a Gundel Harslevelujet kostolni. Miert csak egyszer van Budan kutyavasar (egy evben)?
pancho Creative Commons License 1999.09.11 0 0 295
Gondoltam, felhozom. Most jöttem a fesztiválról.
Szóval van ez a Borfesztivál a Várban (Buda, mert nem csak Budapest van az országban, ugye), mint már lentebb leírták, beugró 500 helyi egység, ezért jár 1 pohár (a Borfesztivál felirat f betűjének vízszintes áthúzásáig 1 deci, ezt nem árt tudni!) meg 2 kóstolójegy (40 Ft/db), olyan 1500-2000 forinttal (/fő, belépőjeggyel együtt) felszerelkezve egész jókat kóstolhattok, de venni is lehet, olcsóbb, mint a boltokban ua. bor. (Na jó, a Tokaji aszu 10 jegy körül kezdődik, de a többiből.) Ha csak kóstolót kértek, az kb. 1-2 cent, de ingyen van, meg kérhető fél adag, az kb. fél deci, fél áron (Tokaji aszuból a fele).
Vannak nagyon jó borok, de azok inkább bent, a Sikló melletti téren, nem a bejáratnál. Ott van a Vesztergombi csapat, meg a Szent Gaál pince, meg az ellenkező ficakban a Chateau Teleki Villányból, a vörösborokat mindegyiknél érdemes megjátszani, nekem leginkább a Telekiék Cabernet Sauvignonja jött be (többféle van, a sárgás címkést kell kérni - mondjuk az a legdrágább is, 4 jegy/deci), de a Cabernet Franc-juk se utolsó, viszont abból a Szent Gaál pince 1997-es verziója jobb (az 1995-ös már gyengébb!). Vesztergombiéknál is érdemes pár vöröset kipróbálni. Aki inkább a félédeset bírja, a Varga pincénél (ugyanez a térrész) azt is kipróbálhatja Zweigeltből meg még egy hely van, ahol Medinából (leánykori neve: Medoc Noir), én nem szeretem az édes (félédes) vörösbort, de ezek zamatosak is az édesség mellett.
Aki a fehéret szereti, annak is van mindeféle (sőt, abból van csak igazán választék), szárazak (Cserszegi, Juhfark, Chardonnay, ebből főleg a Neszmély Hilltop tetszett), félédesek, édesek, a tokaji sárga muskotályt meg az édes/félédes furmintot ki ne hagyjátok, előbbi kicsit aszus, utóbbiak szamorodnis ízűek, nagyon jók.
Este 10-ig van nyitva (vasárnap zárás, akkor csak 9-ig), de legalább 3-4 órát szánjatok rá.
Ja, és részeget sehol se látni...
Hella Creative Commons License 1999.09.10 0 0 294
No milyen vót tegnap?
Zmac Creative Commons License 1999.09.10 0 0 293
Kóstolás:

Csokis2 jóvoltából volt otthon egy üveg '96-os Vesztergombi Chardonnay. Kedd este egy régen látott barátom látogatott meg, ennek örömére kinyitottam. A bor meg a mi nagy örömünkre lett. Mindenkinek ajánlom!

Xenor Creative Commons License 1999.09.10 0 0 292
Köszi Sasanz!

Már itt vagyok! :o)) Mindjárt végignézem a topicot.

Xenor

sasanz Creative Commons License 1999.09.10 0 0 291
Xenor!
Itt, e topicban, sok mindent megtalálsz a borokról. Robicsek tanfolyamokról is tud tájékoztatni. Én ajánlom a www.borvirag.hu címet, ott is találsz sok leírást borokról. És igyál minél többet, az a lényeg. Meg gyere el a borostalira, ami majd októberben lesz.
vikoca Creative Commons License 1999.09.10 0 0 290
Hahoo!

Engedve a tegnapi unszolasnak, beneztem ide :-). Kedves topik, csak _nincs_ idom elolvasni!!!
Ugyhogy, mint mar tegnap is megbeszeltuk Robicsekkel; tanfolyam rulez :-)), de csak par honap mulva :-(((

... Fishtax, az a Fetzer Vineyards meg ojjan gyenge volt.... :-)))

Csokis2 Creative Commons License 1999.09.10 0 0 289
Na, egye fene. Es esetleg szombaton is. En birom a szenvedest. :-)
sasanz Creative Commons License 1999.09.10 0 0 288
valamelyik nap bogarásztam a borokat bevásárlás közben egy nagy közértben, és megvettem egy 96-os szekszárdi merlot-t, Aranyfürt Izé.. forgalmazza.
Teljesen le voltam nyűgözve tőle. Nagyon finom. És az a dióillat....
AkiD Creative Commons License 1999.09.10 0 0 287
Mar csak a felrangatas miatt is...
Jo reggelt,
senki nem kostolt? Semmi uj elmeny? Ha minden jol megy, akkor vasarnap en is felugrok a Varba.
Zmac Creative Commons License 1999.09.09 0 0 286
Én még vasárnap estéről tudtam, péntek nemlyó. Vagy vasárnap a második kör?
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.09 0 0 285
Megpróbálok kimenni. Hátha sikerül.

Lord_Oberon

sasanz Creative Commons License 1999.09.09 0 0 284
Arról a bevételről ne is álmodj :)) /merhogy valóság/

Be szívesen mennék ma veletek inni..izé...hukk.. bocs.. kóstolni, de ma este vendégeim lesznek. De pénteken és vasárnap délután a várban fogok lődörögni. Én leszek a boros kalauza egy távoli világból érkező ismerősnek. De ahogy magamat ismeresm, inkább kalóza leszek.

Csokis2 Creative Commons License 1999.09.08 0 0 283
Neked is feltunt? Epp ma emlitettem egy masik topicban. Szerinted ennyi eso eleg volt a botrytisnek?Hajra penesz, hajra cukor. Mi pentek este megyunk fel a Varba. Ki lesz meg ott?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!