Keresés

Részletes keresés

FULES Creative Commons License 1999.09.23 0 0 408
Elnézést hogy a témától eltérek. Segítséget keresek, a hét végére vásárlásra kellene mintegy 5 q Chardonnay (esetleg más) szőlő. Köszönöm ha valaki segít vagy tanácsot ad, hol vehetnék.
zuzmo Creative Commons License 1999.09.23 0 0 407
Nalam lehet valasztani:
Gere
Tiffan
Szeremley
Ha jol latom mindenki vorosre megy (en is, ha zold a szeme), ugyhogy a valesztek bovites szempontjabol szerintem nem lenne hulyeseg mondjuk ha a Szeremley keknyelu, vagy rizling, vagy ha keso erlelesut akkor a Zeust valasztanatok.
Javaslom a maradek gondolkodjon meg Tolcsva-Tokaj, Somlo, Sopron taj boraiban is!

zuzmo

Előzmény: Tamska (405)
zuzmo Creative Commons License 1999.09.23 0 0 406
Valszom, o is az, bar ritkan, hiszen o dolgozik :-)))
(Nehez a kapalas!)

Koszonom, hogy mehetek.

zuzmo

Előzmény: alexandrosz (384)
Tamska Creative Commons License 1999.09.23 0 0 405
khm, kollegák csak megjegyzem, hogy kicsit kezdünk belterjessé válni, holott ez nem cél. Egyetértésetekkel a köv. mondatot kiemelem:

Aki a topicot olvassa, az írja is nyugodtan, mert aki a bort szereti az rossz ember nem lehet. Egy szó mint száz azért mert itt egy tucat ember borkóstolást és azt kigészítő étkezést szervez, attól még nyitottak vagyunk!

egyébként meg a kebelen hordozott palackok:

alexandrosz: Szőke Mátyás 1998 Chardonnay Barrique
robicsek: Szt. Donatus (évjárat?) Boglári Cabernet Sauvignon Barrique
RobuR: Takler 1997 Kadarka
sasanz - ?
Tamska: Vylyan Montenouvo Cuvee 1995 Barrique (Villányi Cabernet Sauvignon - Villányi Kékfrankos Cuvee)
vikoca - ?
Xenor - ?
zuzmo - ?

További csatlakozók?

Amúgy meg úgytűnik a sok tölgyfahordós bor miatt egy komplett erdő visz majd mindenki haza a gyomrában. Üsse kő valahogy kibírjuk. :D

Tamska Creative Commons License 1999.09.23 0 0 404
khm, kollegák csak megjegyzem, hogy kicsit kezdünk belterjessé válni, holott ez nem cél. Egyetértésetekkel a köv. mondatot kiemelem:

Aki a topicot olvassa, az írja is nyugodtan, mert aki a bort szereti az rossz ember nem lehet. Egy szó mint száz azért mert itt egy tucat ember borkóstolást és azt kigészítő étkezést szervez, attól még nyitottak vagyunk!

egyébként meg a kebelen hordozott palackok:

robicsek: Szt. Donatus (évjárat?) Boglári Cabernet Sauvignon Barrique
RobuR: Takler 1997 Kadarka
sasanz - ?
Tamska: Vylyan Montenouvo Cuvee 1995 Barrique (Villányi Cabernet Sauvignon - Villányi Kékfrankos Cuvee)
vikoca - ?
Xenor - ?
zuzmo - ?

További csatlakozók?

Amúgy meg úgytűnik a sok tölgyfahordós bor miatt egy komplett erdő visz majd mindenki haza a gyomrában. Üsse kő valahogy kibírjuk. :D

alexandrosz Creative Commons License 1999.09.23 0 0 403
Kösz a bíztatást, holnap sorsdöntő hírekkel jelentkezem!
Addig is irogassanak, ha nincs más dolgouk.
:o)))
robicsek Creative Commons License 1999.09.23 0 0 402
előző nap bulizok, másnaposságra jó egy kis borocska, de a hazajutás érdekes lesz.
no mindegy, megoldjuk.
Előzmény: alexandrosz (400)
RobuR Creative Commons License 1999.09.23 0 0 401
Udv mindenkinek!
Valoszinuleg 97-es Takler kadarkaval nevezek, de mivel okt2-an Villanyban leszek a vorosbor fesztivalon, ezt meg lehet, hogy updatelem.
Birkaporkolt kiraly lenne!!!
Mongyuk a kaja miatt nem hiszem, hogy feher bort erdemes lenne hozni, de esetleg meg egy Cserszegi Fuszerest elhozok (tartalekba a visszautra?).
Tolem korlatozott mertekben, az esszeruseg hatarai kozott kulsosok is johetnek.
Indexes totumfaktumok (pl. Uj P.)meghivasa nem lenne rossz otlet.
Alaxandrosznak meg kitartast a szervezes faradalmaihoz!
alexandrosz Creative Commons License 1999.09.23 0 0 400
Boglári Cab Sav Barrique nem jöhet, mert azzal szemben elfogult vagyok.
Szóval Okt. 10. 14.00 - tól. Vác. Pontos cím hamarosan. És némi képanyag is, nehogy hitetlenkedjetek, hogy nincs is ott semmi.:o)))
Előzmény: robicsek (399)
robicsek Creative Commons License 1999.09.23 0 0 399
hu, de rég jártam erre :(
most akkor mikor és hol lesz, fáziskésésben vagyok :(
kaja rulez.
bor? talán Boglári Cab Sav Barrique, St Donatus pincészet, ha addig meg nem iszom itthon :)
alexandrosz Creative Commons License 1999.09.23 0 0 398
Ja, végül is igazad van. Nem kell mindenkinek résztvennie a borversenyben sem. Főzést megoldjuk (pörkölt győzött!), de azért én nem szólok minden borbarátomnak, mert akkor a Szépasszony Völgy is kicsinek bizonyulhat...
Aki nem hoz bort, az sem tud szomjazni, hiszen csak egy borospince közelében leszünk.
No, akkor várjuk a versenyző borokat, én meg megváltom a világot délután...!
Előzmény: sasanz (397)
sasanz Creative Commons License 1999.09.23 0 0 397
szvsz csak semmi etikett, aki szereti a bort az jön, aki nem az nem, aki jön, az hoz egy üveg bort, a helyszín pontosan meg lesz adva, mindenki odatalál, visszaút egyéni szoc.prob. az ittasság állapotától függően (persze támogatjuk egymást) kaja lesz ott, mi kell még?
a cél az, hogy minél több ember igyon (minél több:) bort és ezt együtt tegyék
vagy nem?
alexandrosz Creative Commons License 1999.09.23 0 0 396
Ötletet vettem, egy kérésem volna:
Várjunk vele holnapig. Az, hogy többen leszün nem gond. Ellenben a pincében biztos nem férnénk el annyian, tehát a hozzá tartozó udvarban is zajlana az élet. Főzés nem gond. Megkérdezem, hogy mekkora a max. létszám, amit elbír a hely (mi már voltunk ott kb. 20-an) és holnap mindent eldönthetünk. Szerintem 99%, hogy sínen leszünk, de azért check-elek ma egyet.
Tamska!
Gyűjtsd csak a versenyborokat szorgalmasan!
Előzmény: Tamska (395)
Tamska Creative Commons License 1999.09.23 0 0 395
üdv

én is pörire szavaztam volna, ha a topikot tegnap du néztem volna :-o

Szvsz, legyen zártkörű - sasanz módra - a tali, esetleg összeköthetnénk a témát egy kis index-es beszélgetéssel is. Amire gondolok: meg lehetne hívni a topicunk gazdalapjának képviselőit is (esetleg). UP kollega amúgy is járt már itten, és szerintem a többiek sem vetik meg a bort. de ezt csak feldobtam hadd legyünk többen stb. reakcijó?

Mivel 1esek a kajával foglalkoznak akkor énmeg összgyűjtöm a lényeget a felajánlásokat:

robicsek - ?
RobuR - ?
sasanz - ?
vikoca - ?
Xenor - ?
zuzmo - ?

ne tartsátok vissza magatokat. :-)

alexandrosz Creative Commons License 1999.09.23 0 0 394
Látom, elszabadult a fantáziátok! :o)))
Holnapra úgyis minden eldől, hiszen amennyiben a gazda beleegyezik, akkor nincs gond. A dolog egyetlen problematikája az lehet, hogy megjelenünk pl. 15-en, 15 palack bor társaságában és nekiülünk iszogatni... Mondom, ez nem feltétlenül probléma, de a ma este erről döntést szül (hiszen az is lehet, hogy a háziúr is benevez a borversenybe, sőt szerintem tuti!). Én természetesen elondom neki azt, hogy fizetünk a kajáért, borkorcsolyáért és amennyiben + borra van szükség, akkor az Ő pincéjéből választunk nedűt. Ezen kívül megfordult a fejemben még egy-két ötlet, de erről majd később...
Xenor Creative Commons License 1999.09.23 0 0 393
Igen, ez így elég jól hangzik, csak még a vonatot is meg kell találni és ugye sőtétben, borkostoló után ... néha ez egy kicsit nehezebb. :o))))) De ha lesz egy két flaska, akkor azért máris jobbnak tünik a helyzet. :o)))

Xenor

Előzmény: sasanz (392)
sasanz Creative Commons License 1999.09.23 0 0 392
A hazajutás problámája nem létezik,
ha elérjük az utolsó buszt-vonatot és sikerül elcsenni egy-két üveg bort az útra
:DD
Xenor Creative Commons License 1999.09.23 0 0 391
Ja még annyit a zártkörüség témához, hogy szerintem annyi plusz feltételt kössünk még ki, hogy mindenki aki jön (T.asztalos, vagy nem) hozzon bort! :o)) Így nagyobb lesz a választék, valamint a mennyiség is. :o))) Mondom én, aki aztán télleg nem mennyiségi borívó. :o))
Mi a véleményetek?

Xenor

Előzmény: Xenor (390)
Xenor Creative Commons License 1999.09.23 0 0 390
Sasanz,

bár a borokhoz nem igazán értek, de a javaslatoddal egyetértek. :o))) Ez vonatkozik a tápra és a zártkörűségre egyaránt. :o))) Tegnap már egy cimborám jelezte, hogy Ö sem szeretne lemaradni a dologról (vele voltam a várban tartott kostolón is). :o))) Most már csak azt kell majd kitalálnom, hogy milyen bort vigyek. }:o) Na és persze, hogy hogyan jutok majd haza. A barátnőm kijelentette, hogy nem jön se velem se értem. :o)))) Naa mind1, majd csak lesz valahogy. :o)))

Xenor

Előzmény: sasanz (388)
alexandrosz Creative Commons License 1999.09.23 0 0 389
A mai napon véglegesítem a foglalást és egy kb. létszámot is mondok a gazdának. Arra kérnék mindenkit (eltekintve a Vis Major esetektől), hogy legkésőbb Okt. 4-ig szóljon, ha mégsem tud jönni. A zártkörűség nem követelmény, nektek mi a véleményetek a dologról?
Előzmény: sasanz (388)
sasanz Creative Commons License 1999.09.23 0 0 388
O.K legyen zárt, aki nagyon nem szereti a bort az nem jöhet
Előzmény: alexandrosz (387)
alexandrosz Creative Commons License 1999.09.23 0 0 387
Ez jó kérdés... El kell dönteni. Nekem nem probléma, ha mások is jönnek, de erről közösen kell döntenünk. Hely van (persze a pince belmérete azért korlátozó hatású, de az udvar nagy).
Mai hírek:
Tegnap beszéltem a panzió + pince másik tulajdonosával, mivel borértő barátunk a főiskolán tevékenykedett még késő este is. Ő elmondta, hogy Okt. 10. mehet, főzés mehet, a többit egyeztessem a társával. Tehát ma még futok egy kört, de ez már szerintem csak formalitás és miénk lesz a hely vasárnap délután.
Előzmény: sasanz (386)
sasanz Creative Commons License 1999.09.23 0 0 386
Zártkörű lesz a tali?
Előzmény: alexandrosz (384)
alexandrosz Creative Commons License 1999.09.22 0 0 385
Elindulok a nagy kalandra... Becserkészem (ha tudom), pincetulaj barátomat és minden pontot tisztázok vele. Holnap jelentkezem a legfrisebb infókkal és állással.
Addig is lehet szavazni a kajára és ötletet adni közlekedés tekintetében!
...ja és meginni egy pohár kiváló bort. Végül is ez e topic célja.
alexandrosz Creative Commons License 1999.09.22 0 0 384
Pillanatnyi állás:
RobuR - pörkölt
alexandrosz - pörkölt
sasanz - pörkölt
vikoca - ?
Xenor - ?
Tamska - ?
robicsek - ?
zuzmo - pörkölt
Lassan fölényes győzelmet arat a pörkölt:o))). Birka nem 100%, dolgozunk az ügyön.
zuzmo mester!
Örömmel vesszük látogatásod. Borbarátod ellen sincsen kifogás(om), de a javaslatom az lenne, hogy Index-esek jöjjenek elsősorban. Vagy esetleg Ő is az lenne?
Előzmény: zuzmo (383)
zuzmo Creative Commons License 1999.09.22 0 0 383
Oreg zuzmo is jelentkezne, akar odafele autoval, visszafele nem mer, mer csunya rendorbacsiktol epphogy visszakapta (visszasofor kelletik), szoval ha lehet legyen a birka de telleg vborral, ha gondoljatok megprobalom kedves hetvegen hazasulo Borbaratom is elcsabitani, nem art a szagember...

zuzmo

sasanz Creative Commons License 1999.09.22 0 0 382
Birkaperkelt, de nem vízzel, hanem vörösborral készítve.
Előzmény: alexandrosz (381)
alexandrosz Creative Commons License 1999.09.22 0 0 381
O.K. írom ám:
RobuR - pörkölt
alexandrosz - pörkölt
sasanz - ?
vikoca - ?
Xenor - ?
Tamska - ?
robicsek - ?
Demokratikusan szavazzuk meg, a szavazástól távolmaradók automatikusan a többség akaratát erősítik...
;o)
Előzmény: RobuR (380)
RobuR Creative Commons License 1999.09.22 0 0 380
Porkolt, sot kakasporkolt!!!
(egyebkent mindegy, mindharom emlitett teccccik)
alexandrosz Creative Commons License 1999.09.22 0 0 379
Nos, egyetértek. Akkor beszéljük meg, hogy mit is főzzünk.
Hallé, vagy inkább pörkölt, ill. gulyás?
Eddigi résztvevők:
sasanz
Xenor
Tamska
robicsek
RobuR
vikoca
alexandrosz
Előzmény: sasanz (378)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!