Elnézést hogy a témától eltérek. Segítséget keresek, a hét végére vásárlásra kellene mintegy 5 q Chardonnay (esetleg más) szőlő. Köszönöm ha valaki segít vagy tanácsot ad, hol vehetnék.
Nalam lehet valasztani:
Gere
Tiffan
Szeremley
Ha jol latom mindenki vorosre megy (en is, ha zold a szeme), ugyhogy a valesztek bovites szempontjabol szerintem nem lenne hulyeseg mondjuk ha a Szeremley keknyelu, vagy rizling, vagy ha keso erlelesut akkor a Zeust valasztanatok.
Javaslom a maradek gondolkodjon meg Tolcsva-Tokaj, Somlo, Sopron taj boraiban is!
khm, kollegák csak megjegyzem, hogy kicsit kezdünk belterjessé válni, holott ez nem cél. Egyetértésetekkel a köv. mondatot kiemelem:
Aki a topicot olvassa, az írja is nyugodtan, mert aki a bort szereti az rossz ember nem lehet. Egy szó mint száz azért mert itt egy tucat ember borkóstolást és azt kigészítő étkezést szervez, attól még nyitottak vagyunk!
khm, kollegák csak megjegyzem, hogy kicsit kezdünk belterjessé válni, holott ez nem cél. Egyetértésetekkel a köv. mondatot kiemelem:
Aki a topicot olvassa, az írja is nyugodtan, mert aki a bort szereti az rossz ember nem lehet. Egy szó mint száz azért mert itt egy tucat ember borkóstolást és azt kigészítő étkezést szervez, attól még nyitottak vagyunk!
Udv mindenkinek!
Valoszinuleg 97-es Takler kadarkaval nevezek, de mivel okt2-an Villanyban leszek a vorosbor fesztivalon, ezt meg lehet, hogy updatelem.
Birkaporkolt kiraly lenne!!!
Mongyuk a kaja miatt nem hiszem, hogy feher bort erdemes lenne hozni, de esetleg meg egy Cserszegi Fuszerest elhozok (tartalekba a visszautra?).
Tolem korlatozott mertekben, az esszeruseg hatarai kozott kulsosok is johetnek.
Indexes totumfaktumok (pl. Uj P.)meghivasa nem lenne rossz otlet.
Alaxandrosznak meg kitartast a szervezes faradalmaihoz!
Boglári Cab Sav Barrique nem jöhet, mert azzal szemben elfogult vagyok.
:o)))
Szóval Okt. 10. 14.00 - tól. Vác. Pontos cím hamarosan. És némi képanyag is, nehogy hitetlenkedjetek, hogy nincs is ott semmi.:o)))
hu, de rég jártam erre :(
most akkor mikor és hol lesz, fáziskésésben vagyok :(
kaja rulez.
bor? talán Boglári Cab Sav Barrique, St Donatus pincészet, ha addig meg nem iszom itthon :)
Ja, végül is igazad van. Nem kell mindenkinek résztvennie a borversenyben sem. Főzést megoldjuk (pörkölt győzött!), de azért én nem szólok minden borbarátomnak, mert akkor a Szépasszony Völgy is kicsinek bizonyulhat...
:o)))
Aki nem hoz bort, az sem tud szomjazni, hiszen csak egy borospince közelében leszünk.
No, akkor várjuk a versenyző borokat, én meg megváltom a világot délután...!
szvsz csak semmi etikett, aki szereti a bort az jön, aki nem az nem, aki jön, az hoz egy üveg bort, a helyszín pontosan meg lesz adva, mindenki odatalál, visszaút egyéni szoc.prob. az ittasság állapotától függően (persze támogatjuk egymást) kaja lesz ott, mi kell még?
a cél az, hogy minél több ember igyon (minél több:) bort és ezt együtt tegyék
vagy nem?
Ötletet vettem, egy kérésem volna:
Várjunk vele holnapig. Az, hogy többen leszün nem gond. Ellenben a pincében biztos nem férnénk el annyian, tehát a hozzá tartozó udvarban is zajlana az élet. Főzés nem gond. Megkérdezem, hogy mekkora a max. létszám, amit elbír a hely (mi már voltunk ott kb. 20-an) és holnap mindent eldönthetünk. Szerintem 99%, hogy sínen leszünk, de azért check-elek ma egyet.
Tamska!
Gyűjtsd csak a versenyborokat szorgalmasan!
én is pörire szavaztam volna, ha a topikot tegnap du néztem volna :-o
Szvsz, legyen zártkörű - sasanz módra - a tali, esetleg összeköthetnénk a témát egy kis index-es beszélgetéssel is. Amire gondolok: meg lehetne hívni a topicunk gazdalapjának képviselőit is (esetleg). UP kollega amúgy is járt már itten, és szerintem a többiek sem vetik meg a bort. de ezt csak feldobtam hadd legyünk többen stb. reakcijó?
Mivel 1esek a kajával foglalkoznak akkor énmeg összgyűjtöm a lényeget a felajánlásokat:
Látom, elszabadult a fantáziátok! :o)))
Holnapra úgyis minden eldől, hiszen amennyiben a gazda beleegyezik, akkor nincs gond. A dolog egyetlen problematikája az lehet, hogy megjelenünk pl. 15-en, 15 palack bor társaságában és nekiülünk iszogatni... Mondom, ez nem feltétlenül probléma, de a ma este erről döntést szül (hiszen az is lehet, hogy a háziúr is benevez a borversenybe, sőt szerintem tuti!). Én természetesen elondom neki azt, hogy fizetünk a kajáért, borkorcsolyáért és amennyiben + borra van szükség, akkor az Ő pincéjéből választunk nedűt. Ezen kívül megfordult a fejemben még egy-két ötlet, de erről majd később...
Igen, ez így elég jól hangzik, csak még a vonatot is meg kell találni és ugye sőtétben, borkostoló után ... néha ez egy kicsit nehezebb. :o))))) De ha lesz egy két flaska, akkor azért máris jobbnak tünik a helyzet. :o)))
Ja még annyit a zártkörüség témához, hogy szerintem annyi plusz feltételt kössünk még ki, hogy mindenki aki jön (T.asztalos, vagy nem) hozzon bort! :o)) Így nagyobb lesz a választék, valamint a mennyiség is. :o))) Mondom én, aki aztán télleg nem mennyiségi borívó. :o))
Mi a véleményetek?
bár a borokhoz nem igazán értek, de a javaslatoddal egyetértek. :o))) Ez vonatkozik a tápra és a zártkörűségre egyaránt. :o))) Tegnap már egy cimborám jelezte, hogy Ö sem szeretne lemaradni a dologról (vele voltam a várban tartott kostolón is). :o))) Most már csak azt kell majd kitalálnom, hogy milyen bort vigyek. }:o) Na és persze, hogy hogyan jutok majd haza. A barátnőm kijelentette, hogy nem jön se velem se értem. :o)))) Naa mind1, majd csak lesz valahogy. :o)))
A mai napon véglegesítem a foglalást és egy kb. létszámot is mondok a gazdának. Arra kérnék mindenkit (eltekintve a Vis Major esetektől), hogy legkésőbb Okt. 4-ig szóljon, ha mégsem tud jönni. A zártkörűség nem követelmény, nektek mi a véleményetek a dologról?
Ez jó kérdés... El kell dönteni. Nekem nem probléma, ha mások is jönnek, de erről közösen kell döntenünk. Hely van (persze a pince belmérete azért korlátozó hatású, de az udvar nagy).
Mai hírek:
Tegnap beszéltem a panzió + pince másik tulajdonosával, mivel borértő barátunk a főiskolán tevékenykedett még késő este is. Ő elmondta, hogy Okt. 10. mehet, főzés mehet, a többit egyeztessem a társával. Tehát ma még futok egy kört, de ez már szerintem csak formalitás és miénk lesz a hely vasárnap délután.
Elindulok a nagy kalandra... Becserkészem (ha tudom), pincetulaj barátomat és minden pontot tisztázok vele. Holnap jelentkezem a legfrisebb infókkal és állással.
Addig is lehet szavazni a kajára és ötletet adni közlekedés tekintetében!
...ja és meginni egy pohár kiváló bort. Végül is ez e topic célja.
Pillanatnyi állás:
RobuR - pörkölt
alexandrosz - pörkölt
sasanz - pörkölt
vikoca - ?
Xenor - ?
Tamska - ?
robicsek - ?
zuzmo - pörkölt
Lassan fölényes győzelmet arat a pörkölt:o))). Birka nem 100%, dolgozunk az ügyön.
zuzmo mester!
Örömmel vesszük látogatásod. Borbarátod ellen sincsen kifogás(om), de a javaslatom az lenne, hogy Index-esek jöjjenek elsősorban. Vagy esetleg Ő is az lenne?
Oreg zuzmo is jelentkezne, akar odafele autoval, visszafele nem mer, mer csunya rendorbacsiktol epphogy visszakapta (visszasofor kelletik), szoval ha lehet legyen a birka de telleg vborral, ha gondoljatok megprobalom kedves hetvegen hazasulo Borbaratom is elcsabitani, nem art a szagember...
Nos, egyetértek. Akkor beszéljük meg, hogy mit is főzzünk.
Hallé, vagy inkább pörkölt, ill. gulyás?
Eddigi résztvevők:
sasanz
Xenor
Tamska
robicsek
RobuR
vikoca
alexandrosz