Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.08.17 0 0 27718

Új gyártású mérőim vannak,és csak egész kw-ot mutatnak.

Holnap,csak úgy kiváncsiságom miatt a 220-at lakatfogózom.

Körülbelüli mérésre ez is megteszi.

Előzmény: itya (27714)
kunberci Creative Commons License 2021.08.17 0 0 27717

Látom, hogy Te is ilyen spájzolós vagy. Corgonon nem gondolkoztál el?

Előzmény: [tamkov] (27716)
[tamkov] Creative Commons License 2021.08.17 0 0 27716

Mire észrevettem már "kiszállítás alatt" volt.

Van 4 nekem is, de egyet még vettem volna ennyiért, hátha egy ismerősnek jól jött volna később hegeszteni vagy szódának.

Előzmény: kunberci (27711)
kunberci Creative Commons License 2021.08.17 0 0 27715

Ezt pontosan, vagy pontosabban teljesítménymérővel tudnád ellenőrizni.

A bemeneti oldalon a 230V-os oldalon kellene mindkét esetben egy árammérést csinálni, azonos hegesztőgép beállítás mellett, mindkét védőgáz esetén.

Elektromos végzettség nélkül, inkább a fogyasztásmérő lenne a javallott.

Pl:

https://www.vilagitascenter.hu/virone_em-2_1_fazisu_digitalis_fogyasztasmero_sinre_40a_16385?utm_source=argep&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link

Előzmény: Törölt nick (27713)
itya Creative Commons License 2021.08.17 0 0 27714

az árammérésed túl pontatlan

nézd a villanyórát

más fogyasztók legyenek lekapcsolva és folyamatosan nyomd mindkét gázzal azonos ideig azonos előtolással

esetleg mérd meg mérleggel a felhegesztett anyag súlyát is

vagy ha minderre lusta vagy de kíváncsi akkor kérdezd meg gúgől  barátodat 

Előzmény: Törölt nick (27713)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.17 0 0 27713

Egy számitást kérnék tőled.

Ma világitottam keveset,és gondoltam megmérem a hegesztő áramát azonos poti állásoknál.

Co2 gáz esetén 75A , corgon esetén 100A körülbelül. Tehát 25A a hozzávetőleges külömbség.

A kérdésem pedig az,hogy ez a 25A hány vattot jelent ?

A gép V méres külöbsége 2. Tehát corgon esetén 2V- al kell kisebre álliani,hogy 75A- legyen a hegesztőáram.

Itya állitotta,hogy ez elenyésző,szerintem nemigen.

Előzmény: kunberci (27699)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.17 -2 0 27712

Aláirom........hátára veszi,robogóval felvonul a hegesztéshez. Csakhogy hiányzik az összes többi szerszám,ami egy lakatos számára nélkülözhetetlen.

Aláirom.........porbeles palackot nem igényel,de ez esetben egy mma gép is megtette volna,márcsak azért is,mert 3-5 mm- es anyagot hegeszt.

Ami a leg megrázób a részemre,a potit csutkára feltekerte,vagyis a gép max terhelés közelében dolgozik.

Én ilyen funkciót nem dijazom,ez kb olyan,mint egy kettes ekét egy lóval vontatnak,és eközben ustorral üti szerencsétlen párát........ Vagyis állat,vagy a teknika KINOZÁSA........!

Még egy apróság......könyörgöm.......a géptől kb 300mm- re szikrázik,dolgozik.......! Nos számomra ez nem normális......aki ilyet bemutat,és a szikra bepattogása egy inverterbeeeeeeeee  !

Előzmény: refse2 (27706)
kunberci Creative Commons License 2021.08.17 0 0 27711

Annyiért nagyon megérte volna megvenni. Miért nem vetted meg? Szódához nekünk is 5 törpénk van. 

Előzmény: [tamkov] (27710)
[tamkov] Creative Commons License 2021.08.16 0 0 27710

Pár napja a jófogáson: 3db 15e/db, ráadásul a közelben. Persze mikor kerestem nem volt :(

Előzmény: kunberci (27709)
kunberci Creative Commons License 2021.08.16 0 0 27709
Előzmény: numenore (27707)
kunberci Creative Commons License 2021.08.16 0 0 27708

Arra figyelj, ha CO-2 palacknál maradsz, hogy a reduktor kimeneti órája liter/perc skálázású legyen, ami bar skálázású, azt szódavízhez használják. A Rhona reduktorok jók. 

http://bolthely.hu/hegesztestechnika/id/06501-RHONA-REDUKTOR-ARGON-20032-LPERC-W21-8x114-G14-0780623

Aztán, ha valami olcsóbbat szeretnél, akkor valami Iweld Mikyreg, Omnireg, Dynareg:

https://www.weldshop.hu/nyomascsokkentok-visszaegesgatlok/reduktorok/szen-dioxid

CO-2 palacmenet: "W21,8x1/14"""

Előzmény: numenore (27707)
numenore Creative Commons License 2021.08.16 0 0 27707

Elnézést, hogy nem  címzek mindenkinek vissza csak így egyszerűbb mindenre reagálni.

Próbálom a napokban megejteni a palack beszerzését vagy legalább az utánajárást. Reduktorból ki mit ajánl? Nyilván nem ezen akarok spórolni de ha teljesen elég az egyszerűbb akkor nem vennék dupla annyiért. Bár talán itt is igaz, hogy nem véletlenül dupla annyi. 
Bérpalackot egyáltalán nem akarok, ha csak az a megoldás maradna a közelben inkább lemondanék a mig hegesztésről. Amúgy méretileg nekem a 10-es törpe és a 20-as jönne be, sajnos... Bár az is igaz, hogy az alacsonyabb nyomású palack  biztonságosabb talán. Eleinte én is gondolkoztam a corgonon mert olvastam, hogy szebb a varrat és nem fröcsköl annyira, nekem elég indok lenne, hogy kicsit többet adjak érte, viszont azt is olvastam, hogy nincs olyan jó vele a beolvadási tulajdonság, mint a szén-dioxiddal. Emiatt maradtam az utóbbinál.
Ahogy a kezdeti lelkesedés elmúlt már úgy tűnik nem érzem feltétlen szükségességét a szinergia meglétének, úgyhogy nem ez lesz a döntő szempont.
Ami érdekelne, hogy a ponthegesztő funkciónak van e létjogosultsága vagy majdcsak egyenlő a heftelgetéssel? Gondolok itt leginkább arra, hogy olyan paraméterekkel dolgozik, amit az ezzel nem rendelkező gépeken körülményes kivitelezni.
Továbbá az Lcd-s Panelectrode tud olyat, hogy ATC. Azt írja, hogy "Az (Advanced Thremal Control) funkció 1,5mm-nél vékonyabb anyagok hegesztése során automatikusan aktiválódik. Az apró megszakításokkal történő hegesztés magas minőségű varratképzést biztosít vékony anyagok esetén azáltal, hogy a csökkentett hőbevitellel stabilizálja az ívet és meggátolja az anyag túlzott deformálódását." Na most ez is ugyanaz mintha én hegesztenék megszakításokkal vagy ez profibban csinálja? Bár sehol nem írják, de kicsit nekem olyan hatású mintha impulzus üzemmód lenne.

refse2 Creative Commons License 2021.08.15 0 1 27706

Az hogy egy gép fix kábeles, még nem jelenti azt hogy gagyi.

Az Iweld Fixiflux nagyon is jó gép volt a maga beépített kábelével.

És az Esab is gyárt beépített munkakábeles gépet:

https://www.youtube.com/watch?v=E4TGBDN4kMs

Előzmény: Törölt nick (27697)
itya Creative Commons License 2021.08.15 0 0 27705

Persze, egyszer elhasználtam én is egy nagy palack corgont, tök jó volt dolgozni vele.

De amikor cserélni kellett volna inkább használtam a co-t, és költöttem a különbséget másra.

Amit eddig hegesztettem vagy nem volt érdekes a fröcskölés-kinézet annyira, vagy úgyis ment homokfúvásra az egész ezért nem számított a fröcskölés.

Esetleg számított a kinézet, nem ment homok alá, de bőven belefért az időmbe az utómunka.

Szóval nem állítottam hogy megfizethetetlen, de azt állítom hogy amikor nem kell feltétlenül akkor egy mellőzhető pluszkiadás.

Igazából arra próbáltam rávilágítani hogy a corgonnal csak nagyon elhanyagolható áramot lehet spórolni.

(szerintem sacc/kb a számolt 5000ft különbséget lecsökkenti 4950ft-ra)  

+apróság: nemrég volt szó a biztonságról. Én nem bánom ha nincs egy 200bar-os palack a házamban, csak egy 50 bar-os. De lehet hogy ez egy téves baromság, megértem ha vki nem igy gondolkodik és még az is lehet hogy a co vmi miatt veszélyesebb, csak én nem vagyok képben.

A megjegyzésembe belelátni hogy az én álláspontom szerint megfizethetetlen a porbeles használata igen nagy tévedés.

Szerintem annak is van előnye meg hátránya, de megvan a helye, és van olyan helyzet hogy akár spórolni is lehet vele.

Ennek az eszetlennek a hüjesége után ezt ilyen logikával szóvá tenni, én kérek elnézést, de szerintem hülyeség.

De ha azon múlik hagyom a hüjeségeit hagy fossa, ha mindenki ráhagyja akár én is megtehetem. Miért pont ez a fórum ne legyen telehányva idióta baromságokkal.

Előzmény: MrJones512 (27700)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.15 0 0 27704

Az ivgyújtás hiba máig megvan,nem az stfd álás volt a lehetséges hiba.

A hibás ivgyújtásoknán a huzal is megáll. Ezért van a film végén néhány huzalinditás,nos ivgyújtás nélkül ez hibátlan.

Hibás ivgyújtásnál van kontakt,mert picit hozzásül a huzal a vashoz.

Ezért irtam a GAGYI kifejezést,mert a gép nem hegeszt................ 2t állásnál.

Ja negyed miliós gépről beszélünk.

Előzmény: Törölt nick (27702)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.15 0 0 27703

Nagyon kössz a számitásod,még megtoldanám egyetlen számmal  .........  1

Ha egy liter külömbséggel hegesztünk,ez elenyésző,de viszont a két gáz mennyiségét árban,és literben is kiegyenliti,vagy közeleb hozza.

Egy rotacső kontrol pontossá teszi a feszmérős reduktorokat.

Itya társunknak is üzenem,való igaz,hogy áramfelvételkülömbség elenyésző,de corgon használat esetén mégis azt érzem,hogy a varrat minden tekintetben tökéleteseb.

Törölt nick Creative Commons License 2021.08.15 0 0 27702

Szerintem mindenki sokat van napon,még akkor is érzi a kánikulát,ha műhelyben van. Egyébként nem kaptam napszúrást,úgyhogy minden egyéb gondomat leszámitva,jól vagyok.

Örültem,hogy felfigyeltél eszement irásomra.

A 2t az iveld235- nél manuális módban azért gagyi,mert nem hegeszt,csak néha.

https://youtu.be/58DnJwDE7fo Szerviz bevizsgálta,szerintük a gép hibátlan.

A manuális állás 2st- nél hibátlan.

Kezdő hegesztő nemfog innét informálódni,ha te hibát találtál,ő is megfogja találni.

Alap miget egy A poti,és huzal potira értettem.

Igazad van,csak egy gagyi miget irtam,való igaz,több is van.

De úgyemlékszem a többi gagyi is nem euró csatlakozós,vagyis pisztolyban van a gáz szelep.

Előzmény: itya (27698)
kunberci Creative Commons License 2021.08.15 0 0 27701

Igen, így van.

Azért elég sokan használnak corgont a fórumtársak közül.

Előzmény: MrJones512 (27700)
MrJones512 Creative Commons License 2021.08.15 0 0 27700

"Szóval szerintem az az 5 ezer forintos különbség, amit 3 évre elosztok (kb: ennyi idő alatt fogy ki egy palack) igazán elhanyagolható különbség a szebb, és fröcskölés mentesebb varratokért."

Pluszban ott van az a mérhető (és költségként jelentkező) idő, amelyet megspórol a Corgon használatával az utómunkálaton.

Mert nagyon nem mindegy, hogy valamit elég meghúzni a lamellás koronggal (vagy akár rá is lehet hagyni), vagy konkrétan vakargatni kell a cundert és köszörülni.

kunberci Creative Commons License 2021.08.15 0 1 27699

Köszi, hogy reagáltál Attila hozzászólására. Ahogy írod:

"Ennyi baromságot rég hoztál össze egy hozzászólásra."

Ebben teljesen igazad van.

Egyvalamire azonban reagálni szeretnék, éspedig a corgon védőgáz. Azt írod, hogyha nincs szükség kevés fröcskölésre, és szép varratra, akkor a corgon nagyon nem éri meg. Már hogy a fenébe ne lenne szükség szebb varratra, és most csak az egyik felét írtam az okoknak. 

Nálunk, ahogy írták egy 4,7 m3-es corgon palack cseréje 12 e Ft. Ezzel a palackkal bőven el lehet hegeszteni 2 db. 5 kg-os huzalt, azaz 10 kg huzalt. Ez a mennyiség tekintélyes mennyiség egy hobbi hegesztőnek, tehát huszon-egypárezer forintért tudod ezt a 10 kg hegesztést abszolválni. Pl: ehhez képest a porbeles a Te álláspontod szerint megfizethetetlen lenne, ugyanis annak 10 kg-ja dupla annyiban lenne árban.

Azonban hasonlítsunk védőgáz árat, védőgáz árral.

4,7m3 corgon 12 e Ft,  ami 4700 liter gáz

10kg CO-2       7 e Ft,  ami 5000 liter gáz

Azért ezt a két palackméretet állítottam egymással szemben, mert nálam ez fér el az autómban, anélkül, hogy utánfutót kellene használnom a szállításhoz. 

Szóval szerintem az az 5 ezer forintos különbség, amit 3 évre elosztok (kb: ennyi idő alatt fogy ki egy palack) igazán elhanyagolható különbség a szebb, és fröcskölés mentesebb varratokért.

Előzmény: itya (27698)
itya Creative Commons License 2021.08.15 0 1 27698

Nem voltál véletetlenül sokat napon mostanában?

Ennyi baromságot rég hoztál össze egy hozzászólásra.

Minden mondatod féligazságra épülő blőd csúsztatás.

Királyi médiában szép pályát futnál be.

A gond akkor van amikor egy kezdő innen próbál informálódni és olvassa a hülyeségeidet.

Alap mig-nél mi az a fix MINDEN amit szinergikusnál állíthatunk?

Miben gagyi a 2t iweldnél?

Minden inverter jó? a güde, haina, stromo, straus... neked jó? (nem inWerter, hanem inVerter!!!)

A fix kábel nem jó annak aki csak egy féle anyagot hegeszt egyhelyben kicsi távolságban és ritkán?

Nem szinergikusan nem okoz gondot ha sok a hosszabbító? Nézd át a kötéseket-csatlakozókat ha a 2,5-es vezeték gyenge, erős terhelésnél melegszik ha nem ok. A 2,5mm-t nem véletlenül a szigetelés külső átmérőjén méred?

A corgon energiatakarékossága nagyon-nagyon elhanyagolható a sima co-hoz hasonlítva, ha nincs szükség a kevés fröcskölésre, szebb varratra nagyon nem éri meg.

Előzmény: Törölt nick (27697)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.15 -3 0 27697

A synergikus gépek háttérbeállitásai kedvezőbbek,van lehetőség izlés szerint állitani.

Vagyis egy alap mig- nél a gyártó mindent fixre állit,ugyanakkor a synergikusoknál mindent mi állithatunk.

Pl. az iweld- nél a 2T manuálisban gagyi,de a 2st ugyanigy manuálisban tökéletes. A géptipust illetően mindegy,hogy mi a neve,minden inwerter jó cucc. Én a fix kábelosakat mellőztem,ezek szószerint barkácsolóknak készült,évi három kiseb lemezmunkára.

A szinergikus módot 30m körüli hosszabitásnál érdemes kikapcsolni. Bár ha 2.5, -  5mm2 a hosszabitó,akár a gép helyesen is működhet. Nekem csak 2.5mm2 es hosszabitóm van,és ez soványka. Meg,ha az ember elmegy máshoz,sajnos sok helyen a ház villanyhálózata a 10w os lámpához,vagy a 40w os tv hez jó,de hegesztéshez alkalmatlan. Na ilyen esetekhez jó a manuális lehetőség.

A védőgázt illetően.........én corgont használok. Drágáb a co2- nél,de a hálózatiáram ennek egy részét visszahozza. Vagyis a corgon védőgáz áramtakarékosságot eredményez.

Előzmény: numenore (27690)
kunberci Creative Commons License 2021.08.15 0 0 27696
Előzmény: numenore (27694)
kunberci Creative Commons License 2021.08.15 0 0 27695

Cseretelepeken nem valószínű, hogy tudsz palackot venni. A bérpalackra váltás miatt a palackcserék sem lettek egyszerűek. Szerintem az legalább olyan fontos, hogy milyen gázzal hegesztesz, mint hogy milyen géped van. Telefonálj, vagy menj el személyesen a Linde cseretelepre, és kérdezd meg, hogy milyen lehetőséged van palackcsere kapcsán, milyen palackot fognak Neked cserélni, úgy hogy ne kelljen bérleti szerződést kötnöd. Bérleti szerződés az elég drága mulatság, egy hobbi hegesztőnek, aki 2-3 évente cserél palackot. Én először a palackot szerezném be, hozzá a reduktort, és csak utána vennék gépet. 

Az nem tudod megmondani előre, hogy melyik gép mennyire lesz tartós, az majd jó pár év múlva derül ki. BLM gépeket használnak itt egy páran a fórumtársak közül. A 1900-as BLM friss gép, ugyanúgy, ahogy a szinergikus Panelectróde. Amennyiben az árat nézem, akkor az 1700-es BLM-et nézném.

https://www.youtube.com/watch?v=e9hnnov6I3U

Nekem, nekünk tesóval 2db jasic van, amit linkeltem, de Lincoln gépét is simán bevállalnám. 

Válaszd azt a gépet, amelyik tetszik, amelyik szimpatikus, az hogy mennyire lesz tartós , az úgy is 10-15 év múlva derül ki. 

Előzmény: numenore (27694)
numenore Creative Commons License 2021.08.15 0 0 27694

Írtam is, hogy a palack beszerzésén jobban agyalok. A közelben talán van egy Linde cseretelep, ott nem tudom lehet e venni, illetve ha lehet milyen méretűt. A lincoln gép valami miatt komolyabb darabnak tűnik, a Panelectrodot néztem én is utána találtam rá az lcd-sre. Ahhoz nem feltétlenül ragaszkodok, hogy szinenergikus legyen a gép, csak van pár olyan funkció rajta, ami jól jöhet a későbbiekben. A Blm gépek miben jobbak az említett lcd-s Panelectrodtól? Megbízhatóbbak? 

Előzmény: kunberci (27692)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.14 0 1 27693

Van bennük sp mód. Amikor te állitasz mindent.

Én nem nagyon használom lehet finomhangolni a szinergikust.

Meg beállitod 0.8 as huzalra ő hozzárendel valamit. 17.5V 5m/min pl  18V 5.5m/min nagyjából jó.

Nem nehéz a kezelése. A simák sem ördöngösek.

Előzmény: numenore (27691)
kunberci Creative Commons License 2021.08.14 0 0 27692

Gépet megrendeled, és 2 nap múlva ott van Nálad. A helyedben inkább a palack beszerzésére koncentrálnék. Én rábeszélnélek inkább a corgon palackra a CO-2 al szemben. A palackbeszerzés Siófokon egyszerű lenne, meg a csere is, de az Tőled elég messze van. Majd azt is ki kell tapasztalnod, hogy a későbbiekben hol tudod majd cserélni a palackodat? Szinergikus gépet biztosan könnyebb beállítani, de van élet a szinergikus beállítás nélkül is. 

Olyan gépet vásárolnék, ami 5 kg-os huzaldob fogadására alkalmas. 

Nem szinergikus:

https://szerszamdoboz.hu/lincoln-bester-190c-multi-inverteres-hegeszto-B18259-1.html

https://www.weldshop.hu/jasic-promig-160-n219-inverteres-hegesztogep

https://www.weldshop.hu/panelectrode-migmma-200-d-inverteres-hegesztogep-panwire-sg-2-hegesztohuzal

Szinergikus:

https://www.civishegesztohaz.hu/?t=2959

https://www.civishegesztohaz.hu/?t=3810

https://www.civishegesztohaz.hu/?t=2305

Palackból érdemesebb Messer-est, vagy Linde-t választani, azokat a hegesztőgépeket, amiket szettbe néztél, azokhoz kínai palackot kapsz. 

Előzmény: numenore (27691)
numenore Creative Commons License 2021.08.14 0 0 27691

Közben végre sikerült működésre bírnom a keresőt és olyasmiket olvasok, hogy eléggé felhasználóbarát ez a szinergikus mód. 
Az alfaweld és a blm gépe kísértetiesen hasonlít egymásra. A mastroweldről nem csak jókat hallottam hasonlóan az iweldhez, persze ez mindegyik gépnél előfordulhat. A blm-nél nem írja milyen hosszú kábeleket ad, a hyundai 4 méteres kábele nagyon durva. Egy másik típusához 3-3-2 métereseket adnak és már az is elég jó.

numenore Creative Commons License 2021.08.14 0 0 27690

Szia!
Ezeket eddig nem néztem, jó cuccnak tűnnek ezek is. A palackkal kapcsolatban annyi a problémám, hogy Siófoktól pont egy országnyira vagyok kelet-békésben.
Most azon gondolkozok, hogy ahogy nézem nem mindegyik gépen lehet kikapcsolni a szinergikus módot. Vajon a szinergikus mód mindig segíti a felhasználót vagy adódik helyzet mikor jobb lenne nélküle?

Előzmény: Törölt nick (27688)
numenore Creative Commons License 2021.08.14 0 0 27689

Szia!

200 környéke lenne a lélektani határ mindenestül. Bár bevallom most, hogy így leírtam nyeltem egy nagyot.
Nem vagyok nagy hegesztő de szeretek szépen dolgozni, minél több dolgot megcsinálni magamnak, és az lcd-s gép sok jó dologgal kecsegtet.

Előzmény: kunberci (27687)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!