Keresés

Részletes keresés

farkasfalka Creative Commons License 2012.12.16 0 0 714

:))!

Előzmény: Big Barracuda (713)
Big Barracuda Creative Commons License 2012.12.13 0 0 713

Ez a Mekk Eleknek hasonlat tetszik! Volt ami volt,ő a káposztát mindenképp megkapta!:)

Előzmény: Big Barracuda (712)
Big Barracuda Creative Commons License 2012.12.13 0 0 712

Az egy dolog.Viszont elvitte a munkát is! 260 lakás.A tapasztalat az hogy mire rájönnek hogy kókler,legalább kétszer kifizetik. Azaz kb.1 milla csak csótányirtásra+kb. 150 fertőzött lakásban poloskaírtás.Ilyen fertőzés mellett, jó ideig mutogathat a szomszédra.

Inkább az az elkeserítő,hogy csak az alacsony ár számít. Aztán az lesz mint a nyáron! Fejvesztve kapkodnak majd a sok poloska miatt a lakók.Felfoghatnánk úgy is,hogy majd több lesz a munka. Csakhogy ott az immunitás kialakulása.

Előzmény: Scholl4 (711)
Scholl4 Creative Commons License 2012.12.13 0 0 711

Ezen inkább sírjunk. Az ilyen mekkmesterek járatják le a szakmát.

Előzmény: Big Barracuda (710)
Big Barracuda Creative Commons License 2012.12.10 0 0 710

Egy friss hír! Említettem a társasházat, ahol telefonon,látatlanba kértek ajánlatot tőlem. A rovarirtó aki elnyerte a szerződést, a közgyűlésen többek között azt állította a feltett kédésre,hogy a poloska úgy terjed,hogy felmászik a csótány hátára és így vándorol egyik lakásból a másikba. Most nem tudom,sírjak vagy röhögjek. A közgülés tagjai ezt elfogadták és ezzel a ,nem is tudom  minek nevezzem, kötöttek szerződést.

Azt hiszem az ilyen társasház megérdemli a sorsát.

Előzmény: Scholl4 (709)
Scholl4 Creative Commons License 2012.12.02 0 0 709

Bizony érzékeny téma a rovarirtás ára, és az arra vállalt (vagy nem vállalt) garancia.
Épp ésszel garanciát vállalni egyszeri poloskairtásra lehetetlen. Az is bizonyos, hogy a megrendelőnek valami támpont kell. Azt nem mondhatjuk, hogy "járunk majd vissza, oszt majd meglátjuk hogy hányszor kell". Mi ezt úgy állapítottuk meg, hogy egy esetleges ismétlő irtás fizetős (15e), a harmadik irtás ingyenes (szerencsére rendkívül ritka). Legtöbbször egyszeri menetben eredményesek vagyunk.
A durva tényleg az, hogy sokan nem tájékoztatják a megrendelőt a lehetséges ismétlésről, de még arról sem hogy célszerű lenne előkészíteni a lakást... Gyorsan felvenni a megrendelést, fűt fát megigérni, aztán pedig magyarázkodni, telefont nem felvenni stb.
Mi igyekszünk mindent elmondani, akkor is ha ezzel elesünk néhány megrendeléstől. A poloskairtás árát, az irtás feltételeit az oldalunkon is feltüntettük. Semmi esetre sem veszünk részt a ki mond nagyobbat, ki igér hosszabb garanciát nevű tülekedőbajnokságban.


Az igazán durva eseteket viszont én pont a csótányirtás kapcsán látom (csak hogy ne legyek offtopic).
2000Ft, ezért kap a lakó 3db (három darab) gélpöttyöt. Mi mondunk tíz rugót egy egyedi megrendelésű pesti csótányirtásra (nem látszatmunkára!), de a piac rendkívüli módon sokallja... Na ja, amikor valaki fele áron végleges csótányirtást igér... A három gélpöttyével. :)

Előzmény: Big Barracuda (705)
Big Barracuda Creative Commons License 2012.12.01 0 0 708

Nem értem! Kinek kell a véralvadás gátló?

Big Barracuda Creative Commons License 2012.12.01 0 0 705

Én több mint húsz éve dolgozok a szakmába és sokáig bíztam abban hogy  kihullik a sorból a sok kókler.Hát ez nagy tévedés.Ugyanis azárérzékeny piac,a korábban jó minőségü minkát végző kollégákat is térdre, illetve gyengéb minőségre kényszeríti. Vagy mindíg jön más. A neten találtam egy (rovarirtót) nem hívom kollégának,sem görénynek, aki arcát adva hirdeti a "rovarirtás akár 3 Ft/ négyzetméterért! Lehet számolni.

A végén biztos más összeg kerül a számlára, de ez mi ha nem a szakma sárba tiprása!Vagy friss tapasztalat. Poloska írtás 9500 Ft, hálószba és ágyszámtól függetlenűl,láttatlanba telefonon. Viszont az első irtás után a megrendelő megkepja az ütős infói,miszerint ezt háromszor meg kell ismételni!

Na?! Ez mi?

Előzmény: Scholl4 (704)
Scholl4 Creative Commons License 2012.11.25 0 0 704

Szívemből szóltál. Én sosem adok ki árajánlatot ahol tudom:
1. olyan céggel kell versenyezni, akinek a "munkája" minősíthetetlen (a látszatmunka enyhe kifejezés).
2. ahol CSAK az ár számít (úgyis a normál önköltség alatt dolgozó olcsójános lesz a nyerő, lásd 1.pont).

Reméljük előbb utóbb kiesnek ezek a magukat és a szakmát is lejárató kollegák a piacról.

Előzmény: Big Barracuda (703)
Big Barracuda Creative Commons License 2012.11.20 0 0 703

A leírtakkal teljesen egyet értek. Nemrég felhívott egy közös képviselő hogy aznapra kellene neki egy árajánlat,mert délután közgyűlés lesz. Feltételek:  társasház, 258 lakás,fertőzött,csótány, egerek és a 6 lépcsőházból 3, ágyi poloskával fertőzött. Nem kell most telefonban,de 1-2 órán belül mailben jó lesz. Ja! A garanciát ne felejtsem mert az sokat nyom. A csúcs, hogy már volt két ajánlata, amit így kapott. Na tőlem nem kapott.

A gondom, hogy a kedves(kollégák),pénzért,bármit. Maximum kaka munkát végez. Maximum egy év múlva,keresnek mást. El kel ismerni, hogy a szakmán belül vannak vállalkozók, meg vannak akik ezt hivatásnak tekintik, de ha meg akarok élni belőle, fel kell adnom az elveimet,mert a vállalkozók olyan dolgokhoz szoktatták hozzá a megrendelőt amik sokszor irreálisak. Sajnos! Bezzeg a MEGE,vagy a MAKOSZ konferenciákon megy az észosztás.

Előzmény: Scholl4 (702)
Scholl4 Creative Commons License 2012.11.10 0 0 702

A megrendelők sokszor nem értik meg, hogy biológiával (élőlényekkel) dolgozunk. A telefonos érdeklődő második kérdése (az ár után), hogy mennyi garanciát vállalnak... Ez aztán parttalan magyarázkodáshoz vezet, mert hát a csótányirtás garanciája sok olyan tényező függvénye, melyet a telefonos egyeztetéskor nem tudunk megállapítani. A fertőzöttség mértéke, a higiéniai körülmények, zsúfoltság, a szomszédok.
A munkánk jellege sztem összevethető egy doktor praxisával, hiszen ő is élőlényeket (ő embereket, mi állatokat) kezel, bizonyos szerekkel.
Mondjuk nagyot nézne egy doki, ha garanciát firtatna a páciens. :) Nem vált be egy terápia, nem lett jobban a beteg? Mi a válasz?
Akkor próbálkozunk a B terápiával és C-D-E pirulával... Mi is ezt tesszük, de nálunk a megrendelő bezony ingyenesen gondolja igénybevenni a második és minden további menetet.
A garancia egy darázsirtás munkánál magától értetődő, mivel a fészek felszámolásával pontot tudunk tenni a dolog végére.
Rejtőzködő életmódú rovaroknál viszont öngyilkos politika a látatlanban, egy kezelésre igért garancia.
A szakmában megfigyelhető, "fogjuk meg a megrendelőt, mondjunk minél nagyobb baromságot szakmaiatlanságot, de legalábbis azt amit a megrendelő hallani szeretne" is erősen dívik, lásd "végleges csótányirtás" és társai. Kíváncsi vagyok, Neked mi a véleményed a dologról? 
Üdv,

egy gázmester kolléga 

Előzmény: Big Barracuda (698)
Big Barracuda Creative Commons License 2012.10.19 0 0 701

Nos érthetőbben, körforgásban használni a hatóanyagot.Cserélni, hogy minél később, vagy egyáltalán ne szokják meg a rovarok.

Kíváncsi vagyok az eredményre! :)

Előzmény: tyukanyo40 (699)
tyukanyo40 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 700

Bocs, Foval akart lenni:D

Előzmény: tyukanyo40 (699)
tyukanyo40 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 699

Kéretik magyarul is leírni...nem érteni madagaszkar:)) Komolyra fordítva, mit ért azon, hogy "rotáció"?? Mert a mi házunkban is jártak már szakemberek, de itt nem végeztek semmiféle próbát..ha jól értelmezem a szavait.

Egyébként majd leírom,hogy mit ért a floval, mert most tesztelem:D

Előzmény: Big Barracuda (697)
Big Barracuda Creative Commons License 2012.10.15 0 0 698

Az már más kérdés, hogy ott az anyagi tényező. Sokszor sajnos van egy adott összeg amiből meg kell oldani. Én már nem egyszer jutottam csak a felmérésig, mert megmondtam hogy van olyan összeg amiből nem lehet megoldani.Vagy nem vállalok garanciát az elvégzett munka után.

Persze általában akad valaki más(kolléga), aki megpróbálja. Max nem sikerül, de azt is kivizették neki.

 

Előzmény: Big Barracuda (697)
Big Barracuda Creative Commons License 2012.10.15 0 0 697

Ha szakemberrel dolgoztat egy fertőzött házban,az irtószer/hatóanyag rotációt alkalmaz :).Éppen a rezisztencia kialakulása ellen,illetve ha már kialakult,azért hogy megtalálja a megfelelő hatóanyagot. Egy tapasztalt gázmester pedig,hamar megtalálja a megfelelő hatóanyagot.

Előzmény: tyukanyo40 (696)
tyukanyo40 Creative Commons License 2012.10.14 0 0 696

Akkor ez vica verza is érvényes:) Vagyis az Önök által kijuttatott vegyszerekre is rezisztencia alakulhat ki! 

Előzmény: Big Barracuda (695)
Big Barracuda Creative Commons License 2012.10.11 0 0 695

Sok szeretettel ajánlom én is mindenkinek!!! :)


Miután pedig kialakult a csótányokban a rezisztencia a hatóanyag ellen, hívjanak minket, rovarirtókat kiírtani az ellenállóvá vált csótányokat.

De kérek mindenkit, hogy ne csodálkozzon ha egy írtással nem sikerűl és sokba kerül!

 

Még egyszer, hajrá mindenki! Gazdagodjon a gyártó meg a forgalmazó! :)

Előzmény: szegab (694)
szegab Creative Commons License 2012.08.29 0 0 694

Az előbbiről lemeradt a kép. Szóval így néz ki a cucc. :)

 

Előzmény: szegab (693)
szegab Creative Commons License 2012.08.29 0 0 693

Sziasztok !

 

Aki maga akarja megoldani az otthoni csótányírtást, javaslom az alábbi szer használatát. :)

 

Foval Csótányirtó gél 5 g

 

http://kertbaratbolt.hu/catalog/product_info.php?products_id=9680

 

Ez direkt háztatrtási kiszerelésű, otthoni használatra, így nem kell különböző csótányírtó cégeket hívogatni.

Egyébként ugyanaz van beletöltve, mint ebbe a nagy kiszerelésű Victory gélbe, de ez ugye a termék biztonsági adatlapjából is szépen kiderül. :)

 

http://www.ekoprevent.com/alsite/victor.html

 

Budapestiek itt tudnak érdeklődni a beszerzése után. :))

 

 

EKOPREVENT KFT. 1222 Budapest, Komló u. 10.Tel./Fax: +36-1-226-6508

E-mail: info@ekoprevent.com

www.ekoprevent.com

 

Munkatársaink:
Dr. Tóth Bertalan ügyvezetőE-mail: bertalan.toth@ekoprevent.com

 

Kívés Ágnesoperatív vezetőMobil: +36-30-995-9518

E-mail: agnes.kives@ekoprevent.com

 

 

garnier28 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 692

sziasztok,február végén költöztünk be az albérletbe ami a Budafoki úton van,kettő héttel ezelőttig semmi bajom nem volt sem a lakással,sem a környékkel,sem pedig a bogarakkal,még az utcán tartózkodtak.viszont két hete mást sem csinálok csak csapkodom és ölöm a csótányokat,most eljutottam odáig,hogy nem is alszom miattuk.hiába ég a lámpa az egész lakásba,jönnek és jönnek,24óra alatt megölök vagy 100-at,szomszéd néniről tudni kell,hogy ha nem látom saját szememmel el sem hiszem,a pókháló függőágyként van az egész lakásában,vannak rágcsálói és nem is apró termetű csótányai,az egész házat ellepte és engem is.eddig aprók voltak amiket öltem,de tegnap este öltük meg a második óriást a lakásban.pénteken körbe szilóztam az egész lakást a parketta réseket is betömtem,gondoltam valami biztonságot ad,de tartott egy napig a nyugtom még kialudtam magam,vasárnap elöntötte az utcát a víz,csőtörés,hála elmossa a szutykokat,de még több lett.olvastam rengeteg betegséget okoznak,sok baktériumot hordoznak,lelki eredetű problémákat csinálnak,megeszik a levágott körmöt,hajat.hát köszönöm.(A csótány elsősorban fertőző betegséget terjeszt (baktérium, féregpete, gomba, vírus), de a közvetlen érintkezés allergiás reakciót is kiválthatnak az emberben. Előfordulhat azonban, hogy a csótány éjszaka az emberre támad, és megrágja áldozatuk körmeit, szemhélyát, vagy ajkait, amelynek következtében súlyos lelki sérüléseket szenvedhet áldozatuk. Ilyen esetekben nem ritka a rovarok elleni erős félelem (inszektofóbia) kialakulása is.)kicsit kezdek megkattanni tőlük,nem elég,hogy gusztustalanok,de hogy ennyit tudnak ártani is :( egyszerűen nem tudom elhinni,hogy van egy faj amit ténylegesen nem lehet ki irtani mert mutálódnak.van egy csivavám és nem tudok mindenféle szert ki fújkodni,de vettem azt a dobozos bio akármit bele sem mennek.a házba mondják sok a csótány,de senki nem tesz ellene semmit.akkor én mi tévő legyek?költözzek el?vagy betegedjek bele,hogy élnem kell velük egy lakásban?nekem ez nem megy :( segítsetek nekem mit csináljak velük ne sokasodjanak hanem fogyjanak el???????????

auchandolgozo Creative Commons License 2012.05.19 0 0 691

Hello!

 

Szeretnék én is tanácsot kérni. Mi is panelban lakunk már egy ideje albérletben.  Eddig nem volt gondunk a csótányokkal. Másfél-2 hónapja előfordult egy (vagy élve, vagy felfordulva). 3 havonta járnak csótányírtók. Na már most az elmúlt 3 hétben változott a helyzet - megjelentek a dögök. Egyenlőre többet találok megdögölve mint élve. Az elmúlt 14 napban összesen 9-el futottam össze (6-3 a felfordultak-élők aránya). Beraktam ilyen szabadforgalmú csótánycsapdát. Egyet a konyhapult alá (ahol van a szemetes is), egyet meg a fürdőszobába a mosógép mellé, ahol elvileg nem érheti víz. Egyet sem sikerült fogni 6 nap alatt. Ma raktam át őket máshova (egyet a konyhában, egyet a közlekedőfolyosón). feltételezem-már csakn a rendszeres írtás miatt is- hogy a lakásban nincsenek elszaporodva, meg mint mondom, eddig nem igazán volt velük gondunk. Vagyis -szerintem- valahonnan rendszeresen bejönnek. A fürdőszobában a csövek mellett minden lukat bedugaszoltam. 1 hétig nem találtunk semmit, de ma megint előfordult egy... honnan jöhetnek be?

 

Válaszát előre is köszönöm!

Előzmény: Scholl4 (690)
Scholl4 Creative Commons License 2012.02.05 0 1 690

Első körben javasolnám a szabadforgalmú csótánycsapda használatát, monitorozást.

Ez irtásra, távoltartásra kevés, azonban jól mutatja a probléma nagyságát, esetleg forrását is.
Tegyél a hűtő mögé, a konyhapultra, a szemetes mellé, akár a szobákba is.

Ha egy hét alatt egyetlen csóti sem ragad bele, akkor megnyugodatsz. Ha 1-2 nap alatt megtelik valamelyik, nagy a gond.

Utóbbi esetében egy alapos kártevőirtó cég megkeresést javaslom. Mi is állunk rendelkezésre.

Előzmény: rockersrac1987 (689)
rockersrac1987 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 689

Sziasztok! Olyan gondunk van, hogy panelben lakunk, és egy időben igen sok döggel álltunk szemben, fújkáltuk őket, de sajnos végleges(nek tűnő) megoldást csak a gélezés jelentett. Ez kb 2 hónapja volt. Azóta ,,nyugalom" volt! Viszont ma reggel találkoztam egy döggel, ami az asztalomon mászkált Óvatosan kimentem a konyhába a fentiekben többször említett aeroszolért, és zseblámpával óvatosan figyeltem merre megy, majd mikor már az asztal lap aljánál járt lefújtam! Jelenleg baromi nagy a rumli az asztalomon, mert nem rég átrendezésre került a lakás, és minden apró szerelős cuccom itt van most(szortírozás, selejtezés céljából) Honnan kerülhetett elő megint ez a dög? Sok helyen van gél pötty, most mégis találkoztam ezzel a döggel! Az asztal elpakolását ne javasoljátok, mert az folyamatban van(mármint szinte biztos hogy első javaslatok közt lesz hogy asztalt pakoljam el) Kérdésem a következő: honnan kerülhetett elő ez a dög? Mármint a gélezés eddig hatékonynak bizonyult a távoltartásukra, most viszont attól tartok, hogy megint meg fognak jelenni nálunk ezek a dögök! Valami tipp esetleg hogy tudjuk őket távoltartani magunktól?

imiapo 01 Creative Commons License 2011.12.14 0 0 686

hogy keressem a fipronilt? mire ajánlják ha nem rovarírtó?

 

Előzmény: Figyelj! (685)
Figyelj! Creative Commons License 2011.11.15 0 0 685

Sziasztok!

Az lenne a keresem hogy minnel tobb helyen osszatok meg ezt a posztot. Mert nem szeretnek mindenhova regisztralgatni. Koszi

Eleg sokat kutattam csotanyirtassal kapcsolatban. Arra jutottam hogy magyarorszagon nagyonn korlatozzak a csotanyirtok forgalmazasat ezzel azt eredmenyezve hogy kuruzslokat kell a hazba hivni hogy 4-5 ezer forintert elvegezze az irtast. Aki ugy erzi hogy ez felhaborito az a kovetkezot teheti.

A csotanyirto anyagok vilagaban elmerulve egy nagyon hatekony anyagot talaltam. Fipronilnak hivjak. Ne vezessen az felre hogy a firponil alapu termekeken nem irja hogy csotanyirtasra valo. Ezt szandekosan nem irjak ra. . . mert akkor nem lenne szukseg kuruzslokra.

Rovarirto szereket forgalmazo cegenel lehet venni. En Romaniabol (Nagyvarad) szoktam venni. "FITOSANITAR" boltokban (altalaban kisallat kereskedesben is). A legolcsobb termek neve REGESC. 2 * 5 ml -es kiszerelesben kaphato 700 forintert. Ez eleg 800 mililiter vizhez. Azert fontos hogy ilyen aranyban keverjetek hogy eros oldat legyen. Ezzel fujjatok be azokat a helyeket ahol a csotanyok vonulnak. Garantalom nem lesz csotany. 1 het utan csend van:) Es penzt is sporoltal. Nagyobb kiszerelesben is lehet vasarolni REGESC-et.

taranto Creative Commons License 2011.08.12 0 0 684

Melyik a legjobb csótányirtó gél, és hol lehet megvásárolni?

Petiike89 Creative Commons License 2011.07.17 0 0 683

Üdvözlet!

 

Sok okos dolgot olvastam itt a fórumon, ezért én is kérdésekkel fordulnék a szakértőkhöz.

 

Egy héttel ezelőtt barátnőm és én kivettünk egy új albérletet, ami teljesen jónak tűnt, egészen addig, míg be nem kapcsoltuk a hűtőt... Egy invázió lett úrrá a lakásban, legalább 20 csótányt számoltunk így napközben. Volt belőlük a konyhaszekrényben, fürdőben a mosógépben, ajtón, falon, padlón...

Szóval kész káosz volt.

 

Na de a lényeg, hogy másnap máris költöztünk onnan, mivel mindketten bogárfóbiások vagyunk, de főleg csótány...

Azonban még aznap a lakásban kifújtunk két flakon Protect-B nevezetű aerozolt, ám annyira nem hinném hogy használt, mert másnap reggel mikor visszamentem kapásból kettőt láttam a falon, egyet meg a fürdőben.

Német csótányokról van amúgy szó, a képekről felismertem, meg sokat olvastam róluk a napokban, az a lakás meg van szállva velük.

 

De rátérnék a kérdéseimre: Egy éjszakát ott voltak a cuccaink, melyek dobozok voltak, egy tévé, néhány szatyor, szóval csak ruha, meg némi tárgy, és gyertya... Igyekeztünk mindent asztalokra pakolni, bár tudom ez mindegy, mert mindenhova felmásznak. Viszont mikor elhozattam onnan a cuccaim, direkt mondtam a költöztetőknek, hogy a lépcsőházban pakoljanak ki mindent, mert minden dobozt át fogok nézni. Egyik dobozban találtam 1 db-ot, ment rá az írtószer, viszont a többiben semmi, felét kipakoltuk már, a ruháinkat kimostuk satöbbi, mégis félek mivan ha nem vettünk észre egyet, valamint előfordulhat, hogy 1 éjjel alatt a tévébe belemásznak? bár azt lent hagytuk a tárolóban... ÉS megnyugvást jelenthet-e az, hogy német csótány lévén nem hullajtja el a petetokot, azt olvastam, tehát peték akkor nem lehetnek semmiképp?????

 

Valamint azon gondolkodom, hogy kihívok egy csótányírtót, hogy megelőzzem a bajt, amúgy ez egy rendezett ház, nemigen lehet egyik lakásban sem "kiskedvenc". De szerintem kihívok vkit, hogy permetezzen, ez megoldhatja a gondomat????

 

A válaszokat előre is nagyon köszönöm, tényleg ezek az élőlények nagyon a gyengéim, nem tudom elviselni őket.....

 

Peti.

PETYUS Creative Commons License 2011.03.12 0 0 682

A védőcsatornás távfűtővezetékhálózatban akadálytalanul közlekednek.

Ahol ilyen van, ott lehetetlen őket kiirtani.

Előzmény: formula1fan (681)
formula1fan Creative Commons License 2011.03.10 0 0 681

Ez a csótányfóbia már megzavarta az agyamat is... Nem központi-, hanem távfűtést akartam írni, na de most már mindegy. Viszont a csővezetékről fogalmam sincs, hogy milyen, de majd kinyomozom. Ezek szerint, ha földbetemetett, akkor még van remény.

Na majd kiderítem. Köszönöm szépen a segítséget!

Előzmény: PETYUS (680)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!