Lehet, h. még is csak lesz belőle valami? De jó lenne!
Találtam egy oldalt, ahol aznap reggel meg tudnánk nézni, h. mi várható:
pl. úgy látom, ma Bonifacióban délig elég magas hullámok voltak, ezeknél már biztos "etettük volna a halakat":))
Aug. 1-ére már csak 10-20 cm-es "hullámocskákat" prognosztizál.
Szóval, meg fogjuk nézni aznap az előrejelzést, meg úgy tudom va egy világítótorony is a Cap Pertusato, ahol valami jelzést is adnak. Azt még majd kitudomon, h. milyen jelzések ezek.
Nagyon köszönöm a térképedet, bejelöltem a saját mentésembe itt:
ha nem toronyiránt Lavezzi felé mentek, hanem előbb Cavallo, majd onnan Lavezzi ahogy belemacskakapartam a piros vonalat, akkor csak 2-2 kmt kell megtenni a szigetek között.
Az még azzal a 4m es gucsoval is bevállalható. :-)
Szerintem a 4 km bevállalhato vele, de nem tudom mennyire lenne kellemes élmény, tele nacival megtennetek az utat. :-)
Mindenesetre ne az első nap délutánján induljatok el vele.
érdemes 1-2 napot tényleg partközelben kirándulni a hajoval. kiismerni a vizet. Az Adrián, ha különben mindenféle ciklonok elkerülik a környéket, akkor hajnalban többnyire tükörsima tud lenni a tenger. indulásnak mindenképpen az a jo időpont. Délelőtt, ahogy a szárazföld elkezd felmelegedni, elindul a szél is a tenger felől, ami estére többnyire megfordul.
Gyakorlat, és megfelelő hajó nélkül, nem biztos, hogy ahová reggel elhajóztok, délután gond nélkül vissza is lehet térni. Esetleg ott alvás, és másnap hajnalban vissza. Minden kikötőben ki szokták tenni, a hajósoknak szánt időjárás előrejelzést. Ott a várható szélirány, szélsebesség, hullámmagasság stb le van irva. pl:
WEATHER REPORT ISSUED BY THE MARINE METEOROLOGICAL CENTER SPLIT
ON 30.07.2013 AT 1200 HOURS
WARNING
LOCAL GUSTS OF NE and NW WINDS 30-40 KNOTS.
SYNOPSIS
A ridge of high pressure from the west is intensifying over the Adriatic.
WEATHER FORECAST FOR THE ADRIATIC FOR THE FIRST 12 HOURS
NW, turning to NE winds 12-24 knots. West of Istria NW winds 4-12 knots. Sea 3-4. Visibility 20 km. Mostly clear.
WEATHER FORECAST FOR THE NEXT 12 HOURS
Mostly clear. Moderate to strong NE, turning in places tomorrow around midday to NW winds. Sea slight and moderate. Air temperatures warming up a little tomorrow.
PMC - SplitWEATHER REPORT ISSUED BY THE MARINE METEOROLOGICAL CENTER SPLIT
ON 30.07.2013 AT 1200 HOURS
WARNING
LOCAL GUSTS OF NE and NW WINDS 30-40 KNOTS.
SYNOPSIS
A ridge of high pressure from the west is intensifying over the Adriatic.
WEATHER FORECAST FOR THE ADRIATIC FOR THE FIRST 12 HOURS
NW, turning to NE winds 12-24 knots. West of Istria NW winds 4-12 knots. Sea 3-4. Visibility 20 km. Mostly clear.
WEATHER FORECAST FOR THE NEXT 12 HOURS
Mostly clear. Moderate to strong NE, turning in places tomorrow around midday to NW winds. Sea slight and moderate. Air temperatures warming up a little tomorrow.
PMC - Split
+egy kis térképen a szélirányok, szélsebességek..
Tengeren sosem vagy a magad ura,.. ott a viz az úr! Félni nem kell tőle, de ajánlott tisztelni!
Azt hiszem félreérthető voltam, az összes megtett út az 50-60 km. Ennek jó részét a part közvetlenközelében tennénk meg, a szárazföld és a Lavazzi sziget közötti távolság csak 4 km.
A férjem már motorcsónakozott a Tisza-tavon, horgászott, magát a motor kezelést ismeri, mg a navigálást is.
A hajótest önött poliester, ilyen:
Hát, elment a bátorságom, marad a Gina szervezett út. Csak úgy beleéltem magam, h. magunk urai lennénk és nem kellene egy hajóstársasághoz alkalmazkodni.
Megnéztem a honlapjukat az általad kinézett csónak a legkisebb motoros, amit bérbe adnak! Nem hiszem, hogy a tulajdonos 50-60 km-es túrákra ajánja magyarországi családoknak asszonnyal, gyerekekkel, semmi tengeri tapasztalattal! :(
Azt írtad nem értesz a tengeri motorcsónakázáshoz, nos én sem, de Korfun elmentünk egy hajókirándulásra a déli szigeteket jártuk be és a kontinensen is kikötöttünk! A hajó olyan 20 méteres lehetett, nem emlékszem pontosan, de olyan hullámzást kaptunk part mellett, hogy többen rosszul lettek, mi meg páran felmentünk a külső szabad hajóhídra "élvezkedni", de oda is úgy felvert a tajték, hogy minden alkalommal lebújtunk a mellvéd mögé, úgy percenként! Mondanom sem kellcsurom víz volt a ruhánk.
Az meg hogy valaki bérbeadja, az még nem jelenti azt hogy kalandtúrára kell vele menni. Irtad, hogy tapasztalatlan vagy. Amig ez van addig ne távolodj el a parttól 1 km-nél messzebbre, ilyen hajócskával s benne a családdal.
Ha meg már tapasztalt leszel, meg se fordul a fejedbe, ilyen körülmények mellett.
abban az évben vette. Nem tudom mikori. Viszont átmostuk még párszor visszafelé is, meg próbálgatta és jó lett, mostmár rendesen megy vele és nem melegszik.
johnsonnál, omc nél a szürke a fordulatszám jel. a hajos fordszámmérökön, ami külmotorhoz készült, ott a töltőtekercseknél a mágnesek számát lehet beállitani. ott nem a trafotol veszi le a jelet!
asszem van otthon valahol suzukihoz is doksim. áttúrom a vincsit
Bő egy év alatt eljutottam odáig hogy szerelem be a fordulatszámmérőt a hajóba. Annak idején mondtad hogy milyen színű kábelen van általában a jel. Suzuki DT-nél 3 henger 3 trafónál egyszerűen az első trafó bemenő oldali +12-ét annak veszem OK ? Vagy hogyan kellene bekötni? Elektronikus gyújtásnál lehet még olyan hogy alul-felül szikrázik?
régen jártam erre, örülök neki hogy itt most is ekkora élet van. Gondolom hozzám hasonlóan már mindenki szív sólyázásnál a vízállással így nem tudtam megállni hogy ne linkeljem be ezt:
Valaki tudja hogy müködik? Vajon a Honda csak az erőforrást vagy a vízi tapasztalatait is adta hozzá? Így a dízelesítés is könnyebben menne, már csak az kérdés hányféle jáműként szeretné ezt a hatóság vizsgáztatni nálunk ;)
Baal:
ha valaki olcsón szeretne kédergumti venni én lökhárító ütközőt szoktam erre használni. Valamelyik régi Ladáé teljesen jó a célra és ezres alatt meg van métere, de vannak univerzális lökhárító ütköző gumik különböző profilokban 1-2ezer/m-ért...
Sziasztok. 2006-os hozzászólásban olvastam műgyantázással kapcsolatban,konkrétan gél szórással. Szeretném felvenni a kapcsolatot a szakemberrel. Ha magára ismer légyszives irjon. Köszönöm.