a pucolás-polír szép a bibi h.engedi a lámpa kivitelezése vagy sem.mondjuk megnézem azt aki benyúl a H4 foglalaton és kitörli az egész türkös részt,ahogy már nőgyógyász-zongoristának kéne lennie minimum.műanyag lámpabúránál ideiglenes lehet a polír,szemben az üveggel a műanyag hamarabb fakul ki és karcolódik ismét gonolom 1értelmű melyik a koszos melyik a pucolt lámpa és bár bordás de a pucolás utáni fényerő növekedés nem kevés.
Én igenis javaslom és fontosnak tartom a polírozást és a belső tisztítást is. Vagy szétszedni a lámpát, vagy a H4 foglalaton benyúlva kitörölni a port a foncsorról és a búra belső feléről.
Nekem már többször is bevállt és ráadásul utólagos xenonhoz hasonló többlet fényerőt mutatott. Koszos kopott lámpához bármilyen izzót párisíthatsz sosem lesz elég jó.
Nem javasolom a polírozást, nem végleges megoldás. Fél, egy év múlva úgyis ki kell cserélni. Szvsz. jobban jársz, ha veszel utángyártottat bele, valami normális darabot. Ezt követően egy normális izzóval is jelentősen megnő majd a fénykéve minősége a kocsi előtt a sötétben. (pl. Narva, Osram, Phillips, Tungsram)
Sziasztok! A segítségetek szeretném kérni. 99-es évj. Daewoo Matíz tip.gk.nagyon gyengén világit.A lámpabúrtát le kell polirozni,mert nagyon matt a műanyag.Milyen izzót javasoltok a gyári helyére?
Azért nincs teljesen igazad, mert itt a tapasztalatokat ugyanaz a vezető, ugyanazzal a kocsival és futásteljesítménnyel, ugyanolyan utakon (+időjárási körülmények között) szerezte, csak más-más izzófajtákkal. Nem? Ezek un. saját referenciák!!!
Nem lepődtem meg, csak a tapasztalatom írtam le. Tisztában vagyok vele, hogy a sárga fénnyel lehet a legjobban látni ködben, mivel a fehéret veri vissza leginkább a víz. A közúti világítás se véletlen sárga.
Engem meg az ért meglepetésként, hogy milyen zűrzavar van a ködlámpa használata körül!
Elvileg a ködlámpába sárgás ízzótt téve, és a tompítottat lekapcsolva a legjobb a láthatóság, de több oldalon még mindig az a régi szabályozás van fent, hogy csak tompítottal együtt éghat a ködlámpa. (Arról nem is beszélve, hogy az első ködlámpát megállásnál le kéne kapcsolni, a hátsó ködlámpa meg csak a felkapcsolt első mellett működhet, mégis találtam olyan oldalt, ahol az álló jármű kivilágításához (ködben) a hátsó kl felkapcsolását ajánlják....)
meglepetésként ért h.rendes ködben a xenon szart sem ér? ez nem kérdés a ködlámpa ezért jobb helyzetfénnyel..még tompítottal is szar menni ködben nemhogy xenonnal,köd alatt azt értem mikor már a lámpa fényszórása látszik a levegőben azaz a vízcseppeken tükröződik a fény ettől nemlátunk ködben
A Nightgide-ra gondoltam, az kb. annyi. Egyébként az előző hozzászólásom ironikus volt, de -más területen- majdnem szó szerint igaz a marketigre, amit írtam:-)
A sárga fénynek esőben, hóban, ködben van jelentősége, akkor lehet vele jól látni. Míg xenonom volt semmit nem láttam vele ködben, minden tejben úszott, jobb volt a helyzetjelző+ködlámpa. Száraz időben jobb a 4800k-hoz legközelebbi színhőmérséklet, az fárassza legkevésbé a szemet. Az is biztos, hogy mindenkinek más a jó, midnenki mással lát jobban. Halogén és halogén között nincs radikális különbség, legfeljebb a leggyengébb és a NB között. Viszont a NB, Silverstar, WhiteHammer kb egy szinten van, minimális az eltérés közöttük ahogy tapasztaltam.
Sárga 3000k-s izzó (+50%-os) 1600-2500Ft körül van párban, úgyhogy a normál izzó ára (7-800Ft) + 2000 + 2000 (azaz majdnem 5eFt) kicsit túlzás szerintem. Ősszel érdemes beletenni és kora tavasszal visszacserélni.
Érdekes az ízzók fejlődése! Kicsit cinikusan fogalmazva: a hagyományos ízzókhoz képest 2000Ft felárért lehet venni az újabb, szuperfehér ízzókat, hogy jobban lássunk velük! Aztán még szuperebb technikával, és újabb +2000Ft-ért lehet kapni olyat, amit részben visszasárgítottak, mert rájöttünk, hogy mégis van előnye a sárgásabb fénynek!
Én e-bayon keresztül vettem a dzsunkalakóktól egyszer Narva-t, másszor meg valami nomane (vagy csak én felejtettem el a márkáját) H11-et. Mindkettővel nagy meg vagyok elégedve, azt kaptam, amit vártam. Sárga, és ez a lényeg. :))
A fényképek minőségért elnézést, de a lényeg szerintem lejön.
Viszont, ha idén februártól minden EU tagállamban az új autótípusokat fel kell szerelni nappali fényszóróval, amely a motor indításakor automatikusan bekapcsol, akkor ez a szabályozás értelmét fogja veszíteni. Ezekben az országokban állítólag látványosan csökkent a nappal bekövetkezett baleseket száma, ez érdekes. Ausztriában például nem kötelező, mert semmit nem javult a statisztika.
Lakott területen belül nappal Mo.-n ugye nem kötelező a tompított fényszóró használata? azt tudom, hogy pl Szlovákiában vagy a Balti országokban kötelező nappal városban is.
Nekünk a gyári Osram H4 8év után is müködött (kb. 90ezer km), igaz a fényerő már elég kevés volt. Akkor cseréltem ki Night Breaker-re, másfél éve. Most 110ezer km-nél még világít és a fényerő is jó. A NB mindig világít.
Júniusban is több mint három éves volt az autóm, akkor kivettem a gyári izzókat (gondolom ez az, a 12972 szám megtalálható az izzón) és tettem bele Osram Silverstart. A gyárinak semmi baja (kb 40e km), az Osramból már három tönkrement (kb 3-4e km). A fénye ránézésre és láthatóságra ugyanaz.
Tegnap kaptam bele White Hammert, nagy különbséget elsőre nem látok, talán kicsit sárgább (pedig a neve White!) mint a másik kettő. Lehet esőben, ködben, hóban jobban látni vele télire jó lenne.
Apropó: Melyik az a legsárgább (H7) izzó amit kapni lehet? Egy ismerősöm ilyet keres, azt mondja azzal lát a legjobban.
Viszont ha azt írom, hogy az autómban az X izzó 2 hónapot bírt, majd az Y izzó 5 hónapot, a Z meg egyet, akkor az csak jelent valamit, nem? És ha az X izzó mindenkinél kevesebbet bír, mint az Y, akkor az is jelent valamit. És vagyunk itt a fórumon elegen, hogy ezekből az információkból összejöjjöj egy R E F E R E N C I A (nemtom miért kell így írni, de biztos így a jó) szerűség, ami tanulságos lehet minden ide látogatónak.
Ezt találtam az Osram oldalán: "A NIGHT BREAKER PLUS akár 50%-kal hosszabb élettartamú is lehet, mint a NIGHT BREAKER fényszórólámpák első generációja."
A simára ilyen 3-4 hónapokat írtatok élettartamként. Tehát a +50%-al se egy örökélet. :)
A White Hammer párja 2700Ft a Homasitában, vagy 3000+apró az Auchanban. A fényerőre nem rossz, reméljük az élettartama sem okoz csalódást.
Nálam az OsramNB 4 hónapot bírt, aztán jött a DRL és a Philips Night Guide.Már 1 éve használom, a háromszínü ( 3Beam) megoldás miatt nagyon jó esőben és hóban.
Sokat kisérleteztem én is és most itt megálltam... :-))