Nekem egy szimpla Nike indoor van. Mondjuk nem játszom magas szinten, de ebben valószinűleg nem a cipő a hibás:) Szóval cikk-cakkban rohangálni megteszi. Viszont ez is több volt mint 10k, kb. 13-14, nem emléxem pontosan.
Az előző hozzászólást (427) NE vegyétek komolyan.A hozzászólás írója, miután leegyeztettétek az időpontot és a helyet, nem megy el, nem jelez,hogy közbejött neki valami és nem szól, hogy a pályát lemondta (illetve talán le sem foglalta)csak szóltam, hogy más nem járjon így, ahogy én most szombaton:((((((
A tartósság és minőség nem mindíg járnak együtt a magasabb árral.
Főleg, hogy a magasabb ár a legtöbb esetben könnyebb súlyt jelent, ami a tartósság rovására megy.
Ugyanakkor az új technológiák sem váltották be maximálisan a hozzájuk fűzött reményeket, a titánium kompozit ütők ridegek lettek ezáltal nagyobb számban törnek, mint grafit kompozit társaik. Mégis egy aluminium ütő ma már elavultnak számít, ha másért nem is, de emiatt cseréld le!
Keress egy olcsó, de masszívnak tűnő ütöt 160-180g közötti súlytartományban.
Általában két fő irányvonal van mely közül dönteni kell:
- vannak a "püfölős" ún. power szériák fejnehéz), melyekkel könnyebb suhintani, ezáltal hosszabb erősebb labdák üthetők velük. A hátrányuk, hogy nehezebb őket irányítani így kevésbé lesz precíz a játék.
- és vannak a precíz ún. "controll" ütők, melyekkel a már a labda megfefelő megütése sem egyszerű, hiszen pontos előkészítést és legtöbbször testmunkát is igényel (törzs is belefordul az ütésbe), viszont könnyebb az ütés erősségét, szögét, stb. módosítani.
Kezdőknek azért a power szériákat javasolják.
Márkát nem szívesen mondanék, mert egyrészt szinte mindegy, másrészt ezek inkább emóciók, mint megalapozott érvek.
Nem árt persze, ha világmárkáról van szó, megfefelő hazai képviselettel.
Ha engem kérdezel, akkor Head bár nem épp pénztárca kímélő választás...
Ezek szerint jobban járok, ha veszek egy "belépő szintű" 10 ezer forintos ütőt? Nekem biztos, hogy nem kell 120 grammos, meg szénszálas stb. fakszni, mert úgysem azon múlik, de nem akarok belefutni még egyszer abba, hogy tízen akárhány alkalom után szétmegy az ütő a kezemben.
Ha az overgrip is "ragasztós fajta", akkor minden további nélkül (pl. Karakal), mert akkor az alatta lévőhöz is meg önmagához is hozzáragad így nem fog elmozdulni.
De, ha "sima" feltekerős grip, akkor az az alsó griphez tapad, csak a két végén (az elején és a végén) van ragasztócsíkkal rögzítve. Ha az alatta lévő tovább fog mozgolódni, akkor szerintem az overgrip vele együtt elmozdulhat (szerintem).
Sajnos a két grip legalább akkora beruházás lenne viszont, mint amekkora az ütőd volt annak idején :)
A bandázst a legtöbb helyen "grip"-nek hívják. Van belőlük alap (basic grip) és fedő (over grip). Az előbbit közvetlenül a nyél anyagára teszik, a másikat pedig igény (tapadás, vizgyűjtő képesség) és tenyérméret (grip vastagság) szerint arra rá szokták felhelyezni.
Mindkettő kapható külön és otthon simán cserélhetőek házi módszerekkel (csak egy olló kell, hozzá esetleg egy kis szigetelőszalag), persze itt is gyakorlat teszi a mestert :)
Az alapgripek legtöbbször ragasztós felülettel vannak ellétva, mely egy védőfólia lehúzásával válik szabaddá és egymást is átlapolva kell balra emelkedve felhelyezni.
Az emelkedés szögét nem árt megjegyezni a gyári grip-nél, mert ha az alap grip lekerült már ezt gyakorlat nélkül nem könnyű kitalálni.
Én mindíg a gyári alapgrip-et használom, valamilyen overgrip-el, így az alapgri-et gyakorlatilag nem szükséges cserélni.
A rezgés pedig nem feltétlenül a kétágú nyél miatt van. Először próbáld meg, hogy a húrok rezgését (az adódik át az ütőnek) csökkented egy sima postás gumi (kb. 4-5mm széles) befűzésével. A legalsó keresztszál alá bujtasd be a gumit úgy, hogy kb. 4-6 hosszanti húrt fogon össze (alul/felül váltogatva a bújtatást, lehetőleg középről indulva) majd egy kicsit megfeszítve (azért ne nagyon húzza össze a húrozást, de azért fezses legyen) simán csomózd meg.
Ütőtéma megint. Én max. hetente egyszer-kétszer játszom és nem is nagyon rég óta, tehát gyakorlatilag bármilyen ütő jó, mert a tudásom a szűk keresztmetszet leginkább. Viszont a jelenlegi ütőm fémkeretes, a madaras teszkóban vettem :) 2000 forintért és még labda is volt mellé ennyiért, szóval nem egy nagy szám, meg szét is vertem már a falakon. A múltkor nézegettem ütőket és odajött mellém egy másik vásárló és azt mondta, hogy ne vegyek olyat, amin kétágú a nyél és a fej találkozása, mert az jobban berezeg. Ez igaz? Nem nagyon tudom, hogy milyen, amikor berezeg, lehet, hogy nekem ez a természetes reakció a labda megütése után?
A másik dolog, hogy a kezem alatt szétmegy a bandázs az ütőn. Az enyémen már nagyon szétmásztak a csíkok, viszont a múltkor ütőt cseréltünk pár percre valakivel és pár perc alatt az ő, amúgy ép bandázsát is szétnyomta a kezem. Bennem van a hiba, vagy ezek az ütők ilyen gagyi módon vannak megcsinálva gyárilag? Lehet ezt házilag cserélni vagy muszály szervízbe vinni? Régen, asztaliteniszes koromban volt, aki még a gumit is maga ragasztotta meccs előtt. Ezt is így szokás, saját kezűleg?
Ha van kedvetek egy amatőr versenyhez április 30.-án szombaton, gyertek el az RSC Quattro Klip Kupa következő fordulójára! Az előző fordulón 80 nevező volt, és nagyon jól sikerült.
A ranglista első 150 helyezettje nem játszhat - a többieknek így jobb az esélyük a győzelemre!
Akárki akármit mond egy tizenezres ütő azért nem olyan szörnyű, én is ilyennel játszom és élvezem a játékot. Aki nem nap-mint-nap űzi a sportot- legyen az akármilyen- feleslegesen költ nagy pénzeket sportszerekre, jelen esetben ütőre. Ha kézbe veszed és kényelmesnek találod, (esetleg ütögetni is tudsz vele a boltban:)) nyugodtan vedd meg!
Dunlop Dura-Ace húrral (csak az volt neki) 14 kg-ra húrozták a Pünkösdhegyi tenisz klubban. Kicsit feszesnek tűnik, de a faszi szerint az eredeti húr elég gagyi volt. Majd meglátjuk... A húr 1500 a húrozás 800 ft. volt.
Játszottam Wilsonnal (nem tudom a pontos nevét) nagyon jó volt. Ég és föld az én Head-em és az. Igaz háromszor annyiba is kerül a Fila-ban. A heti egy alkalomra nemhiszem, hogy valaha is beruházok:), de lehet, hogy neked érdemes kipróbálni egyet.
Ütőt húroztattam az egyetemi teniszpalyan. 2000 ft volt a hur es 800ft-ert tettek ra. Sajnos az utom mar elotte is el volt deformalodva kicsit, azota ketszer jatszottam vele, es eppen a mai napon teljesen tropa lett..ki is dobtam. Sajnos az en utomre nem volt rairva, hogy mekkora erovel lehet meghuzni a hurokat, szerintem tul is huztak kicsit.
Az elso noname uto utan ez egy Wilson Ti volt, most azt hiszem egy Head i160-t veszek, vagy van valakinek valamilyen tanacsa, mit erdemes venni? Ugy 25-30e ft ertekig kb...
kimentem megnézni a squash klubot amit írtál. Ugy tűnik 3 vagy 4 pálya lesz, de még nagyon az elején járnak, sztem még minimum fél év mire megnyitják...
Valaki zuglói tudja, hogy a Récseiben tényleg lesz-e squash pálya? A galérián ki van írva az építkezést elfedő táblákra, de senki nem tud semmit a helyiek közül.
Nos én is csak annyit tudok, hogy a volt Stadion étterem helyén épül, ahol most is folyik az építkezés. Állítólag a kint lévő táblára van felírva, de ha arra járok majd megnézem.
Egyébként kb. fél éve járok, eleinte megszállottan, de februártól sajnos idő és partner hiányában hetente csak egyszer, szombaton. Most, hogy jön a nyár kicsit át kell szerveznem a sportéletet: MTB, horgászat és építkezés...