Köszönöm :) és esetleg azt is megtudnád mondani,hogy az mitől lehet,hogy valamikor mikor indítanám be lenulláz mindent,fogyasztás mérő,napi számláló,óra,dátum,ez lehet attól mert gyenge az akksim?
De akkor nehezebben indulna nem? ez elsőre indul mínuszban is,az e92-esemen egy gyertya beszart,de nem jelezte,észre sem vettem csak mikor gépre tettük akkor írta ki.
No azért Te is érzed, hogy ez ilyenformán leírva már sokkal megértőbb hozzáállás, mint a "skótok autójá"-zás ☺︎
Egész egyszerűen arról van szó, hogy nem mindenki a gyorsulásért vesz BMW-t. Sőt, nagyon sokan nem elsősorban azért. Hadd ne legyenek más szempontok (pl. prémium anyagok, küldő-belső dizájn, kényelem, menetstabilitás, biztonság, ergonómia, felszereltség, és végül de nem utolsósorban igen, az imidzs) kevésbé legitimek, mint a gyorsulás.
Én már a második 318d belét taposom (előző egy E91 LCI volt, a jelenlegi egy F31), nyilván nem versenyzek vele, de egyértelműen a dinamikusabban haladók közé tartozom közúton, mind magyar, mind pedig román, szlovák, osztrák német vagy olasz viszonylatban. Ami nem azt jelenti hogy kinyomom a szemét, külföldön pl. mindig betartom a sebességkorlátokat az autópályákon, ha van ilyen.
Ami pedig a fapadosságot illeti, azt mindenki másként értelmezi, és ez így van jól. Én pl. utálom az "egérmozit" (értsd: a manapság nagyon divatos színes kijelzőt), és F31-be is, ha lett volna olyan opció, hogy "színes kijelző elhagyása", akkor biz'isten kértem volna. Ugyanakkor a magyar BMW-sek többsége benéz egy BMW-be: á, nincs benne navi? akkor ez fullfapad... Nálam ugyanakkor killer-kritérium a xenon fényszóró, világos belső, és hogy minél kevesebb alumíniumutánzat-műanyag legyen a beltérben, mert attól rosszul vagyok... stb.
igen minőségi volt mint egy fényezés,ha kell emailben küldök róla közeli képeket,de nekem jóval olcsóbban csinálta mint aki oda bemegy :) fele annyiba úgymond,jóba vagyok az egyik cégtárssal.
Azért kérdeztem mert a BÉGÉ fóliásnál láttam az autót a referenciák között. Mennyire voltál megelégedve a munkájukkal , minőségi , ajánlott kategória ?
Lenne egy kérdésem az mitől lehet,hogy mikor ráadom a kocsira a gyújtást kiad egy sárga jelet(emelő+rajta a kocsi) és lenulláza a fogyasztást,a napi átlag km-et,az időt és a dátumot?
igen,tavaly eladtam utána vettem egy 30d f10-est,azt meg novemberbe adtam el,de jól is tettem,mert kintről hoztam nyertem rajta pár 100 e ft-ot,ha most tenném fel meg buktam volna rajta kb 400-500-at...
Mai történés: Nem megy vissza teljesen a jobb fényszóró mosó füvókám. egy kicsit kint marad. WTF? Tavaly a ballal szívtam, azt sem ment vissza és folyt, mint a niagara. :D
nem nagyon értek veled egyet hogy skótok autója a 318d....nekem 530d M-pakett f10-esem volt,nem használtam ki a garázsban állt,eladtam,vettem helyette egy 18D fl e91-et...ezt nem sajnálom,hogy megy bele a km és nem bukok rajta 2x akkorát mint egy drágább modellen,szimplán ennyi az egész :) és az átlag autókhoz képest amik az utcán járnak jobban megy,nem azért veszek autót hogy versenyezzek vele,ugyan úgy jártam az 530d-vel mint a 318dvel,aki versenyezni akar mennyen ki a Hungaroringre :)
Értem, köszi, az enyémek igen, persze rá tudom próbálni, de elsősorban nem is a látvány most a gondom mert ahogy Lacka111 is írja azon lehet pl. nyomtávszélesítővel segíteni, hanem hogy az ET eltérés nem okoz-e gondot a futóműnek, stb.
Nekem ugyanez a felni van rajta nyáron, eléggé bent volt vele a felni főleg hátul, én vettem előre 10mm hátra 20mm-es nyomtávszélesítőt, így már körülbelül ott van a felni, ahol már elfogadhatóan néz ki vele.
Amennyivel szélesebb a felni azt hozzá kell adni elosztva a külső - belső széléhez.
Tehát esetedben az első felni belső része 29mm bentebb lesz, külső széle pedig 3mm beljebb.
A hátsó felni belső része 38mm bentebb lesz , a külső széle pedig nem változik.
Szerintem túl nagy ez az ET szám , egy kicsit nyomi lesz. De fel kell próbálni nem e ér bele a lengéscsillapítóba vagy esetleg a féktuskóba. Pluszba még ad hozzá a gumi peremvédő részének szélességét ( pár mm )
Az ideális 18" elöl 8" ET34-35 hátul 8.5"-9" ET37 körül.
Ha E90-re való M-es kerék, akkor tedd fel nyugodtan, rá való. Jobban kitölti a kerékívet, de az nem gond, 17-es felni is 8" széles gyárilag, semmi gond vele.
Ha E46 M a felni vagy más akkor más a helyzet a futómű geometriát illetően, de ezekkel az ET számokkal nem lesz gond szerintem.
Befelé 16, 19 mm-rel lesz beljebb a széle, kifelé kb 1 illetve 1,9 cm-rel.
A gyári kerék E91LCI-nél (318d,automata) 7Jx16, ET31 ha jól tudom?
Van egy garnitúra M-es felnim, elől 8Jx18xET47, hátul 8,5Jx18xET50.
Fel lehet tenni rá, vagy nem javasolnátok a nagy ET eltérés miatt?
Ha jól értem elől 16mm-el, hátul 19mm-el kerülne beljebb a felni síkja, viszont elől ~2,5cm-el, hátul meg ~3,8cm-el szélesebb a kerék maga mint a gyári...ilyenkor mi van?
E91em van 320d 2007-es. Az lenne a kérdésem,hogyan tudok mp3at halgatni a kocsiba? A könyöklőbe van egy aux csatlakozó ,de arról nem működik. Az autó nagy navis,hiába kattintok az aux-ra nem ismeri fel.
Az 5 ajtós octavia csomagtartója mindent elnyelt. Nyaralásnál bőröndöket szinte korlátlanul.
A BMW-vel napi használatban persze nincs semmi gond, de én a skodához hasonlítom (aminek a kategóriában a legnagyobb) és családi utazásnál bizony gyorsan telik.
Az octavia 5 ajtós csomagtere is rohadt nagy még a kombi 3-ashoz képest is (nekem sedan van, hiányzik az a +130 környéki liter nyaralásnál). Amúgy sokkal halkabb, kényelmesebb, jobb, mint amiket említettél (Avensisem még nem volt).
Egy gyerekkel el lesztek benne (meg a szedannal is ellenetek). Menetkonfortra sokkal jobb mint az altalad leirtak. Nagyon csendes es kenyelmes is. Viszont alacsony igy nagyot kell hajolni, ha nem jo a derekad akkor tegyel le rola.
Ket gyerekhez viszont mar nem eleg (tudom a kispolszkiban is elfertunk, na de megis). Nalunk ugy nez ki hogy apanak bmw, anyanak csapatszallito (amit o szeret mert magasan ul es korbe ablak mindenhol igy jol is lat).
Igen alapból Passat/Avensis/Octaviat nezünk, de most adódott egy alkalmi vétel, és elgondolkoztunk rajta (Egyszer mindenkinek kell, hogy legyen BMW-je), hogy egy gyerekhez lehet elég lenne.
Fő szempont a méreten kívül, hogy hosszú útra kényelmes, csendes is legyen.
Az, hogy nem vagy elégedett vele a csomagtartó méretére érted?
Srácok nem kell felkapni a vizet! Végül is egy család vagyunk. : ) Ízlések és pofonok, igények elképzelések, lehetőségek, mindenkinél más. Az egész hozzászólásom arról szólt, hogy ha most valaki vesz használt bmw-t 318D alapüléses bömi-t, nagy csodát ne várjon. Személy szerint semmi bajom a 318D-vel, annál inkább a magyar suzukisokkal, ukrán mikro-buszosokkal, román tréleresekkel. Mint írtam mindenki más habitusú ill. eltérőek a fontossági sorrendek. Nekem fontos volt mindig a felszereltség és hogy ha kell tudjak előzni. Amúgy már egyre visszafogottabban robogok a kis trabantommal : ) Számomra a kocsim több mint autó, egyszerűen imádom és az előzőt is nagyon szerettem (szintén bmw).
Egyforman gondolkodtunk es az izlesunk is hasonlo. En is piaci ar golott vettem egy fel millaval, de a multja miatt nekem megerte. Sok autot megneztem de errol mar a hirdetes alapjan sejtettem hogy kelleni fog.
Alapjaban 20d-t kerestem, de sok ocska szar utan (pedig az arbol latszik, hogy nem a mezony aljat szondaztam nem LCIbol), vegre jott ez es rogton szerelmes lettem. Minden gyari, vezetett szervizkonyv, osszes extra, ami kell, szep felni, jo szin (feketet nemakartam), nem bor es sedan.
Nekem a 20 is szempont volt mert felülről engedtem lefelé a józan ész alapján. Eredetileg 4 karika lett volna 3.2 benzinnel csak nem volt belőle még csak elfogadható állapotú sem. A 20d azért lett mert ez volt olyan múlttal ami nekem megfelelt. Nem bántam meg mert arany középút nálam. Egész tűrhetően megy és nem is fogyaszt sokat.
Nekem 2l-es dizel kellett adott felszereltseggel, hogy 18 vagy 20, az rohadtul nem erdekelt, csak az allapot es a felszereltseg. Arban nem igazan volt kulonbseg, azt vettem, amelyik jo allapotban volt (3,6m).
Egy jót autózni nem jelent egyet azzal hogy valami jól gyorsul (menyit szidták az amcsi kocsikat amiatt hogy nem tudnak kanyarodni). Én az utóbbi időben szert tettem egy alap egyes puntora. Értéke nulla (szinte tényleg) és baromi jókat lehet vele menni pedig nem gyors.
Abban egyetértek veled, hogy ha lehet választani akkor bmw-ből érdemesebb erőset venni annak aki szereti a sebességet, de hogy egy 18d bármilyen helyzetben ne lenne elég a közúton az nagyon nem igaz szerintem.
Én veled értek egyet. Átlag felhasználónak a 18d épp úgy tökéletes mint a 20d (nekem ez van) vagy a 16d. Nyilván az erősebb gyorsabb a gyengébb lassabb, de az átlag felhasználó nem versenyzik csak közlekedik. Mondom ezt úgy hogy én szeretem néha elrúgni neki így nekem az erősebb jobb, de nem ez az általános. Valamint 143 lóerő még mindig jóval több mint az átlag az utakon plussz a karaktere is jó ezeknek a motoroknak (erősebbnek érzed őket).
Az ülést is embere válogatja. Kolléga paramétereihez hozzá kell adni egy tízest mindenben, hasonló múlt mellett nekem egyáltalán nem kényelmetlen az alap ülés. Azt nem vitatom hogy van jobb, de én pénzt nem adnék érte mert ez is tökéletesen kiszolgál engem.
Az is igaz, hogy pénz kérdés, de ez nem feltétlen pénztárcát jelent. Sosem volt apple telefonom, pedig biztos jó, de nálam a plafon valahol 70 ezer körül van amit hajlandó vagyok adni egy mobilért. Ez az összeg már szokta tudni azt amit én várok (pl relatív jó fényképek, wifi stb.) így egyszerűen nem tudom magam rávenni hogy többet adja ki érte, pénzkidobásnak érezném. Ugyan így vagyok az üléssel is.
Akkor is baromság kijelenteni, hogy nem megy... mert mihez képest? egy Subaru Imprezához képest tényleg nem, de egy 1,6-os benzines egyterűhöz képest meg nagyon...
És egy TD 143 lovas béjemvével MESSZE a hatályos sebességek felett lehet autózni, és a forgalom dinamizmusából se lóg ki soha.
Az ülés is szubjektív, nekem pl. semmi bajom az alappal, de én nem vagyok se kövér, se nagydarab, se alacsony, se magas... viszont ültem eleget olcsó xarokban életem során eddig, azoknál meg jobb.
A tárgyak mindig csakis PÉNZ kérdése,úgyhogy szerintem megint csak az anyagiakról megy a vita.Nem akarom védeni EEE60 kollégát,de részben igaza van,esetünkben használt autó vásárlásnál én sem a 143 lóerős 318d-t választanám,mikor van választék bőven 320d-ből is,szinte ugyanennyiért.Ráadásul ugyanaz a motor,ha jól tudom,akkor meg mindenképpen a legerősebbet az adott típusból.Az üléssel kapcsolatban meg sajnos érzem az igazát megint,én nem éppen a "csontváz"kategória vagyok (182cm és közel 100kg,kb 20 éve nyúzom a vasat a gym-be)Úgyhogy,ha lehet a következőben én is inkább a fullos ülést választanám.Mert az alap üléshez igen pozitívan kel hozzáállni,hogy ne mondja rá az ember,hogy ez egy ...r.De csakis pénz-pénz-pénz kérdése az egész. :)
Már meg ne haragudj, de amikor azt írtad, hogy sírni fog a kolléga amikor előzni akar, az messze nem tény, hanem egyszerűen netto baromság. Egy 318d minden normális közlekedési szituációban elég. Normál utcai körülmények között lehet vele lassan menni, gyorsan menni, előzni városban vagy autópályán, amit szeretnél. Ez nem versenyautó, nem versenypályára szánt paraméterekkel. Aki meg nekiáll nyomni neki amikor meg akarom előzni, mert attól lesz "nagyobb farka" ha maga mögött tud tartani, hát az meg hadd menjen, valahol már úgyis várják a veséjét...
A 320 D-sokkal értelmesebb választás, abban már van egy kis feeling. A másik érthetetlen dolog számomra, amikor valaki ezeket a kocsikat alap üléssel veszi. Önszopatás legszebb módja.
A bmw jó autókat gyárt, de attól még tény, hogy a 318 D nem az a típus, amivel gyorsulni lehet. Nem fikáztam, tényt közöltem. Amúgy a 525D körbeautózza. Az M felleng ellenkezőjét okozza. F30-ban volt hozzá szerencsém, hát nem értem ki veszi ezeket meg. Úgy voltam vele, mint a tömegközlekedéssel. Soha többet ne kelljen használni. Ez amolyan igazi skótok autója. Legolcsóbb, keveset fogyaszt, cserébe nem is megy.
E91em van 320d 2007-es. Az lenne a kérdésem,hogyan tudok mp3at halgatni a kocsiba? A könyöklőbe van egy aux csatlakozó ,de arról nem működik. Az autó nagy navis,hiába kattintok az aux-ra nem ismeri fel.
A takaritas igaz, az elozes faszsag. 143le, meg palyanhatodikban 130rol is siman lehet elozgetni vele, mellesleg atnyomhato simana vezerles is 320d-re, ha valaki arra izgul.
Mint következő autónak az E91 facelift szóbakerült. A kérdésem az, hogy akinek van mennyire elégedett a csomagtartó méretével? Egy babakocsis gyerekes családnak elég, megfelelő?
Ati-nál is szerintem mert úgyis hamarosan olajcseréhez kell egy rakat holmit rendelnem. :)
Amit eddig erről a neten láttam, hogy a könyöklőt teljesen szét kell kapni, plusz a hátulját a kardánalagútnál stb. de az nem 10 percnek tűnt és már nézni is fájt.
De miért javul meg magától, ha szakadt a forrasztás illetve miért érzékel folyamatos nyomást minden indítás után. Elektronikailag nem értem, hogy ez hogyan lehet. A szétszedéssel mondjuk több parám van, mint magával a forrasztással.
F30 316-318d vásárlása előtt álok. Azt sokan mondták, hogy a gyári futómű nagyon libeg. Én a sportosabbakat kedvelem. Az M-es futómű mennyire kemény? Zavaró már nagyon vagy még 16-os kerékkel elmegy?
Nálam is az van, hogy nem reagál, de ha megnézed a kijelzőn a visszajelzést, akkor olyan a piktorgramm, mint amit folyamatosan nyomnak, azaz befelé süllyed. Elvileg úgy kell, hogy váltókar lehúz (2talán kettesben), aztán a kardán takaró díszlapot kell kipattintani felfelé óvatosan, azzal együtt kijön a knob is, arról leoldani a gyorscsatit és kitakarítani az elektronikát, megküldeni kontakt sprayel, kiszárítani, majd vissza. Ha ez nem hozott eredményt, akkor lehet újra kell forrasztani a kapcsolót (szerintem nálunk nem ez lesz, mert akkor soha sem működne).
Nekem fordítva csinálja, kb 5 percig nem reagál az ok-ra, aztán észbe kap és megy rendesen. Megpróbálom akkor szétszedni, pontosan mit is kell rajta kitakarítani? Nincs esetleg vmi leírás róla? Köszi előre is!
Nekem osz ota. Nyomott allapotot erzekel kb 19/20 indulasnal, majd kb 10 perc es eszbekap. Elvileg ki lehet tisztitatni, csak ki kell szedni. Meg nem volt lelkierom.
az uj knob kedvezmenyesen vmi 60-70ezer es meg fel is kell programozni a kocsihoz, ha jol tudom. Ebayen bontva is vagy 40-60k, ugyhogy megeri szetszedni.