Keresés

Részletes keresés

King_of_Giants Creative Commons License 2017.03.30 -3 3 647

Korábban a boldog békeidőkben, micsoda hörgést vágtak le a szittya magyarok, amikor "kiderült" hogy több politikus a MGIMO-n szerezte külpotikai végzettségét

Ma meg 7i7es kaliberű "diplomata képviseli hazánkat külföldön

No, ugyanez lesz majd a tudósképzéssel is ha eltakarodik a CEU innen

 

"A GDP-nk az első negyedévben 2015 utolsó három hónapjához képest 0,8 százalékkal csökkent"

A hülye Litvánia képes befogadni a CEU-t

"Litvánia gazdasága is 0,8 százalékkal növekedett"

Nyilván hogy az ő GDP-jük is csökkenjen

Vevegyő Creative Commons License 2017.03.30 0 3 646
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.30 -1 3 645

Vigyázz! Éberség "elvtársak"! A pártba is befurakodtak a liberáltak! (És most nem az Orbánra gondolok.)

 

 

http://hvg.hu/itthon/20170330_fidesz_ceu_kormany_rektor_michael_ignatieff_soros_gyorgy_palkovics_laszlo_balog_zoltan?s=hk

 

A kormánypárti képviselőcsoportok tagjait információink szerint nem avatták be a CEU kiűzésének tervébe. A Fidesz és a KDNP februári évadnyitó frakcióülésén, amelynek kiemelt témája volt az ellenséges, „sorosbérenc” civil szervezetek ellehetetlenítése, még csak annyiban került elő a Közép-Európai Egyetem, hogy az egyesületek és alapítványok mellett vannak olyan magán oktatási intézmények is az országban, amelyek külföldi támogatásból működnek, így ezekre is vonatkozhatna a fokozott átláthatóság követelménye.

 

 

A hvg.hu által megkérdezett képviselők egyébként egytől egyig kiakadtak a CEU-ellenes javaslaton.

 

„A tudományos életben korlátozni a nemzetközi kapcsolatokat már a középkorban sem volt jellemző, nem, hogy a 21. században”

 

 

– dohogott egyikük. Egy másikuk azt mondta: „Soros civiljeinek” vegzálásával sem értett egyet, de azt a rá épített szavazatszerző kampány miatt még „benyelte”, de hogy Magyarország egyik legjobb hírű, legsikeresebb egyetemét takarítják el politikai okok miatt, azt nem tudja megemészteni.

 

A megszólalók azt még logikusnak látják, hogy a választásokhoz közeledve a Fidesznek égető szüksége van ellenségre, amelytől megvédheti az országot, és azt is, hogy a kormány vívmányait támadó Európai Unió mellett Soros Györgyé lehet leginkább ez a szerep.

Előzmény: Kód 001 (641)
Vevegyő Creative Commons License 2017.03.30 -1 3 644

Nem neked való, tündérke. Te maradj Bayer Zsoltnál.

Előzmény: Hesperia 2 (643)
Hesperia 2 Creative Commons License 2017.03.30 -4 2 643

Nem hozzá képest. 

Úgy általában, önmagában ki ő? 

Egy rémes, majdnem-fiatal író, akit nagyon felfuttattak külföldön is. 

Előzmény: Vevegyő (640)
Hesperia 2 Creative Commons License 2017.03.30 -4 2 642

Értettük. :)

 

De persze ez egy egész klub. És nem könnyű bekerülni a klubtagok közé. Mindig résen kell lenni, és demonstrálni, hogy csak az értelmiségi, aki egyet is ért, ahogy kell, akivel kell.

Előzmény: nemezis 2 (637)
Kód 001 Creative Commons License 2017.03.30 -5 5 641

Sírnak, rínak az szdsz-ek lidércek.....

 

nagyon jó.

Vevegyő Creative Commons License 2017.03.30 -2 3 640

Elvégre ki az a Dragomán György Bayer Zsolthoz képest, ugye, tündérke?

Előzmény: Hesperia 2 (638)
Hun a nagyanyám? Creative Commons License 2017.03.30 -4 2 639

Egy részlet a törvényjavaslatból:

 

 

Magyarország kiemelt kultúrpolitikai célja az Európai Unión kívüli ún. harmadik országokkal folytatott oktatási együttműködés... ugyanakkor az Nftv. vonatkozó rendelkezéseinek biztosítania kell a nemzetközi felsőoktatási együttműködés irányát, területét meghatározó, támogató magyar kormányzati szándék, külpolitikai célkitűzések, valamint a nemzetközi kapcsolatok működtetésével járó hallgatói, oktatói mozgás, beutazás során az időszerű nemzetbiztonsági szempontok érvényesülését.

 

Bizony, bizony...  Sapienti sat.

Hesperia 2 Creative Commons License 2017.03.30 -3 1 638

Dragomán... tegnap meg Bottoni Pistike.

Na, még ki fog előlépni az X-generációs nagyokosok közül, hogy kinyilatkoztassa nekünk a megfellebbezhetetlen, "européer" bölcsességeket?

Előzmény: pasaréti_ (634)
nemezis 2 Creative Commons License 2017.03.30 -3 1 637

Nyilván rosszul írtam:

 

besserwisser.

 

de hát a klavim.....

Előzmény: nemezis 2 (632)
Vevegyő Creative Commons License 2017.03.30 0 3 636

Puff, akkor Sajátláb Koronahercegnő újrakezdheti a posztgraduálist Azerbajdzsánban? Mert a svájci diploma se nem lesz jó...

Előzmény: pasaréti_ (634)
SchiSa Creative Commons License 2017.03.30 0 5 635

akkor ők mind tanultak  illetve oktattak hazaárulást

 

 

Bár a felsoroltak közül többek kapcsolata már megromlott a mostani Fidesszel, számos egykor és ma a kormánypárthoz kötődő politikus és szakember is tanult az egyetemen.

  • Kovács Zoltán kormányszóvivő 1992-ben iratkozott be a CEU-ra, és le is diplomázott ott, majd miközben 1995-től 2000-ig a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem óraadó tanára, PhD ösztöndíjat kap a CEU-n. 2002-ben szerez PhD-t Soros egyetemén.
  • Járóka Lívia fideszes, azaz néppárti képviselő volt az Európai Parlamentben (EP). Ő posztgraduális képzésen vett részt a Közép-európai Egyetem varsói szociológia tanszékén 1999-ig, majd 2000-től egy éven át a Nacionalizmus tanszékén kutatói programban vett részt. 
  • Kumin Ferenc egykori nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár, jelenlegi New York-i főkonzul 2001 és 2004 között a Közép-európai Egyetem politikatudományi PhD-programjában vett részt.
  • Baltay Tímea, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős helyettes államtitkára 2003-ban végzett a CEU-n.
  • Szepesi Balázs 2010-2012 között a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkári titkárságvezetője volt, feladata a Parlamenti és Gazdaságstratégiai államtitkárság stratégiaalkotási, elemzési tevékenységének irányítása volt. Ő 1999-ben diplomázott a CEU politológia szakán, 2007-ben PhD-t szerzett.
  • Grúber Károly psc-nagykövet, a brüsszeli állandó képviselet kül- és biztonságpolitikai hivatalának vezetője 1995-ben szerzett politológus diplomát a Közép-Európai Egyetemen. 
  • Illés Zoltán volt környezetvédelmi államtitkár, a párttal azóta szakító politikus 1997-ben, még fideszesként lett a CEU oktatója, és oktat azóta is ott.
  • Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere jelenlegi is a CEU kuratóriumának tagja.
  • Böszörményi-Nagy Gergely a Nézőpont Intézetnél kezdte kormányközeli pályafutását, aztán 2010 után két évig volt az igazságügyi tárca kommunikációs főosztályvezető-helyettese, azóta a Design Terminált vezeti. Ő 2015-ben csinált MBA diplomát a CEU-n.
Előzmény: Pozitív Visszacsatolás (608)
pasaréti_ Creative Commons License 2017.03.30 -1 4 634

 

 

A CEU elűzésére tett kísérlet kiverte a biztosítékot sokaknál, a Facebookon sorra fejezik ki tiltakozásukat az emberek. Köztük Dragomán György.

 

A Facebookon a szolidaritás kifejezésének új formája terjed.

A Kelet-európai Egyetem mellett kiállók kiírják falukra: #istandwithCEU, ami annyit tesz: én a CEU-val vagyok.

 

Aki ezt a kulcsszót (hashtaget) használja, annak bejegyzését összegyűjti a Facebook, és a nyilvánossági beállítások függvényében más felhasználóknak megmutatja.

 

Dragomán György neves író is így fejezte ki szolidaritását csütörtök reggel, ám ő egy apró felvetéssel is kiegészítette.

 

Én azt mondom, ne álljunk meg félúton. Tiltsuk be az angol nyelvet, úgy ahogy van. Sőt, mindent, ami a rothadó nyugatról jön "

nogradi medve Creative Commons License 2017.03.30 -2 3 633

http://harmadikszempont.blog.hu/2017/03/29/ceuropa_te_vagy_a_soros

 

részlet

 

"

Mi az, ami viszont nem működik? Olvashattunk védőbeszédet is, ez például rendkívül színvonalas. A szerző egy, a Princetonon doktorált CEU-oktató, aki azzal fenyegetőzik, hogy visszamegy Amerikába, ha a CEU-t bezárják, meg hogy ő bárhol kap állást, és különben is, pediglen a CEU legjobbjai a Harvardon PhD-znek. Ha valaki, akkor én ennek nagyon örülök. Csakhogy nem én vagyok a célközönség. Az pedig a magyar néplélek rendkívül rossz ismeretéről tanúskodik, hogy ilyen érvekkel próbáljuk meg a teljesen fanatizált, retrográd, nyugatellenes és antiintellektualista hazai lakosságot bármiről meggyőzni. Igen, egy nyugati vagy amerikai ember jó eséllyel azt mondaná erre: húha, akkor a CEU az egy jó hely, Ön pedig egy kiváló elme, mindent meg kellene tennünk, hogy még sokáig a körünkben legyen. De nem a magyar. Itt a válasz az lesz, hogy akkor húzzál vissza a jenkikhez, akkor miért nem takarodsz, illetve hogy nekünk ne a Harvard meg az MIT mondja meg, mi a tuti, arra itt van nekünk a Debreceni Egyetem, mondjuk. Még ráadásul dicséretes amerikai hagyományokról is beszél, ami, a szerző szerint, a magyar ember számára felfoghatatlan. Mi ez, ha nem szándékos elitista provokálása a jó magyar virtusnak? Természetesen ez nem vezet sehova.

 

Szóval jó lenne, ha végre valaki elmagyarázná, miért is jó a CEU, és ne jöjjön sanghaji meg QS listákkal, ha kérhetem. Az már egy jó irány, hogy ugye a CEU 98 százaléka nemzetközi hallgatókból áll, és az egyetem csak adó formájában évi 1 milliárdot tesz a költségvetésbe. Ha ehhez hozzátesszük a külföldi hallgatók által itt elköltött pénzt, akkor ez az összeg hatványozottan nagyobb. A jó egyetem nem viszi a pénzt, hanem hozza. PÉNZ! Ebből lehet építeni egy csomó tényleg értelmes dolgot, ami nem egyetem meg könyvtár meg ilyenek, hanem pl focipálya, szotyihéj – árokkal az ülések előtt. Vagy egy nagy látványos lovasszínház előadás minden évben. Jelmezes bemutatók sólyomröptetéssel – pulitereléssel. Pacalfesztivál, kocsonyaverseny kacsintó disznószemmel. Ilyen dolgokért cserébe csak elviselhető egy kis egyetemecske valahol a főváros szívében, ahol mindenféle értelmetlen baromságot tanítanak, ráadásul nem is a mi pénzünkön, nem?"

nemezis 2 Creative Commons License 2017.03.30 -4 1 632

:D:D

 

Nem értékeled a fórum besserisserét?

Előzmény: Hesperia 2 (625)
nooormális. ? Creative Commons License 2017.03.30 -2 4 631

Ezután hol fognak tanulni az orbán fiokák ?

 

Hun a nagyanyám? Creative Commons License 2017.03.30 -4 2 630

Bölcs döntés volt.

Előzmény: Vevegyő (620)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2017.03.30 -1 4 629

Senátorasszony:

 

Megmentjük a MANYUP-ot.

 

Van még kérdés?

 

Előzmény: Pozitív Visszacsatolás (628)
Pozitív Visszacsatolás Creative Commons License 2017.03.30 -4 3 628

Soros:

 

pénzt akarok csinálni,

azért vagyok jelen a pénzpiacokon

és ezért én nem lehetek, és

nem is vagyok tekintettel semmilyen szociális következményre."

 

Ezt a saját szájával mondja (2:10-nél, de a video többi része is egy bűnlajtrom)

 

https://www.youtube.com/watch?v=Alyi7PjZljI

 

Van még kérdés?

 

 

Hesperia 2 Creative Commons License 2017.03.30 -4 1 627

Tegye fel a kezét, akinek az nem tetszik, hogy szerintem Soros úr becses vezetéknevét igenis nagy kezdőbetűvel kell írni!!!

 

:D)))

Előzmény: Hesperia 2 (622)
Vevegyő Creative Commons License 2017.03.30 -1 4 626

Na jó, de melyik alá? Van vagy hatvan darab országszerte.

Előzmény: martinaxe7 (624)
Hesperia 2 Creative Commons License 2017.03.30 -4 0 625

Tessék?

:)))

Előzmény: Vevegyő (623)
martinaxe7 Creative Commons License 2017.03.30 -2 3 624

Berakják a KLIK alá

 

'Osztjónapot

Vevegyő Creative Commons License 2017.03.30 -3 4 623

Tündérke, ha nem értesz hozzá, miért szólsz bele?

Előzmény: Hesperia 2 (621)
Hesperia 2 Creative Commons License 2017.03.30 -3 3 622

Pardon, corrige:

...Sorostól....

 

Természetesen csak véletlenül írtam kis kezdőbetűvel.

Előzmény: Hesperia 2 (621)
Hesperia 2 Creative Commons License 2017.03.30 -4 3 621

"Nacionalizmus tanulmányok"

- hát ez azért eléggé magáért beszél, nem? 

 

Egyébként egy ilyen eleve kamuszak-gyanús.

 

Hasonlóan erős a kamugyanu a következőknél:

 

  • Környezettudomány és környezetpolitika (ebből vajon mennyi a természettudomány és mennyi a rizsa?)
  • Közpolitika (külön még a politológia mellé? minek?)
  • Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok (hát persze, az kell, ott képzik a jövő nemzetközi lobbistáit és EU-bürokratáit)
  • Társadalmi nemek tanulmánya (no comment)

 

Továbbá kérdéses, hogy van-e olyan, hogy "Középkortudomány". Ti. miért csak külön a középkor?

Persze, tudom: a Történelemtudomány szak csak az új- és jelenkor történetével foglalkozik. Úgy kellett kikönyörögni annak idején sorostól, hogy legalább a középkorral hadd foglalkozzon egy csoport vagy tanszék. És a végső, meggyőző érv az volt, hogy "hiszen azon keresztül remekül meg lehet ismertetni a különböző kelet-európai országokból származó hallgatókkal, hogy milyen nacionalista kliséken keresztül építenek hamis képet a saját múltjukról az országaik". 

 

Vagyis a tanszék maga is egyfajta "nacionalizmus-tanulmányok" tanszék. 

Előzmény: Vevegyő (591)
Vevegyő Creative Commons License 2017.03.30 -2 4 620

Érdekes...

 

 Oroszországban 2016. decemberében visszavonták az 1994 óta működő Szentpétervári Európai Egyetem (European University at St. Petersburg, EUSP) engedélyét.Az EUSP 2007-től működtethetett doktori képzést is, több mint 94 oktató tanított itt, és főleg a társadalomtudományos képzések domináltak, szociológusokat, antropológusokat, történészeket és közgazdászokat is oktattak az EUSP-n. A hivatalos indoklás szerint az egyetem sorozatosan megsértette az egyetemi oktatásra vonatkozó állami szabályokat, de az is belejátszott, hogy az egyetemet olyan nyugati alapítványok pénzelték, mint Soros György alapítványa, a George Soros Foundation, a John and Catherine MacArthur Foundation, a Ford Alapítvány, a Spencer Foundation, a Carnegie Foundation, és a Foundation ZEIT-Stiftung.

berkut14 Creative Commons License 2017.03.30 -3 5 619

)))

topictársaink jó részének halványlilla fogalma sincs  a CEU-ról. de a tények nem ismerete nem zavarja öket, hogy habzó szájjal magyarkodjanak.

 

Örkény egypercese jut eszembe ..)))  magyarni

 

NÉZZÜNK BIZAKODVA A JÖVŐBE!

Körülbelüli száztíz-száztizenöt év múlva, egy szép nyári napon, soron kívül megkondítják majd az ország összes harangjait. Sokan rá se hederítenek, pedig az a csengés-bongás nagy változások hírnöke lesz!Addigra Visegrádon újjáépül az egykori királyi palota, sosem látott pompával, óriási termek­kel, függőkertekkel. Az avatási ünnepségen - azt jelzi majd a harangkongás - néhány aggas­tyánnak könnybe lábad a szeme. Valóban, az lesz az a perc, az a nagy és régen esedékes perc, amikor véget ér az ezeréves pechszéria.Visegrád akkor már nem ennek a csöpp kis országnak lesz a székhelye, hanem a Dunai Magyar Köztársaságnak, melynek négy vagy öt tenger mossa partjait. „Dunainak” azért fogják hívni a köztársaságot, nehogy összekeverjék egy másikkal, az Alsórajnai Magyar Köztársa­ság­gal. Ez utóbbit akkor se magyarok lakják majd, hanem kopott öltözékű, elnyűtt alsórajnaiak, akik csak kabalából vették föl a magyar nevet.

Le se lehet írni, milyen jó dolog lesz akkor magyarnak lenni!

Elég talán annyit mondani, hogy a magyar” szó - potom száztizenöt év alatt - igévé változik, mely addigra minden élő nyelvbe felszívódik, méghozzá kellemes jelentéstartalommal.„Magyarni” franciául például annyit tesz majd: magamat jól leszopni.

Spanyolul: utcán pénzt találni, érte lehajolni; katalán nyelvjárásban: „Könnyedén hajolgatok, amióta kínzó derék­zsá­bám­ból kigyógyultam.”

És ha valaki Londonban így szól: I am going magyarni (vagyis szó szerint: megyek magyarni), ez azt jelenti: „Ahhoz az isteni nőhöz, akit ott látsz, most oda­megyek, megszólítom, belekarolok, hazaviszem és...” (Itt egy csúnya szó következik.)Más példa: „Én magyarok, te magyarsz, ő magyarik” (mert ikes lesz az ige) hét civilizált nyel­ven (norvégül, görögül, bolgárul, baszk nyelven stb.) azt jelenti majd: „Ropogós kacsasültet eszem (eszel, eszik), idei uborkasalátával, miközben Yehudi Menuhin a »Csak egy kislány«-t húzza a fülembe.”Továbbá: „Anyuka, mehetek magyarni? - Magyarhatsz!” - lettül azt jelenti, hogy egy kisfiú elkéredzkedik moziba, s az édesanyja, némi habozás után, elengedi, pedig a filmet csak tizennyolc éven felüliek látogathatják.

De hagyjuk a külföldet! Itthon is sok mindent másként hívnak majd. Például a „vanília” helyett, mely idegen szó, a „háború” megy át a köztudatba, minthogy régi jelentését amúgy is elvesztette. A visegrádi cukrászdában tehát a fagylaltospult fölött ez lesz kiírva:Eper
Puncs
Háború
Csokoládé

Így fogunk élni. Addig, ezt a pár évet, ki kell bírni.

Előzmény: Vevegyő (598)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.30 -3 3 618

Ne is haragudj, de ennyike tudással nem csoda, hogy két pofára kajálod a fideszes, csekélyértelműeknek, leépülteknek szóló propagandát.

 

Honnan veszed, hogy aki liberális, az az egyenlőség híve? Sőt kifejezetten az ellensége.

 

Honnan veszed, hogy egy vállalkozó (aki már a nyolcvanas években az volt), aki évtizedek óta jónéhány embernek ad munkát, az egyenlőség híve? 

 

Honnan veszed, hogy én az egyenlőség híve vagyok? Hol írtam? Hol utaltam rá?

Előzmény: Törölt nick (572)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!