Keresés

Részletes keresés

Hurkafej Creative Commons License 2013.10.25 0 0 91877

Az alszesz pH-ja mennyi szokott lenni egy olyan párlatnál, ami 7-es körül van végeredményben?

Előzmény: barkócza (91859)
degumentes Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91876

A napfény alatt a cukrot érted, mert azt nem teszek hozzá.

Előzmény: hevezoli64 (91875)
hevezoli64 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91875

"vizet (ioncserélt víz, klór mentes) annyit kell hozzáadni, hogy keverhető legyen, a forrás közben is adagolni kell hozzá vizet de ezt látni fogod"

 

Ebből én sokkal többre következtettem. Az én birs cefrém az 5 liter víztől nem keverhető az elején, csak az élesztő és pektinbontó hatására kb. 2 hét múlva. Az 5-10 liter víz elfogadható mennyiség, ha 3-5 % napfénnyel adod.

Szerintem.

Üdv.

Előzmény: degumentes (91869)
kona.king Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91874

az enyém is hordóból van, de mivel duplafalú, így alul nincs fogantyúja, így elég nehéz megfogni. de valami állványt fogok rá szerkeszteni

Előzmény: deszegregator (91691)
Tucso69 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91873

Várjál, hát málnát fog magozni! Honnan tudnád, hogy hogyan kell azt! :-)

Előzmény: golyós (91870)
Tucso69 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91872

A vízzel minek kell összeérni? Hidd el, csak romlékonyabb lesz.

Előzmény: degumentes (91866)
Tucso69 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91871

Hacsak azért nem? :-)

Előzmény: hevezoli64 (91868)
golyós Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91870

A tárcsa szélét ne tömítsd, mert a cucc zöme ott megy le.

üdv.g.

Előzmény: zozomax (91795)
degumentes Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91869

Nincs túlhígitva egy 120literes hordóhoz, 5-10liter ment hozzá.

Előzmény: hevezoli64 (91867)
hevezoli64 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91868

Gondolom, hogy nagyon sokáig legyen sérülékeny, romlásra hajlamos a cefre.

Előzmény: Tucso69 (91865)
hevezoli64 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91867

Üdv.

Pont a felével értek egyet.

De azért sok sikert, és ne romoljon meg a túlhígított cefréd.

Üdv.

Előzmény: degumentes (91863)
degumentes Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91866

Szerintem jobb, ha akkor kerül bele a víz, főzéskor úgy is hígítani kellene a cefrét és így össze tud érni, arról nembeszélve, hogy a pálinkafőzdés úgy is csapvízzel fogja hígítani. De kinek mi jön be:D én pl nem szeretem az olyan szílvapálinkát, amin kiérződik a mag kesernyés íze.

Előzmény: Tucso69 (91865)
Tucso69 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91865

Erjedéskor miért is kell hozzá víz?

Előzmény: degumentes (91863)
snapszmester Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91864

Továbbra is fentartom a melldöngetős véleményem, miszerint a szimplafaluban előbb vagy utóbb le fog égni. Annál hamarabb minél nagyobb az önbizalmad.

Előzmény: temerini (91861)
degumentes Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91863

Meg kell mosni, illetve a molyhos részttől meg kell tisztítani ha nem akarod hogy kesernyés legyen, fel kell darabolni, ki kell csumázni a férges részeket és amoníliás részeket ki kell vágni csak egészséges gyümölcs kerüljön a cefrébe, le kell darálni minnél finomabra, pektinbontó használata erősen ajánlott plusz fajélesztő és tápsó, vizet (ioncserélt víz, klór mentes) annyit kell hozzáadni, hogy keverhető legyen, a forrás közben is adagolni kell hozzá vizet de ezt látni fogod. A cefrére célszerű közvetlenül egy fóliát rásimítani (plusz hordó teteje), hogy egyáltalán ne érintkezzen oxigénnel, mert a cefrét nem kell szellőztetni, mint ahogy anyósom azt gondolja:D Főzésnél folyamatos keverést igényel!

Előzmény: troger242 (91854)
Tucso69 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91862

Nem! Nincs mi átmenjen, max CO2, de szerintem nem tud sok elnyelődni.

Én nem ittam szifonos vodkát, az szénsavas?

Előzmény: TINTUS (91856)
temerini Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91861

Így van!Szimplafalú űst keverővel,a keverőre mosógépmotor leredukált fordulattal(szíjtárcsák), és nincs leégés se melldöngetés a dupla kukták miatt.Ahol eddig szabad volt főzni ,ott mind így csinálják!

Előzmény: Hurkafej (91850)
Tucso69 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91860

Akkó' felétek nem szarral gurigáznak! :-)

Tehát Bolyhos főzést fogunk kóstolni a télen?

Előzmény: szentöltvíz (91844)
barkócza Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91859

Szerintem nem, de még nem tettem szódabikarbónát alszeszhez (nem kellett még). A pálinkában sem lenne szabad, hogy mellékízt adjon, csak ha túl sokat teszünk bele. Továbbá a keletkezett széndioxidnak is el kell távoznia.

 

Egyébként egy 50%-os víz-alkohol elegynél nem pont pH7-nél van a semleges pH, de most nem tudom, hogy pontosan hol van.

Előzmény: TINTUS (91856)
Joexe Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91858

Én a Birset felét főzöm, felét nyersen tolom bele, szerintem nyugodtan elhiheted hogy egy aroma bomba lesz az a pálesz amit csinálsz !

 

A kedvencem, csak hát ugye nem ad sokat,  s én nem szoktam bele cukrot tenni!

 

A Főzőttnek l elvileg kicsit kompótosabb illata van a pálesznek , a nyers meg inkább gondolom a friss gyümölcsös!

 

Én még nem próbáltam ki a kénsavat, a sima almánál viszont kelleni fog!

 

Digitális ph mérőt használsz?

Előzmény: emGeza (91799)
pálinkagarzon Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91857

kedves Mindenki,

 

korábban már kértem segítséget, és csodálatos módon megoldódott a problémám kb. 20 perc alatt :)

 

Most szintén elakadtam. Alma cefrét mivel és milyen mennyiségben savazzak?

 

Előre is nagyon köszönöm, szép estét, jó pálinkát kívánok

TINTUS Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91856

szia !

Az alszesz lefőzésekor  szódabikarbónával kezelt vétermékbe ízmaradvány jelentkezhet a szódabikarbónától??

Előzmény: barkócza (91847)
norris53 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91855

A szódabikarbóna ilyen formában nem alkalmas a pálinka selymessé tételére ez így igaz - de da az alszeszbe kevered akkor még lehet eredménye (ha ecetes volt a cefre ) !

Az én Szilvapálinkám 7,5 Ph értékű - ! ( vannak megoldások > Pl  hígítást lúgos palackos vízzel teszed Ph 8 !)

 

Előzmény: otifoti (91852)
troger242 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91854

Helló Mindenkinek!

Gondolom már egy párszor le lett itt írva,de sajnos nincs időm most visszaolvasni....

Szeretnék egy pár kérdésemre választ kapni.

A birsalma pálinkról lenne szó.

Lenne 40kg cucc,amit most elö kellene készíteni:

-ki kell az almát "csumázni" , vagy darálható az egész?

-40 kg almához mennyi vizet kell adni? illetve kell valami "adalék" még hozzá?

Köszönöm elöre is a válaszokat.

porgolo Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91853

Szia, kuldtem mailt, palinka ugyben.

Előzmény: szentöltvíz (91849)
otifoti Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91852

Na most!

A szódabikarbónára magam is gondoltam, s tettem egy próbát. Szilva páleszt lakmuszpapirral megmértem, -már amennyire meg lehet mérni-, 3 fölött volt. Szódabikarbónával fölvittem 7-ig. Az íze valami förtelmes lett, az illata is változott. Azért érdekel ez dolog mert valakitől kaptam szilva páleszt és olyan selymes volt mint a forrásvíz. Na annak is megmértem a ph-ját és az semleges volt. A neten is azt olvastam, hogy a semleges vagy az enyhén lúgos pálesz ami a toroknak kedves. Hogy lehet az, hogy valakinek semleges lesz a pálesza?

Előzmény: barkócza (91847)
pedropolis Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91851

Szép estét!

Rég írtam ide, inkább csak olvastam minden este.

Kökényszezon miatt, nekem is szükségem lenne jó áron, kökényre!

Ha esetleg itt, Veszprém vonzáskörzetében lenne úgy 100kg.

Vagy ha valaki tud egy kontaktot, az is jó!

Hurkafej Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91850

Keverővel a szimpla falú is jó szerintem, főleg ha a keverő automatizálva van.

Előzmény: vnorbi81 (91848)
szentöltvíz Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91849

Itt a legtöbben a duplafalút fogják javasolni.

Előzmény: vnorbi81 (91848)
vnorbi81 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91848

Heló mindenkinek én már régóta olvaslak benneteket a cefrézés csínját bínját tőletek tanultan meg. Most viszont eljött az ideje hogy vegyek egy főzőt, szimplafalú keverőset néztem ki víztömítéses fedél és páracső az egész rézből, kivéve a hűtő az átfolyós saválló csöves. Mi a véleményetek erről?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!