Keresés

Részletes keresés

altimus Creative Commons License 2017.03.30 0 3 726

> 2. Bizonyára vannak akiknek hasznos a CEU képzés. Ha a cégnek hasznos finanszírozza, ha nem akkor nem...   Miért baj az, ha valakiinek nem nyújt használható képzést a CEU?

nem baj, miert lenne baj. szerintem senki nem irta azt, hogy baj az, hogy szamodra nem nyujt hasznalhato kepzest a ceu. szamodra se baj, mert tanulhatsz mashol, ahol elered a szamodra hasznos szakokat, vegzettseget. a ceu szamara se baj, majdcsak meglesznek nelkuled is.

Előzmény: AeNau (724)
AeNau Creative Commons License 2017.03.30 -4 1 725

Hohóóó  szerintem ezt beszéld meg a társadalmi nemek konzulenseddel...

nem kicsit voltál rasszista és gyülölködő....

Előzmény: voks02 (722)
AeNau Creative Commons License 2017.03.30 -4 2 724

Nézd szeretnél hadakozni de így nem megy neked.

1. nem mondtam hogy nincs rá szükség. Ezért ne is várj tőlem olyan érveket hogy miért nincs szükség rá. A van igény, akkor szükség van rá. színvonaltól, oktatott tárgyaktól függetlenül. sámánképzésre is van igény

2. Bizonyára vannak akiknek hasznos a CEU képzés. Ha a cégnek hasznos finanszírozza, ha nem akkor nem...   Miért baj az, ha valakiinek nem nyújt használható képzést a CEU?

Előzmény: voks02 (718)
martinaxe7 Creative Commons License 2017.03.30 0 1 723
voks02 Creative Commons License 2017.03.30 0 2 722

Én azt írtam, hogy cégemnek nem érték az ottani képzés, ezért nem is finanszírozza. Erre elkezdtek győzködni hogy milyen jó is az, és még mester képzés is van...

A cégednek nem érték a CEU business iskolájának valamelyik kézpése? Honnan tudod? Egyébként lehet, hogy valami pestkörnyéki varrodában dolgozol takarítóként, ebben az esetben valóban igazad is van. :-)

Előzmény: AeNau (720)
AeNau Creative Commons License 2017.03.30 -3 1 721

Neked megérte. én más jellegűt akartam (nem CEU)  de hát az idő, meg egyéb dolgok miatt letettem róla...

Előzmény: altimus (719)
AeNau Creative Commons License 2017.03.30 -4 1 720

"mi a problemad tulajdonkeppen?"

Nekem?  

Én azt írtam, hogy cégemnek nem érték az ottani képzés, ezért nem is finanszírozza. Erre elkezdtek győzködni hogy milyen jó is az, és még mester képzés is van....

"egy nagy ceg hr osztalyan egyatalan nem baj ha van valakinek gender studies-bol diplomaja."

persze, hogy nem baj. A kovácsműhelyben sem baj ha valamelyik szaki szerez egy ilyen papírt....  más kérdés hogy jobb lesz-e tőle a végtermék, vagy javul-e a munkaerő toborzás, megtartás hatékonysága...

nyilván egy munkáltató értékeli a tanmenetet mielőtt ilyenbe belemegy....

Előzmény: altimus (711)
altimus Creative Commons License 2017.03.30 0 2 719

amugy errol annyit, hogy nekem peldaul van ceu-s mba diplomam. en fizettem a tandijat. a munkahelyemen nem is tudjak, sot mi tobb eszre se vettek ket es fel even at, hogy pentekenkent nem dolgoztam :). meg se emlitettem a diplomat azota se. egyszeruen erdekelt a dolog, volt ra penzem es idom, es nem is bantam meg, mert sok dolgot joval arnyaltabban latok azota amiota a business oldalat is kicsit jobban latom a szakmai oldalnal.

Előzmény: AeNau (710)
voks02 Creative Commons License 2017.03.30 0 4 718

Nem tudjuk, hogy hol, milyen területen dolgozol. A CEU tele van olyan üzleti képzéssel, amelyeket a versenyszférában vezetői pozícióban levő emberek esetében a cégek nagyon is pozitívnak vélnek és támogatnak. Az, hogy van rajta olyan képzés is, ami téged nem érdekel, nem érint, teljesen érdektelen dolog, a fene se érti, most miért ugrándozol ezen a hülyeségen. Egyébként, ha egyetlen olyan területük sincsen, ami téged érintene, az sem jelenti azt, hogy nincs szükség az egyetemre. Az a te magánügyed, nem az övék.

Oké, hogy a CEU-ellenes propagandát akartod hajtogatni, minden jogod megvan rá, legfeljebb az értelmes emberek hülyének néznek, de hát, ugyebár, hülyének lenni is alkotmányos jog, tudjuk régóta. De azért ha nagyon összeszeded magad, talán tudsz normálisabb érveket is felhozni.

Előzmény: AeNau (712)
King_of_Giants Creative Commons License 2017.03.30 0 3 717

Én anno erősáram végzettséggel orvosi műszer szakra jelentkeztem a főiskolán

Csodálkozott is az osztályvezető/egyik ajánló/ mert ha végzek elmegyek a cégtöl. Oszt mégis aláirta a javaslatot

A KISZ , szakszervezet már sima ügy volt

altimus Creative Commons License 2017.03.30 0 1 716

epp most kerdeztem, hogy mi is a problemad tulajdonkeppen? a gender szak a problema?

a munkahelyi erdekervenyesites sem ugy mukodik, hogy elkezded zsarolni a fonokod. ha epp azt akarnad, hogy a gender szakon fizesse a munkahelyed a tanulmanyaidat akkor odamesz a fonokodhoz, elmondod neki, hogy teged ez erdekel, szivesen mennel, es gondoljak meg, hogy tudnak-e ebben tamogatni. zsarolni nem kell, nem illik, es nem celszeru. a fonokod majd atgondolja es vagy igent mond, vagy nemet. igent mondhat akkor is ha ez a cegnek nem hasznos, de ugy iteli meg, hogy te jo munkaero vagy, akit erdemes tamogatni.

pert2 Creative Commons License 2017.03.30 0 3 715

At kell menni egy gendermunkahelyre, vagy sajat penzt kolteni ra. Az en munkahrlyem is csak fizikusi es mernoki phft finanszirozott, aki filozofus akart lenni annak dobbantania kellett, bar kertv szinten o lett a lrgsikerrsebb a doktorok kozott.

Előzmény: AeNau (707)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.30 -1 3 714

Kell a hely a Lomonoszov budapesti szarnyanak.

King_of_Giants Creative Commons License 2017.03.30 0 2 713

Mondjuk cégvezetést/menedzselést tanuljál magán pénzböl

Gondolom a cég azt sem támogatja, mert okosabb leszel a főnöknél

AeNau Creative Commons License 2017.03.30 -4 1 712

Nem tudom. Meglehet...

Ettől még a cégemnek nem lesz érték az itteni végzettség....

Előzmény: voks02 (709)
altimus Creative Commons License 2017.03.30 0 2 711

mi a problemad tulajdonkeppen?

nyilvanvalo, hogy egy munkaltato nem fog olyan tanulmanyt finanszirozni ami szamara nem hoz hasznot. az altalad emlitett szakok a munkaltatok 99%-nak nem kellenek. epp ezert irtam az mba-t, meg a ceu business school-t, mert azt pl. a munkaltatok joresze tudja hasznositani.

de pl. egy nagy ceg hr osztalyan egyatalan nem baj ha van valakinek gender studies-bol diplomaja.

a ceu-n elerheto szakok nyilvan atgondoltak es merlegelte az egyetem, hogy mire van kereslet, illetve, hogy mit tart hasznosnak a sajat szempontjabol.

AeNau Creative Commons License 2017.03.30 -3 1 710

:) hát érdekesen néznének rám ha betoppannék és azt mondanám, 

- Főnök, ha nem fizeti a gender tanulmányaimat kilépek..!!!...

Ilyen antré után nem biztos, hogy a vállalati pszihomókus alkalmasnak találna feladatköröm ellátására....  :))))

Előzmény: altimus (704)
voks02 Creative Commons License 2017.03.30 0 3 709

Elvégre az összes mostani meg korábbi kormányzati mameluk is arra a szakra járt, nem?

altimus Creative Commons License 2017.03.30 0 3 708

> van olyan is akit kirúgtak?

egeszen biztosan van, habar a posztgradualis kepzes ezugyben jelentosen kulonbozik az undergrad kepzestol. aki eljut a posztgrad szintig az bizonyitotta a kepessegeit, motivaciojat, ugyhogy joval kisebb szamban fognak a posztgrad kepzesrol aranyaiban kihullani mint az undergrad kepzesrol.

Előzmény: AeNau (703)
AeNau Creative Commons License 2017.03.30 -3 2 707

Értem, de mit kezdjek azzal, hogy munkáltatóm nem finanszírozza gender, társadalmi nemek meg ilyenek tanulmányaimat mester fokon sem....

Szerinted hozzászólásod meghatja a HR vezetőt?

Előzmény: pert2 (702)
Vajk Creative Commons License 2017.03.30 -2 2 706

Mint mindenhol,gondolom itt is van.

Főleg hogy tandíjas, tehát eléméletben jó az intézménynek, ha szigorúak a viszgán és valaki még egyszer fizeti ugyanazt a szemesztert.

Előzmény: AeNau (703)
Vajk Creative Commons License 2017.03.30 -1 3 705

Nyilván nem véletlenül fizeti orbán az egyik államtitkára ceu-s  tandíját.

Előzmény: AeNau (690)
altimus Creative Commons License 2017.03.30 -1 3 704

> És?? Ha a munkáltatómnak az nem érték akkor nem finanszírozza...

igen, ez nyilvanvalo. persze ha neked ertek, es te ertek vagy a munkaltatodnak akkor akar finanszirozhatja is :).

Előzmény: AeNau (700)
AeNau Creative Commons License 2017.03.30 -4 1 703

".Ha átmentek a viszgán. Akit meghúztak, az nem biztos, hogy szeretni fogja a magyarokat:)"

van olyan is akit kirúgtak?

Előzmény: Vajk (698)
pert2 Creative Commons License 2017.03.30 -2 4 702

A CEU ingyen kepzi a szakrmbeteket, bar 70-80%- ban kulfoldieket, igy utanuk csskva kepzessi koltsegek 20-30%-os adojat fizetik be. A magyar egyetemek meg fejenkent zobb millios allami tamogatassal vegzik el ugyanezt a kepzest. Egyebkent egy tobbtucat orszagbol szarmazo diak doktori kepzeset ellato egyetemtol nem varhato el, hogy tobbszorannyi diaknak alapkepzest is nyujtson. Alapvetoen szakmai felteteleknek kene eleget tenni, milyen a tananyag, es milyenek az oktatok. A kurmanynak meg nem kene beszarnia attol, hogy tobbezer kormanyhu doktori kepzes mellett partucat magyar diak fuggetlenul is kepzodik.

Előzmény: AeNau (690)
King_of_Giants Creative Commons License 2017.03.30 -1 4 701

És nem is kell a rendszernek ahhoz változni, hogy valaki kegyvesztett legyen, aztán selyemzsinór, vagy lófej az ágyba

Elég csak legecizni egy feljebbvalót...

Nem egy "sztori" van az elmúlt hónapok évekböl erre

Előzmény: altimus (695)
AeNau Creative Commons License 2017.03.30 -4 1 700

És?? Ha a munkáltatómnak az nem érték akkor nem finanszírozza...

Előzmény: altimus (696)
voks02 Creative Commons License 2017.03.30 -1 4 699

https://444.hu/2017/03/30/most-akkor-menjek-vissza-az-usa-ba-kerdezi-a-ceu-tanara-aki-a-boston-university-t-hagyta-ott-azert-hogy-itthon-tanithasson

Mert azért a világon mindenki tudja, pár itteni ostobán kívül, hogy a CEU nem Soros egyeteme. Attól, hogy valaki egyszer alapított egy egyetemet a pénzéből, attól még nem ő dönti el napról napra, hogy mi történik. Ez így szokás a világon, bár lehet, hogy honi hazaárulóink képzeletét ez már nem tudja megjárni. Vagyunk még páran, ha most ellenzékben is, akik nem óhajtjuk hazánkat a beloruszok szintjén látni. Most tobzódtok még ideig-óráig, de előbb-utóbb azért visszatér a normalitás ezekre a tájakra is.

Előzmény: rocky reloaded (689)
Vajk Creative Commons License 2017.03.30 -1 4 698

MOndj egyet, aki ott végzett és szembefordult az ország érdekeivel?

Ja, Kovács  kormányszóvívőn kívül.

Ellenben akik itt tanulnak, nyilván jó hírét viszik az oriszágnak.Ha átmentek a viszgán. Akit meghúztak, az nem biztos, hogy szeretni fogja a magyarokat:)

Előzmény: Pozitív Visszacsatolás (657)
King_of_Giants Creative Commons License 2017.03.30 -1 4 697

Igazodási vágy itt minden oldali olvtársban megvan,különben nem lenne ellentétes álláspont

Gender szak áltudomány? A társadalomtudományok körébe tartozik/ahogy olvasom/

Az meg elég sokoldaluan vizsgálja az emberek viszonyát a társadalomhoz annak szerkezetéhez

Bizonyára olvastál nem egy kutatást a nők/férfiak szerepe bizonyos területeken, a nemek előnye hátránya, a család szerepe itt-ott és hogy

Szvsz. ez nem áltudomány

Előzmény: Hesperia 2 (684)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!