A kapcsoló az tényleg "csak" egy kapcsoló. DE az újabb jószágoknál ez a "csak"kapcsoló bele van építve egy komplexebb egységbe, ami COM2000 névre hallgat a PSA csoporton belül, és ez a komplex jószág tulajdonképpen egy mini fedélzeti komputer, milliónyi funkcióval. Ugyanis itt már nem az indexkar kapcsolja az index-izzó áramát, mint régen, hanem az indexkar (meg a duda, meg a világítás, meg a többi) csak egy jelet küld a COM2000 agyának, hogy indexelni, dudálni, ablakot törölni akar a sofőr. És utána a COM2000 küld a CAN-buszon egy üzenetet a megfelelő intelligens relének, aki majd kapcsolja az index, a duda, az akármi áramát.
Ezért is írtam, hogy maga a kapcsolókar javítható (én is megcsináltam már, mások is leírják, hogy megtették), VISZONT az átlagos szervizek a szokásos: "cseréljükki" módszerrel dolgoznak, és nem állnak neki ilyennel piszmogni. De a fentiek miatt a komplett COM2000 ára igen húzós is lehet (pl. az én elég fullos 307-embe a gyári ár 240e Ft lenne, utángyártottba meg nem létezik annyira fullos, ami nekem kell. És marhára örülök, hogy az asszony 206ja nem problémázik ezzel.)
Értem én, hogy sok extra funkció is az indexkarról mehet, de itt nem extra van beépítve, hanem elvileg egy ugyanolyan kapcsoló, ami benne volt eddig is. A programozást azért nem értem, mert a kapcsoló csak egy kontakt, és slussz. Nem igazán hiszem el, hogy a kapcsolóban van valami, amit fel kell programozni... A fedélzeti egyáltalán honnan veszi észre, hogy kicseréltem a kapcsolót a végén? (ami tudtommal csak egy sima érintkezős téma, de javítsatok ki, ha rosszul gondolom) Szóval valaki esetleg közelebbi infót erről?
Ha érdekel, elküldöm az ide vonatkozó oldalakat a szerelési könyvből. Sajnos HDI motorok nincsenek benne, de pl. a szívódízeleknél 83 foknál kell nyitni a termosztátnak. Ezekez az adatokat megtaláljátok, ha alkatrészkereskedőknél rákerestek a termosztátokra mert jelölik a nyitási értékeket. A hűtőventillátor kapcsolási hőmérséklete pl. 97°C. Csodák csodája a gyári termosztát a márkakereskedőknél 3300 FT.
Valami nem gömbölyű...Ha 80 foknál kezd melegedni akkor akkor nyít a termosztátod,viszont a cirkulálással visszaesik 75 re...Egyszerű..Szétment a termosztát,hamar nyít,és miután kinyitott nem tud visszamelegedni.De a 90fok üzemi akkor is sok.....szerintem.peugeotnál.Audim is 90 fok volt mindig ,ez is igaz.Szerintem letakarás vagy egy kisebb érzékenységű termosztát,ami hamarabb nyit...
Teszteltem délután. Álló helyzetben járatva, a termosztát után a vízcső 80 foknál kezd melegedni és mikor átforrósodott, a vízhőfok azonnal visszaesik 75 alá. Ez nem annyira frankó. 89 foknál kell nyitnia és a teljes nyitási átmérőt 95 foknál éri el. Évekig így is volt. Normál körülmények között 90°C +- egy picinél állt a mutató. Egyébként városban jobban melegszik a motor, mivel nem igazán van menetszél.
De mondom hogy még 12600-at ír! Tehát elvileg 20e km ezelőtt el lett végezve ez a művelet még az előző tulajnál. Nem?
Nem lehet hogy hibakód jelent meg, csak az enyém még 2000-res, így az óra mellett nem ír ki ilyesmit, mert ott csak egy óra van. Bár akkor ha jól tudom, stop-ot írna ki a műszerfalra.
javítható az, még a 307esé is, csak nem márkaszervizben, hanem autóelektronikai műszerésznél. A 307 népítéletek közt van olyan tulaj (vezetés okatató!), aki le is írta, hogy miután 2x kicserélte a szerviz gariban a kapcsolót, harmadjára inkább a Bosch szervizbe vitte, és ott 8000 forintért megcsinálták véglegesen.
Azért világít, mert már rég meg kellett volna látogatni a szervízt (hivatalos). Magyarán olajcserére figyelmeztet. Ezt úgy tudod alaphelyzetbe állítani (újra indul 30.000-ről), hogy gyújtás nélkül benyomod a kilóméter óránál a jobb oldali pöcköt, mintha váltani akarnál az össz kilóméterről a napira, de nyomva tartod és ráadod a gyújtást. Ekkor visszaszámlálásba kezd 10-től. Még mindig nyomod és ha végzett a számlálással, akkor visszaáll 30.000-re. Sok sikert hozzá!
évjáratfüggő is a dolog. Cimborám 2000-es 1.4 benzinese annó ugyanezt csinálta, ott még tök egyszerűen ki lehetett szedni az indexkart, és némi reszeléssel meg tudtam neki csinálni. De a későbbiek már COM2000-esek, és mindenféle plusz funkció (pl. automata ablaktörlő, fedkomp kommunikációs egysége, ESP akinek van) a kormánykapcsolóban van, illetve a kormánykapcsoló speciális tudása kell hozzá. Ezt is lehet javítani, hiszen a hiba mechanikus, nem elektronikai, de kicsit macerásabb a szétszedése, és a szervizek ezért akarják inkább cserélni, ami viszont a fentiek miatt igen drága is lehet.
Szerintem házilag nem orvosolható. Nekem már cserélték a 307-esben és a 206-osban is. Az index és az ablaktörlő karja egy egységen van, csak egyben tudják cserélni. Valszeg ezér ilyen drága. A 307-nél volt valamilyen kódolás viszont a 206-nál (szintén1.1) nem kellett.
Nekem már csak 3400km van a köv. szerv-ig de nem marad "kint" a kulcs a műszerfalon. Emlékeim szerint csak akkor van ott, ha már 1000km alatt van a szám.
Más. Tudja valaki, hogy a 90 ezres szerv-nél mit cserélnek?
Srácok, a karbantartás jelzőm indításnál 12600-at mutat, viszont miután eltűnik, a kulcs ott marad a kijelzőn a km óra mellett. Ez természetes jelenség, ha már csak ennyi van hátra, vagy lehet valami hiba a kocsiban?
Üdv mindenkinek! Egyik kollégám 206-osa azt csinálja, hogy az indexkar a bekanyarodás után, amikor viszi vissza a kormány, átbillen a másik állásba. Talán valami rugó adta meg magát benne? Ez házilag orvosolható, vagy cserés a teljes indexkapcsolója? Az a fura, hogy a szakszervíz 70e körül akarja cserélni neki ezt a kapcsolót. Ez egy sima 1.1-es nem is extrás autó. Tényleg ilyen árak vannak, mert eléggé lehúzásszag van szerintem? Amikor kérdezte, miért ennyi egy ilyen egyszerű dolog, azt a választ kapta, hogy hozzá kell kódolni az autóhoz... Mi a fene ez az egész? Mit kell egy nyomorult kapcsolón kódolni??? Köszi a segítséget előre is!
Biztos hogy jó biznisz, csak nem nekünk végfelhasználóknak. :)
Amúgy a gyári új híd 2kiló körül/felett van, a felújítás márkaszervizbe durván egy 100as, nekem maszek(ok)nál min. 70et mondtak, de ott is hozzátették hogy "lehet picit több lesz".
Lehet még kapni külön is hidat, neten hirdetik aszem 40-45-ért, de azt hozni-vinni kell, meg be is kell szereltetni, tehát a végén sztem az is maszek körüli áron lenne.
azért kérdezem mert én valami olyasmit is hallottam ,hogy kell esztergálni vagy maratni rajta valamit.... :-S
Mert ha ez nem így van akkor nem félek a dologtól mi itthon megcsinálnánk:-)
Igaz még nekem tökéletes... csak kicsit elrettentő ez a 100eFt feletti összeg amit kérnek érte.
Kicsit lehúzás szaga van a dolognak... Úgy gondolják ,h le lehet húzni azokat akik nem értenek hozzá és nem rendelkeznek megfelelő technikai háttérel.
Úgy kb 3 hónapja beszéltem egy peugeot bontóssal személyesen
és mikor feljött a hátsó futómű akkor vigyorogva azt mondta hogy nagy biznisz és hogy ő is mindig újít 1-2-t. egyébként ő 80eFt ot mondott. Hogy annyiért adja afelújítottat.
Sziasztok a hátsó híd témára én találtam egy szervízt ami szekszárdon van és a teljes hátsó híd csere csapággyal meg lengőkarokkal max 130.000ft-ba jönne ki 2 év garival de ez a plafon ennél csak olcsóbb lehet én jövő héten megy oda csináltatni. Ha kell valakinek a tel.szám akkor jelezzen üdv Peti
Jah, és egyáltalán nem lepődtek meg mikor mondtam a hibajelenséget, sőt ha jól emlékszem pont volt is bent a pezsgőszínű kisoroszlán, ugyanezzel a hibával :(
Mondjuk az '06-os autó volt, de 100e km körül volt benne.
Az én autómnak is ilyen baja volt, mielőtt megvettem megcsináltatták, de ha jól emlékszem, akkor kicserélték a teljes futóművet. Elméletileg a kocsiban megvan a számla, majd megnézem. De nekik is azt mondták a szervizben, hogy ez a hátsó futómű betegség tipikus 206 probléma... :-( Ha előjön meg kell csináltatni! Szerencsére nekem most egy darabig nem lesz vele gondom! (kopp-kopp-kopp) :-D
Ellenben itt azt írtátok, hogy simán fel is lehet újítani, akkor az előző tulajt jól lehúzták egy komplett cserével... :-|
Elméletben megelőzni nem lehet, mert bejut a dzsuva a csapágyhoz, ha ezt most elkezded zsírozni meg tisztogatni, csak rosszabb lesz, mert a zsír csak jobban összeszedi a port, szemetet, legalábbis nekem ezt mondták.
Azért egy nagyobb keréknek nagyobb a súlya. ismerősök méregették már és hát... ha rossz a hátsó futóművet atttól még szét meg össze tudod rakni. csak ha esetleg leütöd a hídról a lengőkart akkor ha porrá van törve a tügörgős csapágy akkor bajban leszel. mindenesetre ne sajnáld majd a rozsdaoldót és törekedj rá, hogy a lengőkar a helyén maradjon.
Ugyan automata klíma, meg 307, de talán van benne használható rész: <a href="http://www.forum307.com/viewtopic.php?p=85161#85161" target="_blank">Színcsere klímakonzolban</a>
ez meg a KMóráról beszél, szintén 307, de hasznos lehet, hogy pl. a mutatókat egy megadott pozícióba kell álllítani, mielőtt lehúzod, meg hasonlók: Színcsere klímakonzolban
Ha gond a francia, akkor a Babelfish.yahoo.com lehet a te barátod, lefordítja az egész oldalt angolra, egész tűrhetően.
Mondtam neked, hogy az újjabbaknál SMT ledekkel van megoldva a műszerfal. ha nem tudsz rohadt jól forrasztani inkább hagyd úgy. a mutatók egyébként préselve szoktak lenni, de le lehet őket húzni két csavarhúzóval viszont nagyon vékony a tengely és a számlap is könnyen karcolódik. Holnapra megkeresem azért azt a francia cikket, ami erről szólt és lefordítom neked... Ok?
Én is gondolkodtam h megváltoztatom a belső világítást! Engem lebeszéltek róla , h otthon csináljam. http://benett.uw.hu/ ezen az oldalon akár plazmaszámlapot is készítenek neked, s megcsinálják a műszerfalvilágítást is. Mindenki őket ajánlja. Ha nekikezdesz olyan 10-15be jön ki mire mindent megveszel. Érdeklődj utána mennyiért vállalnák el amit szeretnél! A szakértelem többet ér mint a lelkesedés... Sztem! Szép napot
Én először a kerékdőlés miatt gondoltam hogy rossz, aztán szinte rá egy napra kezdett kattogni-pattogni, akkor már tudtam hogy gáz lesz, de az autó stabilitásán nem lehetett észrevenni, legalábbis az elején, (aztán picit fura volt, de lehet hogy inkább a placebohatás érvényesült) utána Pug-éknál megcsinálták, érdekes, mert a kerékdőlés nem változott, a pattogás viszont megszűnt, ennyi.
Lehet hogy mizéria a futómű de gondolj bele,mindegy mekkora afelni ha az átmérőt nem változtatod meg...ez nem számit,de a szélesség igen.Egy 16 os felnire már a 205 gumi illő,és ugye a 175 gyárhoz képest az nem kevés változás..Na ott a féltengelyre és a futómű alkatrészekre nem kevés változás jön léte.Ez olyan hogy pl az audisoknál amikor még volt sorban szedték le a 18 kerekeket mert kinyrta az egész futóművet a kocsinak,pedig gyári 16 al jött ki.....
Sziasztok! Segítsetek,elakadtam!Kékíteni szeretném a műszerfalas dolgokat,mint már írtam korábban! Ma este szét is kaptam a cuccokat,de elakadtam!2008-as a kocsim,manuális klimás,és fogalmam sincs,hogy néhol hogyan férhetek hozzá az izzókhoz,egyedül az óránál!A km óra hátulját nem tudom levenni a mutatók miatt!Leszabad a mutatókat venni?Mert így nem férek hozzá az égőkhöz!A klimás résznél sem tudom kivenni az izzókat,és a tekerők levannak narancs színnel fóliázva,azok tuti nem cserélhetők!Léci segítsetek,mert itt van szétkapva a kocsi belseje! Előre is köszönök minden segítséget!Linkeltem képeket is,remélem jól!
Vagy ha most jó és megbontjuk tavasszal hogy lejebb ültessem egy kicsit majd akkor nem tudom összerakni mert tropa? :-D
Félek tőle mert sok rosszat hallottam már róla...
Mondjuk ugyanez van az index kapcsolónál is. De szerencsére az enyémnek nincs baja. lehet azért mert én nem tartom vissza ha tekerem a kormányt. Ha kikapcsol magától akkor inkább hagyom és visszakapcsolom. Mert egy párszor tartottam már vissza és akkor hallatszódik hogy olyan nagyot reccsen. De pl az astránkba ott visszalehet tartani és annak semmi baja
Sztem azért van jelentősége, gondolj bele: nagyobb kerék/peresebb gumi= nagyobb ütések :(
Nekem nem bírt ki 60ezret a 17es kerék alatt a hátsó híd, igaz csak pesten volt használva az autó......
Elindulás után a motortér felől ilyen fura hang hallatszik, (nem most kezdte:) ) maga a hang olyan mintha menne a ventilátor (persze nem az megy) aztán kb. 1perc után abbahagyja, és az alapjárat is lejjebb megy, mi adja ki ezt a hangot?
én nem értem ezt a futómű mizériát hogy bírja e vagy sem a nagyobb kereket.
Én véleményem:
szerintem semmivel sem másabb a nagyobb felni mint a gyárilag kiírt 14" es
Nekem mind a kettő van ráadásul a nagyobb felni 45 gumival egy szikrát nem nagyobb mint a 14" os 65 gumival ha defektem volt és a 16os felni volt rajta simán tettem be a 14" es pótkereket.
Így 16os a futóművet sem feszíti jobban mint a gyári kerék.
Az tény hogy jobban kell vigyázni és nekem is kellett hengereztetni :-)
De az én hibáimból adódóan! Lámpánál való gyorsulás stb és mindig bevettem egy két úthibát 60-70el :-S és ez is csak pesten fordult velem elő.
mióta vidéken vagyok nincs ilyennel problémám. Itt is vannak úthibák sőtt!!! Még durvábbak mint pesten. Csak itt nem hajtanak hátulról a b*zik és nem kell attól parázni hogy ha belelépsz egy kátyú miatt a fékbe akkor a k*csög belédrongyol a céges tranzittal.
Tényleg semmi bajom a Pirellivel, de azért ezt nem nevezném minőségnek. Nem vagyok egy versenyző típus, és nem is padkáztam vagy fogtam nagyobb kátyút. Viszont az biztos, hogy az előző autómon levő Good Year gumikkal több mint 120000km mentem és még csak hasonló problémám sem volt, csak annyi, hogy elhasználódott. Egy biztos: többé Pirelli abroncs nem lesz az autómon.
Akkor neked is az van mint nekem. szarakszik az akksi (igaz az enyém már 7 éves lesz, de még mindig azzal megy a gép)! Gondolom ilyet csinál: Bimmmm! Cseréljél aksit!
Mostanában a minuszokban első indítózáskor kulcselfordításkor ad a kocsi egy hangos hangjelzést mintha hiba lenne, de nem ír ki semmit, viszont pöccre indul... kicsit jár a motor ha utána leállítom és újra indítom már semmi bimbammozás...
Igen,sajna ezeket a hátrányokat is ismerem....Nekem a Barum bravuris vált be,mert egészen erős oldalfala van.Még volt Pneumann ,Pirelli P6000,de nincs jó tapasztalatom róluk.Ami a legjobb volt az a yokohama a539 ha jól emlékszem.....
igen igen.Volt már ilyen élményem.....Asszony 1.0 yarisára 15dobtunk fel 195/50 gumikkal.....Agyon dögös volt,de a kátyuknál észnél kellett lenni.A Peremes gumit gondoltam egyébként.A gyári 175/65 r14,szóval az azonos a 15 ben a 195/45 lenne,de ritka méret,ezért /50
igazából elbirja a 15-öst is csak peres gumma kell rá és számolni kell vele, hogyha belemész egy kátyúba kicsipi a gumit és a felnit is gajra teszi de 15-össel szebb a gép
Helló.Köszi.Igazából valóban a 14 -nél kéne maradnom,józan ész szerint mivel a nyári gumikban csak 8000km van,de 15 öst szeretnék venni,19550 gumikkal,és akkor eladom a 4 majndem új gumit.
az enyémet már mostam le nyáron brigéciollal lekentem majd leverettem a riasztóm ázott be ijen idöben nem ajánlanám a motormosást várj legalább tavaszig
még egy az enyém dizel benzinesnél több a lehetöség a beázásra
szembeálsz a gyönyörűséggel a motorházat felnyitva a bal lengéscsillapitónál benyulsz nincs semmivel rögzitve csak meg kell emelni. az utastérnél is van egy szűrö de azt én sem vettem még ki.
Sziasztok,BUÉK mindenkinek!Érdekelne a véleményetek,tapasztalatok..Szeretnék venni 1.4 hdi re alukerekeket.A kérdésem h mekkora méretet bír el???A peugeotnál azt mondták,nehgy megpróbáljak 15 öst rátenni....Gyárilag 14.Meglepődtem,hiszen nyilván minnél nagyobb a felni átmérő,annál jobban peremes gummázunk.4X108 kell rá és az ET???18?Igazából az OZ Racing (sokküllős tetszik)agy hasonlóak jönnek be,de ha valaki tud jó kerekeket,vevő lehetek rá.....
B.Ú.É.K mindenkinek!!! nekem hátsó híd gondom van. Egyszerűen pattog az autó, semmi rugózása nincs. Szeretnék egy kis segítséget kérni vagy egy olcsó de jó szakit aki meg tudja csinálni. köszi Peti.,
Mikor november végén átvettem a kocsim akkor nekem kívűl belül lemosták! a motorteret is! Átadás előtt 1 órával mentünk! Akkor vitték a kocsit mosni! Mikor kész lett egyből megkaptam! Semmi baj nem volt vele! Azóta sincs semmi baja
Sziasztok!!! Azt szeretném megtudni hogy valaki mosta e már a 206 os motorját mosóba?Mert az enyém elég ganés mert alulról veri be a ganét.Nem nagyon merem megmosni nehogy valami beázzon. Valaki mosta már???Valami tapasztalat???Másik kérdésem hogy használt e már valaki motoröblítő STP adalékot?Valami tapasztalat?????
Ha az 56 literhez nem járult kirívó fogyasztás, akkor nincs problem.Például nekem nincs benzinszűrőm (1.4 8V) és úgy néz ki mint a B rajz. Előfordulhat, hogy térfogatban is változtattak menet közben.
nekem a kuplung nyikkan/csippan ha kicsit gyorsabban engedem fel+ha járó motornál ha nincs benyomva a kuplung akkor csörög valami... lehet, h cserélnem kell majd vmit benne? 152 000van benne, 1,9 dízel
Én mikor tanultam vezetni akkor az oktatóm tankolt 52 litert egy 1,6 Hdi-be... Én meg pislogtam hogy lehet ez. mire mondta ő addig tankol míg nem látja... Tehát a csőbe is tankol.
Egy kérdés! Mikor beindítom a kocsit visító hangot hallok az ékszíj felől! Hosszabb használat után sem szűnik a hang. Mivel tudom megszüntetni??? Mikor megkaptam a kocsit kívűl belül kipucolták...
Bárhol olvastam, mindenhol kb. 50 litert adtak meg. Hol olvastad , hogy 55l? Én még sohasem tankoltam 50 felett bele pedig már volt párszor úgy, hogy meg sem mozdult a mutatóm. Igaz az enyém benzines, de a tanknak ugyanakkorának kell lennie.
Ennyit HIVATALOSAN nem tudnak csalni az órák. De mi működik mi kis országunkban hivatalosan?? Egyébként minden autó tankjának van egy tágulási része is. A VW konszernű autóknál ebbe is lehet tölteni üzemanyagot. Ezzel arra akartam kilyukadni, hogy lehet, hogy te is tudsz ebbe tankolni.
na én is rendszerint többet tankolok 50lityinél, 55ment már bele enyémbe is.igaz én jól kiautózom a cuccot szinte mindig. lehet, h ennyire csalnak a kutak órái?
Nekem nagyon bevált, és meg szoktam már! Tényleg, minden reklám nélkül ajánlom! Most csak egy garnitúra sárvédőív-szélesítésem van fent ha arra gondolsz! Van még néhány apróságom, de azokat nem hirdetem.
Én folyamatosan ezt tapasztalom. De semmi probléma nincs vele. Igaz lassan melegedik de addig se hajtom.:) Bár a párom már mondta, hogy ez nem normális 40 fokban se volt, 80 foknál melegebb a víz. Ha tudtok valami megoldást.....
Kigyullad a mutatónál egy sárga lámpa, plussz kiír a fedélzeti valamit, de nem tudom pontosan mit, mert általában nem várom meg. Aztán később mégegyszer figyelmeztet a fed. , hogy már csak 3 lityó van a tankban. Nekem 5 éve van meg, azóta talán 2-szer kellett jeleznie.
A régi modellek műszerfala (egygombos távirányítós kulcs) izzós, itt elvileg elég csak azt cserélni. az újjaké (kétgombos kulcs) SMT led-es itt forrasztani kell. Szétszerellsben tudok segíteni. de nagyon pormentes helyen kell csinálni, hoyg nehog egy szösz menjen a búrába, mert az csúnya...
Hihetetlenül szivatós a -10 fokban műhely nélkül igen ki kellett venni a kormányrudat. aztán meg benyúlva elforgatni és kihúzni a ventilátort. a legjobb az egészben, hogy csak egy kézzel fér be az ember leginkább és elég szilárdan ül az egység.... Je és visszaraktam ki szedtem egy kevés szöszt fültisztitóval, de attól még ugyanúgy kotyog. viszont préselve és szegecselve van a motor. szóval kuka....
Nem igen kéne jeleznie. Nekem kb. 5-6 liternél (első-második vonal közt) jelez először, és ki is írja, aztán mégegyszer figyelmeztet amikor már csak 3 liter van benne.
Köszönöm szépen. Csak a hideg beköszöntése óta van ez a probléma, szóval kb. egy hete. Megaztán pont most vizsgálták át, és állítólag az önindító rendben,
másrészt szeretném megtudni,hogy a 2.0-es hdi-nél normális dolog-e az ha az üzemanyagszintjelző lámpa alúról a harmadik jelnél kigyullad pedig legalább még 20 lityi van a tankban
Nos,gázt semmiképpen nem szabad inditózáskor.Az aksid és az öninditód kimélése miatt max 5-6 mp inditozz,utána várj 1 percet-Lehetséges az olajdermedés,de lehet hogy szorul az öninditód
Kérdeznék: ebben a téli hidegben hogy kellene elindulnom az autómmal (2000-es évjárat, bézik 1,1-es motor)... kicsit közelebbről: mikor reggelente gyújtást adok, olyan hangot ad az önindító, mintha irtózat nehezen forgatná meg a motort. Bedermed az olaj? De tulajdonképp pöccre beindul. Csak nem szeretném ha egyik reggel ott állnék fél hétkor a parkolóban és nem indulna be.
Azt se nagyon tudom hogy mennyi ideig szabadna az önindítót erőltetnem, ha nem indul. Meg nyomjam-e közben a gázt???
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni! Én is (mint már más is),kék szinű műszerfal,óra,klima stb belső világítás szeretnék a narancs helyett! Hogyan tudnám ezt megoldani??Olvastam,hogy kék szinű matricát(szalagot) is kell cserélni!Ezt honnan lehet beszerezni? Gondolom izzókat is kell??Ja és persze a szétszerelésben is elkelne a segítség! Előre is köszönöm!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy nincs-e valaki itt olyan, akinek cserélni kellett a COM2000-et (kormánykapcsoló) és a régi, ami rossz volt megvan? Mert nekem el van szakadva a hátsó ablaktörlő és fed. computer szalagkábele a jobb oldali kar belsejében, és ha találnék egy másik rosszat a kettőből szeretnék egyet csinálni. Azt nem vágom, hogy a Delphi és a Valeo itt különböző lehet-e. Na mindegy, ha van vkinek ne tartsa magában, aztán megpróbálunk megegyezni...
Ma beletettem vagy 70km-t (Budapest, Érd) és eddig nagyon tetszik. Az automata váltó megkönnyebbülés a pesti dugókban! Normál módban kellemes, utazós, sport módban azért lehet pörgetni... ;-)
Betettem a JBL hangszórókat a gyári helyre, hétvégén jön a fejegység is a subcsővel... :-D Leszedtük a kárpitot, vettem klassz kis ajtónyitó gombocskát, de a gyári nem akart lejönni! Van valami trükk? Nem nagyon mertem feszegetni!
Másik kérdés a könyöklővel kapcsolatos: van olyan nem gyári, ami jól tart, kényelmes? Van tapasztalatotok ilyenekkel? Vagy maradjon a gyári?
Igaz, hogy kell csavar, de lehet hogy azt is gyártatnod kell! Szerintem nézz körül a használtautó.hu-n, ott mindig szokott lenni 206-ra felni. Ilyen "egyszerü" felninél szerintem nem gazdaságos a pogi gyártatása, főleg nem aluból!
köszi a rajz sokat segitett. azért kérdeztem mert lenne 4 db bx felni és 206-osra raknám fel és ha 9mm-es pogit csináltatok az elejére akkor jók lesznek
Egy kis elektromotor ment szét amit Budapest 13 ker Alig utcában Haudek úr 15.000ft/ db ért megcsinál 1 óra alatt. Én is kicseréltem mind a 2 őt. web lap http://www.automuszer.eu/. Sajnos ez típushiba.!!! nehogy Peugeot szervízbe menj 120.000ft ért ajánlották a javítást és a műszerész szerint kicserélték volna a műszercsoportot...s nem is az a baja.
Kiszedtem már. csak az lenne a kérdés, hoyg a mókuskerék lejön-e valami furmáynos módszerrel, mert így nem tudom bezsírozni. Sajnos csapágyasnak tünik.
Vízpumpa cserére érett autóra emlékeztett,ha így van akkor megejtheted 1uttal a vezérlés cseréjét iss,de lehet csak a szijat kell spanolni 1 kicsit....
Tud valaki segíteni?Van egy 206-os autónk és elromlott először a kilométeróra majd a fordulatszámmérő is.Gondolom valami típushiba lehet mert az öcsém autója is így járt.Kérdésem ,hogy lehet ezt házilag orvosolni vagy ha nem kihez érdemes vinni.Egyébként mi lehet a baja valami jeladó vagy maga az óra?
Peugeot 206 2000 1.6 110 lovas autóm van. Probléma volt a szervót hajtó ékszijjal. Lecseréltük minden ok. Kb 110 km/h nál visító hang hallatszik folyamatosan, aztán meg megszakítva...nemtudom honnan jöhet, de nem mindig csinálja. 95.000km ben van az autó még nem volt vezérműszíj sem, vízpompa sem cserélve. Tud-e valaki valami ötletet mi lehet.Előre is köszönöm.
Elmondása szerint a nagyszervizen minden kopó alkatrészt cseréltek (ékszíjak, vezérműszíj, vizpumpa, szűrők, olajok, stb.) A hátsó futómű beteg volt (álítólag ez 206-os betegség), ezt is kompletten cserélték!
Nagyon egyben van az autó, többször ültem benne, akkor tetszett meg és most az új autót kapott, emiatt adja el!
Köszi a tanácsokat! Ma megyek megbeszélni a dolgokat, ha minden jól megy, akkor holnap elhozom az autót!
Ja, téli gumit is kell vennem rá, tudtok jó áron lemezfelnit?
A segítségeteket szeretném kérni! Valszeg megveszek egy 206 XT-t (automata váltósat) és érdekelne a tapasztotok, hogy mit nézzek meg az autón!? Eddig nem nagyon volt kapcsolatom franszia autóhoz, de a kis Pözsó már régóta tetszett.
Ő lenne az (én a tulajtól veszem meg, nagyon jó barátom):
Lenne egy pár kérdésem! Az első h a gyári RD3 autórádió kormányvezérlőjét tudom más cd-s lejátszóval használni, vagy ha magnót cserélek akkor a vezérlő is kuka? A másik az, h normális h a vizem nem 80 hanem 85-90fok között ingadozik? Előre is köszönöm a válaszokat!
sajnos alulméretezett a hűtőrendszer és sokat forog a venti. akkor is amikor más típus még be sem kapcsol. azért megy ..... idő előtt. volt régebben ilyen autóm meg lesz is még mert amúgy nagyon jó kis autó. de hát ez hibája,többnyire. tartalékban volt nekem új de már elvitték. próbálj meg újat valami nagy kedvezménnyel,
a ventillátor siklócspágyas, össze van préselve a ház. nehéz szétszedni. fújj be neki a tengelynél kenőspayt-egy ideig jó lesz. de sana csere lesz belőle majd valamikor. az új ára kb 30 eft ha jól emlékszem a márkaszervizben.
A hűtőventilátor motorja(csapágya?) nagyon csúnya hangot ad! Most már eljutott olyan szintre, hogy 100Km/h felett ahogy a menetszél megforgatja, már akkor is szól!
Járt már valaki igy? Javitható vagy csere? Ha csere akkor csak gyári létezik? (utángyártottat nem találtam)
a mi problémánk talán elég egyedi :) kb másfél éves a 206sw-nk, az égadta világon semmi gond nincs vele, csak annyi, hogy valami hihetetlen kényelmetlen az ülés, a vezető és az anyós is. ez főleg a 207 után tűnt fel, abban sokkal jobb, edig az se egy óriás luxusautó. kérdéseim a következők lennének:
- valaki cserélte-e már az üléseket 206-ban? ha igen, mennyire bonyolult beszerezni, vagy szerelni? - tudtok-e ajánlani valami kényelmesebb fajta ülést, lehetőleg nem recaro-t, arra nincs pénzem :) esetleg bele lehet-e heftölni valamilyen tipusidegen ülést?
De a szegény ember is úgy vitte a trabantot műszakira, hogy csak a vizsga idejéig volt benne katalizátor. Utána meg már vették is ki. Ha valaki nem akarja, vagy nem tudja megfizetni, annak úgysem lesz.
Ma olvastam egy cikket, miszerint Németországben és a Benelux-államokban megkezdődött a koromrészecske-szűrők (95%-os hatásfokú) forgalmazása első körben nehéz járművekhez (buszok, munkagépek, stb.). A szűrőket a Pirelli fejlesztette ki. A teljes cikk itt elolvasható:
Azért én megértelek. Mert én sem veszem ki a katalizátort. Meg amugy is utálok mindent szinte ami amerikai, pont emiatt a stílus miatt, ami autóban képviselnek.
Csak épp én magam is ezt látom, amit az elöbb leírtam és azért aggasztó.
Na pont erről beszéltem, máris hülyének vagyok nézve. :S (Ettől még nem fogok megváltozni. Mint ahogy az sem érdekel, hogy van pl. "pár" milliárd ember, aki megsértődik, ha ebéd közben nem böfögök olyan hangosan, hogy a szomszéd házban is hallják. Én, magam, nem fogok a "kedvükre tenni")
Teljesen feleslegesen erőlködsz mert (és itt nem akarok senkit megbántani), Európában rengetegen még a katalizátor is kiszedik és hiába a dupla lambdaszonda, a kinlódás az elektromos gázpedállal stb. Károsanyagkibocsátásban megint egy öreg lada szintjén vagyunk. a legrosszabb a francia módi: 2.0 HDi sportkipufogóval Decata 2.0 HDi Persze ez megy máshol is nem csak ott!
A márkaszerviz széttárná a karját, mert ez (ahogy előbb is írtam) eléggé bonyolult dolog, nem csak annyi, mint egy katalizátor. És mivel gyárilag nincs FAP az 1.4HDihez, ezért ők se fognak nekiállni barkácsolni egyet (ráadásul a magyarországi márkaszervizek 99%-a csak a "cseréljük ki, hátha megjavul" javítási módot ismeri, és ilyen cseredarabjuk nincs.)
Én tudom, hogy az usa mennyi kőolajat használ el. Azt is tudom, hogy nem írta alá a Kiotói Egyezményt. De attól én még akarhatom másként, mint ők... Nekem nem az ő értékrendjük a példa. De ettől függetlenül nekik is van egy (vagy mondjuk úgy: egyetlen) államuk, ahol próbálnak tenni valamit a környezet védelmében. Még ha nem is tökéletesek, de legalább próbálkoznak. Nálunk a próbálkozás is hiányzik, és aki mégis szeretne tenni valamit, azt -fogalmazzunk gyengéden- hülyének nézik.
A mostani 1.4 Hdi-be meg nincs benne a FAP. Szerinted mennyi pénzbe kerülne, ha odaállítanék a márkaszervízhez, hogy szeretnék bele? A másik meg az, hogy nézd meg, hogy mennyi kőolajat használ el USA. (A világtermelés 25%-a) Ebből azért látszik, hogy ők mennyi kormot nyomnak ki a levegőbe.
Mert akkor tudnám ,h egy több milliós autóba ülök.
És ha egy ilyen autót tudnék venni valószinű,h anyagilag sem állnék rosszul mert ugye annak akinek ilyenre teli fent is tudja tartani minden gond nélkül.
Én örülnék ennek a legjobban :-)
Csak azt sajnálom, h nem 2évente kell cserélni.
Mert aki megveszi a szalonból az nem cserél sose ha csak 6évente kell . Az a szerencsétlen cseréli akinek nincs pénze csak egy 5éves autóra.
hajjajj... asszem még saját komp.ja is van :) de az biztos, hogy a BSI méri előtte és mögötte is a nyomást, és abból következtet az eltömődöttségére, és az alapján vezérli a kényszerregenerálást, illetve ha már az sem segít (mert ha folyamatosan alapjáraton gyökölsz a belvárosi dugóban, akkor az se tud működni), akkor egy "Unblock diesel filter" üzenettel megpróbál rávenni téged, hogy húzzál ki egy kicsit a pályára, és segíts neki kormot égetni. (az elvileg úgy működik, hogy az összegyűjtött korom is elégethető, csak éppen nem a kipufogóban szokásos 1-2 száz fokos hőmérsékleten, hanem magasabban. És ha "magasabb" fordulaton mész vele folyamatosan, akkor némi Eolys-szal segítve, meg egyéb befecskendezési praktikákkal el tudja érni, hogy a szűrő hőmérséklete megemelkedjen a korom elégetéséhez szükséges szintre.)
Ja, és elektronikának meg plusz ott van az Eolys tartálya is, aminek szintén mérik a szintjét, továbbá az autó a betankolt gázolaj mennyisége alapján adagolja pluszban az Eolyst.
Szóval nem annyi a kiherélése, hogy beteszek egy átmenő csövet :)
De mint már emlegettem, én inkább használni akarom, mint kiherélni.
Nem értek egyet azzal, hogy az usában vagy akárhol máshogy csinálják, és ezért fölösleges nekem erőlködni. Valahol, valakinek el kell kezdenie, és tökre örülök, hogy van lehetőségem ilyet választani.
Nézd meg Svájcot, vagy Kaliforniát (az usában! :) ). Svájcba már a 80as években is külön motorokat fejlesztett minden gyártó, mert nem engedték be a többi szutykot. Mindenféle trükkökkel tudták csak elérni az ott megkövetelt kibocsátási szinteket. Kalifornia dettó. Szóval van ahol gondolnak a környezetükre, és az unokáikra...
A "zöld-dízel" (már ha létezhet ilyen) kulcsa. A dízelekről ugye mindenki tudja, hogy kormolnak. Bármennyit is finomítsanak a technikán, vannak olyan terhelési/használati helyzetek, amikor mindenképpen egy nagy rakat korom keletkezik. A korom pedig nem más, mint apró "részecske", amit ezzel a spéci szűrővel meg tudnak fogni, aztán mindenféle hókuszpókusszal időnként az összegyűltet el tudják égetni, így végeredményben a dízel nem okád magából füstfelhőt, hanem a benzineshez hasonlóan "tiszta" (már amennyire bármelyik is tiszta tud lenni). A gond ott van, hogy az összegyűjtés utáni elégetés sem tud tökéletes lenni, ezért idővel a szűrő eltömődik, cserélni kell. Kb. mint a légszűrőd, csak ritkábban :)
jutalmazni? itt, abszurdisztánban? hehe... és sajnos az is igaz, hogy sokan nem tudják, mit vesznek. De tudtommal a németeknél már alapkövetelmény a fap, kb. mint a térdlégzsák. nálunk meg...
De amíg nem "jutalmazzák" azt aki ilyet használ pl nem kéne súlyadót fizetni stb... addig
mindenkinek az lesz a szeme előtt, hogy olcsó fentartású autót vegyen.
Állítom 80% akinek fapos autója van nem tudja mi is az. Ha a vételnél figyelmeztették volna őket ,h vigyázz 3-6évente 100eFt a csere tuti nem olyat vesz!
Másik: Amíg amerikában a 4000-6000ccm motorokat hajták addig szerintem nekünk fölösleges próbálkozni.
De nem is muszály amerikába menni. A németeknél ugyanez megy. Nem merik a kereskedők kiírni a co kibocsájtást csak 1mm -es betűvel.
Ráadásul nem kapnak a szivükhez mikor 3000ccm feletti motort kell rakni egy német autóba.
És aki mögötted jön? Vagy aki a gyerekével a játszótéren? Nem akarok demagóg lenni, pláne mert asszony 206jában sincs, de örülni inkább annak örülnék, ha abban is lenne...
A részecskeszűrőt a vezetési stílustól, és környezettől függően kell cserélni. Ha kizárólag városban araszolsz vele, és úgy is megvan évente 40ekm, akkor eltömődhet 2 év alatt. De pl. az én 307-emben, ami elmúlt 4 éves, és túl van a 100ezren, nemrég nézték a FAP tömődöttségét, és még kb 2-3 éve biztosan van. Pedig nem használok low saps olajat.
Egyébként nem tudom, hogy mennyire gazdaságos egy autó, ha kb 2 évente cserélteted a részecskeszűrőt. Pontosan nem tudom, hogy mennyibe kerül, de tuti több száz ezer Ft.
Ha már a részecskeszűrőnél tartunk, nem tudom ezt olvastátok e. (egyébként elég durva) (tuti zsákutca a részecskeszűrő, vagy a motor)
Kedves Olajdoki!
Tudom, hogy a Ford 1.6 TDCi 110 LE DPF motorja eléggé elterjedt (Volvo, Mazda, PSA, Ford), de a minap egy Ford olajokat (is) áruló cégnél (Cromax) láttam, hogy kifejezetten felhívja a figyelmet, hogy a gyár által előírt olaj nem C3 (tehát nem jó a részecskeszűrőnek). Egyébként a gyár az összes motorhoz a WSS-M2C913B-nek megfelelő olajat írja elő. Szó sincs C3-ról... Akkor most hogy is van ez?
Kedves Érdeklődő!
Annyira meglepett, amit írt, hogy komoly kutatómunkába kezdtünk egy kollegámmal, hogy utánajárjunk. A kapott válaszok nem egészen megnyugtatóak. A dízel részecskeszűrőnek alacsony hamutartalmú olaj kell, ebben mindenki egyetért, de az is tény, hogy az alacsony hamutartalmú olajok nem kompatibilisek minden motorral. Tehát itt egyszerűen az történt, hogy a motornak nem jó az ACEA C-s olaj, ezért hiába kellene a részecskeszűrőnek, nem javasolhatják. Ennek meg is van az eredménye: forrásaink szerint sok garanciális részecskeszűrő-csere van ezeknél a típusoknál.
Ha Önnek ilyen autója van, javaslom, hogy az előírt olajat használja, és még a garancia lejárta előtt próbálja meg a részecskeszűrőt kicseréltetni.
Ebben igazad van, de a kiinduló hsz-ben le volt írva, hogy 2.0HDI az alany (és emellé írta a hozzászóló, hogy intercooleres). Ami viszont ugye nem lehet.
Én úgy tudom, hogy a DV6TED4 motorkód a psa - nál, köznyelven az 1.6 - os HDI, ami egyrészt készült 206-osban, másrészt igen is cooleres!!! Ráadásul ez az egy típus a 206-osból, ami FAP-os. Tehát létezik 206-os cooleres HDI.
>a pdtdi motorokban (legújabb passat, audi, stb) nem tudtak fapot azaz >részecskeszűrőt rakni így csak euro 3 mat tudnak :-DDDDDD
ez nem teljesen igaz. pl. a seatnál az ősrégi 1.9PDTDI-t és az újabb 2.0PDTDI-t is megveheted DPF-fel (Ott így hívják a FAPot, ráadásul ahhoz még Eolys se kell).
A PDTDI-ket azért váltotta le a VW konszern, mert egyrészt a világon ők egyedül fejlesztették ezt a technikát, ezért igen drága volt, másrészt voltak technológiai korlátai, és megváltoztathatatlan tulajdonságai (pl. a nagy hangja).
Szia TarrG! A gumitol is rázhat, hiába van tökéletesen kicentirozva, ha a gumi a nagy fordulaton nem egyenletesen nyulik, megrázza a kormányt! A centirozásnál közel nem pörög annyit mint 130-nál! Probáld meg kicserélni az elsöket a hátsokra, ha a kormányrázás megszünik, gumiprobléma. Egy rosszul kijavitott defekt is okozhatja! Szia!
Pedig ha menet közben (nem fékezéskor) ráz a kormány, és csak egy viszonylag szűk sebességtartományban, az egyértelműen centrírozási hiba. A kiváló gumisok általában egy kúpszerű tengelyre tolják fel a kereket, de ha véletlenül ez nem ül fel rendesen (mert mondjuk a kerékközeped festéke levelesen válik le), akkor fújhatod. Kicentírozza, de ha levenné-visszarakná, máris súlyozhatná újra. A profibbak (=alaposabbak) olyan adaptert használnak, ami a csavarlukakon keresztül fogja a kereket, csak azt macerásabb felrakni. Na ilyet már 3-4 éve nem is láttam sehol...
Tegnap M7-esen haladva 130-nál iszonyatosan rázott a kormány. 120-nál semmi baja nem volt. Elviettem centiroztatni, hátha az a baja, de csak egy 10-es és egy 15-ös súlyt kellett rá rakni az első kettőre.
Euro V motorja a Peugeotnak nincs (A Citroenben is csak 1-2 hónapja van a C4ben). Talán majd jövő ősszel... Euro IV meg 2004ben még nem nagyon volt. Szóval az inkább Euro III lesz. (Ha a forgalmiban a környezetvédelmi osztálya 8-as, az pont Euro3)
Egy dolgot gondolj végig, mielőtt belevágsz: ha jól tudom, reg.adó megállapítás még mindig csakis Békéscsabán vagy hol történik, oda kötelező elvinni az autót, utána meg egy Mozaik utcai vizsga. Sem időben, sem pénzben nem kevés. Ráadásul a 2.0 motor reg.adó díja (ha az újautó katalógusokból lehet kiindulni) majd 800e Ft. Szóval annak az autónak az ára, legalább 1-1,2M-val a magyar piaci árak alatt kell legyen, hogy megérje... SZVSZ
gyujtás levétel után fél órával vedd le az akksisarukat, majt zárd öket rövidre egy jó fél egy órára. (a sarukat ne az akksit). Miután visszaszereltél mindent, az első inditás elött: add rá a gyujtást várj fél percet, hogy fel tudjon minden éledni és csak ezután indítozz!
Szia! nekem is 2.0 HDI a motorja Euro 4.v agy 5 azt hiszem de megnézem a forgalmit. Csak jót lehet róla leírni, erős nyomatékos 4-5 litert eszik és hűséges megbízható. :)
A páromnak van egy 2001-es 1,4-es 206-osa(75 pacis). A jó multkorjában lemerült az akkumlátora, de mivel nagyon sürgősen el kellett indulnunk, így jobb híján betoltuk az autót, mely első gyújtásra be is indult (tudom, hogy vontatni betolni nem szabad hosszabb távon, mert a lambdaszondát ki lehet nyíni).
Az öröm ürömbe csapott át, mert a fordulatszámmérő azóta nem mutat, illetve ha mutat is, teljesen más értéket, mint amit kellene.
Miután kicseréltem az akksit, a hiba nem szünt meg.
Mivel volt már injektoros autóm, tudom, hogy valami reset félével életre lehet kelteni a fordulatszámmérőt.
Kérdezem én, hogy hogyan lehetséges peugeotnál?
Esetleg akksi saru le, majd gyújtást ráadva akksi vissza?
PEUGEOT SZAKIK segítségét szeretnék aki tudja írjon.
peugeot 206 ról van szó. osztrák az autó. alvázszáma: VF32ARHYF......., 2000 HDI INTERCOOLERES. 2004 06 havi. 5 ajtós 60 ekm van benne. kb mit lehetne érte adni és mennyi a regisztrációs pénz? az autó itt van MO-n. hagyatéki végzés van a magyar tulajokra. hogyan lehet ezt megvenni? és ez a típusú motor mennyire bevált, megízható, fogyasztása, mire kell figyelni vételkor ? hanyas euros motorja van?
Szerintem nem akku a baja, mert nekem is (1.1 benzin) csinálta, így kicseréltem az akkut, de továbbra is produkálja eltérő időközönként az indításkori csippanást. Minden nap van használva és pöccre indul még hidegben is.
néztem, valóban kotyog kicsit, de szerintem ennyire kell, hogy mozogjon.
a lapát műanyag csatja viszont, ami ugye a karhoz csatlakoztatja a lapátot, abnormálisan sokat engedi mozogni a lapátot. kicsit megszorongattam, azóta elfogadható a hangja. a legközelebbi lapát biztos nem valeo lesz.
Köszi a választ!Csak egyet jelez és reggel,lenyomok pár km-ert utána semmi gond,ja elöte 1-hétig nem használtam.19000km van benne nem hiszem hogy nagy baja lenne.
egyet, vagy hármat? Ha egyet, akkor valószínűleg az indítás végére annyira leesik az akkufesz, hogy hibának érzékeli, de mivel még beugrik a motor, ezért rögtön el is múlik a gond. Pár hónap múlva már annyira legyengül az akksid, hogy indításkor az órát is el fogja felejteni, és mindig beállítgathatod, amíg új akksit nem veszel. De mivel benzinesed van, és addigra nyár lesz, azért lehet, hogy egy évig is kihúzza még.
ha hármat sípol, akkor valami egyéb, "szenzoros" hibát észlel. Nekem volt már ilyen túl alacsony hűtővíz miatt is, hidegben rosszul érintkező hőfok jeladó miatt is, meg víz a gázolajszűrőben miatt is. (Ez utóbbi ugye megint nem érvényes rád :) ) De ezen felül is "bármi" okozhatja. Amíg nem kapod el a kiírást (ha túl rövid ideig áll fenn a hiba, akkor nem is láthatod a kiírást), és nem világít a Stop lámpa, addig ne foglalkozz vele :)
Hali!1.4-es benzines 206-osom van,indításkor a műszerfal felől valami figyelmeztető hangot ad ki,de nem áll le a motor minden normálisan működik.Valaki megtudná mondani mi lehet ez a hang,valami hibát jelezne?
Meg tudná mondani valaki, hogy 1.1-es motornál van-e előírás a hosszbordásszíj (generátorszíj)cseréjére? Km megkötés, vagy állapot szerint? Köszi az infót előre is!
Sziasztok! Köszi mex99- a gyors választ, lehetséges valamellyik ajtó kezdődő lógása okozza ? Mivel eddig rendbe működött. A mai nap úgyjártam , a vezetőfelől még kulccsal sem nyitott, távvezérlővel meg egyáltalán nem. Anyós űlés felől sikerült bejutnom. Okozhatja az elem gyengülése is ??
A legfontosabb,h a szűrők rendszeresen voltak e cseréálve (ezt nem fogod megtudni)
Egyenletesen jár e a motor , egyből indul e (ezeknek már izzítás nélkül kell indulni hidegben is) nincs kamu duma hogy biztos hideg van azért kapta el később az már porlasztó vagy adagoló hiba.
Akkor pl ha mész vele mondjuk 20al 2ben és tartod a fordulatot és a sebességet nem szabad hogy "lüktessen" az ereje a motornak vagy hogy ingadozzon az ereje
(tubóhiba)
Akkor menet közben bemelegedés után (80fokos víz) nem szabad hogy folyamatosan fekete füstöt eresszen. Max csak hirtelen gázadásra. (ez általában 2.0hdi nél szokott előfordulni)
Akkor nézd meg hogy a kormány kopott -e (szokott látszani rajta) fényesre szoktak kopni az olyan 140000-150000 km-nél
már ilyen ha 50ezer van benne és ilyen kopott már gyanús.
Ingexkapcsoló ha autómatikusan visszakapcsol átszokott ugrani a masik irányba
na ez is hiba.
Mindenesetre én a 2.0hdi ajánlanám. Nekem ilyen van és nagyon szeretem. Sznte mindegyik prémium felszereltségű és nagyon erős. Öntvény blokkos nem úgy mint az 1,4 ami már alu.
Fogyasztása olyan 5,5-6liter klímával! 1,4nek talán kisebb de viszont ha 5en ültök benne akkor már nem biztos.
Ja és a 2.0ból lazán lehet 110-120lovasat csinálni :-) 30ért nállam :-D
Engem múlt vasárnap szivatott meg "őméltósága". Egy hétig nem használtuk, ami nagyon ritkán fordul elő. Ajtónyitás még csak-csak, de a gyújtás ráadás után csilingelés, kolompolás, fedélzeti nullázódás. Aztán nem akart megmardni a fordulat, ahogy levettem a gázról a lábam "lenyekent" a motor. Lehet, hogy van benne, valami lopásgátló automatika, hogy hosszabb állás után nem indul el egyből, hogy ráijesszen a tolvajra ? :)
Én is jártam hasonlóan. Jövök ki a multiból, ott a kocsi, rendszám betűi stimmelnek, nyomom a gombot nem nyílik. Kulcs be nem akar fordulni. Mondom a páromnak, még van egy zár, ha az sem megy, lehet hívni vki okosat vagy beverem az üveget. Felemelem a fejem ...... hol van a gyerekülés hátulról!? A másik sorban állt az igazi, kemény 10 méterre a hátam mögött.
Tud valaki fehérváron, vagy a környékén olyan szerelőt, aki motorkötegben meg tud találni egy kontakthibát? ja és nem mellékesen meg is tudja javítani!
Nálunk is volt már egyszer, hogy mentünk az autóhoz és nyitva volt. barátnőm biztosra állította hogy bezárta. én még mindig amellett vagyok, hogy nem zárta be.
Nekem is az elmúlt héten 2x volt, hogy nyitva volt a kocsi, pedig bezártam.
5,5 éves a kocsi, csillaggarázs, de a reggeli nyugalmi fesz 12,65 V.
Lehet azonban, hogy billeg.Volt viszont olyan, hogy mentem a kocsihoz, nyitottam a távkapcsolóval és a tőlem 10 m-re parkoló 206-nak üvöltött a riasztója. Ez többször előfordult. Egy másik autómnál fordult elő, hogy a riasztó feszültségesésre is figyelt és ha billent a fesz az akksiban, akkor üvöltött hol 5, hol 40 perc után. Kicsit idegesítő volt, míg ki nem mértem egy analóg műszerrel.
kellemetlen dolog ez a zár-ügy... esetleg ha riasztóval nyitnám-zárnám, tehát arra lenne kötve a központi-zár? lehet h a gyári központizár agya a "szenilis"?! :S na mind1...
ma vettem észre, h a hátsó ablakok képesek kicsit "lerázódni", kb 3-4 mm-t tudtam rajtuk húzni fel(kurbli power)...
Na én nem vagyok szenilis! Tegnap este én is lezártam , riasztóval távirányítóval, reggel megyek ki én is nyitogatom és semmi, kivolt nyitva. Pedíg direkt visszszoktam lépni ellenőrizni. Na ekkor ez mi? Neke van váltózáram is szerencse, de semmi nem volt éjjel.Szerinten a pöjok szenilisek.:))) Kicsit a hidegtől :)
Lapát csere, nekem nem volt lelazulva, de a szélterelős Valeo függőleges állásban belevert a szélvédőbe. Champion lapát rulez. Vagy Keret nélküli Valeo.
Nemrég kaptam a megjegyzést páromtól, hogy a digitális klíma gombjai ejgye már, de jó lenne, ha világítanának. Hát nem kiégett az izzó, az ebadta? Már több éve, valószínűleg, de az évek alatt annyira megszokhattam, hogy fel sem tűnt. Visszaolvastam a fórumban, írtatok a cseréről, amit meg is tudok majd csinálni. Szerencsére a weben megtaláltam a szervíz-CD "félhivatalos" online változatát, meg bontottam már le a műszerfal középső részét egyszer, az nem lesz gond. Kérdéseim is elég egyszerűek: van tapasztalatotok az izzócserével, mire kell esetleg figyelni? Milyen izzót kell vennem a gombok megvilágításához? Jó lenne megspórolni, hogy kétszer bontsam meg a műszerfalat. ;)
Akkor biztos csak szerencsem volt veluk, immar harmadszor. Reggel munkaba menet megallt a kocsim, nagynehezen egyesben elkinlodtam a City-ig. Fel ora alatt csinaltak mag. Gyujtotrafo csere lett, de egybol foglalkoztak vele, vegig ott voltam az auto mellett, jo fej volt a szerelo srac. De ami a lenyeg, 30 perc mulva jottem el a jo autoval. Es azota meg fel is hivtak, hogy elmondjam a velemenyem a szolgaltatasrol... Engem eddig meggyoztek!
Ilyet nekem is csinált mikor megvettem az XS-t meg most ismét újra kezdi. Annyi a történet, hogy a tengely amivel forog a kar, az kilazul, meglazul rajta a csavar. ezt úgy tudod megnézni, hogy megfogod a kart az alján ahol a csavar és megmozgatod ki-be. Biztos vagyok benne, hogy kotyogni fog. A megoldás: jelöld fel a lapát helyét két szigszalaggal, hogy jó szögben legyen a kar mikor visszarakod. kitekered a a csavart, (asszem 17-es vagy 19-es kulcs kell hozzá.) Lehúzod a kart (ezt én csapágylehúzóval csináltam, mert ugye kúpos és eléggé rá van szorulva.) és alatta találsz egy nagy és keskeny anyát, na azt kell meghúzni dugóskulccsal vagy valahogy. Utána jó lesz.
Én sajnos anno megjártam mert nézegettem a kart látom rajta van egy görbület, gondoltam vissza görbítem. Na igen megcsináltam így a lapát olyan szögeb került, hogy lefeküdt és a légterelője szépen végig húzott egy jó pár karcot a szélvédőmre. Na azóta ez az ideg, ha megpillantom a szélvédőmet. Voltam üvegesnél azt mondták cserélni kéne és szerintük ez a hővisszaverő szélvédő van vagy 100 ezer ft.
Azt úgy kell csinálni, hogy van annak egy nútja abba raksz egy szivacsot arra megy a zár szár része és arra még egy szivacs amit az ajtóhoz ragasztol egy erős szigetelőszalaggal. És a két szivacs között tud csúszkálni mikor központizol de viszont nem tud zörögni mert annyi tartása lesz..
én olyan szalagot használtam ami olyan széles mint a csomagoló "röcsögős" szalag csak szürke szinű és sokkal erősebb. Tescoban lehet kapni . ez nagyon ragad.
Hát nem túl sokat de attól függ hogy milyet érdemes bele rakni.De ha van kedved nézhetnél egy párat nekem.Előre is köszönöm!!!!!!Képzeld úgy jártam hogy hátulra raktam hangszórókat és amikor vissza raktam az ajtóra a borítást a zárnak a kis pöcke zörög mint az állat.Mit csináljak??Van valami ötleted?? Így néz ki az autóm:
nálam is volt ilyen... de az én hibámból. azóta kétszer is megnézem mindig az ajtót és ablakot. egy hónapja lehúzott ablakkal (utasoldalon) hagytam az ósön parkolóba. megyek ki, látom le van húzva, mondom feltörték. de aztán rájöttem hogy én voltam annyira feledékeny hogy úgy hagytam... de még a rádiót sem vitték el. bár beriasztott volna ha benyúlnak, de arra meg a kutya sem figyel már.
valahol 19000 eleje felé volt már erről szó, de nem találtam megoldást.
Csattan egyet a vezető oldali, hosszú ablaktörlő lapát, mikor függőleges végállásból elindul visszafelé. A régi lapát 10-ből 3-szor csinálta, de a gumi elrongyolódott, ezért lecseréltem az egész lapátot szélterelős Valeora, most 10-ből 10-szer csattan. Ráadásul a sebesség növekedésével a csattanás is mintha hangosabb lenne. A szélterelő miatt túlságosan rányomódik a szélvédőre a lapát? (Nem emlékszem milyen volt az előző, és még leszedni sem próbáltam a mostaniról. Le lehet egyáltalán?)
En is a City-nel voltam most is meg a klimas akcional is. Csak ajanlani tudom oket, meg akar mit csinaltattam veluk, tokeletes kiszolgalas - gyors munka volt tapasztalhato!
tegnap este kimentem a kocsihoz kivettem a szerszámosládám majd bezártam(!) az autót... ma reggel nyomom a gombot(ez még az egygombos cucc 1999-ből)--->lezár!
nyitva volt reggelre, és ez nem az első alkalom, de ma már nem hitetem el magammal, h szenilis vagyok!!! ha véletlen áll 2napig az autó, akkor nyitva találtam már többször is! hiába zárom be????!
most üljek mellé éccakára és figyeljem? néha elegem van ám már!!! tapasztalt ilyet valaki? esetleg összefüggésben lehet azzal, h csak közelről nyit a távnyitó(elemcsere már volt........)? néha úgyérzem ELADOM, agyaljon más az ilyen kis sz@rságokon...
Köszi a segítséget!Volna még egy kérdésem.Olyan gondom van hogy a első jobb oldali ajtómban lévő hangszóróm rezonál ha egy kicsit hangosabb a zene.Lehet e hogy a hangszóró csavarja van kilazulva?
Nekem a Gablini csinálta a 3500 forintos akciós szervízt. elvitték vagy két órára a kocsit, gözöm sincs mit csináltak vele, mert nem engedtek oda. csak azt tudom, hogy eltünt a por a kocsiból, meg nem adták oda a megbeszélt és kifizetett rendszámkeretet. Nem kaptam meg és nem nézhettem meg a kinyomtatott diagnosztikai lapot, pedig volt rajta klimahiba (azt mondták mind ilyen). Ja és az ablakmosófolyadék véletlenül sem gyári volt. de ebben nincs klimatisztitás.
Nem akarok hülyeséget mondani, de asszem 60 cm a vezető oldali, és 40 cm az anyósülés felöli. Jelenleg 55 cm lapát van "előttem", de minimális kis holt tér van miatta.(kb 1 dm2)
Na hazahoztam a gépet, végülis volt benn hangszóró-elöl kettő az ajtóban, plusz kettő a tükör állítónál. Hátul még nem néztem, hogy be van e vezetékelve de lehet, hogy nem is bontom meg, jó lesz így is (legalábbis egy darabig).
rendszámtábla világításról jut eszembe: tegnap este visszafelé.... jött velem szembe egy suzuki amolyan sufnituning szint. a rendszámtábla keret kék világítást kapott, elől hátul. hát nagyon ronda volt, mint egy búcsús autó. szánalom, de azt gondolom nem büntetik meg!
ja, télleg jó nagy a nagyobbik (asszem 65cm), itt kecskeméten nem tudott szerezni olyan hosszú gumit, aztán 2hétre rá láttam egy boltban...
kb fél éve vettem hátra rendszámvilágításba fehér ledes "izzót", azóta az jó.
arról meg annyit érdemes tudni, h ha LED van izzó helyett, akkor ne indítsunk bekapcsolt világítással, mert attól a LED "bevillógósodik", néha jó néha nem lesz...
és nekem simán lejön kívülről a két kis búra. bár az előző tulaj eltörte az egyiknek a lábát, nem hagytam el soha...
Szia! Köszi a gyors választ.Kérdésem hogy tudnál e címet vagy telefon számot esetleg?Megköszönném.Amugy kéne egy másik meg kéne egy burkolat új mert a belseje az jó csak a külseje ment szét és félek hogy ha tönkremegy nagy szarba leszek. Üdv:Mex
A rendszámtábla világitás érdekes dolog.Nekem mástipusú autónál is már 2 évesen is cserélnem kellett.Ráadásul nem izzót,kompletten....Ez a kérdés engem is érdekelne..Vaszinűleg a sok mocsok,sár a kialakitás miatt oda rakodhat le,és zárlat..stbcsinál.Erre csak tippelek.
a legjobb ha magad méred le a lapátok hosszát. sőt nekem volt olyan mázlim, h találtam olyan helyet ahol méretre vágta a srác a boltban csak magát a gumit,400Ft volt így, csak a nagyobbik lapátot kellett megvennem mindenestül, az 2500Ft volt...
Hány centis ablaktörlő kell előre? Mindkettőt le akarom cserélni. Sajnos a boltban nagyon sokra rá volt írva hogy 206-hoz való. De nagyon sok különböző méretben volt. Valamint milyen márkát érdemes venni? Norautónál van valami, amit meg lehet venni?
Valamint mi lehet annak az oka hogy havonta kell rendszámtábla világítást cserélnem?
Hali! Igen az enyém is szokott kattogni:-) (1el lejjebb nyomtál)
Amúgy teljesen normális jelenség, a katalizátor hűl vissza, maga rendszer meg pikk-pakk átmelegszik, tehát akár 10perc után is simán kattoghat.
Más: nem tud vagy nincs valakinek 4db gyári dísztárcsája (15-ös kéne) a dizájn nem érdekel, meg az se ha kicsit karcos, csak ez a fekete felni fíling egyre inkább nem tetszik :-(
Ha rángat akkor gondolom ingadozik az alapjárat. Előfordul, hogy csak a pillangószelepet kell kitakarítani, ez néhányunknak megoldottta a ezt a gondot! Itt találsz egy leírást hogyan csináld: 206fanclub a cikkek közt megtalálod! A kipufogom nekem is kattog, akár tíz perc használat után is, de szerintem nem probléma.
Jó reggelt! Nekem van egy 3,5éves 1,1esem. Lenne egy nagyon fontos kérdésem! Nem tudja valaki alapjáraton miért rángat a kocsi? Nem mindig, csak néha néha de érezhetően az egész kocsit rángatja. A másik! akinek volt 1,1ese, mindig kattog a kipuff, bármilyen távnál?
Most hogy ugye -kisebb megszakításokkal- 4napja esik az eső, gyakran használtam a hátsó ablaktörlőt, minő véletlenek.:-)))
Azt már a hét elején észrevettem, hogy állandóan elállítódik a fedélzeti, (általában dátumon vagy átlagfogyin van) ma vettem észre hogy minden hátsó-ablaktörlésnél ugrik egyet az opciók közt, sőt! Továbbmegyek: ha erősebben nyomom meg a váltógombot (a bajuszkapcsoló végén) akkor még a hátsó ablaktörlőm is töröl egyet.
Na ezt nevezem én multifunkciós bajuszkapcsolónak :-DDD
Én nemrég egyik Pug márkakereskedésbe láttam, kivolt állítva, meg is lepődtem :-)
226ezer Huf volt, fogalmam sincs hogy ez jó, rossz, átlagos árnak számít-e, mindesetre első+hátsó volt, kérdeztem mennyi lenne csak az első, de azt mondták az úgy nem játszik. :-)))
azért raktam olyan fentre mert oda volt a könnyű :-)
a hátoldalon van 2bolha és az azok közötti távolságot osztottam el. Ez volt a viszonyítási alapom a méréshez így tuti egyforma helyen fúrtam ki a két ajtót.
lentébb már nem volt mihez mérnem a távolságot :-S
Ja nem éri meg, olajfojásom oka: kiszúrodott az olajszűrő. Úgy is most kell olajat cserélnem. Ma jövök hazafelé és a hátsó kerekem kapott 1 jó nagy csavart , vadi új 60 km sincs benne, mert múlthétem ugye defektet kaptam és rongyá ment a gumim. nem tudom mi van de olyan szerencsétlen vagyok minden héten történik velem valami.
Talán annyiban vagyok elnéző, az első két szervizzel szemben, hogy végig cseréltek mindent ami lehetséges, még a trafót is -de mindig visszatették a régi alkatrészt-. Ennek ellenére a hibakód bejelzéssel nem tudtak semmit tenni. Sőt, a második egy Peugeot márkaszervizbe is bevitte, ahol szoftvert frisstettek, majd közölték, hogy az autónak semmi baja nincs.
Neveket nem írok nyilvánosság előtt de délkelet-magyarországi szervizekről van szó.
Akik viszont megoldotta a gondott Pesten az az AUTÓ M3 Kft. a 15. kerületben.
Engem nap mint nap leakrnak szorítani, és én is csaj vagyok. Pénteken jövünk hazafele az M0-os-on és egy köcsög az 51 kijárónál besorolt, letolva az árokba.:( Párom előttem passattal , eltudtuk kapni a Dunaharszti lámpánál, párom kiszál odamegy az autóhoz, bekopog de még rá sem figyel na elborúlt az agya rávágott az ablakára egyet csávó lezárta a központizárat. Olyan köcsögök, ha kikéne szállni már összemennek nyusziba. De semmi bocs, hogy figyelmetlen, voltam vagy elnézést.
A Dózsa György úton haladt egy mikrobusz kb 40km/h-val a szélső sávban.Mögötte egy bálna Merci teli nagydarab cigánnyal. nem tetszett a cigányoknak a cammogás rádudáltak a mikrobuszra majd lelőzték. A busz ablaka kicsit lejött majd a középső ujj történetét elemezte ki elég nyilvánvalóan a busz soförje.Cigányoknak se kellett több elé a busz elé kiszáltak négyen mentek oda buszhoz. Az első cigány aki odaért a buszhoz kiakarta nyitni az ajtót de a sofőr gyorsabb volt és neki az ajtót a kisebbségnek. Az hanyatdölt,a sofőr meg kiszállt és a három cigányt egy két filmbéli mozdulattal másodpercek alatt padlóra küldte. Utána visszaszállt a buszba kikerülte őket és elmentek.
Pizzafutár barátunk is elgurult a kisebbség mellett és csak odabökte nekik: ha már kötekedtek legalább olvasnátok el mi vn ráírva a kisbuszra.
Reménykedj, hogy ne járj úgy mint én. Nekem ez most kb 5 hetes kálvária volt.
Az első szervízben -mivel állt egy henger- kicserélték a 4-es befecskendező szelepet, valamint a gyertyákat.
A rángatás továbbra is megmaradt, sőt elkezdett hibakódokat dobálni. Módszeresen 2, 3, 1 befcskendező fúvóka hiba. Gyújtótrafó csere, de a hibakód és rángatás megmaradt. Vissza a régi gyújtótrafó.
A szerviz feladta, jött a következő hely. Három hét után ők is feladták. Szerencsére sok-sok telefon után ez a szervíz ajánlott egy pesti csapatot.
Irány rángatós autóval Pest.
A megoldás: az eredeti trafó mégiscsak elromlott, ami elvitte magával a motorvezérlő elektronikát. Megjavították a morotvezérlőt -nem kellett új, s remélem tartós a javítás- valamint kapott egy új trafót. Azóta minden rendben. Történt mindez egy hete. Rémálmaimban ne jöjjön elő többet ez a dolog, s mindez egy 50 ezret futott 1.1-essel.
Most némileg megváltozott a véleményem erről a típusról.
Régebben más tipusú autóval 1x megszivtam...Suzuki sötétitve,bevágott úgy elém hogy elrántva álltam meg...üldözés 1 lámpáig....én kipattanok....erre nyilik a suzuki 4 ajtaja és 4 akkora kanibál kisebbség.....Annyi időm volt hogy visszaszálljak:_)
Persze igazad van,de szegény asszony nem egy béna tipus bár szőke,de naponta meséli a sok bunkózást amit elvisel.Én csak mondogatom neki,hogy nagy az Isten állatkertje és ez az udvar:-)
Nem célom nekem sem hogy összetörjön a kiskocsi,de néha tényleg kikészit..Azt hiszik ha egy pug 206 jön a FŐUTON AKKOR NEM JÖN SENKI,ÉS 3 MÉTERREL ELÖTTE KIKANYARODIK A BIRKÁJA....:-)
Ááá, nem szabad kiszállni azt kakaskodni, ezek a szájhősök az elsők akiknek benyomsz aztán sírva kihívják a rendőröket, mentőket, aztán még mesélnek, hogy Te voltál aki belékötött és ő csak ment és nem csinált semmit, aztán téged szednek elő a zsaruk.....
Fene se tudja, szerintem nem éri meg szivatóst játszani, csak a saját idegeidet őrlöd, aztán mi van ha eldurran a teherautós agya és neki megy a kocsinak vagy csak picit meghúzza, persze könnyű beszélni ha nem vagyok ott:-)
Nekem is van mikor kiborul a bili, bár legtöbb esetben csak röhögök mikor gyorsulóst játszanak, vagy le akarnak tolni, és ez nemigazán jön össze:-))) olyankor jó nézni a döbbent fejeket, de találkoztam már olyannal is aki inkább nekem jött volna, (rámhúzta az autóját) egyszerűen nem bírta elviselni, hogy nem tud begyorsulni elém, tehát vigyázni kell, egy idiótáért se érdemes összetöretni az autót!!!!
persze,de nem szállhat ki az ember mindig...Velem is csak addig szivóznak..Bár ez az eset más volt,de nem akartam pofozkodni....Annyit nem ér...Van elég gondom már igy is....:-)
Na ja kis autot nem tisztelik.... :-( Miutan atulok a vekibol ezt tapasztalom en is...... Igaz,ha kiszallok akkor latjak,hogy volt ''multam'' es nincs szuksegem a baseball utore... :-)
Igen igen...Ugye audim volt és ott ezt nem tapasztaltam.Az aszony mindig mondogatta,hát ma tapasztaltam,hogy a sok ökör a seggemben autózik.Ma a történetem:Kamionos Hungárián haladva a seggemben....Piroslámpa,rámgurult ,de nem jött belém.Kiszálltam,nézem kb 5 cm...Odamegyek,flegmán egy 40 körüli HVCS(Helyi vagány csávó)ablakban lóg.Kérdezem:Miért kell letolni???Erre ő:Szerelővast felmutat és közli :Üllj vissza a szarodba és huzzál innen....Na agyam bedurrant....Vissza a kocsiba..majd vészvillogó kirak.....Kiszállok,mondom neki:Na a szarom lerobbant,tolass köcsög...Tudni kel hogy már láttam mögötte a sárgabusz is beállt....Végignéztem könnycsepp nélkül ahogyan kb 10 perc után kikerűlt....Majd kocsiba be,vészvillogó vissza,elindul,mellé ér és beint:-)Szemét voltam?
Egyszóval? Szarul :-)
Ha van valami amit utálok: ha a seggembe mászik valami gyökér, mert ha tényleg vészfékezni kell akkor nem bír megállni, a reakcióideje több, és máris kész a csattanás.
Sziasztok!MA volt sztorim....Ti hogy viselitek ha valaki úgy áll meg mögöttetek hogy a hátsó szélvédődet simán letudná törölni ha kinyul az ablakon????
Hat nem gyenge...... Tavaly engem is ez fogadott miutan az ocsem hasznalta 4 honapig a kis oroszlant.... :-( Igy levontam a tanulsagot:Had alljanak csak otthol-occsobban meguszom,mint barkinek is odaadjam...
Ma du végre eljutottam a hátsó-fékbetét cseréig, miután jó 1,5hónapja a polcon áll az új betét :-) aszem ideje volt már, a karikával jelzett részen jó ha volt 1mm.....
Nekem ilyen van bent a direkthez....(1.4 de ua. mint a tied) Ha varsz 1 kicsit holnap este erek haza ....hetfon v. kedden lemerem es le is fenykepezem neked....
Ráadásul nem is lehet fűteni, még gyújtáson se(!) (legalábbis az automata-klímással), pedig a motorleállítás után még jópár percig jöhetne be a meleg, ezt a fűtés dolgot kicsit elkapkodták.
A másik az economy mód amitől a falra tudok mászni, lekapcsol mindent durván1/4óra után, se rádió se belső világítás, se központi kijelző, még az órát se tudom megnézni hogy mennyi az annyi. Ez egy butaság, ettől függetlenül imádom a kisoroszlánt:-)
Meg csak most kezdodik sajnos...... Igen a parom igen fazos igy o eszrevetelezte ezen dolgot.... Valamint nem is tartja meg a ''kabin'' olyan hosszan a meleget egy 10 perc utan mar husi van,ha parkolunk ......szerintem nem a legjobb a szigetelese.....
Ezek szerint nem egyedi esetről van szó, akkor ez egy rosszpont a tervezőknek, én azt figyeltem meg, (az első nagy hidegeknél) hogy munkából hazaérve ami kb. 30perc, totál átfagyva maradt a lábam, amúgy az autó tényleg hamar és marha meleget fúj.
Nekem 25-26 fokra van állítva a hőmérséklet és 2-3rovátkán megy (tehát negyed fordulaton) de mielőtt hazaérnék van amikor leveszem 1rovátkára, (alapra) mert leviszi a fejemet a meleg, ilyenkor lábra és testre van állítva, de lábra semmi se jön:( ha csak lábra állítom és 5-6rovátkát nyomok, (az olyan 3/4-ed állás) akkor érezni hogy jön a meleg, de csak a jobb lábamra a gázpedál fölött, a másik meg mostohagyerek, érthetetlen miért így csinálták, az összes eddigi autómnál full telibe jött a levegő mindkét lábra, és milyen jó is az mikor a latyakos, átázott,átfagyott cipőt/lábat felmelegíti az autó.
No, megnéztem, a légzsák-kapcsoló nekem tök sötét, mondjuk az nem is annyira zavar mert soha nem használom/használtam még, de majd ha lesz időm megnézem.
Köszi!
Nekem is hamar és jó meleget fúj, nem is azzal van a baj, de "csak" 1felől jön a meleg a lábamra (a gázpedál fölött) kíváncsi vagyok Te mit tapasztalsz, mert nekem így kicsit fázik a bal kuplungos lábam. :-)
Olajfolyás nekem is volt, én a hátsó futómű-felújítással egy kalap alatt megcsináltattam, nekem konkrétan a váltóolaj folyt, ott kellet szimeringet cserélni, azóta jó.
Szia! Én használom! Holnap reggel megnézem neked jó? Elég jó meleget fúj és hamar. Nekem se világít a fényszóró magasság állító, csak a belsőtér vil kapcsolója. :) Mostmnár lassan a t..köm tele van jönnek a bajok, ma reggelre olajcsöpögés-t láttam a motor alól jobb oldalon. Nem kínzom a kocsim hidegbe nem hajtom. Szépen jár nem füstöl nem értem. csendesen jár 4 litert fogyaszt....... elvagyok kenődve annyira szeretem.
Látom senki se használja lábra állítva a fűtését, na mindegy:-)
A fényszóró-magasságállító (tehát maga a tekerő a számozással) nektek se világít?
Mert akkor nem szedem szét, nekem csak fölötte a kis lámpa-ikon világít sötétben.
Sziasztok! Olvastam már itt a problémámról, hogy szar úton valami rezonál a kormány felől, de nem emlékszem pontosan, hogy mi szokott lenni. Az km órát már kiszereltem, ott semmi se lötyög, és a kormányburkolat alatt is mindent rendben találtam. Nem tud valaki valami gyógymódot? Leó beteg, kórházba meg nem akarom vinni, kinevetnének vele. Köszi Misi
Irj be a: ''xenon izzok az autoban'' c. topikba es ott Tuffa-t keresd a kerdeseiddel.... O ezzel foglalkozik es elmondja,hogy egyaltalan lehetseges-e,milyen szett jo stb...stb..
skorpio3 köszi a tippet, a gázolajszűrőt tartom csereérettnek...
fiúk, még kezdőszériás lámpa van a kocsiban (1999es, H4es foglalat), ahhoz hány K-s xenon szettet érdemes megvenni? 55W-os, 6000K Bi-xenon szetteket nézegetek... megéri egyáltalán a nem síküvegesbe rakatni?
Nekem is ugyanez a combo van, sztem sokkal jobb a síküveges 6000essel mint a 4.3assal, egyáltalán nincs kék fénye, amúgy valami történhetett ezekkel az újabb szettekkel, mert a régi (ilyen első generációs) 6000K-sek sokkal kékebbek voltak.
Nekem H7 síküveges és 6000K xenonom van, tökéletesen látok még a távolságit sem kell felkapcsolnom.
Múlthéten szerdán ékszíjtárcsa cserém volt, csütörtökön bal első defektem( 1 éves téligumi) bár nem tudom mitől. Most vehettem gumikat újból. nem vettem észre hogy leengedett a kerekem, nem húzott félre stb..... A végén amikor megálltam füstölt a jobb első kerék. Igaz csajból vagyok, de tényleg nem vettem észre .
Hoho...... Ez St......nem C-max.....es halogenhez kepest igencsak van kulonbseg legalabbis nekem. Viszont teny,ahogy lentebb is irtam a bomosehez kepest szarabb.... :-(
Nincs mercim,ha lesz is regebbi(96-99),mert ott allt meg a marka..... :-(( Mind1.... Pug206,vectra v6,mk3 v6 mondeo....-autoim vannak jelen pillanat...
Nemelyiknel bizony bezavar,igy az ujabbakba ajanljak a canbusosat,a regebbibe pedig az 55 w-at..Ezt az aramfelveteles dolgot megnezem,ha otthol leszek,mert a veki fedelzetije minden bisz-baszt jelez.......a 2003-as mondeo nem reagalt....-igaz abban nem multifunkcios fedelzeti van.....
Abban igazad van,hogy ha nincs jol beallitva akkor zavaro........ Viszont 1 jo xenon eg es fold a halogenhez kepest.....-mondom ugy,hogy itt kint a mondeoba gyari van es mikor otthol hajtom a vekit v. pugot bizony hianyzik.... De megsem rakom egyikbe sem,mert nem akarok ganyolni.... Ha a pug elmegy akkor a kovetkezo biztos xenonos lesz(gyari)...
>55w-t gondolom a canbus vegett,mert ha 35 w-t tenne akkor az alacsonyabb >aramfelvetel vegett jelezne a fedelzeti allandoan
Mercid van? :) próbáld ki, hogy ha lehúzod a kábelt az izzóról, akkor jelez-e a fedélzetid... nem fog. mert nem nézi a fogyasztást. Hiába CAN buszos az autó, tök fölösleges bele a CAN busos xenon is, meg az 55wos is. (bár én alapból az utólagos xenon ellen vagyok, mert tényleg vakít, szinte az összes, és nem csak akkor, ha belenézek...)
Nekem van folia engedellyel,de nem balesetveszelyes,mert nem a legsotetebb. Viszont nyaron ved a ho ellen es betorni sem tudjak olyan konnyen-en ezekert raktam-mert sokat megyek es nem csak kis hazankban..... Ultem en is olyanban amibol este ablakot kellett huzni,hogy kilass,de az olyan megerdemli...
Xenon-ha jol be van allitva (ami sajnos megint ritka)akkor okes es nagyon hasznos.... Viszont,ha nem biztos,hogy zavaro.....
Kétfokozatú ülésfűtést néztem ki (Waeco Magic Heat, az egyfokozatút már nem gyártják). A Peugeot gyári kapcsoló ára sajnos nagyon húzós (több mint 10E), használom majd a készlethez adott kapcsolókat inkább.
Az tény hogy egy nagyon rosszul beállitott utángyártott xenon kellemetlen szemből stb stb,az is igaz hogy szakadó esőben este a fólia nem a legjobb ,de tudod nem ezeket kéne megbüntetni...Pl azt a nőt,aki addig bénázott ma hazafelé amikor jötem,hogy a hüvösvölgyi végén a Városmajor út felé álló sorból gondolt 1 et és megunva a sort,kikerülte a buszsávban ,majd elől pofátlanul előre ment és addig addig nézett hátra hogy beengedik e hogy átment a szembőljövő sávba és frontálisan egy volvoval csattant.....Na ezektől kéne inkáb....
Én most átszereltem 6000K-esre mindkét oldalt, (gyári síküveges H7), mind optikailag, mind a fénycsóva színhőmérséklete nekem jobban bejön, sztem 4300as inkább projektorosba jó vagy jobb.
Ha valaki elmondaná, hogy mi az a kis súly vagy mi, ami az olajleeresztő csavar előtt van, azt megköszönném. Egyébként a riasztóm ma már nem szólalt meg, talán ez a gondom megoldódott.
Bocs, de ettĹl nem lettem okosabb...
MondjĂĄtok mĂĄr meg, mi az az izĂŠ.
A szerelĹ amĂşgy nem volt tĂşl jĂł vĂĄlasztĂĄs, de gondoltam, egy olajcserĂŠt rĂĄ lehet bĂzni.
Sziasztok! Olvastam már itt a problémámról, hogy szar úton valami rezonál a kormány felől, de nem emlékszem pontosan, hogy mi szokott lenni. Az km órát már kiszereltem, ott semmi se lötyög, és a kormányburkolat alatt is mindent rendben találtam. Nem tud valaki valami gyógymódot? Leó beteg, kórházba meg nem akarom vinni, kinevetnének vele. Köszi Misi
Pedig megérdemelné, hogy jól megbüntessék ugyanaz a véleményem, mint a sötétített üvegről, balesetveszélyes, ebben az elszaporodott mennyiségben pedig már különösen az. Minden xenonbuzinak azt kívánom, hogy jöjjön vele szemben egymásután 100 kollégája.
55w-t gondolom a canbus vegett,mert ha 35 w-t tenne akkor az alacsonyabb aramfelvetel vegett jelezne a fedelzeti allandoan... Szepnek- szep,de nem praktikus... A legerosebb a 4300K,de meg a tied a 6000K eppen hatareset es az is jobb...
Neked egyebkent mibe van-projektorosba v. a gyari sikuvegesbe??
Valoban sokmindentol fugg.... Milyen a fejegyseged...hany wattosat szeretnel...stb.... Asszem az Atisc kollega a szaki ezen temaban......
Ha mar pug nezhetsz JBL-t.... :-)) v. sony,jvc,blaupunkt,pioneer stb....-ezeket neten is megtalalod... Nezheted a Boombasstik.hu hifi weboldalt is........tajekozodas jellegel...
Sajnos a trafok tobbsegen rajta a cimke mi is az-igy a rendor is fogja tudni..... A cimket le lehet szedni,de ha erre lesznek raalva akkor hiaba a magyarazkodas-sajnos. Es akkor kerdezheti azt is hol a pot xenon izzo az izzokeszletbol...? Az pedig megint nem 1000 ft-os tetel..... Majd meglatjuk mikor fognak a xenonra raallni,de ismerve a magyar allamot-hamarosan.... :-((
Soha nem cseszegettek még a xenon miatt, (35w 6000k), sőt az egyik cimborámnak 10 000 (!!!!)k-s van a leon-jában, a tompított és a refi is az. Ha valaminek van fénye akkor az az, de őt sem meszelték még le ez miatt.
Erős oldalszélben vasárnap alig bírtam a kocsit az M3-son az úton tartani. Ez a természet erő egyenes következénye, vagy esetleg lehet valami hibára utaló dolog ? Már korábban észrevettem, ha álltam az autóval útszélen vagy vhol, hogy elmenő autó menetszelére nagyon erősen kilengett az autó.
Szia viktorgo! A szivargyujtóra csatlakozz rá egy másik akkuval, vagy egy JÓ akkutöltővel, és mehet a csere, vigyázni a sarukkal, no szikra! A rádiócódot az alvázszám alapján megmondják a Peugeot szervizben. (Ha a rádió eredeti!) Szia!
mura?? neked még nem szóltak miatta? a héten valamikor találkozni kellene hogy megnézzem és lefényképezzem hogy szerelték bele neked... mert már csak egy pót izzóm maradt. annak ki kellene tartani jövő hétig::))
és mi van akkor ha a motorháztetőt felnyítatja? akkor csak kiszúrja hogy ott van egy kis mahinálás a lámpánál... én meg tiltakozok hogy az nem is xenon
Kodot kerni fogja..... Igen eltunnek az adatok,de datum-ido se perc beallitani..... Ha pedig komolyabb a fedelzetid akkor torlodnek fogyasztasi stb... adatok-de megint szerintem lenyegtelen....