Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

symi Creative Commons License 2005.03.26 0 0 260

Daty!

Egy kis kiegészítés: http://www.fiat-nikko.hu/

symi Creative Commons License 2005.03.26 0 0 259

Szia daty és mindenki!

Köszönöm a jókívánságokat.

Tegnap sikeresen átvettem az autót, kb. 30 perc alatt meg voltunk a különböző papírok aláírásával és egy gyórstalpaló az alap dolgokról.

A járgány szuper. Szine metálpíros de szerintem inkább bordó. Első út a benzinkúthoz vezetett és a kötelező bizt. befizetés volt. Első benyomásként 17 km után csak azt tudom írni, hogy kellemes vezetni, dinamikusan mozog a járgány. Este autóval mentem dolgozni mert a munkatársaim nagyon a lelkemre kötötték, hogy reggel megszeretnék nézni. Nagy sikert aratott, kb 20 percig nézegették pedig már mentem volna mert még vásárolnom kellett a T....Oban. Ja, még a tegnapi napi esemény, hogy a szomszédok és barátok összecsődültek az autót megnézni. Abszolut siker. Büszke voltam az Albira. Hétfőn lesz egy hosszabb út, addig pihi.

A bejáratással kapcsolatosan annak ellenére, hogy sokan azt mondják, hogy a korszerű motoroknál nem szükséges én mind lajikus igazat adok azoknak akik mégis javasoljá. Ezért én is köszönöm T.J.HOOKERnek, hogy megosztotta velunk első újautó tulajoknak a tapasztalatait és jó tanácsait.

Daty, ha jól tudom az összes FIAT márkakereskedés, de ez igaz minden márkára, egységes árakkal dolgozik. Ezért meglepet az amit írtál. A hivatalos árlistát megnézheted a www.fiat.hu -n. Lehet, hogy elírtad, de az alapmodel neve ACTIVE.  PL. a lista szerint a kp.zár+ el. ablakemelő 85 000 FT. Lehet, hogy ehez még meg lehet venni külön a távirányítót ami 30 000 Ft. Nekem nem kellett távirányítót vennem mert mivel, hogy a riasztó tartalmazza azt, az működteti a kp.zárat is.

Az ajándék metálfény pedig a kereskedésben már bent lévő autókra volt érvényes és 3 színből lehetett választani(arany, piros és szürke).

A kereskedés neve FIAT NIKKO(Bp.), telefonszám: 258-3819 ; 257-1350

Mindenkinek kellemes húsvétot és balesetmentes közlekedést. 

Előzmény: Daty (256)
Pynki Creative Commons License 2005.03.26 0 0 258

Ilyenkor van a pihenés ideje. MEg volt az ebéd, szieszta van, nem fórumozás.

Lassan tényleg ott tartunk, hogy mit is lehet írni, ami téma még eddig nem szerepelt.

A felszereltség. A kocsiban nekem 6. db hangszóró van a gyári magnóhoz. A hátsó hangszórókat el semlehet téveszteni, mert ki van emelve a kalaptartóból és kissé döntött.

Én úgy vagyok a kocsival, hogy azért jó minden nap menni vele egy kicsit. Többet is szeretnék, de ennyi "időm" van csak, bár a fenntartási költsége nem túl magas.

A "jégmetál" Albisoktól kérdezném, hogy Casco-t milyen feltételekkel kötöttek?

Előzmény: Daty (256)
Pynki Creative Commons License 2005.03.26 0 0 257

Hali!

Ha jól tévedek egy tiszteséges gumis meg fogja mondani, hogy melyik keréken melyik volt. Ha meg nem  akkor végül is nem olyan nagy tragédia, úgyis kell majd centírozni. Semmit nem fogsz észrevenni belőle. Most bekopik és jövőre majd megjelölöd. Nem F1-es gumik. Ezek szereint a gyári abroncsot lecserélted, mert nekem Good Year-t adtak hozzá.

A talival kapcsolatban várom az ötleteket. Természetesen első körben Miskolcra szavazok és a Tapolcánál levő parkoló. De szépen mutatna egymás mellett sok Albi!

Előzmény: Gabesz1981 (244)
Daty Creative Commons License 2005.03.26 0 0 256

Sehol senki:-(((((((

Úgy látom mindenki a húsvétre készülődik.

Van más autónak is ilyen topicja, illetve rajongótábora, mint az Albeának?

Vagy csak mi vagyunk ilyen különcök és megszállottak?

Akik nem "csak" közlekedési  eszköznek tekintik az autójukat?

Na remélem azért előbb utóbb felnéz ide valaki.

Így nincs mit tennem, várok rátok :-))))))))))))

Hali

Daty Creative Commons License 2005.03.26 0 0 255

Minden Albistól kérdezném, hogy van közetek olyan is aki nem csak Albizik, hanem motorozik is?

Én egy Kawasaki ER-5-öst hajtok, ha épp nem autóban ülök.

Ha van valaki, szívesen venném ha jelezné.

Daty

Daty Creative Commons License 2005.03.26 0 0 254

Szia Symi!

Már alig várom hogy jelentkezz!

Egyrészt mert kíváncsi vagyok mit mondasz a kocsiról, másrészt azért, mert szeretném megtudni tőled a szalon nevét címét és telefonszámát, ugyanis az asszony beleegyezett, hogy tetessünk bele központi zárat, meg riasztót, és úgy látom, hogy ott elég jók az árak.

Várom jelentkezésedet!

Szia

Daty

Előzmény: symi (231)
Daty Creative Commons License 2005.03.26 0 0 253

Szia!

Köszi, megtaláltam!!

Daty

Előzmény: tiby12 (252)
tiby12 Creative Commons License 2005.03.26 0 0 252

haliho

http://totalcar.hu

Eddig különféle autókra több mint kétezer véleményt irtak a honfitársaink.

" népitélet" FIAT "

Jó böngészést.

Csak most hétvégén a szerverek le vannak terhelve és elég nehezen hozza be a számitógép.hétköznap villámgyorsan bejön.

üdv.    tiby

Előzmény: Daty (250)
D H Creative Commons License 2005.03.26 0 0 251

igazad van, biztos benne alszik!

:)

a jobb egyben pedig nincs net, úgyhogy tessék időt adni neki, és majd kora este, amikor még lángol a szerelem, de azért meg is éhezik az ember már, biztos be fog menni vacsizni, és akkor gondol ránk is, és elmeséli az egészet onnantől kezdve, hogy mrá tegnap éjjel sem aludt egy szemhunyásnyit sem!

Symi, várunk!

Előzmény: Daty (249)
Daty Creative Commons License 2005.03.26 0 0 250

Hali Tibi!

Nem találom azt a "népítéletet" a totalcaron, amit írtál!

Hol keressem??

Daty

Előzmény: tiby12 (233)
Daty Creative Commons License 2005.03.26 0 0 249

Szia Symi!

Na mi van az új verdával??

Várom, hogy jelentkezz!!

Remélem örülsz  gépnek, azért nem írsz mert  még ki sem szálltál belőle!!

Szia

Daty

Daty Creative Commons License 2005.03.26 0 0 248

Szia Gabesz!

Miért ne lehetne egyeztetni a találkozó helyét?

Még nem fix, csak próbálkozunk.

Gumiban nem tuodk hozzászólni, mert még csak a jövő héten veszem át a verdát.

:-)))))

de talán az enyémen is Lassat láttam

Szia

Daty

Daty Creative Commons License 2005.03.26 0 0 247

Hali DH!

Sok örömmel üdvözöllek, mint kazdő Albis!

Így általad még egy rutinos Albiszakértő került ismét vissza köreinkbe!

Legalább zaklathatlak  kérdéseimel:-)))

Ne keseregj, a király szín az a fekete:-))))

Szerintem:-)))

A 0,6-os olajfogyit, mint olvastad, nem igazán tartják mérvadónak a hozzáértők, Szerintük meg sem közelíti.

Remélem a talit meg tudjuk szervezni, ha lesz elég jelentkező, a helyszín megbeszéléls tárgyát képezi természetesen.

Szia

Daty

Előzmény: D H (238)
Daty Creative Commons License 2005.03.26 0 0 246

Szia Hooker!

Köszi a jótanácsaidat, biztos vagyok benne, hogy meg fogom szívlelni őket!

Én is szeretem rendben tartani, gondozni a dolgaimat.

Azt is köszi, hogy írtál magadról, és gratulálok népes családodhoz.

Jó volt egy autószerelő egyszerű és érthető tanácsait olvasni, nem beszélve a sok-sok 100 000 km.-t leveztett út tapasztalatairól, meg a sok bejáratott járműről, amit magad mögött tudhatsz.

Ha informatika terén bármi segítséget tudok nyújtani, itt megtalálsz!

Szia

Daty

Előzmény: T.J.HOOKER (237)
D H Creative Commons License 2005.03.25 0 0 245

Gabesz, most nem tudok segíteni, kb. két hét, mire visszakerül a nyári gumi, addig a téli Yokohama van...

nekem a gumis megjelölte BH, BE, JH, JE jelöléssel, így nem keverhetem össze.

Gabesz1981 Creative Commons License 2005.03.25 0 0 244

Mivel te is Lassás vagy, de a többiekhez is szól a kérdés. Lassan visszatetetem a nyárikat, most Barum-barum volt télen. :-) Szóval a Lassa levételekor nem jelöltek a gumisok, tudom én is hülye voltam, de egy első autóstól még megbocsájtható... talán?, úgyis saját bőrömre voltam feledékeny, de hát akkor nem is gondoltam rá...

Szóval a Lassán van valami jel? Forgásirány? Olyan kétirányú a futófelület, hogy külső/belső oldal jelölést sem látok. Lehet már elsírtam itt egyszer ezt, de most aktuális...

Amúgy a téli most kezd kicsit lágy lenni, de még várok pár hetet, szokott viccelődni az időjárás még áprilisban /a szeszélyesség, magamat is ismerve :-)/. De azért okosan, mert feleslegesen koptatni sem szándékozom a téli papucsokt, jók lesznek még jövőre. :-)

Ha a talira messze lenne hozzám hasonló pestinak Miskolc, lehetne valami köztes helyen (Gyöngyös, Hatvan, Szolnok, ötletek...?)

Előzmény: D H (241)
T.J.HOOKER Creative Commons License 2005.03.25 0 0 243

A minap voltam a Boldiban. Ott nézegettem az autókat, sokukon Good Year gumi volt. Lehet, hogy most velük vannak spanban.

Azért nem gondolnám, hogy alacson minőségű lenne amit felraknak. Még is csak egy neves  "NAGY GUMIVÁLLALAT".

Előzmény: D H (241)
D H Creative Commons License 2005.03.25 0 0 242

www.gumibolt.hu

itt rajt van majd minden, ami gumi.

én se nagyon értek a gumikhoz, néhány váltóméretet ismerek talán, ill. a különböző gumikopások rejtelmeibe próbáltam elmélyedni...

kéne tudni, melyik gudjír típus/mintázat, ill. méret.

Gumisoktól hallottam, hogy a különböző mintázatok nem minden méretben nyújtják ugyanazt a teljesítményt. Ill. az is szerepet játszik, hogy az egyes autók különböző módon használják le a gumikat (itt nem a sofőrök által okozott káros kopásra gondolok: karbantartás hiánya, nem az útviszonyoknak megfelelő vezetés, stb...)

Előzmény: tiby12 (240)
D H Creative Commons License 2005.03.25 0 0 241

Lassa...

azt hírlik ez a Bridgestone török gyártású egyik modellje.

De nekem nagyon tetszik: nem visít kanyarban, nem is csúszik-mászik, a normál futása is csendes.

Kopásról nem tudok még nyilatkozni, keveset futott még...

(volt régebben Conti EcoConact-om, arra én nagyon fújok: a Conti megmutatta, milyen is az igazán szar gumi...)

Előzmény: tiby12 (240)
tiby12 Creative Commons License 2005.03.25 0 0 240

Üdv.mindenkinek.

Az én albimon good year gumi van.

Ez milyen minőség lehet.?Nem nagyon értek a gumikhoz.

A tieteken milyen van?

üdv: tiby

Előzmény: D H (238)
D H Creative Commons License 2005.03.25 0 0 239

TJ,

gratulálok, ezt a bejáratás dolgot ennél jobban nem lehet összefoglalni!

Előzmény: T.J.HOOKER (237)
D H Creative Commons License 2005.03.25 0 0 238

húúú, az elmúlt hosszú időben nem voltam net közelben, és mennyi-mennyi minden történt!

Felélénkült a Topic, rengeteg (számomra) új testvérem, csudajó!

Üdv minnyájatoknak!

Egyre többen leszünk, ez egyre jobban tetszik!

(ill. azért van egy dolog: egyre több Albit látok az utcán, és hiába villantok, vagy integetek, esetleg vészvillogózok egyet a tesóra, rám se hederít senki sem, csak bambán néz mindenki előre...)

Na, hogy így kiszomorkodtam magam, megpróbálnék némi választ írni gondolatébresztőként, de 30 fölött már rövid az agyam (basszus, októberben betöltöttem a 30-at...), és annyit írtatok, csak próbálkozni tudok ezzel:

Albi-tali remek ötlet, jó lenne összehozni! Akár lehet Miskolcon is, bár én BP-ről írogatok, de 180 km (néha több...:) nem távolság, pláne ilyen ügyből kifolyólag!

Daty, gratula a feketéhez, színtestvérek vagyunk!

(bár be kell valljam, a Boldizsár udvarán látott cédruszöld is tetszik, ill. sötétbordó is voltugyanott...)

a 0,6l olajfogyi csak normát jelent, nem hinnétek, de BMW 1l/1000km-t ad meg némely motorjánál olajfogyi normára...

ehhez képest a 0,6 egész kevés...

Nekem is sok Fiatom volt már, de olajat eddig magától még sosem evett, ill. ha mégis, annak tényleg komoly oka volt...:)

Bejáratásra tényleg érdemes odafigyelni, hosszútávon nagyon meghálálja magát...

Én azt gondolom egyébként (lehet ezt már írtam), ahogy múlnak a kilóméterek, úgy megy le a fogyi, ill. úgy megy egyre jobban a gép...

És tényleg örülök attól, hogy elmondhatom nektek: tényleg nagyon meg vagyok elégedve az Albival!!

T.J.HOOKER Creative Commons License 2005.03.25 0 0 237

Szega Daty!

Válaszolva a kérdéseidre.

A "bejáratás" az autónak hasznára válik. Az eredeti szakmám autószerelő. Persze ettöl még nem érzem magam "Gurunak".

Az én receptem:   0 - 1000 km-en csak 2500-ig pőrgettem a mocit. Ezután fokozatosan emeltem az adagját (rpm). 3000 km-töl idönként  rendesen meghuzattam. Szigoruan szemelött tartva a kiméletes bánásmódot. Majd fokozatosan felváltotta a kiméletet, a normál használat.

Hidegen soha ne terheld a motort, majd amikor bemelegedett. Hosszabb út után, vagy erősebb igénybevételt követöen, hagyd kicsit alapjáraton pöfögni. Had hűljenek az alkatrészek kicsit vissza. Ezeket a majdnem kőbevésett intelmeket betartod, sokáig lesz hű társad a verda. Szerintem.

Az olajat annyiszor nézed ahányszor csak szeretnéd. Semmi kivetnivalót nem látok abban, ha valaki gondozza a dolgait. Én is így szoktam cselekedni. Hamár a géptető nyitva van, pár pillantással a hűtővizet is nézd meg. Az sem árt ha, a kocsi felé haladva alásandítasz, hogy valami nem odaillő foltot még időben felfedezhess.

Itt Pesten ez a módszer nem mindig jön be. Az egész város egy nagy olajfolt.

Doblora azért cseréltem le az Albimat, mert megszületett a 3. csemeténk. Így kényelmesebben elférünk. Gondold el. 5 fő (2 gyerekülés) + csomagok.

A kenyerem egyébként buszvezetéssel (Europa - belföld) kerestem a közelmúltig.

19 évet húztam le. Ezalatt az idő alatt néhány vadonás új buszt is bejárattam.

Nem IKARUS-t. Az utolsót 4 éves korában hagytam "faképnél" Ez egy Scania volt pl.

Mostanában én is az informatika felé fordultam. Persze csak alsó-haladó szinten.

Egy vállalkozásban tevékenykedek.

Szóval ez van.

Hooker

Előzmény: Daty (222)
Daty Creative Commons License 2005.03.25 0 0 236

Szia Tiby!

Kösz a tippet, megkeresem a totalcart!

Illetve a cikkeket!!

Nem semmi ára volta Dynamicnak!

Szia

Daty

Előzmény: tiby12 (233)
Daty Creative Commons License 2005.03.25 0 0 235

Szia Gabesz!

Szerintem sem semmi lenne a sok Albi egy helyen és egy időben!

A 185/65-ös nem hangzik rosszul, de amit írtam??

A fogyasztás?

Nem nőne?

Pestre tényleg jó lenne egy lánctalp is téligumi helyett!!:-))))))))))))))))9

Szia

Daty

Előzmény: Gabesz1981 (232)
Daty Creative Commons License 2005.03.25 0 0 234

Szia Symi!

Szorítok neked, hogy olyan legyen, mint amilyet elképzeltél!

Sok-sok örömet és balesetmentes kilométert kívánok hozzá!

Remélem még beszélünk, de nem tudom elolvastad-e a régi írásaimat, amiben írtam, hogy errefelé nem úgy megy, hogy bemegyek és kérek bele egy-két extrát, pl kp. zár, meg riasztó, mert azt mondják, hogy azt csak akkor lehetne bele tenni, ha úgy lenne gyártva.

Pesten nem így van?

Az enyémbe ott beleszerelnék 40.000 E Ft.-ért a kp. zárat?

Az enyén Actual.

Megtudnád nekem?

Mert itt 200 000 Ft lenne a kp. zár, meg az ablak emelő, de komolyan!

Plusz a távirányító

Várom válaszodat, és remélem, hogy azt már úgy írod, hogy a kocsi a gariban van!!

:-))))))

Szia

Ui: a metál fény sem volt ajándék!!!

tiby12 Creative Commons License 2005.03.25 0 0 233

szia daty

Még februárban vettem a jégkáros autót,akkor volt vagy 30 db. belőle,de nagyon gyorsan 1-2 nap alatt elkelt az összes  akkor a dynamic  ára  2.699.000 ft. volt,de a metállfényes jégkárosokat 2.099 .000 ft.-ért adták,ehhez adtak ajándékba egy vonóhorgot felszerelve és igy vizsgáztatták le a kocsit.

Ha jól emlékszem a szinek között nem volt fekete/zöld,piros és bordó és homokszinű  beizs metáll /Mivel közben

külföldre mentem,addig garázsban állt a kocsi. Csak tegnapelőtt kezdtem vele járni,de meg vagyok vele elégedve.

A fogyasztásról még nem tudok irni,mert általában városban és rövid utakon járok,még nem fogyott el egy tank benzin sem,  viszont a totalcar "népitéleten " már  6 db. albea tulajdonos mondott itéletet,javasolom nézd meg.

Üdv. tiby

Előzmény: Daty (224)
Gabesz1981 Creative Commons License 2005.03.25 0 0 232

Igenis itt ülök és... :-) Áhhh, már csomóan leléptek, szóval egy szava nem lehet senkinek.

Én budapesti vagyok. Ehhez kapcsolódóan, ha kitaláltok valami jó időpontot egy miskolci talira részemről is szó lehet róla. Jó lenne már látni sok Albit egyszerre egy helyen és egy időben. ;-)

Én a 175-ös gumikkal meg vagyok elégedve, szerintem jó kompromisszum méret, ehhez a motorhoz, kasztnihoz. Esetleg még egy 185-ös..., mert ugye a 175/70-es váltója lenne egy 185/65-ös, ami ráadásul sokkal általánosabb méret. Még gondolkozom. ;-) Az ALUfelni meg megint egy külön történet, itt székesfővárosunkban gondolkozom, hogy lánctalpat szereltetek fel inkább. :-/

Kitartás! ;-)

Előzmény: Daty (230)
symi Creative Commons License 2005.03.25 0 0 231

Szia Daty!

Bp.en vettem az autót. Mikor visszamentem befizetni az előleget az eladó srác kérdezte, hogy akaroke bele egy pár hangszorót mert említettem, hogy rakok bele CDs rádiót. Belementem, ezután jött a riasztóval és e kpzárral. Ezeket érdemesnek találtam még berakatni, igy lett ennyivel felszereltebb.

Árak:

-2 099 000 ft. alapár(+ajándék metálfény)

-     27 000 ft. hangfal(2 db.) sokaltam az árát de azt mondták, hogy speckó kell  

bele. Ezt kétlem de most az egyszer nagyvonalú 

voltam.

-     65 000 ft. riasztó örök garival

-     40 000 ft. központizár + távirányító

Másfél óra mulva megyek érte. Szorítok, hogy neked is minél előbb meglegyen.

Előzmény: Daty (227)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!