Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Ha teljesen nyiltan ment, akkor nyilvan nem problema hiteles bizonyitekokat bemutatni olyan szallitmanyokrol, amelyekben az USA GPS alapu vezerlo elemeket, meg vedett datalinkeket szallit a sziriai AQ-nak.
Szerintem meg, ha egyaltalan voltak ilyen kutyuk azokon a dronokon, es ha egyaltalan az USA-tol szarmazik, akkor meg mindig valoszinubb az, hogy Irakbol szarmazo zsakmany, vagy iraki felszerelesbol feketepiacositott cucc.
Ez jogos, bár azt hiszem az FN-6 on is van és abból pedig Clinton asszony elég sokat szállított a szír al-kaidának, jutott belőle végül az ISIS-hez is.
Nem, én azt gondolom komolyan hogy az USA ellenőrzés nélkül szállít különböző lightosabb terrorista csoportoknak csúcstechnikát, amit vagy rögtön a címzettek használnak fel terror cselekményekhez, de még gyakrabban azonnal az Al Kaidánál köt ki.
Te komolyan gondolod, hogy az USA osszerak 13 db szigszalagozott dront es felszereli kb. titkosnak szamito katonai csucstechnologiaval, hogy azokrol ledobjank osszesen kb. 13x2 db kezigranatnak megfelelo robbanoanyagot 2 orosz bazisra?
Az Amazon tavaly kezdte a csomagok dronokkal valo kikuldeset. Ok is a CIA-tol kaptak GPS tamogatast ahhoz, hogy hazhoz menjen a dronjuk?
Sziriaban nincs egyetlen Geodeta sem? En tavaly merettem at egy kertet, egy sima sokeves geodeta cucc 10 cm-t tud. Abszolut civil, nem a CIA tamogatta.
Sziriaban csak eszetlen kecskepasztorok Allah akbaroznak?
Szerintem az oroszok most ezt nagyon felfujjak, hogy milyen szofisztikalt a cucc, es nagyon be akarjak magyarazni a kulfoldi ( CIA ) tamogatast az akcio moge, ami akar igaz is lehet, csak epp az ervrendszeruk ezt nem tamasztja ala.
Minden jel szerint ezek nem kamikaze drónok voltak, az egyik gépen kamera is volt. A bombákban használt robbanóanyag is különleges, viszonylag kevés helyen gyártják, van esély a forrást beazonosítani.
Kicsit hitetlenkedve olvastam, hogy nem csak a pancirek taroltak a drónok között, de le is szállítottak sokat, de minden jel szerint tényleg leszállították őket egyben. Volt orosz sajtály arról, hogy bár a gépek látszatra primitívek valójában nagyon is szofisztikált szervekezek, messze meghaladja a konstrukció és a programozás, valamint az eltárolt adatok és irányítás “minősége” a korábban a terroristáktól/szabaccságharcosoktól tapasztalt szintet. A gépek idlib környékéről a ”mérsékeltek” területéről indultak.
Ennek már semmi realitása sincs, mert Szíria példája mutatja, hogy a vállról indíthatók elterjedését nem lehet megakadályozni - pedig minden fél esküdözött, hogy többet olyat senkinek nem adnak, ami van azt bezúzatják, a MANPADS nevét is elfelejtik.
Ehhez képest bolgár, észak-koreai, iráni, stb. Igla utángyártások kerültek elő, meg afgánból visszamaradt, hőelem híján autó akkuval megbarkácsolt példányok és sorban szedik le vele az L-39, Szu-22 gépeket, Mi-8 heliket, a Szu-25 is kapott csak az a páncélzat miatt sérülten visszatért.
Ha lemész alacsonyra, egyszerűen nem tudod, hogy kinek van kapanyél a vállán és kinek kályhacső. Alacsony repülésre maradnak a robotrepülőgépek, mint a Kalibr, meg a Tomahawk.
Ez megint a szokásos hülyeség. Az orosz procikat elég régi technológiával gyártják (taiwani gépekkel) de részben saját tervezésűek, kb 1-2Gh-en mennek. Ez egy linuxal bőven elég bármihez, és nincsenek bennük javithatatlan hibák “bedrótozva” mint az intel amd stb procikban. Vagy ha mégis, akkor azt ők javitják ki, és úgy, hogy azt nem dokumentálja a cia vagy nsa.
Az EU-nak is k. gyorsan lépnie kellene, mert ahogy ezek a kreatív ötletek kiszivárognak a jenki “szövetségesektől” az alvilágba lesznek belőlük titokzatos kriptopénz lopások stb stb.. Esetleg megint lehallgatják merkelt, vagy nem működnek majd a lérak wintel alapú vezérlő rendszer komponensei.
Végül leállították a NASAMS ellenére a Buk-M1 kivonást.
Ezt honnan vetted? A Buk teljsesen ki lett vonva. Ha jól tudom az éles rakétákat már mind megsemmisítették. Egy 9Sz18M1 Szoc és egy 9A310M1 SzOU 2017-ben érkezett a Tuusula-i légvédelmi múzeumba. A többi jármű sorsa még nem dőlt el, de állítólag van esély rá, hogy el lesznek adva.
Abban a formában, hogy orosz gépeket semmisítettek meg, biztos, hogy hazugság. Viszont az is tény, hogy volt valami akkor. Lejjebb beraktam egy képet egy bombáról amin az oroszok üzentek a terroristáknak:
"За 31.12.2017г
Горите в аду суки
за наших пацанов"
Én a másik verzióban hiszek, miszerint a terroristák megrongáltak 6 Szu-24-est, 1 Szu-35-öst és egy An-72-est. A 35-öst és 2 24-est még aznap teljesen helyreállították. Sajnos viszont két katona meghalt, 10 megsebesült.
Én izrael helyében sem lennék nyugodt
Még az is lehet, hogy ők szállították a technológiát nekik. Izrael teljesen nyugodt, hiszen puszipajtások a dzsihadistákkal, ezt ők maguk is megerősítették nem is egyszer. Aktívan részt vesznek a terroristák kiképzésében is.
> oroszok szandekosan osszemossak az osszes ellenerdekelt felet, nekik mindenki iszlamista terrorista.
A világ 99,9%-a számára a Szíriában, Irakban mérsékelten vagy kevésbé mérsékelten lefejezősök mind iszlámista terroristák és minél hamarabb vannak kiirtva, annál jobb.
A maradék 0,1%-ot a szaúdiak és egyéb öböl monarchiák, a CIA és a tudjukkik képviselik. Nekik egyáltalán nem mindegy, hogy az 137-féle valami-al-valami-al-valami mérSÉKELt szervezet, amiknek a nevét, cégérét és zászlaját véletlenszám generátorral csinálták (*), a világ szemében mind terrorista lett és oda a sok mrd. dollár befektetés.
(*) Jelentősen emelte volna a hitelességüket, ha a címerekbe M-16 helyett AK47 sziluett kerül, mivel így kapásból kilógott a kecskeláb...
> A valosagban meg gondolom jelenleg ezerrel nyomoznak, hogy melyik csapat lehetett
Oroszok azok, nem Columbo! Valószínűleg úgy megy a dolog, hogy mindenki megcsapnak OFAB-bal, aztán majd Allah és Mohamed az ő prófétája szétválogatja az érkezőket, hogy kinek hány szűz jár.