Az audio- és navigációs rendszerre 3 év vagy 100 000 kilométer.
A gyári alkatrészekre, kiegészítőkre és akkumulátorokra 2 év.
A garancia alól kivételt képez a kopó-forgó alkatrészek (pl. gumiabroncsok, a fékbetétek vagy a tengelykapcsoló-betétek, stb.) üzemszerű használatból eredő kopása, elhasználódása.
Ez a garanciaprogram nem vonatkozik a következő modellekre: Kia K2900 (K2500 és K2700) haszongépjármű." Ezt írják a garancia egyéb feltételeinél.
Ma elhoztam a Pappas-tól a kocsit, egy fillért nem kértek a jobb hátsó kerékcsapágy cseréért. Hangok megszűntek, remek minden. Kicsit tartottam ettől a méltányosságtól. Akinek új az autója tudatosuljon benne, hogy a fútómű és kapcsolatos egyebekre (valahol fel van sorolva) csak 2 év a gariancia. Egyébként 100k körül lett volna.
Segítsetek nekem tisztán látni a Ceed dízel motorokkal kapcsolatban. Úgy tudom, hogy az első generációs 1.6 CRDI 115 lóerős, nincs benne kettőstömegű lendkerék és láncos hajtású, amiről azt hallottam, hogy normál esetben nincs szükség cserére a motor élettartama alatt. Ez igaz?
Itt azt olvastam, hogy a facelift-es változat motorja már 128 lóerős. Ez ugyanaz a motor, mint az előbb leírt és szoftveresen van kicsit felpiszkálva? Erre is ugyanúgy igaz a kettőstömegű lendkerék hiánya és a tartós láncos hajtás?
A második generáció (2013-) 128 lóerős motorjaira igazak ugyanezek? Esetleg ez is ugyanaz a motor, mint az alap verzió, csak szoftveresen kicsit felpiszkálva?
Ezek közül melyikben van részecskeszűrő? 200 ezer km alatt lehet számítani ezeknél a motoroknál valami költségesebb nyűgre?
Szeretnék egy 1. generációs faceliftes vagy egy 2. generációs Ceed-et vásárolni használtan és úgy látom, hogy az 1.6 CRDI motor passzol hozzá a legjobban. Az 1. generációs volt alkalmam kipróbálni és tetszett a karakterisztikája. Ahogy látom, 1.6 benzines nagyon kevés van, legalább is eladó sorban. Pedig 6 sebességes szerintem abból is jó alternatíva lenne.
Igen, nekem is jobban tetszik 17-es felnivel, főleg amit a LAUNCH EDITION felszereltséggel adnak. Az gyönyörű felni. Sajnos csak ehhez a felszereltséghez jár a 17-es, a többit 16-ossal adják.....
"ami akciós ár, az kőbe van vésve, abból nem engednek."
nyomtassa csak ki azt az ajánlatot na azt lobogtatva kell bemenni a következő kia szalonba aztán amit ott ajánlanak kedvezőbbet, azzal meg a következőbe és ezt egész addig (lehet körbe is menni) amíg az ajtóban meglátva téged el nem bújnak az értékesítők, ésvagy már csak annyival képesek az előző ajánlat alá menni hogy pluszban felajánlanak egy kávét akkor tényleg elérted a legjobb árat
Ma jártam a Duna Auto Zrt (autóváros) Kia szalonjában. Egy barátomat kísértem el, erősen kampányoltam az új ceed mellett, nézze meg, kérjünk ajánlatot stb. Megnéztük a verdát (szerintem gyönyörű, főleg a cosmo blue) Az értékesítő azt az infót adta, hogy ami akciós ár, az kőbe van vésve, abból nem engednek. Ez igaz? Tényleg nem hatja meg egy autó eladás lehetősége? Van valakinek nem túl régi új autó vásárlásos tapasztalata? Köszi!
Ha minden igaz publikus a mail címem, küld nyugodtan arra. Kérnék egy közelit is, amin látszik mekkora a rés a díszléc és a lemez felülete között. Öszzegyűlik ott a kosz?
Rider kft, Veszprém, 14900.- (gyári vagy 25k), 3M ragasztó csíkkal. Felszerelés előtt forgalmazó szerint a karosszériát és a csíkot is melegíteni kell, 40-60 fokra. Ezért elvittem egy autófóliázóhoz, aki szakszerűen tisztított és felrakta, majd utólag melegítette együtt mindkettőt. Tán 2-3k volt meg 30 perc. Aszonta, hogy látott már anyagában komolyabb csíkot is. Elég mélyen van, az ajtóközépi csíkok jobban védenek, ez viszont igazodik a lemezhajtás kontúrjához.
Szvsz szerintem az autó ordít a csíkért, ha ez a tetű FF engedi, küldök képet.
Én is mentem vele nem volt gond a sebességváltóval. A kormányzása nagyon sokat javult ill. masszívnak de mégis finomnak érezni az autót. Sajnos DCT váltós nem volt ami igazából érdekelt volna. Nekem mintha a 16-os kerekek kicsinek tűnnének az autó alatt a 17-eshez képest. Ti hogy látjátok?
Mentem Sportage-el az 1.6 T-GDI-vel na azt igen eltalálták, komoly gép. Csak nekem a méreteti miatt felesleges lenne...
Ilyen ajtóvédő díszlécet valaki tett már fel 5D ceed-re? Valóban képes a rányitás elleni kisebb sérüléseket kivédeni, vagy csak jól néz ki? Egyáltalán jól néz ez ki az autón?
Egy kis élménybeszámoló a hétvégi Ceed okosításról.
A szereplők: Ceed SW 1,4 Silver 2018 és a feleségem Samsung Galaxy Xcover 4-ese. A készüléket az autó rendszere a gyári oldal szerint támogatja.
Bluetooth
Párosítás után a telefon gyorsan és automatikusan csatlakozik, a telefonkönyvet és híváslistát gyorsan letölti, jól kezeli, a kapcsolat stabil. Hangtárcsázást/utasítást nem próbáltam.
Wifi
Ez szükséges ahhoz, hogy az autó (TomTom) rendszere a telefon mobilnetjén keresztül letöltse a forgalmi adatokat, érdekes pontokat, időjárási adatokat, és azt az autó központi kijelzőjén megjelenítse. A csatlakozáshoz a telefon wifi hotspot funkciójával kell megosztani a mobilnetet, ami viszont a teló hagyományos wifi üzemmódját automatikusan kikapcsolja. Ez kicsit macerás, mert minden autóba szálláskor ezt meg kellene tenni. Innentől kezdve viszont az autó és a teló wifi kapcsolata automatikusan létrejön a központi egység bekapcsolásakor, ez a kapcsolat stabil. A TomTom adatletöltés viszont rendkívül hosszadalmas, néha 10 perc után sem sikerül a rendszernek (ez másnál is problémás?). Ha viszont sikerül, a gyári térképen megjelennek a forgalmi adatok, akadályok, a rendszer kiírja, hogy ezek miatt mennyivel nő a menetidő. Az enyém mintha traffipax megjelenítést nem tudna (nincs is ilyen menüpont a beállításban, csak a használati utasítás füzetben).
AndroidAuto
A telefonra az alkalmazást az apkmirror oldalról töltöttem le (Mo-n a Play Áruházban nem jelenik meg). Kell egy kicsit mókolni, mire rájön az ember, hogy melyik verzió kell a telóra, ez segít: Droid Hardware Info. Telepítés után viszont már működik és frissül rendesen. Az AndroidAuto lehetővé teszi a telefonos navigációk (Google térkép, Waze) használatát az autó képernyőjén, a telefon mobilnetjével. Ehhez a telefont és az autót USB kábellel kell összekapcsolni (itt ez a kis macera van). Ha valaki idáig eljut, már nagyon szépen működik a dolog: online friss térképpel, forgalmi információkkal, forgalmi szituációk bejelölhetők stb. Minden szépen megy, és vezérelhető az autó érintőkijelzőjével. Ha valamiért (pl. rádió) vissza kell térni a fejegység rendszeréhez, arra is van egy gomb. A térképeken lehet hangvezérléssel is keresni, elég hatékonynak tűnik. Ráadásul a telefon menüje is használható marad az összekapcsolódás alatt (bár ezt nem próbálgattam közben). Bővebben minderről itt.
Ha valakinek van több tapasztalat/trükkje ezekről a funkciókról, megköszönném, ha megosztaná!
Tegnap tankoltam. Mivel beszéltünk róla most megjegyeztem a dolgokat. 25km volt vissza az autó szerint. A mutató a 0 fölött van egy mutatónyival és 44L tudtam tankolni. Ez azt jelent, hogy 0-nál még mindig megvan a ~8L biztonségi tartalék.
- Valóban csak 1 év, köszönöm a figyelemfelhívást, és nem kell folyamatosnak lennie :)
- A kereskedőnél/márkaszervizben bármikor megkötik gariidő alatt, csak egy rendszám meg km óra állást kell bediktálni amit telefonon el is intéztem, nagyon kedvesek voltak.
- Emailben jött is a tájékoztató, szerződés és számlaszám ahova utalni kell a 4999-t, és postán ajánlva elküldték a szerződést, aminek egy példányát aláírva vissza kell küldeni.