Nagyok jók a képek és a címek nagyon passzolnak hozzájuk. Sokszor a legnehezebb egy jó címet kitalálni, mint elkapni a pillanatot. Egyébként milyen géppel készítetted?
Örülök, ha tetszenek a fotók. Dél körül tettem fel új képeket a Természetfotók, a Baglyok és a Tájképek albumba. A téli képek az első, igazán téli képeim, tavaly ugyanis említésre méltó hó nem volt a környékünkön (Bács megye déli része).
Nagyon klasszak a képek, köszönöm, hogy megosztottad velünk! :))
Plitvice régi emlékeket idézett fel bennem, mostanság rendezgettem a régi fotóimat.. életem második tekercsét lőttem el ott (fekete fehér pici kopott képek) :))))
Nézzétek meg az én képeimet is, várom a véleményeket!
Legfrissebb: a Baglyok album, a Plitvice albumba most hétvégén pakoltam új képeket, valamint a Természetfotók albumot is kiegészítettem két új képpel (csiga és hernyó).
Köszönöm mindenkinek a dicséretet. Kocsinak igaza van, a képek valóban digitálissal készültek, egy nikon coolpix 950-es géppel. Bevallom őszintén mivel most nem saját számítógépről dolgozom ezért a rögzített adatokat (expozíció, időpont) nem tudom megadni. Szűrő és előtétlencse nélkül készültek, manuális beállítással. Körübelül egy hónap volt a két kép elkészítése között.
Mindkettőt kézből csináltam. A darázsban szerintem volt egy kis exibicionizmus mert kb. 10 cm-ről sikerült lekapnom, macro módban. Szemből már nem engedte :(, biztos jobban szereti a profilját.
A hernyóra véletlenül bukkantam egy októberi hétvégén, gondolom most már a bebábozódási fokozatban van, remélem az idén már kifejlett formájában is lekaphatom. Ő bezzeg nem tudott eliszkolni :)
Nagyon szépek!
Nekem nagyon lassan jöttek le, mert túl nagyok, a hernyó tényleg nem éles eléggé, a kis őszi dolgozód szárnya viszont nagyon szépen csillog, s gyönyörű:) Én is a Zemplénben nőttem fel, Sátoraljaújhely a szülővárosom.:)
Ja, és a kifejlett fecskefarkúról nincs képed?
Digitálissal fotózol?
Kérhetném, ha valaki képet tesz közzé, adja meg a kép készítésének természeti és technikai paramétereit? Délelőtt, délután, fényviszonyok, derítés, nyersanyag, gép, optika, közgyűrű, előtétlencse, állvány, exp. idő, blende, stb.
Már csak a többiek okulása végett is...
Egyébként a hernyó is és a méhecske is igen hangulatos!
A billegő virágszáron izgő-mozgó mütyűröket különösen nagyon nehéz pontosan fókuszálni.
Nekem tetszenek! Gratulálok!
Hát csak irígykedni tudok.. Neked direkte modellt álnak az állatkák? :))
Nagyon jó képek!
Gondolom a géped se jóöreg Pajtás típus, amivel ilyent sikeredett..:)))
Gratula, csak így tovább...!
Rianna, aki megcsodál minden szép ide betévedt fotót! :))
Hát...
hogy a te havarodat ki és miért akarta megbüntetni, azt nem tudom.
De bekerítve nem őmiatta van. Ez a növény se nem dekoratív, se nem érdekes. Vagyis a mezei turista úgy elmenne mellette, mint a pinty.
Csupán k*rva ritka.
Amióta be van kerítve a Pilisben, azóta rendesen hoz magot, tud szaporodni, amit eddig nem tudott, mert csumára le volt rágva.
Gondolom inkább a muflonok, mint a barátod, nem ;)
De gondolom azt egy természetvédelmi őr sem szereti, ha egy bármilyen okból lezárt területre valaki bemászkál. Végülis nem büntették meg, nem?
Üdvözletem mindenkinek aki szereti a természetfotózást én is veszem a bátorságom és két képet belinkelek. Mindkettő makro fotó és a zempléni hegységben (közelebbről Mádon) készült.
Az első kép egy fecskefarkú pillangó hernyóját ábrázolja. Sajnos nem a legtökéletesebb (a mélységélességet elszúrtam), de nagyon különleges a hangulata.
A második kép egy fáradt őszi dolgozót csíptem el pihenés közben. Nekem ez a kedvencem.
Remélem nektek is tetszeni fognak a képek. Kívánok minden fotóstársnak gyönyörű képeket és szerencsésen elkapott pillanatokat az új évre!!!
Ott a magyarföldi husáng leledzik, ami ugyan ritka, de nem egy dekoratív növény. leginkább a kaorra hasonlít kicsit nagyobb kiadásban. Bekerítve sem miattunk van, hanem mert az őzek, muflonok lelegelik, ugyanis imádják.
Csak annyit tudtam meg, hogy a Pilisteton van ilyen resz, de az be is van keritve. (De nyaron a kapu tarva-nyitva volt, mert elloptak a lakatot. A tilto tablaval egyutt)