Nem. Egyszerűen sajnált kiadni rá pénzt, pedig egy hónap alatt elkészült volna. Így évekig csinálta. Közben el is rontotta, fel kellett szedni. Vagy megváltozott az elképzelése.
Amúgy kiderült, hogy ismerem az ürgét, mert a srácaink osztálytársak voltak akkoriban. Nem volt rossz ember, csak kellemetlen. Sok ilyen van.
Ha új szomszéd költözik a környékre, abban biztosak lehetünk, hogy évekig minden nyáron zajongani fog.
Van egy másik történetem: Voltam vendégségben az egyik barátoméknál. Kint ültünk a teraszon. Egyszer csak a szomszéd elkezdett járólapot vágni-csiszolni. Mondja a barátom, hogy ezt csinálja 3. éve, tavasztól őszig. Ugyanis a kert végében épít valamit. Jó, mi?
Mondjuk annyira nem volt zavaró, csak kellemetlen. Ő azért este 8-kor abbahagyta.
Talán arra nem került sor, de a gallérját megrángatták, így mesélte el.
Amit direkt nem említettem, de mostmár megteszem, hogy ez egy tanult mérnökember. Tehát nem mindig az iskolázatlanságban keresendő az ok. Az intelligenciát nem lehet tanulni. Az vagy van, vagy nincs.
Szerintem az a baj, hogy a legtöbb ember nem hajlandó alkalmazkodni.
Pl.: egyik kollégám büszkén mesélte, hogy ő minden nap munka után este 10-ig építette a házát. Amikor rákérdeztem, hogy mit szóltak a szomszédok a sok motoros fűrészeléshez meg a flexeléshez akkor azt válaszolta, hogy már ketten szóltak neki, de "neki" joga van 10-ig zajongani.
Aztán egyszer valaki elmagyarázta neki, hogy mihez van joga...
nem szegyelled magad! karacsonykor a konyhadban fozol, megis ezt hogy kepzeled???????????
hala a sok kivilagitos kocsognek, napok ota esszel kell elni es beosztani a melegvizet, mivel vezerelt aramrol megy a bojler. tegnap mikor a hajmosasomat langyos vizzel kellett befejeznem, gondolatban mindegyiknek a kis egoket egyenkent kepzeltem feldugni a vegbelebe! es ez lesz szilveszterig!
Csak nem úsztam meg a karácsonyt se Z. Sz. nélkül... Volt pofája egy banyának a felső emeletről becsöngetni azzal, hogy kajaszag jön a lakásomból, csak nem főzök? Naná, h. főztem, mint mindenki az egész kib...ott város összes lakásában -- csak azt nem tudom, aki nem bírja elviselni, miért nem költözik tanyára, ahova amúgy is jobban illene?!
en masfel eve koltoztem tombhazbol videkre. ott meg csak egy kutyam volt. aztan a masfel ev alatt "osszejott" a tobbi. itt minden haznal van kutya es ugatnak, meg van funyiro, meg motoros permetezo, meg mittomenmi. engem idegesit ha ugatnak a sajatjaim, nem is hagyom nekik. talan ez a beidegzodes meg tombhazas korombol van, de a szomszedom nyugtat hogy ne izguljak, itt mindenhol kutya van, az termeszetes hogy ugatnak. mellesleg ha lehuzom a redonyt es szol a tv a tetot elvihetoik felolem, azt se veszem eszre. szal senki ne higgye azt ha a panelbol elkoltozik kertesbe ott siri csond lesz. persze kozel sincsenek akkora zavaro forrasok, de az emberek itt sem kez es lab nelkuli nemak, akik zajcsokkento zselen siklanak. de ha a pszicho nenire gondolok aki felettem lakott, vagy arra az allatra aki a wc-n dobalta le a felteglat es nalam tort fel a sz@r, vagy arra ki csikket dobalt az erkelyemre, vagy arra aki keso este csaladi patale levezetesekent kiramolta a konyhat az ablakon a 3.rol (rendszeresen), aki a lepcsohazba huigyozott/szart stb ugy vagyok vele, nyirjanak fuvet, meg ugasson a bloki! jol erzem magam itt! itt koszon a szomszed, ha disznot vag mi is jollakunk, tavasszal viragmagokat es hajtasokat cserelunk, ha idegen all meg a kapu elott figyelnek ram. szal jo ez igy nekem!
Mármint szerinted. Nem, én egyszerűen csak megkérdőjeleztem azt, amit leírtál. Mindegy, ha már rajtam húztad fel magad, engedd meg, hogy megköszönjem a részletesebb leírást. A nekem címzett kirohanásodban leírtak alapján már nem annyira elképzelhetetlen, hogy egy 30(!) méterre lévő kutya ugatása akár ENNYIRE zavaró legyen. Viszont azt még mindig elég nehezen tudom elképzelni, hogy csak titeket zavar...
Húgoméknál/nagyszüleinknél a következő leosztás van: Családi házas környék, sok kutya. Húgoméknál is kettő, az egyik egy törpe schnauzer, amelyik imád őrjöngeni és ugatni. Ez a kis dög minden éjszaka bent alszik a lakásban, mert gyanítható módon régen megmérgezték volna, ha nem így lenne. Kedves szokása, hogy MINDENT megugat, ami él és mozog, és a kerítésen kívül van. Ezzel persze a szomszédok kutyáit is "riasztja", és így már együtt őrjöngenek, pláne ha postás vagy szórólapos jön. Tehát hétköznap, vasár- és ünnepnap menetrendszerűen, többször is. Ha gyorsan összeszámolom, harminc méteren belül 4-5 kutya van, köztük nagytestű, nagyhangú állatok is, akik néha unaloműzésként is szívesen kezdenek bele az ugatásba, hogy aztán a többi is csatlakozzon... bár legtöbbször ilyenkor is a mi snacink kezdi.
Ebben a szituációban laktam én is ott néhány évet (fél éve költöztem el). Nem mondom, hogy néha nem volt zavaró, de a saját kutyánkon kívül a többi soha nem okozott a zajongásával gondot. Pedig, húgoméknál már kisbaba is van, akinek az altatása amúgy sem egyszerű feladat.
pancser egy allat lehet, mert a nemetjuhasz plane konnyen tanithato! az kulon pech, ha nyugalom erdekeben koltoztel, azt csederbol, vederbe.... ezert mondtam megertelek. nehogy azt hidd hogy en elvakult vagyok, mert kutyas vagyok! nekem 4 kutyam van, de en kinosan ugyelek ra, hogy ok nelkul ne ugassanak, foleg ne koraesetetol dellottig. ellenberger masodik szomszednal van egy gyonyoru golden, aki naphosszta sir a 2nm kenneleben. az en meglatasom szerint kutyat nem lehet ekkora helyen tartani. igaz hogy starapas egy nagyobb telken aknat gyujteni, de ha az allat szabadon van ( tulkepp hazorzo is!!) evvel jar. mas kerdes ha a zsebkendonyi kennelben a sajat szaran ugralva orjong, mert arra mar az allatvedok is ugranak!
Magától értetődik hogy a kutyát nem mérgezzük meg. Nem csak azért amit írtál, hanem értelme sem sok lenne, jönne egy új kutya amivel megint nem foglalkoznának az meg megint ugatna, és kezdődne minden elölről. Ja, nem is egy kutya van hanem kettő, lehet hogy nem is mondtam, mindkettő németjuhász. Ja és éjjel túlnyomórészt nyugi van, mert elengedik őket (legalábbis az egyiket biztosan), hajnalban pedig az egyiket a 3 nm-es kennelbe zárják, a másikat meg mellékötik lánccal. Én is ugatnék egész nap, unalomból is.
Majd januárban meglátjuk mit csinál az önkormányzat, legfeljebb szembesítem őket az általuk hozott rendelettel ami fenn van az interneten is. Legszörnyűbb hogy ha visszaolvassátok a topicot, ahol eddig laktunk (panel) ott is szörnyű volt a szomszéd, azért költöztünk el hogy nyugi legyen, mindent felmértünk, körbekérdezgettünk, megfigyeltünk mielőtt ezt a helyet választottuk volna, és akkor még kutyák sem voltak. Ez a mi szerencsénk.....
en teljesen megertem, hogy nyugalomra vagysz! es persze ez ellen tenni is kell. nem biztos hogy az allat/kutya vedonel ram gondoltal-e, de most azert is magamra veszem! azt latom, te is belatod nem a kutya hibas azert hogy neM lett megnevelve. es ha mergezel, losz lesullyedsz ugyanarra a vegleny szintre, mint ezeknek a kutyaknak a gazdaja. ha mar eddig turtel, akkor meg kicsit szoritsd ossze a szad, es tereld hivatalos mederbe a dolgot.
VALAMINT EZUTON SZERETNEK MINDEN TOPIKTARSNAK BOLDOG, CSONDES, SZOMSZEDOK ALTAL IS TISZTELETBEN TARTOTT KARACSONYT KIVANNI!
Ja, az Önkormányzatot megpróbálhatod, de fölösleges. Én még nem hallottam olyan Önkormányzatról, amelyik érdemlegesen tett volna valamit a lakosság érdekében. Főleg kutyával kapcsolatban.
A kutyatartás nagy felelősség -szokták mondani. De aztán a kutyatartók többsége nem veszi komolyan. A legtöbbjük prosztó, pedig azt hiszi magáról, hogy "rendes".
Nekem is van ilyen problémám.
A szemben lakó hölgyike befogadott egy kiskutyát 8 évvel ezelött. Persze foglalkozni az derogált neki. Közben a kutyus jó nagy lett és persze ugatós. Minden szarra ugat. A hölgyike persze a hétvégét a nyaralójukban tölti. Mi meg még telefonálni sem tudunk nyugodtan a házunkból, mert ez a dög túlugat mindent. Még a TV-t is túlugatja. Szóltam nekik, erre megsértődtek.
Tökéletesen igazad van, és a végsőkig egyetért szerintem itt veled mindenki. Mondtam: önkormányzat.Más választásod sajnos nem maradt. Feljelentést kell tenni, bizonyítéknak nyújtsd be a kezit, amit felvettél (másolatot csak!), és jöjjön, aminek jönnie kell-szegény, nagyon sajnállak...El tudom képzelni, milyen lehet! Szeretném megradagdni az alkalmat, hogy BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNHASSAK ITT MINDENKINEK!
ha tényleg le akarod szoktatni erről a kutyákat akkor szerezz be egy ultrahangos kutyabosszantót. Lehetőleg úgy intézd, hogy az ágyból tudj visszalőni, mikor reggel 6-kor rákezdik.
Bár próbálsz gúnyos lenni, kijelentő mondatod egyben maga az igazság.
- a kutyák kennelje a mellettük levő ház falánál van, ami tökéletesen visszaveri és felerősíti az összes hangot
- az összes szomszédban van kutya, kis- és nagytestű egyaránt, van amelyik jóval közelebb van a zavaró szomszédnál, sőt ugatni is szoktak rendszeresen, mégsem zavaró mert csak akkor teszik amikor okuk van rá, nem pedig naponta 7-8 órán keresztül. Nem vagyunk paranoiásak, nekünk is van kutyánk, nem az zavar hogy valakinek kutyája van és az meg mer szólalni, hanem az, hogy hajnal 6-kor nekikezdik minden ok nélkül (a többi kutya a szomszédságban néma kussban), mi pedig erre felébredünk, és utána egész nap nem lehet tőlük aludni a folyamatos, ok nélküli ugatás-őrjöngés miatt
- mint említettem, nem egy alkalommal mondják ismerősök a telefonban hogy ugyan hol vagyunk hogy hangos kutyaugatás hallatszik a háttérből. Pedig mindez csukott ablaknál van. Szerinted mennyire lehet hangos ha a telefonban a túlsó fél is hallja? Bele sem merek gondolni hogy mi lesz nyáron mikor az ember azért kinyitná az ablakot.
Írhattam volna hogy gyere el, megadom a címet és hallgasd meg magad hogy miről van szó, de te jobbnak látod mindenféle bizonyíték nélkül gúnyolódni. Örülj neki hogy te nyugodt helyen laksz, ne poénkodj azzal aki hónapok óta nem alszik 6 óránál többet és napközben feltekeri a tévé hangját hogy inkább azt hallja ne azt a monoton kutyaugatást ami felébresztette és nem is hagyja aludni.
A többieknek: kösz a tanácsokat, természetesen nem fogunk sem nyugtatózni, sem légpuskázni, stb. Ilyenkor mindig megjelennek itt a kutyavédők és értelmes beszédre tovább nincs lehetőség. Ezért szándékosan kihangsúlyozom, hogy nem akarom kinyírni, bántani a kutyákat, de megoldást akarok találni. Nem hiszem hogy az én pihenéshez, alváshoz és nyugalmamhoz való jogom egyenértékű azzal, hogy a szomszéd olyan kutyát tart és úgy ahogy akar. Gyanítom megvette, kikötötte aztán nagy ívben le.... a nevelését, nem hiszem hogy a kutyái ismerik a csönd parancsszót.
Az önkormányzatnak van rendelete arra, hogy a nyugalmat megzavaró kutyákat el kell távolítani, de direkt először olyan megoldást akartam keresni, ami kerüli az ilyen konfrontációt a szomszéddal. Egy idő után persze már végleg tönkremegy az ember idegrendszere és nem foglalkozik ezzel, ordítozik a szomszéddal és feljelenti, de remélem idáig nem jutunk el. Szóltam már neki, de semmi eredménye, talán még egyszer beszélek vele aztán nem marad más mint a feljelentés. Az elmúlt héten minden hajnalban mikor felébresztett a kutya, a teraszon felvettem pár percet a monoton őrjöngéséből kamerával, ez jó lesz bizonyítéknak. Sajnos most itt a karácsony, ünnepek, január elejéig nem akarok semmit sem csinálni mert nincs értelme. De utána harcolni fogok a nyugalmamért, ehhez jogom van.
Elég durva megoldás, de végső esetben hatékony: műtétileg el lehet távolítani a kutyák hangszálait. Ez után már csak viccesen kaffog szegény, olyan hangja van, mintha nagyon be lenne rekedve, de csak pár méterről hallani. Valahogy önkormányzatilag kéne rá kényszertíteni a hülye szomszédot.
Amúgy normális kutya, amelyik nincs bezárva, nem ugat egész nap hiába, csak alkalomadtán. Ha meg sokat van bezárva egy kutya, persze, hogy meghülyül... Megmérgezni nagyon nem kéne. Nem az állat tehet róla, hogy barmok a gazdái...
Az állatvédelmi törvénnyel igazad van, bár sajnos a magyar rendőrséget ismerve, ha a kutya nem írja alá a vallomást, nem csinálnak semmit.
Azonban légpuskát lehet tartani engedély nélkül, sőt még Flobert-pisztolyt is. Az ennél nagyobb, emberi élet kioltására alkalmas fegyverek tartását tiltja a törvény.
Főleg a rövidszőrű kutyák nem bírják annyira a hideget. Olyan, mint a hajléktalanoknál, ha muszáj túlélik, de nagyon fáznak. A hidegben éjszakázásra tenéysztették ki a pásztor kutyákat, de pl egy dalmata szőrzetét összehasonlítva egy husky vagy egy puli szőrzetével, érthető, hogy fáznak. Nekünk vidéken egy rövid szőrű keverék kutyánk van, neki is szoktunk barkácsolni egy hőszigetelt kuckót a fészerben, ha nagyon hideg van, akkor pedig a kazánházban alszik. Este úgy rohan be, mint a puskagolyó, no meg ha reszket a kutya, akkor tényleg fázik.
Ez most valami vicc? Légpuska, méreg, meg egyebek? Állatvédelmi törvény van, skacok! A légpuskáért is bünti jár, kemény! Akár megcsípi kutyulit, akár nem. Mellesleg a légpuskára is kell engedély, nem? A kinnt tartott kutyákat nem szokás bevinni estére sem, mert felborítja a kutya hőháztartását, a kinnti ebnek kinnt a helye, ők nem fáznak, teljesen máshogy vannak "berendezkedve" mint a bennti ebek, vagy mi emberek. A szomszédnak meg kellett volna nevelni a kutyákat, és megmondhatod neki, hogy ha nem próbálkozik meg ezzel a neveléssel még most utólag is javítani valamit a helyzeten, akkor elmész az önkormányzatba, és bejelented, hogy bedilizel. Az az egyetlen pozitívum a nagy szívásban, hogy talán így hozzád sem törnek be, mert ebkék arra is úgy fognak süvölteni, mint az állat- persze ez nem vigasz. Ez az ugatós kutya kérdés különben nagyon sok helyen probléma ám vidéken.A barátnőm 10 éve gyilkolássza a szomszédjával egymást, neki is van kettő, annak is, és folytonos balhé van. Lassan elpusztulnak a kutyik, de a balhé megmarad. Fúrás: sajnos joga van fúrni akár egész nap, reggeltől estig. Nálunk az egész nyarat átfúrták-kalapálták, 5 új lakó érkezett, és folyamatosan felújítottak...Hétvégén nem szabad csak neki, azt rendelet tiltja. De akkor semmit sem csinálhat.Hét közben sajnos igen.Mondjuk annyit sztem tehetsz, hogy megkéred, ne kezdje el kilenc előtt, és este nyolckor lesz kedves befejezni, mert legalább a híradót meg az esti filmet már csendben szereted élvezni....
puskát azért mondtam, mert engem például semmilyen kutyaugatás sem zavar. De ha választani kell aközött, hogy valaki idegességében megmérgezi a kutyákat vagy légpuskával meg van lőve, akkor már inkább légpuska legyen.
Tényleg szeretem a kutyákat, így a legkézenfekvőbb válasz az lenne, hogy az a kutya dolga, hogy ugasson.
Szomszédot nem lehet megkérni, hogy éjszakára vigye be a kutyát a garázsba, kazánházba, ahol meleg van? Így neki ugatnak és éjszakára melegben vannak.
Pontosan! Az én szembe szomszédom is a 6 éves kutyáját próbálja rendre tanítani. Amikor meg kicsi volt, nem foglalkozott vele. Mi meg szívunk az ő nemtörődömsége miatt.
hat, azert a kutyaszeretet, meg a hatso meglovese legpuskaval az en olvasatomban eleg tavol allo dolgok... nem tegnap ota tartok kutyat, es a meglatasom az ha kiskoratol nincs raszolva a kutyara mikor indokolatlanul ugat, szart se er barmi legpuska! max a sippal lehetne valamit elerni, csak nehogy a fagyi visszanyaljon, mert az en kutyaim pl a jegkremes autora gerjednek.
Lehet kapni ultrahangos eszközöket is, ez olyan hangfrekvenciát bocsát ki, amit az ember nem hall meg, de a kutyának kellemetlenül magas visítás. Belefújsz és hamar megtanulják, hogy ha ugatnak, akkor jön a rossz hang...
Szerintem a nyugalom megér egy túrát egy kisállatkereskedésbe, ott vannak ilyen felszerelések, sípok.
Naná, hogy nem, nekem is van kutyám és imádom. Ezért is ajánlom inkább a légpuskát, az nem tesz kárt bennük, de nagyon megijednek tőle. A kutyának nagyon vastag bőre van, még hámsérülést se okoz. A szüleim is nagy kutyabarátok, amikor tüzelt a régi kutyánk, ők is ezt a megoldást választották, pár lövés után már a durranástól is elrohantak. Persze fenékre kell célozni.
A 30 méter az 30 méter. A hangot nem zavarja, simán ideér, sőt a falak még vissza is verik a kutyák mellől. De a kennelbe bedobni pontosan falatkákat, azért az művészet. Amit meg nem eszik meg azt megtalálják és lesz balhé, tudják hogy mi utáljuk a kutyáikat.
Az ultrahangos cuccal is ez a baj, állítólag 5-6 méterig hatásos, utána már elveszti az erejét. Ha valaki ismer 30 m-re is jó változatot, annak egy vagyont adnék érte :) Főleg ha hatásos. Én csak csöndet akarok!!! Nyugalmat, hogy aludhassak!
PS: nem értem egyesek miért tartanak kutyát. Azt hiszem már csak azért mert falusi ház kutya nélkül nem létezhet. Van nekik egy seggdugasz, az rohangál mindenfelé, a két nagyobb meg a kennelben, állítólag esténként kiengedik őket hogy vigyázzanak a házra. De ha nem hallja hogy ugat egész nap, akkor minek tartja? Honnan tudja hogy lopják a tyúkokat, ha egyszer a kutya egész nap őrjöng?
egy kis segítséget kérnék,próbáltam végigolvasni a topicot de nemigen volt már türelmem.
Ha valaki tudja,akkor súgja meg nekem,hogy este 8 kor reklamálhatok e a felső parasztnak,hogy nem kéne a falat fúrni... Nem találtam érdemi infót erről.Nem tudom most egész napos csendháborítás van,vagy csak este 10 után stb..
cirka 2 hete felmentem ,megkértem a népet,próbáljanak már meg a járólapos lakásban nem kopogós cipővel járkálni,vagy tegyenek alá szőnyeget, a tank aranka lányuk ne ész nélkül rohangáljon,ez nem döngölt föld,hanem panellakás.(Ahová lép ott fű nem terem.),bútortologoatásra adták az értetlen hülyét,a potyogó tárgyakat a macskára fogták.(persze,meg még ordibált is hozzá)Ez évek óta megy ,ahonnan idejöttek,is ez volt velük a gond,jelen pillanatban falat fúr,Én meg a a konyhakést fenem.... :) :/
a nyugtatos falatot nem ajanlanam, egyresz el kell talalni az adagolast, masreszt a kabasag miatt balesetet is szenvedhetnek, gondolom kutyagyilkos megsem akarsz lenni!
Nyugtatós jutalomfalat? Bajuk nem lesz tőle, de lezsibbadnak. Bár a légpuska a legjobb, kárt nem tesz bennük, mert a bundájukon és a bőrükön nem tud áthatolni, viszont annyira megijednek tőle, hogy később már lövedék nélkül, csak levegővel elsütve is hatásos. Szomszédnak meg lehet mondani, hogy nem a kutyára céloztál, csak dobozokat lövöldözöl hobbiból.
Nem hiszem, a mieink ilyen időben simán ácsorognak kint, míg pacallá nem áznak, de még semmi bajuk nem volt. Lakásban tartott eb tényleg érzékenyebb, de a kintiek kevésbé. Szvsz a légpuska durvább. Hajigálj apró kavicsokat.
Légpuskával az a baj, hogy látni kellene. Ilyentájt viszont 4-kor sötétedik és 6-kor még sötét van. Nem látok semmit. No meg nem lenne jó ha a szomszéd rájönne hogy mit művelek, a légpuskának meg van egy kis hangja. Bár szerintem ezek nem hallanak semmit, a saját kutyájukat se.
Nem olyan jó ám a kertes ház sem: ha senki nincs a közelben (vagyis tanya), akkor retteghetsz hogy mikor tör rád egy martalóc banda és pakolja ki a házad anélkül hogy bárki odafigyelje. Rosszabb esetben te is otthon vagy hogy leüthessenek.
Aztán az se jó ha vannak a közelben, mi is így jartunk: két házra, tökéletes rálátással van két kutya, reggeltől estig üvöltenek. Néha napközben 1-2 órára abbahagyják, vagy felváltva csinálják, éjjel 12-től hajnal 5-ig általában nyugi van, de legkésőbb hajnal 6-kor elkezdik, és mi azonnal felébredünk és az idegtől már aludni sem tudunk utána. Persze napközben is nyomatják, akkor sem lehet pihenni. Beszéltünk a gazdával, ők nem hallják, meg a többi szomszéd sem szólt, majd talán csinálnak valamit. Persze nem történt semmi, sőt egyre gyakrabban üvöltenek a kutyák. De nem mi vagyunk paranoiásak, sokszor előfordul hogy felhív bennünket valaki és egy idő múlva kérdezi hogy ugyan hol vagyunk mert alig hall minket a kutyaugatástól. Becsukott ablaknál!
Valószínűleg ez nem megy így tovább. A kutyákat kinyírnám, de nem teszem meg mert normális vagyok, meg a hülye szomszéd úgyis hozna újakat amelyeknek újból senki sem tanítaná meg hogy kuss legyen. Most vagy összeveszek a szomszéddal, aztán feljelentem és éljen a békés falusi élet meg az egymás gyűlölése, vagy kitalálok valamit a kutyák ellen, bár ez utóbbira nincs ötletem.
Szóval mindenütt van idegeskedni való, ha az ember kimegy az agglomerációba a szomszédból kopogó szomszédok és a bömbölő zene ellen, akkor kap mást a képébe. Legközelebb 60 centis falat és négyrétegű ablakot fogok beépíteni a házamba, amin a hajókürt hangja sem jön be.
Én egy pár hete kicsit(???!!!) kibuktam ez meg az miatt.Hogy tudjak aludni, a párom kiktatta a kaputelefont, a csengőt, és kiírta az ajtóra, hogy be se merjenek kopogni..:-) Nem megy ez másképp, a pusztulat bele. De csinálhatsz akármit, a reggeli hétvégi kalapálós (egy időben azt képzeltem húst klopfol, de nem...), meg a furkálós úgyis alácsesznek a zen-buddhizmusodnak, aztán csengettek a Nirvánának:-) Kéne venni egy telket a Holdon:-)
Nálunk is van a házban egy (EGY???) ilyen dilós. A szomszéd srác mesélte, hogy kb. két hete szombaton, amikor a párjával kint bagóztak a folyosón, jött egy nő, és csöngetett hozzánk, mert "egész nap fúrunk". A szomszéd mondta neki, hogy nem vagyunk otthon, erre: "persze, nem jönnek ki". Naná, hogy mentem volna ki, ha másnap este értem csak haza? Plusz a srác szerint egész nap totál csend volt az épületben, ami tényleg nem megszokott (pl. szombat este fél hétkor kalapálás, fúrás, géppel vésés, stb). Egyébként igaza volt a nőnek. Nem nyitok ajtót. Éntőlem nyomhatja a csengőt, vagy a kaputelefont bárki. Ha meg volt beszélve, vagy mobilon rámcsörög, akkor beengedem, a többi mehet a francba...
Nálunk van egy család, ahonnan a vén fószer már évek óta elmenekült a telekre lakni a neje, meg a lánya elöl. Nem tudni miért, mert az egész család őrült).Amúgy van egy fia is, az már külön lakik, az is tiszta dilinyós. A hapi minden lakógyűlésen megjelenik, és papírból felolvasva szónokol, de olyanokat, hogy tiszta retro érzésem van, kisiskolás korombéli orosz katonák emlékművének megkoszorúzásait idézi...Már többen leugatták, hogy nem is lakik itt, mit akar, húzzon el, de egyszerűen lelőhetetlen.Elpusztíthatatlan.Egy retro-terminátor. A lányka (ez a lépcsőházban dugós volt ifjonti korában, meg ha elhagyta egy pali, volt rá példa, hogy a kocsija motorháztetején ugrált sikítozva, átkozódva) ) immáron felnőtt, és vagy a harmadik-negyedik férjét fogyassza így 30 körül. A legutolsót egy gyerekkel is bepalizta (de már az sem lakik itt, gondolom elvégezte a rá kiszabott felújítási részt:-) ) Minden férjével kicsit felújítatta a lakást, most már kész vannak, feltételezem az ötödikkel majd házat vetet. De nagyon össze kell vakarnia magát, mert időközben azért rendesen lepuki lett a kinézete. Ezeknek az a mániájuk, hogy nyitva hagyjuk a rácsot. Volt, hogy hajnalban becsengetett, hogy nyitva a rács.Mondtam neki, hogy ÉN jöttem haza este hatkor utoljára, és utánam már csak az ő kedves famíliája tért haza, nyomozgasson ott. NEMNEMNEM, közölte, a mi családunk csinálja.Rendszeresen. Direkt kifigyeltem, ők hagyják nyitva. Be kéne nekem is hajnalban csengetni, mikor alszik a kölök, hogy nyitva leltem megint a rácsot...De én nem vagyok ekkora paréj, na.
Úgy látszik sok ilyen elmebeteg szomszéd van.Ideje lenne az elmegyógyintézeteket feltölteni velük és Dr. Kátrány és Toll professzor (Edgar Allan Poe) módszerével gyógyítani őket.
Mert te engeded be őket és ezt egymás között terjesztik. Velem is csinálták, aztán egyik reggel elküldtem az aktuális embert melegebb éghajlatra. Soha többet nem csengettek fel.
Azt szeretném tudni, hogy miért mindig ÉN vagyok az, akihez felcsöngetnek, hogy reklámújságokat szeretnének dobálni a levélszekrényekbe. Félreértés ne essék: NEM "rátehénkedős" kaputelefonunk van, hogy megnyomom a legszimpatikusabb gombot, oszt ha nem veszik föl, akkor az alatta lévőt - nálunk a lakásajtó számát kell beütni. Még csak nincs is egymás mellett az a két szám, amik a lakásom számát alkotják...
Van kód, meg elektromos zár, meg minden, de mondjuk amikor egy reszketeg, 30kilós néni megy haza, kinyitja a kaput, nem tud mit kezdeni azokkal, akik betódulnak utána.
Hozzánk is csak kapucsengővel jöhetnek az ügyfelek, de 10 esetből kétszer engedjük be őket távirányítással, a másik nyolc esetben mire felvesszük a telefont és nyomnánk a gombot, valaki biztosan beengedi őket.
o, hat ha bolond nem kell vele foglalkozni. par eve volt a szomszedban egy xy neni, aki vasarnap reggel 7-kor csengetgetett hogy adjuk neki vissza az ezust etkeszletet, amit akkor loptunk el, amikor atfurtuk a falat a spajzaba, elment feljelenteni az elmuhoz hogy lopjuk az aramjat. a futeskorszerusiteskor pedig az egesz utcaban azt meselte hogy direkt fel lett robbantva a kazan, es kulonben is mibol telik... a masik maniaja volt hogy elloptuk a kulcsat es nem tud bemenni.
Engem meg felelősségre vont egy utcalakó,hogy nem köszönök neki (nem is állt szándékomban )stb.,utána egy héttel kiderült,hogy ez az illető és felesége fűnek-fának tartoznak vagy 30 millióval és elárverezik a házukat,mindenüket valószínüleg.Nahát ezek után köszönjön neki a hóhér!
De ez nem "marhaság" hanem megtörtént eset.Az öregasszony szomszédunk ráadásul azt is leírta,hogy 30 éve üldözzük,mondjuk én 2 mondatot se beszéltem vele 30 év alatt. Amikor semmilyen választ nem kapott újra és újra feljelentett,már teljesen beleőrült abba,hogy nem foglalkoznak vele mert tudják,hogy komplett őrült.Még volt néhány húzása,az utóbbi időben egy kissé lenyugodott,de ki tudja mit tervez.
Már fel akartam menni, hogy milyen fém izével zörög ilyenkor estefelé a szomszéd, amikor kiderült, hogy az én drága házikedvencem úgy vakarta a fülét, hogy közben a feje kopogott a ketrec rácsán.... Kis lüke, én meg majdnem hülyét csináltam magamból:)
Hihetetlen milyen emberek vannak. :-) az egyik lakónk a házban engem meg azért jelentett fel, mert köszöntem neki. Rendszeresen. És asszonta, hogy ne köszönjek neki, mert feljelent. Megtette. nem nézték hülyének, a már amúgyis kettyós csajszit.
elég szar, hál istennek hozzánk nem férkőznek be a hajlékonyok. Úgy nincs semmi bajom velük, nem inzultáltak még, de sokaktól hallottam, egy-egy házban éjszakáznak és odavizelnek, hát nemtom, hogy miért nem tudják visszatartani, vagy nekik mindegy, nem ők szagolják, nem lehet azt az kaput éjszakára bezárni kulccsal és kóddal bejönni? vagy az megemelné a költségeket, ill. csökkentené a közösképviselő hozományát? nálunk még mindig nem járt a takarítónéni, kiváncsi lennék, kinek fizetjük havonta a már nemistudom hányezer forintot. Alig várom, hogy legyen közgyűlés és akkor megkérdezhetném, de hát nincs. Minden jól van, ahogy van. Van egy lakó nem jut eszembe, hogy hogy hívják vizsgáló bizottság, vagy hogy hívják ezeket, akik a pénzügyekbe belátnak, na mindegy őt akarom mindig elcsípni, de sosincs otthon. Éjjel meg nem csengetnék be hozzájuk. Nálatok egy kódos megoldás jól jöhet a homelessek ellen. Talán.
Szombat este a felettünk lakó nyolc óra körül elkezdett valamit kalapálni, kopácsolni a nappalijában, időnként leejtett valami szerszámot jó nagy csattanással. Találgattuk, mit csinál, mondom: biztosan most faragja bele a karácsonyfát a talpba. 3/4 9-kor a párom megszólal: Na, ebből már csak fogpiszkáló lesz, ha el nem cseszi! 1/2 10-kor kezdtünk kicsit morcosak lenni. Ekkor már átható sütiillat szállongott lefelé tőlük, úgyhogy ettől kezdve diótörésre tippeltünk (miért pont a nappali padlóján??). 1/2 11-kor úgy döntöttünk, nyugovóra térünk, úgyhogy némi dörömböléssel a plafonon csendet teremtettünk. Még most sem tudom, mi a bánatot csinálhattak...
Egyik szomszédunk feljelentett mert állítása szerint megigéztük.Hiába bizonygattuk a rendőrségnek,hogy nem vagyunk sámánok. Azért is feljelentett mert a mi postaládánkba dobták az ő levelét. A végén már mindenért feljelentett. Javasoltam elmegyógyintézeti megfigyeltetését de sajnos erre nem hajlandó a Polgármesteri Hivatal.
Hálistennek a házamat ahol élek, nem érinti ez az egész kérdés, viszont ahol a cégem egyik irodája müxik, ott aztán van közös képviselet a javából.
Egy cég csinálja havi 80.000 Ft-ért, mely összegnek a túlnyomó része az övék és elenyésző pénz megy a ház üzemeltetésére meg tartalékba.
A cég ügyvezetője nagyjából úgy viselkedik, mintha az övé lenne a ház és a lakók meg az üzlettulajok az ő alattvalói lennének.
Hetente egyszer van takarítás, amit úgy intéznek, hogy mindig jön egy csomó színesbőrű nő, érthetetlen nyelven karattyolnak és ha nagy a dzsuva, akkor összevizezik a kapulaljat meg a lépcsőt, amúgy csak összeszedik a szemetet.
A kapualj megvilágítását már rég föladta minden lakó, csak a postás szokott őrjöngeni miatta, mert nem lát a sötétben és ugye neki minden nap kellene látnia.
A legnagyobb problémát a hajlékonyok jelentik, akik olykor beköltöznek egy-egy éjszakára és ott végzik el a dolgukat. De ellenük nem tesz senki semmit, csak dünnyög.
Sajnos a közös képviselőknél nehéz jót kifogni, én egy éve élek itt, azóta kb a 15. közös képviselőnél tartunk. Szerencsére a szomszédok eléggé normálisak, velük nagyon komoly gond még nem volt. Egyszer valaki bömböltette a magnóját, zengett a ház. Kis idő múlva hallom, hogy valaki ráfexik a csengőjére. Kb tíz perc múlva nyílik az ajtó (nyár, nyitott ablak, szal eléggé jól lehallatszott..), csengető kedvesen szól, hogy nagyon hangos a zene, nem tud pihenni miatta. Fiatal lány bocsánatot kér, nem gondolta, hogy ennyire kihallatszik. Nem volt anyázás és azóta hangos zene sincs.
Addig örülj, amíg nem jelent fel. Láttam én már karón olyan varjút, hogy az önkormányzatnál külön dobozba gyűjtötték a k. képviselő feljelentgetéseit a lakók ellen. És elnézést kértek, ha hivatalosan be kellett idézniük vmelyik lakót...
ja, nálunk is volt ilyen sötétség az egész folyosón kb. 3 hónapig. látszólag senkit nem zavart, vagy senki nem tudta a nénit elérni. de most van fény. :-)
en volt hogy 2 honapig telefonalgattam hogy csinaljak meg a vilagitast a kapualjban, es az istennek se ertette meg a no hogy abba a foglalatba ami ki van tepve es egy hajszalon log semmilyen kortet nem fogok becsavarni, meg kulonben is nem az a 2o forintos tescos villanykore vag foldhoz, de kozos koltseget fizetek, amiert pont semmit se kapok....
na hát igen, pont a hangoskodósok atyja által van sztem lefizetve a drága közös képviselőnk, közgyűlések előtt mindig értekeznek sutyorognak, mert az bizony senki más érdekeit nem nézi, csak ezt a pöccs f@szfejét. pl. a közös ktsgben van a takarítási díj is, már 2 hónapja figyelem, 1ébként fel szoktam szedni a szemetet, de ezt a nyalókás papirt direkt nem, mert így tudom csekkolni, hogy takarított-e a nyanya ma vagy sem, de már 2 hónapja ott van az gyűrőtt ember talpától már picit megtaposott papir, és a kukát sem viszi ki, mert bejön érte. szal fizetjük havonta x összeg takarítási díjat, de minek is ? kinek is? közös képviselőt ha felhívom sosem ér rá, meg majd intézkedik. minimális dolgokat kér az ember és olyan 2,5 évet kell rá várni, hogy megcsinálja.
a leheto legrosszabb a tarsashaz. a kozos kepviselon azert sok mulhat, de lehet akarmilyen lelkes, ha a lakotarsak direkte nem jarnak lakogyulesre, hatarozatkeptelen az egesz, lehet megismetelni. aztan akik ott se voltak reklamalnak hogy miert lett 3o ft-tal tobb a kozos koltseg, stb.. az azas meg kulon pokoljaras, mert arra az osszes lako sz@rni fog, mert az o szemszogukibol az a te problemad!
a liftbevizelos kolyokot meg elkapnam es megmondanam neki ha nem birja ki hazaig, akkor legkozelebb takaritsa ki a liftet, mert kulonben vele torlom fel, es kozben vesen is rugdalom hogy valoban legyenek vizelesi gondjai. es persze hangosan hogy minel tobben halljak a lepcsohazban, esetleg akkor amikor a nagypalyas haverjaival van! hidd el az ilyen surmok csak ebben a hangnemben ertenek.
ja, ez a ház el van átkozva. a közös képviselő, mint olyan, az gyaklag nem létezik. hetekig, hónapokig kergetem, mire végre összehív egy lakógyűlést és elszámol a pénzzel. úgy 2-3 évente. beázunk, mert a tető, olyan, mint egy cigányputri, a friss festés utáni első esőben 5 helyen áztunk be. és én voltam az egyetlen, aki izélgette, de letojta a fejemet. azóta is ezek az állapotok. na, jó mi?
ó, nagyon édesek vagytok, nem is gondoltam, hogy reagáltok, csak kiordítottam magam. :-))) aszittem ez is egy rég másról szóló topik, csak pont megakadt a szemem rajta...
én olyan béna vagyok, a terhességem alatt (veszélyeztetett) minden áldott délután felvert az alvásból a trombitás gyerek, egyszer szerényen lementem, megkértem, hogy ne, tekintettel a hamaraosan érkező gyerekekre. aztán a gyerekek első itthoni napján, amikor felverte őket, fogtam a telefont és közöltem: ma jöttünk haza a kórházból, úgyhogy amit a múltkor kértem, azt mától lesszíves valóban figyelembe venni. na, át is költöztették a trombitás gyereket az udvari szobába, majd leültek zongorázni a legnagyobb lelki nyugalommal!!! és én azóta nem szóltam be nekik. nem vagyok normális, komolyan. utálom a beszólós, házirend lobogtatós nyanyákat, nem akarok olyan lenni. de így meg szar. tudom, hüje vagyok, magamra vessek. mindenesetre sose zongorzának többet és tovább, mint hogy a már épp elalvót felverjék (olyan fél 2-től 2-ig) tökéletes időzítés, nem?
ja, és ugyanez a gyerek (16 éves, kicsit elmebeteg) gyakran a liftbe vizel. klassz, mi? belépek a gyerekekkel és öklendezünk 3 emeletet... mindez ez belbudai társasházban.
hol lehet a házirend után nézni? én mióta itt lakok nem láttam még nyomát sem, ámbátor, mikor ideköltöztem volt egy sárguló hirdetmény a falon, az elég hamar le is került, mielőtt elolvashattam volna. Hol lehet ilyet bekampózni, kinek lenne a kötelessége, hogy az ott lógjon ahol kell?
szerencsere nekem ilyen zenetanulo szomszedom nem volt. amugy aki emeletes hazban trombitaltatja a kolket az mazohista es szadista egyben:))) erdemes utananezni a hazirendben, mert a hangszerhasznalat mar az atkosban irodottakban is bele volt foglalva, szvsz ma sem lehet maskeppen.
A legrosszabb az a fajta, aki azt az elvet hangoztatja, hogy: az én házam az én váram... Na, ezzel a fajtával van a legtöbb gond. Azt gondolja, attól, hogy van háza, mindjárt az egész világ az övé lett. Ő az, aki vasárnapra időzít minden zajos tennivalóját, este 7-kor áll neki betont törni, vagy éppen reggel hétkor vágja a fát, vagy este 8-kor.
van csendháborítási törvény, neten rá tudsz menni, a zongora, meg trombita is benne foglaltatik, bár nem tudom,hogy melyik kerületben érvényes, az enyémben igen, DE hál istennek itt nem zongorázik senki, és igazából már régen olvastam, de azt sem tudom pontosan mire érvényes. Érdemes rá keresni a neten, és ragaszd ki a bejárathoz, vagy a postaládához, sőt ragaszd ki az ajtójukra az éjszaka leple alatt. hi-hi.
általános iskolában engem is hívtak cucu-nak, de utáltam, lány vagyok. a vezetéknevemből kreálták ezt ki, mert van benne c. és u. is. így látni aranyos, de én magamon nem szerettem.
Mondjuk más kérdés, hogy én, személy szerint a nap bármely szakában megőrülnék mondjuk a több órás trombita- vagy a hegedűgyakorlástól. Főleg, ha felébresztené a gyereket, házirend ide vagy oda.
ja igazad van, mikor szüleimnél laktam, akkor volt egy szomszéd a kertünk végében, hatalmas kert volt, de mégis minden vasárnap reggel 7-kor köszörült az anyja', de aztán sztem annyiszor "megátkozhattam" nagyalvó lévén, hogy egyszer csak meghalt. bár öreg is volt. azóta csend van, csak már én nem lakom ott.
ja teljesen igazad van. Én is vidéken nőttem fel, 10 éve lakom pesten, és mostanra kezd tele lenni amim nincs is, de nemcsak az esetleges hülye lakó miatt, hanem az emberek, nemtom aki gyalog jár. ÉN, hogy mikor megyek az utcán, nekem olyan rémisztőek az emberek, mint a robotok, jönnek tök gyorsan feléd, és nem kerülnének ki, hanem eltaposnak. Én vidékre járok főiskolára, kell utaznom majd" 2 órát levelezős vagyok, tehát pénteken és szombaton is, ott olyan jó nyugi van csend, és mikor jövök vissza akkor meg jön ez a hadelhad és szabályszerüen eltapos, nem oldalazna, vagy kerülne ki, mindig én oldalazok meg kerülöm ki a csürhenépét. a zöldövezet vagy vidék, ja álom, és tényleg nincs munka sem. De képzeld el, se pénteken se szombaton nem hangoskodtak. :-) egyedül ma hajnalban mikor jöttem haza szórakozásból, sztem ők is akörül, hallottam nevetéseket, de aztán el is aludtam.
Nálunk pl. a hangszeres gyakorlás idejét külön megszabja a házirend, csak de. 9-12, ill. du. 16-18 óra között folytatható. Szerintem, nézz utána, hogy nálatok van erre valami speckó rendelet. (Elvileg minden társasházban kell lennie.)
a rohadt életbe, az alattunk lakó minden kib vasárnap délután akkor kezd el zongorázni, amikor lefeküdtek a gyerekek (mellesleg a fél ország is). egyszerűen nem értem, hol élnek ezek??? a gyerekük trombitál, azt legalább már megkértem a gyerekek születésekor, hogy legyen szives ne a babaszoba alatt tülköljön minden délután. de a zongora maradt és soha, de soha nem akkor püfölik, amikor más ember aktív, kizárólag akkor, amikor pihennénk! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! most legalább jól kidühöngtem magam.
A maximális korrektség jegyében meg kell jegyeznem hogy elírtam a regény címét, "Félelemben" a magyar kiadás címe és a globális felmelegedés problémájával, ill. annak megkérdőjelezésével foglalkozik a szerzőtől elvárt tudományos alapossággal. Szerintem érdemes elolvasni.
Friss pozitív és negatív élmény: pár perce csengetett be az épp fölém költöző házaspár (kopácsolást már hallottam onnan), nagyon kedvesek voltak, mondták hogy mostantól itt laknak, és van egy kisgyerekük is aki szokott szaladgálni meg ilyesmi, de hát gyerek, ez van, és ha valami gond van akkor menjek fel és szóljak nyugodtan. Nálam toleránsabb ember nem sok lehet a környéken szóval szerintem nem lesz gond. Majd biztos csinálunk hangfal tesztet is, kiváncsi vagyok mi zavaróbb, egy kisgyerek játéka vagy az enyém (Counter-Strike, Need For Speed stb) ... :-)
Viszont bár már kora reggel óta fent vagyok, egész idáig Michael Crichton új (nálunk új) könyvét olvastam (Félelem - State of Fear), nemrég értem az utolsó oldalra, így pizsamában meg szétnyűtt fejjel, borostásan nyitottam ajtót, gondolván hogy biztos megint valami Tele2 munkatárs, akinek legutóbb stílusosan ugyanilyen körülmények között nyitottam ajtót úgy, hogy közben mobilon beszéltem. :-) Viszont nekik azért nem így kellett volna megjelenni elsőre, de mostmár mindegy...
További szép napot mindenkinek, ha zavarognak a szomszédok, menjetek kirándulni, csuda gyönyörű idő van!
Vmi ilyesmi volt itt is a helyzet, de nekem hétfőn vizsgám lesz, úgyhogy arra tanultam, aztán elnyomott a buzgóság. Víz kisebb nyomással jön most, ház még áll, valamit szervezhettek mert kb hajnali kettőig nagy jövés-menés volt.
evekkel ezelott egy hasonlo esetunk volt. lakaskezelo telefont nem vesz fel, elmu, vizmu nem jon. vegul a tuzoltok jottek ki. remelem nektek is eszetekbe jutott ez a megoldas!
E
z most mondhatni off: csőtörés folyamatban, szomszédok állnak, merni senki sem mer, mert közel van az elektromos szekrényhez és úgyis szélmalomharc. Kivételesen mindenki próbál segítséget szerezni, de egy órája nem zárja el senki a főcsapot!!! (nem a szomszédok hibája, mi nem zárhatjuk el), csak senki sem jön ki az illetékes szolgálattól, mert KI VAN KAPCSOLVA a telefon!!! Ha nem írnék többet, elektromos tűz volt és meghaltam. R.I.P. én.
hat azert mindenbe nem kell beletorodni. mindenkinek mas a tureshatara, de szvsz a kirivo esetek mindenkit idegesitenenek hosszu tavon. azokkal akikkel telleg nem lehet 5oo meteres korzetben elni igenis szankcionalni kellene valahogyan. a nemregiben hozott rendeletek? torvenyek? nem sokat hasznaltak.
Igen. Bár a feleségem is olvasná amit írsz. Szerinte nekem sehol sem lenne jó.
Igazad van, mindenhol megvan az aktuális probléma. Kár közdeni ellene. Bele kell törődni.
Fülöpke, mi nem falun, csak a város szélén lakunk, de sok autós kerülőnek szeretné használni az utcánkat, ami amúgy végig jobbkezes. Néha bosszantó. Remélem csak bosszantó marad és nem lesz komolyabb baj belőle. Különben nem rossz a hely.
mi is faluban lakunk, egy kisebb utcaban, atmeno forgalom szinte nulla, sem oregek nincsenek, sem utcan bicajozo kolkok. itt hala nem divat kitenni oket. a kozvetlen szomszedaimat van hogy napokig nem is hallom, latom. dehat sok evi szivas utan talan mar kierdemeltem:))
Hát, a fene tudja, hol több a hűje. Amíg Zuglóban laktam, úgy éreztem az a gáz. Most az aglomerációban van házam, itt csendesebb ált., mégis ugyanúgy tud bántani minden marhaság. Én azt mondanám, egyik sem jobb,v rosszabb. Itt nincs ledobó,ellenben tudnak a szomszéd kert közepén 4kézláb rókázni.Nem lakik felettem senki,de van kertkapu, amit be tudnak bassnyi éjszakánként.és néha beállnak a kapudba, jobb esetben csak az ablakod alá. S, ha kiteregetsz, tutti, h a comcéd akkor rak tüzet nyirkos cuccból. Szóval más, de mindíg az a legzavaróbb, ami aktuális.
Tény, hogy aludni jól lehet. Meg télen a nappal is jó. De nyáron mindenki nyüzsög. Ki így , ki úgy. Nekem az "úgy-al" van bajom. (Flex, ordibálás, gyereknevelés a kertben, stb.)
sajnos iq light barmokba barhol belefuthat az ember, amellett hogy ezuttal nekem szerencsem volt, a csaladi haz se garancia mindenre. ambator legalabb feletted nem ugralnak, az bizton allithato.
Sajnos, a szomszédok ellen nincs orvosság. Sokan azt gondolják, a cs. ház a megoldás. Pedig még az sem segít, ha kifog az ember egy kellemetlen alakot.
Ilyen csak a mesében van.Vagy megfizethetetlen.Vagy vidéken, szép helyen, megfizethetően.Majd ha nyugdíjasok leszünk, és megérjük egyáltalán.Mert munka meg nincs vidéken, 22-es csapdája. Mára már kihullt ám innen a férgese. Elköltözött a paraszthad, aki most itt lakik úgy-ahogy normális. Sokuk aranyos kisöreg, beszélgetni is szoktam velük.Aki meg bunkó, azt már helyreraktuk. Ma csak azért nem tekertem ki a felettem lakó nyakát, mert átfúrta a szombati napot, mert amúgy azt se hallom soha, hogy egyáltalán itthon van-e annyira csendesek. Neki elnéztem.Kurva rendes vagyok, az az igazság:-) Nem szeretnék vitát nyitni, de én vidéken nőttem fel, és annyira mások ott az emberek...Figyelmesebbek, közvetlenebbek, más.Ott is van bunkó, de a nagy számok törvénye alapján Pesten valahogy durvábbnak érzed a hülyék számát.
úristen Neked aztán vannak történeteid. huh. Lehet nekünk kéne elköltözni valami kultúráltabb helyre, túl sok a barom, ezeket úgysem lehet kipaterolni bp-ről. én pl. szívesen laknék egy kertesházban, nem túl közeli szomszédokkal zöldövezetben.
A szomszédcsaj (enyhén beütéses) a kinnti zajokat (lakótelep) úgy oldotta meg egy időben, hogy a ház előtt a parkingban részegen randalírozóknak leordított az éjszaka közepén, hogy lemegyek, és szét----om a fejed a k----nyádat! Úgyhogy ha a randalírozástól még vissza is tudtunk volna aludni, a csaj vonyításától már semmiképp. Aztán voltak albérletben melósok (heten, mint a gonoszok egy kecóban) csendesek voltak, csak végigültek a radiátoron az előtérben, és mint a verebek a dróton, ott bagóztak. A főbérlő nem engedte a lakásban, és olyan orra volt, mint T.J .Hooker-nak, rögtön kiszagolta volna.Hajnali ötkor egyszerre mentek el melózni, és olyankor a bagózás közben -után elfigyasztott tetemes sör végtermékét-az üres üvegeket- csörömpölve vitték magukkal, vagy dobták le a ledobón. Egyszer kimentem pizsiben, és megígértem nekik, hogy a fejükön töröm szét, darabonként.Mosolyogva, és halkan. Bocsánatot kértek! Aztán egy időben valaki reggel fél öt felé dobálta a szemetet, akkoriban oda volt készítve az ágyam mellé egy nagy adag jéghideg vizecske...Nem került rá sor, kultúráltabban oldottam meg, de hajszál híja volt...az az igazság, hogy mire kilöttyintettem volna, a kis görény úgy szedte a lábát, mint a nyúl, úgysem találtam volna el. A legszebb történet mégis az volt, mikor ugyanez a görény a kis drogos haverjaival fel-le ugrált a liftben, és úgy baszarintották el, hogy karácsonykor, mikor anyós pajti hátrált be a liftbe, puszikat dobálva, a karjánál fogva rántottam visza, mert a nyitott liftajtó mögött ott tátongott tíz emelet mélységben a lift nélküli LIFTAKNA! Nagyon meleg, nem?
Megijedt a várható kutyakaki áradattól a postaládikájában:-) :-) lol, ez nagyon jó, érdekes, ez nekem is eszembejutott, bár soha nem tenném meg. asszem...
ma este ahogy jottunk haza, aszittem las vegasba erkeztunk meg, el is kezdtem kotoraszni az utevelemert... a gyonyorusegek tarhaza kimerithetetlen..( az elmu meg dorzsoli a markat:) )
Megijedt a várható kutyakaki áradattól a postaládikájában:-) Vagy tényleg megtalálta, és simán visszaadta.Most már megint belesimulhat a tenyeredbe:-) Látod, vannak még csodák. Nálunk elszabadult a karácsonyi pokoltűz az ablakokban:-) Csillogó-villogó-fel-felparázsló, színjátszós, sortüzes, absztrakt, ódivatú, zsidócsillag, ókeresztény micsoda, minden van. Nagyon meleg:-) És éjjel hogy tudnak tőle aludni? Mert némelyik a hálók ablakában fluoreszkál:-)
én a tulajtól félek, ez itt az egyetlen gátlóerő. de már bejelentéseken gondokodtam. várok, talán nyárig, tavaszig. amikor az ablakok, sőt a szomszédház ablakai is nyitva vannak... tudom, hogy be tudnám a tulajt mosszerolni egy kis bejelentéssel... Szóltam anno kb 100szor, hogy hangosak bérlői, szart rá.(m), de ha pénzbírságokat kellene fizetnie, talán szólna a drága bérlőinek, különben a tulaj 20 forintért képes lenne ölni, ő legszarja nagyívben, hogy egy valakit télen nyáron zavara bérlői, neki havonta lecseng a lóvé, az a lényeg. én asszondom, isten nem ver bottal.
valamin gondolkodtam míg tanultam... jaj igen, kéne nyitni egy "szekrénybérlő" ügynökséget, bárki akinek ilyen problémái vannak, az kikölcsönöz egy debella állatot, annak nem kell semmit sem csinálnia, csak a háttérben állna, és csúnyán nézne. :-) na mit szóltok? zzombie lenne a szekrény toborozó. :-)) nah megyek még befejezni a tanulásaimat, mert holnap ráfagy a mosoly a számra, attól félek... :((
ha alberlok a zajongok erdemes lenne a tulajt megkeresni. valszeg feketen adja ki a lakast es neki se erne meg ha megeresztenel egy telefont az apehba...
Én meg a hatodikban. Egy ismerősöm aki sztem tele van ukrán benga nagy haverokkal, lóg nekem egy látogatással amúgy is. Ha gondolod majd megkérdezem tudna-e segíteni.
Erről eszembe jut a Vészhelyzet múltkori része, amikor mondta a pasi, akit kisebb sérülésekkel vittek be, hogy az unokaöccsével bírkózott. Mivel nem gyanakodtak, hogy egy gyerek ekkora kárt tud tenni benne, kiengedték, majd léprepedéssel hozták vissza. Kiderült, hogy az "unokaöcsi" egy 120 kilós benga állat.:)
:-) köszi aranyos vagy, én is agyalok, hogy ki van az ismerettségi körömben, egy van, de az alacsony, meg van vidéken is egy-kettő, de majd' 200 km távolságból nem igazán tud nekem segíteni. 1ébként 7.kerületben lakom. nem gáz annyira, csak kicsit nyomasztó.
atyavilág, milyen történetek vannak! :-) Még várok, aztán cselekszem. Ja gondoltam már az önkormányzatra. hm. hát vannak opciók az tény, de mégis én érzem olyan hülyén magam még emiatt is.
nemtom hányan laknak mellettem, állandóan változik a számuk, de tuti nem bejelentett lakók. Mikor ideköltöztem még nem ezek voltak, akkor még csendes ház volt. Még várok, így csak az én falam remeg, DE. nyáron a mellettünk lévő házból is átkufaanyáznak. Fiatalok, valszeg ,egyetemisták, vagy főiskolások, de vazze én is voltam, én is laktam albérletben, és mégsem zajongtam így, mintegy állat, s a saját lakásomban, ha vendégeket is hívok nem zajongunk, nem zavarjuk a szomszédot, és akkor mi meg, akik sajátban vagyunk tűrjük el egyes albérlők zajongásait, mert azok sz.rnak a vilgába. mm. megyek inkább készülök a holnapi vizsgámra, most csend vala. :-)
Nekem egyszer a szünet nélkül ugató kutyák miatt (napokra elutaztak és bezárták őket a kecóba a rohadt állatok, oda kakiltak, pisiltek kínjukban, sztem éheztek is) becsengetett egy rendőr ismerősöm, nem egyenruhában, de igazolványt mutatott (nyomozó volt akkor még). Felszólította őket hatóságileg, hogy bejelentés érkezett nem megfelelő állattartás és hanzavarkodás miatt, reméli nem kell többet jönnie, és a küszöböt átlépnie a bűz miatt.Nagyon szigorú volt velük, és be is jött:-) Elköltöztek, miután egy másik lakótárs fel is jelentette.Menj be az önkormányzathoz, és tegyél feljelentést a francba, ne szarozz.Az ilyen tetű pusztuljon! Régebben az egyik szomszédomnak a bejárati ajtóval szembeni szobában volt az ágya, és hajnalban állandóan arra kelt, hogy a levélbedobó nyíláson kukkol az újságkihordó.Egy hajnalban elrejtőzött, megvárta a kukkolást, majd feltépte az ajtót, és ráüvöltött a banyára, hogy miakk...stent csinál itt hogy az isss.ndgdgdrreehfmm!!! Többet nem volt kukk. :-)
nekem az a szerencsem hogy van egy 11o kilos kopasz ocsem ( ne itelj elsore). anno az ajtoban lesbenallo venciganyasszonyra ramosolygott, es azontul nem annyira volt kivancsi a neni hogy mikor jovunk megyunk, mit hozunk..
:-))) lol, de nekem nincs "szekrényem". Egyik ismerősömnek van egy gengszter kinézetű "szekrénye", próbáltam már kérni, hogy csak egyszer jöjjön el hozzám és tegyen szívességet, hogy menjen át a szomszédhoz, vagy velem, legyen a háttérbe, de nem az én ismerősöm és busy ember lévén... nem is hiszem, hogy fog jönni szívességet tenni. de dolgozom a projecten. :-) az a baj, hogy jelen pillanatban nincs senkim, tehát nem igazán vesznek komolyan. tudják, hogy azt csinálhatnak amit akarnak, mert csak engem zavarnak, és ez a röhejes, hogy tényleg csak engem zavarnak, az alattunk lakók, egy van csak a másik lakás üresen áll, öregnénike, aki gyak. süket, a felettünk lévő ott is csak egy ember lakik, sosincs itthon. Az emeletünkön meg ezen a részen csak én vagyok, A többi messze van. bár elég kemény vagyok, meg határozott velük, meg nem bratyizom velük, de hát csak reménykedni tudok, próbálok példát mutatni,hogy én nem bömböltetem a zenémet, meg nem bulizok éjjelente, bár én nem is tudnék, másnap munka, nemtom ezek miből élnek, most itthon vagyok betegen, és itthon vannak.
végülis van egy szekrény ismerősöm m ost hogyj obban belegondoltam, bár nem magas, de izomállat. :-) és agresszív kinézetű. :-) olyan szörnyű hogy ilyeneken kell g gondolkodni. ha lenne pénzem elköltöznék innen, de semmire nincs garancia. laktam én már jobb kerületekben is, ott sem volt különb.
szereztem. igazából az ötletet az adta h volt egy kollégám/barátom egy 50es vézna jófej manus. igazi peches faszi volt ment haza a kéthetes kocsijával és belehajtott oldalról egy cigány bmw-s. egyedül volt a faszi és le akarták kajakra venni a romák h irja alá h ő volt a hibás. neki télleg voltak ilyen üzlettársai, felemelte a telefont tiz perc múlva megállt a 6kilós merci kiszállt két faszi és ennyit mondtak "sto etá" ?
gondolhatjátok!:-)
én is megismertem őket még szerencse h 5ös voltam 20 éve oroszból jókat hülyéskedtünk. jóü faszik. bikakábellel inditják be a 600as mercit oszt csodálkoznak h elszáll a fedcomp. :-)
eccer nekem is volt ilyen gondom egy havernak összetörte egy hülye a kocsiját és nem akart fizetni, felhivtam egy kellemes külsejü 130kilós barátomat, én is alulról verdesem a 100kilót, és megbeszéltük hogy elöttük mi ketten egymás között oroszul fogunk beszélni. megjelentünk, a havernak meghagytam h ne szóljon egy mukkot se, én beszéltem és néha odaszóltam oroszul az "ukrán barátomnak" aki rosszaloan bólogatott..
Ez a baj,hogy egyesek képtelenek felfogni azt,hogy másokat zavarnakA szomszédaink sem értik meg a 10-es IQ szintjükkel.Ez nem elfogadható.Az ilyenek akik nem képesek lakóközösségbem élni, és másokat állandóan zavarnak nincs helyük a civilizált emberek között.Egy tanyán,a Hortobágyon a szarvasmarhák között vagy Szibériában a tajgán kellene élniük az erdő közepén vagy a Holdon.
A villanyóra se rossz, egy barátnőmet, aki az anyukájával él (a villanyórájuk pont az ajtó előtt van), egy srác gyakorlatilag zaklatta. Nem is engedték be ha ment. Egyszer anyuka porszívózott, de elszállt az áram. Ment ki, ott állt a srác az ajtóban (eleve kamuporszívózás volt, hogy "ne hallják a csegőt"), szép nyugodtan elmondta, hogy miért jött, udvariasan elköszönt, majd hozzátette: "És elnézést a kis elektromos zavarért" - majd egy laza mozdulattal visszapöccintette a főkapcsolót.
Ilyenkor jó szolgálatot tehet két szekrény méretű kopasz, akik semmi mást nem csinálnak, csak mögéd állnak és csúnyán néznek.
Volt egyszer egy nagyon kigyúrt barátom, akivel a szakítás után is jóban maradtunk. Egy fordítóiroda átrázott és tartoztak nekem, de nem akarták kifizetni. Mivel én sem vagyok túlságosan ijesztő jelenség az ötven kilómmal, a barátomat megkértem, hogy vegyen fel egy feszülős izompólót és jöjjön el velem. Meg se mukkant, csak állt mögöttem karba tett kézzel és csúnyán nézett. Hipp-hopp előkerült az a fránya számla:)) Ilyenkor még fenyegetést sem lehet rábizonyítani az emberre, mert ha én beszélek és esetleg feljelentenek (bár a magyar jogrendszert ismerve félholtra kell verni vkit, hogy komolyan foglalkozzanak vele), a rendőrök kiröhögnék őket, hogy tőlem ijedtek meg. Az pedig, hogy éppen ki kísért el, nem jogalap.
Vagy mondd azt, hogy ez a szekrény az új barátod, összeköltöztetek és reggelente korán kel és nem szereti a hangos zenét, csak szegény olyan félénk, hogy te beszélsz helyette. :))
Mindenkinek kösz a választ. Ja rendőrökre gondoltam én is. Igazából csak engem zavar, mert én vagyok itt egyetlen szomszéd mellettük, van egy másik lakó messze, valahogy őt is zavarja, ketten szoktunk át-átcsengetni, de ez csak ideiglenes megoldás, mert szarnak ránk. a másik szomszéd aki messzebb van tőlünk, sokat utazik, gyakorlatilag csak engem zavar, a többinek az ablaka nem erre néz, aki alatta meg felette lakik az süket.
villanyóra nem elérhető. :-((( Volt hogy hajnal 5-kor mentem át pizsiben, hogy este 10-től várok, hogy vegyék már halkabbra a zenéjüket, de már muszáj aludnom mivel 2 óra múlva megyek dolgozni. Olyan düh szokta ilyenkor elönteni a fejem, látom magam kívülről és viccesnek is tűnhetek. az a baj, hogy csaj vagyok, és nem egy debella állat, tehát nem nagyon tudom befenyíteni őket, marad a bejentés, vagy feljelentés.... tököm ki van (ha lenne, hogy egyesek nem képesek lakóközösségben élni) akkor mi a picsának nem költözik ki vmi tanyára, vagy kertesházba, ott is azért jóval nagyobb keretek közt zenélhetne.
Ha lentebb visszaolvasol, találsz erre jó ötleteket.Azt írtuk, hogy a visszazenélés nem tuti, mert akkor Rád fogják azt mondani, hogy te sem vagy különb. Villanyóralecsapás, és karba tett kézzel megvárni, míg kijön.Rendőrök kihívása. Vagy szépen becsengetsz, és emelt hangon elmagyarázod neki, hogy nem egy tanyán lakik, ahol 20 km-es körzetben max pár szürkemarha legel, hanem emberek között, akiket ez nem kicsit zavar.Nem tudom, fiú vagy e vagy lány, és azt sem, milyen erőben vagy, de ha genyázik, felléphetsz erősen fenyegetően is, ha nem hat rá a szép szó. Kitűnő ötlet felbujtogatni pár szomszédot, mert nem hiszem, hogy ezt csak te hallod, ha ilyen erővel nyomja, valszeg másokat is nagyon zavarhat- ha már az ablakok is remegnek, az jó pár decibel.Ne hagyd magad!
Volt egy haverom aki az állandó buli-ricsajjal pokollá tette a szomszédai életet, többszöri feljelentés után a szülők kiköltöztették a srácot és most anyucinál lakik büntiben:)
egyreszt a klasszikus villanyoralecsapas ( ha hozzaferheto helyen van) masreszt meg ha este es ejjel csinalja ki kell hivni a rendoroket, majd akkor lehalkitjak.
egyébként valakinek van valami jó kis ötlete, hogy mit csináljunk az állandóan bulizós szomszédokkal, akik "fasza" kis zenéjükkel remegtetik a falamat, meg a lakásom ablakát is? arra gondoltam jó kis tool-lal megbosszúlom a nyálas zenéjüket, DE! akkor és mindenki hozzám csenget be, és elküld a k.anyámba, hogy hangosan hallgatom a zenét a 3 év alatt talán 4-szer hallgattam hangosabban, csak hogy elnyomjan a szomszédom zenéjét és mindig becsengettek.
Nem,hanem szomszédomák lusták elvinni a gyerekeket a játszótérre és kinevezték a járdát játszótérnek. Ez azt jelenti,hogy nagyszülő ott futtballozik az unokával- 1-2 órát a já rdán utána a gyerekek műanyagdömperre pattannak indiánüvöltések közepette és fel s alá robognak a műanyagtalicskákkal,dömperekkel a házunk előtt órákon keresztül egész nyáron,minden nap este fél kilencig.Ősszel és tavasszal "csak" az óvoda,iskola után. Amikor ezt szóvá tettük a válasz az volt,hogy fogjuk be a pofánkat,húzzunk el és,hogy mi vagyunk a hülyék.
teljesen igazad van. en sem utalom a gyerekeket, sot! csak az en elvem az elni es az elni hagyni. ami az elet megszokott rendjehez tartozo zajok, azokkal semmi bajom. a gyerekeknek jatszani kell, ez teny, de sajnos sok olyan idiota szulo van, aki ugyan a labat szetteszi, de amikor a gyerekkel foglalkozni kellene akkor kivagja az utcara, vagy akarhova, csak ne is hallja...
a szomszed kiscsako, igaz meg a jogsikorhatart se toletotte be, kapott karacsonyra egy uj autot, meg bele egy tobb szaz ezres hifi cuccot. baromi pipa voltam amikor penteken mozgott a redony, de tudtam most 2 napig probalgatja aztan kuss lesz, es igy is lett. az amugy holt korrekt szomszedommal eszembe se jutott volna emiatt osszeveszni. de amikor honapokon keresztul idegesit valaki az telleg kiakaszto!
Egyetértek. Valahogy az jut eszembe róla, hogy a rendőr is a szabálytalanul parkoló kispolszkist bünteti meg, mert az nem üt/lő vissza, vagyis nem jelent kockázati tényezőt, ellenben a bálnamercivel meg bömössel száguldozó HVCS-t hülye lenne megállítani, még a végén ő járna rosszul. Ugyebár nem valószínű, hogy a műanyag motorral száguldozó gyerek anyukája kemény ellenfél lenne egy f@sza csávónak, lehet vagizni, milyen ügyesen ráijesztett. :-((( (És most nem azokról a szülőkről beszélek, akik leszarják a szomszédok pihenéshez való jogát, azt a kategóriát én is utálom.)
Nem a gyerek műanyagmotorozása,dömperezése zavar hanem az,hogy e tevékenységet a házam előtt nyáron -amikor ki van nyitva az ablak-és órákon keresztül gyakorolják,azaz nem lehet aludni,nem lehet Tv-t nézni,nem lehet netezni nyugodtan az betonkeverővel megegyező hangerejű műanyagdömperek miatt.Emellé még társul a hiénaordítással felérő órákon keresztüli üvöltés is és a futballozás amelynek hangja szintén elrettentő.A megoldást abban látom,hogy egy kivételesen nagy hangerejű magnót hallgatok ha éppen pihennek az elfáradt gyerkek.
Hát ez van. Ki is lett tiltva hősünk - azok után, amit tegnap este itt művelt, talán nem véletlenül.
Részemről ennyit fűznék hozzá a témához: senki nem annyira hülye, hogy egy forgalmas utcán éljen keresztül-kasul családi életet, vagy simán hagyja, hogy a gyerekei a sávokban fetrengjenek műanyag motorral, kislapáttal. (Igen, tudom, de, vannak ilyen hülyék. Kezelésre szoruló nézőpont, szvsz.) Biztosan van egy egészségtelen szintje a gyerekzsivajnak (is), de ha választani kellene, akkor már inkább a műanyag motor zörgése, mint az igazi kamionok dübörgése. És ha egy ilyen utcába valami HMCS kanyarodik, viselkedjen. Egy kutyát is kikerül, ha elészalad, mert esetleg összekarcolódik a tuningolt lökhárító alja. A gyerek ilyen szempontból még kellemetlenebb forgalmi akadály. Ismerek embereket, akik valósággal lelkibetegek lennének attól, hogy elgázolnak egyet. Még esetleg azt a kérdést is feltennék maguknak, ha egyértelműen nem ők okolhatók a történésért, akkor is: vajon megtettem-e mindent azért, hogy elkerüljem a balesetet? Persze lehet, hogy laza parázsló haverunkat ilyen lelkiismereti kérdések nem gyötrik (hú, de kemény, vazze),akkor viszont talán nem ártana IRL is hangoztatni eme nézeteket. Hátha eccer valaki beveri a pofáját érte.
Anno sráckoromban nekünk is akadtak konfliktusaink egy társasház idős(ödő) lakóival, pusztán azért, mert gyerekek voltunk. Leginkább a létezésünk zavart ott egy-két öreget. Nem fogadták a köszönésünket, átnéztek felettünk, néha kiabáltak valami hülyeség miatt. Konkrét kifogás a legritkább esetben hagzott el. Igen, néha hangosak voltunk, meg átesett a labda, és letört két szál rózsát a bokorról, de ettől még talán nem kellett volna a beszélő, sőt köszönő viszonyt beszüntetni, kezdésnek. Talán szólni kellett volna, hogy mi a baj. Hátha meg lehet beszélni. Vagy valami efféle, már-már túl egyszerű megoldási kísérletet eszközölni. Ha nem, hát nem. Sosem értettem azokat, akik MINDIG csak akkor szólnak, mikor elszakadt a cérna...
Hm, benéztem egy kicsit ebbe a fórumba, régebben érdekes volt, volt pár humoros történet is benne. De kicsit meglepett a stílus, a Drukkerkocsma ehhez sehol sincs...
Ennél sokkal kevesebbért is kivágtak embereket a moderátorok onnan egy hónapra, vagy akár véglegesen is.
Kíváncsi vagyok, itt mi lesz a végeredmény, ha egyszer idetéved egy :)
A bravó rendesen meg volt piszkálva. Az korral egyetértek, bár a húszéves bmw-k mostanában hagyják el kelet felé Romániát, inkább rohadtak volna szét szegények... Történetesen M3 Bmw-t is nyomott le a gyerek, de csak városban, mondjuk ezt nem helyeseltem, két okból. Egy: őrültség, veszélyes, tilos. Kettő: ki tudja mennyit adott szegény ürge az egójáért, ahelyett hogy veztni megtanult volna, leveri egy 160 lovasra piszkált, megültetett bravó :-))) Nota bene, ha 200 métert mentek egyenesen akkor persze kijött az erőfölény a bmw-nél.
Amíg esély van a dolgot feltűnés nélkül rendezni, addig nem csinálok semmit, mert minek. Ha van hely, kikerülöm. Ha épp elég hely van, dudálok egy rövidet, vigyázzon. HA nincs, akkor addig (és csak addig) dudálok, míg arréb nem megy. Motort nem bőgetek, mert minek. Különben is dízel. És annyi pénzt nem tudsz adni, hogy kiszálljak balhézni...
Lehet igazad van, pusztán azt akarom mondani, hogy sok bunkó addig vagány azzal hogy a tilosban jár, amíg biztonságban érzi magát.
Biztonságban érzi magát, ha egy fiatal nő jön kispókkal és gyerek üléssel, ha faterom jön 30-40 el.
De ne érezze magát biztonságban a tilosban, ne kényszerítsen kikerülésre, se lassításra, azt hiszem én sem zavargatom a járdán...
Szóval amíg ilyen a mentalitás én így reagálok, persze te lelassíthatsz kikerülheted, vagy rázhatod a kezed, te dolgod...
Ellenben, ha valaki kárt okoz az autómban, vagy csak az esztétikai állapotában, azt nem tudom tolerálni, számomra azt meg kell torolni, így vagy úgy....
Mondok barátságosabbat. Ecset festék, kerítésen egy vastag csík 30 méter hosszon. Átfesti? Másiknap megint. Valaki majd meg unja....
Addig jár a korsó a kútra. Meg a karó meg a varjú. Úgy szerettem nézni, amikor a hver a fiat bravóval alázta a bmw-s arcokat :-) Igaz, nem ültem be mellé, mert halálfélelmem lett volna... Más. Faluban leállni verekedni, gázpisztolyozni? Hol élsz te? A cigányokat most nem elemezném, de egy sima egyszerű falu bármelyik utcájában lesz kb öt-hat gazda legalább egy megpiszkált légpuskával, de jó eséllyel kaphatsz vadászfegyvert is, azzal meg nem jó szemezni. Ha nyerésre állnak, a KMB ráérősen ér majd oda, mire a bímered egy fél kispolákot fog érni, ha megijednének a gázpisztolyodtól, két perc múlva igazolhatod magad...
Szükség lenne egy hatásvizsgálatra, hogy mekkora zajt bocsát ki egy ilyen játék különböző minőségű betonon és aszfalton. Aztán beadni , hogy ez káros a gyerek fejlődésben lévő hallására.
A műanyagkerekes traktorokat,dömpereket stb. ugyanúgy be kellene tiltani mint a petárdát.Még senki se figyelt fel erre a Parlamentben?Meddig fognak még ezekkel az iszonyatosan zörgő-csörömpölő eszközökkel trappolni a gyerekek a járdán?Egy ilyen műanyagkerekes játékdömpernek nagyobb hangja van mint egy betonkeverőnek.
Nem teljesen szomszéd, de lakásdolog... Összefutottunk egy szomszéddal, akit nem ismertem, kettővel felettem lakik, az alaprajza a lakásának megegyezik az enyémmel. Egy éve lett kész a lakás, mi keményen ott álltunk mesterek mellett és le lett ellenőrízve minden. Szüleim itt voltak látogatóban, a tárgyalás oroszlánrészét ők csinálták. Lehívtuk a lányt beszélgetni, majd megnéztük a lakását, én dobtam egy hátast.... Kb 15 hiba van a lakásban, a kivitelezők nagyon átrázták szegényt. Tőlünk is megpróbáltak olyanért leakasztani pénzt, ami benne lett volna a lakás árában, de őt csúnyán átrázták. Két nm-el kevesebb lett a földhivatalban bejegyezve (későbbi eladásnál fél milát bukhat rajta..), bár kiderült az enyémre is, úgyhogy én is bukhatom... Az ablak alatt öklömnyi rés az utca felé, ahol 60(!!!) centi lett volna kihagyva beépített szekrénynek, ott 10(!!!!!!!!!) centi mélység van (kicsike tervezési hiba????), miután ki akarták vele fizettetni a fugát, ami benne lett volna az árban és ő balhézott, összekarcolgatták neki a vadiúj csempéjét. 20-30 centis mély karcolások vannak benne. Szegény újraparkettázza az új lakást, mert néhol annyira bénán alapoztak alá, hogy centis szintkülönbségek vannak, érezhető a lyuk a parketta alatt. Nem kapott elektromos térképet a lakáshoz, lazán megrázhatja az áram ha bever egy szöget a falba. Vett kb 10 kg fugát, abból egy keveset használtak, a többit lenyúlták. Osztottunk-szoroztunk, az elcsalt négyzetméterekből kijön egy nagyobb lakás, kb 15 milliót nyúlhatott le a cég!! Készs zerencse, hogy nálam csak a fal ázott be picit...
Mindenki legyen óvatos, ha a Hertz 36-tól vesz lakást....
"ha semmi nem tiltja akkor akár 50 el is száguldhatok."
Mint ahogy, ha semmi nem tiltja, akkor a gyerekek is maszkalhatnak jo nagy zajjal a muanyag dompereikkel. Csak epp mas ablaka alatt reggel hetkor ez nem tul ildomos. Ugyanigy egy falusi vilagvegi utcaban nem szokas 50+-szal driftelgetni, plane ha a lakossag egy resze az uttesten maszkal -- foleg mert ha szokas lenne, akkor nem maszkalna a lakossag az uttesten, mert mar reg meghalt volna, nemtom, vilagos-e? :-)
Egyszeruen egy ilyen helyen a normalis mukodeshez nincs szukseg azokra a szigoru szabalyokra, amikhez nyilvan te is szokva vagy, de ez nem csak a gyalogosokra vonatkozik, hanem a biciklisekre, motorosokra vagy autosokra is. Ki is akadnek rendesen, ha baratnomek falujaban azon az utcan, ami perpillanat harom "savbol" (inkabb egy kulon foldut mind) all, valaki megreklamalna a jobbratartsot...
Mindez persze nem mentseg arra, ha a gyalogjaro ember nem enged el, hanem csak csorogj szepen utana, na az pont akkora allatsag, mint amit te csinalsz.
Mivel az utcánk elég keményen lejtős a kölykök előttünk szánkóznak"motoroznak" a járdán. Újabban az a szokásuk, mielőtt elfogy a lendület bele hajtanak a még a betonárokba is. Pont előttünk csinálják.
Álltalában nem zavar, de amikor kint bütykölök valamit kocsin és már 45 perce csinálják, akkor szoktam az autohifinek oda tekerni...
Biztos lesz nekem is kölyköm, de ha az apjára üt akkor elég kiegyensúlyozott szófogadó lesz(kiskorában) :)))
sajnos altalaban az ilyennek ugyis anyazas a vege... nekem labdazo ugralo sikito hetvegi unokak voltak a fejem felett es a szep szo semmit se ert, amint a vesenrugdosast helyeztem kilatasba uvoltve, hogy az egesz haz hallotta erdekes modom le tudta csendes tevekenyseggel is foglalni a kolykoket.
Következő a helyzet:a gyerekek szülei leadják a nagyszülőknek a gyerekeket ők meg kicsapják őket az utcára a műanyagkerekű traktorokkal,biciklikkel stb.,ezek a kölykök meg egész nap üvöltenek is mint a fába szorult féreg a házunk előtt.A szomszédok fel nem tudják fogni a 20-as IQ szintjükkel,hogy ez bennünket zavar.A gyerekekre nem lehet rászólni mert akkor meg felháborodnak a nagyszülők.Remélem szeretik a Black Sabbathot ,Motörheadet hallgatni teljes hangerővel kora reggel vagy ebéd után:-) vagy 4-5 órán keresztül:-) mert sajnos a hallásom romlása miatt csak így tudom hallgatni,természetesen engem se érdekel majd az ő véleményük.
nanana uraim,hölgyeim! Elbeszélünk egymást mellett.
Kezdjük az alapokkal, a közút az nem játszótér, ha semmi nem tiltja akkor akár 50 el is száguldhatok.
De gyakran tapasztalom, bekanyaradok pl egy falu mellék utcájába, az útszélén sétál 3-4 tajparaszt, hátranéznek, majd a kultúrált kiszámítható vezetési stílusomból azt veszik le, hogy majd én fogom kikerülni őket mondjuk az út másik oldalán padkán, tökön, paszulyon, szemböl sétálókonk keresztül/át.
Megérkezek mögéjük, és haladhatok a séta tempóban. Ha dudálok, csúnyán néznek.
Konflikuts kezelés ott kezdődik, bekanyarodok az utcába látom tele az utca az előbb említetekkel, kettes padlógáz és mire oda érek, mindenki a helyén.
Különösen rühelem azt a fajta szülőt, aki 4-10 között kölykét kibassza a házelé felügyelet nélkül motorozni, homokozni...
Ezért kell olyan válasz, ami a köcsög felnőttet idegesíti. (Mellesleg ha nem ért a szóból, szerintem olyan nyelven kell hozzá beszélni, amit ő is megért.)
Felmentem. Szépen szóltam. Anyuka elrakatta. Végre csend lett. Sógórnő hazajött. Történet elmesél. Sógornő: nehogymá megugassák micsinájjunk. Elővetette a mocikat és szerintem direkt rájuk parancsolt, hogy csinájják ezerrel.
Szerencsére ez már a múlt. Elköltöztek a büdös picsába. Valami tanyára, ahová valók voltak.
"Megfigyeltem valami kis szar utcába bekanyarodok vagy falun, és ha vannak emberek, gyerekek szlalomozhatok kettesben, egyesben köztük, és még csúnyán is néznek."
Mert, ugye, a faluban ok vannak otthon. Es Romaban mint a romaiak...
sajnos az ilyen gyerek szulojenek hiaba szolsz szepen, nem erdekli. gondolod hogy ha a gyereket kirakja egyedul az utcara a te reggeli pihenesed nagyon fogja izgatni! a gyereket meg nem fogom tarkonhajitani, mert gusztustalan lenne kisgyereket bantani.
Nem is erre, hanem az akasztófázásra írtam. Szerintem nem lenne rossz dolog - sajnos, a felhasználótól (pontosabban a szülőtől) függ, hogyan él a lehetőséggel. Normális ember nem hagyja, hogy a gyereke zajkeltésre használja, vagy az út közepén rodeózzon - a zavaró szomszédnak meg úgyis mindegy, csak az a baj, ha a kölök megnő, ezt a mintát viszi tovább.
azert tehetunk kulonbseget akozt hogy elmegy elotted egyszer a gyerek motorral, vagy minden reggel, meg vasarnap is hetkor arra kelsz hogy ott duborognek visitanak a te ablakod alatt, mert az o szuleik, nagyszuleik meg pihenni akarnak es kihajitjak oket az utcara ( en laktam ilyen helyen)
OFF: Majd ha neked is lesz gyereked, emlékezz vissza erre a kijelentésedre. Az öthónaposomat nem mindig tudom babakocsiztatni, és bizony karon cipelve már most sem kevés az a hat kiló. Ha belegondolok, hogy mikor már önjáró lesz, vihetném a hátamon a bölcsődéig/óvodáig, mert még nem bírja a gyaloglást, akkor inkább hálásan gondolok az illetőre. A húgom ugyanezt ikrekkel csinálja, úgyhogy tudom, mit beszélek. :-) ON
Keress egy kemény BMWs vagy vadmotoros ismerőst, és kérd meg, hogy néha állat módon veresse a gépet a ház előtt...
Megfigyeltem valami kis szar utcába bekanyarodok vagy falun, és ha vannak emberek, gyerekek szlalomozhatok kettesben, egyesben köztük, és még csúnyán is néznek.
Lófaszt, kettes padlógáz(felüvölt a bmw motor), és mindenki konvergáll a helyére, a járdára. A műanyag motoros kölkökért meg rohannak az anyucik, apucik...
Egy satufék, daráló ABSsel, pedig csak a hab a tortán..
Simán felakasztatnám aki azt a műanyagkerekes játékmotort kitalálta...
Asszony hívott, nagyon fel volt dúlva, elkapta a szomszéd múmia ma reggel ezzel a dumával: "leesett a hó és nincsen eltakarítva, ha valaki elesik a ház előtt, akkor MAGUKNAK kell ám kifizetni a korházi költségeket!", hmmm.
Először is ez egy 12 lakásos társasház, miért éppen nekünk kellene fizetni?
Másodszor, tolja le a valagát valamelyik igencsak virgonc nyugdíjas, aztán lökje el azt a kibaszott veszedelmes öt centi havat, vagy szórjon ki egy kis sót arra a pár méteres járdaszakaszra, ne attól azoktól a lakóktól várja el ezt, akik fél hétkor indulnak munkába és este hatra esnek haza....
Köszönöm,teljesen igaz,délután szeretnek egy kis csendespihenőt tartani,dehát nekem akkor mennek a kedvenc rádióműsoraim amelyeket kizárólag maximum hangerővel tudok majd hallgatni a megromlott hallásom miatt,esetleg még egy nagyobb teljesítményű erősítővel.
Párszor hajnalig tartó kerti partit rendeznék, Lagzi Lajcsisat, és ha ugatnak, hogy alszik a kölökhad, mondd meg, hogy te is szerettél volna, délután, meg reggel...De a talicska meg a dömper meg a miegyéb nem hagyott. Vagy beszereznék egy agresszív vérebet, aki a kerítésen át mint a fába szorult féreg úgy ugatná őket habzó szájjal.De a legegyszerűbb az lenne, ha visszaüvöltenél, hogy regulázza meg a kibaszott kölkeit, mert dögleni szeretnél, és ha ezt nem fogja fel, be lesz verve az orra.
azt tanusithatom hogy reggel hetkor a muanyag motor hangjara isteni ebredni. nem tudom mekkorak a gyerkocok, de ha meg alszanak delutan en bekapcsolnam maxigazon a kossuth radiot, s ha szolna megmondanam romlott a hallasom az allando ricsaj miatt es pont most megy a kedvenc musorom.
Nyaranta ,de inkább tavasztól őszig szomszédaink unokái fel s alá bicikliznek,talicskáznak,ricsajoznak,üvöltenek házunk előtt reggel 8-tól este fél 9-ig,pokollá téve életünket,mikor ezt szóvá mertük tenni a válasz a zavaró szomszéd részéről az volt,hogy fogjuk be a pofánkat,húzzunk el. Mi a teendő?
Haha, nekünk annó a csatornabekötő emberek csórták el a nagyon pöpec ásónkat. :))
Egy valami maradt ki a számításból: a tolvaj nem tudta, hogy a főnök orvul üzletet kötött a szomszéddal, s két nap múlva odagyöttek ásni. :)))))))))))))
Pszichológus? Nem hiszek nagyon ebben.A problémákat nekünk kell megoldani, meg a nevelésünknek, meg a szocializációnak.Magadban kell hinned.A pszichológus max. megmutathatja az odavezető utat.Őrülteken meg antiszociálisokon nem tud az Isten sem segíteni. Vagy beilleszkedik a társadalmomba-vagy nem zavarja a galambszar.
Hát ez úgy volt, hogy nem indult a szar autója, összepakoltam a szrszámokat - amit sejtettem, hogy kell - átbettyogatm, beindítottam. Szerintem a srófcíger meg ottanfelejtődött, szóltam, hogy nézzünk szét, hátha...Közölte, hogy ott ugyan nincs.
ÉN-letakarítanám, most az egyszer. Összeszorítanám a fogam, és letakarítanám.Majd kitennék egy cetlit celluxal, hogy kedves szomszédok, letakarítottam, és nagyon szeretném, ha mások is követnék a jó példát, mert a madárkaki fertőzéseket is hordozhat, és ugye jobb érzés ilyen környezetben élni.Nagyon köszönöm előre is az együttműködést: és aláíírnám. Ez nem sértő, és reméld, hogy veszi a lapot!!!
Említsd meg asszonkának, hogy egy ilyen csinos, rátermett (fujjj) asszonka nem igaz, hogy nem talál magának jobb palit, akitől esetleg még ti is nyugton lehetnétek.Mert hogy már reméltétek, nyugalmat hoz a jesszuska, de hát romba dőltek a reményeid, és-szerinted- ezzel asszonka is csak tovább vágja maga alatt a karácsony vagy egyéb fát:-)))
Körfolyosós házban lakom és 2-3 galamb kultiválja illemhelynek igénybevenni az emeletünk korlátját. A szomszéd még az ablakpárkányát sem tisztítja, nemhogy a galambszart. A nejem azt mondja, ne szóljak, majd csak észreveszi a mi és az ő folyosószakasza közötti különbséget. (Szerintem Karácsonykor is ott lesz a guanó.) Ti mit tennétek?
Két hétig abban a fix meggyőződésben éltem,h a comcéd pali elköltözött,vagy bármilyen úton /akár teletranszporttőrp/ eltűnt innen. Ő az,aki a vízórás plombás balhét gerjesztette,etnotechnózik,stb a Régiek ismerik a történetet. Ezt abból következtettem,h a régi taxija leeresztett gumikkal kikerült az utcára és feltűnően csend van mostanság.Ráadásul nem is láttam! Mondjuk az asszonyverés és egyéb finomságok /jqa anyázás,kiskölökoldalbarúgás/ után felüdülés volt. A regionális hírek szerint asszonykája januárra tervezte a kipaterolását, úgy tűnt-előrehozta. Hát csalódtam. A mai éjszakát itt töltötte. Tartok tőle,h visszasírja magát és minden indul előről.A kertipartyk 4kézlábrókával, a vízórás parák, A közös padlástérbe szellőztetések-ahonnan leszivárog a sültzsír és bagószag és stb. A januári tipli az újabb ötszázezres játékgépes bukás miatt lett meghirdetve. Gondolhatjátok,milyen balhék voltak egy-egy ilyen bukta után... Pedig már beleéltem magam,mint egy kisgyyerek.
A politika témához annyit, hogy Woody Allen mondta egyszer, hogy "Milyen kár, hogy akik igazán értenének az ország vezetéséhez, azok vagy taxit vezetnek vagy hajat vágnak."
Mindenkinek joga van, hogy meglegyen a saját véleménye, a gond akkor van, ha ezt másokra rá akarja erőltetni, vagy kardoskodik valamelyik oldal mellett - és aki nem ért egyet vele, az hülye.
Van egy ismerősöm, aki félig-meddig a politikai szakmában tevékenykedik az egyik oldal támogatásával. Azonban tőle már hallottam olyat, hogy "milyen jó a másik oldalnak ez az ötlete!" A baj ott kezdődik, ha valaki az egyik oldalt szentként tiszteli, a másikban pedig az ördögöt látja.
Az tény, hogy a politikai morál hanyatlóban van, mostanában az a módi, hogy egymásra mutogatnak a midenkori kormánypártok és a mindenkori ellenzék. Hollandiában az ellenfelek leülnek és nyugodtan, vádaskodás nélkül megbeszélik a problémákat, nem csinálnak belőle médiacirkuszt. Ha nálunk is meghonosodik ez a fajta politizálás, az talán a szavazókat és a szimpatizánsokat is megnyugtatja és nem lesz ilyen kettészakított az ország.
A szemétledobó aljába kellene telepíteni egy kisebb teljesítményű taposóaknát. Így a beérkező csomag, az érkezés utáni pillanatban a gravitáció irányvektorával ellentétes mozgásba kezdene,de akkor már lédig kiszerelésben. És hajnali ürítőnk hasonlóképp nézne ki, mint a "resszkessetek b.." sztárjai :) A fegyházasdi gondolom a fórumokból történő ideiglenes kitiltás sánta szinonímája a modi részéről.
Én nem foglaltam állást se emellett se amellett.Tényeket írtam le, amik igazak. A fegyházasdi nevetséges. Szólásszabadság van, és egyiket sem szidtuk-szerintem-.De kösz a figyelmeztetést:-) Azok az smsezök, akik a TV2 Mokka reggeli müsorába besmseznek sokszor olyan helyesírással, és olyan állatságokat, hogy a hajam égnek áll, azok akkor már rég a sitten rohadnának, néha olyan meredek dolgokat smseznek be. És aki végre okosat ír, és helyesen, azt rögtön lehurrogja 20 bunkó:-) Na szóval. Ma ugye vasárnap van.Reggel fél nyolckor a szomszéd leküldte a szemétledobón szerintem még az anyósát is.Csak azért nem mentem ki üvölteni, mert úgy néztem ki az ágyból felkelve, mint egy riói szemétszurkáló a parkból, aki egy hete nem aludt. Erre mi a megoldás?! Most megint írjam ki, mint 5 éve, hogy könyörgöm legalább hétvégén ne hajnalban?????Már egy éve nem veszekedtem vele, nincs hozzá kedvem..Jajj....
Had büfizzek bele. Ennél kevesebbért is moderálnak. Egy ártatlan ténymegállapításomból eredően elindult a fonal,ami eccer cigányozásba fulladt.Majd kedves topictárs befújásának köszönhetően hsz-omig töröltek mindent a témában./a moder szerint az én hsz-om önmagában nem volt provokatív,mégis radír/ A fél fórum felháborodott,kérték a helyreállítást,aminek a "nem kötelező itt fórumozni,& fegyház lehet a vége" válasz lett az eredménye. Szóval óvatosan a politikai kilengésekkel. ON
Szerintem se ide való. Tegnap lennt voltam a szomszédnál, a felette lakó kisslapec a vasárnapi apukájával épp foci VB-t játszott, de előtte fúrkáltak is egy cseppecskét. A szomszédom (az alatta lakó) csak ült szomorú szemekkel, és megpróbálta elhitetni magával is, hogy őt ez nem is érdekli...annyit azért majd megkérdez a nagymamától a liftben, hogy ki nyerte a múltkori meccset, és az előzőek eredménye is érdekelné, mert mindegyiket végigizgulja, főlag azt, hogy minél előbb vége legyen:-)
Ezt a szocizást meg Fideszkézést én sem szeretem. Van egy saját véleményem-inkább nem írom le- mert nem ideillő téma, de a mostani poitikai cirkuszokat látván kezd elegem lenni az egészből.Olyan mint egy bábszínház, egymás farkát verik a csalánba, bábszínházasdi és show az egész, kit fényképeznek állampénzen, kit csótányoznak a villája előtt, kit kellene felkötni, ki tartott iskolában előadást, ki mennyit lopott vagy kótyavetyélt el az államkasszából...elegem van.A kedves politikus hölgyek -urak törődhetnének most már egy kicsit ezzel a szerencsétlen magyar néppel is! Hallottatok már 30 ezer ft-os nyugdíjakról?! És arról, hogy mikor az éhen halni készülő nyugdíjas 2(!!!!) ezer ft emelésért könyörög, azzal hajtják el, hogy még nincs meg a 3 éve, idén meg azzal, hogy nincs meg az 5 éve, jövőre mivel???!!!Miért nem válaszolnak neki, hogy DÖGÖLJ ÉHEN TE ROHADÉK? kit érdekelsz? Kit érdekel, hogy fizetted a 35 év alatt amit ledolgoztál a nyugdíjjárulékot, akkor melóztál, most már kolonc vagy, dögölnél már meg. És az miért van, hogy az egyik ember 180 ezer nyugdíjat kap (mondjuk egy volt katona) és egy bolti eladó vagy egy sofőr, vagy egy technikus meg 30-60-at? Hogyan lehet EKKORA különbség? És miért hagynak gyerekeket éhezni, villany nélküli tanyákon embertelen körülmények között embereket élni hagyni? Variálnak a lakáskölcsönökkel, diákigazolvánnyal, nyírják a Demszkyt, mintha azért soha semmit sem csinált volna (nem védeni akarom). VELÜNK? emberekkel foglalkozzanak a "szocik" de a drága jó "fideszkék" is végre!!!!!!!
trabantfalvi
megsugom neked a nagy titkot. az ilyen antennak oldaliranyba sugaroznak es nem lefele. vagyis eppen az jar jol aki felett van az antenna.
ok kapjak a berleti dijat es nem az oket fozi a torony, raadasul ha kineznek az ablakon nem latjak azt a formedvenyt.
ha a szomszed hazon van az a legrosszabb.
Ez a nemköszönés itt is nagy divat. Pl: lakik a házban egy nő, el van ájulva a két nagy buflák málészájú aktakukac kölkétől.Két évig minden reggel szinte együtt jöttünk le a lifttel, vagy a buszmegállóban együtt álltunk, vagy hazafelé a lh-ban futottunk össze, soha, egyik se köszönt. Egyszer sem. Egyszer ennek a nőnek a haverja is elkezdett erről a két nagy buflák majomról ódákat zengeni, erre én: két ilyen bunkaj, köszönni se tudó, mosolytalan, lárvaarcú köcsögöt ritkán láttam.Hadd mondja vissza neki. Más.Az egyik kis tinisrácot ugyanúgy zaklatták, mint Téged. Az úgy köszönt az ilyeneknek, hogy az orra alatt odamormolta: krvaaanyádteköcsög.Még vissza is köszönt neki a sok nagyothalló vén genyó:-) A gyerekemet is csesztették, az is úgy oldotta meg, hogy jó hangosan, szinte üvöltve rákiabált mindenkire: JÓÓÓÓNAPOOOOTTTKÍVÁNOOOKKK!!!-szinte énekelve. Aki nem köszönt vissza, hozzátette: NEKEDIIISKISSSLÁÁÁNYKÁMMM! -szintén énekelve:-) Nagyon sok idióta van.Az egyik szomszédomnak pl az a baja, hogy mikor mi ideköltöztünk, a lányának vadászott a mi lakásunkra-mint évekkel később egy jóakarója elköpte.Hát ezért neki minden baja volt velünk. Nem mosott fel onnantól kezdve, hogy ideköltöztem.Soha többé nem pucolta meg a lh-i ablakot.Én felmostam, megpucoltam.FÉLIG:-) Egy év után úgy néztünk ki, mint a Sötétség és a Világosság birodalma, demarkációs vonallal leválasztva. Az ő pofája égjen. Állandóan kileste, mikor van egyedül otthon a gyerek, becsengetett, és basztatta.Mindennel. Mondd meg anyádéknak ezt, kikérem ezt meg azt, lekurváztad a lányomat (nem kurvázta le, pedig az volt a lépcsőházban baszós). Na a párom egyszer megunta, miután a gyerek már nem mert reggel lifttel lemenni, mert a vén k azt mondta neki, hogy kiirtom a családodat te pondró (volt a kislány vagy 10 éves), és átballagott.Öreglány nem mert kijönni se, csak a lánya.Elmagyarázta neki, hogy ha nem száll le azonnal a gyerekről, meg rólunk is, akkor nagyon csúnyán fog viselkedni, és a családirtással való fenyegetőzés csúnya bűntett ám...Többet nem piszkáltak.Egyszer-kétszer még becsengettek, hogy szerintük nyitva hagytuk a közös rácsot (a nyanya volt, csak már tiszta szenili, meg a csaj 4 férje közül valamelyik soros), de miután emiatt is felemeltük a hangunkat, kuss lett.
Hahaha, én most beszéltem az egy db büdösbunkó szomszéddal (csak szomszédom szomszédja), aszongya, mi még nem találkoztunk, mondok, de igen, sokszor is, csak még úgy nem, hogy köszönt is volna.. :)))))))))
en ennel bunkobb voltam, notorius nem koszonok kozt laktam, koszontem, kivartam es jo hangosan megjegyeztem hogy vissza is en koszonjek. de nem kapcsoltak evekig. én meg jokat rohogtem:))
Nekem is vannak ilyen nemköszönő ismerőseim. Én ilyenkor azzal heccelem őket, h köszönök nekik. Eddig standard. Majd helyettük visszaköszönök: hello Atti!-hogy vagy? ...Köszönöm Karcsi, jól. És te? Ettől persze nem tanultak meg köszönni,de érzékelik a bökést. :)
hat itt mar tullepte azt a bizonyos szintet. igazabol en nem szeretem ezeket a vilagitos izeket, a gyertya langja valahogy meghittebb. a diszitesre nekem is van igenyem, csak en a kevesbe harsany es versengo dolgokat szeretem.
megyek be ma a lépcsőházba, szomszéd a pince lépcsőnél matat. (csak egy kézkinyújtás és beengedhetne). Látja h. jövök, nem reagál. Megkeresem a kulcsom, nyitom az ajtót, ami reccsent egyet, talán nem egészen fordítottam el a kulcsot nem tudom... Öreg papa néz, mondom jónapot.
(Ő sose köszön, mert fejébe vette, hogy én nem vigyázok a rendre a házban, minden szarral megrágalmaz, hogy szemetelek meg ilyenek. Mer hogy ő "látta".)
Földszinten lakok, elérek az ajtóig, a tag az orra alá mormog, annyit hallottam a dologból "...széttörni...", na mind1. Bemegyek a lakásba, becsukom az ajtót, az ő ajtajuk nyílik, feleség kiront: "mi volt ez Gyurka?" Gy: "már megint ez a gyerek..."
Nálunk sok lakónak van ebje, de nem igazán ugatósok.A rohadék, amelyiknek éjjel-nappal ugatott, elhúzta a belét innen. Az egyik lakónak van 3 kutyája, de csak akkor ugatnak, ha jön valaki, így senki se izél miatta. De amiket te leírtál, az durva. Mi az, hogy menjetek be egyenként, és tegyetek feljelentést? Ne szórakozzanak már, írjátok meg egy példányban azt a qrva feljelentést azzal a fejléccel, hogy tárgy: FELJELENTÉS, sokszorosítsátok, mindenki KÜLÖN írja alá, és egy kis kísérőszöveggel küldjétek el a POLGÁRMESTERNEK, és a jegyzőnek. A kísérőlevélbe írrjátok bele, hogy mit mondtak, h egyenként menejtek be feljelenteni, remélitek így is megfelel, mert ha nem, akkor az ombudsmanhoz fordultok, aki majd úgy megszorongatja a kedves polgimester és slepje tökeit, hogy kijön a szeme, mint a sublótfiók! Ebből talán értenek. De addig is felfogadhatnátok pár részeget, aki a kedves lakó ajtaja elé okádik minden reggel vagy este. Vagy a postaládába egy kis kutyaszar? A nyúlósabb fajtából? Ez nem a "szocik" kiváltsága, ez a qrva bürokrácia. Nálunk Fideszkés van, az se jobb!
Erről jut eszembe: volt egy másik lakásunk is, anno, ott is egy hülye lakott alattunk.
Az mindenért felrohangált. Nem múlt el hét, hogy ne gyött volna valamivel. Egyszer, hogy nem tud a gyerekektől tévét nézni, mert fel-alá rohangásznak, ( ez monjuk kizárt volt, mert épp a beépített szekrényben ültek egy fél órája, s rötyögtek) egyszer ránk hozta a házmestert, mert húst klopfoltam, délelőtt 11-kor, hogy nem rendeltetészerűen használom a lakást, (jól ráfázott, mert onnan kezdve nem raktam konyharuhát a deszka alá), eccer meg felébresztett január elsején, reggel 7 órakor, hogy "valami drót leszakadt és veri az ablakját" és egész éjjel nem tudott aludni miatta. Ezért aztán megvárta, míg elalszunk és jól felébresztett.
Naszóval alattunk lakott a szekálós szomszéd, s egyszer felébredek fél ötkor arra, hogy valaki kalapál. Szomorúan megnéztem az órát, pont szemben volt az ágyunkkal, s visszaaludtam. 3/4 ötkor néztem meg legközelebb, ki lehet ez az állat, gondoltam, akire ilyenkor jön rá a barkácsolás..
5 órakor már kikényszerített a szükség, s látom ám, hogy az én 2 éves drága kisfiam ott ül a padlón s átszellemült arccal üti a padlót egy fakockával. Minimum félórája.
Uramatyám, mondok, mindjárt jön a háklis szomszéd, mit kapok én ezért!!!!!!!!!!
De hiába vártam, nem jött.
Valszeg, ezt a szörnyű merényt azért nem tételezte fel rólunk....
Szerintem nagyon szépek a kivilágított házikók-ízlésesen. Olyan klassz karácsonyi hangulat lesz tőle. A kéményen mászó Mikitől viszont a hideg ráz:-( Az nagyon szép, ha a kerti fenyőkre pl valaki égőket tesz, főleg ha nem villogós, hanem az a szolid fajta.Vagy a házfalakon jégcsap-lánc szerű füzérek-nagyon szépek tudnak lenni. Ízléses határokon belül. Olyat nem szeretk látni, mikor valaki Mikuláskor még az ebet is mikisapiban kószáltatja. :-)) Mi ugye panelben lakunk, és esténként a sötét szobából kinézve a szemközti ablakokra olyan szép látvány, egyik ablakban csillag, a másikban gyertya, élvezem nézni. A villogós cucmerájgokat nem szeretem, de hát ez a saját szuverén marhaságom. Itt egy időben (régebben) mikor összeszokottab lakók voltak-átjártunk megnézni egymás fáját is, mikor már fel volt díszítve, sőt praktikus módon még díszeket is cseréltünk. Egyik évben nekem volt tiszta kék fám, másik évben nekünk piros, és a szomszéd kapta a kék díszeket.Jó buli volt:-) Ilyen is van.
Ez a kivilágítósdi szerintem csak egy bizonyos szint után szánalmas. A petárdázás viszont baromira idegesít engem is. Viszont annak nem sok értelmét látom, hogy tiltják. Ettől még ugyanúgy durrogtatnak, mintha full legális lenne, de legalább jövedéki és adó mentes.
Egyébként felénk is divat, hogy mindenféle világító eszközt vetnek be és összevissza aggatják vele a házat.
Tavaly láttam egy házat, mely a mostani átlag kisvárosi építésmód szerint épült, vagyis oldalhatáros beépítés, nagyház után alsóépület, utána fészer, utána sufni, utána a disznóól.
A disznóól kivételével valamennyi a hátsó szomszédra néző kisablak körül is futófények voltak, elöl az ereszcsatorna mentén, a tetőn meg a tetőgerincen, meg elöl az ablakok és ajtók mentén is.
Egyrészt jó nagy munka ezeket az ilyen helyekre felrakni, másrészt meg harsányan giccses mint a fehér gnómtélapó az integető karjával.
Petárda... Ne is mondd... A makkáim is nagyon félnek tőle. Ráadásul a lakótelep összes kutyája is fél, és ők, ugye, nagyobb hangerővel jelzik a nemtetszésüket. Úgyhogy hol afelől nyugtatom meg a makkákat, hogy nem bánt a petárda, hol afelől, hogy nem bánt a kutya... :-)
nalunk elkezdodott a falusi hogy vilagitjuk ki a hazat jobban verseny, nem zavar, lehuzom a redonyt, s kesz, es etenkent jokat rohogunk az ujabb szerzemenyeken. a kemenyen maszo vilagito mikulas visz mindent mint kamaz a keresztezosedben!
de kezdodik lassan a petardazas is, amit vilag eletemben utalaltam, de en tudom mi az, viszont a kutyaim ilyenkor rettegnek.
A képébe mosolygást azért írtam, hogy még ez is bosszantsa. Hogy nem tud kihozni a sodrodból. Szerintem vannak olyan helyzetek, amikor nem szabad megdöbbeni, megalázkodni, hanem le kell csapni a hal büdös fejét. Mikor ideköltöztünk, állandóan csesztettek minket, mert fiatalok voltunk, két kocsi, szép gyerek, nyaralások stb, ütötte őket az ideg.Olynaokat megcsinált az egyik pasi, hogy míg elmentünk a piacra, bekéredzkedett a lakásba, hogy ő akarja leolvasni a vízórát, mert egy évben egyszer ez kötelező (mondjuk ez itt való igaz). A gyerek szegény beengedte. Jól körülnézett a rohadt. Aztán ha véletlen nem fizettünk időben közös költséget, vagy bármi más bajuk volt, vasárnap reggel fél nyolckor becsengettek, hogy akkor most de azonnal, meg ilyenek.Ennél a vízórás cuccnál az én ártatlan és "fát lehet vágni a hátán" típusú párom gatyát rántott, és elmesélte a faszinak, hogy törött kézzel nehéz véres orrot törölgetni. Azóta mindenkivel jóban vagyunk, haverkodnak.
nem volt semmi extra, egyszercsak nem köszönt, leskelődött, nézte mi van a pstaládánkban. egyszer egy dróttal rajtakaptam, amint a postaládák körül matatott. Nem mondta mi baja van egyébként, lehet hogy az erkélyen dohányzás. éjszaka többször megszólalt a kocsim riasztója (a zárt udvarban), egyszer találkoztam vele utána a lépcsőházban, sunnyogott (mondjuk véletlen is lehetett). A földszinten laktunk és ott kertészkedett az ablak elött, félszemmel betekintgetett (a zasszony teljesen behíta az összes függönyt ezért, én meg sötétben kuksoltam emiatt). Aztán volt az ominózus lakógyűlés a magas vídíjról ahol elsütötte, hogy mi ketten rengeteg vizet fogyasztunk mert ő megfigyelte hogy állandóan folyik nálunk a víz (saját vízóránk volt egyébként). Erre mondtam neki hogy ne játszon titkosügynököt, mert nincs rá szükség. Aztán öntözte a vizet az ablakon, meg vehetet valami klumpát és azzal futkározott. A főbérlőnek állandóan panaszkodott és mószerolt hogy mi milyen rossz albérlők vagyunk (az előző bérlőre jobban panaszkodott állítólag) Mindez durván 5 hónap alatt játszódott le, jellegzetes példát adva hova fajulhat egy nézeteltérés, ami nincs kibeszélve. A beszólásom után mindez elmaradt, béke volt és barátság, mígnem 2 hónap múlva elköltöztünk onnan. 3 évre rá a házunk elött (ezúttal már saját lakás) guberált lomtalanításkor. Azt a fajta nyugdíjast játszotta, aki a kis kocsijával végig megy az utcán és összeszed minden hasznos dolgot (alíg szakadt lámpaernyőt pl).
Hozzáteszem nem sok gondom volt a szomszédaimmal, pár apróság persze előfordul.
az a no es a ferje is belugyi alkalmazott volt. egyszer letitkosugynokoztem (vagy besugoztam), akkor kezdodott a mi kis romancunk igazan szenvedelyesse valni:)
Nem szólok neki, mert nem olyan nagy dolog , hogy konfrontálójak, talán ezért akasztott ki a kicsinyes hülyesége. Tudod míg aktív detektív voltam szocializáltan kiéltem minden erőszakot, hiszen ez volt a munkám, így otthon én egy szelíd ürge vagyok. :-))
fekvo: lehet nem is tudja hogy zavar a dohanyzasa vagy a kohogese. ot viszont zavarja szova tette. mi a gond? mond meg neki te is hogy teged meg ez zavar. holnap meg jon majd valaki hogy milyen paraszt a felso szomszedja:) kulonbenis, miert nem ontesz ki valami ejszaka az ablakon ha zavar az alkattad lako?
regeben egy alberletben en is kint dohanyoztam az erkelyen, es sosem pampogott a felettunk lako, hanem egy fazek vizet kiontott az ablakon, ra az horganyzott ereszre. Ha szolt volna felhaborodok, hogynehogymar megszabja hogy dohanyozhatok-e a sajat erkelyemen. csukja be az ablakat ha zavarja.
egyszer kicsit kapatosan erkezve haza, en is kaptam a vizbol. ekkor felszoltam neki, bujj el te kurva vagy megbaszlak:) Egyebkent leskelodos volt a no, szamon tartott mindent es minden hulyesegert szolt mikor az unokai voltak nala olyan ricsajt csaptak, hogy meg en is hallottam (pedig rossz a fulem).
Lujza, ha legközelebb szól, mondd neki, hogy hajjaj, nagy baj lesz, mert már megvetted a cicnek a kari ajit-egy direkt cicusok részére a kínaiak által kifejlesztett fapapucsot, aminek egérszaga van, úgyhogy készüljön, mert a cic úgy rá fog kattanni, hogy le sem lehet majd húzni a lábikójáról. És kérdezd meg, nem akar-e tőletek karira egy csendesebb forralót:-)))
Eszem megáll, ne csináld már! AKKOR kellett volna azt mondani, hogy köszi az egészségi állapotom felöli érdeklödést, nagyon jól esik, de ha már itt tartunk, lehet, hogy a bronchitisem a maga cigarettafüstjétől van, amit rendszeresen és passzívan szívok a nejemmel együtt a hálóban a frankó reggeli ööööö----hajnali- kávéillattal egyetemben. És mosolyogni!!!Kípszmájling!
Nekem anno a majomarcú alattunk lakó, (akinek volt egy kölke, aki 3 vekkerre ébredt, egy ugatós kutyája, meg egy fütyülős tejforralója), azt bírta mondani, hogy zavarja a cicánk járkálása.
Idáig sokszor olvastam ezt a fórumot, néha mosolyogtam, néha szörnyülködtem rajta, de nem gondoltam volna, hogy idekerülök. Több mint tíz éve lakom a jelenlegi lakásomban, soha senkivel nem volt konfliktusom. Kb. három éve alánk költözött egy család, a férfi rendszeresen kint cigizik a balkonon, ami a mi hálónk alatt van, a légmozgás behozza hozzánk a füstöt, még a csukott ablakon keresztül is érezzük /nem dohányzunk/. A feleségem már többször mondta, hogy szóljak az ürgének, hogy ne cigizzen és kávézzon hajnali háromkor kinn, mert rendszeresen felébredünk a köhécselésére, és a kávé illatra, illetve a cigiszagra. Nem szóltam, mert a saját erkélyén nem határozhatom meg, hogy mit csináljon, és jobb a béke, annak ellenére, hogy bár vagy húsz évvel fiatalabb nálam, nem tud köszönni, a lépcsőházajtót gond nélkül becsukja az orrom előtt, stb. Szóval még az életben nem szóltunk egymáshoz
Ma reggel munkába induláskor meghallotta, hogy jövök le a lépcsőn, kijött a lakásából, és közölte, hogy nem akar konfliktust (!), menjek el orvoshoz, ha ilyen súlyos a bronchitiszem, mert őt zavarja a köhögésem. Egyszerűen nem tudtam mit mondani neki a meglepetéstől, mint azt, hogy már voltam orvosnál, de olyan tekintettel nézett rám, mintha az anyját öltem volna meg. A lakás egyébként jól hangszigetelt, még sosem volt áthallásból konfliktus a lakók között, feltehetően a lépcsőházi köhögésem ébresztette fel ebben a baromban az alvó oroszlánt. Egyszerűen nem tudok napirendre térni az ürgén
A hétvégi kalapálás és furdancsolás nem megoldott még mindig. Sunyin kalapálunk, hipp-hopp furkálunk, majd gyors kuss, nehogy megtalálják, honnan jön a hang.Aztán újra.Mire jönne a délutáni Álommanó, hogy álompórt szórjon a szemecskédre, újrakezdi.Mikor teljesen felidegelte magát már mindenki, elkussol. Faliújságra sorkiemelővel, nagy betűkkel ki van írva: ÖNKORMÁNYZATI RENDELET tiltja a hétvégi hangyavár építkezéseket. Nagy ívben leszarják.
az már alapszabály, hogy az ember a saját generációját tök normálisnak gondolja, bezzeg az utánuk következőt azt nem!
rám érettségi körül vadászott a házmester (nekem meg ez a "kedvenc" állatfajtám) és ő akkor még nagy úr volt. valahogy nem csípett, amióta egyszer egy házibulin rajtakapta hiányos öltözékben a lányát a haverommal. szóval, ahol tudott, szivatott ezerrel. nem adott kapukulcsot, és ha nem értem haza tizenegyre, és nem volt véletlenül nyitva a pinceablak, ahol be tudtam mászni, akkor sétálhattam hajnali négyig, vagy ötig, már nem emléxem - kapunyitásig. Akkortájt ez nem volt annyira veszélyes, mint mostanában, de legalább négy-öt éjszakai igazoltatást jelentett, mert éjjel a hék kontrollálták a rendet.
Kifestettük a szobámat, és piros lábnyomokat nyomtunk a plafonra, mire felháborodva elrohant, amikor meglátta, hogy befújjon az ikv-nál, mert azt biztosra vette, hogy az ilyesmi tiltott dolog.
aztán a haverjaimmal mindig gond volt..... elromlott a konyhai csap bőrözése, és nem tudtam aludni a csepegéstől, hát nekiálltunk tömíteni. a gond csak az volt, hogy nem volt elzárócsap a lakásban, ugyan a pincében elzártuk az egész strangot, de mivel a másodikon laktunk és a ház nyolcemeletes volt, még sokáig ömlött a víz. hárman szereltünk, a haverom, a barátnőm és én, és segítségnek még ott volt a barátnőm hatalmas német dog kutyája is. A dolog úgy volt megszervezve, hogy mi nyomtuk a csap helyét, mert a falból ömlött a víz, a haver meg bőrözött ezerrel. A végére már bokáig ért a konyhában a víz, mire jött a házmester, hogy fejezzük be, mert a nyolcadikon már nincs víz. Meglátta a konyhai árvizet, és már tátotta a száját, hogy ordít egy sort, de a torkán akadt az üvöltés, mert Szürri kutya kiballagott a szobámból.
Na jó, mondjuk, egyszer igaza is volt, mert a haverom valahol a környéken kocsmázott, és feljött volna hozzám pisilni, de épp nem voltam otthon. Kénytelen volt ezért a liftaknába lebrunyálni, de a házmester jött felfelé....
Igen, ezzel tisztában vagyok. Máshol tartottam kutyát, soha nem ugatott, max ha csöngettek, vakkantott egyet (panel). Aztán egyszer meg kellett műteni és lent hagytam vidéken a szüleimnél, amíg kiszedik a varratokat belőle. (Ottani doki műtötte). Már kb egy hete nem volt ott a kutya, amikor átjött a szomszéd 80 éves nagyothalló néni, hogy napok óta nem tud aludni, mert csahol a kutyám... Betessékeltem, hogy nézzen körül, és nyugodtan megdorgálhatja az ágy sarkában ülő plüsskutyámat... Hát anyukám csuklott aznap...
A te hozzáállásod sem volt átlagos... Valahogy így kellene ezeket a dolgokat megoldani. Riszpekt! Persze az igazi zavaró szomszédok ellen az ilyen - nagyon korrekt! - viselkedés sem véd... :-/
Régebben egy hatlakásos társasházban laktam, volt ott kisgyerekes család, öreg házaspár, szinglik, minden. Miután pár helyen beszóltak régebbi lakhelyeimen a túl hangos hifi miatt, gondoltam ott elejét veszem a zargatásnak és beköltözés után rögtön bekopogtam a közvetlen szomszédokhoz, hogy xy vagyok és szeretnék egy hangerőpróbát csinálni, legyenek szívesek szólni, hogy milyen hangerőnél hallatszik át a zene. Le lett mérve, annál nem hagosítottam fel jobban, mint aminél jelezték, hogy áthallatszik és nagyon jó néven vették, hogy megkérdeztem őket.
Később lakásavatót tartottam éjjel, előtte körbementem, előre elnézést kértem a zajokért és megígértem, hogy nem csinálok rendszert, csak ezt bírják ki. Másnap akivel találkoztam, kérdeztem, hogy nem volt-e zavaró a buli, mindenki azt mondta, hogy hallatszott, de hát fiatal vagyok, egyszer belefér, semmi gond.
Ezek a pluszkörök megérték, egy évig laktam ott és nagyon jó viszony volt végig a szomszédokkal, jellemzően ha kértem egy tojást, kaptam egy kartonnal és vissza se kellett adnom. Persze gondolom szerencsém is volt, mert aránylag intelligens emberek laktak ott, macerás banyákat sikerült elkerülnöm. Ilyen szomszédokat kívánok mindenkinek, amilyenek ott voltak.
Nem, megúszta, asszem végül a fia fizette vissza a pénzt, de gondolhatod, hogy - természetesen - a semmivel nem normálisabb többi öregasszony volt a legjobban felháborodva a házban. (Persze ők voltak azok, akik korábban hangoztatták, hogy a Jucikát kell megbízni a pénzügyekkel, mert ő olyan oookooos.):)))
Vagy ő lopta ki a szemeteket :( /bocsánat/ Sajna ismerek ilyen történetet-annyi különbséggel,h másfél guriga és egy közös üzlet pénze,amin pottyant dolgokat kellett vón vásárloni. Majd a "szegény áldozaton" látványos ,de gyorsan gyógyuló jeleket ejtettek,még a nyaklánca is ellopódott. Autóját állították meg,mert véletlenül szúrták ki,de a dvdplayert nem tépték ki a gépből,sőt a kocsiban sem tettek kárt.Érdekes egy rablás,amikor a pénz eltűnik,amiről előre nem is tudnak a rabolók,de a 3kilós cucc,az autó, a mobil-amin rögtön segítséget tudna hívni,és persze a kocsikulcs marad.Haha. Persze látatlanba csacskaság lenne diagnózist felállítani,mindenesetre az ilyen megloptak,kiraboltak a nemenyém pénzzel mindíg büdös.
Nálunk a csúcs az volt, mikor az egyik öreglányt megbízták, hogy a ház pénzét - kb. 200e Ft-ot - tegye be a bankba. Ő meg úgy gondolta, előbb útba ejti a piacot. Ott aztán ki is lopták a táskájából sikeresen az egészet.
Nos, én a feleségemmel másfél éve élek egy régebbi tömbházban (négyszeintes, panel-előtti), hát a házban a 12 lakásból 9-ben nyugdíjas lakik, általában egyedülálló mammer, rettenetes.
Mondok is párat:
Lakógyűlés: évente talán egyszer, időpont szigorúan hétköznap (kivéve péntek), 13 óra, amikor ugye a szerencsétlenebbje a melóban húzza az igát, na, meg is volt a lakógyűlés nélkülünk, halljuk is a lépcsőházban a felháborodást utána: "az új lakók bezzeg el sem jöttek", erre felvilágosítottam az öreglányt, hogy éppen dolgoztunk, merthát azt is kell valakinek, erre ő: "mi is dolgoztunk, vegyen ki szabadságot!"---szabadságot egy hülye lakógyűlés miatt, muhahahahahahahhahaah!!!
Lakógyűlési "határozat": ne megbízott takarító legyen, hanem takarítsa mindenki maga körül lépcsőházat, mert ezzel havi 400 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Forinttal kevesebb lesz a közös költség.........ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá, anyátokat! Erre persze egyik csóróbb öreg bevállalta volna a lépcsőház takarítását kevesebbért is, de persze leszavazták, mert "nehogy már ő jóljárjon!":-)))))Inkább mossa mindenki maga, persze azt azóta sem tudom, hogy pár élet-halál között lévő, járókeret nélkül mozgásképtelen mama vajon hogyan takarítja a lépcsőket, szerintem sehogy.
Gondoltam etetek madarat, oké, klafa madáretető kitéve, jönnek is madarak, végre csipogás a teraszon, élet, egy kis sürgés-forgás a téli napokon, remek, persze a szotyihéj lefelé hullik (amit nem sokm ert a legjava a teraszunkra potyogott, ahol naponta össze lett söpörve), persze alsószomszéd múmia azonnal nekiállt hőbörögni, hogy jajjígyúgy a héjak a teraszára hullanak... na kihajolok és lenézek hozzá, OLTÁRI bazinagy madáretetője van, ami körül hegyekben áll a szemét, tőlem esik oda, persze...
melletünk lakó múmia szokása, ajtó résnyire nyitva a nap nagy részében, onnan kukkol fél szemmel órákon át, amikor mozgást észlel hamar magára húzza az ajtót, jókat röhögök rajta, amikor észreveszem.
Terasz ablak-ajtócsere, hétköznap, mesterek jó magyar szokás szerint a délután ötre megbeszélt időpont helyett nyolcra esnek be, (már csak a burkolás volt hátra), kilenckor kiütöttek még két zsanért a régi ajtófélfából, csengetés, na, melletünk lakó kedvenc az fürdőköpenyben, aztmondja: "mi van itt, tatarozás??!!", mondom neki, hogy nem, csak késtek a mesterek és kiütnek két zsanért, mindjárt kész, erre ő "ez nem állapot, nem lehet nyugodtan tévézni, küldje el őket, majd megcsinálják holnap", erre mégegyszer elnézést kértem a kellemetlenségekért, de miután továbbra is ugatott, egyszerűen rábasztam az ajtót, még mindig jobban járt, mintha kapott volna egyet a szeme alá.
Még írhatnék:-))
A feleségemmel már sokszor megbeszéltük, hogy amennyiben csak egyikünk is ilyen elhülyülési tüneteket kezd produkálni, akkor a másik teljes joggal felhatalmazva kidobhatja az erkélyről:-)))
Persze ezeknek a szerencsétleneknek igazi csemege falat volt, hogy végre fiatalok költöztek a házba, végre lehet valakik ellen szervezkedni, pletyizni, hogy ígymeúgy:-)))
Tedd be nekik! A magnóba Bikiniéktől azt a számot,hogy:"-ha egy kicsivel jobban igyekeztél volna,hisz ugyanannyi időd volt a szerelemre... r:máskor jobban igyekezz!" :D
Panelszomszéd arra panaszkodott, hogy a felette lakó pár előjáték gyanánt sikoltozva fogócskázik. Ezt válaszolták neki, amikor rákérdezett, miért szaladgálnak esténként.
Nekem viszont egy alkoholista pár jutott, akik minden este 7-8 óra között kergetik egymást, de valószínű nem szerelemből, mert azt kiabálják: MEGÖLLEK TE ..(válogatott jelzők), meg azt, hogy DÖGÖLNÉL MÁR MEG. Hál istennek ez a műsor nem tart tovább ½ óránál. Pár éve, amikor még nem ittak reggel 7-től este 7-ig kalapáltak. Ezt rajtam kívül többen is élvezték. Egyesek szerint diót törtek órabérben.
szexröl jut eszembe még tavaly az asszony mesélte h egy éjjel a mellettünk lakó/baszó fiatal pár hölgytagja óriási hisztivel /mindig hangosan kiabált ezt én is hallottam/ reagálta le a srác gyors elmenését.. frankón idegrohamot kapott h a pasija nem várta meg amig neki nem volt jó, stb.
kár h nem hallottam, kedvem lett volna egy cetlit kirakni a lépcsőházukba h "tartsd vissza barátom , mert repül a ház!:-)) "
Lehet,hogy be kellett volna csengetni a T.szülőkhöz,hogy találtunk vmit a lépcsőházban.-Tessenek már lejönni,megnézni,-nem Önök hagyták véletlenül el? És akkor matematikázhattak volna a bácsival,nomeg a hamvasp.ncival...:O
meg a jobbik eset ha anyuci leugatta.anno velunk egy hazban lako, ertelmisegi matematikus es orvos szulok gyermeke,8.-osan keso estenkent a foldszinten kurogattatta magat jo 3o-as manusaval. nekunk volt kellemetlen ha eppen kiszaltunk a liftbol.
OK :) -Itt a nyugati szomszéd/iker/ legnagyobbik kislánya már 8.ban le lett heggesztve.Marha nagy botrány is lett belőle,mert nem volt még 14! Anyukája kiabálta is,h az a k..va c..ány véred te kis r..gyó! Általában ilyen szívhezszólóan kommunikálnak egymással.Na azóta a lány nem maradhat ki éjszakára.Viszont a bakok meg itt fütyörésznek esténként...Biztos jönnek a valeriánsav szagára:) Na azóta a ház előtt a kocsiban,jobb időben a kert végében a hintaágyban erősítik gyakorlati tudásukat.- Az 5gyerekből 4nőnemű.Mi lesz itt,ha a többi is beérik?
"Hallgasság ők az enyémet" És azt is két órán át? Jújj de nagyon baromi,marhára de tényleg írígy vook.Két csaszi tömény reszelés a forgame után... :))) Nem bántás! :)
Kikéne találni a valami jogosítványt a gyerekszüléshez/neveléshez.
Minden szinten porlémát jelent, hogy nemmegfelelő szülők szarják a vilgára fele a kölykeiket. Nem állapot, hogy sok cigó csak az állam(azaz mi) számlánkra csinálja a kölyköket. És az sem jó, hogy egyes szülőknek abba merül ki a családi szocializáció, hogy RTL vagy TV2 elé beülteti a kölyköt.
Legalább egy tanfoylam kéne, ami a terhesség alatt kötelező lenne elvégezni és a normális családról szólna, vagy nem tudom..l.
Na én aztán nem vagyok prüd, de nagyon zavar ha hallom mások szexuális életét (mondjuk én bizti beteg vok, mert a pornot sem csípem). Nem tehetnek róla, sőt, azt mondom, élvezzék ezerrel, amíg csak lehet, csak engem zavar, na.De az aranyszabály megvan, ugye? Wc-ző, evő, szexuáló embert nem illik megzavarni:-) Tehát örülök a mázlimnak, hogy körülöttem szinte csak öregek, meg szinglik.Hallgassák ők az enyémet:-))))
jol latod a problemat, 5 percenkent uvolo anyuka szinten zavaro szomszed. a baj az hogy a kolykoknek nem tudnak normalis elfoglaltsagot adni...vegul is a legegyszerubb rajuk csukni a zajtot, es a tv-t feljebb venni hogy hallja az eszmeraldat.
Panelban lakom (remélem a jövő évben ez már nem lesz igaz rám), és az én fejem fölött is állandóan dübörögnek, ugrálnak a büdös kölykök! Talán még az emeletes ágy tetejéről is leugrálnak, mert akkorát szól, amit lecsesznek a földre, hogy az legalább 50 kg.
Amúgy én imádom a gyerekeket, és szerintem nem az a megoldás, hogy a szüleik öt percenként rájuk szóljanak!
Ebben a házban nőttem fel, tehát tudom, miről beszélek. Amikor én gyerek voltam, hazajöttünk délután a suliból, ebédeltünk, és már húztunk is le a játszótérre, csak extrém rossz időjárás vagy betegség esetén maradtunk otthon. Ha mégis a lakásban gyűltünk össze (akármelyikünknél), társasjátékoztunk, mesefilmet néztünk, vagy más csendesebb elfoglaltságot kerestünk.
Amikor meg még kisebbek voltunk, a szüleink foglalkoztak velünk, így nem vadultunk meg és üvöltöztünk-dübörögtünk, törtünk-zúztunk egész nap!
Még régebben (mert az ominózus család már régóta itt lakik) írtam egy levelet a T. Szülőknek, hogy a saját gyerekeik egészségét rombolják, hogy sohasem viszik őket le a térre! Még a kutyák is kínzásként élik meg, ha nem mehetnek le napjában legalább kétszer sétálni!
Egyszer nálunk esett meg egy érdekes eset. Újépítésűben lakom, szerencsére zárt ablak/ajtóval gyakorlatilag semmilyen hang nem szűrődik be. Igenám, de nyáron, a fülledt melegben az ember nyitva hagyja az ablakot... Amúgy a tetőre is fel lehet nálunk menni. Egyik éjjel úgy három körül iszonyatos lihegésre-sivalkodásra figyeltem fel. Egy hölgy nagyon élvezte a párja ténykedését és ennek teli torokból hangott is adott. Nemsokára mindenhol felgyulladtak a lámpák és sorban jelentek meg a fejek az ablakokban... Kb két órát tartott a műsor.
Most tél van, ablakok zárva (legalábbis másoknál, én csak hidegben tudok aludni), de a fejem feletti éjszakai ütemes kopogásból ítélve a felső szomszédoknál zajlik az élet...
A kukkolós szomszéd problémáját nekem sikerült megoldanom... Nálunk ez a házmester, aki a lépcsőház elején lakik, és az ajtaja mögül kukkol mindenkit. Egyszer a frászt hozta a barátnőmre, úgyhogy "jó lovaghoz" méltón gondoltam revansot veszek. Kivártam amíg ránknyitja az ajtót.
A barátnőm a liftnél volt, én lemaradva tőle vártam az ajtónyitást! És MEGTÖRTÉNT! Amint a pali kidugta a fejét toppantottam, és kiáltottam: "NE KUKKOLJ!". Az ajtó azonnal vissza is csukódott!!!!! Nagyot nevettem.
Továbbá még szerencsém is volt, mert kemény, bőrtalpú cipő volt rajtam, és az üres lépcsőházban úgy hangzott mint az ágyúdörgés....::::)))))))))
Azóta nem nyitotta ránk az ajtót, hogy kukkoljón a kis perverz!
Ja a toppantás annyira jól sikerült, hogy a lábam még vagy 2 órán át sajgott!!!!
Csak kár, hogy így ritkán tanákozunk, mert szerettem a hozzászólásaidat. Ha néha unatkozol, nézz be hozzám az uncsisba, ha van kedved hozzá banyek. Jó fejekre mindig vevő vagyok ott:o)
orulok hogy nyugi van nalatok! szerencsere itt a "vilagvegen" is nagy a nyugi. neha egy kis tragyaszag, meg a motoros permetezok zaja, de ez tulkepp hozza is tartozik a falusi romantikahoz. a szomszedaim meg :ha nem latnam oket azt hinnem nem is leteznek olyan kuss van. lassan az ujsagbedobalos k.csogot is lerendezem azt akkor mar minden happy lesz:))
Nyugesz van. Most fiatalok bérlik a lakást felettünk. Néha egy kis zene. Egyszer felment a párom (mielőtt még nagyobb vérszemet kaptak volna, mondtuk magunkban, ezt csírájában kell elfojtani), behívták a páromat sörözni és tök normálisak voltak. Csak éppen örültek valami barátnak. Bár olyan hangos volt a zene, hogy a zuram a szám végéig ácsorgott kint, mert nem hallották a csöngőt. Meg osztán kondiznak is. A leeső súlyzónak van hangja a plafonon rendesen. De őszintén. Amin én keresztül mentem, hát leszarom.
Szerintem tegyél jáccásiból vki postaládájába,akár a sajátodba egy nyílt levlapot úgy,h ki tudja venni K.GY. úr. Ha kiveszi,had olvassa rajta,hogy: Kedves Gy bácsi! Ha nem teszed vissza azonnal,letépem a kezed és a seggödbe dugom. -Hátha érti a célzást és máskor nem kémkedik. Persze lehet,h szegény ember agya igen magas ásványianyagtartalommal bír már és semmit nem fog az adásból.Azért egy próbaheccet megér:) Két választás van: vagy tisztelettudó vagy és megpróbálod túltenni magad az öregek hákliján /mi sem leszünk jobbak,ha megérjük/ . Vagy egyszer minden magyarázkodás nélkül úgy helyreteszed verbálisan,hogy csak na. Majd meggyónod :)
Az én szomszédom K.GY. és K.GY-né. Olyan 70körüliek. A házban mindenki utálja őket, csak sajnos mi lakunk mellettük. Fő erényük, hogy másokat rágalmaznak. Mikor bedobálják a reklámszórólapokat a postaládákba, a földre is kerül néhány. Ekkor csönget K úr és kérdezi h. mi a francér kell a láda alá szórni ha nem kell. Akarom neki mutatni, hogy itt van az asztalon most hoztam be, és amiről ő beszél ahhot semmi közöm, de akkor ő már rég behúz a lakásukba. A másik dolog: a Nő naponta kétszer fölmossa a lépcsőházat, a küszöbüket, a korlátot, szól hogy rakjak már rendet az erkélyünkön (nem mintha vmi. köze lenne ehez), s amikor fölmosott a koszos mosószeres vizet, a ház előtt lévő "növényre" önti. Azért van idézőjelbe mert szegény bokor vagy fa már csak úgy ott van, élet nincs benne. A harmadik: Akárhányszor vki bemegy a lépcsőházba a kíváncsi öreg kidugja a fejét az ajtón (nincs kukucskálójuk), ami eleinte nem zavart, de most már igen) A férfi állandóan jár kel a házban pincébe, pincéből, utcára, körbe-körbe jár kémleli a lakók postaládáját,
Ez a tatabányai négyemeletes,ahol néha elpattant egy spangli az erkélyen közlekedőknél,meg a comcédnéni szökött fegyencekről vízionált?Járólapcsere,erkélypisi és egyéb extrémsportok.Sirály.Én Zuglóban nőttem fel egy 10emeletesben.Ismerős a feeling. Most is fel tud bosszantani 1-2 szomszéd,pedig ez kertesház.De ha újra panelban laknék,lehet,h megzakkannék.Sztem gyengülök:)
ha lesz idegetek visszaolvasni a forumot ugy kb 2 evvel ezelottnel a nevem alatt talaltok cifra torteneteket! hala elszabadultam onnan, de meg emlekezni is fajdalmasan szar.......
nekem volt egy venasszony felso szomszedom meg tatabanyan. o pl azert nem birt aludni mert felette a kutya ejszakankent a wc-t huzogatta, viszont amikor a kedves unokai hetvegen megorzesen voltak nala mar reggel 7-kor mozgott a csillar. szoltam szepen tobbszor, hogy hetvehen szeretnenk pihenni es reggel hetkor nem gyerekuvoltesre es csillarmozgasra ebredni, eredmeny nem volt, aztan egyszer elkaptam es kilatasba helyeztem hogy 2 emeleteen keresztul rugdosom le a lepcson a kapuig, ha nem fegyelmezi az abortuszmaradvanyokat! igaz tobbet nem koszont, de a kolykoket legalabb reggel megfekezte. csak nem ertem miert kellett ehhez uvolteni????
Ezeknek valami duracell lehet a kölökben, mert én ilyet még soha életemben nem tapasztaltam.Csak örülök, hogy nem felettem lakik. Talán nem viszik eleget levegöre, hogy kifárassza magát a gyerkőc, nem is tudom:-( Nekem is volt kicsi a gyerek (jé, de érdekes:-))) ), de istenbiz ilyet nem csinált.Ha nagyon elkezdett szaladgálni, én rászóltam,és abbahagyta. Gondolják, míg rohangál, addig se kell vele foglalkozni, vagy mi? Nem az én dolgom, hogy szóljak neki, de mikor lemegyek a barátomhoz, az egy agyrém, az az egy-két óra.Azt úgy képzeld el, vazz, hogy NONSTOP, szünet nélkül csinálja!
Júj,ez nagyon "szerény"-re sikerült.Bocsi.Nem oktatósra terveztem.De tényleg meg tudtuk beszélni a problémát.Csak be kellett kopogni.Sőt később a lány anyukája ingyen és bérmentve korrepetált oroszból-mert akkor még ez vót a trendi.És a gyerkőcre rája volt szólva,ha trappolni akadt kedve.
No,hát akkor a "húhaanyózás" bejött. Én a fokozatossság híve vagyok.Ha megy az anyukázás,az jó.Ha nem,hát fel kell menni egy etázzsal és megpróbálni beszélni a szürkeállományukkal.Talán felfogják a szitut. Ha nem,hát jöhet az UZI,vagy egy támadó m75-ös :) Én azért úgy vettem észre még zuglói pályafutásomból,h még azzal a lánnyal is meg lehetett beszélni az icakai bulik zajártalmát,aki arab egyetemistákkal szórakázott.Ennek 10éve._pedig akkor már nem is laktam ott.-Sőt a mai napig jó-beszélő viszonyban vagyunk,pedig nem magyar/orosz/.
Nálunk új szitu van. Szomcéd bajátom feletti kiskölök mint a felhúzós játék zittttyzummmmdübüdöböööödöbbbb....egész nap fel-alá rohangál. Újabban, hogy bejött a rossz idő, a kecóban lasztiznak, a feje fölött. Öreg barátom néha csak szomorúan felnéz a plafonra, és sóhajt. Én mégse szólhatok bele. Bár a multkot, mikor szép csendben megpróbáltunk memorizálni egy dvd-t, és kezdett foci vb-re emlékeztetni a fennti digo feeling, elk----anyádoztam magam, ami a torkomon kifért.Utána kuss lett.
Az ezzel a baj, hogy még csak különösebben lüktető vegyész véna sem köll ahhoz, hogy úgy gyújtsa be a postaládát vagy a szemétledobót, hogy nem perpill nyílt lánggal, de kb. negyed-fél óra késleltetéssel. Oszt jót röhögjön/élvezzen a markába. Az állatja.
ja, aztan szegeny beteg embert gyogykezelesre itelik, aztan ha kiudulte magat az idegszanatoriumban keres egy pofas tizemeletest lifttel. en mindet felakasztanam.
Én meggyújtanám a kis pimpilijét.Bojtról bojtikára. Sikítson:-) Nálunk egyszer évekkel ezelőtt az apák elfogtak egy szatírt, és kegyetlenül kicsinálták.A mendemondák arról szólnak, hogy kiherélték, de azért ezt nem hiszem. A megfingatás az tuti, annak híre ment. Egyetértek! Csak az tudja milyen ez, aki a lánygyerekének megtiltotta már, hogy idegennel beszálljon a liftbe, ha meg erőszakoskodik, sikítson, ahogy a torkán kifér.Nekem a barátnőmet a saját lépcsőházukban hátulról kapta el egy.Leütötte, és már ügyködött volna, de magához tért, és a sikoltására elmenekült a genny. Lányos szülők, ez nem vicc, vigyázzatok a csajokra!!!
a lakok mar orjaratoznak estenkent, es szvsz a gyujtogato jobban jarna ha megiscsak a rendorok kapnak el, mert nem kizart ha egy duhodt lako kapja el lesz belole egy kis nyolc napon tul gyogyulo.
Az ugye köztörvényes lenne,ha vki lesből nyakonöntené a pirománt egy pohár benyával amikor az ráadja a postaládára a gyújtást.-Júj,most szégyenlem magam.Hogy juthatott ez eszembe...
az ominozus hiradast lattam en is. a rendorseg mar nyomoz...rohog a vakbelem, kozben meg a tuzoltok mar ugy jarnak oda mintha hazajarnanak. hat en se tudnek nyugodtan lefekudni egy ilyen helyen, pedig en meg altatot sem szedek mint szegeny nenike.
A hatóságnak esetleg eszébe juthatna beköltözni vmelyik lakásba,ahonnan jó a rálátás a bejáratra v lépcsőházra.Ez nem filmes rémkép.Nálunk a rőrség megkérte egy ház tulaját,h az egyik szobát használhassák megfigyelésre,amikor több bejelentés érkezett,h az állomás körzetében szatír próbálkozik.De egy 5forintos kamerát is el lehet helyezni és ügyesen bevezetékelni.Ez olcsóbb,mint egy töltet a poroltóba.
Sziasztok! Hát én elhűlve olvasom a " jobbnál jobb " történeteket, és ha jól érzem, velem van a baj. Bp.-től 25 km-re lakunk a férjemmel családi házban, nemrég költöztünk be, és éjszakánként a tetőgerendák kissé ropognak, amitől kipattan rögtön a szemem. Hát állítom, nappal halál csönd van, direkt figyelem. Nem is ez a lényeg, csak hogy ti mit kibírtok, én nagyon sajnáltam eddig magam, de ha nekem ennyi "hangos" szomszédom lenne mint nektek, valószínűleg már a sárga házban lennék.
Én egy fehérjefeldolgozó üzemre gondoltam a nádas helyére.Annak van bukéka.Meg egy vasbetonüzem sok kamazzal.És egy új lejáró a 2/A-ról,ahol illegális gyorsulási versenyeket lehet rendezni./a gond csak az,hogy ezeken én is részt vennék :D /
Nekem most nincsenek zavaró comcédaim!Ez már annyira off,hogy felháborító:D . Mindenki megemberelte magát? Szemben új kocsi,azzal beállnak a kertbe.Nyugatra elfogyott a lé,nincs etnotechno-lakodalmas...fúj.Keletre mindíg is barátság volt,északra pedig patak a kerítés tövében és utána nádas-az még nem kötözködött:) Remélem nem most kiabáltam el a "békét".
Puckandúr, egy éjszakát kibírtatok volna a földön is, takarókkal, az legalább nem is recseg:-))))))))) Nálunk sunyi furkálók vannak.Elindulsz, hogy szétcseszed a fejét, és akkor abbahagyja. Megállsz egy-egy emeleten,semmi.Visszamész anyázva a lakásba, viszafekszel, kezdi előlről. Már különben nem is érdekel.Marhára bele lehet mindenbe törődni. A szomszédom felett lakik kisgyerekes család.A kisgyerek egész nap mint akit felhúztak, úgy rohangál dübörögve fölötte. Őrjítőnek tűnt-nekem.Ő meg se hallja. Alatta két gyerekes család.A mama néha úgy ordít gyereknevelésileg, hogy zeng a ház, az se érdekli.Azt mondja, ő nézi a meccset, és nem érdekli. De jó neki:-(
A fúrás hetente egyszer-kétszer még elviselhető. De nálunk egy jóember (5, azaz öt emeletnyire tőlem!) kora tavasztől kora őszig folyamatosan újította föl a lakását. Amikor kitett egy cédulát a liftajtóra, hogy bocsi, de kb. 1 hónapon át felújít, akkor már másnap ott díszelgett a cédulán egy kézzel írt kérdés, hogy oké, de honnan számítsuk az egy hónapot. Aztán amikor nyár közepén még mindig naponta fúrt a jóember, akkor rájöttünk, hogy nem véletlenül nem írt dátumot... :-/
Én meg a töküres lakásba vettem az IKEA-ban egy hatalmas franciaágyat meg egy 8 fiókos komódot (Hemnes a neve), ki is hozták vasárnap darabokban ahogy az szokás, tele van a nappali mindenféle dobozokkal. Barátommal melóból korán (relatív, fél 6 körül) leléptünk hozzám hogy nosza, rakjuk össze őket. Mivel a komód csak 2 lapos dobozból állt, gondoltuk azzal kezdünk, biztos egyszerű összerakni. Hát... Kibontás után halmokban álltak a polcok meg az egész szerkezet darabjai, nézegettük a szerelési útmutatót, sejthető volt hogy az ágyhoz ma már nem kezdünk hozzá. Viszont egészen zseniálisan lett megtervezve a komód, ezt mint rendszertervező programozók el kellett ismerjük és nagyon élveztük az összeszerelését! Viszont... A polcok hátuljának és az egész szekrény hátuljának rögzítéséhez kellett kalapács. Amim nem volt, szóval 8 után még el kellett szaladni venni egyet, ha már Tescoban jártunk be is vásároltunk, 9:30-kor elkezdtük finoman összekopácsolni a polcok hátulját, aztán 10-kor elérkeztünk a takarólemezhez... Hát itt már nem akartuk abbahagyni, és hangos volt ugyan az a 20db szög de lehet hogy csak nálam, fogalmam sincs mi mennyire hallatszik itt át bármi. Én szomszédot még sosem hallottam semmilyen formában, pedig él a házban pár ember, legalábbis a lift elég gyakran jár. :) Mindenesetre ezúton is elnézést kérek mindenkitől hogy ilyen későn zavarogtunk, egyedi eset volt. :)
Ja, Fülöpmami, vettem ma egy jo kis fejhallgatót! :)
Mert az ágyikó úgy tört szét,h kiszakadt a mechanikája.Kb 3 helyen kellett volna alátámasztani.Annyi könyv csak a másik szobában volt.Képzeld,amikor az anyós arra ébred,h rámolják a szekrényét:)))
Azért had' meséljek el én is egy mókás kis történetet. Nem sokkal az esküvő után,még anyósomnál laktunk.Történt egy éjjel,h az ágyunk leszakadt.Na most mi legyen?...Vihogtunk,mint a hűjegyerekek.-Kocsiba be,ablakot le és sprint sógornőmékhez,mert ők éjfélkor még fent szoktak lenni.Garázsukban darab lemez legyárt és kifúr.Hazakocsikáz és ágyépítés.Kapupántcsavival kellett az ágyat gyógyítani,amihez bizony át kellett fúrnom a fát.--Papírfal a szomszéddal és az anyósom szobáján sincs ajtó,csak függöny.Megoldás:vállgödörbe támasztani a fúrót és kézzel csavarni a tokmányt./hát többet izzadtam,mint a leszakadás előtt/-mivel nem volt kézihajtány:( Na mindegy,összeraktuk. Persze kínunkban pukkadtunk a röhögéstől.Lefekvés...megtanácskoztuk,hogy milyen ügyik vagyunk,mert mi egy kasszát is meg tudunk fúrni hang nélkül. -Majd reggel jött a meglepi:anyósom kérdi-hova a francba mentetek ti éjjel,meg egyáltalán mit csináltatok 2-ig,mert nem tudtam aludni?./képtelen volt beazonosítani a zajokat:) / -szomszéd-hát ti meg hova járkáltok éjjel fúróval? Na így legyen az ember tekintettel a szomszédban,v akár a szomszéd szobában lakókra,ha azok fülelik és lesik mozdulatait. Na azóta már egy pár ágy letérdelt nálunk.És van saját fúróm!:D
Na, te is meg vagy áldva. Szemétledobónak én kiírtam a szledobó ajtajára: kedves hajnali szemétledobáló! Szívesen lakást cserélek Önnel, hogy megtudja, milyen az, amikor hajnalban arra ébred, hogy a feje mellett zubogva dördül le a szemét, és úgy megy utána dolgozni, mint a mosottrongy, mert én-képzelje- aludhatnék reggel hatig is, abban a kegyben részesülök. ALÁÍRTAM! Többet nem dobált.De komolyan.
A mi lépcsőházunkban is lakik egy perverz szemétledobó "szomszéd". A hajnali szemétledobás helyett ő inkább az este 11 és éjfél közötti időszakot pécézte ki magának... Természetesen mindíg van a szemetében valamilyen üveg tárgy, hogy jó hangos legyen. Közvetlenül felettünk lakó a 6-7 órai ébredés után vagy egyből az utcai tűsarkúját húzza fel vagy a papucsa tűsarkú. Természetesen járólapon közlekedik. Távozáskor a lakásajtajukat csak becsapás által tudják bezárni. Sréhen alattunk furulyaoktatás szokott zajlani... Közvetlen alattunk szolárium/masszázs szalon üzemel, ami ugyan nem igazán jár zajjal, de a vendégek néha becsapják az ajtót távozáskor. Szegény 6 hónapos gyerköcünk persze felébred rá...
Jaj, ne támadjatok már:-) Pont azt írtam, hogy belefér, elfogadható.Csak mondjuk ebben a házban (lépcsőház) 30 lakás van.Ha mindenki kölcsönkap egy fúrót vagy kalapácskát egy órára hétvégén...na de ez nem általános, ne kapjátok fel a vizet! Én állandó kalapálásban és fúrásban élek, ha valaki viszaolvassa. Ráadásul más is van, de mindegy, csóri vagyok, itt a helyem.Örülhetek neki, más több gyerekkel albiban nyomorog.Ne ugorjatok már rám, olvassátok végig, amiket írok, rendesen. Ja, és én jó szomszéd vagyok ...Megkérdezte az egyik MELLETTEM lakó, hogy jé, én még mindig itt lakom? Olyan csöndben vagyunk, hogy azt hitte, már elköltöztünk, csak abból sejtette, h nem, hogy látt a a gyerekemet valamelyik nap:-) Hozzám jönnek lisztért, tanácsért, újságért, beszélgetni.Tessék rólam leröppenni.Ez egy poénos oldal. Ok?
Te se vagy 1szerű szomszéd. Ne haragudj, de igen rosszul esne, ha szabadságra kéne mennem pl. egy könyvespolc vagy néhány kép felszerelése miatt. Természetes, hogy nem vasárnap hajnalban fúrnám fel, de azért ne kelljen már mindenért engedélyt kérni a tisztelt lakóközösségtől. (Most nem a lakásfelújítás-kategóriáról beszélek.)
Engem az zavar, hogy egyre többen használják vállalkozási célra a lakásokat, mert a bérlete olcsóbb, mint az üzlethelyiség. Ötemeletes ház I. emeletén lakom, az itt lévő 8 lakásból csak 5-ben laknak! Van itt tánciskola, ügyvédi iroda, természetgyógyász, kisebb nyomda, pedikűrös, gyógytorna, természetesen ebből adódó oltári nagy forgalommal. A várakozók azon kívül, hogy a körfolyosón bagóznak, telefonálnak, a hátsó lépcsőházat használják kocsmának, WC-nek. A ház biztonsága is kritikán aluli, még a pincébe is betörnek, mert csak az nem jár be, aki nem akar. Eközben a város tele van üres üzlethelyiségekkel és utcai bódékkal. Olyan polgármester kellene, aki ezt a kupit megszűntetné.
Sezi, de hétvégén nem szabad, és nem is illik. Mondjuk tényleg van az úgy, ahogy ti is, hogy kölcsönkaptok vmit, és meg KELL csinálni.Csak azt gondold el, hogy hétközben is állandóan ezt hallod, és még mikor pihiznél hétvégén (van, aki du alszik pl) akkor is ezt kell hallgatnod.Tökmindegy ki és miért, őrjítő. Mesélek egy vidámat: valamikor pár éve a mellettünk lakó dilinyós állandóan hajnali 4-ótkor dobta le a szemetet. Egyszerűen nem akartam elhinni.Meg takarított. Nem tudott aludni. Egyszer megelégeltem, és kirongyoltam a lépcsőházba fürdőköpenyben, és kiordítottam: azt a rohadt anyádat, te állat, aki hajnalban cseszegeted le a szemetedet, hogy tömnéd le a torkodon, a porszívódat meg dugnád a seggedbe! Erre felszól egy emelettel alólam a legjobb barátosném: ....ke, jól vagy? Hát kiderült, gogy most az egyszer ő csinálta. Valami lelki nyomora volt, nem tudott aludni, és nekiállt levezetni. Akkorát röhögtünk, hogy csorgott a könnyünk:-))))
Na, lagalább valakinek eszébe jutok! :-) Mocskos kalapálós-fúrósok!!! Erre önkormányzati rendelet van egyébként, hogy hétvégén és ünnepnapokon TILOS!!!Hogy mégis miért meri a sok buzeráns? Felfoghatatlan. Biztos erre élvez.Egy lyuk., egy korai magömlés:-)
Tévézős néni ma negyed hatkor ismét jó kis hangerővel tévézett. A csöngetésre nem nyitott ajtót, viszont halkabbra vette a dolgot. (Szóval egyelőre félsiker.)
Egyébként beszélt vele a közös képviselő, próbált a lelkére(???) hatni. Jó fej egyébként a hapsi - tök úgy néz ki, mint a Mikulás:))) - mondta, hogy akármikor szóljunk, jön és intézkedik.
Egyelőre ennyi, most kicsit belefásultam a harcba. Ahhoz, hogy az önkormányzati vonalat végigjárjam, majd megint jól fel kell húznom magam a kialvatlanság miatt.:)
Ja, eszembe jutottál, mikor most vasárnap reggel 8-kor valaki vadul fúrni, és fűrészelni kezdett itt a házban.:))
Hogy tovább tartson neki! Olyan sokszínű a hapi, hogy ha a mamája öt perccel tovább hordja, szivárvány lesz:-) Nem baj, már nem kell sokáig elviselnem talán. Tévézős nénivel mi újság emberek? Érdekelne.
Volt egy tündéri vizsla-labrador keverékem.Zuglóban lakott és szerették a szomszédok is,mert feleslegesen nem zajongott,csak ha idegen volt a folyósón.Az ottani szembecomcéd pedig valahányszor jött,csokival és sajttal kényeztette:)
:-))) Van egyébként kutyád? Mellesleg azt már eldöntöttem, ha nyernék a lottón, akkor bemennék a munkahelyemre, letolnám a gatyeszt, odacsinálnék a főnököm íróasztalára, a kezébe nyomnék egy kiskanalat, és megmondanám neki, hogy minden kanálért kap egy millét:-))) És még a biztiőr se vezetne ki, mert ő is nekem drukkol:-))) OFFFFFF és bocs
A kérdés jó.Licitre bocsájtom! Mennyi legyen:-) ????? Ja, a haverom zacskózik! Kutyagumiilag illetőeg:-) Tudok nevelni? :-))))) Tegnap du nem voltam itthon. Állítólag fúrtak.Sokat. Miért nem voltam itthon????!!!! Odamentem volna, és felajánlottam volna neki a nemlétező farkam étkezés céljára.Ez már parasztság. Hangyavárat épít valaki? Építsen, a hülye istenbarma.De NE hétvégén.Ja, ma kiiktattam a kaputelefont, és a csangőből kivettem az elemet.Mert minden vasárnap reggel vagy a közös képviselő bácsinak jut eszébe valami, vagy a köszörűs, vagy jehova tanúja, vagy a "szórólapot hoztam, tessék kinyitni", vagy van valami.Nem akartam embert ölni.Bejött!
Sziasztok...Itt megint furkáltak a hétvégén.Lementem a szomszédomhoz, mondom neki: kis szívem, te is hallottad? Aszongya: igen. Nem is raktam a deszka alá konyharuhát, mikor klopfoltam a húst! Csak úgy ugráltak a poharak a szekrényben. Eszement bunkók vannak. Ezt a furkálóst, meg a kalapálóst olyan rögtönítélő bíróság elé állítanám, és amikor már összehugyozták magukat a félelemtől, akkor arra ítélném őket, hogy a furkálós fúrjon a konyha falába 200 lyukat egy nap alatt, a kalapálós pedig egy fejszével hasogassa fel a bútorait fél nap alatt.Aki nem végez, annak meg kell ennie abból a negyven tonna kutyakakiból, ami Bp területén keltkezik per nap 10 dkg-ot.Ez emberséges, nem? Annak a parasztnak meg, aki a szemétledobón reggel 7-kor áli ki magát vasárnap azt kívánom, hogy nőjön köröm a péniszére, és azt is utálja, hogy meglátta a nagy sötét lyukon keresztül a Napot....
Köszönöm, kedves tőled. :) A villanyóra tényleg veszélyben van, 2 másik lakás osztozik a szekrényen. Az előbb kimentem az ajtóhoz és jobban érződik ott a basszus mint itt a lakás másik felében, pedig nem is hangos a zene. Hiába, nagy terek. És a nappaliban még nincs is összerakva a házimozi... :) Lassan megyek és jól megszámolom a hálószobám sarkait, jó éjszakát!
ha butorod nincs, de erosito mar van az az elso lepcso a zavaro szomszed titulushoz:)) azert ha a villanyorad lecsapjak kezdjek gyanakodni:)) erezd magad jol az uj helyen, es csak nosztalgiazni jarj ide!
És igen, beköltöztem! Most épp zenét hallgatok és annyira más az akusztikája ennek a helynek, különösen mert nincs benne egy darab bútor se szinte, alig találok egy normális hangszín és basszus beállítást az erősítőn. Fogalmam sincs mennyire hallatszik ki/át, remélem nem lettem Zavaró Szomszéd... Lakik egy aranyos lány az ötödiken, együtt lifteztunk délután, bizony. Egyre jobban tetszik ez az Újpalota. :)
Mindkét harcosnak van technikai előnye: Mami rutinos, míg Rali villámgyors. Így a fogadás feltétele a következő: Fülöpmami - Rali : H:1,8 D:2,5 V:1,8 (nincs maximális tét) :)
Nálunk ezt tök jól megoldották. Kitettek egy papírt, hogy "kedves reklámújság kihordó.......ide tegye...." és csináltak a lépcsőházajtón kívül egy tartót az ilyesmiknek.Becsülettel el is veszik a lakók onnan, és szemét sincs. Működik!
masfel eve egy szavam se lehet a szomszedaim azok akikt az ellensegemnek nem kivannak:)) de mostansag megszaporodtak a reklamujsag dobalok. meg veluk se lenne gondom ha a postaladaba dobnak, es nem behajitanak az udvarra ( a kutyaim percek alatt felapritjak) a minap mar egy kislanyt kiosztottam ( bar a szulojet kellett volna aki a 8-9 eves gyereket dolgoztatja a hidegben szombaton, ahelyett hogy foglalkozna vele) ma megint volt egy lujza, aki bekurta a zujsagot...sajnos mar nem ertem ki idoben, de ha elkapom el fogok vele beszelgetni!!!!
Tök jó, lehet kijárni edzeni. Házhoz jönnek a csövesek. Le kell rugdosni őket a tizedikről a lépcsőn.
Miért nem öntik le őket egy vödör vízzel, egy jobb éjszakán oda is fagynának, vagy megdöglenek tüdőgyulladásban. Legroszabb eseteben nem jönnek vissza.
Én még nem jártam a Gyakorló úti ltp-n,de a kolléganő úgy mesélte,h az összekötő folyósó nem a tizedik felett van,hanem a 10.-en,az orruk előtt.Lezárni pedig tűzvédelmi okokból nem lehet,h meglegyen a menekülési útvonal.Na ezért tudnak az ajtajuk elé csokizni.(elnézést) A képviselő tanácsnokai szerint pedig azért nincs lé a kapuzár cseréjére,mert a közk.tartozás több,mint 2milla.
Érdekes módon mi is ilyen rendszerű panelházban laktunk Óbudán, a papám ott él mai napig -- és arrafelé semmi gond nincs a függőfolyosókkal, jó mágneszárak vannak évek óta, amiket véletlenül sem lehet nyitva hagyni és egyszerűen nem jutnak föl a csövesek egyik oldalról sem.
Nálunk a lépcsőházakat fennt átjárók kötik össze. Na, ott laktak a csövik, a baj az, hogy oda is piszkítottak. Ez mondjuk a szomszéd lányát nem zavarta abban, hogy ő meg ott közösüljön némikor, mert anyuka valszeg azt gondolta, a kis huszonéves még szűz. A lift sokszor roszz, így a szisztéma az, hogy másik lhban fel a tizedikre, lépcsőn fel az átjáróig, átblattyog, lépcsőn le a saját szintedre. Én gyalog járok, kell a mozgás. De mikor nem tudtam, nagy gáz volt.Bezárva a lakásba.Fene.
Hangszigetelésre,vagy a becsapódás káros hatásainak csillapítására? Ha utóbbi,akkor olcsóbb egy kötél,amit a bokájára kötsz.Csak jól kell méretezni és nem puffan nagyot:)
Hú... A sétáló utcától délre levő lakótelepről megyek a Pólus Centertől délre levő lakótelepre, az egyik olyan 1 lépcsőházas magas házba. Autóm még nincs meg, Focus lesz bizonyosan, de ezek után inkább felhordom minden nap alkatrészenként. :)
Böskefalváról Palota? Erzsébet melyik részéről?És hova? Zsókavár,Nádastó,Kőrakás? Bár sztem nincs nagy különbség.Egyébként buli itt is szokott lenni.Van ám közbizonytalanság.) Volt osztálytársam pár éve bezárta a kocsijába a kulcsot.Hát ki kellett könyörögni belőle.Sebaj,előpakoltam és nekiláttunk.Kényelmesen legyártottuk a szerszámot,kóláztunk,majd igen óvatosan nekiláttunk a varázslatnak.Fél óra alatt kár nélkül megvolt az eksön.Közben a p.őrség zsigája 4*gurult el előttünk és egy kutyás embör is körbe-körbe sétált minket.Majd megjött a közeg is fehér lován/astra/. -Jóestét! Na itt bekeményedtek a civil megfigyelők is. Kérdi a közeg:mit is művelünk? Mondjuk,lenyelte a gép a kulcst. -Tényleg?Papír? --Szintén. -Nemá!és sikerülni fog a műtét? És végignézték,h feltörjük.Semmi igazoltatás. Majd bejutottunk.Na belenéztek a forgalmiba,tegezőben:te vagy a .....? /persze/. OK.sziasztok. És nyugtázták urh-n,h nincs itt gáz. Szép? Ja,milyen autód van :)
Hát én csak 30km-re vagyok az Őrs veztől,de már nagyon ki van a furujám.-gondoltam.Aztán kiderült,h vannak kollégáim,akik többet utaznak Budapasten a melóhelyig. De visszatérve,azért mégsem normális,h a kégliajtótól 3méterre csavarint a csövi,mert úgy döntött,mostantól szomszédok...
Maradtál volna itt inkább, nálunk tegnap este késes legények jöttek a ház legproblémásabb lakóját "meglátogatni". Mivel van őr, hozzá nem jutottak el, de cserébe megtámadták őt. Vér nem folyt (asszem), de így is romantikus volt.
Nagy itt a komorság, kérem. Én most költözöm Pesterzsébetről Újpalotára, nagy kaland lesz! Vasárnap kifestjük a lakást aztán pár napra rá indulhat a móka. Előre is elnézést kérek a szomszédaimtól, amennyiben nem lennének Star Trek rajongók... :) Meg szerintem furkálni is fogok néha, de csak ésszel és elfogadható napszakban, megígérem. Arról meg ahogy az IKEA szállítmányozók felviszik a 3 személyes kanapét a 9. emeletre egy cca 2 méter magas lift vs. lépcső összecsapással, fényképsorozatot mellékelek. :) Szorítsatok hogy normális szomszédaim legyenek! Köszi! :)
Igazad van. Én is elköltöznék vidékre, ha lenne munka. Lehet, hogy Pest marha flancos, de sok itt a zűr...Mindenki azzal jön, hogy itt van éjjalnappali, meg IKEA, meg egyéb ilyen marhaságok. És?????? Van autó, van busz. Éjjelnappali meg nem kell, figyeljen oda a vásárlásra mindenki. Úgyis dupla annyi ott minden. De nincs munka, mindenki vegetál. Van egy-két gyár vagy bolt, de az nem tudja eltartani az egész környéket. Utazgatni föl- na, azt csináltam egy darabig. Teljesen tönkrementem bele.
tudod a penz nagy ur. ha mindenkepp pesten akarsz maradni es szegeny az eklezsia, konnyen belefut az ember ilyenekbe... azt elmondhatom en se pesten lakok mar hanem egy kis faluban 5o km-re pesttol, de asszem az egszsegem es a nyugalmam rohogve meger 4o perc utazast pestig:))
Egy kolléganőm elmondását tolmácsolnám: Összekapart pénzecskéjükből a Gyakorló úti /X.ker./ ltp.-en vettek tizedik emeletit.Nem hallgattak régóta ott lakó kollégánkra.Hát most bánják. Jön a hideg. Odaszoktak a csővázak. Itt egy épület több lépcsőházból áll,de csak a 10.en van átjáró folyósó.Na ezt szeretik a hajlékonyak. Betépnek a zacskósbortól és behánynak az egyedül érkező lakóknak.Kötözködnek.Odacsuriznak a falra:( Klgnő férje /szintén kol/ egyik este karddal! zavarta el őket ,de így is jaszkariztak.Elhúztak.Reggelre visszaszivárogtak. A zsaruk meg ki sem jönnek,sajnos fontosabb dolgaik vannak az üti szerint. Na ez már gáz.
egy jo szomszed kincset er. ha visszaneznel kb 2 evvel ezelottre, meglatnad mit szivtam a kedves lakotarsaimtol. szerencsere olyan helyet fogtam ki ahol nagyon jo szomszedok vannak, panaszra okom nincs, mar csak nosztalgiabol jarok ide. de attol fuggetlenul egyutterzek mindenkivel aki nem tud szabadulni az elete megkeseritojetol. elvegre az otthonunk azert lenne hogy nyugalomban toltsuk az idot, pihenhssunk, regenaralodhassunk, a napi robot utan.
Tulajdonképen írhatnék arról is,h vannak nekem hihetetlenül jó szomszédaim is,de az olyan off lenne,h ihaj-csuhaj.Pedig a keleti comcédaimra még a lakáskulcsot is rá lehet bízni,amikor nyaralni megyünk.Még azt is megérdeklődték,mikor kelünk,nehogy a búvárszivattyú ébresszen.hoppá...Na de nem zsírozom Őket. ON.
Kicsit olyanok, mint a franciák.Lenézőek. Én ha külföldre mennék, csak és kizárólag olaszországot választanám.Na, ott még az se zavarna, ha Salvatore minden este szétverné Maria fején a szokolt...
Mondom,hogy visszatette!Vagyis megoldódott.Hepi. (vagyis hát van egy zsivány cimborám,aki minden f@sságra rá tud venni...és erősen arra "gondoltunk",hogy forduljon 90fokot az objektum.nem vook rá büszke,hogy ilyen okosak vagyunk,de ha nemhasznál a szó.)
herr wiesének hivták kapitány volt hajóm; megártoott neki a sok viz, szegény 80után volt életkorban, de minden zavarta őt, külföldieket utálta, s amikor egy új német család jőt a házba, nekik virágcsokorral kedveskedett, wiese már nem él! Annak is örült amikor végleg haza jöttünk Magyarországra, ö mikor lmegtudta, hogy végleg hazamegyünk csak ennyit mondott: "das wird gut sein."
Te rühes patkány! Már megint ugatott az a rőtszőrű ebed. Ha még egyszer a torkán bármilyen hangot kiad (ne is csámcsogjon evés közben, mert az is zavar) megfogom a farkánál fogva, megtekerem, mint egy kurblit, és felhajítom a Holdra. De- hogy ne érezze magát egyedül, téged a hasa alá kötlek, és együtt repülhettek erre a kivételes űrsétára. Ja, a kutyagumit felszedtem a gyepemről. A konyhában, a húslevesedben megtalálod.
Lehet, hogy a kis k.cs.g a nagy eszével már rég elfelejtette, hogy mire kérted a múltkor. Vagy abban a hitben van, hogy csak akkor zavart a dolog, mostanra már megszoktad.
(Banyapók ma éjjel is tévézett. Kettőkor csak lájtosan, csak azért hallottam, mert felkeltem a gyerek miatt. Aztán háromnegyed hatkor nem bírta tovább és rákapcsolt a szokásos hangerővel. A közös képviselő ma vagy holnap jön, hogy beszéljen a fejével és megpróbálja kinyomozni a rokonok elérhetőségét.)
Hát, a mami fiatalkora kb. a gramofon feltalálásának idejére esett, de majd vigyázok. Végülis legpraktikusabb az lenne, ha az ő lakásába telepítenénk a zavaróállomást, úgy, hogy másnak ne is jusson már hely benne.:)))
Jó erős zavaróállomást építs, hogy mindent elnyomjon, mert ha áthallatszik rajta az adás, akkor a mami csak megörül hogy újra beindult a Szabad Európa rádió, elkezd nosztalgiázni és még jobban felhangosítja, hogy le ne maradjon a "Tínédzser Parti"-ról, ami fiatalkora kedvenc műsora volt. :)
Négyen laknak egy emeleten, a nyanya közvetlen szomszédai szintén süket öregek, az egyiknek ráadásul a konyhája szomszédos az öreglány konyhájával, vagyis a szobában lévő amúgy se hallaná. A negyedik szomszéd nem tudom, hogy ki, de van egy tippem, majd kérdezősködöm egy kicsit a házban. Ha az, akire gondolok - egy fiatal csaj, két gyerekkel - akkor valszeg lehet vele értelmesen beszélni.
Szóval van remény, több vasat tartunk a tűzben, valamelyik csak bejön.:))) Köszi mindenkinek a javaslatokat!!!
Közös képviselővel este tudok beszélni.
(Álmatlan éjszakákon fel szokott sejleni előttem egy tévétávirányító képe, amellyel falon keresztül tudnám buherálni a szomszéd készülékét. De szép is lenne! Sóhaj, sóhaj.:)))
Mindíg akadhat jó ötlet, de azt is vegyük figyelembe, hogy kell valamilyen reális alternatíva... Különben könnyen válhatunk magunk a zavaró szomszéddá, vagy esetleg csöbörből vödörbe.
Konkrétan ez a legfrankóbb, és legetikusabb, így van. Ez a némber másokat nem zavar? Ha jól értettem alatta laktok? És aki mellette? Az is hallja, nem? Fogjatok össze. Biztos süket...Bár arra meg nem, hogy azért meghallja, ha valaki becsenget kopog...Akkor tud halkítani. Jaj, a sunyiságot rühellem.
Valaki javasolt egyszer itt a saját lakásodból működtethető, szomszéd TV-vételét tönkretevő szikragenerátort. Ha ilyen tényleg létezhet (nem tudom, nem sci-fi-e, nem értek az elektromos dolgokhoz), akkor tök kényelmes megoldás lenne a túlzott hangerőről való leszoktatásra.
A rendőrséggel nem érsz semmit. Mi a nyavalyát tudnak csinálni? Simán először is szólni kell a hozzátartozóknak, úgy, ahogy javasoltuk, és ha egy héten belül nem oldódik meg a helyzet, akkor beblattyogsz az önkormányzatba, és szépen feljelented csendháborításért. Különben meg a villanyórás szekrényről én is leverném a lakatot, és miután lecsaptam az órát, tennék rá másikat, az egy jó ötlet volt. Karba tett kézzel megvárnám, míg nyanya kiblattyog a rohadt kuckójából (mert nyilván ő is rájön,hogy a villanyóra a bibis) és akkor aztán leüvölteném a fejét éjnek évadján. Nem irigyellek, de gondolom ez rajtad nem segít. Szerintem meg ez a topic pont erről jó, hogy szól, így vicces. Így is. Aki meg eszementnek tart minket, annak javaslom, hogy költözzön be kicsit a tévézős nyanya alá, vagy keljen minden szombaton reggel fél nyolckor kalapálásra. Mennyi idő alatt szállna el az agya? Fogadjunk?
Üdv, elnézést kérek mindekitől (kivéve persze mamitól). Nem akartam belerondítani a hétfő délutánotokba. De már idegesítő volt, hogy ő kinálja fel a megoldást, utánna meg még baszogat, baszogat, baszogat...
Kezdek kételkedni, hogy nála valóban a szomszédokkal van a baj (mondjuk nem csak az ő esetében).
on:
csehlencse: Mit szopatod magad? Lemész a Tecso ba, veszel egy fűrészt vagy erőfávgót és egy lakat szettet. Nem tudsz aludni? Felsétálsz, levágod a lakatot, lekapcsolod a biztosítékot, vissza lakatolod a te lakatoddal és jó éjszakát. HA jófej akarsz lenni kiraksz egy papírt, XY vagyok elegem van, hogy ZY tól nem tudok aludni, ha kell a kulcs jöjjenek nyugodtan érte... Ilyen egyszerű...
Vagy csinálj jellentet, ki állsz a lépcsőházba és üvölts mint egy félkegyelmü.
Szidd a felmenőit, rugdosd az ajtaját. Valaki majd meg unja....
Hááát, nekem az a tapasztalatom, hogy a legtöbb nagyothalló az úristennek se ismerné be, hogy nagyothall, mint ahogy a nyanya is tagadja, hogy hangos lenne a kib.szott tévéje.
Egyébként neki már ajánlottuk, hogy veszünk neki egy fülhallgatót, de a válasz a szokásos volt: "Menjenek a fenébe!"
Szóval mikor írtam, hogy megoldásként ez is felmerül, azt úgy értettem, hogy a rokonyoknak felvetjük, hogy szoktassák rá a kedves mamát, ha nem akarnak büntit fizetni.
Hű, hogy forr itt a hangulat. Kár, hogy nem (csak) a zavaró szomszédok miatt.:(
Ma éjjel a rend éber őrei ismét riasztva lettek. (Kettőkor még vissza bírtam aludni a tévézés ellenére, de négykor ismét felriadtam és betelt a pohár.) Viszont nyanyus új szokása miatt - vagyis, hogy ha meglátja, hogy felgyullad a lépcsőházi villany, ergo valaki esetleg miatta közeledik az ajtajához, akkor lekapcsolja a tévét - nem igazán tudtak mit tenni. Csöngettek, nem nyitott ajtót, tévét ugye nem hallották, ennyi.
Ők is azt mondták, hogy a közös képviselőn keresztül fel kell venni a kapcsolatot a hozzátartozókkal, hogy oldják meg valahogy a dolgot. Ha nem hajlandók, akkor az önkormányzathoz kell fordulni.
Majd ma megpróbálok telefonálgatni, aztán meglátom mi lesz.
Villanyórát nem bírjuk lekapcsolni, egyedül azon az emeleten van zárva a szekrény, a rohadt életbe.
Fejbelövés, lábeltörés hasonlók. Higgyétek el, éjszaka álmatlanul forgolódva már ennél különbek is eszembe jutottak, de mit csináljunk, egyikünk se az a bűnöző alkat.:(((
Fülhallgató. Nem hiszem, hogy lenne annyi esze, hogy használja is, de ez is a megoldások között van.
ájjá má le barátom, Fmamit már akkor kinozták a szomszédai amikor te még tervbe se voltál. ez a nő sok mindenen átment már. lehet h provokált egy kicsit, de ne vedd fel.
lazits
más: totál elbaszódik a topic. mindenki hangemberkedik "ez kéne, az kéne" stb
elmondtam már amikor engem is kinoztak a felettem lakó gyerekek, nekem is elszállt az agyam, felmentem balhéztam, leveleket írogattam h "eltöröm a lábát a gyereknek stb" hangfalakat falnak zenével stb.
ezeket én tényleg megcsináltam
és a legszörnyübb h qrvára nem vagyok rá büszke sőt néha szégyellem is magam.
Ez egyébként igen jó ötlet, egy rádiós kütyü, azt úgy ordíttatja, ahogy akarja és nem botlik el a madzagjában.Szólni kéne a lányának, vegyen neki egyet.
Ezt már én is javasoltam. Villanyóra lekapcsolás. Bár a bútortoliga ellen nem tudom, mit tennék. Mondom, a lányának kell szólni. Nyomatékosan. Hogy ha nem hagyja abba a nyanya, akkor sajnos feljelentősdit fogtok játszani.És nem is haragudhat, mert szóltál. Vagy mondd neki, hogy ne nappal vigye el a mamát, hanem este hattól reggel kilencig, mert akkor csasztuskázik leginkább és hallgatja a Szabad Európát.
Szerintem a főgügyész öcsijének gyűjteményét is meg lehet alakítani egy kis egérbetelepítéssel,savazással,vagy paintball? Én a zárra "zárspecialistát" javallanék./egy kis ón,vagy ólom bekalapálgatása a kulcs helyére, v pillragacs?/ A másik tárolóra esetleg pótlakatot,v láncot nem tucc szerkeszteni?Majd jöhetnek kulcsot kunyizni.És akkor cseréltek. A csokis budira meg ki lehet hívni a köjált talán-legalábbis beoltani vele a T.tulajt.
tedd össze a két kezed, hogy nem vagy a helyében.Mire jó ez az állandó "megáll az eszem, hogy milyenek vagytok??? " Köcsögök vagyunk, és idegesek az ilyenektől. :-)
Itt a megoldás!!!!!Szólni kell a lányának, hogy MOST lett elég, és amennyiben anyuka nem rakja magát takarékra, olyan feéjelentés lesz belőle, hogy arról kódul. Vagy mikor csinálja, menj fel, és kezdj el ordítani, de úgy, mint az állat. Szégyenítsd meg a többi lakó előtt. Ott b@sznék most már ki vele, ahol tudnék. Ez azért gáz. Cetli ajtóra: TUDOm MIT TETTÉl MÚLT ÉJJEL IS:-)))) Vannak ötleteim. Mocskos vén nyanyák.
Végülis megoldható lenne, csak én is attól tartok - valaki írta itt nemrég - hogy még a végén az jönne le az egészből a lakóknak, hogy én vagyok a főkolompos a zajongásban. Mer'ugye a nyanyát csak mi halljuk, viszont ha benyomom fullra az AC/DC-t (de inkább Guns-ot vagy Nirvánát :))), attól az egész ház zengeni fog.
Ja, és még az is eszembe jutott, hogy mikor beszéltünk az öregasszony lányával, ő említette, hogy többször el szokták magukhoz vinni napközbenre a kedves mamát, mert tudják mennyire összeférhetetlen. De miért nem éjszakára viszik el, a fenébe is????!!!!!
Helyzetjelentés éjjeltévézős öreglány ügyben. Sajnos nem sokáig tartott a megvilágosodása, pár napja ismét kezdi a hülyeségeit. Ismét szóltunk neki, mire kedvesen javasolta, hogy aludjunk altatóval. Ő, aki egyáltalán nem alszik éjjel. (Mert ha nem tévézik, akkor is járkál és bútorokat tologat, de ez már nem is zavar, csak a k.rva tévéjét ne halljam!)
Lényeg, mi lényeg, hogy a ma éjjeli hajcihő után megérett bennem az elhatározás egy újabb rendőri akcióra, ezúttal feljelentéssel kombinálva, mert úgy látszik másképp nem megy.
És mielőtt valaki nekem esne, hogy mi vagyunk a túlérzékenyek, elmondanám, hogy mindenkivel tök jóban vagyunk a házban a nyanyapók kivételével. Az oldalszomszéd is volt, hogy éjfélkor üvöltette a tévét, becsöngettem, megkértem, hogy halkítsa le, ő bocsánatot kért és megtette. Volt, hogy nekünk szóltak, hogy ne tegyük a papírdobozokat a kuka mellé, mert nem viszi el a szemetes, akkor én kértem bocsánatot és ennyi volt. Szerintem ez a normális. Nekem se okoz az égvilágon semmi örömöt, hogy a zsarukat kell hívogatnom, de ha másképp nem megy, akkor ez van.
Sokszor azt hiszem, hogy bennem van a hiba, amikor éjjel 11-kor a felettem lakó centrifugája mászkálni kezd a fürdőszobában, neki-neki ütődve a falnak, ugrálva a földön (nekem a plafonon). És megsértődik, ha megyek és szólok, hogy ugyan már jó lenne aludni, nem tenné véletlenül ilyenkor éjjel 11-kor ugyanazt? Szóval paraszt. Ezt sajnos másként nem tudom mondani. De például tegnap előtt éjjel, olyan fél 12 felé, kalapácsolt. Bírtam, bírtam, de úgy fél óra múlva bedurrant az agyam, mondom, megyek, szólok. Lehet ezt várta, mert abban a pillanatban abbahagyta. Szóval megértem azokat, akik csőstül költöznek vidékre, vagy Budapest közelébe. Én is mennék... Akár egy erdő közepére is!!!!
Jó dolog az a klumpri,de kell hozzá egy kis mínusz.És viszlát tavasszal! Amíg szép idő van,megteszi a pur-hab.Az 40szeresére térhálósodik kötésig. Cseregyilok? Nem a ponyvaregényben olvashatok ilyet? És a köztörvényes buli is izgi.:) Csak egy gond van: én olyan gyerek vagyok,aki előzetesen kockázatelemzést végez.Na ennek a végén szoktam féket húzni.Mert nem szeretek veszíteni:családot,munkát,sportot. De álmomban már soxor felborítottam a kalibrációt /és a kodát is/.Na jocakát,megyek pihibe,mert holnap hosszú napom lesz.
jovanna, vmiert mazsaban gondolkodtam.... megyek, es kialszom magam. ugytunik a kedvenc szembeszomszedaim mar elittak a hoelejen kapott kp-t, tehat nyugis ejszaka lesz :-)
Ne túráztasd magad, totál igazad van. Mindenkinek más a zavaró, és más a tűréshatár. És nem mi lakunk ott. Mellesleg el tudom képzelni a hangját ennek a calibrának. Éjszaka. Takarodjon a saját portája elé.Álljon az udvarára.Másszon fára. Szövetkezzünk. Én taccsra teszem a calibrást (ebben nagyon tuti vagyok), te meg megkersed a kalapálóst, és úgy átalakítod az arcát, ha becsönget, anyja azt hiszi, a kutya jött haza. Kvitt?
12,5 kevés lenne? Ne ijesztgess! Nyolcadtonna annyi lenne? Én eddig abban a meggyőződésben éltem,h az egy kicsit több.Nyolctized meg csak azért nem lehetek,mert akkor a guinnesben laknék egy oldalon. De biztos,ami biztos, most azonnal földkörüli pályára állítom a régi mérleget. És esküszöm,hogy mától csak naturál leszek, de komolyan :)))
Kicsit off: Nekem meg volt "nagy díísznóóó béjemwém".És máig visszasírom.De akkor még csak mázsás karácsonyfadísz voltam.Most,hogy örexem és kicsit dolgozom is érte,nyolcadtonnára fejlődtem.Csak azt bánom,hogy kiterjedésemhez nem társul más,mint mérhetetlen mujaság :) . on . üdv.
Ne kakilj be! Képzelj el egy cca 8m széles földutat.Vala a szembeszomszéd 40méteres utcafronttal.Na ő nem szokik a saját kapuja előtt megállni /általában/.És volnék én a 10méteres kerítésemmel és a gyerek,ill hálószobánk ablakaival.Eddig stimm. Van a jogsi nélküli fittipaldi lúdtalppal és kövérgázzal,aki nem kívánja rongálni a kerítése előtti talajfelszínt,ezért rend szerint előttem parkol a 4kocsijából ezzel,azzal. Mivel többnyire éjszaka jár jövedelemszerezni ,hát meg-megébredünk reája.Hát megkértem,ugyan változtassunk már e szokáson. Ezt eddig írtam,ugyi? /na most jön a háttér:mint említettem,a helyi rendőrök nem szívesen cseszegetik,mert ismerik,milyen sumák bosszúálló gyerkőc.ezért eme nemes feladatot meghagyják a szomszédos településeken lakó kollégáiknak./ Elállt előlem a skodrival.Igazad van,hepinek kell lennem.De valamiért mégis bosszant,hogy azóta az úton keresztben parkol,seggével szemben az ablakommal.Lehet,hogy menstruálok.Na most gondolj a kétliteres calibra alá egy kiherélt kipufogót.Na most amikor ez beindul,szerintem neked is "megjön" :) . Hogy kicsit érthetőbb legyen,Az eddig nem használt calibra azóta napjában /és éjszaka/ párszor beindul. Amikor egy csillapítatlan kipufogóju nyílásból a rezgések merőlegesen érkeznek az ablakodra, az több,mint magzatelhajtó. Ez tényleg vicces.Nem is tudom,miért kapom fel a zaccot azért,hogy az eddigi éjszakai zajterhelést becseréltük egy eddig nem létező,de mostantól dupla akkora kis éji zenére. Megvilágosodtam és ezt neked köszönhetem!Ígérem,mától örülni fogok neki :D
Figyu, nem tudhatjuk, milyen, nem mi lakunk ott, nem látjuk-halljuk. Lehet, hogy egy kicsit most érzékenyebb, mint kellene, de azért megbeszélheti emberségesen, nem, abban még nincs semmi rossz sztem. Lehet, hogy a végén lekezelnek, és kész.
Eddig éjszaka zavart, az ablak alatt pöfékelő skodri, most óhajod szerint elállt. Most ez zavar?
Mit vársz tőle? Tolja el a telkét 3 utcával lentebb? Eddig még sajnáltalak, de most komolyan, ez már azé vicces :Đ Meg mert állni a háza előtt, úgy hogy a kipufogója a teházadra néz.. Hát beszarok:D
Az jó, a tömegközlekedési alkalmazottak 90%-a tök rendes-ez a tapasztalatom. Na, most hogy kellőképpen benyaltam, igenis és szólnék agyagedénynek, hogy sérti a hallóidegeimet meg egyebeimet a calibra.
Persze, de szerintem mindenki tudja, mire gondol az elbeszélő, amikor a "nagy disznó béemvéből kiszáll két kopasz" részhez ér. Ettől még sem a kopaszok, sem a béemvések nem hiszem, hogy magukra kéne vegyék a sztorit. Nekem pld. kedvenc autóm (a skoda után :))
Ormányőr? Nem. Egyszerű tömegközlekedési alkalmazott.-- Kicsit elbíztam magam a szembeúrfi tekintetében. Az igaz, hogy most nem áll a kerítésem elé,de van még a tarsolyában. Nemegészen értem a gondolkodását...A skodri a helyén áll,de, hogy rendben legyünk , azóta a calibrával orral a kerítésére áll-azért nem érintőre.Így a gép segge rendesen belóg az útra. Kb.5méterre az én kerítésemtől.Kipufogótuning dukál az ilyen járgányra.Amikor meg-megpöcköli a gázpedált,a lökéshullámok rendesen feltámaszkodnak az ablakomra.Már én érezném cikinek,ha szólnék,hogy tesvérem,nem hepi ez így.Megfordulnál? Nem tudom, hogy tényleg ennyire "szegény" a gyerek,vagy csak ritka nagy -agyagedény?
Az jó,ha nem volt kopasz az elkövető. Miért példálóznak folyton a kopaszokkal a cikis szituknál?Közellenség?Amikor a tininek nem tetszik a tekintetem,úgy írja panaszát a fórumba,hogy "a borotvált fejű fülbevalós".Pedig egyszerűen csak rühellem,hogy a munkavégzésem közben naponta cca 25* vakuznak szembe./közlekedés/ És itt is az az első jelző,hogy kopasz. Pedig ez egy tutti viselet.Aki nem hiszi,próbálja ki egyszer! Nagyon pejoratív csengését érzem vhogy :(((
El tudom képzelni.Én Zuglóban nőttem fel a panel 7 .emeletén.Igaz, a mi házunk szövetkezeti volt,nem tanácsi-így igényes és tiszta.De a főccint,az főccint.Meg amikor a szemétledobón megérkezik az ajándékcsomi,abba beleremeg a lépcsőház környéke.Akinek a bejáratra néz a konyhaablaka,élvezheti a számkódos beléptető sípolását minden nyitásnál,stb.Nyeli a kipufogót,láthatja a becsapódott öngyilok takarítását,és egyéb nyalánkságok.Sőt,mostmár a csövik is betelepszenek a pinceablakok tövébe/távfűtés/.Nem irígylem.Az igazi gáz persze az ex tanácsi.
Ja, és ezt most nem arra írtam, amit írtál, hanem csak úgy. Én egyszer éjszaka csöngettem be az egyikhez, aki szülinapi partit tartott, és mondtam neki, hogy boldog szülinapot, de én reggel dolgozni megyek, és ha mégeccer meghallom az EDDÁ-tól az "én kedveseeeeeemmmm"-et, ugrok, és akkor lesz mentő, sziréna, sárga madzag, kréta.
Na, ez remek! Ebben a panelban egy nagyon rossz hely van: a földszint. Szerencsétleneknek az összes parkoló autó és az utca zaján kívül el kell viselniük a liftajtó és a bejárati ajtók hangját, a sok jövő-menő embert, azt, hogy rácsot kell tenniük az ablakra, hogy a sétálgató emberek bebámulnak...Az a legrosszabb hely. Nem ott lakom:-)
Én is a paplan alatt szoktam puckingolni.Csak azt ki is pellegtetem :D . más: képzeld el, tegnap este 21.15-kor :) becsöngettem a szembecomcédhoz, hogy a túlkoros skodrival talán,ha az én kedvemért elállna./merthogy szeretek aludni és nem felébredni az icakai induláskor/És lehetett vele beszélni! Elszaladtam a nejemért a dolgozdába,mire hazajöttem,nem átállt a saját kapuja elé. Ugye,hogy vannak még csodák!
A mi lakásunkra is vadászott a mellettünk lakó. Ugyanis a lányának akarta megszerezni. Aztán évekig nem értettük, mi a tosz baja van velünk. Nem is olyan rég derült ez ki. Most együtt lakik az egész bagázs. Várják szerintem, hogy mikor húzzuk el a belünk. De sajnos arra még várniuk kell pár évet. Neki amúgy sem adnám el:-) Majd egy háromgyerekes roma családnak, ahol a papa csellista, a mama meg biciklin kíséri:-)