Egy kicsit off leszek, bár a téma fotós, de nem természetfotókról van szó.
Párom nagyon szereti a régi fotókat, meg amúgy is van pár mániája, melyek közül egyik Budapest és közlekedése.
Nagyapám felvételei között találtunk rengeteg gyönyörű régi képet, melyek közül párat netre alkalmassá varázsolt a párom, ezek megtekinthetők az alábbi helyen.
dr. Sevcsik Jenő felvételein keresztül Budapest régen és nagyon régen
A képek fekete-fehérek, papírképről lettek digitális géppel fotózva, így kerülhettek fel ide.
Remélem tetszik, és nem nagyon orroltok meg reám e pici off-ért.. végülis nagyapám emlékére "is" na meg persze a saját érdeklődésem miatt nyitottam ezt a topicot..
Valóban kár hogy lemaradt a tükörkép feje ennek ellenére nekem nagyon tetszik, de a csőrön lévő fény csillanása tetszik a legjobban:)
Mivel készült a felvétel?
Igen! és mindenkinek nagyon köszönőm a maileket. Ha eldöntöttem melyik 12 kerül fel a falra, akkor sürgősen megírom. Sajnos minőségi filmszkenner híján az utóbbi időben készült diáimat nem tudom megmutatni nektek.
Bár az idei őszűnk gyenge volt (a tavalyihoz képest) remélem a telünk szép képeket fog produkálni.
Szervusz ECS, köszönöm, hogy ide hoztad a képeidet. Gyermekeinek azonnali hatállyal kötelező olvasmánnyá teszem az oldaladat, és én is gyakori látogatója leszek. Elég gyorsan jöttek le e lapok, amelyek szerintem ritka jó ízléssel és egyszerűséggel készültek. A képeket még nem volt időm végignézni, de amit láttam, abból arra következtetek, hogy nem múló alkalmi betegség nálad a fotózás. A villám téma körbejárása nagyon tetszett, és megfogott az a sorozatod is, amit én akartam megcsinálni :-), a nagy fa különböző évszakokban. Majd nézegetem a többit is.
ECS!
Rengeteg jó van, nem is tudtam hirtelen választani. Elég lassan töltötte le a gépem, de az első adagon túl vagyok. Ha nem sürgős, majd később részletezem.
gyv
Rianna:
Ilyen esetekben érdemes megnézni nicktársunk adatlapját. Ecs-nek is ott van a URL-je.
Ecs:
Már korábban is jártam a honlapodon és már akkor is nagyon tetszett. A fotóvilágon is volt jó néhány fotód az emlékeim szerint.
A képekről.... Bocs, de mailhoz lusta vagyok:
Szubjektív véleményem szerint a következők a legjobbak:
USA album (kis képek) 1/4, 2/1, 3/1, 3/2, 4/2, 5/3 7/4, 10/2
Fotopillanat: 1/2, 3/4
Forma és sti_t_us: 2/3
Égi jelenségek: 5/4, 9/4
A "fine color photography" tulajdonképpen mit jelent?
tudnátok segíteni? A saját oldalamat kéne megtekintenetek, és ha ezek közül jónak találtok 12 képet küldjétek el számomra egy e-mailban, hogy el tudjam dönteni melyiket nagyítsam ki és rakjam fel a falra, mert én elakadtam. (a téma és a dőlés mindegy)
Egyebkent az egy nagy baj, hogy sem a TAR.HU, sem a freeweb.hu nem elerhto kulfoldrol, ezert akarhanyszo probalkozom nezni az itt megjelelot fotolinkeket, egyszeruen nem lathatom a kepeket. Tud valaki olyan magyar szep termeszetfotolinket, ami esetleg bejon nekem is?
Rianna:
Itt látható a Jeges Patak színesben:
http://www.freeweb.hu/szazbol/tatra/tatra2/pic.php3
3 vizes kép FF-ben:
http://www.freeweb.hu/szazbol/tatra/tatraff/pic.php3
És kedvenc gépemmel készült fotóim, amik sajnos tönkrementek (függőleges karcok - erősen fotoshoppozva):
http://www.freeweb.hu/szazbol/tatra/apx/pic.php3
Csatlakozom az előttem szólókhoz, a Jeges patak mesei szép, de nekem tetszettek az Alsó Wahlenberg Tó színei is nagyon..!
Köszönöm az élményt, remélem kapunk még további szépségeket Tőled!
Százbolha!
Nagyon szépek a képek! Nekem legjobban a Jeges patak tetszik. Nagyon megkapó, ahogy finoman ködbe olvad a táj.
A Bélai Havasok is szép, de nekem túl szimmetrikus.
A tavasoknak kellemes a hangulata, s jól érvényesül a természetes kemény megvilágítás.
Köszönöm!
Rzso