Keresés

Részletes keresés

Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2017.03.31 -2 2 995

Balog kivetelesen buta ember, ha ehhez meg szorgalom es ugybuzgosag is jarul akkor egy igen rossz kombinacioval van dolgunk.

Nem kivételes a kormányban, a baj csak az, hogy ő Orbán Viktor Mihály lelki vezetője.

No, ez a baj.

Előzmény: altimus (172)
rocky reloaded Creative Commons License 2017.03.31 -3 1 994

Öcsisajt, info csak neked: A német definíció szerint a CEU NEM EGYETEM! Úgyhogy a hallgatókat eccerüen becsapják, mert egyetemi diplomát a CEU-n nem kaphatnak.

Előzmény: Rekortermés (965)
verisae Creative Commons License 2017.03.31 -3 2 993

Én hiszek ezeknek a listáknak, abszolút független és biztosan hiteles, mint anno a Lehmann AAA.. :D 

Előzmény: altimus (971)
medve talp Creative Commons License 2017.03.31 -2 3 992

nézd az naci  SA rohamoosztagosok vezetoje is az volt, szóval az őket utánzó usztasák miért lennének mas

Előzmény: Törölt nick (990)
medve talp Creative Commons License 2017.03.31 -2 2 991

A budapesti Amerikai Nagykövetség ideiglenes ügyvivője, David Kostelancik közleményt adott ki szerdán a CEU ellehetetlenítését célzó törvénymódosítási tervről.

• "Az Egyesült Államok nagy aggodalommal tekint a magyar kormány által tegnap benyújtott törvénymódosítási javaslatra, amely súlyosan akadályozná a Közép-Európai Egyetem (Central European University) működését Budapesten.

balkan_kobra Creative Commons License 2017.03.31 -3 2 988

Amerikába utazik a CEU rektora - 2017.03.30 A Közép-európai egyetem rektora Washingtonba megy, hogy az amerikai jogalkotók és a média elé tárja az ügyüket. Erről írt Michael Ignatieff az egyetem hallgatóinak.

A CEU rektora azt írta, hogy készek fenntartani a párbeszédet a kormánnyal, de nem hajlandóak elfogadni, hogy a tárgyalások alapja a benyújtott törvénytervezet legyen.
Michael Ignatieff azt kéri, hogy a munkatársak, a diákok, a támogatók levélben fejezzék ki szolidaritásukat a CEU-val a magyar kormány felé is, és osszák meg álláspontjukat. Azt is közölte, hogy egyelőre nem tartják időszerűnek demonstráció összehívását, mert megítélésük szerint az "felesleges kockázatot" jelentene.
(Klubrádió)

balkan_kobra Creative Commons License 2017.03.31 -3 2 987

a filkó megint elböffentette magát:

A kritikus gondolkodásra nagy szükség van – André Goodfriend - 2017.03.30

André Goodfriend, az Egyesült Államok korábbi magyarországi ügyvivője a Facebookon állt ki a Közép-európai Egyetem mellett. André Goodfriend szerint most olyan időket élünk, amikor egyre nehezebb kihalászni az igazságot a zajból és a hazugságokból, és a kritikus gondolkodás fejlesztésére most legalább akkora szükség van, mint a rendszerváltás után. Emlékeztetett a vasfüggöny leomlása előtti időkre, amikor a hatalom „igazságával” szemben rövidhullámú rádióadások, majd műholdas tévéadások jelentették a valódi cáfolatot. Majd pedig azok az emberek, akik hittek a nyitottságban és a világ összekötésében, segítettek elvinni az internetet azokba a társadalmakba, ahol az „igazságot” korábban diktálták, és olyan intézményeket alapítottak, mint a Közép-európai Egyetem, hogy az eszmék kritikus megközelítését terjesszék - írta bejegyzésében a diplomata.
(Klubrádió)

balkan_kobra Creative Commons License 2017.03.31 -3 2 986

Soros eredetileg Prágába tervezte a CEU-t, de nem engedték a csehek

több eszük volt

besodróm Creative Commons License 2017.03.31 -4 3 985

Fontosakat twítel, igen, de úgy néz ki már nem sokáig.

https://www.wsj.com/articles/mike-flynn-offers-to-testify-in-exchange-for-immunity-1490912959#livefyre-toggle-SB10763462972621734832704583055181815215260

Iggy (rektor)meg túl nagy falat a kis balkáni rejszfűrernek.

Előzmény: altimus (947)
Pozitív Visszacsatolás Creative Commons License 2017.03.31 -3 2 984

nem gondolkoztok el azon, hogy akkor mi a faszt keres itt a civil szférában?

Dehogynem !

A civil szférában igyekszik beleavatkozni azoknak az országoknak a belügyeibe, ahonnan busás hasznot vár.

Az Open Societynek kimondottan az a feladata, hogy megfelelő kiképzés után kulcspozíciókba juttassa azokat az emberket, akik meghozzák azokat a döntéseket, vagy megakadályozzák a nemkívánt döntéseket, amik Soros és társai számára kívánatosak.

Például évek óta próbálják egyes normális gazdasági körök betiltani a shortolásnak nevezett csalást.

Nem lehet...

Mikor döntésre kerül a sor, valahogy mindíg azok döntenek, akik szerint a shortolás kóser dolog.

Ugyanez a helyzet az offshoreolással.

Irgalmatlan mennyiségű adót csalnak el, elsősorban a spekulánsok...

De az offshoreolást se lehet szabályok közé szorítani...

Szóval a civil szférában remekül lehet nyomást gyakorolni azokra a kormányokra, akik időnként a pénzvilág tyúkszemére lépnek.

Alkalom adtán még színes forradalmakat is bevállalnak.

Előzmény: Vajk (956)
Pozitív Visszacsatolás Creative Commons License 2017.03.31 -3 2 982

A gond az ezekkel a listákkal, hogy abból a szempontból készülnek, hogy milyen hatékonyan tudja egy egyetem kielégíteni a fennálló világrend által támasztott követelményeket.

Viszont egyáltalán nem biztos, hogy ezekkel a követelményekkel a világ jól jár.

Ha a technológiát nézzük, elárasztanak bennünket kütyükkel, ami tömegek számára függést jelent, és ezeknek a kütyüknek az előállítása és üzemeltetése környezeti katasztróákhoz vezet.

Ha a gazdasági oldalát nézzük, akkor azt látjuk, hogy soha nem volt ekkora különbség szegények és gazdagok között, hogy a középosztály eltűnőben van, és mindenki előtt világos, hogy ez a fejlődési irány fenntarthatalan.

Ha a politkai oldalát nézzük, akkor azt látjuk, hogy közelebb vagyunk egy világháborúhoz, mint az elmúlt 70 évben bármikor, plusz a nyakunkon a migránsválság.

Szóval szerintem örvendetes, hogy a magyar oktatás NEM a mindenáron való megfelelési kényszer elvárásai alapján szerveződik.

A másik dolog pedig az, hogy EBBEN a világrendben nekünk a gyarmat szerepe jutott, és ha véletlenül kitanítunk pár értelmesebb kopnyát, azt azonnal elviszik innen.

Tehát minimum, amit tehetünk, hogy nem szolgáljuk vakon EZT a világrendet. Se az egyetemeit nem magasztaljuk az égig, sem értékeit nem cseréljük le a sajátunkra.

Előzmény: altimus (978)
altimus Creative Commons License 2017.03.31 -2 3 978

probalj a mondanivalora koncentralni, ami nagyjabol az, hogy vilagszinten magyar egyetem nincs a porondon, az elso 400 egyetem kozott nincs magyar. a ceu nem merheto igy, mert nincs undergrad kepzes naluk, csak posztgrad. ellenben pl. a business school-ok kozott eleg jol all a ceu, europaban benne van a legjobb 20-ban, pedig a mezony igen eros.

Előzmény: ifj. Kelethy Benő (977)
ifj. Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.31 -3 3 977

Nem kicsit szánalmas, hogy egyetemeket rangsorolsz első osztályban is bukó helyesírással.

Előzmény: altimus (976)
altimus Creative Commons License 2017.03.31 -2 3 976

latom az erdemi vitat kibontakozni.

Előzmény: ifj. Kelethy Benő (975)
ifj. Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.31 -3 1 975

Hát még ha azt is megtanítanák, hogy a mondatokat nagy kezdőbetűvel nyitjuk meg.

Előzmény: altimus (974)
altimus Creative Commons License 2017.03.31 -2 3 974

> Milyen érdekes, hogy az amcsi lista szerint az amcsi egyetem a fasza.

> Érdekes, hogy a nagy USA-ban még sincs igény a tőzsdecápa-filantróp G. Soros csudálatos egyetemére.

keress nyugodtan mas egyetemi rangsort. tobb helyen is allitanak ilyet ossze.

a ceu jol all ezeken a rangsorokon, a legmagasabban jegyzett magyar egyetem, de a ceu eleve hatranyban van pl. amiatt mert nincs undergrad kepzese es a kepzesi teruletek kozott sincs minden.

egy egyetem nem egy het alatt, de nem is ket evtized alatt szuletik. ahhoz tobb ido kell, hogy a harvardbol harvard legyen, az mit-bol meg mit. a ceu-nak majd egymilliard dollaros endowment-je van, mas magyar egyetemnek nincs ilyen. a ceu folyamatosan kapaszkodik felfele amugy a listakon.

Előzmény: ifj. Kelethy Benő (973)
ifj. Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.31 -3 1 973

Milyen érdekes, hogy az amcsi lista szerint az amcsi egyetem a fasza.

Érdekes, hogy a nagy USA-ban még sincs igény a tőzsdecápa-filantróp G. Soros csudálatos egyetemére.

Előzmény: altimus (971)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.31 -1 3 972

A Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, Berzétei Ákos kormányzati munkája mellett egyetemi tanulmányokat folytat: a kormány által megtámadott Közép-európai Egyetem (CEU) hallgatója. Képzését a tárca fizeti – értesült a 24.hu.

Szijjártó Péter jogi és koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkára, Berzétei Ákos viszont tavaly kezdte meg tanulmányait a CEU Business Schooljában, nem törődve azzal, hogy a kormány ellenségnek nyilvánította az alapítót, Soros Györgyöt.

A kormányzati honlapon szereplő életrajza szerint Berzétei üzleti mesterképzését most is folytatja, amikor a helyzet még jobban elmérgesedett, és a kormányoldal már az egyetem létét fenyegeti.

A külügyminisztérium nem volt hajlandó véleményt mondani az egyetemről. A 24.hu kérdésére annyit azonban elárultak, hogy a tárca fizeti a Soros-egyetemen Berzétei tandíját.

http://pestibulvar.hu/2017/03/30/mikozben-utik-vagjak-a-soros-egyetemet-szijjarto-allamtitkarat-befizette-a-kulugy/

muhaha

altimus Creative Commons License 2017.03.31 -2 2 971

a pragai karoly egyetemrol azert ne feledkezzunk el!

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/charles-university-in-prague#ranking-dataset/589595

az orvosegyetemeket erdemes kulon kezelni, a sote valoban nem rossz, de messze van a top-tol, konkretan nincs a vilag 100 legjobb orvosegyeteme kozott:

https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2015/medicine

mo-rol a ceu a legmagasabban jegyzett egyetem. vilagszinten ismert meg az elte, sote, corvinus ... de ezek nincsenek a top 400 egyetem kozott.

Vajk Creative Commons License 2017.03.30 -1 2 970

Gondolom beálltál a kannásbortól, mert nem tudsz 2 értelmes mondatot leírni a 3-ból:)

Előzmény: ifj. Kelethy Benő (961)
panthera negra Creative Commons License 2017.03.30 0 1 968

Ha eddig nemvolt, most már biztos van! 

Előzmény: Hun a keresztapám? (963)
Rekortermés Creative Commons License 2017.03.30 0 0 967

csehül állnak 

ifj. Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.30 -3 4 966

A faszbúkon már bevezették, hogy ha egy cikk nem tetszik a balliberálisnak, akkor megjelölik fake newsnak, és úgy is kezelik.

Előzmény: Hun a keresztapám? (963)
Rekortermés Creative Commons License 2017.03.30 -3 3 965

Magyarországon 2, azaz kettő nemzetközileg színvonalas, elismert  egyetem van, a CEU és a SOTE, a többi a béka bizonyos testrésze alatt. Szlovákiát hanyagoljuk, de a csehek sem állnak jobban, vagyis csehül álklnak:) Knédli-Staropramen Kar. Soros eredetileg Prágába tervezte a CEU-t, de nem engedték a csehek, így maradt a K-S Kar. Kb azonos népesség, a GDP több mint duplája a magyarnak, de valamiben utol lehet érni őket:) Kollektív bűnösség alkalmazása  - Kelet-Európában csak akkor lehet megvitatni, ha az első feldolgozta, bevallotta és valamiképpen kompenzálta a saját mocskait,   mert mindenki elkövette, nem egyszer. Eddigi eredmény - 0:)

Előzmény: panthera negra (955)
Pozitív Visszacsatolás Creative Commons License 2017.03.30 -3 0 964

Én azt gondolom, hogy a CEU az oktatás mellett elsősorban a nemzetközi kapcsolatépítést célozza.

Ja... A soros fle liberális hálózatok kapcsolatait, akik külföldről próbálják megmondani a tutit...

Előzmény: nemezis 2 (926)
panthera negra Creative Commons License 2017.03.30 0 0 962

A fehér cápáról még el is hinném, mert az tényleg szereti az embert. 

Előzmény: ifj. Kelethy Benő (961)
ifj. Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.30 -3 0 961

Az Obama által megfokozott támogatású "nemkormányzati" szervezetei éppúgy a gazdasági-hatalmi pozícióinak erősítésére hivatottak.

Megnézed a wikin, az összes gennyes tőzsdecápa spekuláns második foglalkozása a filantrópia. Milyen jól összefér, nemde?

panthera negra Creative Commons License 2017.03.30 0 0 960

jó kérdés!! 

Előzmény: Hun a keresztapám? (959)
isauragyűjt Creative Commons License 2017.03.30 0 0 958

:DD

Előzmény: panthera negra (913)
panthera negra Creative Commons License 2017.03.30 0 0 957

vagy mindkettö  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!