Balog Zoltán miniszter ma (2017. március 29-én) este benyújtott egy törvényjavaslatot, miszerint az EU-n kívüli, harmadik országokban székhellyel rendelkező egyetemek csak kétoldalú kormányközi megállapodás alapján működhetnének Magyarországon.
Öcsisajt, info csak neked: A német definíció szerint a CEU NEM EGYETEM! Úgyhogy a hallgatókat eccerüen becsapják, mert egyetemi diplomát a CEU-n nem kaphatnak.
A budapesti Amerikai Nagykövetség ideiglenes ügyvivője, David Kostelancik közleményt adott ki szerdán a CEU ellehetetlenítését célzó törvénymódosítási tervről.
"Az Egyesült Államok nagy aggodalommal tekint a magyar kormány által tegnap benyújtott törvénymódosítási javaslatra, amely súlyosan akadályozná a Közép-Európai Egyetem (Central European University) működését Budapesten.
Amerikába utazik a CEU rektora - 2017.03.30 A Közép-európai egyetem rektora Washingtonba megy, hogy az amerikai jogalkotók és a média elé tárja az ügyüket. Erről írt Michael Ignatieff az egyetem hallgatóinak.
A CEU rektora azt írta, hogy készek fenntartani a párbeszédet a kormánnyal, de nem hajlandóak elfogadni, hogy a tárgyalások alapja a benyújtott törvénytervezet legyen. Michael Ignatieff azt kéri, hogy a munkatársak, a diákok, a támogatók levélben fejezzék ki szolidaritásukat a CEU-val a magyar kormány felé is, és osszák meg álláspontjukat. Azt is közölte, hogy egyelőre nem tartják időszerűnek demonstráció összehívását, mert megítélésük szerint az "felesleges kockázatot" jelentene. (Klubrádió)
A kritikus gondolkodásra nagy szükség van – André Goodfriend - 2017.03.30
André Goodfriend, az Egyesült Államok korábbi magyarországi ügyvivője a Facebookon állt ki a Közép-európai Egyetem mellett. André Goodfriend szerint most olyan időket élünk, amikor egyre nehezebb kihalászni az igazságot a zajból és a hazugságokból, és a kritikus gondolkodás fejlesztésére most legalább akkora szükség van, mint a rendszerváltás után. Emlékeztetett a vasfüggöny leomlása előtti időkre, amikor a hatalom „igazságával” szemben rövidhullámú rádióadások, majd műholdas tévéadások jelentették a valódi cáfolatot. Majd pedig azok az emberek, akik hittek a nyitottságban és a világ összekötésében, segítettek elvinni az internetet azokba a társadalmakba, ahol az „igazságot” korábban diktálták, és olyan intézményeket alapítottak, mint a Közép-európai Egyetem, hogy az eszmék kritikus megközelítését terjesszék - írta bejegyzésében a diplomata. (Klubrádió)
nem gondolkoztok el azon, hogy akkor mi a faszt keres itt a civil szférában?
Dehogynem !
A civil szférában igyekszik beleavatkozni azoknak az országoknak a belügyeibe, ahonnan busás hasznot vár.
Az Open Societynek kimondottan az a feladata, hogy megfelelő kiképzés után kulcspozíciókba juttassa azokat az emberket, akik meghozzák azokat a döntéseket, vagy megakadályozzák a nemkívánt döntéseket, amik Soros és társai számára kívánatosak.
Például évek óta próbálják egyes normális gazdasági körök betiltani a shortolásnak nevezett csalást.
Nem lehet...
Mikor döntésre kerül a sor, valahogy mindíg azok döntenek, akik szerint a shortolás kóser dolog.
Ugyanez a helyzet az offshoreolással.
Irgalmatlan mennyiségű adót csalnak el, elsősorban a spekulánsok...
De az offshoreolást se lehet szabályok közé szorítani...
Szóval a civil szférában remekül lehet nyomást gyakorolni azokra a kormányokra, akik időnként a pénzvilág tyúkszemére lépnek.
Alkalom adtán még színes forradalmakat is bevállalnak.
A gond az ezekkel a listákkal, hogy abból a szempontból készülnek, hogy milyen hatékonyan tudja egy egyetem kielégíteni a fennálló világrend által támasztott követelményeket.
Viszont egyáltalán nem biztos, hogy ezekkel a követelményekkel a világ jól jár.
Ha a technológiát nézzük, elárasztanak bennünket kütyükkel, ami tömegek számára függést jelent, és ezeknek a kütyüknek az előállítása és üzemeltetése környezeti katasztróákhoz vezet.
Ha a gazdasági oldalát nézzük, akkor azt látjuk, hogy soha nem volt ekkora különbség szegények és gazdagok között, hogy a középosztály eltűnőben van, és mindenki előtt világos, hogy ez a fejlődési irány fenntarthatalan.
Ha a politkai oldalát nézzük, akkor azt látjuk, hogy közelebb vagyunk egy világháborúhoz, mint az elmúlt 70 évben bármikor, plusz a nyakunkon a migránsválság.
Szóval szerintem örvendetes, hogy a magyar oktatás NEM a mindenáron való megfelelési kényszer elvárásai alapján szerveződik.
A másik dolog pedig az, hogy EBBEN a világrendben nekünk a gyarmat szerepe jutott, és ha véletlenül kitanítunk pár értelmesebb kopnyát, azt azonnal elviszik innen.
Tehát minimum, amit tehetünk, hogy nem szolgáljuk vakon EZT a világrendet. Se az egyetemeit nem magasztaljuk az égig, sem értékeit nem cseréljük le a sajátunkra.
probalj a mondanivalora koncentralni, ami nagyjabol az, hogy vilagszinten magyar egyetem nincs a porondon, az elso 400 egyetem kozott nincs magyar. a ceu nem merheto igy, mert nincs undergrad kepzes naluk, csak posztgrad. ellenben pl. a business school-ok kozott eleg jol all a ceu, europaban benne van a legjobb 20-ban, pedig a mezony igen eros.
> Milyen érdekes, hogy az amcsi lista szerint az amcsi egyetem a fasza.
> Érdekes, hogy a nagy USA-ban még sincs igény a tőzsdecápa-filantróp G. Soros csudálatos egyetemére.
keress nyugodtan mas egyetemi rangsort. tobb helyen is allitanak ilyet ossze.
a ceu jol all ezeken a rangsorokon, a legmagasabban jegyzett magyar egyetem, de a ceu eleve hatranyban van pl. amiatt mert nincs undergrad kepzese es a kepzesi teruletek kozott sincs minden.
egy egyetem nem egy het alatt, de nem is ket evtized alatt szuletik. ahhoz tobb ido kell, hogy a harvardbol harvard legyen, az mit-bol meg mit. a ceu-nak majd egymilliard dollaros endowment-je van, mas magyar egyetemnek nincs ilyen. a ceu folyamatosan kapaszkodik felfele amugy a listakon.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, Berzétei Ákos kormányzati munkája mellett egyetemi tanulmányokat folytat: a kormány által megtámadott Közép-európai Egyetem (CEU) hallgatója. Képzését a tárca fizeti – értesült a 24.hu.
Szijjártó Péter jogi és koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkára, Berzétei Ákos viszont tavaly kezdte meg tanulmányait a CEU Business Schooljában, nem törődve azzal, hogy a kormány ellenségnek nyilvánította az alapítót, Soros Györgyöt.
A kormányzati honlapon szereplő életrajza szerint Berzétei üzleti mesterképzését most is folytatja, amikor a helyzet még jobban elmérgesedett, és a kormányoldal már az egyetem létét fenyegeti.
A külügyminisztérium nem volt hajlandó véleményt mondani az egyetemről. A 24.hu kérdésére annyit azonban elárultak, hogy a tárca fizeti a Soros-egyetemen Berzétei tandíját.
az orvosegyetemeket erdemes kulon kezelni, a sote valoban nem rossz, de messze van a top-tol, konkretan nincs a vilag 100 legjobb orvosegyeteme kozott:
Magyarországon 2, azaz kettő nemzetközileg színvonalas, elismert egyetem van, a CEU és a SOTE, a többi a béka bizonyos testrésze alatt. Szlovákiát hanyagoljuk, de a csehek sem állnak jobban, vagyis csehül álklnak:) Knédli-Staropramen Kar. Soros eredetileg Prágába tervezte a CEU-t, de nem engedték a csehek, így maradt a K-S Kar. Kb azonos népesség, a GDP több mint duplája a magyarnak, de valamiben utol lehet érni őket:) Kollektív bűnösség alkalmazása - Kelet-Európában csak akkor lehet megvitatni, ha az első feldolgozta, bevallotta és valamiképpen kompenzálta a saját mocskait, mert mindenki elkövette, nem egyszer. Eddigi eredmény - 0:)