Keresés

Részletes keresés

Badtina Creative Commons License 2005.05.19 0 0 89

Ez a kutyus az Illatos úton van (Bp.)

Nem hiányzik valakinek?

 

nem: kan kor: kölyök fajta: kaukázusi juhász testméret: nagy kennelszám: 165K elvihető: 2005-05-28 megjegyzés: Befogva XXI. leírás: Nagyon helyes 6-7 hónapos kölyökkau
Dorcsina Creative Commons License 2005.05.10 0 0 88

                                              Szia!!

 

 Nagyon szép a kutyid!!!  Nekem  a Kaukkal semmi bajom, csak a szomszéddal.........de azt se a kutya miatt. A nagyon "ridegen" tartotta szegény ebet!! Egy ideig a testvérénél volt a kutya...............Aztán ott is "benézett" a szomszédhoz, úgyhogy el kellett onnan vinni...................de a lényeg, hogy már nincs ott nálunk, és nem kell félni, hogy átjön, és nem csak a kutyát találja meg..............de most a kutymorgónk olyan, mintha újra 1 éves lenne..........folyton játszik, ugrál, nincs benne az a stressz, ami akkor volt................

Előzmény: Pontifex Maximus (87)
Pontifex Maximus Creative Commons License 2005.03.26 0 0 87

Szerintem a kaukazusi az egyik olyan fajta, amit - meg - nem sikerult elrontani az embernek "tenyesztessel". Nagyon fontos a megfelelo szocializacio, anelkul egy megtermett kaukazusi juhasz eletveszelyes. Megnevelve azonban a leghusegesebb, legodaadobb es legkemenyebb kutya. Nem szamit neki, hogy -25C-ban az udvar kozepen a hoban hempereg, ugyanazzal az odaadassal jarja a rendszeres kis orjaratait az udvar sarkaiba es a hideg ellenere is varja, hogy kividd ot a szokasos setara.

 

Az en kaukazusi juhasz kutyam egy ordas szuka, most 14 honapos, 75 cm-es marmagassaggal es 60kg feletti sullyal. Itt van egy kep rola, ez meg az oszon keszult, akkor 9-10 honapos lehetett...

 

 

Kaukázusi juhászkutya

 

Pontifex Maximus

Dorcsina Creative Commons License 2005.03.24 0 0 86
 Én csak annyit mondok, hogy a szomszédban lakott 1 ilyen kutya, áttépte a kerítést, és úgy megtépte a kutyámat, hogy és 2 hétig nem bírt rendesen járni, nem mertük egyedül hagyni, mert féltünk, megint áttör. A gyerekek is nagyon féltek. Szerencsére már elvitették, de most úgy tűnik, visszajöhet, mert levették róla a veszélyessé nyilvánitást
Előzmény: aljas666 (-)
crumerum Creative Commons License 2004.11.03 0 0 85

Kauszerű kutya gazdit keres az esztergomi Bogáncs menhelyen.

http://www.freeweb.hu/bogancsotthon/kepek/pasztor.jpg

Fiatal kan.

www.bogancsotthon.fw.hu

katakatt Creative Commons License 2003.12.05 0 0 84
Fel!
a lejebb irt 8 hónapos kaukázusi leányzó SOS gazdit keres!!! Nagyon kedves barátságos gyerekeket imádja.Más kutyákkal is remekül kijön. Na kinek kell ez a jól sikerült kutyus?
katakatt Creative Commons License 2003.12.03 0 0 83
Egy rendkivül kedves barátságos aranyos kaukázusi 8 hónapos leányzó gazdira vár. Családba is ajánlott.
Érdeklődni lehet a 20/382-7703-as telefonszámon vagy a katt@xpress.com emilen.


Antisystem Creative Commons License 2003.11.30 0 0 82
Új barát...:)

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

ÜdV

Antisystem Creative Commons License 2003.11.23 0 0 81
Íme, a szóbanforgó :)

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

ÜdV

Előzmény: Antisystem (80)
Antisystem Creative Commons License 2003.09.25 0 0 80
Halihó!

(most nincs nick-keverés:))))

Szal: a kutya nem férges, és nincs felszívódási zavara, ugyanis akkor enne és úgy fogyna, ez a jószág meg nem zabál csak úgy szimplán, minden egyéb panasz és tünet nélkül. Ami nem kritikus azért, mert az erőnléte jó. Mindezen túl pont hétvégén akarok őszi féreghajtót adni.
A konzerv meg nemhogy fosatná, de még székrekedése van éppen mellette. (volt, paraffinolaj rulez :)))) A száraztápot meg 3 nap éhezés után kezdi kostolgatni egyáltalán, de a szárazkenyeret lényegesen jobban komálja - a fene a gusztusát :) A hetes koplalás meg tökéletesen megoldhatatlan lenne, a szomszéd sokkal hamarabb kezdené el tömni...meg szerintem egy amúgy is lefogyott jószágnál annyira nem is jó ötlet.

Egyébként úgy vélem, a lehült idő meg a Polybé le fogja küzdeni a gondot, legalábbis ez a reményem.

ÜdV

Előzmény: Ilusta (79)
Ilusta Creative Commons License 2003.09.25 0 0 79
Szia!
Nincs valami felszívódási zavara? Nem férges?
Dokinak mutattátok?
Amúgy a konzervet nem tartom túl jó kajának (de ez magánvélemény) az én kutyáimnak olyan hasmenésük van tőle, hogy csak na...a száraz táp ennél szerintem jobb, eleinte vízzel dagasztva, vagy levessel, amelyiket szereti..egyébként Ti ugyanott rontjátok el, ahol az anyósomék is a saját kutyájukat anno...
Direkt mondtam nekik, hogy koplaltassák 1 hétig!
Ettől még nem fog éhenhalni, de utáni mindegy lesz neki, mit eszik, hisz a létfenntartó ösztön jóval erősebb...(Mi lenne, ha hirtelen utcára kerülne? Idővel a szemetet is megenné, ha éhes!)Ők 2 nap után feladták, hogy szegény kutya éhenhal...

Előzmény: Plantago (77)
Plantago Creative Commons License 2003.09.25 0 0 78
Most rém büszke vagyok rá egyébként, mert ahogy nő föl, egyre inkább alakul ki benne a védő ösztön. Olyan vitézül megugatja, ha jön hozzánk valaki, még olyan embereket is, akiket egyébként ismer, csak nem gyakran lát. Farokcsóválva leigazolja őket, (közben persze ugat egyet-egyet) de aztán a lábamra fekszik, vagy fölugrik, hogy ne tudjak közel menni az adott emberhez, hiszen veszélyes lehet. :)) A vicces az, hogy a szüleimmel is ezt csinálta a hétvégén. (mondjuk elég ritkán járnak hozzánk) Férfiakkal bizalmatlanabb. 5-10 perc után nem zavarta, hogy anyámmal sétálgatok a kertben, de apámtól "tisztes távolságot" kellett tartanom, amikor Ő :)) egyébként ott játszott vele, biztos, ami biztos.
Plantago Creative Commons License 2003.09.24 0 0 77
Az a gond, hogy nála nem jön a böjtkorszak után "zabálós", ezért szép lassan fogy le folyamatosan. Erőltetni én sem szoktam, kivéve amikor fogat váltott, akkor bent evett a konyhában és először a kezemből, aztán már a táljából, de akkor már vagy 1 hete semmit! nem evett leszámítva a szárazkenyeret, azt néha egy-egy kisebb darabot elrágcsált. Különösebben nem aggódom, mert eleve nem nagyétkű, csak szeretném, ha azért a szokásos adagját (ami még mindig kevesebb, mint ami hivatalosan meg van írva) megenné, mert így egyre soványabb.
Előzmény: Gilcs (76)
Gilcs Creative Commons License 2003.09.24 0 0 76
Hello! Szerintem ne izgulj. Az enyémmel is rendszeresen előfordult. Egészséges volt mint a makk, de hetekig alig-alig evett valamit. Aztán magától elmúlt ez a böjt. Utána nem győztem etetni. Mikor rájöttem, hogy ilyen, nem erőltettem az evést. Csak előtettem és, ha nem ment, elvettem tőle egy idő után.
Előzmény: Plantago (72)
Antisystem Creative Commons License 2003.09.23 0 0 75
Szia!

Plantago vagyok, csak álnéven :)) (Párom nickje)
Nem kölyök, 1 1/2 éves. Soha nem volt nagy étvágya, de most ott tartunk, hogy a konzervet, ami eddig azért favorit volt, ott hagyja, kb. 1/3-át eszi meg, az 1 konzervnek, amikor legalább 1 1/2-et kellene ennie. Kaja váltás nem jön be, ha nem evő korszakát éli, akkor ez mindenre vonatkozik, adhatok neki csirkét, konzervet, szárazkaját, zöldséget, szénhidrát féleséget bármilyen formában, minőségben és keverve, etethetem kézből, akkor sem eszik rendesen. Aztán magától elmúlik és aztán magához mérten eszik rendesen. A gond az igazából, hogy fogváltáskor eléggé lefogyott és mivel rájött a nyár, meg a meleg, nem tudtuk felhízlalni, étvágygerjesztőt meg nem volt javalt neki adni, mert szájszárazságot okoz. Az egyetlen, amit mindig el lehet "sütni" nála a rántott leves, ezzel szoktam "megcsalni", ha nagyon nem eszik. Egyébként a Peritol, tényleg allergia gyógyszer, csak gyakrabban adják étvágygerjesztőnek, mint allergia ellen, ezért étvágygerjesztőnek ismerik sokan.

Bocs, hogy hosszú voltam. Üdv.: Plant

Előzmény: Ilusta (74)
Ilusta Creative Commons License 2003.09.23 0 0 74
Plantago!
Ez arra vonatkozott, ha kölyök...nem néztem utána, az-e?
Ha már nem, (elmúlt 2 éves) akkor adjál neki több kaját, vagy adjál neki naponta 2x.
Előzmény: Ilusta (73)
Ilusta Creative Commons License 2003.09.23 0 0 73
Szia!
Nem baj, ha soványka!
Ne nyomasd meg nagyon, mert izületi bajai lehetnek!
Adj neki jó minőségű kölyöktápot, azt annyi elég!
A Peritol amúgy étvágycsináló, nem allergia elleni gyógyszer. Mikor kisgyerek voltam én is ezt kaptam mert nagyon sovány voltam...mondjuk semmit nem használt..:)))
Később úgyis jobb lesz az étvágya.
Amúgy megfigyeltem, hogy az én kutyáim sem szeretik némely tápot, akkor váltani szoktam..
Az a lényeg, hogy jókedvű, játékos..

Gilcs!
Az előitéletekről nem tudok mit mondani, létezik.
Ez van!
Nekem is vannak, csak emberekkel szemben..
Elvileg minden nagy testű kutyával szemben vannak az embereknek előitéletei.
A kaukázusinak és a közép-ázsiainak pláne, mert, amint már írtam, önálló munkára tenyésztették. És 1 emberes kutyák! Ez nagyon fontos, hogy aki ilyet vesz az tudja!!
Mást nem ismer el, max. eltűr!!
Igenis ezekhez már kell nyers erő...még, ha 50 kg-s vagy is!:))))

Előzmény: Plantago (72)
Plantago Creative Commons License 2003.09.23 0 0 72
Köszi a kérdést, jól van, csak nem eszik rendesen és így elég soványka. Nyáron ezt még valamennyire elnéztem neki, mert melegben kevesebbet eszik, de még mindig, illetve mostmár annyit sem. Úgyhogy most jön a Poli B, aztán, ha nem csinál neki étvágyat, akkor van egy eredetileg allergia elleni gyógyszer, amit szoktak adni állatoknak étvágygerjesztőnek (nem akarok nagy hülyeséget írni, talán Peritol). Télre mindenképpen fel szeretném hízlalni. Egyébként kifogyhatatlan az energiája, ha nincs kánikula és a kedélye is jó.

Üdv.: Plant

Előzmény: Ilusta (68)
Gilcs Creative Commons License 2003.09.23 0 0 71
Sziasztok! Kíváncsi lennék, hogy Ti is úgy érzitek-e, hogy egy előítéletekkel terhelt fajta tulajdonosai vagytok? Én sokszor látom a rosszallást az emberek szemében, amikor kimondom, hogy milyen fajta kutyám van. Sokszor pedig az utcán (sétáltatás közben) hallom a rosszalló hangsúlyt, ahogy összesúgnak mögöttem. Ez azt hiszem, hogy annak is köszönhető, hogy agyonhallgatják ezt a fajtát. Nem kell, hogy divatkutya legyen (isten ments!), de úgy érzem, hogy csak akkor hallunk róla, ha valami balhé van. Pedig megérdemelnék, hogy ne csak a hibáikkal foglalkozzanak az emberek. Várom a véleményeteket.
Gilcs Creative Commons License 2003.09.18 0 0 70
Szia! Egyetértek Veled! Multkor az állatorvosnál beszélgettünk egy férfivel. Azt mondta ő is ilyen kutyát szeretne, de a beszélgetés alatt számomra kiderült, hogy nem lenne alkalmas rá. Gőzerővel próbáltam lebeszélni. Nem hiszem, hogy sikerült. Persze, hiszen én is egy ilyen kölyköt szorongattam a kezemben, akkor hogy beszéljek le egy erős férfit a fajtáról. (Ja, az 50 kilós női mivoltamban is engem választott a régi és az új kutya is.) A tenyésztőnek is elég lenne egy ilyen beszélgetés ahhoz, hogy eldönthesse kinek ad el kutyát és kinek nem. De ezt sajnos kevesen teszik meg.
Még én is tartok egy kicsit attól, hogy a picike milyen lesz, pedig sikeresen neveltem az elődjét.
Előzmény: Ilusta (68)
Ilusta Creative Commons License 2003.09.17 0 0 69
Szia!
Igen, nevelés kérdése is!
De alább írtam, hogy egyes vérvonalak túlzottan hordozhatják magukban az önállóság és vezérség jellemzőjét..
Persze egy gyerekkel együtt felnőtt kutya teljesen más, mintha valamelyik már pár éves lenne..és úgy ismerkednek össze..
Egyébként közhely, de magát a kutya egyedeit kell nézni, és nem az adott fajtát. Minden fajtán belül vannak, nyugodtabbak, izgágábbak, eleve agresszívebbek, vagy barátságosak...Ha jól, szakszerűen választod ki a kölyköt magadnak...elvileg nehezen hibázol..:)))
Előzmény: Gilcs (67)
Ilusta Creative Commons License 2003.09.17 0 0 68
Szia!
Látod? Ez a borzasztó, hogy sokan olyan fajtát, vagy "kaliberű" kutyát választanak maguknak (most folózófálgathatnék, hogy kisebbrendűségi érzés, vagy csak egyszerű butaság okán...)amelyikkel nem bírnak, vagy nem akarnak úgy foglalkozni, hogy a kutya is jól érezze magát és a gazda is...sajnos ezekből lesznek a sanyarú sorsú kóbor, vagy menhelyi kutyák...
Az ilyen felelőtlen embereket sajnos nem tudom felmenteni...:(((
Amúgy a kau-keverék jól van?
Előzmény: Plantago (66)
Gilcs Creative Commons License 2003.09.17 0 0 67
12 évesen a nyáron halt meg Iván, a kaum. A gyerekeimmel együtt nőtt fel. Lovagoltak rajta, amíg kicsik voltak. Rajongott értük. Bármit megtehettek vele. Ez az egyik legcsodálatosabb kutyafajta. Nagyszerű házörző volt (bizonyítottan) és igazi családi kutya. A vendégeket kimondottan szerette. NEVELÉS kérdése. (Remélem!) Most majd kiderül, mert egy 3 hónapos "kisördög" szedi éppen szét az udvart. Természetesen kau.
Előzmény: Luppapa (62)
Plantago Creative Commons License 2003.09.07 0 0 66
Szép. Mind a kettő. :))

Igen, ezt a módszert én is ismerem, de még nem csináltam. Nem is volt szerencsére szükség rá eddig, mert a kutyánk olyan szelíd, hogy a madarak az orra előtt csipegetnek a tányérjából. Kb. 1 éves koráig kételkedtem benne, hogy egyáltalán tud morogni. :)) Úgyhogy a kiskori grabancrázás volt eddig a legdrasztikusabb fenyítés. Apámat láttam egyszer-kétszer, hogy ezt megcsinálta, de nem volt túl hatékony, keresztanyám kutyája volt a delikvens, akivel együtt nyaraltunk és apámat kivéve mindenki tartott a kutyától, (keresztanyám nem igazán ért a kutyákhoz, ill. nem tud bánni velük, hiába mondtuk neki, hogy nem kéne, 3 elpasszolt kutya után jött rá, hogy ez nem neki való). Szóval a kutya előszeretettel odalopódzott az emberhez és sunyin belecsípett. Ilyen és ehhez hasonló húzásai voltak. Apám lebírkozta olyan szinten, hogy a kutya hanyatt feküdt, össze volt fogva a 4 lába, meg a pofája és nyüszögött, de nem volt túl hatásos, ezek után apámtól tartott, de kb. 3 ilyen bunyó után kezdte csak egy kicsit tisztelni. Azt hiszem annak a kutyának csak egy jó alapos verés használt volna, bármennyire is nem vagyok ennek híve, de ezt nem akarta, mivel nem a mienk volt. Aztán neki is elajándékozás, vagy menhely lett a sorsa. :((

Előzmény: Ilusta (65)
Ilusta Creative Commons License 2003.09.07 0 0 65
Szia!
Nekem sem kiskaliberű kutyám van, még, ha nem is kau:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Nos, ezt a nagy "dögöt" össz-vissz kétszer kellett morogva kutya módjára lebirkóznom (úgy bepipultam rá, hogy annyira "földhöz vágtam" úgy megszeppent, hogy fel sem akart állni fektéből, pedig már ekkora volt!:)), azóta okésak vagyunk, tudja, hol a helye!
Amúgy imádnivaló, nyálas dömper!:)

Előzmény: Plantago (64)
Plantago Creative Commons License 2003.09.07 0 0 64
Látom jól leült ez a topic. Egyet értek az előttem szólóval. Mi is sokat fontolgattuk ezt a kaukázusi dolgot és ezért is döntöttünk úgy, hogy inkább egy kau keverék. Párom mondjuk már felnevelt pár kutyát, (nekem ez az első, aki mellettem nő föl)de még ő se vállalt volna be szívesen egy fajtatiszta kaut. Nekem a morgással kapcsolatban volt a legmegdöbbentőbb kutya-gazda kapcsolat tapasztalatom. Egy környékünkön lakó lányról van szó, akinek már nem a mostani (kan huski) az első kutyája. Soha nem láttam, hogy bármelyiket is bántotta volna, de még egy hangos szót sem a hívást leszámítva. Egyszer még amikor a kutya kamasz volt rámorgott. A lány visszakézből, gondolkodás nélkül adta a pofont. Nem tudom melyikőnk lepődhetett meg jobban, a kutya, vagy én, de az biztos, hogy hatékony volt.

üdv.: Plant

Előzmény: Ilusta (63)
Ilusta Creative Commons License 2003.05.28 0 0 63
Már a "Melyik a legkeményebb kutya?" c. topiban is leírtam, hogy a kaukázusi és a közép-ázsiai nem való mindenkinek!!! Jó lenne, ha rajtad kívűl mások is megszívlelnék! Most mi lesz vele? Viszed a sintértelepre?
Az a jobbik eset, ha van valaki ismerős aki befogadja és keményebb kézzel bánik vele, kicsit helyrerakja a lelkét. De ez nem verést jelent!!! Ezek nem játékszerek! 60-70 kg.-os kutyák önálló akarattal és erős ösztönökkel! Eredeti hazájában, teljesen önálló munkát végez, nyílt területen, őrzi a nyájat és családot, mindenféle 4 lábú és 2 lábú ellen. Parancs nélkül kell mindezt, önállóan végeznie. Amelyik gyáva volt, kiselejtezték! Ott sok kapcsolata nincs az emberrel az odavetett kajáláson kívűl...A külhoni tenyésztés sokat jámborított rajta, de egyes vérvonalak ilyenek!
Gyerek mellé kifejezetten ellenzem! Csak erős, határozott gazda kezébe való! Ne hasson meg senkit, hogy picinek mackós, aranyos. Igen, de ez a kutya 2 éves korára igazi fenevad lehet, ha nem úgy foglalkoznak vele.
De sajnos sokan nem néznek utána, mielőtt kutyafajtát választanak, aztán tele vannak a menhelyek ilyen kaukkal, szánhúzókkal (azok is megérnének 1 misét!), örző-védő tipusú kutyákkal!
Előzmény: Luppapa (62)
Luppapa Creative Commons License 2003.05.28 0 0 62
Üdv!

Nekem is kaukázusim van, egy majdnem 2 éves kan.
Sajnos már nem sokáig lesz meg, mert el kell vitetnünk.
Az oka: nem fér össze a családdal. Nem fogad el mindenkit, egyedül csak t?lem tart, de rám is rám morgott már.
Aki engem kérdez, a kaukázusi nem családba való. Vagy egyedülálló embereknek ajánlom, vagy pedig valamilyen telephelyre, objektumok ?rzésére, mert igazán kiváló ?rz?-véd? kutya, megvesztegethetetlen. Sajnos a mi családunkban már többször rámorgott egyes emberekre, el?ször a csont miatt, kés?bb ok nélkül, kénye-kedve szerint. Nem állt messze a támadástól sem....aki azt mondja, hogy a kaukázusi családszeret?, az hazudik. Egy végtelenül önálló, makacs, magának való, de ugyanakkor intelligens és kemény kutyáról van szó.
Ha kérdés van, szívesen válaszolok!

fine Creative Commons License 2003.04.27 0 0 61
Szerintem elég, ha sima mezei állatorvos folyamatosan látja, hogy milyen az állapota. A lényeg a csonterősítő (miénk is azt kapott elég sokáig, neki is vigyázni kellett az elülső lábánál a csont növekedésekor). Mackó mára már teljesen fejlett, egészséges kutya, semmi baja nincs. Szerintem a ta kaud is ki fog gyógyulni ebből a "gyerekbetegségből"!

Üdv. nektek:

fine

Előzmény: mukluk (59)
Ilusta Creative Commons License 2003.04.15 0 0 60
Hello!
Igaz nekem nem kau.-m van, de olyan nagy testű. Most volt 1 éves és sokat szenvedtünk mi is a csipőjével. A miénknek is gyenge volt, állandóan elesett, húzta, furcsán ment. A dokink szerint a nagy testű fajtáknál gyakori a növésben. A legfontosabb: Ne etesd túl!! Inkább sovány legyen mint jó húsban lévő!! (Legalábbis kb. 2 éves korig, addigra fejlődik ki teljesen). Mi állandóan veszünk a patikában kalciumport és napi 1 evőkanállal kap a kajájába. Valamint a legjobb kutyakaját kapja, igaz nagyon drága: Royal Canin Giant Junior (Van a puppy is). Ez kimodottan az óriás kutyáknak van kikisérletezve. Diszpláziaszűrést (röntgent) csak 1 éves kor után ajánlanak, hisz addig nem biztos, hogy ez a baj! Ha 1 éves kor után is ennyire rossz, akkor röntgeneztesd meg, addig ne!
A miénk úgy néz ki, normálisan rendben van, remélem segítettem valami.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!