Es a troli tendert is meghosszabbitottak ismét. Nincs ezekkel baj, ha max 1-2honap, az sztem belefér. Lenyeg, minel tobb érvényes es megfelelő minőségű , jo ar/értek arányú korrekt pályazaz legyen, amiből érdemben lehet választani, es nem csak egy van, aki mindent visz.
Mint eddig is, nagyjából arról beszélünk, nincs értékelhető különbség véleményünk között. Max a körúti járdákon... :o)
Én csupán az egyértelműséget, a precíz jelölést hiányolom a város részéről. A közlekedésben résztevők részéről pedig az önkontrollt, mert katasztrófa, amit sokan művelnek: sem önmagukra, sem másokra nem figyelnek!
Sajnos én is kénytelen voltam, mert te járdát írtál, de amiről beszélsz, az a gyalog- és kerékpárút.
Előbbin tilos kerékpározni, utóbbin kötelező. Pedig lényegében az utóbbi is ugyanolyan, mint a járda, ugyanúgy gyalogosok közlekedésére alkalmas és nem járművekére (a kerékpár = jármű), azoknak az úttest való.
A kerékpárost a járdán, gyalog- és kerékpárúton gyilkosjelöltnek azért mondtam, mert valami hasonló kaliberű hülyeséget akartam írni, mint amikor te öngyilkosjelöltnek nevezted a kerékpárost az úttesten. Mindkettő hülyeség. :)
Ugyanakkor azt azért tartom, hogy a járdán kerékpározó, szigorúan forgalomtechnikai szempontból, veszélyesebb önmagára és másokra nézve is, mint aki az úttesten halad (nagyobb relatív sebességkülönbség, kereszteződésekben váratlan felbukkanás stb.).
Sajnos kénytelen voltam mert előferdül Szegeden, ahol összeeresztik a bringásokat a gyalogosokkal. Pölö: Csillagtér, vagy a JAS Kiskörút-Nagykörút között... Igaz sokéves fölvétel, de ahogy én ismerem Szegedet, nem egy kapkodós város... :o)
Sajnos a józan paraszti ész: Ha ott lehet, itt is... :o( Igazad van, olyanok vagyunk, mint a kiselefánt. De ha lehetne /nem szöges léccel de/ a városban egyöntetűbben kellene közölni minden közlekedővel: "Ez a te utad, vakegér!"
Ugyanúgy lehet kerékpározni az úttesten is, a számukra jól láthatóan kijelölt sávon, ahogy troli (és minden egyéb gépjármű) és kerékpár is megfér egymás mellett, ahogy a városban és Európában sok más helyen is. Járdán tilos kerékpározni, ezt fogadjuk el.
"Az öngyilkosjelöltekből így a járdán gyilkosjelöltek lesznek - pazar..." Miért? Nem lehet emberi módon bringázni, a számukra jól láthatóan kijelölt sávon? Érdekes, EUrópában sok helyütt jól megfér kerékpáros és gyalogos, ha 1értelmű mindenki számára a közlekedés rendje! (Szted ki esik nagyobbat gyalogos, vagy biciklis?) Igen, tudom jó, a közlekedés a békés egymásmellet élésről szól. Sajna ettől 1re távolodunk!
Nagykörút-kiskörút. Üzletek, irodák, hivatalok sora. Hely lenne, akarat nincs, mellékutcákba kényszeríti a bringásokat, ők meg úgy-ahogy... keringőzik a rosssseb...
"Lehetne" kevés, tenni kellene. Sajna sztem nem is lehet, mert most is dugul a Bertalan csúcsban annak ellenére, hogy a Móra elvitte a kamionos átmenőforgalmat.
Régi vicc: Rendőr leszólítja a kereszteződésen srevizavé átsétáló idősebb urat. -Tanár úr, szabálytalanul haladt át! -Szabálytalan? Fiam, tanítottam neked, geometriai alapszabály: két pont között legrövidebb út az egyenes! :o.
Az szgksok-taxisok lassítanak forgalmat, a biciklisek többsége a járdákon teker! Ritkán előferdül 1-2 előírásoxerint közlekedő drótszamara -öngyilkosjelölt.
Az öngyilkosjelöltekből így a járdán gyilkosjelöltek lesznek - pazar...
Ám mit sem változtat azon, hogy egy dolog előírások, szabványok, paragrafusok, törvények, tapasztalati modellek sokaságában eligazodva megtervezni v. mit, és más a való élet, 1*ű polgári gondolkodás (parasztész).
Nem valóéletnek és parasztésznek mondaném, hanem évtizedes megszokásnak.
- Az bringaút-tervezés figyelmen kívül hagyja a belváros körutas szerkezetét: tekerj át rajta, ne legyen ott dolgod, semmi keresni valód a kis-nagy körúton!
Igen, a körutakon nem nagyon sikerült értelmes kerékpározási lehetőségeket kialakítani. A nagykörúttól eggyel beljebb lévő utcasor legalább már kétirányú lett a kerékpárosoknak, bár ebbe most pont belef*sott a városüzem a Lengyel utca egysaroknyi szakaszával. A kiskörútnál az északi rész sz*r, a Feketesas utca olyan-amilyen, az ahhoz csatlakozó déli rész most valamelyest javul majd.
Értem én, valamennyi megfelel a KRESz, stb előírásoknak. Külön, külön. De együtt végigcsinálni? Kész Magyar Vándor.
Így van. Sajnos nem lehet mindenhol egyszerre újfélére cserélni az infrát, de az se megoldás, hogy mindenhol régifajta f*st építsünk, csak azértm ert az illik a meglévő rendszerbe. Így aztán hosszú ideig vegyes infra lesz.
A Belvárosi híddal, nemtom, mi a gond, ha megvan a déli híd?
Semmi gond. Sőt: mivel lejön róla a forgalom egy része, a kisebb torlódások miatt vonzóvá válik a maradék részére és inkább közlekedne továbbra is rajta.
Tiltótábla a két följáróba, fotoaparát, és 20 000 HuF a fölhajtó szgk vezéreinek, csókolom!
Ezt most is meg lehetne csinálni, főként az apróbetűs megjegyzésed alapján. Ezért mondom, hogy nem(csak) új hidaktól kell várni a csodát.