Ne haragudj, lehet, hogy én vagyok lelassulva, de még mindig nem értem, mit használt volna. Egyébként nem figyelmeztettek, hanem egyszer csak ott voltak az orrom előtt ezerrel.
:-) Úgy gondoltam hogy nem a reklám helye a topic :-)
A lábam szétrúgása és a fájdalom független dolog, már a foci előtt is fájt. A foci csak okot szolgáltatott a pihenésre... :-) Becsúszás közben "rákulcsoltak", egyik lábbal befordították a bokámat (szalagok nyúltak rendesen), a másikkal a jobb sípcsontomba rúgtak egy olyat hogy két hétig kék-sárga-zöld volt.
Igazából valahogy úgy néz ki a dolog, hogy kb. 2 kilométer környékén mintha elkezdene görcsölni és bekeményedik mindkét lábamon a sípcsont melletti első-külső izom. Próbáltam a lábfejem spiccbe feszíteni, hátha úgy nyújtom és jobb lesz, de nem sok eredménye volt.
Én egy Bükki Kilátáson ráestem a térdemre, mivel egy hónap múlva sem tudtam térden járni, annyra fájt nyomásra, megnézettem orvossal. Csonthártya gyulladás lett az ütéstől.
Nem tudtam, hogy a Richtofit csúnya szó és ezrét ki kell csillagozni. :-) Jó, én különösen csúnyán beszélek, úgyhogy a kisebb vétségek tán már fel sem tűnnek.
Az én ötletem, hogy ne focizz többet. :-)
Az első/külső izom fájdalma szerintem nem csonthártya problémára utal. És a csonthártya szerintem nem gyullad be attól, hogy elrúgják. Egy hónap pihentetés viszont egy gyulladásnak elég kéne, hogy legyen. Szóval az általad leírt, korlátozott mennyiségű információ alapján én nem csonthártyagyulladásra tippelnék. Amúgy gyulladásra szerintem kiváló az ibuprophen (pl. Advil) de jelen esetben nem hiszem, hogy ez a megoldás. Ha rúgástól fáj, akár zúzódás is lehet és szélsőséges esetben le is törhetett egy szilánk a sipcsontodból. Amúgy a kollektív topikos ötletelés hasznos dolog de egészségügyi kérdésekben, főleg egy hosszú ideje fennálló probléma esetében nem az. Eredményesebb lehet hozzáértő szakember véleményét is kikérni.
Több mint egy hónapig nem tudtam futni, mert nagyon csúnyán elrúgták a lábam focimeccsen. Már a szünet előtt is kínlódtam mindkét lábamon a sípcsontok melletti első-külső izom fájdalmával, aminek utánaolvasva itt a neten nem izomfájdalomnak, hanem csonthártyagyulladásnak titulálnak.
A szünet alatt kenegettem R*chtofittal meg pihentettem rendesen. Tegnap visszatártem és futottam egy laza 3,5 km-t. A fájdalom a hosszú pihenő ellenére újra jelentkezett. Mit tegyek hogy véglegesen elmúljon??? Nem igaz hogy több mint egy hónap pihenés nem elég neki! Ülőmunkát végzek, tehát megerőltetni nem tudtam a kihagyás alatt. Szeretnék ismét félmaratont futni, de így nem tudok rendesen edzeni!
még a zászlót is benéztem?! :( megnéztem: a szlovén és a szlovák zászló csak a címerben különbözik, most már ezt is tudom. újabb sorozat: Ultrabalaton futóverseny
Futóbörze a Kazinczy 4X50 váltó terepfutó versenyre!
Ha a csapat létszáma nem teljes,jelentkezzetek. Futóbörzét tartunk az indulni szándékozóknak.. A rajt elötti estén, a Kovács villában, kifüggesztjük azoknak a futóknak a nevét, akik szívesen futnának, de nincsen váltótársuk. Adataitokat megadva küldjetek e-mailt az mstsz@mstsz.hu címre. Írjanak azok is, akik még egy váltótársat, de azok is, akik csapatot keresnek!
:D Remélem, vasárnap nem leszel ennyire eltévedve...
No hát én meg közben megejtettem az Év, De Legalábbis A Hónap Legjobb Futóedzését. 5 km alatt ezekkel találkoztam: sötétszürke felhő, naplemente, dörgés, villámlás, különös fények, gyorsan hazamenekülő emberek. Nagyon állat volt. Rég áztam ennyire sz@rrá. :)
Gabesz, jók a képek, köszi! (Annyi megjegyzésem lenne, hogy a Tekaki forum-os mezt viselő futók nem szlovákok, hanem szlovének, ha majd lesz időd, lécci, javítsd a feliratokat, azt' majd jól belinkelem nekik ezeket is.)
Bárkik, ha láttok akciós cipőt, szóljatok! Vasárnap terepen kikészítem a jelenlegit, ha tényleg velem tart amatőr, és nem csak a szája jár :) , aztán jövő héten venni kéne újat.
Ultrabalaton Hatalmas élmény volt. Előtte még nem voltam ilyen nagy versenyen, még nem futottam váltóban. Véletlenül, szerencsére egy jó csapat, a Mecsek dream team, tagja lehettem és győztünk. Mind a két nap ugyanolyan km-t átlaggal futottam (4'47"). Ez nekem igen jó. A második naptól tartottam, mi lesz, ha izomlázam lesz, vagy görcsölni fog a lábam. De nem volt semmi gond. Hétfőn meg már kibánta, hogy alig tudok lemenni a lépcsőn, és minden leülés gondot okoz. Gratulálok minden teljesítőnek. Külön Amatnak, akinek pont láttam a célba érkezését, nagy voltál!
Sziasztok! Beszéltem az ironman.hu webgazdájával, további türelmet kér, dolgoznak a probléma elhárításán és a honlap megújításán. Fontos info: nem lehet és nem is szükséges másként nevezni, csak a honlapon, kérik türelmünket, igérik, rövidesen megoldódik a dolog, addig mindenkinek jó felkészülést kívánnak! És én is!