A több, mint két évvel ezelőtti wimbledoni diadal óta tartó negatív, végső siker nélküli időszak után Pete Sampras ismét a csúcsra ért, megnyerte az amerikai nyílt teniszbajnokságot, a US Opent! A tengerentúli világsztár a döntőben 2 óra 54 perc alatt győzött honfitársa Andre Agassi ellen, s új csúcsot jelentő 14. alkalommal lett Grand Slam-viadal legjobbja.
New York ismét boldog 1/5. oldal >>
A 29 perces első játszma 3:3-ig hozott szoros csatát, majd Sampras sorozatban három játékot nyerve jutott lépéselőnyhöz. Ráadásul a 34 perces második szett elején ismét elvette ellenfele adogatását, s ezzel nagy előnyre tett szert. Sőt, 4:2 után újra breakelt, igaz Agassi ekkor kissé váratlanul két játékot nyert, de a fordítás már nem sikerült.
Az 56 perces harmadik játszma végig kiegyenlített csatát hozott, s a végén némi meglepetést. A 6. helyen kiemelt amerikai világsztár ugyanis 6:5-nél elnyerte riválisa szerváját, így szépített. A 4. szettben 4:4-ig együtt haladt a sportág két legendája, ekkor azonban Sampras nagy csatában elnyerte Agassi adogatását, s ezzel eldöntötte a US Open döntőjét.
A mérkőzés sorsát alapvetően befolyásolta, hogy a régi-új bajnok 84 nyerő ütésére mindössze 27 hasonló válasz érkezett. Ezt az sem ellensúlyozta, hogy Sampras 46-szor vétett önhibát, míg Agassi csak 21-szer. A győztes 900 ezer dollárt, míg a vesztes 450 ezret kapott. A két amerikai legenda 34. alkalommal találkozott, s Sampras 20. győzelmét aratta.
Pete Sampras: "Visszatértem a legjobbak közé! Kiválóan teniszeztem a döntőben, de ez nem is meglepő. Andre mindig a lehető legjobb teljesítményre ösztönöz. Ő is nagyszerűen játszott."
Andre Agassi: "Pete túl jól teniszezett, legalábbis én nem tudtam felvenni a versenyt. Annak viszont nagyon örülök, hogy a tavaly szeptemberi szörnyűségek után New York ismét boldog. A szurkolók remek hangulatot teremtettek. Nagyszerű érzés, hogy itt lehettem!"
Férfi egyes, döntő:
Pete Sampras (amerikai, 17.) - Andre Agassi (amerikai, 6.) 6:3, 6:4, 5:7, 6:4
Húúú, én csak most néztem meg az eredményt, de nem tudok szavakat írni. Egyszerűen baromira örülök. Bebizonyította. Azt hiszem ezt Wimbledon után nem sokan hitték.
Nagyon kiváncsi vagyok a meccsre is.
Mindig ki fogok tartani mellette, de azt hiszem írhatom nyugodtan többesszámban. Jó éjt mindenkinek! Bár én aludni ezekután nem igen tudok!!! PETE FOREVER
Persze,hogy láttam,itt járkáltam fel-alá a Tv előtt,tiszta idegbeteg voltam akkor is,főleg mert nem értettem,hogy a Schalken szervái miért olyan kezelhetetlenek Pete számára.De átlépett rajta,és most a nagy riválist,az örök vetélytársat,Andrét is leverte.
Nekem is tetszik,hogy Pete mostanában nagyon temperamentumos lett,tegnap is nagy arc volt,mikor az első két szett megnyerése után mosolyogva,és ökölbe szorított kézzel konstatálta a dolgokat.Régebben olyan volt,mint tegnap Schalken,akin semmi érzelem nem látszott,de ez az "érzelemdús" Sampras sokkal jobban áll neki.
CSAKIS PETE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HAIL TO THE KING,BABY!!!!!!!!!!!
A tegnapi meccsét láttad? Amikor 2. szervára bevágott egy nagy,üvöltős ászt,hát abba az érzésbe majd belehaltam.Csodás ez a pasi,amit ez alatt a 2 hét alatt előadott.Majd holnap gyűjtök egy kis statisztikát!
Na pusssz neked,mostmár tényleg lépek!
Nagyon megérdemelte,gürizett eleget az utóbbi két évben,de mindig elbukott.Most viszont a régi Pete jástszott,nagyon ott volt fejben,a szervája is többé-kevésbe működött(bár azért a kettőshibáktól néha falnak mentem),és könyörtelenül odatette magát,ha szemernyi esély is volt a meccs "magáévátételére".
Szép volt Pete!!!!!!!!!!!!
Szia!
Megcsinálta,szinte hihetetlen!!!Mennyit cikizték,bántották,már kis hülye,szarfejűek is ócsárolták a játékát,és íme!!!!
VISSZAÜLT A TRÓNRA,ÉS ÚJRA Ő A KIRÁLY!!!
AZ ÖRÖKÖS KIRÁLY!!!!ÉLETE VÉGÉIG!!!!14 szlem!!!!
YEEEEEEEEEEEEE!!!
Asszem napokig a hatása alatt leszek,egyszerűen azok után,hogy az előző hét milyen eseményeket produkált,ez a Pete-varázslat mindent elfelejtetett.
Kösz Peti!!!!!!!!
A Queen már elkészített egyet,az a címe,hogy WE ARE THE CHAMPIONS,épp ideillik!Én azt dalolom már vagy 10 perce!!!!!!!!
PETE ÁLÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!!!!!!!!!!!
DRÁGA PETI! NEM ZENGEDEZEM MOST ÓDÁKAT, ANNYIT MONDOK CSAK: TE VAGY A LEGNAGYOBB EZEN A VILÁGON. 32 VERSENYT JÁTSZOTTÁL VÉGIG GYŐZELEM NÉLKÜL, DE MOST ITT A JUTALOM.