Keresés

Részletes keresés

kaktusztea Creative Commons License 2000.11.18 0 0 170
Dragonman: kösz.
Előzmény: xyron (169)
xyron Creative Commons License 2000.11.17 0 0 169
Üdv
Itt van egy letölthető Ez_drive, bár azt nem tudom, hogy megy-e seagate-el.
Előzmény: kaktusztea (166)
xyron Creative Commons License 2000.11.17 0 0 168
Mondjuk azt, hogy ez egézséges-e azt nem tudom, ez ügyben fordulj inkább háziorvosodhoz:-))

Ps.:De hogy működik, az tuti. (Én már megcsináltam úgy is, hogy egy teljesen más konfigú gép vinyójára másoltam rá. Az elején csökkentett mód, sikoltozott a CD-jéért, aztán amikor megkapta, szépen berendezkedett és azóta is jól érzi magát azon a gépen)

Előzmény: xyron (167)
xyron Creative Commons License 2000.11.17 0 0 167
Hát ha nagyon ráérsz, akkor meglehet. De gyorsabban végeznél, ha bootlemezről indulnál, a régi vinyóról egy az egyben átmásolnád a win-t(meg a gyökeret se felejtsd el+program files mappa+akár az összes többi könyvtár(opcionális)), aztán a kislemezről kiadsz egy sys C: parancsot. Kislemez ki, CAD és láss csodát...

Üdv: dragonman

Előzmény: drotmalac (165)
kaktusztea Creative Commons License 2000.11.17 0 0 166
Hello!

Van egy újabb problémám:
A mamám gépében (486DX2) van egy 1,2Gigás Seatage, ami haldoklik. (hát igen seagate :-/ )
Mindenesetre néhány hétig még bírnia kell és most akartam újrapartícionálni. Igenám, de a csoda 486 nem látja az egész winchester-t csak asszem 512MB-ig.
Volt erre egy jó kis program EZ-DRIVE-nak hívták, ami pont erre a problemára jó. Eddig ez volt fenn, de most már azt is újra kéne pakolni. Viszont nincs meg sehol, a sok eszemmel nem mentettem el sehova.
Néztem a neten, de csak egy Western Digital-ost találtam, az meg más típussal nem hajlandó müködni.

A seagate.com-on nincs, csak emlegetik 1000-rel.
Honnan tudnám letölteni? (Konkrét címnek örülnék).

bye
kaktusztea

drotmalac Creative Commons License 2000.11.17 0 0 165
Meg lenne egy vilagbajnok problemam.

Ha megvan az uj vinyo,akkor meg lehetne azt csinalni hogy feltelepitem ra a Vindozert,majd a regi vincsirol egy az egyben ramasolnam a "regi" vindozt (ugyanaz a kit).Mindezt azert mert nincs kedvem butykolni a beallitasokkal.Tudom hogy ez nem egeszseges,de mukodne egyaltalan?

freep Creative Commons License 2000.11.17 0 0 164
Üdv!
Ha jól emléxem, ezt a monitor is okozhatja. Az enyém is világít, haveromat megcsípi, engem nem. Ez az érzékenységtől függ.
A megoldás: földeld le a szgépedet (ez amúgy is erősen ajánlatos!)
És figyelj, hogy dugod be a konnektorba, lévén a legtöbb ház és néhány monitor kapcsolója, csak az egyik vezetéket szakítja meg, így ha a nullát bontod, attól még szufla lehet a gépben (és van is).
Ha ezzel nem akarsz vacakolni, vegyél kapcsolós elosztót, az mind a kettőt megszakítja.
Bye: freep
Előzmény: Lord Iffy (162)
Laszlo- Creative Commons License 2000.11.17 0 0 163
Vagd hozzajuk. Persze hogy nem lehet fesz.a hazon sehol.
Előzmény: Lord Iffy (162)
Lord Iffy Creative Commons License 2000.11.17 0 0 162
Szia mindenki, itt egy láma! :o)
Nem akartam új topicot nyitni, ezért ha lehet itt kérdezném meg, hogy:
mitszóltok ahhoz hogy ha a számitógép egész külterületén, hátlapján áram cikázik??? Világit a fáziskereső cerka és csipkedi rendesen az ember ujját. Elég nagy hiba lehet???

(egyébként még garabonciás, és holnap viszem vissza, de állandóan próbálnak lerázni a szervizben. :o()

McJames Creative Commons License 2000.11.17 0 0 161
Céges gépek, és előtte átalakítón mentek, és azt írta az eladó fél, hogy kijöttek a lap FCPGA-s változatai, ezért inkább cserélt.
Előzmény: xyron (160)
xyron Creative Commons License 2000.11.15 0 0 160
Hát ez tényleg elég jó ár, boltban kb.33+áfa.
Viszont ha a "csere oka procicsere: Slot1->Socket 370" akkor lehet valami bibi velük, mert épeszű M-ber slot1-es alaplapot(főleg ilyen minőségi cuccost) csak egy procicsere miatt NEM cserél ki(vesz egy átalakítót 2000-ért, és még a feszszabályzás is meg van oldva, ha esetleg húzni akarná). Szerintem ha tényleg ezt állítják(procicsere miatt eladó), akkor vigyázni kell velük.

Meg hát mindjárt a boltokba kerül az Asus CUSL2-C, amit szerintem már érdemes megvárni, kiváncsi vagyok mennyivel lesz olcsóbb a CUSL2-nél.
De addig is Asus P3V4X rulez:-)

Előzmény: McJames (159)
McJames Creative Commons License 2000.11.15 0 0 159
Dragonman.
Jut eszembe, most olvastam a neten valahol - ha érdekel vkit szívesen előkeresem a címet -, hogy van még 2 db eladó Asus P3V4x eladó, 30e HuF-ért brutto - bolti ára min. 39e. Kb. 4-6 hónapot futottak, csere oka procicsere: Slot1->Socket 370, ha jól emlékszem.
Előzmény: xyron (157)
McJames Creative Commons License 2000.11.15 0 0 158
Na igen, erről megfeledkezdtem...
Pedig évekig a városon átmenő főútvonal mellett laktam, ezért szerelés esetén mindig van nálam porecset is. Tényleg. :))
Előzmény: xyron (157)
xyron Creative Commons License 2000.11.15 0 0 157
Még esetleg annyit lehetne megpróbálni, hogy nem-e az én örök ellenségem(ti. a por:-) játszik. Mióta egyszer elkerült emiatt a gépem szervízbe(se kép se hang problémával) a szervízes meg egy kartoncsíkot végighúzva a slot1-ben visszarakta a procit és ment, na azóta hardverhiba(gyanúja) esetén először mindig kitakarítom a foglalatokat. És pl. nálam sem volt még csak megmozdítva sem a proci.
Előzmény: McJames (156)
McJames Creative Commons License 2000.11.15 0 0 156
Akkor, ha nincs egy mikorelektronikai javítással foglalkozó ismerősöd (vagy egy kereskedő: csere, ha neki van ugyanolyan alaplapja, és vissza tudja küldeni); na, szóval akkor, ha a fentiek nem jöttek be, buktál egy alaplapot.
Azért javaslom másik táppal próbáld ki, mielőtt elhajítod.
Plusz ötlet: van itt és néhány másik topicban egy-két kollega, aki a RAM-on(gondolom SD)lévő feliratokból pontosan meg tudja mondani hány voltos (3.x, vagy 5.x), az alaplapod leírásában meg benne kell(ene) lennie, hogy melyiket (lehet, hogy mindkettőt) bírja-e.
De az is lehet - ha SD -, hogy "kicsit jobbban megnyomtad" behelyezéskor, és persze nem szerelted ki előtte az alaplapot, és nem helyezted merev, de puha felületre - és megszakadt valamelyik áramköri elem. De lehet az is, hogy sztatikusan fel voltál töltve és attól szállt el valahol az alaplap.
Hát nagyjából ennyi... :))
Előzmény: Halmágyi Henrik (154)
xyron Creative Commons License 2000.11.15 0 0 155
"ugyhogy....Nagy dilemma"
Miért? Ha mindenki azt javasolja és te is azt a tipust favorizálod, akkor nem hiszem hogy dilemma. Az, hogy én mást mondok, nem azt jelenti, hogy igazam van. Sajnos:-DDD
Én továbbra is a Quantum híve vagyok és még van pár ilyen megrögzött kényszercselekvésem vásárlásnál:-)(értsd: alaplap esetén az Asus felé nyúlok a polcon, proci Intel, vidkártya Asus, CD Asus, prociátalakító Asus, egér A4Tech stb.)

Üdv

Ps.:De aztán ne gyere majd ide panaszkodni a vinyó miatt:-)))

Előzmény: drotmalac (152)
Halmágyi Henrik Creative Commons License 2000.11.15 0 0 154
A ram nem zavar vizet, ha kihúzom, lehet pittyegni fog a szpíker, nem tom, majd bedugom, de a prociventi nem pörög föl!
Ha zárlatos lett az alaplap valahol meg tudják csinálni?
Előzmény: Gona (150)
Halmágyi Henrik Creative Commons License 2000.11.15 0 0 153
Nem müxik egyáltalán, ez az én bajom, tehát a saját (más gépen kipróbált, működő) ramommal sem, sehogy.
Előzmény: plebejus (151)
drotmalac Creative Commons License 2000.11.15 0 0 152
Dragon

Mondjuk nem teljesen ertem miert baszna ki a Neuro velem amikor egy arban van a ket tipus. (Quantum,Maxtor).Akkor nekik nem mindegy hogy melyikbol adnak el tobbet?

Raadasul ugysem a Neuronal fogom megvenni mert a CompuGroup-nal olcsobb par rugoval.

Eddig meg ebben a topicban Maxtor vinyot nem szapultak csak quantumot,ugyhogy....Nagy dilemma, de hat a 3 ev garancia egyertelmuen a Maxtor mellett beszel.
Es mas cegek is csak egy evet adnak a Quantumokhoz.

plebejus Creative Commons License 2000.11.15 0 0 151
Es ha az elozo ramot visszateszed akkor muxik???

Ha a regivel megy, akkor meg lehetosegek:

1.Van alaplap ahol a proci es a ram frekije szerint jumpot kell allitani. Van ahol alapbol tudja. En eppen tegnap csereltem 66Mhz-es ramot 100Mhz-esre es jumperolni kellett 2 helyen is.

2. Nezd meg a gepkonyvben hogy max. mekkora ramot lehet betenni.

3. A ram feszultsegszintje is elterhet, ritka de van ilyen is.

Előzmény: Halmágyi Henrik (149)
Gona Creative Commons License 2000.11.15 0 0 150
Próbáld ki alaplapod is másik procival! Az is lehet, hogy zárlatos az alaplap valahol a ram-ok környékén. Vedd ki az összes ramot és úgy is próbáld elindítani. Ha pittyeg a speaker, akkor elindult az alaplap. Más tipp nem jut az eszembe.

Üdv: Gona

Előzmény: Halmágyi Henrik (149)
Halmágyi Henrik Creative Commons License 2000.11.15 0 0 149
Emberek!
Volt eg működő gépem, Abit BH6 alaplap, PII proci, 2 éves. Kaptam egy ramot, hog próbáljam ki, jó-e. Tehát a gép a művelet előtt működött.
Szédszedem ház, bedugom ram, kapcsolom be, se kép, se hang. Gondoltam szar a ram, adom vissza, rossz. Kihúzom, kapcsolom be gép, se kép, se hang, semmi. Dobok hátas. Azóta egyenként kölcsönadtam a procit, a ramot, mindkettő jó. Ami furcsa: a proci ventillátora nem pörög fel. Pedig a proci tájékán hozzá se nyúltam az alaplaphoz. Kipróbáltam, hogy nem dugom be a Slot I-be a procit, csak a tápkábelét az alaplapra, úgy felpörög a venttillátora. Ha magát a procit is bedugom, akkor nem. Felpörög a ház ventillátora, a vinyó, a videókártya ventillátora, de a nyüves proci ventillátora nem, és nem is müxik.
Lecsekkeltem mindent, ram rendesen be van dugva, proci is, videókártya is, minden, hiszen semmit nem bántottam, csak bedugtam egy ramot, majd kihúztam (máshol kipróbálták egyébként, és jó).
Szóval elromlott az alaplapom, mi?
Mi a fenét csináljak? Foglalkoznak ilyen szintű javítással valahol?
xyron Creative Commons License 2000.11.15 0 0 148
helyesbítés: Macroda
Hiába, késő van már...
Előzmény: xyron (147)
xyron Creative Commons License 2000.11.15 0 0 147
Igen, de sajnos a magyar forgalmazók, nem nagyon törődnek a törvényekkel. A neuro oldalán pl. az IBM vinyóira van 1 év garancia(illetve ezt nem írják ki, hanem a többihez írják oda, hogy 3év). A Ready meg pl. az árlistáján azt írja, hogy 6+6 hónap garancia van default(ami ugye nem 12 hónap) és odaírják, hogy az ettől való eltérést jelzik. Egyik terméküknél sem találtam eltérést. De ez nem csak vinyók esetén van. Pl. az Asus alaplapjaira csak a hivatalos viszonteladó, a Makroda ad 3 év garanciát(vicson "cserébe" +10EFt-t hozzácsapnak az árhoz. Ezek szerint mindenki mást fel lehetne jelenteni. Ez ma Magyarország és a jog betartása.
Előzmény: Epoilacoda (143)
Epoilacoda Creative Commons License 2000.11.14 0 0 146
Sajnos, a Quantumokrol sok jot en sem tudok mondani. 4 db halott Quantum diszkem van itthon. Van ket Seagate, 92-es es 93-as evjarat, a 92-es meg kifogastalan, a 93-as mar szektorhibas. Van egy Micropolis 93-bol, az is elhagyta magat, sokasodnak rajta a bad sectorok. A 10 GB-os Seagate tavalyrol egyelore kifogastalan, es a ket hetes IBM DTLA 307045 meg plane... Hol lehet ATA100-as PCI vezerlot kapni ?!?! :-)))

ElC.

Előzmény: slaci (139)
Epoilacoda Creative Commons License 2000.11.14 0 0 145
Csak arra vigyazz, hogy a "mission critical" elemekre, vagyis a HDD-kre, amolyan okolszabalykent mindig, kotelezoen csak kozvetlenul a tapbol jovo csatlakozot szerelj ! Hogy a prochuto ventilatort milyen elagazo hajtja meg, vagy a CD-ROM-ot, az nem szamit annyit, mint az, hogy ha a HDD nem kap kicsit villanyt, abba meg jol bele is halhat, ha kis szerencsed van. Ha annyira muszaki ember vagy, vagd el a megvasarolt Y elosztot, es szetszedven a tapot forraszd be oda plusz kivezetesnek.

ElC.

Előzmény: Abszolút Nulla (138)
Epoilacoda Creative Commons License 2000.11.14 0 0 144
Ez nem lehet elvaras. Nem is kell annak lennie. Miert kellene ?! Mas kerdes, hogy alighanem visszamesz oda legkozelebb is, ahol igy allnak hozza a dologhoz.

Nezd a masik oldalat is: ettol a cegtol sosem tudhatod, hogy gyari uj cuccot kaptal, vagy olyat, amit mondjuk egy hetig vagy kettoig "kiprobalt" mar valaki. Persze, az esetek tobbsegeben ez tokmindegy, de amikor nem, akkor elegge bosszanto, hogy pont ezen mulott, mulhatott...

ElC.

Előzmény: kaktusztea (134)
Epoilacoda Creative Commons License 2000.11.14 0 0 143
Vigyazat, ne tevedjunk !

A jotallasi torveny azt mondja ki, hogy a minimum kotelezo 1 ev, 20 kFt folott, az alatt 6 honap, DE !!! ha az eredeti gyarto tobbet vallal, akkor azt kotelezo tovabbadni ! Vagyis ha pl. a Quantum 3 evet ad, akkor a magyar forgalmazonak is kutya kotelessege 3 ev garanciaval adni a termeket ! Ettol semmi modon nem terhet el, ugyanis a vasarlo hatranyara tett mindenfele modositas automatikusan ervenytelen, meg akkor is, ha pl. arkedvezmenyt adott, vagy ilyesmi ennek fejeben.

ElC.

Előzmény: xyron (133)
Epoilacoda Creative Commons License 2000.11.14 0 0 142
Az ultimate eger a Logitech Trackman Marble. Ujabban meg FX is, de az mindegy. '94 ota nyuzom, semmi bajom soha nem volt vele, es nagy elonye, hogy a kezet egyhelyben tartva lehet vele dolgozni: a fotel karfajara teve is kivaloan megy... Es szoba sem johet a kabeltores, a gorgo koszosodas, ilyesmi, ugyanis nem mozog, tehat a kabelnek nem lehet baja, gorgo meg nincs benne, ugyanis CCD nezi a golyon levo pottyoket.

ElC.

Előzmény: McJames (130)
yourmate Creative Commons License 2000.11.14 0 0 141
Sziasztok,

az iránt érdeklődöm, hogy (ne adj isten!) vkinek nincs-e véletlenül egy Maxtor 4,3 GB ( Model: 90432D3) véletlenül a szekrényben... Az enyém megállt a winchester upgrade közben és az adatok - természetesen - ezen voltak!

Köszönöm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!