Keresés

Részletes keresés

baculum Creative Commons License 2017.03.31 0 1 1249

Anno még a Kajman -szigetekről is hordták oda a pénzt a nyolcvanas években :-).

 

Előzmény: gázlámpaolaj (1247)
gázlámpaolaj Creative Commons License 2017.03.31 0 1 1247

Reméljük nem lesz nagyobb tökönszúrás, mintahogy eddig is kinéz ez az egész.

 

"Ponta mostani újabb dicséretét a román közszolgálati rádió által működtetett Rador.ro portál azonban fenntartásokkal kezelte, a hozzáfűzött magyarázatból kiderül: a cikkíró hátsó szándékot gyanít amögött, hogy a volt román miniszterelnök a külföldi egyetemek romániai működésének szigorításáról akar törvényjavaslatot kidolgozni. A szerző arra hívja fel a figyelmet, hogy két romániai egyetemet (a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet és a Partiumi Keresztény Egyetemet) is Magyarországról pénzelnek, és egyik esetében sem létezik kormányközi megállapodás az intézmény finanszírozásáról."

Aki mer az Creative Commons License 2017.03.31 -2 1 1246

"De ha nincs államözi egyezmény az USA-val, akkor milyen jogon ad ki amerikai diplomákat?"

 

úgy hogy nem kell államközi egyezmény, viktorka.

Előzmény: Pozitív Visszacsatolás (1236)
baculum Creative Commons License 2017.03.31 0 1 1245

Rá van írva az ábrázatára hogy :-) értelmiségi:-)

Alti, nem vagy te kicsit rasszermannn :-)?

:--)

 

Előzmény: altimus (1226)
altimus Creative Commons License 2017.03.31 -1 0 1244

> És akkor azmeghogy, hogy a gagyi egyetemek fél perc alatt kitalálnak valamit, az igazi Trebicshnek egyetemnek meg a sok lángésszel, ez nehezére esik?

 

az igazi egyetem tobbek kozott onnan ismerszik meg, hogy betartja a torvenyeket.

 

a fake egyetem meg nem.

 

ha a fake egyetemnek kell campus a kulfoldi anyaorszagban akkor majd hamisit egy papirt, hogy van neki olyan, oszt jonapot. a fake egyetem kiad 10 fake diplomat, kap erte 10ezer dollart, aztan masnap megszunteti a weblapot, es csinal egy ujat. a fake egyetem utan nem tud a jogrend menni, mert banankoztarsasagokban regisztralt off shore szamlakon keresztul mukodik.

 

de ezt te is pontosan tudod.

 

a ceu meg egy sokmilliard forint koltsegvetesu intezmeny, kutatok, oktatok szazaival, tobb mint ezer nemzetkozi hallgatoval, hatalmas budapesti campussal, szamitogepes halozattal, konyvtarral, irodakkal, eloadokkal ... a ceu fizeti a kozterheket, adokat ...

 

nem erdemes a diploma gyarokat osszemosni a ceu-val, mert a lolab nagyon kilog. epp ez az a pont ahonnan a nekihorgadas igencsak hiteltelenne valik.

Előzmény: Pozitív Visszacsatolás (1239)
Aki mer az Creative Commons License 2017.03.31 -1 0 1243

"". inkább ne kend másra "a Viktor" bűnét, ha nem lett volna a kapu akkor csinált volna, ahogy kiherélte az AB-t mikor érdekei úgy kivántát, sosem volt szívbajos "a Viktor". "

És? Tudod a politikusok - általában, pártfüggetlenül - kétfélék, vagy mindenre képesek, vagy semmire se."

 

mintha azzal mentegetnéd a tolvajt hogy de hát mindenki szokott lopni. na most már az alapvetés sem igaz. for example bajnaiék úgy is tudtak válságot kezelni hogy nem kellett 3 millió embert nyugdíját ellopniuk hozzá, eszükbe SEM jutott.

 

"Vitathatatlan, nem volt kötelező.  De onnantól, hogy lehetővé tették számára, ezzel a filozófiai felvetéssel a gyakorlatban semmire sem mész, a gyakorlatban ugye két kategória létezik, a "lehet" meg a "nem lehet". Korlátozni meg leginkább a hatalom gyakorlóit, a politikus-fajtát kell. Megint csak szigorúan általában."

 

ha nem lett volna lehető akkor megcsinálta volna magának a lehetőséget. a szabályok önmagukban semmit sem érnek míg nincsenek azokat betartó és betartató emberek (a szavazók pl akiknek nincs igénye). 98as ciklusban is simán kéthetentének értelmezték a házszabály szerinti heti interpellációkat. nagy ügy.

 

 

 

""a Viktor" az nem ilyen, neki a demokrácia béklyó."

Megint a vélemény kategóriája, és tapasztalat szerint ez a vélemény a választókat nemigen érdekli. A tény az, hogy Viktor sose lett volna ilyen sikeres, ha Tölgyessyék (aki ugye egy időben a FIDESZ-ben is előfordult) meg a Feri nem egyengetik előtte az utat lelkesen."

 

ez tény, minek építette le a demokratikus intézményeket akkor kiüresítve vagy a saját embereivel telepakolva őket? pont azért hogy a hatalmát a demokratikus kereteken túlra növelje.

Előzmény: Antisystem (1209)
baculum Creative Commons License 2017.03.31 0 0 1241

Egy idő után ennyi politikai tisztre nincs szükség sehol, meg a végén úgy jár mint a nagyapamék anno az inasokkal, akikből a sajat konkurreseik lettek.

A sajat ellenségét képzi :-))).

Ha későn is, de gyuri szazados is tanult:-))), vagy mi a rendfokozata a cia-nál.

:-)

 

Előzmény: Antisystem (1220)
termetes Creative Commons License 2017.03.31 0 0 1240

Látod feleslegesen eszed magadat , itt sajnos csak a kötekedők értik ,meg egymást ,és már a saját véleményüket már konkrét tényként adják vissza  .Remélem ,és bízom a kormányban ,hogy a törvény ismeretében  nem fog meghátrálni a nagy ellenszél ellenére sem . De szerintem ez is fog szerepelni a nemzeti konzultáció kérdései között  ,na és akkor meg ráadásul punktum . A magyar emberek igazság érzetét kell hogy tükrözzék a törvények ,és ez jelenleg adott .

Előzmény: altimus (1235)
Pozitív Visszacsatolás Creative Commons License 2017.03.31 0 0 1239

hiszen a tobbi al egyetem fel perc alatt ki fog talalni valamit es tovabb fog mukodni. a ceu viszont egy igazi egyetem,

 

És akkor azmeghogy, hogy a gagyi egyetemek fél perc alatt kitalálnak valamit, az igazi Trebicshnek egyetemnek meg a sok lángésszel, ez nehezére esik?

Előzmény: altimus (1235)
ifj. Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.31 -1 2 1238

Ha annyira sokszínű gondolatvilágot képvisel a CEU, akkor hogy-hogy mégis csak a balliberálisnak ilyen fontos, hogy telióbégassa miatta a világsajtót New Yorktól Tel-Avivig?

Előzmény: Vajk (1190)
Városliget Fényőre Creative Commons License 2017.03.31 -2 1 1237

Trollokat nem lehet meggyőzni.

Pozitív Visszacsatolás Creative Commons License 2017.03.31 -1 4 1236

Hiszen az egyetem csak itt, Közép-Európában, Magyarországon működik, illetve a államközi egyezmény, szerződés, mint feltétel - amit Palkovics úgy fogalmazott meg, hogy egy állam álljon mögöttük - is elég kemény elvárás a mostani amerikai elnökkel.

 

Aha, értem.

 

De ha nincs államözi egyezmény az USA-val, akkor milyen jogon ad ki amerikai diplomákat?

 

Ha én elmegyek Albániába, alapítok egy egyetemet, ami magyar diplomákat ad ki, úgy, hogy a magyar állam erről nem is tud, az szerinted kóser?

 

Szerintem teljesen életszerű, hogy egy egyetemnek valahova kötődnie kell.

Ha magyar, akkor a magyar törvények alapján működjön, ha más ország egyik egyeteme, akkor annak az országnak a törvényeit is figyelmbe kell venni...

 

De úgy látszik, hogy Soros abban a résben akar operálni, hogy se a magyar, se az amerikai törvények ne legyenek rá alkalmazhatók.

Szerintem ezt valóban orvosolni kell.

Vagy tud úgy operálni, ahogy mindenki más, vagy megoldja, vagy viszontlátásra.

 

A tőzsdei illegális spekulációkhoz hasonló mahinációkat, aminek Soros a nagymestere, pedig valóban távol kellene tartani az oktatástól.

 

 

Előzmény: seven update sorbi (1231)
altimus Creative Commons License 2017.03.31 -1 0 1235

leirtam lentebb az 1168-as hozzaszolasomban a kerdesedre a valaszt, amit gondolom lattal, es ami a trollkodasban nem akadalyoz meg.

 

a kerdesedben szereplo "mindenki mas" resze a kepletnek. ezzel erdemes foglalkozni.

 

szamtalan olyan "egyetem" elerheto ma mo-on, ahol penzert vehetsz akarmilyen diplomat. parszaz dollarert, tanulas, erofeszites ... nelkul siman hozzajuthatsz egy orvosi diplomahoz az arubai szent sziv jezsuita rend magisztratusa altal alairva, kutyaborbe vonva, tokkal vonoval. ez termeszetesen csalas, de az eletben mindenhol van csalas, miert epp a diplomak korul ne lenne. termeszetesen egy korultekinto munkaltato megvizsgalja a diplomat, ellenorzi a kibocsajto egyetem akkreditaciojat ... (ami ebben a peldaban nyilvan nincs.)

 

mondhatjuk azt, hogy a magyar kormany feladata ezt az anomaliat megszuntetni. ezert hoztak egy torvenyt, ami tortenetesen a ceu-ra nezve hatranyos.

 

persze vilagos, hogy az egesz nekihorgadas a ceu ellen megy, hiszen a tobbi al egyetem fel perc alatt ki fog talalni valamit es tovabb fog mukodni. a ceu viszont egy igazi egyetem, tobb mint ezer hallgatoval, budapesti campussal (nem is akarmilyen ez) konyvtarral, szamitogepekkel, majd egymilliard dollaros endownment-el ... az az erofeszites, hogy a ceu-t ezekkel az al egyetemekkel osszemossa a kormanyzati narrativa az tobb mint megmosolyogtato.

Előzmény: Pozitív Visszacsatolás (1225)
rocky reloaded Creative Commons License 2017.03.31 0 1 1234

A jó ügynök, öcsisajt, belesimul a közegébe....

Előzmény: altimus (1226)
rocky reloaded Creative Commons License 2017.03.31 0 1 1233

Öcsisajt, nem a CEU az egyetlen, amely ezeknek a feltételeknek nem felel meg. Az meg nem a Magyar kormány problém´ja, hogy áz éppen aktuális usák elnök kivel (pl. Gyuri bá) van fasírtban.

Előzmény: seven update sorbi (1231)
Antisystem Creative Commons License 2017.03.31 0 1 1232

Tehát ha fejbe ver egy jampec egy kalapáccsal, akkor a kalapács gyártóját is felelősség terheli? Hiszen ha nem gyártotta volna le a kalapácsot, nem lett volna mivel fejbevernie téged a jampecnek.

Vagy ha egy gyertyától lángrakap a függüny, akkor a kiégett lakásért felelős a függöny gyártója is? És az is, aki úgy tette fel, hogy a gyertya lángja pont elérje?

Nyilván nem, de ugye én nem is vittem vissza a felelősséget a parlamentáris demokrácia "legyártóiig" - ide szerintem inkább az a hasonlat passzol, hogy aki tárva-nyitva hagyja a kaput, azt felelősség terheli-e azért, ha kiszökik a kutya az udvarról... mert ugye a kutya alaptermészete az, hogy kitélakol, ahogy politikus alaptermészete meg az, hogy minél nagyobb mozgásteret és hatalmat akar - ezért vannak bizonyos kapuk.

 

És ez ott válik viccesen paradoxonná, hogy azok szidják Viktort a fékek és ellensúlyok rendszerének felszámolásával, akik eltakarították előle a fékeket és ellensúlyokat... azért érzed, hogy ez nem semmi logikai bukfenc, nem? :)

 

ÜdV

 

ps: másfelől vesd össze azzal, hogy engem, mint átlag honpolgárt felelősségre vonnak, ha egy töntetésen egyáltalán van nálam egy 8 cm-nél hosszabb pengéjű zsebkés... érted? Akkor mentsük fel a felelősség alól azokat, akik az alkotmányozást a mindenkori Parlament saját ÖNkorlátozó hitbizományává tették? Melyik a veszélyesebb?

Előzmény: Vajk (1211)
seven update sorbi Creative Commons License 2017.03.31 -1 1 1231

http://index.hu/belfold/2017/03/29/palkovics_szerint_nem_ceu-ellenes_a_torveny_de_csak_rajuk_vonatkozik_az_egyik_kitetel/

 

 

A kormány törvénytervezete szerint többek között:

  • az EU-n kívüli egyetemek csak nemzetközi egyezmény alapján folytathatnak képzést és adhatnak ki diplomát Magyarországon
  • csak olyan egyetemek működhetnek, amelyeknek az anyaországban is van kampuszuk

Nem nehéz belátni, hogy ez a két kitétel csak a CEU-ra (Central European University) vonatkozik, annak működését lehetetlenítheti el. Hiszen az egyetem csak itt, Közép-Európában, Magyarországon működik, illetve a államközi egyezmény, szerződés, mint feltétel - amit Palkovics úgy fogalmazott meg, hogy egy állam álljon mögöttük - is elég kemény elvárás a mostani amerikai elnökkel.

Előzmény: Pozitív Visszacsatolás (1225)
termetes Creative Commons License 2017.03.31 -1 2 1230

Nem fogják visszavonni  . El kell olvasni a Pesti Srácok idézetét Orbán  Viktor  a Petőfi Rádióban elmondott beszédét .

 

 

http://pestisracok.hu/orban-ceu-ugyrol-soros-egyeteme-szabalytalanul-mukodik-csalas-az-csalas-akarki-koveti-el/

Előzmény: altimus (1221)
ifj. Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.31 -1 3 1229

Ha autonóm, akkor miért fenyegetőznek amerikai diplomaták, szenátorok?

 

Miért nem utasítja vissza az "autonóm" Sorosegyetem?

Előzmény: Printempo (1227)
Printempo Creative Commons License 2017.03.31 -11 2 1228

Semmilyen törvény nem tiltja a CEU működését. Most akarnak az orbáni mocskok egy új törvényt hozni, hogy bezárják az egyetemet.

Előzmény: Pozitív Visszacsatolás (1225)
Printempo Creative Commons License 2017.03.31 -11 2 1227

Sorosnak ehhez semmi köze. A CEU autonóm intézmény.

Előzmény: altimus (1221)
altimus Creative Commons License 2017.03.31 -3 1 1226

> Tipikus ügynökképzö a CEU, a kiosztott büfé és ruhatár szakos papírok viszont fedésre igen jók.

 

lattad te mar kik jarnak a ceu-ra? menj el a nador utcaba, ulj be egy orara egy kavezoba, meg allj meg egy orara a ceu bejaratanal es nezz korul. sot mi tobb, a ceu-ba barki be is mehet (ellentetben pl az uj nemzeti kozszolgalati egyetemmel).

 

amit latni fogsz az ertelmisegi fiatalok tomege, akiket erdekelnek a tarsadalomtudomanyok, tortenelem ... egyik se az a tipikus cia ugynok alkat.

Előzmény: rocky reloaded (1193)
Pozitív Visszacsatolás Creative Commons License 2017.03.31 -1 4 1225

Könyörgöm, valaki szánjon már meg, és mondja már el, hogy mi az a törvény, ami mindenki másnak kóser, de ami pünkt a CEU számára betarthahtlan !!!

 

Olyan nagy kérés ez?

 

 

termetes Creative Commons License 2017.03.31 0 4 1224

Én meg örülnék annak ,ha Csehország után mi is eltakarítanánk Soros ezen intézményét  .Nincs szükség arra ,hogy  mind az 51 féle gender elméletet  tanitsák  ,nálunk , valamint a szexualitás ezerféle értelmezését . Egy normális országnak nincs szüksége a liberális elferdült elméletek tanítására ,hogy azután a végzettek hülyítsék az itthoni embereket .

Előzmény: produc (1179)
altimus Creative Commons License 2017.03.31 -3 0 1223

azt gondolsz errol amit akarsz. tortenetesen az usa elnokvalasztasi rendszere, a de facto ketpart rendszer ... nekem se tetszik. nincs tokeletes orszag, az usa-sem az. messze nem. de mindennek semmi koze nincs se a ceu-hoz, se a ceu szandekolt kiebrudalasahoz.

Előzmény: rocky reloaded (1215)
pert2 Creative Commons License 2017.03.31 -1 1 1222

Evi tiz milliardot kaszalunk azon, hogy nalunk kepzik az azsiai es afrikai ugynokoket:-)  Egyebkent az egyetemet vegzettek kivalssztott legjobbjait nem szoktak bufeszakkepzesben reszesiteni, ezert is fals a ceu osszehasonlitasa mas egyetemekkel, mert ok jobb alapanyaggal dolgozhatnak

, gondolom pl Bangladesbol a szazezerbol a legjobb tiz tanulhat a ceun.

Előzmény: rocky reloaded (1193)
altimus Creative Commons License 2017.03.31 -4 0 1221

> Hogy döntött gSoros? Betartja a törvényeket, vagy húz innen az egyetemével együtt?

 

idaig a ceu betartotta a magyar torvenyeket.

 

a mostani torvenytervezetet vissza fogjak vonni, ugyhogy ezutan se lesz problema ezzel.

 

Előzmény: harapia (1218)
Antisystem Creative Commons License 2017.03.31 -1 1 1220

Tehát nem lehet az arab tavaszt és a aidant a CEU nyakába varrni, mert millióan végeztek pont milliónyi különböző gondolatisággal.

Szerintem a CEU azért messze nem a Sorbonne*, erősen kétlem, hogy például egyetlen marxistát is mutatni tudnál az ott diplomát kapottak között... tudod, a "hely szelleme"...

 

ÜdV

 

* utalás, hogy ott tényleg mindenféle gondolkodású megfordult Benedek pápától Trudeau- n át Pol Potig.

 

 

Előzmény: Vajk (1190)
seven update sorbi Creative Commons License 2017.03.31 -1 3 1219

Mi a jótékony cél? Európa migránsokkal való elözönlítése? Mert ez nemhogy nem jótékony cél, de kifejezetten a legártalmasabb és legaljasabb

gaztett, amit Európával az utóbbi ötven évben megtettek.

Előzmény: Tell Vili bácsi (1214)
harapia Creative Commons License 2017.03.31 -1 3 1218

Hogy döntött gSoros? Betartja a törvényeket, vagy húz innen az egyetemével együtt?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!