Ki, milyen tapasztalatokkal rendelkezik az MLM rendszerekkel kapcsolatban?
Akik sikeresek: Mennyi idő? Mennyi munka? Milyen szint? (nem pénz érdekel!!!) Esetleg pár jótanács azoknak, akik most kezdik.
Akik sikertelenek: Mennyi idő? Mennyi munka? Milyen szinten hagytad abba? Anyagilag, hogyan jöttél ki? Esetleg pár jótanács azoknak, akik most kezdik.
És ezen tapasztalatokról, kinek mi a véleménye?
Kérem KÍMÉLJENEK azok, akik már hallotak olyan embert, aki már látott olyan embert. Ez vélemény!!!
A topik címébe is beleírtam: TAPASZTALAT!
Figyelj, én elhiszem azt, hogy te most úgy gondolod, kicsit hajtasz, aztán meggazdagszol, es akkor majd fogsz költeni jó könyvekre, stb., de hidd el, ha ezen az úton mész, mire (ha) meggazdagszol, már csak azon fog az eszed járni: milyen szuperdivatos kiegészítôt vegyél az új manager-szerelésedhez hogy a legjobb hatást gyakorold a vevôidre, - annyira hasonulni fogsz ehhez a világhoz. (Láttam már ilyet...)
Egyetértek devnull-al. Meg lehet belőle gazdagodni. Baromi sok munkával, egy kis szerencsével. Szabadidőd innentől nuku (hiszen áltlalában este fogsz "prezentálni"), reggeltől estig evvel fogsz létezni. Ez eddig nem különbözik más vállalkozástól. Amiben rosszabb, hogy mire meggazdagodsz, el fogod veszíteni az összes barátodat, össze fogsz veszni a rokonaiddal és szeretteiddel (ha nem így, lesz, akkor valószínű nem is leszel gazdag). Kapcsolataid sekélyesek lesznek és mindenkiben a potenciális vevőt fogod látni (ismételem, ha ezt nem tudod megtenni, nem leszel sikeres!!!).
Dönthetsz. Ha ezt akarod, akkor csináld és esetleg gazdag leszel. Szerintem túl nagy a kockázat.
onnan tudok róla, hogy orvosokat tanítok (akármire), és ôk szedték le a keresztvizet a Sunriderrôl (ami részint placebo-hatással működik, részint meg te is megcsinalhatod egy marék citromfűbôl + satöbbibôl - Levendula, a receptes topicból, majd megmondja). Meg az a bizonyos böjt-effekt (lásd az elôzô hozzászólásomat).
Na persze, ettôl még lehet, hogy tényleg meg lehet gazdagodni rajta, ha állat módjára és mindenen átgázolva tekersz.
Csak gyomrod legyen hozzá...
Az MLM-hez hinni kell. Pont annyira es ugy, ahogy a keresztenysegben. Uzlet? Ezt csak azok a kenyszervallalkozok mondjak , akiket nem vettek fel az ingatlankozvetito , viragkoto es alapfoku szamitogepkezeloi tanfolyasokra.
Az mlm remenyt ad, egy jobb vilag hitet es nem ad semmit. Gazdagsagot a legkevesbe. Ez valoban torvenyesitett pilotajatek, aki ezt nem latja be, az belep. Es jajdesokan vannak !!!
A hazugsagokrol annyit, hogy amikor engem probaltak beszervezni, persze (valamelyik ismerosom keresere - itt dyzsnek teljesen igaza van az emberi kapcsolatok alaasasarol) vegighallgattam az emvejes eloadast. Kicsit izzadsagszagu, kicsit megmosolyogtatoan mesterkelt volt, a magam reszerol igyekeztem tenyszeruen megtamadhato dolgokat talalni. Miutan abban az idoben a globalisan legismertebb kozmetikai brand budapesti ertekesitesi vezetojekent dolgoztam, volt valamennyi ralatasom. Szoroztam osztottam, figyelembe vettem az eltero logisztikai es koltsegstrukturat, es persze az jott ki, hogy a "lenyugozo" magyarorszagi forgalom amivel dicsekednek, messze nem fedezheti az prezentalt szamu disztributor beharangozottan meses jovedelmet. Legfeljebb toredekuket meg persze a rollszrojszos fuxos hitteritoket, de roluk mar megemlekeztunk. Persze erre a felvetesemre nem kaptam meggyozo valaszt. Ugyhogy reszemrol NEMway.
Medwe úr az összes fontos dolgot összefoglalta a dologgal kapcsolatban, légyretörően, pontosan. Gratulálok hozzá ! Ezek után teljesen fölösleges a csontot továbbrágcsálni. Aki akar lépjen be !
irokéz! Telkes "úr" nem pszichológus, hanem pszichiáter. És hogy még mi, azt azért nem írom ide, mert akkor a nevemet is adnom kéne hozzá. Aztat nemakarom, név nélkül meg minek!
Egyébként nála ez megélhetési bűnözés. MInt a 8 éve utánvéttel postázott önmegváltó tesztjei.
Hosszabb ideig volt az USÁban. Amióta hazajött, azóta hallgatok el, ha csak tisztességes emberekről akarnék beszélni.
En az ilyen ajanlatokra nagyon tomoren a kovetkezot szoktam valaszolni:
Szektaba, termekforgalmazoi korbe, partba es sz@rba ha tehetem nem lepek. Ha muszaly, de valasztani lehet hatulrol kezdem.
Hatni szokott, utanna nem nyaggatnak.
Az MLM es a pilotajatek valoban ugyanaz.
Miret csak az egyik torvenyellenes?
"Találtam egy olyat, ahol az illetőnek a neve a garancia, meglehetősen ismert figura (és nem negatív értelemben). "
Most hogy már tudom, hogy az illető Mr. Telkes, még jobban le kell hogy beszéljelek erről a dologról. Becsülöm Jóskát, de azért nem véletlen, hogy teljesen kiszorult az eredeti szakmájából.
Jack, higyj a többieknek, igazat beszélnek. És ne felejtsd el, Telkes úr pszichológus. Lehet, hogy csak megélhetési bűnözés nála az mlm, de az is lehet, hogy valami érdekes kísérletet űz. Én mindenesetre nem szállnék bele.
Akár átnevezhetném a címet idealizmusra. :))
Csak tudjátok, igazából az gondolkodtat el, hogy vajon mi van akkor, ha valaki elkezdi az örök élet vizét árulni (az igazit), MLM formában? (Most tekintsünk el attól, hogy szemétláda, mert pénzért adja, - az más kérdés, hogy azért neki is pénzbe kerül előállítani), szóval, valószínű, hogy ugyanez a szkepticizmus venné körül a dolgot, nem?
Azt mondják, a 300 cégből 10-13 az, amelyiket komolyan lehet venni...
Ez esetben tényleg kemény munkáról beszélnek, hogy csak 8 hónap, egy év körül lesz eredmény, és mire elengedheted magad, az 3-5 év, ha naponta tartasz 2 előadást.
Ha belegondoltok, ezzel az energiával bármit el lehet érni... de mondjatok még egy olyat, aminek a végén hátradőlhetsz a székben, és nézheted a számlád növekedését?
A saját cégre meg figyelni kell mindig, mert ha nem törődsz vele, kész.
csak nem a T. Józsira, és a Calli-teára + stb. gondolsz?
Mert az ilyen "gyógyhatású" izékkel való emelemezés az igazi nagy átverés. Nézd csak meg bármelyik "gyógytermék" ismertetôjét, oda van írva: a gyógyteát (stb) különbözô szigorú diéták mellett kell alkalmazni, minimum éhgyomorra, stb.
Na csodálkozol, hogy jobban lesznek tôle? A böjt gyógyít a legjobban, tehát az, hogy nem zabálsz-piálsz egyfolytában koleszterint meg miegymást.
A Wágner ha Calli-teát inna persze hogy kigyógyulna az alkoholizmusából, de nem a tea miatt, ahnem azért, mert a kúra alatt nem ihatna sört (meg fröccsöt se....).
A T. Józsi meg azért van a buliban, mert figyeli hogy a hálózatban ki a legjobban agyatlanított, leggátlástalanabb nyomulógép, azt aztán eladja a fejvadász cégén keresztül jópénzért.
Csak semmi idealizmus...
Jack,
nem azt mondják, hogy kemény munka. Azt mondják, hogy egymilliót fogsz keresni hetente.
Az 1500 Ft-s fogpaszta az mitől olcsóbb 30%-al? Ráadásul nem tudod, hogy fél év alatt nem kopnak-e el teljesen a fogaid tőle.
Jack, én értettem, mit kérdeztél.
Nem véletlenül válaszoltam ezt.
Az első árucikk a rengeteg balek.
Ezeket vásárolják meg bagóért.
Aztán ezekkel vásároltatnak meg tréningeket, kazettákat, könyveket, sikersztorikat és minden más lókakit. (és sok embernek ez valóban használ!)
Másodsorban forgalmaznak tisztítószereket, edényeket és egy csomó ígéretet.
Már 1990-ben megígérték, hogy nemsoká lesz tévé meg autó. És ilyen egyelőre nincs!
Azt hazudják folyamatosan, hogy az usában az összkereskedelem 55-60%-a ebben a formában (mlm) zajlik, és ez fel fog menni 85-90%-ra.
No comment
Nekem az a bajom az Amway-jel (bár nem ez az egyetlen ilyen co.) hogy olyan, mint egy vallás. A tagok bizonyságot tesznek másoknak, hogy mielőtt amwayeztek, szegények voltak, de azóta hogy megváltozott az életük, nincsenek anyagi gondjaik, boldogok! A falon szentkép a "mennyről": Esterházy-kastély, előtte Rolls Royce. Az arany, ezüst, gyémánt és még ki tudja milyen embereket nyugodtan azonosíthatjuk a prófétákkal. Az atyaúristen pedig a PÉNZ.
Az MLM jó dolog is lehet. Maga a rendszer csak annyit jelent, hogy nem egy közvetlenül központilag irányított szervezetről van szó, hanem több szinten megy a vezetés. (jól tudom?) Ez nem feltétlenül jelenti az előbb vázolt kvázi-vallási rendszer létrehozását.
Najó, de mit szólsz ahhoz, amikor azt mondják az ismertetőn, hogy minden második feladja a második héten, sokan abbahagyják pár hónap múlva, és nagyon kemény munka kell hozzá?
Salynos nekem vannak... (proszim vász peknye!)
Sok kapcsolatomat vesztettem el a mlm miatt.
Montam neki: gondúkozz mán.
Ő csak hitt. A felyét nemhasznáta.
Aztán nem lyött be néki.
Most szégyelli magát.
A dinka. (dinkák!)
Hát ezt az őrült baromságot meg ki vakarta már megint elő. Az egész MLM a pilótajáték "üzleti" megfelelője. Amíg a pilótajátékban az elhaló ágakon levő szerencsétlen emberek éltetik a szervezőket, addig a MLM-nél az eladhatatlan próbacsomagok. A beszervezésnél nem azzal kecsegtetnek, hogy házaló porszívóügynök leszel, hanem azzal, hogy amikor már tízezer saját ügynököd lesz az alattad levő piramisban (szerintük ezt kiépíteni nem probléma, max. 3-4 nap) akkor heti 1-2 millkó lesz a bevételed. Esetleg dollárban.
Egszer volt szerencsém félszemmel követni egy ilyen M-Way szervezést. Egy üzleti megbeszélésen voltam egy kávéházban, és tőlünk 2 asztallal arrébb folyt a tevékenység. Amikor melletük elmenve haladtam a WC felé, az illető úr éppen elkezdte az ismertetőt. Mire jöttem vissza a pisilésről már, HUF-ban számolva, heti negyed millcsi bevételnél tartott. És még csak prosztata problémáim sincsenek. Képzeljétek el mennyinél tarthatott egy fél óra mulva.
Az ingyenes nyaralás általában a time-share üdülők csalija. A következőképpen működik a dolog:
"Nyersz" Xezer forint értékben egy hetet valahol (általában Kanári Szigetek) egy négycsillagos appartmanban.
Szigorúan ki van kötve, hogy csak azzal a charter járattal repülhetsz, amelyet ők biztosítanak.
Általában azt is nagyon szűkre szabják, hogy mikor veheted igénybe a "megnyert" hetedet. (Max. egy hónapos intervallum)
Legtöbbször a charterjárat ára annyi, mint egy hét egy két- vagy háromcsillagos appartmannban + odáig a repülő.
Tehát amit "nyersz" az maximum két csillag. Azaz ugyanannyi pénzért egy kicsit jobb helyen lakhatsz. Ezt ellensúlyozza viszont, hogy ott helyben minden drágább.
De ez az egész off topic, mert ezt tipikusan nem MLM-el arusítják. Van egy előadó aki meg akar győzni arról, hogy milyen bombaüzlet ez neked. Annyi csak a közös az MLM-el, hogy legalább akkora becsapás.