HALAL 50
Felkerekedtem reggel, eme remek versenyre. Ennyit az eszperenterol. Szoval, jo kis fel hatos keles (egy ejfeli, zsiroskenyer parti utani lefekvessel, ejjel
gyomorgorcsokben fetrengessel), kiszaguldas szigethalomra, ahova reggel 7-re a szervezokkel egyutt erkeztem. Megismerkedtem Piroskaval, a foszervezovel,
segitettem kicsit pakolaszni, neveztem, kocorasztam egy kicsit, es mar nyolc ora is volt. Eligazitas, es par perc mulva rajt. Nincs nagy tolongas, a
hosszutavon 19-en indultunk el, kozte 5-6 lany.
NULLADIK KOR Kifutunk egy 900 meteres uton a Tokoli parkerdobe, ahol egy 6350 meteres korpalyan kellett futni (Benne egy par kisebb lankaval, es egy roiv meredek
kaptatoval, szoval osszessegeben nem tul sok szinttel). Moderalt tempo, meglepetesemre es taktikus helyezkedesemnek koszonhetoen az utolso helyre sikerult
eloreferkoznom :o). Elottem harom lany, him versenyzot mar nem is latok. Egy kilometer utan. Szuper.
ELSO KOR - 35:16 A taktikat kidolgozom gyorsan fejben, harom bemelegito kor, ket kort meg jol megfutni, egy levezetesnek, es egy hajranak. Meleg meg nincs nagyon, de tuz a
nap, igy az ejszakai eso kb. 98%-os paratartalmat fulleszt a fak koze. Ez a kor egeszen jolesett, kb 3 hellyel elorebb kuzdom magam.
MASODIK KOR - 35:46 Szep temposan, tovabbra is olyan 5:30 korul futok, ami kenyelmesnek tunik. A para csokken, a meleg no. Meg ez a kor is egeszen jolesik, elozgetjuk egymast a
futotarsakkal. A kor vege fele lekoroz a vezeto, Steib Peter. Hat bazz, kb 12km-nel az elso mar 18 korul tart. Aki akarja szamolja ki, hogyan futott. Pff. A
frissiton felvettem egy kis szendomat, es elragcsaltam a kor vegeig.
HARMADIK KOR - 35:39 Kis ido mulva utolerem az elsot, na nem en leptem a gazra, valami baja van a labaval, mondjuk szerintem ez nem is csoda, de mind1, hamar magahoz ter, es ujra
lehagy. Kozben morfondirozok, hogy mintha a taktikamba mintha egy pici hiba ferkozott volna, leven, a fenti strategia het kort szamlal, nekem meg nyolcat
kellene futni. Na jo, akkor legyen a negyedik is belemegito kor.
NEGYEDIK KOR - 36:57 A meleg fokozodik, baromi meleg van, a labam kezd faradni. Erzem, hogy ebbol mar nem lesz nagy hajra, a frissiton locsolasztam a fejem vizzel, ittam kolat,
de a tempo meg egesz jo volt. Felvettem a masodik szendvicsemet, de a kor vegeig most ket falatot se tudtam enni. Nem volt nyal a szamban, mintha egy nagy
kiszaradt csigat kellett volna egyben lenyelnem... :o)
OTODIK KOR - 39:22 Mar a kor elejen azzal nyugtattam magam, hogy ez nem a feltav, mert ez utan mar csak harom kor lesz majd... :o) Mar ha ennek vege persze... A kor kozepeig, a
frissitoig cipeltem a szendomat, ott felvettem egy uveg uditot a sajat csomagombol, es azzal futottam tovabb, igy meg tudtam enni a kiflim. Tudtam, hogy
kell, el fogok ehezni, de a gyomrom mar nem volt teljesen jo.
HATODIK KOR - 38:51 Mar csak a koroket szamolgatom, a tempo kicsit lassul, frissiton locsolas, etc, mint az elobb. Probalok aprosagokat a gyomromba eroltetni, ropi, szolocukor,
keksz. Egy technikai szunetnel diagnosztizalok is, nem erzem magam szomjasnak, megis sotet sargat eresztettem, tehat sohianyom is lehet. Kovetkezo
frissitonel soztam a vizemet is (broaf), es ittam is bosegesen. De mar nagyon nyogvenyelosen ment. Az elso ot korben meg vegig futottam, a Halal dombon is,
ez az elso kor, hogy gyalog megyek fel. Meg menne, de mar nem esik jol, ezert nem eroltetem.
HETEDIK KOR - 46:14 Utolso elotti kor, most mar fel labon is. A tempot erzem hogy lassult, pedig az erofeszites nem, a legzesem ugyanaz. Belemerek, mar hat percesen kivul
nyomom, bar mar tobben belegyalogolnak. Nem tudom hanyadik lehetek, ket embert is azt hiszem lekoroztem, de mar engem is mas, de nem is erdekel kulonosebben.
A combom egesz jo, a talpam faj mar igazabol ezen a forro homokos talajon. A joval hosszabb korido a depozasnak koszonheto, kicsit megallok, eszegetek,
locsolok, valogatok, mit kene enni. Itt mar domb elotti nehany kisebb emelkedot is meggyaloglom, ez a levezeto kor, most belefer.
NYOLCADIK KOR - 45:42 Vegre az utolso. Depot se sietem el, az emelkedoket se futom meg, szerencsere nem sok, igy azert tobbnyire meg ez a kor is megy kocogva. Mar minden bajom van
persze. De mar nem is emlekszem, ez mar kiesett, csak a kanyarokat szamolom, es az eppen kovetkezo iranyitoember eleresen jar az eszem... :o)
BEFUTO A maradek 900 meteres visszavezeto korre hagyom a hajrat :o), kilepek, es behuzok a celba, durva, ot perces koruli tempoban. Nem probalom meg utolerni az
elottem menot, ugyis csak az ido szamit, mondjuk o is hajraz, ugyhogy nem is menne. Oramon 5:17:57 a vege, a hivatalost 5:18:03-nak mondjak.
Betamolyogtam a versenykozpontba, es megkerestem a zuhanyzot - ez mentette meg az eletemet. Egybol be a jeghideg viz ala, es ot percig csak hutottem magam.
Utana leultem az asztalhoz, ahol kiveteles tarsasagban fogyaszthattam el a paprikas krumplimat, es meg bele is kotyoghattam a "nagyok" beszelgetesebe. Jo
volt mindketto. Majd meg toltam magamra egy hideg zuhanyt, biztos ami biztos. Csak ezutan szedtem ossze magam, es csucsultem be a szaunava atalakult autoba.
Osszessegeben egy nagyon jot futottam, egy tenyleg szep erdos palyan (pont mint amin itthon kocogni szoktam, a tavalyi futobolondsaghoz hasonlo, ha mond ez
valakinek valamit), jo szervezessel, lelkes segitokkel, kituno frissitessel, boven eleg szalagozassal, es a nagyobb kanyaroknal iranyitoemberekkel. Ami a
szervezokon mulott, abban nem volt hiba, a celban is teruljterulj asztalka vart. A palya nem rossz, mar ha valaki nem szereti a sok szintet, kicsit homokos
talaj, de az egesz jol futhato volt. Nem is tudok igazan kritikat irni, elsore az jutott eszembe, hogy sok volt talan a 2400 Ft nevezesi dij, de jobban
belegondolva, nem kaptam kevesebb szolgaltatast mint mashol. Polo, erem, es boseges ellatas mindenhol, verseny kozben gyakorlatilag 2 kilometerenkent. Ebbol
a szempontbol vegulis rendben volt (bar valszeg kevesebb logisztikai es segito problemajuk es koltseguk volt mint egy kevesbe megkozelitheto palyaju hegyi
versenyen, de nem is volt szponzoralva). Egyszoval egy kellemes, csaladias rendezesu, jo hangulatu versenyen vehettem reszt. Koszonom a szervezoknek.
ps.: azert a julius vegi 8buckara ki kell talaljak valamit, ha ilyen meleg lesz, akkor az is halal 50 lesz... |