Hát Passatban elég érdekesen festhet. Én csak Polo-ban ismerem (korábban emlegetett off-line média egy korábbi számában volt benne). Jó-jó a gép de az tetemes árkülönbséget még a jelenlegi eszement üzemanyagárak mellett sem hozza vissza. Előnyére legyen legyen mondva, legalább "normális" kasztniban van, nem úgy mint a most leírt "Lupo-Light".(Véknyitott kasztni, vékony ablaküvegek, magnézium kormány, aluminium ülések...képzelem mit kóstál bármelyik pótalkatrésze) Arról nem is beszélve, hogy hülyét kapnék egy ilyen "3 sec. várakozás után leállitom a motort, fékfelengedésre inditózok" tipusú autómatikától.
Na jó, de azt nem tudtam, hogy ez 4db( 2 tárcsára való) vagy 8 db(a miénk ugyanis 4 tárcsás és ebben gondolkodtam). Jóvannnnnna! Legközelebb majd átgondolom, mielőtt kérdeznék!
Más: olvastok ti autósújságot, vagy ez csak az én szokásom? A mostani egyikben(nem reklámozunk) van egy Lupo-Bora-Passat összehasonlítás. Lényeg a lényeg, hogy elég jól összeválogatták a gépeket: A leggyengébb éhezőtől a legbikább dögig. Nekem tecccett. Valaki asszem írta, hogy PD TDI Passatot hajt. Ennek az illetőnek üzenném: Írj a gépről minél többel, lécci!
A Lángnál LPR (4000+ Ft), Lockheed (5000-10000 Ft), Textar (9000-16000 Ft), Forma (4000+ Ft) áron kaphatsz fékbetétet. (Bocsi a szórásért, csak az általad megadott info alapján kereshettem.) Ajánlom a Lockheedet!
Ha nem vagy nagyon béna vagy nagyon lusta, magad is kicserélheted. Imbuszkulcsod legyen!
Toms, az a 30E nem sok! Annál szvsz többet kéne bírnia. Ha megnézed a 100. hozzászólást,( ami történetesen az enyém) akkor láthatod, mi a téma. Ott leírja Macimedve és Tacika, hogy mi a pálya az otthoni szerelésben. Egyébként nem tudom, hogy merre laksz, mi Kaposvárra járunk a Karghoz. Nekünk bejött. Elég korrektek és viszonylag gyorsak. Az a baj, hogy apám is ott vette a fékbetéteket és a négy tárcsához össz. 24 rugóba került, ami elég horribilis. Na persze ez így van mindenhol, de akkor is sok.
Fejezzétek már be ezt a Bogaras vitát! 30 év múlva a PD TDI-t fogják leszólni, egy elavult szar lesz. Miért kell szivatni egymást?!
Igen, erre én is gondoltam, hogy el van égve a fékbetétem. kb. 30 ezerkm van a betétekben. Ahogy néztem lassan már cserélni kell. Lehet hogy nem kéne megvárni teljesen a végét, hanem lecserélni most? Tudtsz egy jó szerelőt?
"(ps: Csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy engem még nem keresett meg egyszer sem a Bogarasok klubja, hogy legyek tag! Pedig évek óta VW tulaj VWagyok! És ezzel most nem VWitát akarok szítani!!:-)))))))))))))))))))))"
Nnna akkor erre is röviden, csak a félreértések elkerülése végett: van ugyebár a Magyarországi Bogarasok Klubja, mint hivatalos bejegyzett szervezet. Meg vagyunk mi, a VWinfo/népek nemhivatalos nembejegyzett nemklub. A kettő kicsit sem ugyanaz.
Nálunk nincs alapszabály, elnök, vezetőség, tagdíj, viszont van barátság, kölcsönös segítőkészség, rendszeres összejövetelek és saját nyílt levlista. Meg persze a http://w3.swi.hu/vwinfo (ez itt a reklám helye :-)
Toms, még jó, hogy odatetted a smily-t, különben megdorgálnálak, hogy csúnya, rossz fiú!
A féknyikorgásról annyit, hogy a Ventonk is csinálja, de már elég kopott fékbetétekkel és nem vészesen. A tiéd mikor lett kicserélve? Én úgy tudom, hogy akkor csikorog, ha megég(pl egy hosszú, durva fékezés után). Ezen csak a csere segít.
Én még azért se szóltam soha egy rossz szót se, ha VWalaki átmeneti VW-hiány miatt a kirándulásokra/találkozókra mondjuk opellel, forddal, vagy marutival jött, sőt. (Na mondjuk egy suzukit én se viselnék túl jól :-)
Amúgy télleg jó lenne egyszer összejönni az utódokkal. Én mondjuk a gyorsulásit kihagynám, sem a busz, sem a félatomata bogár nem arra van kitalálva, de egy szlalomozásban bármikor benne lennék. Előnyt is bármikor szívesen adok, mondjuk 20 évet :-)))
Mostanában ajánlottak nekem egy 2.0 L-es (914-es?), léghűtéses, boxer, Porsche motort és egy 5 sebességes Porsche váltót hozzá. Állítólag belemegy a bogárba. Még megfontolom, de ha összejönk, akkor állok elébe a gyorsulási versenynek. :o)
Elég forrón tartod itt a levegőt. Vigyázz mert még megvárnak éjszaka az utcasarkon :-)))
Más:
Valaki nem tud valami ötletet arra, hogyan lehetne megszüntetni a fékcsikorgást. Már hónapok ota nyekereg az első fékem. Lehet hogy szar minőségű a fékbetétem? Voltam vele párszor szervízben, ott mindig szétszették, kitakarítiották megmozgatták stb... de 1-2 nap múlva megint elkezte. Az modták a szervizesek, hogy valami felújító készlettel meg lehet csinálni, de nem lehet sehol kapni hozzá (???). Lehet hogy szerelőt kellene váltanom?
Help me!!! Az auto: 95-ös Golf III GTI 8V
Jó szórakozást kívánok Nektek BOGARASOKNAK a találkozótokhoz! )És ezt most nem élcelődésből mondom-írom!)
A közös találkozóban nem találok kiVWetni valót és még egyszer elnézést kérek, ha VWalakit megsértettem volna korábbi hozzászólásommal!!
(Azért odatettem a smiley-t!!)
Remélem jó lesz az idő!
Üdv,
AtomAnti
(ps: Csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy engem még nem keresett meg egyszer sem a Bogarasok klubja, hogy legyek tag! Pedig évek óta VW tulaj VWagyok! És ezzel most nem VWitát akarok szítani!!:-)))))))))))))))))))))
Minden VW-tulajoknak mondom, hogy 20-án Bogaras kirándulás lesz Pusztavacsra! Várunk szeretettel MINDEN VW-st, de persze OHNE Atomok! :)
Nem, ez pojén volt (de annak sz@r), AtomAnti is jöhet, de asszem máshó lesz pogromja, de legközelebb összejöhetne egy "béketárgyalás" az orr- és a farmotoros MÁRKATÁRSAK között. Ez komoly, szerintem tökkjó lenne sőt, rendezhetnénk egy-két "barátságos" gyorsulási versenyt a 60-as-70-es évek Bogarai és mai "utódjai" között, szerintem sokan közületek (Tisztelt Orrmotorosok) meglepődnétek...!
Szóval SZVSZ nem jó duma ez a nekik-van-má-klubbuk, kéne (illetve lehetne) egy kicsit közösködni, legalábbis MI BOGARASOK nem zárkózunk el tőle, alapvetően (de csak másodsorban) mi is VW-sek vagyunk meg nagyon kedVWes emberek is. Egyébként AZS is az (bármilyen meglepőnek tűnik is ez az utolsóelőtti hozzászólása után) és biztosan egyet is ért velem, csak az a meghívás valóban felb@szta az agyát, ami - nézzünk magunkba egy percre,... köszi - tényleg nem volt szép és helyénvaló.
Na, befejeztem, bocs, hogy hosszú voltam, balesetmentest!
Helló!!
Úgy látom kissé lankad ez a topic, hát hozzászólok (bár ettől valószinüleg még nem fog felébredni). Nekem egy 80-as évjáratú 1,5-ös, benzines Golf-om van, 4-es váltóval. Ez az első (és eddig egyetlen saját kocsim). Egy korábbi kölcsön Zasztava (aminek fő alkatrésze a vontatókötél volt) után nagyon nagy előrelépés volt, úgy három éve mikor megvehettem. Nagyon szeretem, és nem is gondolok a lecserélésére, jobbat úgy se vehetnék csak drágábbat. Nagyon megbizható, félévente szoktam szervizeltetni, de az olajcserén kivül más általában nem kell. Nagylámpás, a kasztni tehát nem rohad, amit cserélni kellett azt egy busznak köszönhettem. A motorhoz nincs hozzányúlva, az első 15000 km alatt summa 6dl olajat töltöttem utánna. Végsebessége mutató szerint 180, valóságban 165-170 körülire saccolom, ezt folyamatosan, rezgés nélkül viszi végig a hármason, (ha kell, de nem érdemes mert 155-től elkezdi emelgetni az orrát, és amikor épp leteszi túlreagálja a kormányt). Átlagosan 25000 km-t megyeg egy évben, de volt egy 37000 km-es év is. 4 éve van meg, egyszer állt le, tipikusan szerelői hiba miatt, előző nap túlfeszitették az ékszíjat és besütötte a generátort, szerencsére lassú tempónál, igy csak ledöccent a motor. Az 1500-ös benzinest directe válaszatottam, pont a kötelező biztositási határ alatt, de azért már megfelelő tartalékokkal rendelkező motor (persze a kocsi önsúlyához képest), és tényleg nem is lehet kihajtani a gépet. Természetesen egy ilyen 20 éves gép már rendesen torkoskodik, átlagosan 9 literből jövök ki, próbaképp csinálok évente egy "pillangólábas 100-ast" csak közuton, kényelmesen, ezek 6,8-7,3 között voltak, de erre nem lehet spekulálni, sokkal inkább a téli-városi-dugóbanvárakozós 10-11-re. De szerintem igy is megéri, különös tekintettel az olyan apróságokra, mint, hogy múlt héten észrevettem, hogy lejárt a forgalmi, és másnak reggel hosszabb utra kellett a gép, 10-kor átnézettem a szerelőmmel, 12-kor beálltam vizsgáztatni, 1-re megvolt a papirusz, csak a viszgaköltségekkel. Ezt nem sok 20-éves kocsi játsza el, (pl 5 éve a kölcsön Zasztit én vizsgáztattam, ha már használtam, és a 10-éves vizsgája 3 hétbe és 86 000 ft-ba került!!!,(az egész gép nem ért anyit- a franc aki megeszi vissza is adtam). Csak a végéra még a régi VW-k megbizhatóságáról: hány más tipust látni az utcákon 20-25 éves gépekből, nem kirakati diszpéldányokat hanem napi használatú gépeket??? hát nem sokat, hogy a 30-35 éves Bogarakról már ne is beszéljünk.... A gyártási számokról se, hiába dicsekszik a Toyota a Carina eladási számaival, azt nem tudom elfogadni elvégre kb. évente teljesen ujjitották a teljes szériát, már nem is tudom hanyadik generációnál járnak, összeségében több tucat teljesen különböző változatot neveznek unyanúgy, míg a Bogarak és a Golfok (a GolfII.-ig) gyakorlatilag minimálisan változó kasztnival lépték át a 20 millios eladási számot. Na csak ennyi...
Kedves VW-sek, segítsetek nekem találni egy VW POLO Classic tulajdonost, nagyon sürgős, kérlek benneteket, hogy kattintsatok át a Piackutatás c. topicba, mert valaki visszamondta a részvételt.
Köszönettel,
Elizabeth
atomanti, de bizony sértegettél, nem is kicsit, én például kimondottam megsértődtem, gondolom, észrevehető volt.
Felőlem azzal jársz, amivel akarsz, a te dolgod, az meg hogy én mivel járok, az enyém.
De ha nem fogod fel, hogy egy bogarasnak mekkora sértés a "minden VW-tulaj" megszólítás után ez a gunyoros ónekéfer duma, akkor még ostobább vagy, mint amilyennek mutatod magad.
Ja és csak hogy megnyugodhass, nem leszünk ott, ahol te, mi aznap másfelé megyünk. Most örülsz?
Na idefigyuzzatok!
Én egyáltalán nem nézem le a Bogarakat és nagyrabecsült tulajdonosaikat. Én egy szóval sem szapultam és sértegettem senkit. Azonban nekem és a klubtársaimnak az a vélemény, hogy a Bogarasoknak van saját klubjuk.
AZS
Az ilyen kijelentések csak saját magadat minősítik! Ha valamit szeretnél érdemben hozzászólni, akkor ne káromkodj és ne is hüjézz, mert egyszerűen le sem fogom sajnálni az "ugatásodat"!!!!! Az utálatomat csak akkor nyerheted el, ha elég értelmes is vagy hozzá és nem csak idióta beszólásokkal növeled a topik hozzászólásainak a számát!!
Jómagam is kéfi tulajdonos vagyok (nem kifejezetten azért mert utálom a VW-t mint márkát) és mint ilyen nagyon tisztelem és elismerem a típus többi fejlettebb modelljeit (polo, golf, corrado stb...)de sajnálattal tapasztalom, hogy vannak akik ezekben a tipusokban csücsülve genetikailag mutálódtak, és visszafelé nincs meg ez a tisztelet. (egyébként van az országban néhány bogár ami megálná a helyét a többi típus mellett!!)
atomanti, te nagyonhülye, mit ugacc itt minden VW-tulajról? miazhogy ónekéfer? szerinted az nem VW?
na csak külön a te kedvedért elárulom, hogy de, bizony az, sőt. ja és nem csak a VW, de az egész autógyártás legsikeresebb autója. ééééted má, he?
agyatlan barom, de utállak...
A VW SportClub Hungary találkozót szervez. A találkozó Május 20-án lesz 10:00 -kor a felvonulási téren. Onnan kb. 60km autózás után érjük el célunkat, egy parkolót Kismaros felett a hegyek között. Szívesen látunk minden "első- ill. összkerékhajtású, orrmotoros" VW-t.
OHNE KÄFER!!:-))
Nekem I-es 1,6-os benzines golf van, átalakított
(autom-kézi5-ös). Ez egy agyonverhetetlen autó.
Szerintem sokat kibír, és ami még előny, hogy nem nehéz szerelni, hozzáférhető általában minden.Nem úgy mint a Fiatok... Viszont 2 éve hozzá sem nyúltam, és frankón bírja..