Tudom a különbséget ! Citromsavval öntöztem a ph lenyomásáért ,c vitaminnal meg permeteztem a gátló hatás csökkenéséért ! Sok sikerem nem volt, lehet többet kellet volna a citromsavat öntözni ,de féltem, a hirtelen ph változást hátha nem díjazta volna a növényzet !
Sőt, ha nem akkor beállítjuk savasra, hogy a káros gombák ne tegyenek kárt benne és magasabb legyen az alkohol kihozatal és finomabb, tisztább a szesz.
Pannon üledéken ülök kb 1-1,2 méteres vastagon ! Én már mondtam el kéne adni talajjavítónak a felső 10-15 cm-t ,mésziszap helyett megtenné simán ! Olcsón meg venni rá helyette agyagot ,vagy oda vissza fuvaroztatni a talaj cserét .
Én magnólia betegségéhez szóltam hozzá! A Te problémád más kezelést igényel. A C vitamin nem citromsav, hanem aszkorbinsav A citromsav kapható nagy tételben is..
Sziasztok! Most olvastam a pálinkás fórumon: A cefre savas , jó pár év és a túl savanyú talajban ki is pusztulhatnak a fák , viszont ha kap egy kis meszet, vagy fa hamut az úgy már tuti.
Talajtakarás, zöldítés. Az így keletkező humusz felveszi a talajod kalcium tartalmát. Nem rövid folyamat, de ha kibírod az első 3 évet utána vakarod a fejed, hogy eddig miért nem így csináltad???
7,2-7,5 ph túl magas ezzel még kifelé nyírnám a veteményt ,nem segíteném ! Itt lefelé kéne nyomni a ph-t vissza 5-6 közzé mert az is csak időleges lenne de legalább a tenyészidő alatt nem volna olyan magas ! Azt irják a lapok 7 ph-nál már az ásványok kiristályossá válnak a növény szöveteiben és egyfajta gátló hatás lép fel a tápanyag forgalomban !
Hidd el nem akarunk mi klórgázban úszni vagy szagolgatni ! Csak itt felénk pl tiszta szénsavas mész még a az atya úristen is kb 1 méter vastagan ! Én már amit lehetett elkövettem itt vele a kitermeléstől a citromsav ,ecetsav és még is visszatér ,a fehéres talaj nem változik a ph-n eddig semmilyen változást elérni még kis területen sem tudtam ! C vitamint kilószám veszek ezekkel öntözök permetezek ,valamicskét segít ,talán nem annyira sárgák a levelek ! A fák alig élnek meg ,van olyan megfordított marha trágyával átkevert ,egy része kihordott ,hely ahol az ona-bóna sem él meg még így sem ! A magas lúg miatt élettelen a talaj ,vagy épp az éltre csak bizonyos növények élnek meg rajta . A hortenzia 1 kis hajtást hozott eddig és évekóta pusztul bármit teszek vele ,ez az év szerintem az utolsó neki . A tulipánfával sem tudom még mit tudnék tenni ! Talajt is hiába cserélek az is ugyanaz mint ami itt van a kertben. Sőt a szántókon még rosszabb a helyzet a dombok tetején 8,4 szikfolt szerű képződmények vannak amiben a traktor is süllyed ,nyomol hiába van szárasság nem szikkad fel sosem ,lehet nem is víztől puha hanem valami lúgos sófélétől tűnik vizesnek . A zöldséget citromsavas öntöző vízzel locsolgattam még is alig nőtt meg ,de teszteltem mert 2 sort nem kezeltem 2 sort meg rendszeresen öntöztem a citromsavas vízzel ,meg a c vitaminos permetezést is vittem rá ! Kb 25 % nagyobb szebb és egészségesebb répát adott mint a kezeletlen sor .
Ez mi lenne az árak is jóknak tűnnek ? Lignitben gondolkoztam az volna közelben de nem tudjuk az összetételét ,még az ott dolgozóknak sem sikerült hozzá férni ilyen adathoz .
Sőt a kénsav még ügyesebb! Mi van emberek? Adott a citromsav, ecet, kénpor könnyű hozzájutni, nem veszélyes, nincsenek óvórendszabályok egyszerű a használatuk, szeretitek a kihívásokat? Ha sósav felmarja a kezeteket, bele szagoltok a gőzébe és az égre néztek a szűnni nem akaró köhögés közben, ugyanez a helyzet salétromsav és kénsav a esetén érintéskor, jusson eszetekbe van egyszerűbb megoldás is!
Talajsavanyításnak több módja van, akár egy részleges talajcserével megoldható, olyan savanyúfölddel ami a fajtához való ph értékben megfelelő.Aztán lehet házi módszerrel is, a kávé zacc savanyítja a talajt, bedolgozva még tápanyagot is ad a növénynek ahogy lebomlik, aztán lehet citromsavat keverve öntözővízhez, vagy ecetet, hogy mennyit az a meglévő talaj ph értékétől függ.Venni kell ph indikátort megmérni a föld ph-ját és egy kis saccolással lehet kisérletezni mennyi hígított citromsavas vízzel legyen locsolva.
Azért ez az állítás nagy butaság volt! Az 1-2 ph a legerősebb savasságot jelenti! A gyomor sósavas pepszinje kb.0,15%-os. Jó lett volna pár embernek itt, ha látta volna, hogy néz ki egy virágos domboldal a sósav fölötti gáz tevékenysége után!