Keresés

Részletes keresés

barokk Creative Commons License 2003.11.18 0 0 79
Tovabbra is fenntartom velemenyem, hogy megbocsajthato, ha valaki tobbet hisz magarol, mint amit a valosag visszaigazol. Talan igazad van, hogy allasajanlatra kenytelenek vagyunk elmenni, meg ha nem is utjuk meg az idealis jelolt mercet.

Vegyunk mas peldat. Azt hiszem semmi nem kotelez bennunket arra, hogy az igazan jo noket akarjuk meghoditani. De mikor vegigmegyunk az utcan latjuk, hogy ennek annak a kocsog, ronda csokanak milyen helyes noje van. Tehat nem lehetetlen az ugy. (Hasonloan, mint mikor bekapcsoljuk a TV-t, es azt latjuk, hogy mas tehetsegtelen emberbol is lesz valaki. Raadasul anyuka-apuka nem mondta gyerekkorunkban, hogy a mi hangunk erosen hasonlit egy nyikorgo vodorhoz, tehat hinni szeretnenk, hogy Kodaly nepe jogosan enekel.)Szerintetek igaza lehet annak a jokepu fickonak, aki latva, hogy odamegyunk egy helyes csajhoz, es azt hisszuk hogy osszejohet, felvilagosit, hogy egy pattanasos, a parkapcsolatokat a randi vonalon intezo faszi, eselyetelen es jobban teszi, ha kizarolag a 120 kilos takaritonovel kezd ki. Egyebkent jot rohogva a meghoditasra kiszemelt lannyal kozli, hogy erolkodesunket web kameraval rogzitettek, biztos jot fog mulatni a ceg, hogy pont en (te) probalta aktualis bombanot randira invitalni. En nem orulnek ennek. Pedig bombano talan azert jott miniszoknyaban, hogy felhivja magara a figyelmet. Csak nem a mi figyelmunkre szamitott. Hasonloan mint Soma sem a jo nehany fals hangu probalkozora keszult.

Azt hiszem akkor hivjuk Bombanot normalisnak, ha nem felhaborodik mereszsegunkon, hogy megkozelitettuk, nem kezd fennhangon nevetni rajtunk a kolegganokkel, hanem finoman jelzi, hogy sokat kellene meg fejlodnunk, hogy randizzunk. Esetleg fullent valamit, hogy meg kevesbe legyen kellemetlen nekunk onjelolteknek. Vajon mit mondana Soma ha hozza mennel oda kicsit felszegen? Szerencsere messze nem esik a bombano kategoriaba, igy soha nem kell megtudnunk.

Előzmény: elbéjé (78)
elbéjé Creative Commons License 2003.11.18 0 0 78
"...mert egyszerü embereket aláz meg"
De könyörgöm, hová kerül ez az amúgy igen ritkán tapasztalt empátia? Miféle megalázás? És mi az, hogy egyszerű emberek? Ki rángatta oda a színpadra ezeket az "egyszerű embereket", hogy vinnyogjanak, vonítsanak, idétlenkedjenek, mert minden áron sztárok akarnak lenni? Ki tette kötelezővé, hogy mindenkinek "meg kell mutatnia magát" mégha a világon semmi normális produkcióra nem képes? Itt nincs semmi átverés, megalázás, vagy ha mégis, az talán éppen idejében érkezett ahhoz, hogy valaki valamelyest helyre rakja önnön képességeinek értékelését. Ez semmivel sem megalázóbb, mint elmenni egy bármilyen készséget, tehetséget (tehát nem tanulható dolgot) igénylő felvételire, és ott elhajtatva lenni, vagy álláskeresésnél "árulnod" magad sültparasztok előtt, márpedig tanulni, vagy dolgozni muszáj, de sztárvágyakat dédelgetni egyáltalán nem. Vagy, ha mégis, ehhez a "szakmához" aztán végképp hozzátartozik, hogy időnként a szemedbe mondják: szar vagy öreg. Kimondottan üdvös lenne, ha ezt dőnként a "top"-on lévőkkel is megtenné valaki, amikor már akkora az arca, hogy nincs ajtó, amin csak úgy simán beférne.
Előzmény: TH3R1 (77)
TH3R1 Creative Commons License 2003.11.18 0 0 77
Szerintem szánalmas az egész müsor. Nem csak azért mert igénytelen, hanem mert egyszerü embereket aláz meg. Már van egy Uhrin Benedekünk, minek gyártani az utódokat.
gúd tu bi kúl Creative Commons License 2003.11.17 0 0 76
a masik dolog, ami az egesz ellen beszel..
lattunk mar hasonlo sztarkereso musort..
hol vannak most ezek az emberek..?
kiadtak nekik 1 albumot, amit lehetett lehuztak roluk.. es a termekenyseg minimalisra csokkenesekor mindenki mehetett vissza oda, ahonnan jott.
Előzmény: Törölt nick (75)
Didina-) Creative Commons License 2003.11.17 0 0 74
"Mindannyian a semmiből jövünk,-és visszatérünk a nagy -büdös semmibe"(Örkény)

-)Várjátok ki a végét!

barokk Creative Commons License 2003.11.17 0 0 73
Sokan irjátok, hogy aki úgy megy el a felvételre, hogy tehetségtelen, az megérdemli a dörgetes és primitív fejmosást, melynek egyedüli célja, hogy bennünket zenefogyasztókat megmensten egy esetleges médiaönjelölt CDs megjelenésétől. Egyrészt egyetértenék az egyik korábbi hozzászóló megjegyzésvel, aki megvédte azt a, ha jól emlékszem szociális munkás fiút, aki talán eltévedt tehetségének felmérésében, de önajnározó, sztárallűrökkel nem igen volt megvádolható.
Másrészt mielőtt magas lóról kiosszuk valamennyi résztvevőt, talán érdemes magunkba nézni, hátha egynéhányunk már vett részt olyan céges felvételi meghallgatáson, ahol voltak nálunk lényegesen jobb jelöltek, és ahol a fejvadász vagy HR-es kolléga sok kérdéssel meg tudott vagy meg tudott volna izzasztani bennünket. Esetleg az angolunk esetleg a szakmai felkészültségünk elmaradt az ideális jelölttől. Nem hiszem, hogy bármelyikünk halálra élvezné, ha egy ilyen felvételi elbeszélgetést követően egy Soma stilusú fejvadász közöléné kedveskedő véleményét, majd feltenné az internetre makogásunkat.
Könnyű azt mondani, hogy minek megy a TV-be valaki, aki nem oda való. De nem hinném, hogy bántanunk kellene azokat az embereket, akikkel éppen az adott média hiteti el, hogy bárkiből lehet sztár. Én néha szeretek álmodozni. De félek előállni az álmaimmal. Álmodozni nem tehetség kérédése. Mások álmodozását kihasználni sem tehetség kérdése. Gátlástalanság kérdése.
Előzmény: pitta80 (35)
Váradi Március Creative Commons License 2003.11.16 0 0 72
Miért ne tehetnék meg?! Így van! Csak ne kelljen nézni!!!!!! Inkább helyette adják le a Macskafogót, vagy Az erdő kapitánya című rajzfilmeket! Az még Szakács Bélának is tetszene!
Előzmény: zsimzsum (69)
Vajk Creative Commons License 2003.11.16 0 0 71
télleg nincs értelme szót váltanunk:)
Előzmény: elbéjé (70)
elbéjé Creative Commons License 2003.11.16 0 0 70
"Jaj, könyörgöm olvasd már el amit írtam !!" - írod nekem, ami vicces, mert köze nincs a zsürizéshez annak amit írtam. Én a hülye amerikai filmekből vett és általad átvenni látszott baromságról írtam: a rózsaszín álmokról, ( meg tudod csinálni!!! ) de tulajdonképpen se Te, se a műsor nem annyira fontos, hogy ismét megpróbáljak veled megértetni valamit, annál is kevésbé, mert szerintem a zsüri nem, ellenben te agresszív vagy.
Előzmény: Vajk (58)
zsimzsum Creative Commons License 2003.11.15 0 0 69
Ez a mozi maga a tökély! Emberek akik hisznek magukban - ez nagyon-nagyon becsülendő -, önszántukból megpróbálják. Megpróbálnak megasztárok lenni. Miért ne tehetnék meg?! Végre legalább mi is megtudjuk milyen iszonyatosan silány a felhozatal kicsiny 10 milliós országunkban!
Folytassák sokáig! Ezután jöhetne a szinész képzős!
tomi19710430 Creative Commons License 2003.11.15 0 0 67
Viszont az eredeti, ahonnan az egész indult az az "AMERICAN IDOL" című műsor ami szintén tök ilyen, vagyis ez olyan mint az...és a TV2 úgy hirdette, mint eredeti ötlet...na erre nem csak az én, de mások korábbi hozzászóálsi is cáfolat...

www.idolonfox.com

Előzmény: La Méduse (50)
Törőlt_nick Creative Commons License 2003.11.14 0 0 66
a zsüri nehéz helyzetben van!

gúd tu bi kúl Creative Commons License 2003.11.14 0 0 65
nekem meg van dvdn :)
Előzmény: daninyunyo (63)
6Boci Creative Commons License 2003.11.14 0 0 64
Sajna nem vettem fel, de engem is erdekelne. Vegigrohognem meg egyszer szivesen:)
Előzmény: daninyunyo (63)
daninyunyo Creative Commons License 2003.11.14 0 0 63
szóval, miután majdnem mindenki útálta a műsort, megkérdezem, felvette-e valaki, mert elfelejtettem megnézni. Hm?:-)
Előzmény: 6Boci (62)
6Boci Creative Commons License 2003.11.14 0 0 62
Nevetseges ez a sok fikazo velemeny. Ha nem tetszik ne nezzetek. Sok savanyu ember.
En vegigneztem, es kiba..ot jol szorakoztam. Regen nem lattam ilyen jo musort. Ha valaki elmegy egy ilyen tehetsegkutato musorba, ugy hogy abszolute tehetsegtelen, meg jo, hogy nevetseg targya lesz (nem hogy fahangu, de meg botfulu is). Nagyon jol csinalta a zsuri, hogy a benakat lefikazta, es leallitotta. Legalabb nem vettek el sok idot a tehetsegesebbek elol.
Nyilvan ha majd lemennek a benak, lesznek jok is. Lattam pl. vasarnap egy Elvis imitatort, akinek nagyon jo hangja volt, es en az ilyenekre is kivancsi vagyok. Remelem azert a kesobbi adasokban is leadnak egy csokorra valot ezekbol az egesekbol:).
Friderikusz Calligarisz Creative Commons License 2003.11.14 0 0 60
Ugyan.
Előzmény: Ty Law (48)
SZUROKSZÉKLET Creative Commons License 2003.11.14 0 0 59
"Nyilván sokan a néhai Ki mit tud-ra asszociáltak, ahol szó sem volt arról, hogy a tehetségteleneket a tévénéző tömegek előtt alázták porig. Szerintetek életszerű az, hogy egy nagyon egyszerű környezetben élő és énekléshez tehetségtelen ember, vagy környezete csípőből kipécézi a szerződési feltételek közül a gondolom meglehetősen ügyesen becsomagolt „majmot csinálhatunk belőled” klauzulát..."

"Erről viszont az a véleményem, hogy ha nincs is jogi ismerete az illetőnek, az egészséges önismeret, és önkritika mindenkit megvédhet ettől. Talán nem kéne mindenáron sztárrá lenni. (akarni, vagy mi...)"

Itt főképp olyan emberekről van szó, akik nem rendelkeznek egészséges önismerettel, önkritikával sem. Szerintem elegendő határozottan kijelenteni, hogy köszönjük, ez sajnos nem elég, nem érezzük úgy, hogy tehetséges vagy, szerintünk nincs értelme énekléssel próbálkoznod.
Egyenes, határozott, őszinte beszéd.

Ezen felül nagy nyilvánosság előtt megalázni valakit már nagyon durva.

Picit erős hasonlattal:
Ha össze-vissza csipked, valamint zümmögésével teljesen kikészít egy nyári éjszakán egy szúnyog és agyoncsapom az még belefér a nem igazán buddhista világképembe, de ha dühömet úgy vezetem le, hogy sorba kitépem a szúnyog lábait majd végül lassan-kéjesen roppantom össze, kínosan ügyelve arra, hogy minél többet szenvedjen az már elég gáz (persze zoológiban jártas topictársak lehet, hogy kioktatnak miszerint a szúnyognak olyan az idegrendszere, hogy fájdalmat nem is érez, akkor majd keresek egy másik példát:-))


Előzmény: rahell (41)
Vajk Creative Commons License 2003.11.14 0 0 58
Jaj, könyörgöm olvasd már el amit írtam !!
Én nem a zsűrizést, mint szükségszerűen elutasító magatartást kritizáltanm hanem azt a jelenséget, ami ugyanaz, mint amikor a kisembert felveszik rendőrnek és élvezi a hatalmát.
Ugyanez a mozgatórugója a somafélék gunyolódásainak és aljas kis piszkálódásainak.
Nem az a bajom, hogy az zsűri elutasít, hanem ahogy elutasít.
Tényleg ilyen bonyolult és nehez értelmezhető a különbség?
Előzmény: elbéjé (55)
miskafa Creative Commons License 2003.11.14 0 0 57
Nem vagy te a TV2 beépített embere véletlenül? Megfigyeltem már, az új csigakettes műsoroknál mindig úgy szólsz hozzá, hogy majd meglátjuk,meg még jó is lehet, stb., míg mások már ekkor is fenntartásaikat hangoztatják...Pedig a tapasztalatok szerint általában ez utóbbiaknak lesz igaza a későbbiekben, amikor a műsor színvonala a béka bizonyos testrésze alatt marad a továbbiakban is...Aztán amikor kiderül, hogy bukik a műsor, szépen elhallgatsz...Persze, lehet, hogy te csak naívitással tele vársz arra, hátha lesz még ez jobb is...Nem bántásnak szánom, cáfold meg, ha úgy gondolod, hogy tévedek, de hozzászólásaiddal kapcsolatban nekem ez a következtetés adódott...Előre is elnézést kérek, ha ezt tényekkel tudod cáfolni. Ami a német, osztrák változatot érinti, az szerinted jó??? Néhány nappal ezelőtt betekintettem az RTL ezen műsorába, hát... Ott már magában a műsorban szerepelnek olyan "énektudású" emberek, akik itt a válogatáson kiestek...A zsűri meg ott ugyanúgy elküldi őket melegebb éghajlatra,mint nálunk tette, de ezzel kapcsolatosan a véleményemet már alább kifejtettem...
Előzmény: lafno (51)
hc Creative Commons License 2003.11.14 0 0 56
Nem vagyok én bulvármagazin - csak jól értesült!! :-) Egyébként a többségük (a fiúk is) nem a saját hangjukon szól. Lásd jó néhány évvel ezelőtt is több csapat halt hamvába, amikor megalakult a Bon-Bon. :-)
Előzmény: La Méduse (54)
elbéjé Creative Commons License 2003.11.14 0 0 55
"Szerintem pedig igenis akarjon mindenki kövéren balerina lenni vgy tehetségtelenül sztárnak lenni."
Ez, hogy kellenek az (ilyenfajta) álmok, afféle amerikai sorozat-ízú baromság, az ember boldogtalanságának egyik legbiztosabb módja, ha önértékelései zavarokkal kűzd, és emiatt újra és újra kudarcok érik. Ezt pedig soha, semmilyen zsürin nem lehet számonkérni.
Előzmény: Vajk (42)
La Méduse Creative Commons License 2003.11.13 0 0 54
Melyik lánycsapat? :)
Előzmény: hc (52)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.13 0 0 53
részlet a subbacultcha hírlevélből (41. szám):

""Gondolj a halálra, akkor menni fog." - Bakáts Tibor Settenkedő az egyik
Megasztár-jelentkezőnek. Mi ugyanazt kívánjuk neki, ami kereskedelmi
televíziós ujpéterizációját illeti."

hehehe

hc Creative Commons License 2003.11.13 0 0 52
A legfrissebb hírek szerint azért igyekeznek biztosra menni:
A középdöntőben már ugyanazon a hangon fognak többen is énekelni, mint az egyik népszerű lánycsapat. :-(
lafno Creative Commons License 2003.11.13 0 0 51
Starmania címmel most is megy az ORF1-en.
És nagyon jó.
Biztosan ezért vagyok türelmesebb.
Én várok még az anyázással.

Előzmény: La Méduse (50)
La Méduse Creative Commons License 2003.11.13 0 0 50
Dettó ugyanez lement maximum egy hónappal ezelőtt valamelyik német adón... nem is egyen, hanem mindjárt hármon! Azt hiszem, a VOX a MegaSztárt csinálta, a PRO7 a PopStar-t, egy harmadik adó meg a SuperStar-t... Ha nem láttam 10-szer az elődöntőbeli szánalmas próbálkozásokból összevágott kis szösszenetet valamelyiken (amelyiken a Dieter Bohlen (!!!!) volt a SZTÁRZSŰRI... el lehet gondolkozni, mi lehet OTT a szint...), akkor egyszer sem... Ja, és valószínűleg lesz a beválogatottak között egy homoerotikus érdklődésű fiatalember is, lehetőleg minél feltűnőbb jelenség, akit majd az utolsó előtti fordulóig benntartanak, mert egy b*zi mégsem győzhet... (hint, hint)
Előzmény: Törölt nick (39)
lafno Creative Commons License 2003.11.13 0 0 49
Oké-oké, akkor rám ne szavazzatok!
Előzmény: Váradi Március (47)
Ty Law Creative Commons License 2003.11.13 0 0 48
Te is próbálkoztál a válogatáson, hogy ennyire szidod ezt a műsort? :))
Előzmény: Friderikusz Calligarisz (46)
Váradi Március Creative Commons License 2003.11.13 0 0 47
SZERINTEM "CSAK" SZÁNALMAS!!!!
Előzmény: Friderikusz Calligarisz (46)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!