Köszi.
Régebben én is bírkóztam egy Daciaval.:-)
Az volt ám az életérzés.:-)
Megérkezem-e vele oda ahova indultam, vagy sem.
No a Polo-val ilyen gondom nincs.:-)
En meg csak kb. 4 honapja vagyok a boldog tulaja egy vadonatuj (Ugye milyen sznob vagyok?:-) VW-POLO 1.4 16V 5 ajtos csodanak. Hat ez valami fantasztikus egy auto. En Suzukirol valtottam at, de hat mit ne mondjak van kulonbseg.
Igaz a Suzukirol sem mondhatok egy rossz szot sem mert ket es fel evig a szerelo csak akkor latta amikor meg akartam neki mutatni.:-)
De ez a POLO fantasztikus.
Mondjuk az ara is fantasztikus volt.:-)
De nem bantam meg egy percig sem.
Nekem egy 93-as 1.6-os III-as Golfom van. Mostanaban egyre tobbszor egy idegesito cirregô hangot ad, miutan beindult, ha hideg motorral inditozok. Mi lehet ez?
Mas: Nagyon kenyelmetlennek talalom az ulest hosszu utakon. Szerintetek jo otlet beletenni egy hasznalt sportulest, vagy legalabbis valami fenek- es hatbaratabbat? Esetleg nem ismertek valakit, aki uleseket profi modon at tud alakitani? (egy Recarro ules ara 400.000 Ft kornyeken van!!!)
Koszi: Sztaro
Nekem nincs vw-m, de azért a motorháztetőm alatt találkozom vele, ugyanis 1.3 wartbim van.
Namármost, az endékások építettek ehhez a király motorhoz (már 300.000 van benne és csak 1 ac-pumpa csere volt) egy szemét váltót, ráadásul 4 sebességeset.
A kérésem az volna, ha van köztetek II golf 1.3 5 sebességes vagy III golf 1.4-es tulajdonos aki tudna nekem segíteni rajzokkal, leírással, esetleg zsírlenyomattal, hogy kicserélhessem a fent említettek közül valamelyikre a meglévő váltót akkor írjatok, vagy adjatok ötletet mit csináljak.
Látogatja olyan a fórumot aki VR6-ossal bír? Nekem egy VR6-os Vento-m és egy TDI Classic-m van, mindkettö legnagyobb megelégedésemre gond nélkül funkciónál és szívesen megosztanám valakivel a tapasztalatokat.
Nekme egy 91-es 1,3i Polom van és tökkéletesen meg vagyok elégedve vele. Még egyszer sem hagyott ott az út szélén. Három és fél éve nyúzom és beletettem kb.80e km-t, de a kopó alkatrészeken kívül nem volt semmi extra javíítás.(Magyar utak miatt kellett cserélni a 4 lengéscsillapítót, két első lengőkart, gömbfejet és toronycsapágyat.) Csak a szükséges olaj +szűrő, levegőszűrő, ékszíj, vezérműszíj csere volt rajta.
Üdv,
AtomAnti
ui.: Mennyit fogyaszt a gép? Nekem nyáron városban kb.6,5 l, országúton 5-5.2l. Télen +1l.
immáron 5 éve vw szinekben hajtom a kocsijaimat. egy 90-es évjáratú passat 1.8 variant kezdtem,4 évig volt nálam,nagyon meg voltam elégedve vele,föleg hogy ac volt benne.
a 4 év alatt szinte nem kellet hozzányúlni,indult hóban,fagyban.
tavaly ota egy gyári új polot hajtok,1.4-es motorral,szintén csak jókat tudok mondani róla.
Nem beszélve arról, hogy a könnyítés miatt az autó extráit is feláldozták. Se elektromos ablak, tükör, se szervo. Még jó hogy a légzsákokat bennehagyták. Nem biztos hogy kellene nekem az a Lupo, nem beszélve az áráról, ami közel 4 millió HUF-nak megfelelő DMárkába kerül. Nem hiszem hogy tele lesznek ilyenekkel a magyar VW kereskedések.
Hát Passatban elég érdekesen festhet. Én csak Polo-ban ismerem (korábban emlegetett off-line média egy korábbi számában volt benne). Jó-jó a gép de az tetemes árkülönbséget még a jelenlegi eszement üzemanyagárak mellett sem hozza vissza. Előnyére legyen legyen mondva, legalább "normális" kasztniban van, nem úgy mint a most leírt "Lupo-Light".(Véknyitott kasztni, vékony ablaküvegek, magnézium kormány, aluminium ülések...képzelem mit kóstál bármelyik pótalkatrésze) Arról nem is beszélve, hogy hülyét kapnék egy ilyen "3 sec. várakozás után leállitom a motort, fékfelengedésre inditózok" tipusú autómatikától.
Na jó, de azt nem tudtam, hogy ez 4db( 2 tárcsára való) vagy 8 db(a miénk ugyanis 4 tárcsás és ebben gondolkodtam). Jóvannnnnna! Legközelebb majd átgondolom, mielőtt kérdeznék!
Más: olvastok ti autósújságot, vagy ez csak az én szokásom? A mostani egyikben(nem reklámozunk) van egy Lupo-Bora-Passat összehasonlítás. Lényeg a lényeg, hogy elég jól összeválogatták a gépeket: A leggyengébb éhezőtől a legbikább dögig. Nekem tecccett. Valaki asszem írta, hogy PD TDI Passatot hajt. Ennek az illetőnek üzenném: Írj a gépről minél többel, lécci!
A Lángnál LPR (4000+ Ft), Lockheed (5000-10000 Ft), Textar (9000-16000 Ft), Forma (4000+ Ft) áron kaphatsz fékbetétet. (Bocsi a szórásért, csak az általad megadott info alapján kereshettem.) Ajánlom a Lockheedet!
Ha nem vagy nagyon béna vagy nagyon lusta, magad is kicserélheted. Imbuszkulcsod legyen!
Toms, az a 30E nem sok! Annál szvsz többet kéne bírnia. Ha megnézed a 100. hozzászólást,( ami történetesen az enyém) akkor láthatod, mi a téma. Ott leírja Macimedve és Tacika, hogy mi a pálya az otthoni szerelésben. Egyébként nem tudom, hogy merre laksz, mi Kaposvárra járunk a Karghoz. Nekünk bejött. Elég korrektek és viszonylag gyorsak. Az a baj, hogy apám is ott vette a fékbetéteket és a négy tárcsához össz. 24 rugóba került, ami elég horribilis. Na persze ez így van mindenhol, de akkor is sok.
Fejezzétek már be ezt a Bogaras vitát! 30 év múlva a PD TDI-t fogják leszólni, egy elavult szar lesz. Miért kell szivatni egymást?!
Igen, erre én is gondoltam, hogy el van égve a fékbetétem. kb. 30 ezerkm van a betétekben. Ahogy néztem lassan már cserélni kell. Lehet hogy nem kéne megvárni teljesen a végét, hanem lecserélni most? Tudtsz egy jó szerelőt?
"(ps: Csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy engem még nem keresett meg egyszer sem a Bogarasok klubja, hogy legyek tag! Pedig évek óta VW tulaj VWagyok! És ezzel most nem VWitát akarok szítani!!:-)))))))))))))))))))))"
Nnna akkor erre is röviden, csak a félreértések elkerülése végett: van ugyebár a Magyarországi Bogarasok Klubja, mint hivatalos bejegyzett szervezet. Meg vagyunk mi, a VWinfo/népek nemhivatalos nembejegyzett nemklub. A kettő kicsit sem ugyanaz.
Nálunk nincs alapszabály, elnök, vezetőség, tagdíj, viszont van barátság, kölcsönös segítőkészség, rendszeres összejövetelek és saját nyílt levlista. Meg persze a http://w3.swi.hu/vwinfo (ez itt a reklám helye :-)
Toms, még jó, hogy odatetted a smily-t, különben megdorgálnálak, hogy csúnya, rossz fiú!
A féknyikorgásról annyit, hogy a Ventonk is csinálja, de már elég kopott fékbetétekkel és nem vészesen. A tiéd mikor lett kicserélve? Én úgy tudom, hogy akkor csikorog, ha megég(pl egy hosszú, durva fékezés után). Ezen csak a csere segít.
Én még azért se szóltam soha egy rossz szót se, ha VWalaki átmeneti VW-hiány miatt a kirándulásokra/találkozókra mondjuk opellel, forddal, vagy marutival jött, sőt. (Na mondjuk egy suzukit én se viselnék túl jól :-)
Amúgy télleg jó lenne egyszer összejönni az utódokkal. Én mondjuk a gyorsulásit kihagynám, sem a busz, sem a félatomata bogár nem arra van kitalálva, de egy szlalomozásban bármikor benne lennék. Előnyt is bármikor szívesen adok, mondjuk 20 évet :-)))
Mostanában ajánlottak nekem egy 2.0 L-es (914-es?), léghűtéses, boxer, Porsche motort és egy 5 sebességes Porsche váltót hozzá. Állítólag belemegy a bogárba. Még megfontolom, de ha összejönk, akkor állok elébe a gyorsulási versenynek. :o)
Elég forrón tartod itt a levegőt. Vigyázz mert még megvárnak éjszaka az utcasarkon :-)))
Más:
Valaki nem tud valami ötletet arra, hogyan lehetne megszüntetni a fékcsikorgást. Már hónapok ota nyekereg az első fékem. Lehet hogy szar minőségű a fékbetétem? Voltam vele párszor szervízben, ott mindig szétszették, kitakarítiották megmozgatták stb... de 1-2 nap múlva megint elkezte. Az modták a szervizesek, hogy valami felújító készlettel meg lehet csinálni, de nem lehet sehol kapni hozzá (???). Lehet hogy szerelőt kellene váltanom?
Help me!!! Az auto: 95-ös Golf III GTI 8V
Jó szórakozást kívánok Nektek BOGARASOKNAK a találkozótokhoz! )És ezt most nem élcelődésből mondom-írom!)
A közös találkozóban nem találok kiVWetni valót és még egyszer elnézést kérek, ha VWalakit megsértettem volna korábbi hozzászólásommal!!
(Azért odatettem a smiley-t!!)
Remélem jó lesz az idő!
Üdv,
AtomAnti
(ps: Csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy engem még nem keresett meg egyszer sem a Bogarasok klubja, hogy legyek tag! Pedig évek óta VW tulaj VWagyok! És ezzel most nem VWitát akarok szítani!!:-)))))))))))))))))))))