Ezt a topikot azok látogassák, akik tudnak egymással együtt örülni, várják az indulás napját és 100x leírják, hogy izgulhassunk egymásért. Aztán jöhetnek a hasznos tanácsok és élménybeszámolók. Lehet OFF. lehet bármiről beszélni az utazással kapcsolatban. Finom arab ételeket is lehet főzni! Provokátorok kíméljenek!!!
Szerintem itt még azt is lehet!:-))))))))))))))))))) Vagy nem?????????? Angi most küldött egy sms-t. Jól van, csak nagyon fáradt! Kedden jönnek haza.:-)))
Szia Emőke! Mi kedd hajnalban, tehát hétfőn még leszek! Hánykor indultok? Aztán nem elfelejteni a kombinált körutunkat!:-))) Nagyon jó pihenést kívánok én is, szép nyaralást, csodás élményeket!:-))) Nagyon vigyázzatok magatokra! Holnap még leszel ugye?:-)))
Éttermek Sousse-ban: Olcsóbb gyorsétkezdékPlanet Food ( a Corniche nevű főúton van , kb a General Magazin és a Nejma mozival sréhen szemben-taxisok ismerik) Itt minden olyan étel kapható,ami a drágább és elegánsabb éttermekben, de kb féláron! Specialitásaik, amit mindenképp érdemes megkóstolni:
· Fokhagymás tenger gyümölcsei salátaágyon ( Fruits de mer a l’ail )
· Ojja ( olyasmi,mint nálunk a lecsó,de csípős) ezt készítik tojással ( Ojja l’oeuf ), vagy kolbászkákkal ( Ojja mergez)
· Brik ( tipikus tunéziai előétel, rétestésztához hasonló hirtelen kisütött sós batyu,amibe tojást,halat és zöldségeket töltenek)
· Tajine ( csirkehúsos, tojásos, zöldséges felfújt)
· Frissensültek: Filet au poivre ( marhabélszín borsmártásban )
· Filet au champignon ( marhabélszín gombamártásban)
· Filet au fromage bleu ( marhabélszín márványsajt mártásban)
· Pizzák
· Tésztafélék ( olasz)
· Hamburgerek ( hatalmas méretben)
· Paella ( spanyol ételkülönlegesség- rizses húsos tenger gyümölcsei)
Közepes árfekvésű éttermek:
Trois Delphines ( 3 Delfin ) a Tour Khalef szálloda bejáratánál van, nem messze a Marhaba Hoteltől)
Itt nagyon finom a tenger gyümölcseis spagetti!A különböző bélszínek, és isteni édességek vannak! )
Les Escargos ( az El Hana Beach Hotellel szemben, a Corniche-on )
Istenien készítik a Chateau brian-t!
Bonaparte ( Riadh Plams Hotellel szemben felfelé menő utcában van)
Una storia ( Tej Marhaba szálloda shoppingcenterének az aljában)
Olasz ételkülönlegességek, de a francia konyha remekei is megtalálhatóak
Elegáns éttermek Port El Kantaouiban
La Daurade ( a kikötő bal oldali nyelvének a végénél található )
Isteni előételük a Mezza Royal, tele pakolják az asztalt a tenger gyümölcseivel különböző féleképpen elkészítve! 1 adag 2 személynek bőven elegendő! Tipikus halkülönlegességek ( a halakat élve lehet kiválasztani, és azt készítik el , kapható languszta is, de ez dekára olyasmi árban van, mint nálunk a pisztráng) Nagyon finomak a frissensültek ( bélszínek) és a kuszkusz! Különleges édesség specialitásuk: Omlet norvegienne-norvég omlett Piskóta bundába rengeteg fagylaltot rejtenek, kívülről édes tojáshabbal borítják be, leöntik rummal és az aszatlunk mellett meggyújtják. A fagylalt belül teljesen hideg marad, kívülről pedig égetett cukor ízű lesz , nagyon finom ! 1 adag 3-4-5 embernek is elég.
Le Mediterranée ( a kikötő jobb oldali nyelvének a végén található)
Nagyon elegáns étterem, szuper jó konyhával. Szinte minden megtalálható, nemzetközi konyhaspecialitások is! Az ára ehhez mérten elég drága is.
Az ország legjobb étterme Gammarth-ban!Le Grand Bleu : Gammarthban ( Carthage –Kartagó mellett ) található Ha egyénileg mentek fel Tuniszba és Karthagóba, akkor mindenképp javaslom kipróbálni és itt ebédelni! A langusztától kezdve mindenféle finomság megtalálható az étlapon. Az én kedvenc előételem: Oeuf de scheche a l’ail ( ez egy különlegesen ritka tengeri halfajtának a teje fokhagymásan meggrillezve ) Ezen kívül isteni a hagymás polipsalátájuk és az összes frissensült marhaételük.Az ára 2 személyre kb 100 dínár, ez 3 fogásos ebédre italokkal értendő. Ha tehetitek., ki ne hagyjátok.
Szia Kitty! Ha minden igaz, mindjárt lesz étlap is!:-))) Mi is kedden megyünk, csak hajnalban és Egyiptomba. Soussban tavaly voltunk. Nagyon szép utat kívánok nektek!:-)))
Tényleg! Tedd már ki lécci az étlapodat is! Sokan mennek félpanzióra! Sajnálom, hogy poénkodtam a papírral:((( Bocsi! Ha ügyes vagy, amai korszerű gyógyszerekkel azért már talán könnyebb elérni ezzel a betegséggel a 100 évet!:-))) Inzulinos vagy?:-(((
Sziasztok!nekünk már csak 3 éjszaka és indulunk kedden Sousseba!Jó ötlet hogy leírtátok a sör és az alkohol kínálatot..mert igazából erről nem tudtunk semmit párommal!De már ezt is tudjuk és köszönjük!:) szép estét!Kitty
6 óra a repülőn az kemény lesz, pláne a várakozás Sharmon. Ettől félek én is. Angi ugyan nem mondta, de a gép indulásból a bud.hu alapján arra következtetek, hogy Djerbán keresztül megyünk mi is.
16,45-kor indulunk, 19,05-kor leszünk Monastirban a menetrend szerint, ez 2 óra 20 perc, ebbe nem fér bele a Djerbai leszállás, de ilyen időpontban nem találok indulást Monastirba, csak Djerbára. Persze semmi sem biztos, csak itt variálgatok.
Mennyiért vetted azt a papírt?:-))))))))))) Már eszem is! Este 7-kor krumplistésztát koviuborkával. Igazad van! Ami jól esik, az nem árthat!:-)))))))))))))))
Ha elolvasod a topikszabálytatot, látod, hogy ide mindent írhatsz, ami Tunéziával, Egyiptommal és az ehhez kapcsolódó érzéseinkkel kapcsolatos! Azt is írhatom, hogy holnap már azt mondom, hogy csak 1-et kell aludnom!:-)))))))) Tényleg! Szted van értelme lefeküdni, ha háromnegyed 3-ra kint kell lenni a reptéren? Sztem nincs. 6 órás az út, mert Sharmban leszáll a gép, majd alszunk a gépen!:-))) Ti meg majd addig itt elszórakoztattok!:-)))))))))))))))))))))))
Bár nem tudom, miért csunya egy ilyen kuszkusz, és ráadásul Korbentől, nem is tőlem.
Az itallap pedig itt van:
Sörösöknek: Tunéziában 3 féle sör kapható általában ( alkoholos ): Celtia- helyi sör, könnyű, édeskés, finom! Löwenbrau és Stella. Borosoknak: Nagyon sokféle vörös és rosé boruk van, amik finomak, de természetesen fehérben sem szűkölködnek! Kiemelendő közülük a Magon nevű száraz vörösbor, és méginkább a Vieux Magon, ami még finomabb és drágább:) Az én nagy kedvencem a Muscat, ami hasonló,mint nálunk a Tokaji szamorodni. Persze, a neve is az, hogy muskotályos. Ebből is kiváltképp a Muscat Carthage, ami közkedvelt változat, ő drágább, de vannak olcsóbb verziók is. Isteni aperitifnek is ( sok jéggel és lime-mal ).-és ezt lehet kérni az all inclusive-osoknak is.
Üdítőitalok: Amit meg kell kóstolni, az a barna Boga. Ez egy gyógynövényes üdítő, nekem ízlik. Bogából van még zöld, az a sprite megfelelője. Dobozosban lehet még kapni piros gyümölcsöset is. Amúgy ha finomat akartok inni, akkor zöld ( alap ) Boga+mentaszirup+jég+limekarika! Szerintem fenomenális! VAgy ugyanez csak gránátalma sziruppal, de szerintem a mentás finomabb.
Djuice-ok: Finom nagyon az eperszaftjuk, és persze a frissen facsart narancslé. Mást nem nagyon lehet náluk kapni.( Boltokban van dobozos import árú , de helyiben nincs.)
Ásványvízből kiemelném a szénsavas Garci-t. Én valahogy nem tudok olyan finomat inni itthon,mint abból ott!
Jó étvágyat, és hozzá finom italokat!
Fogyózni meg ráérünk ha minden ruhánkat kihiztuk. :-))