Keresés

Részletes keresés

szusszika Creative Commons License 2008.06.21 0 0 35
Kedves Kata!köszönjük szépen és nektek is jó utat kivánunk!Kitty
Előzmény: soltikata (25)
soltikata Creative Commons License 2008.06.21 0 0 34
Szerintem itt még azt is lehet!:-))))))))))))))))))) Vagy nem?????????? Angi most küldött egy sms-t. Jól van, csak nagyon fáradt! Kedden jönnek haza.:-)))
Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.21 0 0 33

Ne nekem köszönd, Anginak. Az Ő honlapjukról van, Ő írta meg hol találom, csak nem merem beírni a forrást, ha lehet nem tiltatom le magam. :-(((

Előzmény: soltikata (27)
soltikata Creative Commons License 2008.06.21 0 0 32
......és ez a legjobb életfilozófia!:-)))
Előzmény: Törölt nick (30)
soltikata Creative Commons License 2008.06.21 0 0 31
Szia Emőke! Mi kedd hajnalban, tehát hétfőn még leszek! Hánykor indultok? Aztán nem elfelejteni a kombinált körutunkat!:-))) Nagyon jó pihenést kívánok én is, szép nyaralást, csodás élményeket!:-))) Nagyon vigyázzatok magatokra! Holnap még leszel ugye?:-)))
Előzmény: Emőke1 (28)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.21 0 0 30

Nem inzulin, gyógyszer.

A poénkodást meg én kezdtem, nincs miért bocsánatot kérned.

Ha tehetem mindenből, főképp saját kínomból viccet csinálok.

Így nekem könyebb és jobb.

Előzmény: soltikata (24)
Emőke1 Creative Commons License 2008.06.21 0 0 29
Ja és legyen Antinal mentes
Előzmény: Emőke1 (28)
Emőke1 Creative Commons License 2008.06.21 0 0 28
Hello Kata,
Nem tudom leszel-e még netnél, én hétfőn útrakelek, és Neked is jó uat, szuper nyaralást kívánok.Közben azért elmélkedj Tabán.
Üdv.:E
soltikata Creative Commons License 2008.06.21 0 0 27
Nagyon rendes vagy! Köszönjük!:-)))
Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.21 0 0 26
Éttermek Sousse-ban:
Olcsóbb gyorsétkezdék

Planet Food ( a Corniche nevű főúton van , kb a General Magazin és a Nejma mozival sréhen szemben-taxisok ismerik)
Itt minden olyan étel kapható,ami a drágább és elegánsabb éttermekben, de kb féláron!
Specialitásaik, amit mindenképp érdemes megkóstolni:

·         Fokhagymás tenger gyümölcsei salátaágyon ( Fruits de mer a l’ail )

·         Ojja ( olyasmi,mint nálunk a lecsó,de csípős) ezt készítik tojással ( Ojja l’oeuf ), vagy kolbászkákkal ( Ojja mergez)

·         Brik ( tipikus tunéziai előétel, rétestésztához hasonló hirtelen kisütött sós batyu,amibe tojást,halat és zöldségeket töltenek)

·         Tajine ( csirkehúsos, tojásos, zöldséges felfújt)

·         Frissensültek: Filet au poivre ( marhabélszín borsmártásban )

·         Filet au champignon ( marhabélszín gombamártásban)

·         Filet au fromage bleu ( marhabélszín márványsajt mártásban)

·         Pizzák

·         Tésztafélék ( olasz)

·         Hamburgerek ( hatalmas méretben)

·         Paella ( spanyol ételkülönlegesség- rizses húsos tenger gyümölcsei)

Közepes árfekvésű éttermek:

Trois Delphines ( 3 Delfin ) a Tour Khalef szálloda bejáratánál van, nem messze a Marhaba Hoteltől)

Itt nagyon finom a tenger gyümölcseis spagetti!A különböző bélszínek, és isteni édességek vannak! )

Les Escargos ( az El Hana Beach Hotellel szemben, a Corniche-on )

Istenien készítik a Chateau brian-t!

Bonaparte ( Riadh Plams Hotellel szemben felfelé menő utcában van)

Una storia ( Tej Marhaba szálloda shoppingcenterének az aljában)

Olasz ételkülönlegességek, de a francia konyha remekei is megtalálhatóak

Elegáns éttermek Port El Kantaouiban

La Daurade ( a kikötő bal oldali nyelvének a végénél található )

Isteni előételük a Mezza Royal, tele pakolják az asztalt a tenger gyümölcseivel különböző féleképpen elkészítve! 1 adag 2 személynek bőven elegendő!
Tipikus halkülönlegességek ( a halakat élve lehet kiválasztani, és azt készítik el , kapható languszta is, de ez dekára olyasmi árban van, mint nálunk a pisztráng)
Nagyon finomak a frissensültek ( bélszínek) és a kuszkusz!
Különleges édesség specialitásuk: Omlet norvegienne-norvég omlett
Piskóta bundába rengeteg fagylaltot rejtenek, kívülről édes tojáshabbal borítják be, leöntik rummal és az aszatlunk mellett meggyújtják. A fagylalt belül teljesen hideg marad, kívülről pedig égetett cukor ízű lesz , nagyon finom ! 1 adag 3-4-5 embernek is elég.

Le Mediterranée ( a kikötő jobb oldali nyelvének a végén található)

Nagyon elegáns étterem, szuper jó konyhával. Szinte minden megtalálható, nemzetközi konyhaspecialitások is! Az ára ehhez mérten elég drága is.

Az ország legjobb étterme Gammarth-ban!

Le Grand Bleu : Gammarthban ( Carthage –Kartagó mellett ) található
Ha egyénileg mentek fel Tuniszba és Karthagóba, akkor mindenképp javaslom kipróbálni és itt ebédelni!
A langusztától kezdve mindenféle finomság megtalálható az étlapon. Az én kedvenc előételem: Oeuf de scheche a l’ail ( ez egy különlegesen ritka tengeri halfajtának a teje fokhagymásan meggrillezve )
Ezen kívül isteni a hagymás polipsalátájuk és az összes frissensült marhaételük.Az ára 2 személyre kb 100 dínár, ez 3 fogásos ebédre italokkal értendő. Ha tehetitek., ki ne hagyjátok.

Előzmény: soltikata (25)
soltikata Creative Commons License 2008.06.21 0 0 25
Szia Kitty! Ha minden igaz, mindjárt lesz étlap is!:-))) Mi is kedden megyünk, csak hajnalban és Egyiptomba. Soussban tavaly voltunk. Nagyon szép utat kívánok nektek!:-)))
Előzmény: szusszika (23)
soltikata Creative Commons License 2008.06.21 0 0 24
Tényleg! Tedd már ki lécci az étlapodat is! Sokan mennek félpanzióra! Sajnálom, hogy poénkodtam a papírral:((( Bocsi! Ha ügyes vagy, amai korszerű gyógyszerekkel azért már talán könnyebb elérni ezzel a betegséggel a 100 évet!:-))) Inzulinos vagy?:-(((
Előzmény: Törölt nick (22)
szusszika Creative Commons License 2008.06.21 0 0 23
Sziasztok!nekünk már csak  3 éjszaka és indulunk kedden Sousseba!Jó ötlet hogy leírtátok a sör és az alkohol kínálatot..mert igazából erről nem tudtunk semmit párommal!De már ezt is tudjuk és köszönjük!:) szép estét!Kitty
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.21 0 0 22

Ne kivánd azt a papirt!

Cukros vagyok, 6x kell ennem naponta, de mindig csak keveset, és nem midegy mit.

Na a krumlistészta az nem fér bele, de a koviubi korlátlanul.

Előzmény: soltikata (20)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.21 0 0 21

6 óra a repülőn az kemény lesz, pláne a várakozás Sharmon. Ettől félek én is. Angi ugyan nem mondta, de a gép indulásból a bud.hu alapján arra következtetek, hogy Djerbán keresztül megyünk mi is.

16,45-kor indulunk, 19,05-kor leszünk Monastirban a menetrend szerint, ez 2 óra 20 perc, ebbe nem fér bele a Djerbai leszállás, de ilyen időpontban nem találok indulást Monastirba, csak Djerbára. Persze semmi sem biztos, csak itt variálgatok.

Előzmény: soltikata (17)
soltikata Creative Commons License 2008.06.21 0 0 20
Mennyiért vetted azt a papírt?:-))))))))))) Már eszem is! Este 7-kor krumplistésztát koviuborkával. Igazad van! Ami jól esik, az nem árthat!:-)))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.21 0 0 19

Miért sanyargatod magad.

Meg kell adni a testnek, amit megkiván. Egyél nyugodtan, csak le kell mozogni.

Egyébként nekem orvosi papirom van róla, hogy kétszer kell vacsoráznom.

Előzmény: soltikata (18)
soltikata Creative Commons License 2008.06.21 0 0 18
Ez pedig nem Off. hanem merénylet! Este 6 után sosem eszem és éhes lettem miattad!:-)))))))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (15)
soltikata Creative Commons License 2008.06.21 0 0 17
Ha elolvasod a topikszabálytatot, látod, hogy ide mindent írhatsz, ami Tunéziával, Egyiptommal és az ehhez kapcsolódó érzéseinkkel kapcsolatos! Azt is írhatom, hogy holnap már azt mondom, hogy csak 1-et kell aludnom!:-)))))))) Tényleg! Szted van értelme lefeküdni, ha háromnegyed 3-ra kint kell lenni a reptéren? Sztem nincs. 6 órás az út, mert Sharmban leszáll a gép, majd alszunk a gépen!:-))) Ti meg majd addig itt elszórakoztattok!:-)))))))))))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.21 0 0 16
Csak azt ne mond, hogy a helyi ételek, italok itt off-nak számítanak, mert akkor már el is tüntem.
Előzmény: soltikata (14)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.21 0 0 15

OK!

Bár nem tudom, miért csunya egy ilyen kuszkusz, és ráadásul Korbentől, nem is tőlem.

korben kuszkusza

Az itallap pedig itt van:

Sörösöknek:
Tunéziában 3 féle sör kapható általában ( alkoholos ):
Celtia- helyi sör, könnyű, édeskés, finom! Löwenbrau és Stella.
Borosoknak:
Nagyon sokféle vörös és rosé boruk van, amik finomak, de természetesen fehérben sem szűkölködnek!
Kiemelendő közülük a Magon nevű száraz vörösbor, és méginkább a Vieux Magon, ami még finomabb és drágább:)
Az én nagy kedvencem a Muscat, ami hasonló,mint nálunk a Tokaji szamorodni. Persze, a neve is az, hogy muskotályos. Ebből is kiváltképp a Muscat Carthage, ami közkedvelt változat, ő drágább, de vannak olcsóbb verziók is. Isteni aperitifnek is ( sok jéggel és lime-mal ).-és ezt lehet kérni az all inclusive-osoknak is.

Üdítőitalok:
Amit meg kell kóstolni, az a barna Boga. Ez egy gyógynövényes üdítő, nekem ízlik. Bogából van még zöld, az a sprite megfelelője. Dobozosban lehet még kapni piros gyümölcsöset is.
Amúgy ha finomat akartok inni, akkor zöld ( alap ) Boga+mentaszirup+jég+limekarika! Szerintem fenomenális! VAgy ugyanez csak gránátalma sziruppal, de szerintem a mentás finomabb.

Djuice-ok:
Finom nagyon az eperszaftjuk, és persze a frissen facsart narancslé. Mást nem nagyon lehet náluk kapni.( Boltokban van dobozos import árú , de helyiben nincs.)

Ásványvízből kiemelném a szénsavas Garci-t. Én valahogy nem tudok olyan finomat inni itthon,mint abból ott!

Jó étvágyat, és hozzá finom italokat!

Fogyózni meg ráérünk ha minden ruhánkat kihiztuk. :-))

Előzmény: soltikata (14)
soltikata Creative Commons License 2008.06.21 0 0 14
Tudom, hogy vicc volt, de a minde este történő főzés itt a fórumon már csúnya volt!:-)))
Előzmény: Törölt nick (11)
soltikata Creative Commons License 2008.06.21 0 0 13
Az ital lapot jól eltetted?:-))))))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.21 0 0 12

Nyugi hamar eltelik az a 2 nap. :-))

A nyaralás meg még gyorsabban. :-((

Előzmény: soltikata (10)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.21 0 0 11

De igen, de az is vicc volt, meg ez is.

:-))

Előzmény: soltikata (9)
soltikata Creative Commons License 2008.06.21 0 0 10
Szia! Te hova is méssz és melyik hoteéba? Ne is mond! Ezt a 2 napot a legnehezebb kibirni, pedig hajnali 3-ra a reptéren kell lennünk.:-)))
Előzmény: magdus62 (7)
soltikata Creative Commons License 2008.06.21 0 0 9
Gyönyörű a Marhaba! Nagyon jó lesz Nektek! Nem te mondtad, hogy fogyókúrára fogott a nejed?:-)))
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.21 0 0 8

Szia

Mi július 22-én a Marhaba clubba megyünk a Deserttel, 16,45-kor indulunk Ferihegy 1-ről.

Ti?

Előzmény: magdus62 (7)
magdus62 Creative Commons License 2008.06.21 0 0 7

Sziasztok!

Még nekünk is van 31 napunk, de már alig várjuk, hogy indulhassunk.Úgy néztem pont clarki-ékkal utazunk. Jajjjjj csak már ott tartanánk.

Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.21 0 0 6

Hogy gondolod, miért fogyóznék. Még a végén összeszükül a gyomrom, és kevesebbet tudok enni Tunéziában.   :-P

Előzmény: soltikata (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!