Az alkoholos májbetegség kialakulásában az alkohol toxikus tulajdonságú metabolitja, az acetaldehid, valamint a társuló alultápláltság játszik szerepet. Mindezek mellett a kóros mértékben felszaporodó agresszív szabad gyökök patogenetikai szerepét is bizonyították.
Tudod elmondanám, hogy időnként nem árt egy kis szeszes ital..., semmi betegsége nem lesz az embernek tőle, csak azoknak akik eleve nem bírják...
az sem mindegy milyen minőségű gyümölcsből készítik...
az élelmiszerek sokkal pusztítóbbak, a gyógyszerek és a pancsolt üdítőkről ne is beszéljünk, a permetezésekről és más adalékokról..., az ételkészítéssel kapcsolatban nem árt egy frissítő ismeret!
pl. itt vannak a cukorhelyettesítők, az egyik szívinfarktust okoz, agyvérzést, a másik rákkeltő a cukor helyett, nem érdekes és akkor jönnek a nagy ivászati tényezővel és a dohányzással, holott lehetne egészségesebb dohányt is gyártani, de nem mert az nem kifizetődő, kis befektetés nagyon nagy haszon más emberek életébe kerül...
Tehát van itt mit átvenni, ezek máégcsak a jéghegy csúcsa sem...
Az alkoholt tartalmazó italok minden fajtájának rendszeres és mértéktelen fogyasztása mindkét nem esetében hozzájárulhat a száj és a torok, a gége, a nyelőcső, a vastag- és a végbél, a máj, valamint a nőknél az emlő daganatos megbetegedéseinek kialakulásához. Minél több alkoholt iszik valaki, annál nagyobb a rák kockázata.
az én apám is alkoholista volt, dohányzott is mellette, rákban halt meg ugyan, de ha csak dohányzott volna és ivott volna, akkor ki tudja meghalt volna e, avagy kialakult volna e hörgőrákja, de azt tudom, hogy egészségetlen környezetben dolgozott, olyan parazsak füstjét szívta be és a poros asztbesztos munkahely szerintem megadta a jó alapot...
egyébként tüdőrákban, májrákban sokan meghaltak eddig, akiknek semmiféle dohányzási, alkoholizálási szokásaik nem voltak
vannak, voltak akik nagyon magas kórt megéltek és egész életükben felnőtté válásuk óta itták a szeszesitalokat, de nem ebbe haltak meg, nem volt semmiféle bajuk..., ez is ember váélogatja, vagy mondjuk az élelmiszeripar, a mezőpgazdaság, a gyógyszeripar és a gyárak többet tesznek a rákkeltő anyagok felzabáltatásával, mint egy minőségi alapanyagokból készült szeszes ital, avagy dohány...
A dohányzás egyértelmű rákkeltő hatásaival szemben az alkohol daganatkeltő hatásaival kevesebben vannak tisztában. Nem csupán a nagyivók, hanem az alkalmi alkoholfogyasztók is magasabb kockázatnak vannak kitéve, mint azok, akik egyáltalán nem isznak.
A tudományos bizonyítékok alapján az alkohol humán karcinogén, vagyis rákkeltő anyag, és hatféle rosszindulatú daganatos megbetegedést (száj és a torok, gége, nyelőcső, vastag- és a végbél, máj és nőknél emlő) okozhat.